הערה: למען נוחות הקריאה, בבקשה השתדלו לכתוב באותיות בולטות (עם כוכבית מימין וכוכבית משמאל) את נושא הטיפ.
אתרים עם טיפים:
- www.tipking.co.uk
- http://www.stips.co.il
- http://www.mood4food.co.il/sites/mood4food/tips.asp בענייני בישול ואוכל
סדר סדר סדר
- עובד אצלנו: בזמן שהילדים אוכלים משהו קטן בבוקר (קורנפלקס/מעדן/לחם עם משהו) אני עושה כלים, מטאטאת, לפעמים שואבת את השטיח
- פטנט- עקב הקור כל הדברים של אלישע נמצאים בחדר השינה הלא-גדול שלנו, שהפך לחמ''ל חורף. כל מוצרי ההחתלה והמריחה והטיפול
נקייה והכנסתי הכל חוץ מחיתולים פנימה. מאז יש סדר. (חבצלת)
- אצלינו זה כלל חיתולים (טטרה ומעט ח"פ), והיה בארגז פלסטיק גדול, עם גלגלים. אותו עקרון. (תבשיל קדירה)
- כתבתי באיזה דף אחר על flylady.net, ואפרט כאן:
ביצוע. אני עוד רחוקה מלעמוד בקצב, אבל יש סימנים של התחלה. היא כותבת, ובצדק, שסדר הוא דבר מדבק. זה מתאים רק למי שנמצא בבית
רוב שעות היום ובודק דואל לעתים קרובות.
- סדר יום לעובדים מן הבית, שעובדים לא פחות גם בתחזוקת הבית:
שצריך. אפשר ורצוי לשלב עם ביקור בחדר כושר. כשחוזרים הכביסה כבר מוכנה לתלייה. בערב, בזמן שהילדים באמבטיה (אצלנו זה עובד ככה,
כי חבלי הכביסה הם מחוץ לחלון האמבטיה), מנצלים את הזמן כדי להוריד (ואם יש מקום, גם לקפל) את הכביסה. אם קצת קר, אני סוגרת
את וילון האמבטיה, ואז להם עדיין חם והחלון הפתוח לא מפריע. (עדי יותם)
האביב הגיע ויחד איתו הרגשת התחדשות ורצון לזרוק דברים ולקנות חדשים במקום*, אני דווקא אוהבת לזרוק ולהתחדש אבל הכי כדאי
להסתובב ברחוב לפני פסח :
אז כולם זורקים דברים שיכולים להועיל ולעזור לחידוש הבית..
כך מצאתי מעמד לירקות, כיסא במאים, 2 כיסאות עץ שצבעתי ושיפצתי ומזוודה אחת ישנה עם המון אופי:)
אפשר להפטר כל שישה חודשים : איפור, קרמים, ריבות ורטבים שעומדים יותר מדי זמן במקרר, ועוד היד נטויה והזרוע מטאטה..
בגדים זה כבר עניין אחר : כל כמה חודשים אני אוספת בגדים לא רצויים ומביאה לחברות שרוצות להחליף, עם התכשיטים זה פשוט יותר - כל
הקודם זוכה, וזה הדדי כמובן.. (צדף אחד בים)}
סידור גרביים
- איך מצליחים למצוא זוגות גרביים אחרי כביסה?? ולמה יש לי מגירה שלמה של גרב-אחת-שאחותה-התאומה-נעלמה-בכביסה-בדרך-
הצעה אחת שתרשו לי לפסול על הסף: לקנות בוחטות של גרביים זהות באותו צבע וככה אם ילך לאיבוד פשוט נצמיד לו אח חורג מהמגירה...
אי אפשר: גרביים של ילדים חייבים להיות בהמון צבעים והמון דוגמאות. לא ידעתם?? תשאלו את הבת שלי ! (חגית פ)
- חגית לזה דווקא יש פיתרון. אם את אשה מסודרת אז את יכולה לשים ליד סל הכביסה שקית בד מחוררת (כמו שיש בקיבוצים) ולשים בה את כל
- ישנו פתרון קלאסי לגרביים.
נשארות צמודות במהלך הכיבוס ולאחר הייבוש. זה עולה גרושים רק צריך לחפש את זה בכל הפטנטים שמוכרים בסופר. (אמיל)
- אפילו לנו יש שקיות מחוררות כאלה.
להחזיק 2-3 שקיות כאלה (אחת במכונה, אחת במייבש, אחת בערמת הכביסה שמחכה לקיפול - ואז איפה נשים את הגרביים המלוכלכות? נכון!
ליד סל הכביסה - כך שהחתולים, כשקופצים לשם, יעיפו אותם על גיגית הכביסה הנקיה שעומדת ליד המייבש, ועוד לא הגיעה לערמה הנקיה).
במגירה של הילדים יש לנו שתי סלסלות: אחת לזוגות, ואחת לבודדות. מדי פעם מרוקנים את הסלסלה של הבודדות, ומגלים שנהיו שם המון
זוגות. (בד"כ בשלב זה כדאי גם להוציא משם את הגרביים הקטנות לאפסוון לילד הבא P-:). (תבשיל קדירה)
- לעניין הגרביים: אני שמה מכונה רק של גרביים ותחתונים, ואם נותר מקום אז קצת מגבות - והם לא הולכים לאיבוד!
צד ארון שירות במרפסת ולמלא אותו בניילונים ואח"כ אפשר לשלוף את הניילונים מלמעלה או מהחורים - ומחירו מצחיק - 10 ש"ח. שווה כל
אגורה!!. היו לנו אוספי ניילונים מדהימים ומאז שאנו משתמשים במתקן הזה הניילונים משום מה נעלמים: הקטנים לאריזת המזון לגן חובה
(דמוקרטי כמובן) והגדולים לאיסוף בקבוקי פלסטיק, שקיות נייר ועיתונים והפרדות נוספות - עד שמגיעים למתקן האיסוף. (חגית ל)
- עדיין לא ברור לי לאן מגיעים הגרביים הבודדים ("כל הגרביים הבודדים האלה, מאיפה הם באים כולם? כל הגרביים הבודדים האלה, לאן הם
אותם זוגות-זוגות, וכשמורידים מהחבל, מקפלים אותם מיד (ואז הולכים לאיבוד זוגות שלמים, לכל הפחות). (עדי יותם)
- אצל הורי, הייתי תולה גרביים בזוגות - עם אטב משותף! ועדיין היו בודדים. זה חוק טבע. (תבשיל קדירה)
מהאחרים שנשארים בודדים, אפשר לעשות בובות כפפה או למלא בממתקים בחגים הנוצריים.
הבעיה שלי עם גרביים זה שהם רובם לוחצים ברמה של חוסם עורקים. אז לרוב אני גוזרת ללא רחם שליץ רציני בגומי העליון. (באיזה שהוא
שלב החלטתי שהגרביים אמורים לשרת אותי, ולא אני אותם). (ענת שן לוי)
- טיפ גרביים - לקנות עשרים זוגות באותו הצבע !!
את בטוחה שראית את השניה , הופכת הכל בתקווה ומגלה שזו היתה אותה אחת , או שאולי לא , הבטחון מתערער לגמרי , את מרגישה שזה
גדול עלייך ומלסדר גרביים זה הופך לארוע יאוש ענק.. אצלינו בסוף בא מישהו שנמאס לו וצורר את הכל לשקית "עד שנמצא" , וזורק לארון ,
על השקית הקודמת. (ענת גביש)
- יש לי פטנט מעולה למצוא דברים שנעלמו. לאו דוקא גרביים. אולי עם גרביים זה לא עובד:
בתשעים אחוז מהמקרים, אם אומרים את זה נכון, (מספיק בויתור, ומעט בבדיחות הדעת) הדבר האבוד צץ לו מיד.
בטח בהזדמנות אספר לכם איך זה נולד. אבל בנתיים - נסו ותיווכחו. (ענת שן לוי)
פתרונות אומנותיים לגרבים בודדים:
- מחברים עיניים, אף ושיער, ועושים תאטרון בובות.
- גוזרים את הקצה סגור, מחברים טבעת חוט מתכת לכל צד (או גומי) ומאחסנים שם שקיות (כך שאפשר לדחוף מלמעלה ולהוציא מלמטה).
- תופרים כמה גרבים ביחד, ממלאים בצמר גפר (או בגרביים אחרים..) מוסיפים עיניים ולשון- וקבלנו נחש. (סיג סיג)
ניקיון
הזמנתי שירות לחידוש האמבטיה והצצתי לראות מה הוא עושה. חוץ מחומצה חזקה הוא ניקה עם נייר זכוכית בהתחלה די גס אח"כ עדין.
בקיצור - אני מוותרת על החומצה. משתמשת בחומץ או מלח ומים חמים. משפשפת מעט ובעדינות עם נייר זכוכית אפילו משומש.
זה מנקה בקלות וביעילות אבנית וכתמים אחרים ולא פוגע בחרסינה / אמאייל.
- טיפ בנקיון הבית - כל יום, מחליטים על חדר אחר שמנקים. זה לא חייב להיות נקיון לפסח, שכולל חלונות, אבק ממשקוף הדלת ופנלים, אלא
(אביב חדש)
סחבת רצפה* מסריחה/ מלוכלכת כדאי להכניס למכונת כביסה או למדיח.
וכדי לא להגיע למצב כזה שנית תמיד לפני ההעברה שלו כדאי לעבור עם מגב על הרצפה שיאסוף הוא את התלתלים
במקום לטאטא עם מטאטא מטאטים עם מגב אם יש חיה בבית מומלץ להרטיב את המגב קלות ואז מטאטאים איתו .
כל התלתלים, השערות של הילדים ,הפרורים של הלחם ,וחבריהם נדבקים למגב. ואז רק עוברים עם הרטוב [למשקיענים] כלומר עם סמרטוט .
לשים סמרטוטים במדיח זה מעולה כי זה מעקר אותם. במיוחד סמרטוטי מטבח שהם ידועים בתור מושבות של חיות בלתי נראות .
כדאי תמיד להניח אותם בקומה התחתונה של המדיח כדי שלא יטפטפו על הכלים .
גם את המשולש של הכיור אם יש לכן כזה ואת הרשת של הכיור כדאי לשים במדיח מפעם לפעם .(אילה א)
- עוד למדיח פעם ב... צעצועי פלסטיק וגומי למינהם (עינב)
נורא! כל כך אני שונאת את סרחון הסמרטוטים שהיום משתמשת ברב מגבת - זה שלא מהסוג היקר. כמה פעמים - ולזרוק!
לא מאוד אקולוגי אני יודעת, אבל מה לעשות - אחרת זה עולה לי בבריאות. ( לפחות הסבון כלים אקולוגי ) (נועה בר)
- במקום לטאטא עם מטאטא מטאטים עם מגב
מדובר באיזה קומבינה בין מטאטא למגב: מטאטא, אבל השערות שלו עשויות גומי שחור. לא מתבלה, לא אוסף לכלוך במקום אחד ומפזר אותו באחר. באמת מוצלח. קנינו באייס, אבל יש בטח במלא מקומות. נסו ותהנו. (רינ צ'י)
חלונות* -ניקיתי עם ווידולין ועיתונים, ויצא ממש לא משהו. יש משהו יותר מוצלח מזה? מצאתי שצריך ממש להפעיל כוח כדי שירדו כתמים, וגם אז זה לא ממש עובד (יכול להיות שזה קשור לכך שהחלונות חדשים בבית חדש וזה לא רק אבק שצריך לנקות אלא גם לכלוכים דביקים יותר, שאריות אולי מהמפעל). (במבי ק)
- קודם כל הייתי מציעה לך להשפריץ חומץ ולהבריק עם עיתון יבש. אחר כך רגיל עם ספריי שמתאים לחלונות(רק אג'קס כחול). אבל הכי הכי
במקלחת
רוצים לשדרג את זרם המים במקלחת* ? אתם נמצאים רגע לפני קניית שפורפרת חדשה לדוש (טוש) ? המים משפריצים לכל הכיוונים ?
אתם בסך הכל צריכים קיסם שיניים, לפתוח את השפורפרת או אפילו מבחוץ, פשוט לנקב עם הקיסם בתוך החורים..............לנו זה שינה את החיים ! (אני צ'ה)
איך מכינים סבון נוזלי טבעי, מסבון מוצק איכותי?*
(השאלה עלתה לאחר ש{{}}לא מסתבנת התבאסה על חוסר האקולוגיות של אריזות הסבונים הנוזליים ועל חוסר ההיגיינה של הסבונים המוצקים, שכולם נוגעים בהם והחיידקים נשארים. אחרי שנה וחצי היא חזרה עם הטיפ והרי הוא לפניכם:)
אני קונה סבון מוצק ו... הופכת אותו לסבון נוזלי ! קניתי סבוניה יפה לסבון נוזלי
ההפיכה לסבון נוזלי פשוטה ביותר - מגררים את הסבון על מגררת, שמים בסיר, מוסיפים מים (בערך ביחס של 1:1) וממיסים על אש קטנה על הגז.
בהתחלה זה נראה מאוד נוזלי אבל אחרי שעה בערך כשזה מתקרר לחלוטין, זה הופך לממש סבון נוזלי
(אם יצא מוצק או נוזלי מדי, לא נורא - אפשר לתקן - להוסיף לפי הצורך עוד שבבי סבון או עוד מים ולחמם שוב)
כביסה
מישהו במתוטא יכול להסביר לי את סוד המגבות* הרכות-ריחניות לנצח?
ז"א, או שאני לא יודעת לכבס מגבות או ש..... ?!
למה אחרי שלוש כביסות המגבות כבר קשות וקוצניות כאלה, ויש כאלה שלעולם המגבות בחדר אמבטייתם יהיו רכות ונעימות כאילו זה עתה נקנו?? (חגית פ)
חגית, זה מאוד* פשוט: מייבשים במייבש כביסה! (ברונית ב, ה עוגיה)
- מגבות - לא להרתיח אלא לכבס ב-50 מעלות מקסימום עם כמות הגונה של מרכך וליבש בצל ולא בשמש (גלית ועמרי)
- המגבות הקצוניות- להשרות כמה שעות בדלי עם קצת מים והמון מרכך.
- מגבות עבות וגדולות של מקלחת במייבש כביסה זה בזבוז חשמל משווע.
אני מקפידה לשים מרכך כביסה בתוך המכונה לפני כל הפעלה.למרות זאת הכביסה יוצאת קשה* ולא נעימה למגע.עברתי בין מרככי כביסה רבים ושונים.הריח משתנה אבל הבעיה לא.האם מישהו נתקל והצליח לפתור זאת לשביעות רצונו? (אמא בבית)
כביסה: כנראה שהמים המגיעים לביתכם עשירים באבנית*. הפיתרון: פטנט מופלא שמלבישים על הצינור המוביל למכונה ופועל על עיקרון מגנטי ומנטרל את השפעות האבנית. לא זוכרת איך קוראים לו אבל אם תתקשרי לשרות כריסטל הם ישמחו למכור לך. עולה משהו כמו 200 ש"ח ושווה כל שקל. (עוף החול)
חיתולים
- טיפ בכביסת חיתולים ר"פ לתינוקות יונקים בלבד - לא לשטוף את חיתולי הקקי, לשים הכל בדלי עד לכביסה. להפריד בין אלו עם הקקי לאלו עם
מהחיתולים מראש. אחר כך מכבסים ב 60 מעלות עם אבקת כביסה, את כל החיתולים. (אביב חדש)
הסרת כתמים
- בתור ילדת ים (נהריינית) ותיקה שהתמודדה עם הרבה כתמי זפת במהלך חייה, הריני לאשר ששמן בישול עושה עבודה נפלאה בהסרת כתמי
- בזמן האחרון אני נוטה לשכוח סירים על האש. איך מסירים את השכבה של השרוף? (ה עוגיה)
- אבקת כביסה עם מים. להרתיח. להקדים תרופה למכה: שעון עצר למטבח. (א ילת)
- הצטברו לי פטריות על מפת השולחן (עשויה מחומר שהוא משהו בןי בס לפלסטי) - מה עושים כדי להוריד את הכתמים? (כביסה רגילה לא
- לפטריות על הקיר או המפה אני ממליצה חומץ רגיל, למפה לכבס ולקיר לשפשף עם מברשת שיניים ישנה להשאיר מעט ואחר כך לשטוף טוב(או
- על כתם של יין אדום שופכים מייד יין לבן. אם לא הייתי רואה בעצמי לא הייתי מאמינה אבל בחיי שזה עובד. (הרגע הזה)
- טוש מהשולחן אפשר לנסות להוריד עם פליט (כן, זה שמחסל חרקים באופן לא אקולוגי)
אבנית במכשיר אדים/ קומקום
- איך מונעים הצטברות אבנית במכשיר אדים חמים??
- לקומקום יש שמוסיפים סליל מתכת שסופח אליו את האבנית . אולי גם במכשיר אדים זה יעבוד? (ענת גביש)
- משתמשים במים מורתחים שקוררו. אם יש לך מסנן מים כלשהו, עוד יותר עדיף (ואפשר גם אותו להרתיח). את האבנית שהצטברה אפשר אולי
- חברה (שלא קשורה לפורום הזה) הציעה להמליח קצת את מי המכשיר-אדים למניעת אבנית. לא יודעת עדיין אם זה יעיל, מה שכן- יצא לנו
לניקוי הקומקום מאבנית:*
להרתיח מעט מיים שיכסו את גוף החמום ולשים כף או שתיים של מלח לימון.
אחרי שכל העסק "נרגע", לשים מיים נקיים להרתיח ולשפוך שוב. (מיץ פטל)
להסיר ת'אבנית מהקומקום*: מרתיחים בו מים מהברז+חומץ(!!!)זול מהסופר,שכתוב עליו טבעי. ואח"כ פשוט שוטפים
- תוספת: + לימון חתוך לפרוסות. והכל מבריק וריחני.
- לשים חצי כוס חומץ וכוס מים להרתיח ולשטוף ואת המים שרתחו לשפוך בכיור זה גם מפיג ריחות.
לניקוי הקומקום מאבנית, יש להרתיח קומקום מלא עם כפית מלח לימון.
למניעת אבנית בקומקום, יש להשתמש במים מהפילטר.
פלונית (2011-01-23T18:36:50):
קומקום מלא עם כפית מלח לימון.
לא חייבים מלא - מספיק איפה שיש אבנית
אפשר גם מיץ לימון...
ריחות
- אמא מעשנת מידי פעם: הקטן הקיא את ארוחת הבוקר שלו על השטיח שבוע שעבר, שמתי שמפו מיוחד של שטיחים של סנו, יום אחרי זה
מעורבב בבושם זול...
וזה עדיין נורא מסריח! מה עושים? למישהוא פתרון?
זה לא בדיוק עונה על שאלתך, אבל אולי תשתמשי בעצה הזו בפעם הבאה שיקרה משהו דומה או זהה: מגבונים לחים.*
הם פשוט מנקים בצורה מדהימה באיכותה ובקלותה. לא משאירים כתמים, אך מותירים ניחוח דק של ריחם הרענן...
ואולי שווה לך לנסות גם בדיעבד. הרי להזיק זה כבר לא יזיק.(ליאת)
- סודה לשתיה סופחת ריח . לא ניסיתי על שטיח מסריח אבל שווה לנסות . אולי לערבב את האבקה עם מיים לעיסה סמיכה ולמרוח , ולחכות
- פזרי אבקת סודה לשתיה בנדיבות על האזור המסריח ועם מטאטא או מברשת תחדירי את האבקה לשטיח. תשאירי את האבקה בשטיח יומיים
> בקי שחיה בבית אמריקאי עם שטיחים מקיר לקיר<
- כוס סודה לשתיה במקרר או בפריזר סופחת ריחות לא נעימים. וגם... בחדר האטום. שלא נדע. אז שמעתי על הפטנט הזה לראשונה. (ענת שן לוי)
- מעשנת, כשהחתול השתין לי במיטה, מה שפתר בסוף את הריח הנורא היה Fabreez extra strong.בהצלחה. (לאפיס לזולי)
- הכרתי מישהי שגרה על הכרמל. היו לה בארונות הבגדים מתקנים כאלה אוגרי לחות.
- מתקנים כאלה אוגרי לחות בעברית סופחי לחות, ניתן לרכוש מיכל רב שימושי ואבקה (שסופחת את הלחות) . חברת "טורבו" (קופסא בצבע
- כדאי לבחור טוב את המקום בו ממקמים את הקופסא. החומר סופח הלחות הוא רעיל, למי שמחזיק בביתו זוחלים סקרניים.
- סופח לחות מצויין הוא אורז. בדרך כלל הוא מתפקד כסופח לחות במלחיות, אך אפשר להתמש גם פשוט באורז: תופרים קצת אורז לבן בין שני
נקיון כלים
הי אני זקוקה לעזרה, פטנט, עיצה, מה עושים עם הכלים שיהיו נקיים. אני שוטפת אותם, ושמה לייבוש אבל אז כשאני רוצה להוריד הם נראים מלוכלכים: כנראה סימני מים. אפשר כמובן לנגב, אבל מה, עוד עבודה? (אגב, בבית הורי לא נגבו כלים אם היה מקום במייבש ובכל זאת הם לא נראו ככה..., וגם לא הייתי צריכה לרחוץ כמעט כל כלי יותר מפעם אחת, וכמעט תמיד לגלות גם אחרי הפעם השנייה עוד משהו שצריך לשפשף).
האם זה סוג הכלים? (למשל בכלים שקופים הלכלוך, סימני המיים נראים לי הרבה יותר בולטים מאשר בפורצלן)
אם כן, איזה סוג כלים מומלץ, לקנות להבא?
- להשתמש בפחות סבון. (טרה רוסה)
- יש לי המלצת חיסכון- לאחר קצת שימוש בנוזל הכלים(למי שעוד לא השתדרג לאקולוגי כמובן...) תמיד אפשר לדלל בלפחות 50% מים,ואפילו יותר...-זה יעיל באותה מידה! (הם תמיד מרוכזים מדי) (טלי)
- התמכרתם ל מה חדש? גלשתם יותר מדי ולא שמתם לב שהתבשיל נשרף והסיר הפך שחור משחור? יש עצה!
ולא פחות חשוב - זה פתרון טבעי וידידותי לסביבה. (יעל צ)
בישול
- לטחון ביסלי במעבד מזון ושימוש בפירורים במקום פירורי לחם לשניצל - נמצא פתרון לשקיות הביסלי העודפות מיום ההולדת אתמול! רק שהבכורה לא תתחיל לבקש את זה באופן קבוע... (עדי יותם)
- אני לוחצת על השום מבחוץ. שום טרי צריך להיות קשה. (עוף החול)
- לאחרונה אני משתמשת רק בשום קפוא שקונים בתבניות קטנות. (אביטל)
- לגבי השום זו לא העונה לכן השום שאת קונה ריק... הפיתרון בעוד ארבעה חודשים בערך שריח השום יהיה בכל מקום לרוץ לשום ולקנות הרבה
בערך בפסח קונים שום* טרי הרבה, ומבקשים מהמוכר לעשות לך צמה ,אותה תולים במרפסת או במטבח וכל פעם שרוצים יש לך שום.
למישהו יש מתכון לשום במיקרו? (אילה א)
- ומבקשים מהמוכר לעשות לך צמה מה מבקשים מהמוכר. תראי לי את המוכר שיעמוד לעשות לך צמות...
מה זה צמות של שום*? ממה בדיוק עושים את הצמה?
- באביב מוכרים שום טרי, ירוק, עם כל הגבעול והעלים. את הצמה עושים מהגבעולים האלה (כשהשום עדיין מחבר בקצה, כמובן).
אמהות מבשלות* טריק לאמהות שמגיעות הביתה עם קטנים שרוצים "על אמא" דווקא כשצריך להכין אוכל:
לפני שיוצאים מהבית מכינים את האוכל לבישול: מקלפים, חותכים, מודדים, מוציאים לשיש וכו', ואז כשבאים וצריך להיניק, לחבק, לבשל,
לאכול, לעשות פיפי ולנוח בו"ז - אפשר לבשל ביד אחת. (לא המצאתי. מעבירה.) (תבשיל קדירה)
לא צריך לנקות יותר את הטוסטר* (סנדוויץ', לא הקופץ)
פשוט שמים את הטוסט בניר אפייה (אפילו לא סגור אלא רק עטוף מלמעלה ומלמטה) ומניחים בטוסטר. אל תדאגו, הנייר לא נשרף.
אנחנו אפילו משמשים באותו נייר כמה פעמים עד שמתלכלך יותר מדי. (תות שדה)
טיפ מ"אודטה": כשמכינים עוגה* אפשר להמיר את השמן או המרגרינה המומסת באותה הכמות ברסק תפוחי עץ. (ריח מנטה)
איך לחתוך בצל
- עם פרוסת לחם בפה (להחזיק, לא לאכול). (יונת שרון)
- 1. מחזיקים שני גפרורים בשיניים עם פה פתוח (חוץ מהשיניים).
- שיטה בדוקה - לתת לו לחתוך (נועה ר)
- קילוף הבצל מתחת למים זורמים, מספיק קילוח דקיק.
כשכל החצי עדין שומר על צורתו - מחזיקים עם הידיים כך שהחתיכות לא יתפזרו. וזהו - מכניסים לסיר. וככה החלקים החתוכים של הבצל לא
באים במגע עם האוויר. גם חלון פתוח בסביבה יכול לעזור.
פטנט מעולה להפטר מריח בצל ושום על הידיים: לשפשף את הידיים מיד אחרי השימוש בכף אוכל רגילה מנירוסטה, מתחת למים זורמים.
(פעם קילפתי עשרות שומים לאיזה פרויקט מיוחד לפסח, וצחקו עלי שאני משפשפת בדבקות אחרי כל כמה שומים, ובסוף המלאכה לא נשאר
שריד לריח!) (ענת שן לוי)
- בנושא הבצל , ניסתי פעם פנטנט שקראתי והוא למלא את הפה במים בזמן החיתוך. עובד משום מה.
- לנשום מהפה.
- לחתוך כשכל העסק בתוך שקית ניילון - כולל הידיים והסכין...
- את הבצל במקרר - בצל קר מתנדף פחות.
- למי שיש עדשות מגע בכלל אין בעיה.
- בנוסף למסעדה - לשים את הבצל בקערה עם מים ל 1/2 שעה לפני החיתוך. מקלפים לפני ששמים בקערה. (אביב חדש)
- מה אתכן? הנה הפתרון האולטימטיבי לבצל: לבקש מהבעל לחתוך, לפתוח חלון, ורק אז להגיע למטבח, ולסבול מהעיניים הכואבות כמה שעות
אביב חדש: יום אחד קצצתי בצל, וליבי היתה במנשא. שתינו בכינו... אני בטוחה שהיא לא נהנתה, אבל זה היה משעשע לראות אותה דומעת דמעות אמיתיות (היא בוכה מעט מאוד עם דמעות).
ענת שן לוי: גילה, אם אני אבקש ממנו לחתוך, כל הסיכויים שזה יצא פחות דק ובסוף אני גם אצטרך להביא לו פלסטר. (-;
תבשיל קדירה: לא, מה פתאום! אם תבקשי מבעלי לחתוך - הבצל יהיה חתוך, דק, בזמן, וגם ישאלו אותך לאיזה סיר לזרוק אותו.
מישהו אמר co-housing?
לעניין הגפרורים בפה בעת חיתוך בצל*. זה לא שטות, העניין הוא שהגפרית "סופגת" את החריפות של הבצל. המיקום בפה הוא על מנת שספיחת החריפות תהיה בין הבצל הנחתך לבין העיניים. באמת, זה עובד.
ועכשיו רגע של רצינות:
יש עוד דרך: אפשר גם לתקוע מספיק גפרורים בכל נחיר של האף, למלא את הפה במים, לבקש מבת הזוג שלפני שהיא מצחיקה אותנו תדליק את הגפרורים ואז מיד שתצחיק אותנו כך שההשפרצה תהיה מתוזמנת ומדויקת וכך נוכל דרך הנחיריים - לכבות את האש.
הבצל, המביט מלמטה פשוט יקרעעע מצחוק. והרי לנו בצל חתוך.
סלטעים. (צפריר שפרון)
לכל המתבוססים בשלולית דמעות הבצל* - איזה פיגור אחרי הטכנולוגיה החדישה! אמצאה גאונית מלפני 120(?) שנה פותרת את הבעיה.
מאוורר זעיר של 25 ואט הוא אביזר חובה אצלנו במטבח, ולא רק בשביל לחתוך קישוא לפרוסות (סתאאאאם). מכוונים את המאוורר כך שירחיק
מהפנים את אדי הבצל הנחתך, ונפתרה הבעיה. כמובן שלשם השגת התוצאות הטובות ביותר אנחנו משלבים גם שתי שיטות שנזכרו לעיל בדברי
קודמיי. כך ששילוב של שלוש שיטות מומלץ בזאת:
- מאוורר
- לחתוך בבת אחת כמות גדולה, לכל השבוע
- שהבעל הוא שיבכה, הוא בטח אוהב את זה (עובדה).
- פשוט שמים ת'בצל במקפיא לכמה דקות. מוציאים וחותכים. זהו.
גדולות או קטנות. חותכים בו בצל בשתי שניות [אפשר גם דק מאד] ואני עושה איתו דלי של ציפס בדקה אחת. זה דומה לפומפיה ואחרי שתקני
אותו לא תביני איך חיית בלעדיו. (נאוה)
הנקה
לוקחים בקבוק ליטר וחצי של מיים מינרלים, עושים חור בפקק, ומעבירים דרכו קש ארוך שיודע להתכוונן (אני חיברתי 5 קשים עם סלוטייפ ).
כך בהנקה הבקבוק עומד לצד המניקה והיא יכולה לשתות ממנו וידיה פנויות. (אמיליו)
עבודה בדיוק של 5 דקות. לא תאמיני איזה הבדל בכמות הנוזלים .כי כאן יש לך מדד מדויק , ולא סיפורים "כן שתיתי כבר 2 כוסות.. "ולך תבדוק
אם זה נכון. הבעיה עם שתיה שאנחנו לא שמים לב לכמות הנוזלים שאנו מאבדים ומשלימים תמיד פחות ממה שצריך. שווה להתאמץ
שקית חימום
- לוקחים גרב ישנה ובודדת [ ממש כמוני] ממלאים בכוסמת , עושים קשר , שמים במיקרו החלש שלי 4 דקות ללוהט , או 3 לפושר.
אפשר גם להביט בדף הגרביים הבודדות ולראות שם את ההוראות בנימה יותר אופטימית . (אילה א)
- טוב, עם בעיות זוגות הגרבים שיש כאן אפשר להכין המון שקיות חימום.
העיקר להעיף ממגירת הגרביים. (שרון ח)
- הכוסמת היבשה התנהגה לא יפה במקרוגל וכאילו התבשלה והכרית נעשתה קצת רטובה אחרי החימום של ה-3 דקות.
- שלי לא מסריחה אולי הקוסמת שלך לא הייתה מספיק יבשה[לא יודעת למה] (אילה א)
הסרת שעוות נרות מפמוטות
- למישהו טיפ איך להוריד שעוות נרות שכיסתה את הפמוטים? (צפונית)
- מכיניסים את הפמוטים לתוך קערה עם מים רותחים מחכים קצת עד שהשעווה מתרככת ומסירים אותה בקלות. אם יש בפמוטים הרבה
כשהשעווה מתקררת מכניסים את הפמוטים שוב למים לחימום. (עוף החול)
- גם כששמים את הפמוטים בפריזר לכמה שעות, אח"כ נורא קל להפריד אותה מהפמוט (זה עוזר גם לכלים ששעוה טיפטפה עליהם - מה שאצלנו
- לפני ששמים את הנר בפמוט, להשפריץ PAM (בעע) או למרוח קצת שמן עם האצבע. שומדבר לא נדבק יותר. מובן שזה אומר שהנר צריך להיות
אם מדובר בפמוטות לנרות שבת, או בפמוטים שלא נורא שיש רק בפנים קצת שעווה, אפשר קודם להדביק את הנר ואח"כ להשפריץ. (ניצן אמ)
הלבשת שמיכות פוך
- שיטה שחשבתי שהיא נחלת-כל, אבל התברר שלא:
חדש לצפות בכיוון הלא נכון ולגלות שהשמיכה לא יושבת טוב בפנים ולהסיר ולצפות פעם נוספת, אתם בטח יודעים.
נשאלת השאלה למה עושים את השמיכות 2X2.20 ולא מרובעות וזהו? לא ברור לי. אבל עד שהיצרנים ישפרו את דרכיהם, יש מה לעשות:
לכתוב בטוש (לורד?) שלא יורד בכביסה על פינות השמיכה את המידות לכל כיוון. כך נשאר רק לבדוק את הציפה לפני הציפוי (אצלנו בדרך
כלל הכפתורים בצד הארוך יותר), ולחסוך את ציפויי השווא. בהצלחה! (רינ צ'י)
- שיטה שחשבתי שהיא נחלת-כל, אבל התברר שלא - כאשר רוצים לצפות שמיכה (במיוחד זוגית) הופכים את הציפה מלבר לגו, ואז מכניסים
לגבי איזה צד (ארוך או קצר) אני פורש את הידים מפינה אחת הכי רחוק שאני יכול ומתבונן בשארית. לפי אורך השארית אני יודע. (עומר ס)
- אומנם עכשיו קיץ...
לבד די בקלות נראה לי): שבכל 4 הפינות יש חורים קטנים ושרוך/חוט. ב 4 הפינות של הפוך גם יש 4 שרוכים/חוטים ואז פשוט מחברים בכל
פינה של הפוך את הציפה ואז נשאר רק לנער לסדר וזהו...
עקב המעבר קניתי פוך וציפות חדשות וכולן היו בצורה הזו. זה רעיו גאוני בעיני וממש קל!! (טליה טקאוקה)
בגדים ונעליים
- ליכלכתי שרוול של חולצת טריקו (חדשה) בתות ושוקולד (זה לא יורד...) גיהצתי על זה טלאי צבעוני - גם אפגרייד לחולצה, גם הסוואה לכתם.
- קיבלתי לינוקא גרבים מצמר שווים אבל בלי הגומי מונע החלקה. עשיתי עיגולים בצבע בד (טוליפ, שאני מסמנת איתו בגדים) והנה יש לי עיגולים
- אולי מישהו יודע על צביעת בדים בצורה טבעית כאן (קרוטונית מהמרק הגדול)
- איך מנקים נעלי התעמלות? (מסוג ניו בלאנס) או, אם להיות כנים, אם כבר קירצפתי אותן במים וסבון (טבעי...)
אני מכבסת במכונת כביסה, מה שבדיוק היום (!) התכוונתי לעשות, אבל אודטה* אומרת לשים אותן במדיח הכלים. (יערת דבש)
- אני ממלאת נעליים רטובות בעיתונים. זה מאיץ את תהליך הייבוש, אבל הוא עדיין עלול לקחת יום-יומיים-שלושה. ואז כדאי להחליף את
קשירת שרוכי נעליים- לילדים
פטנט ללימוד ילדים איך לקשור את שרוכי הנעליים: מחברים בקשר שרוך לבן ושרוך שחור (אפשר גם צבעים אחרים אם מתעקשים) משחילים. הרבה יותר קל להבחין בין שני הצבעים ולכן קל יותר לקשור אותם אחד לשני! (אביב חדש)
מיחזור
{טיפים בנושא שקיות הועברו ל דף השקיות הגדול}
עוד על שקיות
- אני ממחזרת באופן קבוע שקיות, מכל סוג, אלא אם כן נשברה בתוך השקית ביצה או נשפך חלב/מעדן ועוד.
(אלא אם כן מדובר בפיפי/קקי). כמה וכמה פעמים הוצאתי את הבגדים מהשקית והחזרתי את השקית מיד למתלה. (אביב חדש)
- רגע, בנוגע לשקיות...הן לא חייבות "להגיע" בכלל מהסופר. אפשר מראש לא לקחת אותן ולשים הכל בקרטון.
- אני שמה את כל הירקות בשקית אחת כאשר אני קונה, ובקופה שמה ממויין. אחר כך בכל זאת בשקית. (שגית)
- שימוש בשקיות:
חיתולים עם קקי אני שמה בשקית ואז בתוך הפח. הרבה פחות מצחין.
מכינה משחקים לילדים: לתינוקת בת 10 חודשים...להכניס ולהוציא חפצים . לנפח ואז יש בלון.
לבן 3 - קושרים כמה שקיות אחת לשניה ואז יש "חבל" שאפשר ל"התנדנד" או לקשור לכל מיני דברים או לתלות עליו כל מיני.... (מיץ פטל)
- בקשר לשקיות, אנחנו קונים ירקות בשוק ופשוט שומרים את השקיות משבוע לשבוע..
- לגבי השקיות, בדירה האחרונה שלנו הגענו למצב שכל המרפסת היתה שקיות..... זה היה ממש מתסכל, כי נוספו חדשות מהר יותר מהקצב
איתנו לקניה הבאה, ומצד שני לא הייתי מסוגלת לזרוק אותן לפח,,,,, אז, בסוף כשעברנו דירה הכל נזרק לפח..... איך התבאסתי..... (מור)
- בתחתית של שקית הסופר שמים עיתון , ואז אפשר להשתמש בפח האשפה ואין נזילות. (ענת גביש)
- ואם צריך בסוף לזרוק שקיות, עדיף לכלובי המיחזור של בקבוקי הפלסטיק. להבא. (אביב חדש)
צואת כלבים
תגידו, יש פטנט למניעת עשיית צרכים של כלבים על הדשא? כל כלבי המושב משתמשים בדשא שלנו כבית שימוש ציבורי - וזה כבר דוחה מאוד...
לא עזרו הבקבוקים המלאים במים, ריסוס ופיזור פלפל...יש עוד הצעות?? (ענת)
- מה הקטע של הבקבוקים המלאים במים בכלל? פה לכולם יש את זה ואני דיי מגחכת. אבל אם זה עובד... (ורד לב)
- בקבוקים (או שקיות) מלאים במים אמורים להבריח זבובים שרואים בהם את בבואותיהם המפלצתיות ונסים לכל עבר. נשמע מפגר לאללה, אבל שמעתי שזה עובד. לגבי קקי של כלבים- כדאי לשאול וטרינר. יש להם כל מיני טריקים. (חגית פ)
- אצלי הבקבוקים לא עזרו לקקי של הכלבים. הפתרון הוא להרים את הקקי או לחיות איתו.... (תות שדה)
- קקי של כלבים. יש פיתרון מצויין אבל הוא לוקח זמן או כסף.
אם לא נמצאים בבית או לא רואים את הדשא אפשר להשקיע בזה כסף ולעשות מערכת של חיישנים (כמו אלה שמחברים לתאורה בחוץ שתידלק כשמישהו מתקרב) שתקיף את הדשא ותתחבר למחשב ההשקיה ושתפתח את ההשקיה כשמישהו מתקרב. עכשיו רק צריך לזכור לכבות את זה כשרוצים להיות על הדשא. אבל אחרי פעם או פעמיים של מקלחת בלתי צפויה יש סיכוי טוב לא לשכוח את הנושא. (כי מה שעובד על הכלבים הטמבלים של השכונה חייב לעבוד גם עלינו) (בקי)
- נכון, מערכת החיישנים עובדת (זו של השכן לפחות) על עקרון האינפרא-אדום, כשהיא מזהה מישהו הממטרות נפתחות. אבל.... זה בית שכור, ואני מחפשת פתרונות לתפרנים: זמינים וזולים, אני לא מתכוונת להשקיע כ"כ הרבה כסף בבית שכור
- חלק מהכלבים אצלנו מאוד אוהבים מים, ומנסים לנשוך את את הזרנוקים. ולפעמים יחד עם הממטרה עצמה... ככה שזה לא עובד על כולם.
קיימים חומרים מיוחדים עם ריח שמרחיק כלבים- בחניות לחיות מחמד.
מודה שזו בעיה קשה כי כלב מביא כלב (יש תחרות מי מסמן אחרון...) (תמר)
מה עושים עם טחינה גולמית שנדבקת לדופנות הצנצנת?
אילה א (2009-04-22T14:19:53)
כדאי לשמור את הקופסה שוכבת ואז כל פעם הטחינה מתערבבת
פלוני אלמונית (2009-04-22T14:42:49):
לכן כדאי לשמור עליה שוכבת ואז כל פעם היא מתערבבת
וואלה? זה עובד?
רעיון!!!
אום אל קיצקיצ (2009-04-22T21:19:33):
מה שאני עושה זה, כשהקופסא ריקה ונשאר רק על הדפנות אני מכניסה קצת מים, סוגרת ומשקשקת היטב. מה שיוצא זה עוד קצת טחינה מוכנה שאפשר להשתמש בה.
טרה רוסה (2009-04-22T21:23:03):
כשיש למטה בצנצנת שכבה עבה של טחינה קשה שאי אפשר למוסס, שמים אותה בבלנדר עם מים ונותנים לבלנדר לעשות את העבודה הקשה.
פלונית (2009-04-23T14:13:16):
אני עושה ככה חלב "שומשום" לעצלנים. טעים מאוד עם משהו קצת מתוק.
עפרה עדין (2009-04-24T20:24:33):
יש לי מערבל ידני עם שני מערבלים שמתחברים אליו. אני מחברת רק אחד ומכניסה למיכל עם הטחינה שגם שמתי בו כמות דומה של מים. מחזיקה חזק ויציב את המיכל אחרת הוא יעוף לאלף עזאזל ומפעילה את המערבל כשאני מכוונת אותו לדפנות ולקרקעית .תוך דקה יש טחינה מוכנה מכל מה שנשאר דבוק. מכסימום צריך להוסיף עוד מים.