+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מצטרפת לקוראות המתעניינות. גם אמא עם ילדים קטנים בבית.
אני מאמינה שאם אצליח להדגים את זה זה יכול לעזור לי (ולמשפחות אחרות) לכתוב תוכנית לימודים למשרד החינוך (במסגרת הבקשה לאישור חנ"ב) שתכיל מושגים שהמשרד יכול להבין ושמשקפים באמת את מה שקורה בבית. וגם, מכיוון שאני מרגישה שההיכרות שלי עם הגישות האלה עוזרת לי בגיבוש התפיסה החינוכית שלי, יתכן שהיא עשויה לעניין הורי חנ"ב נוספים.
אני חושבת שזה באמת יכול לעזור להמון משפחות שנדרשות לתוכנית לימודים, אבל בלי קשר זה נראה לי תהליך מעניין בפני עצמו. הרי תוכנית לימוד נוגד את המהות של האנסקולינג, איך שאני רואה אותו בכל אופן.
אני לקחתי המון מהדף של אמנות ילדים ועקרון הרצף או משהו כזה. דף ארוך בטירוף, אבל שווה ביותר בעיני.
אני חושבת שזה נותן רעיון די בסיסי על אנסקולינג דרך הציורים.
אני אישית מעדיפה את הביטוי הוםסקולינג,, על פני אן סקולינג...
למיטב הבנתי הום סקולינג זה מושג כולל, שאנ סקולינג הוא אחד מהאפשרויות שלו. יש מלא סגנונות של הום סקולינג כמו שיש הרבה סגנונות של בתי ספר.
וכן נראה לי שיש כבר ממסדים שמישמים אנסקולינג. נתקלתי לפני שנים באתר של אחד בארה"ב. ניסיתי לחפש בשבילך, אבל לא הצלחתי.
אני עוד לא מכירה את הגישה שלהם לעומק מעבר למה שכתבתי כאן, אבל מעניין אותי מה זה אומר בעניין דברים כמו לנקות בית שימוש למשל
לגבי הרדיקל אנסקולינג. גם לי יצא להתקל בזה. אני גם לא מצליחה להבין על מה בדיוק מדובר. אני לא רואה שום דבר שונה לגבי מה שאני עושה.
לגבי השירותים לי נראה שהקטע הוא לא להגיד לילד עכשיו אתה לומד איך מנקים את השירותים ולסמוך על החיים שיתנו לו הזדמנות (אולי אפילו לרצות) ללמוד.
חשוב לי למשל ללמד את ילדיי שחייה בעצמי. (הומסקולינג, בים ובבריכה)
הגדולה שלי לימדה את עצמה לשחות. מסתבר שגם את זה לא צריך ללמד אותם, רק לתת להם זמן בריכה, ויד לתמיכה כשהם רוצים או צריך (בעצם כמו הליכה).
עכשיו אני צופה בתהליך של הוספת אותיות לציורים שלה.
כמו שבתחילת חייה היא המציאה מילים ויצרה תנועות שיעזרו לה לתקשר איתי. עכשיו מתחיל תהליך בערך דומה עם הכתיבה.
זה מדהים, היא מסרבת ללמוד איך לכתוב את השם שלה. יש לה את הדרך שלה.
לי יש ילדה שהיא אנסקולינג בנשימתה.
ואני רואה תהליך מדהים בלמידה שלה.
יש לי כמה מחשבות איך לקחת את זה מכאן. למשל חוגים. המהות שלהם תואמת יותר לסגנון הבית ספרי. יש תוכנית מסוימת שרוצים או צריך להעביר.
עלה לי למשל רעיון שיגיע השלב, אולי למשל במקום לשלוח אותה לחוג ציור, לחבר אותה לצייר, ולבקש ממנו לצייר לידה/איתה. מה שחסר ברעיון הזה זה חברת ילדים, שקיוותי שחוגים יעזרו לי עם לי זה. טוב רואה שנסחפתי עם אישי ולא נראה לי שזאת הכוונה פה.
תודה על הדף המעניין @}
(והמעורר מחשבות (-: )