ילדים ואוכל בריא
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
ילדים ואוכל בריא
נכון שלכל אחד תפיסת עולם שונה ולכן אני אשמח לדוגמאות מה אוכלים אצלכם
אוקיי. אז אצלנו הילדים אוכלים מלידה אך ורק את הדברים הבאים -
ירקות, ירוקים, פירות, אגוזים, גרעינים, בשר בקר, בשר עוף, דגים. הכל אורגני. הכל חי. כמה שיותר גולמי (ירקות ופירות בצורתם הטבעית למשל, עדיפים על קצוצים או על מחיות או על מיובשים. גם אותם אנחנו אוכלים, אבל מעדיפים את המקור.)
זה כולל ייבוש, עירבול, ערבוב, צליה קצרה אם זה בשר, קיצוץ, התססה ועוד כנ"ל.
בלי סוכר, בלי קטניות, בלי דגנים, בלי בישול, בלי חימום, בלי חומרים משמרים, בלי קפאין, בלי שוקולד, בלי ממתקים, בלי מוצרים תעשייתיים, בלי שמרים.
מה את אוכלת? היא תאכל את הדברים האלה, או לפחות את הרוב.
הילדים שלי ואישי אוכלים אותו הדבר. אני, בעוונותיי, לא מצליחה לאכול ככה. אבל אני בטוחה שזה הכי טוב בשבילם. זה מאד משנה. אנחנו כבר בשלב שהקטנה (כלומר, הגדולה) מכינה לי מדי פעם סלט או מביאה לי תפוח כדי שאני אוכל קצת יותר טוב...
אוקיי. אז אצלנו הילדים אוכלים מלידה אך ורק את הדברים הבאים -
ירקות, ירוקים, פירות, אגוזים, גרעינים, בשר בקר, בשר עוף, דגים. הכל אורגני. הכל חי. כמה שיותר גולמי (ירקות ופירות בצורתם הטבעית למשל, עדיפים על קצוצים או על מחיות או על מיובשים. גם אותם אנחנו אוכלים, אבל מעדיפים את המקור.)
זה כולל ייבוש, עירבול, ערבוב, צליה קצרה אם זה בשר, קיצוץ, התססה ועוד כנ"ל.
בלי סוכר, בלי קטניות, בלי דגנים, בלי בישול, בלי חימום, בלי חומרים משמרים, בלי קפאין, בלי שוקולד, בלי ממתקים, בלי מוצרים תעשייתיים, בלי שמרים.
מה את אוכלת? היא תאכל את הדברים האלה, או לפחות את הרוב.
הילדים שלי ואישי אוכלים אותו הדבר. אני, בעוונותיי, לא מצליחה לאכול ככה. אבל אני בטוחה שזה הכי טוב בשבילם. זה מאד משנה. אנחנו כבר בשלב שהקטנה (כלומר, הגדולה) מכינה לי מדי פעם סלט או מביאה לי תפוח כדי שאני אוכל קצת יותר טוב...
-
- הודעות: 1236
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
ילדים ואוכל בריא
טליה, התפריט שלך נשמע לי אחלה. חוץ ממוצרי חלב, שאני אישית די לא משוכנעת שהם טובים לנו. אז ככה שעל זה היתי מוותרת. אני משתדלת לא לתת לילדים שלי מוצרי חלב, אם כי סבתות שלהם כן נותנות קצת.
לחם - גם הוא בכמויות גדולות לא טוב בשבילנו, לדעתי, אבל כמות קטנה של לחם מלא כלשהו (כוסמין, שיפון), אני חושבת שיכולה להיות חלק מתפריט של ילדים. לא כבסיס. שזה בערך מה שיש לך.
אני רואה שהתפריט שלך צמחוני לגמרי - מה שאישית אני לא מאמינה בו. שוב נכנסת כאן תפיסת עולם. אצלי אני נותנת כמויות קטנות של בשר ודגים. משתדלים אורגני.
כמויות? מה שהם רוצים, לא? אני חושבת שהם יודעים את הכמויות שלהם. אפשר לשים יחד על השולחן את הכל, ולראות מה הם אוכלים. אצלי למשל בתקופות מסוימות מאוד רוצים את החלבונים, ואז יכולים לאכול גם כמה ביצים, או כמות של עוף. ובתקופות אחרות להוטים על פחמימות.
בקיצור נשמע בסדר גמור
לחם - גם הוא בכמויות גדולות לא טוב בשבילנו, לדעתי, אבל כמות קטנה של לחם מלא כלשהו (כוסמין, שיפון), אני חושבת שיכולה להיות חלק מתפריט של ילדים. לא כבסיס. שזה בערך מה שיש לך.
אני רואה שהתפריט שלך צמחוני לגמרי - מה שאישית אני לא מאמינה בו. שוב נכנסת כאן תפיסת עולם. אצלי אני נותנת כמויות קטנות של בשר ודגים. משתדלים אורגני.
כמויות? מה שהם רוצים, לא? אני חושבת שהם יודעים את הכמויות שלהם. אפשר לשים יחד על השולחן את הכל, ולראות מה הם אוכלים. אצלי למשל בתקופות מסוימות מאוד רוצים את החלבונים, ואז יכולים לאכול גם כמה ביצים, או כמות של עוף. ובתקופות אחרות להוטים על פחמימות.
בקיצור נשמע בסדר גמור
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
ילדים ואוכל בריא
חוץ ממוצרי חלב, שאני אישית די לא משוכנעת שהם טובים לנו.
יש מספיק ראיות שהם ממש לא בריאים (חלב תעשייתי מתוסף, מהומגן ומפוסטר.) ומזיקים.
הבעיה בלחם היא שהוא ממכר. ונדירים ההורים שמצליחים להגיע לגיל ארבע בלי שחיטה ואורז הופכים למרכיב העיקרי בתזונה. אנחנו מוצאים שחינוך מגיל אפס, הכולל דוגמה אישית, לאי אכילת לחם הפך את הגיל הזה לקל ככל גיל אחר מבחינה תזונתית.
צמחונות אינה בחירה בריאותית. נקודה. זו בחירה מוסרית, עקרונית, אתית, וכו'
אבל כל מחקר, כולל אלה שמוקיעים בשר, מדבר ל כמויות גדולות, על בשר תעשייתי, על פרות שאוכלות תזונה גרועה, על תרופות ועוד. והסקה מזה שבשר (אורגני, אוכל עשב, בכמות מתאימה לגוף ולגנטיקה) הוא לא בריא היא הסקה שגויה ומסוכנת.
אני חייבת למצוא את המאמר החשוב (!) של אמא שאוכלת דיאטה טבעונית וחיה, שכתבה בצורה חד משמעית על הסכנות שבלגדל ככה ילדים, עם תוספים, כולל על הפגיעות שהיא ראתה (אנקדוטלי, כן? אבל גם פיזיות קשות וגם הרבה רגשיות) במשפחות שבהן התעקשו על כך.
אמצא ואקשר. בקרוב.
יש מספיק ראיות שהם ממש לא בריאים (חלב תעשייתי מתוסף, מהומגן ומפוסטר.) ומזיקים.
הבעיה בלחם היא שהוא ממכר. ונדירים ההורים שמצליחים להגיע לגיל ארבע בלי שחיטה ואורז הופכים למרכיב העיקרי בתזונה. אנחנו מוצאים שחינוך מגיל אפס, הכולל דוגמה אישית, לאי אכילת לחם הפך את הגיל הזה לקל ככל גיל אחר מבחינה תזונתית.
צמחונות אינה בחירה בריאותית. נקודה. זו בחירה מוסרית, עקרונית, אתית, וכו'
אבל כל מחקר, כולל אלה שמוקיעים בשר, מדבר ל כמויות גדולות, על בשר תעשייתי, על פרות שאוכלות תזונה גרועה, על תרופות ועוד. והסקה מזה שבשר (אורגני, אוכל עשב, בכמות מתאימה לגוף ולגנטיקה) הוא לא בריא היא הסקה שגויה ומסוכנת.
אני חייבת למצוא את המאמר החשוב (!) של אמא שאוכלת דיאטה טבעונית וחיה, שכתבה בצורה חד משמעית על הסכנות שבלגדל ככה ילדים, עם תוספים, כולל על הפגיעות שהיא ראתה (אנקדוטלי, כן? אבל גם פיזיות קשות וגם הרבה רגשיות) במשפחות שבהן התעקשו על כך.
אמצא ואקשר. בקרוב.
ילדים ואוכל בריא
לחם - גם הוא בכמויות גדולות לא טוב בשבילנו, לדעתי, אבל כמות קטנה של לחם מלא כלשהו (כוסמין, שיפון), אני חושבת שיכולה להיות חלק מתפריט של ילדים. לא כבסיס. שזה בערך מה שיש לך.
הלחם הוא שיפון מלא אבל גם אני לא חושבת שזה נכון לילדים, מה אתן נותנת לצד הירקות בצהריים?
או שהילדים אוכלים בצהריים רק ירקות?
אני רואה שהתפריט שלך צמחוני לגמרי
לא, לפי השיטה יש מקום גם לעוף ודגים בערך פעם בשבוע אני לא ממש זוכרת כרגע,
אני בשלבי הניקוי שנמשך 3 חודשים אז שחכתי לציין את העוף
כמויות? מה שהם רוצים, לא? אני חושבת שהם יודעים את הכמויות שלהם.
כן ברור אני לא אגיד לה כמה לאכול אבל סתם מסקרן אותי לדעת איך זה הולך אצל אחרים כמובן לא כמויות מדודות במשקל
יש מספיק ראיות שהם ממש לא בריאים (חלב תעשייתי מתוסף, מהומגן ומפוסטר.) ומזיקים.
הגבינה אמורה להיות מחלב עיזים לא מפוסטר (מיותר לציין שזה לא בדיוק מה שאני קונה)
אתן יכולות לכתוב לי בערך מה הילדים שלכן אוכלים ביום אחד סתם לדוגמה היום מה הם אכלו?
הלחם הוא שיפון מלא אבל גם אני לא חושבת שזה נכון לילדים, מה אתן נותנת לצד הירקות בצהריים?
או שהילדים אוכלים בצהריים רק ירקות?
אני רואה שהתפריט שלך צמחוני לגמרי
לא, לפי השיטה יש מקום גם לעוף ודגים בערך פעם בשבוע אני לא ממש זוכרת כרגע,
אני בשלבי הניקוי שנמשך 3 חודשים אז שחכתי לציין את העוף
כמויות? מה שהם רוצים, לא? אני חושבת שהם יודעים את הכמויות שלהם.
כן ברור אני לא אגיד לה כמה לאכול אבל סתם מסקרן אותי לדעת איך זה הולך אצל אחרים כמובן לא כמויות מדודות במשקל
יש מספיק ראיות שהם ממש לא בריאים (חלב תעשייתי מתוסף, מהומגן ומפוסטר.) ומזיקים.
הגבינה אמורה להיות מחלב עיזים לא מפוסטר (מיותר לציין שזה לא בדיוק מה שאני קונה)
אתן יכולות לכתוב לי בערך מה הילדים שלכן אוכלים ביום אחד סתם לדוגמה היום מה הם אכלו?
ילדים ואוכל בריא
משהו מוזר קרה לי,
ניצן אני רואה דרך מה חדש שכתבת משהו בדף הזה אבל כשאני נכנסת לדף אני לא רואה מה כתבת
ההודעה האחרונה בדף היא שלי.. מוזר
ניצן אני רואה דרך מה חדש שכתבת משהו בדף הזה אבל כשאני נכנסת לדף אני לא רואה מה כתבת
ההודעה האחרונה בדף היא שלי.. מוזר
-
- הודעות: 599
- הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*
ילדים ואוכל בריא
בימים ששלי ( בן שלוש) אוכל בריא יחסית, זה בערך משהו כזה:
איך שקם תפוח.
אח"כ גזר ומלפפון (זה טקס קבוע )
לחם מלא שאני מכינה עם חמאת עיזים
כמה ביסים מסלט פירות (לפעמים לא מתאים לו, ובד"כ אוכל עוד חצי תפוח במקום)
פסטה מלאה/אורז מלא/קוסקוס מלא , לרוב עם קטניה כמו עדשים/חומוס/שעועית , וירק מבושל
תאנה או 2 תמרים ( לפעמים יותר)
לפעמים מסכים אגוזים, לפעמים מכינה לו כדורי תמרים,
אורז מלא תפוח עם צימוקים וחלב עיזים ( זה המעדן שלו P-: )
לחם עם טחינה גולמית וקצת דבש
בערב - חביתה, משהו כמו רבע גמבה, כמה חתיכות של חסה שהוא מנשנש מהסלט שלי, הרבה פעמים עוד שתי פרוסות לחם.
בשר אוכל בסופ"ש אצל ההורים, אנחנו מכינים בערך פעם בשבוע אבל מתכוונים להוסיף עוד כי הוא התחיל להצהיר שזה מה שהוא אוהב ורוצה.
איך שקם תפוח.
אח"כ גזר ומלפפון (זה טקס קבוע )
לחם מלא שאני מכינה עם חמאת עיזים
כמה ביסים מסלט פירות (לפעמים לא מתאים לו, ובד"כ אוכל עוד חצי תפוח במקום)
פסטה מלאה/אורז מלא/קוסקוס מלא , לרוב עם קטניה כמו עדשים/חומוס/שעועית , וירק מבושל
תאנה או 2 תמרים ( לפעמים יותר)
לפעמים מסכים אגוזים, לפעמים מכינה לו כדורי תמרים,
אורז מלא תפוח עם צימוקים וחלב עיזים ( זה המעדן שלו P-: )
לחם עם טחינה גולמית וקצת דבש
בערב - חביתה, משהו כמו רבע גמבה, כמה חתיכות של חסה שהוא מנשנש מהסלט שלי, הרבה פעמים עוד שתי פרוסות לחם.
בשר אוכל בסופ"ש אצל ההורים, אנחנו מכינים בערך פעם בשבוע אבל מתכוונים להוסיף עוד כי הוא התחיל להצהיר שזה מה שהוא אוהב ורוצה.
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
ילדים ואוכל בריא
אין אצלנו ארוחות.
בבוקר בד"כ אוכלים מקלות ירקות עם איזה רוטב - טחינה, פסטו וכו'
בהמשך פירות כמו תפוחים, אבטיחים, בננות.
מתישהו אחה"צ המוקדמים נהיה רעב שמתמלא עם אבוקדו ו/או מנת בשר (קציצה חיה אחת (כן כן) צלחת קרפצ'ו, פולקע אחד, כאלה מין) בשלב הזה אישי אוכל סלט ענק מקערה משפחתית שיש בו הרבה אפונה מופשרת ואני אוכלת מנה שיש בה גם פחמימה במידה מועטה (טורטיה אחת, או כמה פריכיות, או חומוסיות בהכנה ביתית, זה הכיוון) מנת בשר יותר מכובדת מהילדים והרבה מאד ירקות וירק. בתקופה האחרונה הורדנו משמעותית את צריכת הפירות המיובשים והאגוזים. אבל בד"כ אנחנו אוכלים כקילו אגוזי מלך בשבוע, עם קשיו הפסקנו כמעט כליל אחרי תקופה של למעלה מקילו בשבוע. תמרים ומיובשים כנ"ל וכו'
בערב בעיקר שותים משקה חלבי - בעבר חלב קשיו או חלב שומשום ביתי, עכשיו חלב קוקוס בטחינה ביתית משבבים. <עוברים ניקוי כרגע> הקטן לא שותה את אלה, הוא יונק.
אתמול קנינו הרבה בשר אורגני וניקח אותו איתנו לעל-האש.
בבוקר בד"כ אוכלים מקלות ירקות עם איזה רוטב - טחינה, פסטו וכו'
בהמשך פירות כמו תפוחים, אבטיחים, בננות.
מתישהו אחה"צ המוקדמים נהיה רעב שמתמלא עם אבוקדו ו/או מנת בשר (קציצה חיה אחת (כן כן) צלחת קרפצ'ו, פולקע אחד, כאלה מין) בשלב הזה אישי אוכל סלט ענק מקערה משפחתית שיש בו הרבה אפונה מופשרת ואני אוכלת מנה שיש בה גם פחמימה במידה מועטה (טורטיה אחת, או כמה פריכיות, או חומוסיות בהכנה ביתית, זה הכיוון) מנת בשר יותר מכובדת מהילדים והרבה מאד ירקות וירק. בתקופה האחרונה הורדנו משמעותית את צריכת הפירות המיובשים והאגוזים. אבל בד"כ אנחנו אוכלים כקילו אגוזי מלך בשבוע, עם קשיו הפסקנו כמעט כליל אחרי תקופה של למעלה מקילו בשבוע. תמרים ומיובשים כנ"ל וכו'
בערב בעיקר שותים משקה חלבי - בעבר חלב קשיו או חלב שומשום ביתי, עכשיו חלב קוקוס בטחינה ביתית משבבים. <עוברים ניקוי כרגע> הקטן לא שותה את אלה, הוא יונק.
אתמול קנינו הרבה בשר אורגני וניקח אותו איתנו לעל-האש.
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
ילדים ואוכל בריא
<עוברים ניקוי כרגע>
מאגוזים? (או שלא הבנתי). מדוע?
מאגוזים? (או שלא הבנתי). מדוע?
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
ילדים ואוכל בריא
אצלי, ביום טוב -
בוקר:
הקטן (שנה וחצי) - פירות, אח"כ עוגה או עוגיות שלי (בד"כ עוגת גזר עם קמח חומוס וקמח כוסמין). אח"כ (אצל המטפלת) דיסה שאני מכינה לו משיבולת שועל ומים, תמר, אגוזים טחונים למיניהם.
האמצעי (3) - פירות, אח"כ עוגה, ובגן לחם תעשייתי עם חומוס תעשייתי או גבינה ודוגמית של פרי.
הגדול (8) - פיתה (חיטה מלאה) עם גבינה כלשהי ושמן זית, מלפפון.
צהריים:
הקטן - אורז לבן, תבשיל עדשים, ירקות.
האמצעי - בגן - שניצל עם פסטה בד"כ, ירק מבושל וגם טרי.
הגדול - פסטת תירס עם שמן זית, מלח, קוטג' ופתיתי ביצה מקושקשת. ירקות טריים. או: אורז לבן עם חתיכות תמרים ושקדיה (או קשיו טחון), ובנפרד ביצה קשה.
אחה"צ:
כולם - פירות; "מעדן" - שמנת של פעם, יוגורט, אגוזים טחונים למיניהם, בננה, תמר, דבש. הקטנים גם מנשנשים צימוקים או משמשים (אורגניים), לפעמים כדורי תמרים. אם יש עוגיות שלי גם הן מנושנשות. לעיתים רחוקות הקטנים טובלים פלחי תפוח חמצמץ בטחינה גולמית מעורבבת עם סילאן.
ערב:
כולם - פנקייק (קמח חומוס, קמח לבן וקמח כוסמין, שמנת של פעם, ביצים אורגניות, סילאן או סוכר. מטוגן בחמאה. מורחים עליו דבש או שוקולד מריר מומס).
לפעמים פסטה מקמח מלא עם שמן זית ומלח (ואז הגדול אוכל גם ביצה, הקטנים סרבני ביצים). או פסטת תירס, או אורז לבן עם תמרים ואגוזים.
בוקר:
הקטן (שנה וחצי) - פירות, אח"כ עוגה או עוגיות שלי (בד"כ עוגת גזר עם קמח חומוס וקמח כוסמין). אח"כ (אצל המטפלת) דיסה שאני מכינה לו משיבולת שועל ומים, תמר, אגוזים טחונים למיניהם.
האמצעי (3) - פירות, אח"כ עוגה, ובגן לחם תעשייתי עם חומוס תעשייתי או גבינה ודוגמית של פרי.
הגדול (8) - פיתה (חיטה מלאה) עם גבינה כלשהי ושמן זית, מלפפון.
צהריים:
הקטן - אורז לבן, תבשיל עדשים, ירקות.
האמצעי - בגן - שניצל עם פסטה בד"כ, ירק מבושל וגם טרי.
הגדול - פסטת תירס עם שמן זית, מלח, קוטג' ופתיתי ביצה מקושקשת. ירקות טריים. או: אורז לבן עם חתיכות תמרים ושקדיה (או קשיו טחון), ובנפרד ביצה קשה.
אחה"צ:
כולם - פירות; "מעדן" - שמנת של פעם, יוגורט, אגוזים טחונים למיניהם, בננה, תמר, דבש. הקטנים גם מנשנשים צימוקים או משמשים (אורגניים), לפעמים כדורי תמרים. אם יש עוגיות שלי גם הן מנושנשות. לעיתים רחוקות הקטנים טובלים פלחי תפוח חמצמץ בטחינה גולמית מעורבבת עם סילאן.
ערב:
כולם - פנקייק (קמח חומוס, קמח לבן וקמח כוסמין, שמנת של פעם, ביצים אורגניות, סילאן או סוכר. מטוגן בחמאה. מורחים עליו דבש או שוקולד מריר מומס).
לפעמים פסטה מקמח מלא עם שמן זית ומלח (ואז הגדול אוכל גם ביצה, הקטנים סרבני ביצים). או פסטת תירס, או אורז לבן עם תמרים ואגוזים.
-
- הודעות: 770
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
- דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*
ילדים ואוכל בריא
אני חייבת למצוא את המאמר החשוב (!) של אמא שאוכלת דיאטה טבעונית וחיה, שכתבה בצורה חד משמעית על הסכנות שבלגדל ככה ילדים
נו, שוין. על כל מאמר מלומד יש מישהו עם ניסיון אישי שיכול להפריך אותו.
אני גדלתי כילדה טבעונית והייתי בריאה להדהים. עד גיל שלוש לא חליתי בכלל.
התזונה הטבעונית של המשפחה שלי היתה הפתרון לבעיות הבריאותיות והאלרגיות של אחי הגדול, אז בן שש. הן חלפו עם התזונה הטבעונית וחזרו כשהוא דרש לאכול "מעדני" חלב ומאכלי בשר בגיל 12.
אני נשארתי צמחונית ומגדלת את בתי הבריאה למדי (חמסה עליה) בתזונה טבעונית.
חוץ מזה, אני מאמינה שאוכל נושא את זכר הייצור שלו. אוכלי בשר מטמיעים אליהם את הכאב וההרג. אוכלי חלב - את הצפיפות והניצול. אוכלי ביצים - את החרדה, האלימות, הצפיפות של הלול התעשייתי. זאת לא אמונה רווחת, אבל היא שלי. כשמקרבים חלב לבת שלי - עוד לפני החשש לבריאותה - אני חוששת לנזק הרוחני שייגרם לה. היא עדיין לא אכלה מוצרי חלב.
נו, שוין. על כל מאמר מלומד יש מישהו עם ניסיון אישי שיכול להפריך אותו.
אני גדלתי כילדה טבעונית והייתי בריאה להדהים. עד גיל שלוש לא חליתי בכלל.
התזונה הטבעונית של המשפחה שלי היתה הפתרון לבעיות הבריאותיות והאלרגיות של אחי הגדול, אז בן שש. הן חלפו עם התזונה הטבעונית וחזרו כשהוא דרש לאכול "מעדני" חלב ומאכלי בשר בגיל 12.
אני נשארתי צמחונית ומגדלת את בתי הבריאה למדי (חמסה עליה) בתזונה טבעונית.
חוץ מזה, אני מאמינה שאוכל נושא את זכר הייצור שלו. אוכלי בשר מטמיעים אליהם את הכאב וההרג. אוכלי חלב - את הצפיפות והניצול. אוכלי ביצים - את החרדה, האלימות, הצפיפות של הלול התעשייתי. זאת לא אמונה רווחת, אבל היא שלי. כשמקרבים חלב לבת שלי - עוד לפני החשש לבריאותה - אני חוששת לנזק הרוחני שייגרם לה. היא עדיין לא אכלה מוצרי חלב.
-
- הודעות: 20
- הצטרפות: 05 אפריל 2010, 03:37
- דף אישי: הדף האישי של חושב_וטרנס*
ילדים ואוכל בריא
אני רוצה לכתוב קצת על ילדות עם אוכל בריא מנקודת מבט של בן 22 שגדל בבית צמחוני ומאוד בריא.
אני זוכר שבתור ילד תמיד היו צוחקים עלי בגן שהלחם שלי הוא "קקי", (=מלא) ועד היום אני לא מסוגל לאכול לחם מלא, לא משנה כמה אני מנסה...
בגיל 5 חילקנו לנו בגן קרטיבים כחולים יום אחד, לפני היציאה הביתה. אני הייתי מהילדים הממושמעים שלא היו אוכלים מה שאמא לא מרשה גם כשהיא לא באיזור, והייתי מחכה שהיא תתן לי רשות. לפעמים אם הקרטיב היה לבן או צהוב (צבע מאכל טבעי) היא היתה מרשה.
את הכחול ההוא היא לא הרשתה בשום פנים ואופן. היא ניסתה להסביר לי כמה שהצבע הכחול לא בריא, מסרטן... אבל אני רק יכולתי לראות מלא ילדים סביבי אוכלים קרטיבים כחולים, בזמן ששלי נמס בידיים שלי. לא הסכמתי לזרוק אותו, עד שהוא נמס לגמרי. התחננתי לאכול אותו, ואמא שלי לא הרשתה לי. אם זה נקרא כאירוע טראומטי, אז כנראה שזה היה קצת ככה, עבורי.
מאז אותו יום כל פעם כשהציעו לי ממתק והיה מגוון צבעים, הייתי בוחר בכחול. עד גיל מאוד מאוחר...
היו לי דלקות אזניים חוזרות כילד, אז כדי להמנע מניתוח כפתורים (יצא לי כבר לחשוב שהיה עדיף כבר לעבור את הניתוח ודי) אמא שלי לא נתנה לי לאכול מוצרי חלב בכלל. בד"כ זה לא היה נורא כ"כ, אבל תנסו לדמיין איך הרגשתי כשמדי פעם הזמינו מגש פיצה ותמיד דאגו שיהיה משולש אחד בלי גבינה. בשבילי.
יש עוד דוגמאות, אך לא אלאה אתכם...
אני רק אגיד שהיום אני כן מודע לחשיבות של אוכל בריא, ומשתדל לאכול כך.
אבל כ"כ הרבה שנים של חסך (רגשי) באוכל "לא בריא" משפיעות!
כמו שכתבתי כבר, לחם מלא אני (עדיין) לא מסוגל לאכול.
לקח לי כמה וכמה שנים כדי להבין שאני מרגיש יותר טוב כשאני שותה מיצים (גם אם לא טבעיים) ולא קולה כל היום. ושלהכנס לחנות ממתקים ולצאת עם חצי קילו (!) ממתקי גומי עושה לי כאב ראש אח"כ. אחד שניים זה דווקא נחמד... (-;
כיום אני חושב שאוכל בריא זה מצוין, ומודה לאמא שלי שנתנה לי את המודעות לזה! וכשיהיו לי ילדים אני מתכוון לדאוג שזה (בעיקר) מה שיהיה בבית. וזה מה שאני מאוד מקווה שהם יאכלו, ולזה אכוון. אבל אם הם ירצו דברים אחרים- אני חושב שאני כן אתן להם, במחשבה שבלי לחץ אנשים (וגם ילדים) יכולים להבחין לבד מה טוב להם ומה לא.
היום אמא שלי הרבה פחות "קיצונית". כנראה בגלל שהיא ראתה איזה "תסביכים" הגישה הקודמת עשתה לי...
היא עדיין מבשלת אוכל ביתי טעים ובריא, והאחים הקטנים שלי (בני 19 16 13 ו10) אוכלים אותו- והרבה יותר בכיף ממה שאני אכלתי אותו. כי בחוץ (וגם בפנים מדי פעם) מותר לאכול גם דברים אחרים.
אגב, אחיי הקטנים חולים הרבה פחות ממה שאני הייתי חולה כילד, אז לי אישית נראה לי שהרגשות שלנו לגבי האוכל שלנו (וגם לגבי דברים אחרים כמובן) משפיעים לא פחות מהאוכל עצמו. (-:
אני זוכר שבתור ילד תמיד היו צוחקים עלי בגן שהלחם שלי הוא "קקי", (=מלא) ועד היום אני לא מסוגל לאכול לחם מלא, לא משנה כמה אני מנסה...
בגיל 5 חילקנו לנו בגן קרטיבים כחולים יום אחד, לפני היציאה הביתה. אני הייתי מהילדים הממושמעים שלא היו אוכלים מה שאמא לא מרשה גם כשהיא לא באיזור, והייתי מחכה שהיא תתן לי רשות. לפעמים אם הקרטיב היה לבן או צהוב (צבע מאכל טבעי) היא היתה מרשה.
את הכחול ההוא היא לא הרשתה בשום פנים ואופן. היא ניסתה להסביר לי כמה שהצבע הכחול לא בריא, מסרטן... אבל אני רק יכולתי לראות מלא ילדים סביבי אוכלים קרטיבים כחולים, בזמן ששלי נמס בידיים שלי. לא הסכמתי לזרוק אותו, עד שהוא נמס לגמרי. התחננתי לאכול אותו, ואמא שלי לא הרשתה לי. אם זה נקרא כאירוע טראומטי, אז כנראה שזה היה קצת ככה, עבורי.
מאז אותו יום כל פעם כשהציעו לי ממתק והיה מגוון צבעים, הייתי בוחר בכחול. עד גיל מאוד מאוחר...
היו לי דלקות אזניים חוזרות כילד, אז כדי להמנע מניתוח כפתורים (יצא לי כבר לחשוב שהיה עדיף כבר לעבור את הניתוח ודי) אמא שלי לא נתנה לי לאכול מוצרי חלב בכלל. בד"כ זה לא היה נורא כ"כ, אבל תנסו לדמיין איך הרגשתי כשמדי פעם הזמינו מגש פיצה ותמיד דאגו שיהיה משולש אחד בלי גבינה. בשבילי.
יש עוד דוגמאות, אך לא אלאה אתכם...
אני רק אגיד שהיום אני כן מודע לחשיבות של אוכל בריא, ומשתדל לאכול כך.
אבל כ"כ הרבה שנים של חסך (רגשי) באוכל "לא בריא" משפיעות!
כמו שכתבתי כבר, לחם מלא אני (עדיין) לא מסוגל לאכול.
לקח לי כמה וכמה שנים כדי להבין שאני מרגיש יותר טוב כשאני שותה מיצים (גם אם לא טבעיים) ולא קולה כל היום. ושלהכנס לחנות ממתקים ולצאת עם חצי קילו (!) ממתקי גומי עושה לי כאב ראש אח"כ. אחד שניים זה דווקא נחמד... (-;
כיום אני חושב שאוכל בריא זה מצוין, ומודה לאמא שלי שנתנה לי את המודעות לזה! וכשיהיו לי ילדים אני מתכוון לדאוג שזה (בעיקר) מה שיהיה בבית. וזה מה שאני מאוד מקווה שהם יאכלו, ולזה אכוון. אבל אם הם ירצו דברים אחרים- אני חושב שאני כן אתן להם, במחשבה שבלי לחץ אנשים (וגם ילדים) יכולים להבחין לבד מה טוב להם ומה לא.
היום אמא שלי הרבה פחות "קיצונית". כנראה בגלל שהיא ראתה איזה "תסביכים" הגישה הקודמת עשתה לי...
היא עדיין מבשלת אוכל ביתי טעים ובריא, והאחים הקטנים שלי (בני 19 16 13 ו10) אוכלים אותו- והרבה יותר בכיף ממה שאני אכלתי אותו. כי בחוץ (וגם בפנים מדי פעם) מותר לאכול גם דברים אחרים.
אגב, אחיי הקטנים חולים הרבה פחות ממה שאני הייתי חולה כילד, אז לי אישית נראה לי שהרגשות שלנו לגבי האוכל שלנו (וגם לגבי דברים אחרים כמובן) משפיעים לא פחות מהאוכל עצמו. (-:
ילדים ואוכל בריא
המון תודה לכן על הדוגמאות!
או מנת בשר (קציצה חיה אחת (כן כן)
ניצן אפשר הסבר?
בתקופה האחרונה הורדנו משמעותית את צריכת הפירות המיובשים והאגוזים.
למה?
אני רואה שאצל רוב מי שכתב הפחממות תופסות חלק משמעותי מהתפריט...
ניצן למה אצלכם זה בלי פחממות וקטניות בכלל?
האם ארוחת בוקר שהיא פירות, פירות יבשים ואגוזים מספיקה לילדה בת שנתיים?
לא מבחינת לשבועה מבחינה תזונתית?
אם הצהריים והערב אני עדיין מבולבלת ולא בטוחה מה נכון לעשות..
או מנת בשר (קציצה חיה אחת (כן כן)
ניצן אפשר הסבר?
בתקופה האחרונה הורדנו משמעותית את צריכת הפירות המיובשים והאגוזים.
למה?
אני רואה שאצל רוב מי שכתב הפחממות תופסות חלק משמעותי מהתפריט...
ניצן למה אצלכם זה בלי פחממות וקטניות בכלל?
האם ארוחת בוקר שהיא פירות, פירות יבשים ואגוזים מספיקה לילדה בת שנתיים?
לא מבחינת לשבועה מבחינה תזונתית?
אם הצהריים והערב אני עדיין מבולבלת ולא בטוחה מה נכון לעשות..
ילדים ואוכל בריא
אגב רק אני לא רואה את ההודעה שניצן כתבה לפני ש י ר י ??
ילדים ואוכל בריא
חושב וטרנס
אני רוצה לספר לך קצת מהצד השני על הבית הלא בריא שאני גדלתי בו,
אצלנו המילה בריא בכלל לא הייתה בלקסיקון ארוחת צהריים זה שניצל וציפס לא לא ציפס מתפו"א (לא שזה כזה בריאה) ציפס משקית מהמכולת (תפוציפס למינהם) היו עוגות ושוקולדים ועוגיות וארוחת בוקר זה קורנפלקס לסוגיו..
היום יש בי כעס על ההורים שלי שלא רק שאיפשרו לי לאכול את הדברים האלו אלה נתנו לי אותם במסווא של אוכל...
אני מרגישה שלא דאגו לבריאות שלי... נכון אפשר להגיד שזה מחוסר מודעות ושהכל נעשה מכוונה טובה אבל המודעות שיש להם היום בגללי לא מונעת מהם לתת לנכדה שלהם (הבת שלי) את כל הזבל הנ"ל..
אני מבינה מה שאתה אומר ולצערי גם צריכה לעמוד בסיטואציות כאלה הרבה פעמים..
לדוגמא אצל חמותי כשכל הנכדים מקבלים טופי ביסלי במבה עוגות לי קשה לראות את הילדה שלי אוכלת את הדברים האלה,
עד גיל מסויים אצלחנו להמיר את כל הנ"ל בפירות יבשים וזה התקבל בכייף גדול אבל עכשיו היא רוצה מה שכולם אוכלים,
אז ניסיתי לשחרר ולתת לה כמו כולם אבל להגיד לך שהצלחתי ושזה לא מזיז לי שהיא אוכלת ביסלי או שותה קולה? זה יהיה שקר אני משתגעת מבפנים כשאני רואה את זה..
אין לי תובנות אני לא הייתי רוצה לגרום לבת שלי רגשות שלילים על אוכל לא מהצד הבריא ולא מהצד השני
כניראה שכהורים מה שלא נעשה לא יהיה מושלם
אגב הבת שלי הייתה עד גיל 9 חודשים על הנקה מלאה, היא לא בגן ובכל זאת נדבקה מכל אפצ'י שעשו לידה..
כניראה שזה גם משהו בגנים של כל אחד מאיתנו ניראה לי שהיא ירשה את המערכת חיסון החלשה יחסית של אבא שלה..
אני רוצה לספר לך קצת מהצד השני על הבית הלא בריא שאני גדלתי בו,
אצלנו המילה בריא בכלל לא הייתה בלקסיקון ארוחת צהריים זה שניצל וציפס לא לא ציפס מתפו"א (לא שזה כזה בריאה) ציפס משקית מהמכולת (תפוציפס למינהם) היו עוגות ושוקולדים ועוגיות וארוחת בוקר זה קורנפלקס לסוגיו..
היום יש בי כעס על ההורים שלי שלא רק שאיפשרו לי לאכול את הדברים האלו אלה נתנו לי אותם במסווא של אוכל...
אני מרגישה שלא דאגו לבריאות שלי... נכון אפשר להגיד שזה מחוסר מודעות ושהכל נעשה מכוונה טובה אבל המודעות שיש להם היום בגללי לא מונעת מהם לתת לנכדה שלהם (הבת שלי) את כל הזבל הנ"ל..
אני מבינה מה שאתה אומר ולצערי גם צריכה לעמוד בסיטואציות כאלה הרבה פעמים..
לדוגמא אצל חמותי כשכל הנכדים מקבלים טופי ביסלי במבה עוגות לי קשה לראות את הילדה שלי אוכלת את הדברים האלה,
עד גיל מסויים אצלחנו להמיר את כל הנ"ל בפירות יבשים וזה התקבל בכייף גדול אבל עכשיו היא רוצה מה שכולם אוכלים,
אז ניסיתי לשחרר ולתת לה כמו כולם אבל להגיד לך שהצלחתי ושזה לא מזיז לי שהיא אוכלת ביסלי או שותה קולה? זה יהיה שקר אני משתגעת מבפנים כשאני רואה את זה..
אין לי תובנות אני לא הייתי רוצה לגרום לבת שלי רגשות שלילים על אוכל לא מהצד הבריא ולא מהצד השני
כניראה שכהורים מה שלא נעשה לא יהיה מושלם
אגב הבת שלי הייתה עד גיל 9 חודשים על הנקה מלאה, היא לא בגן ובכל זאת נדבקה מכל אפצ'י שעשו לידה..
כניראה שזה גם משהו בגנים של כל אחד מאיתנו ניראה לי שהיא ירשה את המערכת חיסון החלשה יחסית של אבא שלה..
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
ילדים ואוכל בריא
אגב רק אני לא רואה את ההודעה שניצן כתבה לפני ש י ר י ??
שאלתי בה לפי איזו שיטה את אוכלת, ואז ראיתי שכבר כתבת על זה כמה הודעות קודם, אז מחקתי אותה.
אני לא אוהבת "שיטות". זה הכל. למרות שקינגסטון לא רעה בעיניי בכלל, יש בה שתי בעיות - האחת - היא שהיא מתיימרת להיות מתאימה לכל האנושות, ולזה אני לא מסכימה בכלל. כל אחד והגנטיקה שלו, והצרכים שלו, והרגישויות שלו. השניה - שיש בה משהו דוגמטי. בכמויות, בסדר היום, בצירופים, וכו' לא לכל אחד מתאים לאכול עם טבלאות ומידות ומשקלים. שימי לב שכמעט כל מי שכתב פה כתב "בדרך כלל" יש אצלנו בקרים שנפתחים באבטיח (הבוקר) בלבד. יש אצלנו בקרים שמתחילים בעוף. יש בקרים שמתחילים בירקות. (זו ההעדפה שלי, אז זה מה שקורה בעיקר)
חושב וטרנס,
אני ממש משתדלת לייצר חלופה ביתית כמעט לכל דבר שמעניין את הילדה שלי. היא גם גדלה בבית, אז כל עניין הלחצים החברתיים פחות בהרבה. אבל תודה על השיתוף, זה בהחלט משהו שאני יודעת שיכול להוות בעיה בעתיד, בעיקר כי היא כל כך משתפת איתנו פעולה...
טליה,
_או מנת בשר (קציצה חיה אחת (כן כן)
ניצן אפשר הסבר?_
אתמול הבאנו איתנו לעל-האש בשר אורגני, גם טחון. מהטחון (שהקצב טחן לנו מולנו מנתח שבחרנו בעצמנו) התקנו קציצות חיות (בעיקרון בשר, בצל, ותבלינים שאוהבים. אפשר גם פטרוזיליה. קינמון ונענע זה שילוב פצצות.) והילדים אכלו. הגדולה שלי אכלה מעין "לאפה" מגולגלת בחסה עם שני כדורי בשר קטנים ועם רוטב צ'ימיצ'ורי. ליקקה את האצבעות.
ניצן למה אצלכם זה בלי פחממות וקטניות בכלל?
אנחנו אוכלים המון פחמימות. כל הפירות שאוכלים פה, הירקות, וגם חלק מן האגוזים. מה שלא אוכלים זה דגנים. אורז, חיטה, שיפון, קינואה. כאלה.
למה לא? נו. אני שואלת "למה כן?" אני מאמינה שהנזק רב על התועלת באכילתם. וזה כשאני מזניחה את האספקט הממכר, ולא מתייחסת אפילו לאפשרות של אכילתם התעשייתית.
גילוי נאות - אני, אישית, כן אוכלת פה ושם, במידה זעומה יחסית לממוצע סביבי, דברים מאד מאד מסויימים, אורגניים, ללא שמרים, מלאים וכו'. ולא מאהבה גדולה. באמת התמכרות.
קטניות אנחנו לא אוכלים בכלל כי רובנו המוחץ רגישים אליהן מאד. גזים זו תגובה של רגישות. מה שכן, אוכלים אותן במצבן הירוק בלי היסוס. כלומר, שעועית בתרמיל, אפונה מופשרת ללא חימום, פול טרי. זה כן.
חומוס לא, סויה לא, מש לא, עדשים לא. גם לא מונבטים. מונבטים ממש רעים לנו. אישית. לא לפי "שיטה".
שאלתי בה לפי איזו שיטה את אוכלת, ואז ראיתי שכבר כתבת על זה כמה הודעות קודם, אז מחקתי אותה.
אני לא אוהבת "שיטות". זה הכל. למרות שקינגסטון לא רעה בעיניי בכלל, יש בה שתי בעיות - האחת - היא שהיא מתיימרת להיות מתאימה לכל האנושות, ולזה אני לא מסכימה בכלל. כל אחד והגנטיקה שלו, והצרכים שלו, והרגישויות שלו. השניה - שיש בה משהו דוגמטי. בכמויות, בסדר היום, בצירופים, וכו' לא לכל אחד מתאים לאכול עם טבלאות ומידות ומשקלים. שימי לב שכמעט כל מי שכתב פה כתב "בדרך כלל" יש אצלנו בקרים שנפתחים באבטיח (הבוקר) בלבד. יש אצלנו בקרים שמתחילים בעוף. יש בקרים שמתחילים בירקות. (זו ההעדפה שלי, אז זה מה שקורה בעיקר)
חושב וטרנס,
אני ממש משתדלת לייצר חלופה ביתית כמעט לכל דבר שמעניין את הילדה שלי. היא גם גדלה בבית, אז כל עניין הלחצים החברתיים פחות בהרבה. אבל תודה על השיתוף, זה בהחלט משהו שאני יודעת שיכול להוות בעיה בעתיד, בעיקר כי היא כל כך משתפת איתנו פעולה...
טליה,
_או מנת בשר (קציצה חיה אחת (כן כן)
ניצן אפשר הסבר?_
אתמול הבאנו איתנו לעל-האש בשר אורגני, גם טחון. מהטחון (שהקצב טחן לנו מולנו מנתח שבחרנו בעצמנו) התקנו קציצות חיות (בעיקרון בשר, בצל, ותבלינים שאוהבים. אפשר גם פטרוזיליה. קינמון ונענע זה שילוב פצצות.) והילדים אכלו. הגדולה שלי אכלה מעין "לאפה" מגולגלת בחסה עם שני כדורי בשר קטנים ועם רוטב צ'ימיצ'ורי. ליקקה את האצבעות.
ניצן למה אצלכם זה בלי פחממות וקטניות בכלל?
אנחנו אוכלים המון פחמימות. כל הפירות שאוכלים פה, הירקות, וגם חלק מן האגוזים. מה שלא אוכלים זה דגנים. אורז, חיטה, שיפון, קינואה. כאלה.
למה לא? נו. אני שואלת "למה כן?" אני מאמינה שהנזק רב על התועלת באכילתם. וזה כשאני מזניחה את האספקט הממכר, ולא מתייחסת אפילו לאפשרות של אכילתם התעשייתית.
גילוי נאות - אני, אישית, כן אוכלת פה ושם, במידה זעומה יחסית לממוצע סביבי, דברים מאד מאד מסויימים, אורגניים, ללא שמרים, מלאים וכו'. ולא מאהבה גדולה. באמת התמכרות.
קטניות אנחנו לא אוכלים בכלל כי רובנו המוחץ רגישים אליהן מאד. גזים זו תגובה של רגישות. מה שכן, אוכלים אותן במצבן הירוק בלי היסוס. כלומר, שעועית בתרמיל, אפונה מופשרת ללא חימום, פול טרי. זה כן.
חומוס לא, סויה לא, מש לא, עדשים לא. גם לא מונבטים. מונבטים ממש רעים לנו. אישית. לא לפי "שיטה".
ילדים ואוכל בריא
ארוחות ערב זה באמת עניין בעייתי, נדמה שלי שלהרבה הורים יש התלבטות קבועה - מה אוכלים לארוחת ערב, אחרי שכבר הכנת ארוחת צהריים - להכין עוד ארוחה?
אני מציעה לא לגוון מידי כדי לא להרגיל את ילדתך לארוחה שונה מידי ערב, זה קצת מקל.. אני מכירה אמהות שהילדים שלהם (כבר גדולים כמובן) דורשים כל מיני חידושים מידי ערב - וזה מתיש, וזה כי בהתחלה הן התלהבו והכינו כל ערב תבשיל אחר.
תחשבי לעצמך על 3 סוגי ארוחות, וזה יקל עליך.
שימי לב שלפעמים בגיל שנתיים הם עייפים מידי בערב מכדי לאכול...
דייסת קוואקר - אני עושה רק עם מים ומלח כי לא התלהבתי להתחיל עם אוכל מתוק כשהיו קטנים, אבל גם עם דבש/סילאן זה טעים.
פסטת תירס
"קורנפלקס" - דגן תפוח מלא כזה או אחר עם דמוי חלב כזה או אחר עם ממתיק טבעי כזה או אחר. (תמיד אפשר להוסיף קצת נבט חיטה שלא יורגש במרקם)
אבוקדו
אם אוהבת ביצים - אז זה רעיון נחמד לפעם בשבוע - חביתה/קשה איך שאוהבת.
לפעמים כיש לי זמן במהלך אחה"צ (נגיד הם אצל חברים), אז אני מכינה לביבות קינואה/בורגול, וזו חגיגה. (יש מתכונים שונים כאן באתר)
ולמה שבחרת להוסיף כמובן ירקות חתוכים/שלמים/סלט
הגדול שלי (6) - שכבר כמה שנים במסגרות בחוץ עם חברים בחוץ בעולם מסחרי לחלוטין לא מוכן כמובן לאכול אף אחד מהדברים האלו - רק ירקות חתוכים, כריך מלחם לא בריא עם אבוקדו/גבינת כבשים ואם הולכים על קורנפלקס אז רק את הרגיל יבש בלי כלום כי כל תחליפי החלב לא נראים לו, והחלב הרגיל לא נראה לי... לפחות הצלחתי להעניק לו התחלה של תזונה בריאה יחסית... מזל שהקטנים עדיין אוכלים בשמחה גם דברים בריאים יותר.
(למרות שלפי הדוגמאות האחרות שקיבלת - בריא זה משהו יחסי מאוד מאוד...)
הכי חשוב - תזרמי איתה, ואל תלחצי גם אם היא לא אוכלת כלום ומעדיפה לינוק, יש ילדים שלא אוהבים לאכול הרבה וזו, ויש ילדים שאוהבים לאכול המון וזהו, ולכל אחד גם טעם משלו והעדפה משלו.
אני מציעה לא לגוון מידי כדי לא להרגיל את ילדתך לארוחה שונה מידי ערב, זה קצת מקל.. אני מכירה אמהות שהילדים שלהם (כבר גדולים כמובן) דורשים כל מיני חידושים מידי ערב - וזה מתיש, וזה כי בהתחלה הן התלהבו והכינו כל ערב תבשיל אחר.
תחשבי לעצמך על 3 סוגי ארוחות, וזה יקל עליך.
שימי לב שלפעמים בגיל שנתיים הם עייפים מידי בערב מכדי לאכול...
דייסת קוואקר - אני עושה רק עם מים ומלח כי לא התלהבתי להתחיל עם אוכל מתוק כשהיו קטנים, אבל גם עם דבש/סילאן זה טעים.
פסטת תירס
"קורנפלקס" - דגן תפוח מלא כזה או אחר עם דמוי חלב כזה או אחר עם ממתיק טבעי כזה או אחר. (תמיד אפשר להוסיף קצת נבט חיטה שלא יורגש במרקם)
אבוקדו
אם אוהבת ביצים - אז זה רעיון נחמד לפעם בשבוע - חביתה/קשה איך שאוהבת.
לפעמים כיש לי זמן במהלך אחה"צ (נגיד הם אצל חברים), אז אני מכינה לביבות קינואה/בורגול, וזו חגיגה. (יש מתכונים שונים כאן באתר)
ולמה שבחרת להוסיף כמובן ירקות חתוכים/שלמים/סלט
הגדול שלי (6) - שכבר כמה שנים במסגרות בחוץ עם חברים בחוץ בעולם מסחרי לחלוטין לא מוכן כמובן לאכול אף אחד מהדברים האלו - רק ירקות חתוכים, כריך מלחם לא בריא עם אבוקדו/גבינת כבשים ואם הולכים על קורנפלקס אז רק את הרגיל יבש בלי כלום כי כל תחליפי החלב לא נראים לו, והחלב הרגיל לא נראה לי... לפחות הצלחתי להעניק לו התחלה של תזונה בריאה יחסית... מזל שהקטנים עדיין אוכלים בשמחה גם דברים בריאים יותר.
(למרות שלפי הדוגמאות האחרות שקיבלת - בריא זה משהו יחסי מאוד מאוד...)
הכי חשוב - תזרמי איתה, ואל תלחצי גם אם היא לא אוכלת כלום ומעדיפה לינוק, יש ילדים שלא אוהבים לאכול הרבה וזו, ויש ילדים שאוהבים לאכול המון וזהו, ולכל אחד גם טעם משלו והעדפה משלו.
ילדים ואוכל בריא
יש לי בעיה, פעם בשבועיים ביום שבת יש להורים של בעלי מנהג, לקחת את כל הנכדים אל ביתם ולעשות להם יום "כיף" . זה באמת יום מהנה בשבילם, הם מציירם מטיילים וצוחקים אך אני מוטרדת מעניין התזונה. אמא של בעלי מכינה המון דברים לא בריאים, הם מכינסה להכל אבקת מרק (אפילו לפסטה!!כן כן!!) ופעם אחת באתי בצהריים כי הייתי באזור, וראיתי שהיא מגישה להם נקניקיות!!!!! שהיא מספקת לי שלנקיניקיות (שמלאות בשאריות בשר, חומרים משמרים, המון מלח וצבעי מאכל) היא מכינה גם אבקת מרק למים! ואז מכניסה ללחמניה לבנה ותעשייתית, שופכת קטשופ והנה ארוחת צהריים לתאפרת לנכדיה. ביקשתי המון פעמיןם שלא תגיש את זה לילדיי, והיא לא מתחשבת! אני לא וכנה שהילדים שלי יאכלו כל כך הרבה גומי עם צבעי מאכל, נקניקיות עם מונסדיום, עוגות עתירות סוכר וקמח לבן והמון חטיפים. אמרתי לה שתביא להם פירות, תחתוך להם ירקות, ולצהריים, מצידי שתביא להם פסטה לבנה ושניצל מטוגן, אבל לפחות לא נקיניקיה או טבעול!!מה לעשות?
ילדים ואוכל בריא
מה לעשות?
לדעתי - או לשחרר ולתת להם לאכול עם כל שאר בני הדודים,
או לשלוח אותם עם קופסה עם אוכל שהכנת.
אם את בוחרת לשלוח עם אוכל שהכנת קחי בחשבון שעדיין יש אפשרות שלאי ייתנו להם את האוכל הזה
(מכל מיני סיבות, אפילו סתם כי שכחו), או, מה שיותר סביר, שהם יתמרדו או יתבאסו וירצו לאכול כמו כל השאר, מה שמציב את הורי בעלך במצב סבוך ולא נעים.
אפשר כמובן לשקול לא לתת להם ללכת בכלל אבל לא נשמע לי שאת רוצה בזה, ובצדק.
מה שאני מנסה לומר הוא שאת לא יכולה לחנך את הורי בעלך,
וגם לא להגיד להם איך לארח בביתם שלהם.
את יכולה לעבוד עם הנתונים או סביבם ולקוות שזה יעבוד ויספיק לשני הצדדים.
לדעתי - או לשחרר ולתת להם לאכול עם כל שאר בני הדודים,
או לשלוח אותם עם קופסה עם אוכל שהכנת.
אם את בוחרת לשלוח עם אוכל שהכנת קחי בחשבון שעדיין יש אפשרות שלאי ייתנו להם את האוכל הזה
(מכל מיני סיבות, אפילו סתם כי שכחו), או, מה שיותר סביר, שהם יתמרדו או יתבאסו וירצו לאכול כמו כל השאר, מה שמציב את הורי בעלך במצב סבוך ולא נעים.
אפשר כמובן לשקול לא לתת להם ללכת בכלל אבל לא נשמע לי שאת רוצה בזה, ובצדק.
מה שאני מנסה לומר הוא שאת לא יכולה לחנך את הורי בעלך,
וגם לא להגיד להם איך לארח בביתם שלהם.
את יכולה לעבוד עם הנתונים או סביבם ולקוות שזה יעבוד ויספיק לשני הצדדים.
ילדים ואוכל בריא
לשחרר. בתחושה שלי פעם בשבועיים זה לא הרבה אם כל שאר התזונה שלהם טובה. אצלי אוכלים ממש ממש ממש בריא. זה מאוד מאוד חשוב לי.
ואני חושבת שגם אני הייתי מנסה להסביר ולבקש אבל אם זה לא היה הולך הייתי פשוט מוותרת ומשחררת. פעם בשבועיים... לא אסון יחסית לכיף והשמחה.
ואני חושבת שגם אני הייתי מנסה להסביר ולבקש אבל אם זה לא היה הולך הייתי פשוט מוותרת ומשחררת. פעם בשבועיים... לא אסון יחסית לכיף והשמחה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ילדים ואוכל בריא
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שקד- לשלוח איתם אופציה שפויה בכמות שתספיק לכולם. ושהילדים יבחרו. או להגיד לה "במקום שטתרחי אני כבר אשלח עם הילדים את הפסטה" ותבשלי פסטה חיטה מלאה באיכות גבוהה (כמו ברילה) ואף אחד לא ידע.
שקד- לשלוח איתם אופציה שפויה בכמות שתספיק לכולם. ושהילדים יבחרו. או להגיד לה "במקום שטתרחי אני כבר אשלח עם הילדים את הפסטה" ותבשלי פסטה חיטה מלאה באיכות גבוהה (כמו ברילה) ואף אחד לא ידע.
-
- הודעות: 61
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2009, 11:10
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יאני*
ילדים ואוכל בריא
אני הפלונית...
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ילדים ואוכל בריא
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
היי שלום, אני ממש נהנת פה!!! מזדהה פה עם כל כך הרבה אמהות, האמת היא שהילדים שלי אוכלים בריא מגיל קטן, הם יודעים שבבית שלנו אוכלים בריא כדי שנהיה חזקים ובריאים!!! אנחנו אוכלים המון ביחס כמשפחה, אני מכינה ארוחת צהריים מזינה (קינואה עדשים ציפס אפוי וכו׳) הם רואים שזה מה שאני ובעלי אוכלים ( האמת היא שלבעלי לא ממש משנה מה ייכנס לו לפה העיקר שייכנס) והם מחקים אותנו! הם רואים שאני אוכלת בננה- מבקשים גם!! תמיד שבא להם משהו מתוק אז אני מביאה להפ עוגיות ביתיות מקמח שיפון ועוד המון דברים טובים, והם פשוט מתים על זה;)
אתמול חברים באו אלינו בערב לכוס קפה, והם היו בשוק שראו את הבנים שלי מנשנשים צימוקים ובננות מיובשות ( אורגניות כמובן!!) את הבת שלי בת 5 מחסלת קערת ירקות ומבקשת עוד, ואת הקטנטונת מנשנשנת אגוזים תוך כדי משחק. ואני אמרתי להם, אתם תקנו עוגיות תעשייתיות? אז זה מה שהילדים יאכלו. תקנו רק בריא, הילדים יאכלו רק בריא!!! והכי חשוב , לא לריב על אוכל!!! לא ליצור אנטי
היי שלום, אני ממש נהנת פה!!! מזדהה פה עם כל כך הרבה אמהות, האמת היא שהילדים שלי אוכלים בריא מגיל קטן, הם יודעים שבבית שלנו אוכלים בריא כדי שנהיה חזקים ובריאים!!! אנחנו אוכלים המון ביחס כמשפחה, אני מכינה ארוחת צהריים מזינה (קינואה עדשים ציפס אפוי וכו׳) הם רואים שזה מה שאני ובעלי אוכלים ( האמת היא שלבעלי לא ממש משנה מה ייכנס לו לפה העיקר שייכנס) והם מחקים אותנו! הם רואים שאני אוכלת בננה- מבקשים גם!! תמיד שבא להם משהו מתוק אז אני מביאה להפ עוגיות ביתיות מקמח שיפון ועוד המון דברים טובים, והם פשוט מתים על זה;)
אתמול חברים באו אלינו בערב לכוס קפה, והם היו בשוק שראו את הבנים שלי מנשנשים צימוקים ובננות מיובשות ( אורגניות כמובן!!) את הבת שלי בת 5 מחסלת קערת ירקות ומבקשת עוד, ואת הקטנטונת מנשנשנת אגוזים תוך כדי משחק. ואני אמרתי להם, אתם תקנו עוגיות תעשייתיות? אז זה מה שהילדים יאכלו. תקנו רק בריא, הילדים יאכלו רק בריא!!! והכי חשוב , לא לריב על אוכל!!! לא ליצור אנטי
ילדים ואוכל בריא
כבוד הנמרה-הנסיכה אנחנו מארגנים קידוש בבית הכנסת. זה קידוש לילדים, כי אני מפעילה את תפילת הילדים אצלנו.
אני צריכה רעיונות מה להגיש בקידוש-הילדים . בשבת רגילה יש מיץ ענבים ועוגיה, הפעם אני רוצה שיהיה מיוחד - שולחן עם מטעמים.
ההגבלות הן:
חלבי או צמחוני
מאכלים שילדים אוהבים
לא אוכל-זבל
משהו שאפשר להכין מראש (שיחזיק מעמד מיום שישי)
הרעיונות שיש לי כרגע - עוגות תוצרת בית (יש לי חברה שהתנדבה להכין, וזה יהיה מקמח כוסמין וכאלה אבל טעים) ואבטיח, ירקות חתוכים, חומוס (כממרח), קרקרים, כדורי תמרים וענבים קפואים.
יש עוד רעיונות?
אני צריכה רעיונות מה להגיש בקידוש-הילדים . בשבת רגילה יש מיץ ענבים ועוגיה, הפעם אני רוצה שיהיה מיוחד - שולחן עם מטעמים.
ההגבלות הן:
חלבי או צמחוני
מאכלים שילדים אוהבים
לא אוכל-זבל
משהו שאפשר להכין מראש (שיחזיק מעמד מיום שישי)
הרעיונות שיש לי כרגע - עוגות תוצרת בית (יש לי חברה שהתנדבה להכין, וזה יהיה מקמח כוסמין וכאלה אבל טעים) ואבטיח, ירקות חתוכים, חומוס (כממרח), קרקרים, כדורי תמרים וענבים קפואים.
יש עוד רעיונות?
ילדים ואוכל בריא
פשטידוניות קטנות אישיות בתבניות מאפין?
ילדים ואוכל בריא
תודה יעל, יש לך מתכון שבדרך כלל ילדים אוהבים
ילדים ואוכל בריא
ירק (למשל ברוקולי, או תרד, או פראסה, או פטריות, או קישואים, או בטטה וכו' וכו' וכו') מאודה ו/או קצוץ דק (חוץ מפטריות שאפשר לחתוך גס)
גבינת פטה קשה ושמנה, מפוררת
ביצים
פירורי לחם או קמח או קינואה או בכלל לא
אין לי כמויות מדויקות, אני משחקת עם זה. כל עוד יש מספיק ביצים זה יהיה יציב, כל עוד יש מספיק גבינה זה יהיה טעים.
מערבבים, שופכים לתבנית מאפינס, אופים איזה 20 דקות על החום הכי גבוה. (אם זה תבנית של מאפינס גדולים, אולי חצי שעה. אבל לילדים יותר כיף גודל של מאפינס קטנים)
גבינת פטה קשה ושמנה, מפוררת
ביצים
פירורי לחם או קמח או קינואה או בכלל לא
אין לי כמויות מדויקות, אני משחקת עם זה. כל עוד יש מספיק ביצים זה יהיה יציב, כל עוד יש מספיק גבינה זה יהיה טעים.
מערבבים, שופכים לתבנית מאפינס, אופים איזה 20 דקות על החום הכי גבוה. (אם זה תבנית של מאפינס גדולים, אולי חצי שעה. אבל לילדים יותר כיף גודל של מאפינס קטנים)
ילדים ואוכל בריא
ביצים קשות עם ציור על הקליפה- למשל אנגרי ברדס
עוגה שוקלד בתוך גביע גלידה עם קערת רוטב שוקלד לטבול מלמעלה וקערת סוכריות שנדבקות לרוטב לטבול אח"כ
פיתות/טוסטנים על שמן זית וזעתר
ירקות חתוכים מסודרים בצורה מעניינת
לא מיוחד- אבל תמיד הולך פסטה ובורקסים
עוגה שוקלד בתוך גביע גלידה עם קערת רוטב שוקלד לטבול מלמעלה וקערת סוכריות שנדבקות לרוטב לטבול אח"כ
פיתות/טוסטנים על שמן זית וזעתר
ירקות חתוכים מסודרים בצורה מעניינת
לא מיוחד- אבל תמיד הולך פסטה ובורקסים
ילדים ואוכל בריא
מה להגיש בקידוש-הילדים
הילדים שלי, גם באוגוסט, הכי אוהבים חמין צמחוני.
הילדים שלי, גם באוגוסט, הכי אוהבים חמין צמחוני.
-
- הודעות: 770
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
- דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*
ילדים ואוכל בריא
עוד כמה הצעות לאוכל חמוד וכיפי לילדים:
קלחי תירס על מקל
סנדויצים בראפ על טורטיות מקמח מלא (אפשר אפילו לחתוך את הגליל כמו סושי)
אגרולים (לאפות, לא לטגן)
הצעת הגשה לפירות: להשחיל על שיפודים
כדורי פלאפל אפויים (יש מתכונים מיוחדים באתר "טבעוניות נהנות יותר")
מה עם סושי צמחוני? הילדים שלי מתים על סושי. ההכנה די מהירה, אחרי שהאורז כבר מבושל, ויש בזה חלבון מלא (אצה +אורז) וירקות טריים.
פיצה-פיתה
בהצלחה
קלחי תירס על מקל
סנדויצים בראפ על טורטיות מקמח מלא (אפשר אפילו לחתוך את הגליל כמו סושי)
אגרולים (לאפות, לא לטגן)
הצעת הגשה לפירות: להשחיל על שיפודים
כדורי פלאפל אפויים (יש מתכונים מיוחדים באתר "טבעוניות נהנות יותר")
מה עם סושי צמחוני? הילדים שלי מתים על סושי. ההכנה די מהירה, אחרי שהאורז כבר מבושל, ויש בזה חלבון מלא (אצה +אורז) וירקות טריים.
פיצה-פיתה
בהצלחה
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ילדים ואוכל בריא
ארוחת שישי היא מוסד חשוב בכל משפחה, גם בזו הטבעונית והבריאה. כנסו לבלוג השערורייתי גרעינים וזרעונים לקבל רעיונות לארוחת שישי מפוארת.
ילדים ואוכל בריא
שלום לכולם, אני חדשה פה
הבן שלי בן 3 חודשים- הנקה מלאה. בעוד חודש- חודשיים בערך אני רוצה להתחיל לתת לו טעימות.
אנחנו בית של אוכל אורגני, שאת הירקות שלנו אנחנו משתדלים לגדל בעצמנו אנחנו עושים הנבטות של קטניות שונות ולא אוכלים הרבה חלב בקר.
לבן שלי אני מתכננת להכין חלב שקדים (לטחון שקדים אחרי השריה עם מים ותמר בשביל המתיקות), אך אני לא יודעת באיזה שלב אני יכולה לתת לו את המאכלים הללו, ועד כמה להתפרע בעניין?
כולם סביבי מאכילים בגמדים ובסימילאק ואני קצת פחות מתחברת לעניין.
אשמח לטיפים לטעימות ראשונות וכיצד אני יכולה להכניס את המטבח הבריא שלי כמה שיותר מהר לבן שלי ?
תודה מראש לעונים
הבן שלי בן 3 חודשים- הנקה מלאה. בעוד חודש- חודשיים בערך אני רוצה להתחיל לתת לו טעימות.
אנחנו בית של אוכל אורגני, שאת הירקות שלנו אנחנו משתדלים לגדל בעצמנו אנחנו עושים הנבטות של קטניות שונות ולא אוכלים הרבה חלב בקר.
לבן שלי אני מתכננת להכין חלב שקדים (לטחון שקדים אחרי השריה עם מים ותמר בשביל המתיקות), אך אני לא יודעת באיזה שלב אני יכולה לתת לו את המאכלים הללו, ועד כמה להתפרע בעניין?
כולם סביבי מאכילים בגמדים ובסימילאק ואני קצת פחות מתחברת לעניין.
אשמח לטיפים לטעימות ראשונות וכיצד אני יכולה להכניס את המטבח הבריא שלי כמה שיותר מהר לבן שלי ?
תודה מראש לעונים
ילדים ואוכל בריא
היי טיטי , ברוכה הבאה לאתר ומזל טוב על הבן @}
דרך ההנקה המלאה התינוק מקבל כבר עכשיו את המטבח הבריא שלך !
ממה שידוע לי, כשהתינוק מתחיל להתעניין באוכל של המבוגרים זה הזמן הטוב להתחיל בטעימות
יכול להיות שעוד חודש/חודשיים יהיה בדיוק הזמן הזה ויכול להיות שזה ייקח עוד קצת זמן ...
אז תתני לו כשהוא ממש ירצה ויבקש וככה הוא יהנה מזה והחוויה הראשונה שלו עם אוכל תהיה חיובית
לגבי איזה אוכל מתאים לטעימות ראשונות - אתן למבינות יותר ממני לענות....
דרך ההנקה המלאה התינוק מקבל כבר עכשיו את המטבח הבריא שלך !
ממה שידוע לי, כשהתינוק מתחיל להתעניין באוכל של המבוגרים זה הזמן הטוב להתחיל בטעימות
יכול להיות שעוד חודש/חודשיים יהיה בדיוק הזמן הזה ויכול להיות שזה ייקח עוד קצת זמן ...
אז תתני לו כשהוא ממש ירצה ויבקש וככה הוא יהנה מזה והחוויה הראשונה שלו עם אוכל תהיה חיובית
לגבי איזה אוכל מתאים לטעימות ראשונות - אתן למבינות יותר ממני לענות....
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ילדים ואוכל בריא
שלום טיטי,
אשמח לטיפים לטעימות ראשונות וכיצד אני יכולה להכניס את המטבח הבריא שלי כמה שיותר מהר לבן שלי ?
מכירה את הדף: מעבר לאוכל מוצק?
יש בו דיונים הנוגעים לשאלותיך.
בהצלחה!
אשמח לטיפים לטעימות ראשונות וכיצד אני יכולה להכניס את המטבח הבריא שלי כמה שיותר מהר לבן שלי ?
מכירה את הדף: מעבר לאוכל מוצק?
יש בו דיונים הנוגעים לשאלותיך.
בהצלחה!
-
- הודעות: 3287
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
ילדים ואוכל בריא
עד כמה שאני מכירה ומבינה את ההנחיות העדכניות של משרד הבריאות בעניין "טעימות" ו"חשיפה למוצקים", מומלץ לתת לתינוק ממאכלי הבית - בסינון מוצרים שעדין אינם תואמים את גילו כמו חלב, דבש וכד'.
ולכן אם מאכלי הבית הם בריאים - הרי שתוכלי להכניס את המטבח הבריא כבר מהטעימה הראשונה: מרקי ירקות, תבשילים - כל מה שאתם אוכלים.
בתאבון ולבריאות!
ולכן אם מאכלי הבית הם בריאים - הרי שתוכלי להכניס את המטבח הבריא כבר מהטעימה הראשונה: מרקי ירקות, תבשילים - כל מה שאתם אוכלים.
בתאבון ולבריאות!
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 15 פברואר 2023, 07:28
ילדים ואוכל בריא
היי האם נכונה השמועה שאם חושפים את הילד לבוטנים או לחטיפים שמכילים בוטנים (כמו במבה), הסיכוי שיהיה אלרגי לבוטנים נמוך?
גילוי נאות אני נגעלת מבמבה.
תודה רבה ואיזה אתר מעולה מלא אוצרות.
גילוי נאות אני נגעלת מבמבה.
תודה רבה ואיזה אתר מעולה מלא אוצרות.
ילדים ואוכל בריא
סטטיסטית האלרגיה לבוטנים בארץ נמוכה מאשר בארצות אחרות עם תזונה דומה ומשערים שזה בגלל הבמבה (שמעתי את זה מאחי שמתעניין בסטטיסטיקה, לא בדקתי בעצמי מחקרים, אם זה באמת חשוב לך מוזמנת לבדוק).
מן הסתם מחקר כזה קשור לכל מיני משתנים וגם מתבצע על חתך אוכלוסייה גדול אז זה לא בהכרח מצביע על המסקנה שאם חושפים ילד לבוטנים מגיל צעיר הוא לא יהיה אלרגי לבוטנים.
בקיצור אם את סתם מתעניינת אז כנראה שכן ואם זה באמת חשוב לך אז תבדקי מחקרים ברצינות ואל תסמכי על דברים שכותבים זרים בפורומים באינטרנט
מן הסתם מחקר כזה קשור לכל מיני משתנים וגם מתבצע על חתך אוכלוסייה גדול אז זה לא בהכרח מצביע על המסקנה שאם חושפים ילד לבוטנים מגיל צעיר הוא לא יהיה אלרגי לבוטנים.
בקיצור אם את סתם מתעניינת אז כנראה שכן ואם זה באמת חשוב לך אז תבדקי מחקרים ברצינות ואל תסמכי על דברים שכותבים זרים בפורומים באינטרנט