לגעת בראש התינוק

חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי חגית_ל* »

כבר פעמיים שמעתי שאסור לגעת בראש התינוק מפני שהעצמות טרם התאחו ואוי ואבוי אני מלטפת אותה המון. האם עשיתי נזק?
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ממש לא.
מקובל היום לחשוב שהעצמות לא התאחו מכמה סיבות - אחת זה להצליח לעבור בתעלה. יופי, עברנו את זה, אז למה הן לא התאחו עדיין?
השניה היא לאפשר את הגדילה המהירה של המוח והעצמות, והשלישית היא בלימת זעזועים יותר טובה. אני מסייגת ואומרת שאף אחד לא יודע באמת למה הן לא מתאחות, העובדה היחידה היא שיש לזה יתרון אבולוציוני ברור על פני ההיפך.

מכל מקום, היכן שהעצמות תפגשנה בהמשך, יש רווח שמצטמצם עם הזמן. בעברית מרפס, בלעז פונטנלה. במקום הזה יש איזור יותר רך והמוח יותר "פגיע" בו. לא, את לא ממש נוגעת במוח מתחת לזה, יש שם כמה וכמה שכבות מגנות, רק לא עצם קשה ובוגרת (אני אשמח לאישור המידע הזה ממקורות יותר מוסמכים) אפשר בהחלט לגרום נזק אם מכים שם נמרצות או לוחצים חזק. זה משהו שאח גדול עלול לעשות בלי כוונה, אז רצוי להשגיח.

אלא מה? הלכו הפולניות ההיסטריות (אני? בוטה? לאאא...) והפכו את ההמלצה "לשמור על איזור המרפס מפגיעה קשה" ו"רצוי להשגיח" ל"אסור לילד לגעת בראש של תינוק" ואח"כ ל"אסור לאף אחד לגעת בראש של התינוק" ובהמשך ל"אפילו לאמא שלו! זה עושה נזקים".

ואני מצטטת את עצמי ממקום אחר, מעודן לא פחות -
מגוחך.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

(ותסלחנה לי הפולניות מבית, לא אליכן הכוונה, חו"ח!)
חגית_ל*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי חגית_ל* »

וואוו!! המון תודות לך על ההרגעה :-) @} ברכות @} אני כ"כ אוהבת ללטף את הפלומה הרכה שלה. עם הבכורה שלי באמת נורא פחדתי לגעת בראש שלה וחודשים לא נגעתי לה בראש, עד שראיתי שהיא נירדמה עם חיוך כשאמא שלי ליטפה לה את הפוני. מאז זה יושב לי על המצפון שלא ליטפתי לה את הראש כל החודשים האלה ו"תיקנתי" עם השנייה והשלישית, שאצלה בכלל אני חוגגת ליטופים, אבל שוב אומרים לי את זה אז נילחצתי.
תודה רבה @}
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

אמא שלי אמרה לי בזמנו שאפשר לגעת אבל באותה עדינות שהיית מפעילה על העפעפיים העצומים שלך .
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אני מפעילה על העפעפיים שלי לחיצות די חזקות...
אפשר כמובן לפגוע במרפס, אם תוקפים אותו במכשיר חד או קשה בכוח רב. אבל מותר רצוי וכדאי ללטף ראשים של תינוקות, גם לפי דסמונד מוריס.
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

אני מפעילה על העפעפיים שלי לחיצות די חזקות...
נו, ברור. הרי כולנו משפשפים את העיניים/מנקים אותן וכו'. אבל את יודעת מתי זו תהיה לחיצה מוגזמת, לא? זה הרעיון.
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

מכל מקום, היכן שהעצמות תפגשנה בהמשך, יש רווח שמצטמצם עם הזמן. בעברית מרפס, בלעז פונטנלה. במקום הזה יש איזור יותר רך והמוח יותר "פגיע" בו. לא, את לא ממש נוגעת במוח מתחת לזה, יש שם כמה וכמה שכבות מגנות, רק לא עצם קשה ובוגרת (אני אשמח לאישור המידע הזה ממקורות יותר מוסמכים)

לא הייתי קוראת לעצמי מקור מוסמך, אבל אני זוכרת בפירוש שקראתי שהפונטנלה מכוסה בקרום חזק, בערך כמו הבד העבה הזה שהיו עושים ממנו אוהלים, איכקוראים לו, נו... (לפניה שניה זכרתי את המונח! אוףףף).
אז כן, זה יותר פגיע מעצם, אבל לא, לא צריך לעשות מזה היסטריה. ליטופים עדינים יתקבלו בברכה :-), פולניות נודניקיות פחות ;-)
גלית_ועמרי*
הצטרפות: 06 אפריל 2003, 00:11
דף אישי: הדף האישי של גלית_ועמרי*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי גלית_ועמרי* »

אני משתדלת לא לגעת מסיבה אחרת, אנרגטית, הראש זה המקום של הצ'קרה העליונה והתעסקות שם מפריעה לזרימה
חגית_ל*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי חגית_ל* »

בערך כמו הבד העבה הזה שהיו עושים ממנו אוהלים,
ברזנט.

אני משתדלת לא לגעת מסיבה אחרת, אנרגטית, הראש זה המקום של הצ'קרה העליונה והתעסקות שם מפריעה לזרימה
אבל זה כ"כ מזמין! ולי נראה שהתינוק ממש מצפה לזה שילטפו אותו בשיער, כמו חתלתול קטן.
חגית_ל*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי חגית_ל* »

בכל אופן, היא בעצמה מגרדת לעצמה בראש במרץ, אז אני מניחה שגם לי מותר לגעת :-)
גאלה*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2008, 22:58

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי גאלה* »

הילד שלנו בן 7.5 חודשים. הוא עומד על 6 ומרים יד באוויר, אך מידי פעם הוא מתהפך על הראש. לא רק שזה כואב לו (ולנו), אני דואגת לנזק. האם זה קרה גם לכם? יש לכם רעיונות מה ניתן לעשות כדי לצמצם נזקים? תודה
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אם אינני טועה, בגיל הזה הפונטנלה כבר צריכה להיות סגורה, כלומר שעצמות הראש התאחו ואין שם יותר פתח. אם היא כבר נסגרה - אין מה לדאוג (זה רק לא נעים ליפול על הראש :-(). אם את לא בטוחה את יכולה למשש בעדינות את הראש ולראות אם עוד יש שקע, או תשאלי את אחות טיפת חלב אם הפונטנלה נסגרה כבר.
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

גאלה - אני מעזה לומר שאין תינוק שלא נופל על הראש, ומכאן שאין מקום לדאגה (אלא אם הבן שלך זוחל על אדמה טרשית זרועת אבנים מחודדות...)
וברצינות: מצפייה בבתי (קצת יותר צעירה משלך) נוכחתי לדעת שהיא מתגלגלת לאחור עם הראש משוך כלפי הבטן, כך שנדיר שהראש ממש נחבט.
מה ניתן לעשות כדי לצמצם נזקים?
רוב הנזק אצלנו מצומצם בכך שאני מיד מרימה ומחבקת אותה, ואומרת: "זה היה מבהיל וכואב... עכשיו יותר טוב..." ובתוך 3 שניות על השעון היא רגועה. בחיי.
וגם משתדלים שהיא לא תטפס על דברים ללא השגחה, אבל זאת לא באמת עצה מרוב שהיא טריוויאלית ;-)
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

הפונטנלה נסגרת בין גיל 9 חודשים לשנתיים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

לגעת בראש התינוק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה קורה אם החלק הרך בראש נסגר בגיל 4.5 -5 חודשים
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה ורופאים”