ליל הסדר

אמא_של_מיה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2002, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_מיה*

ליל הסדר

שליחה על ידי אמא_של_מיה* »

תמונה
הנה הוא קרב ובא,ושוב אותן שאלות, אז איפה השנה אצל ההורים שלי או שלך?
אבל אצלם היינו כבר בשנה שעברה, או שזה היה בראש השנה?
אצלכם קוראים את כל ההגדה והילדים משתעממים!
ואצלכם לא קוראים בכלל- רק אוכלים...
אולי נעשה אצלנו ונזמין את כולם?

איך נעשה את החג היפה הזה שיתאים לכולם?
חשוב לי שנקרא בהגדה ונשיר את השירים, הרבה יותר מהאוכל.זו לא סתם ארוחה...
אבל קטנטנים לא יושבים ליד השולחן כ"כ הרבה זמן.
מבוקשים טיפים- איך להעביר את הערב בהנאה ובצורה מיוחדת ...שתתאים לילדים קטנים וגדולים
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ליל הסדר

שליחה על ידי בשמת_א* »

התינוקות - עלינו, כרגיל.
אני מתחילה כל שנה לשיר את השירים שוב ושוב חודש לפני (השנה כבר התחלתי, עם אחד מי יודע ומה נשתנה).
כשהשירים מוכרים להם, הם נהנים יותר.
אפשר לקצר את הקריאה ובעיקר לשיר.
<במשפחת בנזוגי העיקר הוא האוכל, בהגדה מדלגים, מקצרים ו"מקשקשים" בקריאה חפוזה, רק עורך הסדר, כמעט לא שרים. אחותי ואני באסכולה הקיבוצית: סבב של קריאת ההגדה בכוונה שלמה מסביב לשולחן, כל השירים ועוד שירי אביב. האוכל חשוב, אבל לא בשביל זה עושים את ליל הסדר.>
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

ליל הסדר

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

לנו יש נוסח של סדר פסח שנוסה כבר בהצלחה פעמיים באוכלוסייה מגוונת. הולכים בעיקרון לפי הסדר שרים שירים וקוראים קטעי קריאה קצרים ויש כמה "משחקים" - למשל, כל אחד מתבקש להביא לסדר חפץ שמסמל עבורו חופש או חירות - ואז מוציאים את החפצים כל אחד בתורו ומסבירים, זה משעשע, מעניין, שובר את המתח ולפעמים אפילו משמעותי עוד טקסון זה שריפת חמץ שבה כל אחד רושם או מצייר משהו שהוא רוצה להיפטר ממנו ושורפים את זה בקערה גדולה...
וכמובן, אנחנו מוזגים גם כוס למרים הנביאה - כוס מים - ומציינים את פועלן של הנשים בסיפור ההגדה החל מהמיילדות העבריות שהצילו את התינוקות, דרך ציפורה, מרים, בתיה (בת פרעה), ויש עוד, כרגע שכחתי...
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

ליל הסדר

שליחה על ידי ורד_לב* »

וואהו, נועה, יש סיכוי לפירוט יותר רציני? נשמע מעניין לאללה.
אמא_של_מיה*

ליל הסדר

תודה על הרעיונות הנחמדים...
קיבלנו בשנה שעברה הגדה של פסח לילדים עם תמונות מתוך סרט הנפשה של דמויות מפלסטלינה, נדמה לי של רוני אורן, מאד מומלץ. וכמובן הסרט "נסיך מצרים"...
אלו לא בשביל הסדר עצמו ,כמובן ,אלא מעכשיו עד אז.
מה עם משחקי אגוזים?
אלו זכורים לי במעומעם מילדותי, בסדר פסח עם כל הבני דודים , אחרי הארוחה, אבל אני לא זוכרת איזה אגוזים, איזה משחקים ומה זה בכלל קשור ...
ורד_לב*

ליל הסדר

שליחה על ידי ורד_לב* »

פקאן ומלך לדעתי, כי זו העונה שלהם.
נראה לי שאפשר לשחק משחקים כמו 5 אבנים וכמו בג'ולות.
עדינה_מאוד*
הצטרפות: 26 מרץ 2003, 09:35
דף אישי: הדף האישי של עדינה_מאוד*

ליל הסדר

שליחה על ידי עדינה_מאוד* »

למיטב זכרוני זה אגוזי לוז- הם קטנים ועגולים ודומים לגולות ולכן המשחקים איתם הם כאילו שהם גולות
רותי_קליין*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2002, 10:46
דף אישי: הדף האישי של רותי_קליין*

ליל הסדר

שליחה על ידי רותי_קליין* »

יש ספר מאד מוצלח שהוציאה המדרשה באורנים. אין לי כרגע את שמו אבל אני יכולה לברר. יש שם פירושים והסברים להגדה כולל רעיונות (אני חושבת). שנה שעברה אני ישבתי עם הספר והתקנתי בעזרתו הגדה משופרת לבני משפחתי. הורדתי קטעים, הוספתי כמה שירים, כמה פירושים ובעיקר קיצרתי והקלתי. זה היה די מוצלח אבל לא מספיק. הקונצפט של יושבים על יד השולחן, משתעממים ולא מקשיבים היה קשה לשבירה. המחשבה שהיתה לי אחרי זה שצריך לקחת את זה צעד אחד קדימה באלטרנטיביות - להתחיל את הערב בסלון (להיות מסובין..) ושם לקרוא את ההגדה, או אפילו יותר טוב - להנחות אותה - עם משחקים, דיונים וכו' (ושוב - העיקר שלא יהיה ארוך מידי). זה יכול להיות יותר לילדים עם משחקים או יותר למבוגרים (לפתח דיון עם סיפורים אישיים בנושאים של חופש/יציאה מעבדות לחרות/זכרונות מסדר פסח בילדות ועוד ועוד) או כמובן שילוב. ואחר כך לעבור לאכול על יד השולחן.
בעלי במילואים השנה (מעבדות לחרות!) ואני לא יודעת אם תהיה לי האנרגיה ליישם את כל רעיונותי אבל אני ממליצה. שנה שעברה היה הסדר הראשון שהיה נסבל בהגדתו.
הכתיבה עכשיו הכניסה בי קצת אנרגיה כן ליישם.
אמא_של_מיה*

ליל הסדר

אשמח לדעת את שם הספר ,אם תזכרי...
נועה_ברקת*

ליל הסדר

שם הספר: הצעה לסדר, בהוצאת ידיעות אחרונות, הנה לינק לדוגמא:
http://ecommerce.netvision.net.il/booknet/default.html
אנחנו קוראים לסדר שלנו: "יהיה בסדר"
שרון_ברקת*
הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*

ליל הסדר

שליחה על ידי שרון_ברקת* »

יש לי העונג להיות תלמידם (בעבר ובהווה) של ארבעה מחמשת עורכי הגדת "הצעה לסדר", ואני ממליץ מאד על הספר, שאפשר להיעזר בו להרכיב סדר משפחתי לפי רוחכם ודרככם.
כשבוע לפני פסח המדרשה באורנים מקיימת ערב שהוא מעין סדנה לעורכי סדרים, שגם עליו אני ממליץ (לדעתי יתקיים השנה רק בצפון, אני אבדוק ואביא כאן פרטים).
בתור "אב הסדר" שלנו בשנים האחרונות, אביא פה בהמשך (אחרי שהסירים של ארוחות השבת יעמדו בשקט על הכיריים...) את ראשי הפרקים של ההגדה המשפחתית שלנו שאותה נועה ברקת הזכירה למעלה.
שרון_ברקת*

ליל הסדר

ההגדה המשפחתית שלנו, שיש לה אפילו שם ("יהיה בסדר"), נבנתה לסדר פסח לפני שנתיים, שאותו אירחנו וחגגנו עם הצד שלי בעסקה, כנופיה לא מאד סבלנית, המתורגלת בסדר קיבוצי בנוסח גומרים-אוכלים-הולכים, עם הרבה ילדים מסביב לשולחן. היה לנו חשוב שיהיה משהו משמעותי, שאנחנו מחוברים אליו, לא מלמולים בארמית מצד אחד, וגם לא שני שירים וחצי וקדימה לאכול, מצד שני. אז ליקטנו קטעים ורעיונות מפה ומשם, נעזרנו בטיוטה של "הצעה לסדר" שעמדה לצאת אז לאור, והתוצאה עלתה על המצופה.
בשנה שעברה הצלחנו לקבץ כמה משפחות של חברים וחברים-של-חברים, שכולם אזרו אומץ לעשות סדר לבד, כלומר בלי המבוגרים, כלומר, שאנחנו, הילדים בני השלושים-ארבעים ומשהו, נהיה בו המבוגרים... אז שיפצנו, דיללנו והוספנו, והיה אפילו עוד יותר מוצלח.

אני מביא כאן רק ראשי פרקים תמציתיים מאד, של שילוב בין שתי הגרסאות (שיהיה מבחר), עם הרחבה קלה על הדברים הפחות מוכרים:
  • מתחילים בשירים, כאלה שלא צריך בשבילם שירון (מלאו אסמינו בר, שיר אביב, שמחה רבה וכו')
  • אב או אם הסדר קוראים את "לספר את הסיפור", סיפור חסידי קצר מאת ש"י עגנון, ומישהו אחר קורא קטע קצר על יציאת מצרים והחירות האישית שלנו, של הבעש"ט.
  • עוברים על סימני הסדר (קדש, ורחץ, כרפס..... עד הלל ונרצה), ומסבירים שהם יהוו את אבני הדרך בהגדה שנקרא הערב. בהמשך, כשמגיע תורו של כל סימן, יינתן ההסבר לקיומו.
קדש - מקדשים על כוס ראשונה (הקידוש המסורתי או הגרסה שלכם), ואח"כ מברך אחד המסובים ברכה שהכין מראש, לכוס זו, שהיא אצלנו כוס האביב*
  • ורחץ - שניים מהילדים היותר גדולים עוברים בין המסובים, אחד עם קערת מים ואחד עם מגבת, לנטילת ידיים.
  • כוס מרים - מוזגים כוס מים המוקדשת למרים הנביאה, אחות משה. מברכים, מספרים את האגדה על באר מרים, שרים שירי מים (שאבתם מים בששון, אל המעיין...)
  • קערת הפסח - מציגים את הקערה ומסבירים בקצרה על כל אחד ממרכיביה (מצה, זרוע, ביצה וכו')
  • כרפס - ילד או שניים (אחרים, אם יש הרבה...) מעבירים בסבב צלחת ירקות ורוטב מלוח כלשהו, לשמירה על העירנות והקלה על הרעב...
  • יחץ - מכינים את המצה המיועדת לאפיקומן, על פי האופן שבוחרים (שוברים לחלקים כמספר הילדים / הילדים מחביאים / מחביאים לילדים ועוד). שרים "הא לחמא עניא"
  • מגיד - הקושיות ["מה נשתנה"] (כאן, או בכל שיר אחר, כדאי לשלב נגינה, בעיקר אם יש ילדים מנגנים). סיפור ההגדה (תקציר תמציתי מאד שיש לבחור מראש מתוך הקטע שבין שמות א, ח' ועד שמות ט"ו). באמצע משלבים את האגדה על המלאכים שהצילו את התינוקות שהושלכו ליאור, שרים את "שלח את עמי", נותנים לילד בגיל המתאים לקרוא ולהסביר על 10 המכות, וקוראים את אגדת משה והים.
כוס שניה - מישהו אחר מכין ברכה, אצלנו זו כוס החירות*. קוראים (או שרים...) את "למדני אלוהי" של לאה גולדברג. החירות שלי: כל אחד מוציא חפץ (או מספר עליו, אם לא ניתן להביאו) שמסמל בשבילו חירות, ומסביר בקצרה (ובהתאמה לקהל...)
  • סיפור ארבעת האחים, שרים את "ארבעה אחים", 'פסח, מצה ומרור' עפ"י רבן גמליאל.
  • רחצה - אגדת החירות [קטע מקורי על ההיא שעמדה, וניקתה, ושטפה, ובישלה...], שרים "והיא שעמדה"
  • מצה - מברכים על המצה ונותנים לטעום. שווה להביא לקטע הזה מצה שהילדים אפו בבוקר בטאבון שבחצר, או מצה שמורה.
כוס שלישית - כנ"ל, והפעם - כוס היצירה*.
  • מרור - טקס ביעור מרורים. מכינים מראש פתקים וכלי כתיבה, מעבירים וכל אחד רושם על פתקו משהו שהוא רוצה להיפטר ממנו, לוותר עליו או לשחרר אותו. אוספים הכל בכלי מתאים ושורפים (במרפסת או על אדן החלון, בפיקוח ילד בוגר או מבוגר אחראי. לא בגלל סכנת השריפה אלא כדי לוודא שלא יקראו את הפתקים...)
  • כורך - שרים: דומם שטה, עבדים היינו, אחד מי יודע...
  • שולחן עורך - אומרים, אבל עוד לא אוכלים...
  • צפון - מיישמים את מה שהכנתם קודם עם האפיקומן
כוס רביעית - כנ"ל, כוס האהבה*
  • ברך - 'פרוש רחמיך', גרסה שלנו כקונטרה ל"שפוך חמתך" שלא נכנס אלינו הביתה...
  • כוס לאליהו הנביא, שרים "אליהו הנביא"
  • הלל - הסיפור "אשתי אהובתי, בואי ונרקוד" (של פנחס שדה, על הבעש"ט), שרים: שיר למעלות, יהי הכל שייך לכל, עוד יבוא שלום עלינו
  • נרצה - חסל סידור פסח...
  • עד שמארגנים את האוכל, או אחריו עד שמפנים, או לפני הקפה, הילדים מציגים את הגרסה שלהם לחד-גדיא, שעליה עבדו אחרי הצהריים, כשההורים שתו קפה ודיברו על דברים משעממים...
זהו! זאת הגרסא המורחבת, וכאמור כל פעם דיללנו, וחשוב (לפחות במקרה שלנו) שמול אב הסדר תהיה עזר כנגדו קשובה לקהל, שתמרפק אותו איפה שצריך להריץ קדימה...
ורד_לב*

ליל הסדר

שליחה על ידי ורד_לב* »

וואהו, זה נשמע ממש מרתק, חבר'ה!
אנחנו בשנה שעברה התחלנו להנהיג איזושהי תנועה בכיוון שינוי בסדר המשפחתי במשפחתו של דודו.
באמת ישבנו מסובים בסלון והשולחן שימש כבופה, ומי שרצה ישב לידו.
הקראנו לפי הסדר ואנחנו (בעיקר) הבאנו כל מיני דברים קצת שונים.
לא הייתה בעיה עם הילדים, הם פשוט השתוללו להם, השנה בטח ישתוללו עוד יותר, כי הם גדלו :-D
אשמח לשמוע את ראשי הפרקים וגם אם מישהו יודע על מה שקורה ב"אורנים" אולי נשקול להשתתף, אם יסתדר לנו.
ורד_לב*

ליל הסדר

שליחה על ידי ורד_לב* »

<ורד תוהה בקנאה אם יש סיכוי להעביר פיפס מכל מה שכתוב פה גם בסדר שלה>
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

ליל הסדר

שליחה על ידי עדי_יותם* »

לפני שנה, אצל אחי, יישמנו רעיון שלדעתי גם הוא נלקח מן הספר - סבב של מה יכולה להיות בשביל כ"א מאתנו "יציאת מצרים" או יציאה מעבדות לחירות (עבודה, ילדים...)
שרון, נשמע סדר נפלא, אפילו לכופרת כמוני. אם בשנה הבאה נהיה שוב אצל אחי, נדליק אותם על הרעיון הזה.
אליהו ענבים*
הצטרפות: 29 מרץ 2003, 17:33

ליל הסדר

שליחה על ידי אליהו ענבים* »

תשמעו, זה ממש רציני, בסוף אני עוד אחליט בכל זאת להגיע השנה !
א.ילת*
הצטרפות: 02 אפריל 2002, 23:24

ליל הסדר

שליחה על ידי א.ילת* »

אויאויאוי. נגעתם בעצב רגיש. השנה נהיה אצל הורי. אמא שלי במצב רע (משפטית, כלכלית, פיסית ונפשית) ובהחלט ייתכן שנשמע ממנה שהיא לא רוצה שנבוא (אני לא יודעת מה יותר גרוע: אצל הורי או אצל הוריו) נהיה רק הם אנחנו. אם כי "הם" כוללים גם ארבעה ילדים אבל אולי אחי יבריז. אין להם מקום, האוכל לא יהיה טעים ואין לילדים מקום לשחק. האם להזמין את כולם אלינו? בןזוגי בוודאי יתפלץ.
בשמת_א*

ליל הסדר

שליחה על ידי בשמת_א* »

בןזוגי בוודאי יתפלץ.
אבל אולי יעדיף על פני לבוא לחמותו?
ולחילופין: תבריזו גם אתם... למה לסבול? (אני נהנית, אבל אילו הייתי סובלת הייתי מוותרת).
נועה_ברקת*

ליל הסדר

ודרך אגב, אנחנו כבר כמה שנים בעניין של סדר חברים. לסירוגין - משפחה וחברים, ככה גם לפעמים נהנים מיתרונות המשפחה וגם לפעמים מיתרונות החברים
  • אני מנסה להתנסח בחיוביות ועוד לא הבנתי איפה המשולשים הקטנים-
עדי_יותם*

ליל הסדר

שליחה על ידי עדי_יותם* »

< > מעל ץ ו-ת.
א_ילת*
הצטרפות: 20 מרץ 2003, 22:23

ליל הסדר

שליחה על ידי א_ילת* »

חייבים אצל ההורים. שנה כאן ושנה כאן. תשאלו את ש צברי, אצלם זה אפילו יותר מסובך.
להבריז? חברים? כאן נכנסת המסורת, ויותר מזה- מצוות כיבוד אב ואם. אי אפשר לוותר. רק לילל פה.
בשמת_א*

ליל הסדר

שליחה על ידי בשמת_א* »

(())
לי יש מסורת משפחתית אחרת:
אבא שלי מבריז מליל הסדר מאז שהוא לא צריך להיות הנהג שלנו (עשרים שנה?).
אמא שלי אוהבת את ליל הסדר, ומצטרפת לאחת הבנות שלה, או נשארת בבית.
שרון_ברקת*

ליל הסדר

חייבים אצל ההורים

נכון.
וגם חייבים לשלוח את הילדים לגן.
ולבית הספר.
או שלא...?
נטע_ש*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

ליל הסדר

שליחה על ידי נטע_ש* »

יופי של דף!
מלא רעיונות, אני צריכה לחשוב על זה.
לפני שנתיים ניסינו אישי ואני לשנות במעט את הריתמוס הזה של ליל הסדר, וחילקנו לכולם שיר נפלא שכתב גבריאל גארסיה מארקס על ערש דוי (בינתים המחשב נפל לנו אלף פעם ואין לנו את אותו תרגום נפלא), שמדבר על להרפות מכל ולהתחיל לחיות.
אמא שלי נשמה לרווחה כי בהתחלה רצינו להביא טקסט שמעלה סימני שאלה על התרחשותה של יציאת מצרים, והשאר היו די בשוק, הילדים צווחו והקישו עם הסכו"ם על הצלחות והיה שמח...
השנה זה שוב קורה, ואני מלאת מוטיבציה להגביר את ההתערבות המודרנית/חילונית/חופשית.

ברך - 'פרוש רחמיך', גרסה שלנו כקונטרה ל"שפוך חמתך" שלא נכנס אלינו הביתה...
פרוש רחמיך? רעיון יפה.

אולי יש למכללת עלמה בתל אביב עוד רעיונות. אני אברר ואעדכן.
@} איזה כיף שכבר הגיע האביב ! @}
עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

ליל הסדר

שליחה על ידי עידית* »

עוד רעיון נחמד שעשיתי לפני שנה, על שני חמורים{מעץ} פרשתי מפת שולחן לבנה מנייר וציירתי את המקומות של כל אחד- ילדים מאוד אוהבים לעזור בסידור השולחן וגם למצוא את המקום שלהם מסומן. גם ההגדות מוכנות מראש לכל ילד ומבוגר מה הוא קורא.
לקראת מכות מצריים לחלק לכל אחד בצל ירוק ומצליפים לזכר המכות שקיבלו העבדים.
שרון_ברקת*

ליל הסדר

שיר נפלא שכתב גבריאל גארסיה מארקס על ערש דוי
נטע, שלחתי לך במייל קובץ ppt עם התרגום הנ"ל, שערוך כמצגת נחמדה.
אם זה לא טוב ואת מעדיפה רק את הטקסט, תגידי ואשלח.
לטעמי, זה מאד מתאים לסדר מבחינת רוח הדברים, אם כי לילדים זה יעבור קצת מעל הראש.

אגב, אני מאד ממליץ, למי שלא מפחד להתנסות בכתיבה, לחבר תפילות וברכות משלו. זו חוויה עמוקה ומעשירה, מניסיון.
שרון_ברקת*

ליל הסדר

כשבוע לפני פסח המדרשה באורנים מקיימת ערב שהוא מעין סדנה לעורכי סדרים

אז זהו, שזה הוקדם השנה, וזה מתקיים הערב בשעה 20.00 בחדר האוכל בקיבוץ הסוללים
צר לי על העדכון המאוחר, וככל שידיעתי משגת לא יתקיימו השנה ערבים דומים באזורים אחרים

מי שבכל זאת רוצה להגיע או לדעת פרטים, יכול לעשות זאת במדרשה: 04-9838753 שלוחה 101,
או אצל איתמר לפי (שינחה את הערב): 04-6020749
עדי_יותם*

ליל הסדר

שליחה על ידי עדי_יותם* »

וחילקנו לכולם שיר נפלא שכתב גבריאל גארסיה מארקס על ערש דוי
הנה זה. אני חוששת שהתרגום כאן לא משהו.
עירית_ל*
הצטרפות: 04 מרץ 2002, 09:48
דף אישי: הדף האישי של עירית_ל*

ליל הסדר

שליחה על ידי עירית_ל* »

נדמה לי שקראתי פעם שהשיר הזה מזויף ולא נכתב באמת ע"י מארקס. לא שזה משנה את ערכו.
עדי_יותם*

ליל הסדר

שליחה על ידי עדי_יותם* »

עירית - ואללה
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

ליל הסדר

שליחה על ידי חגית_ל* »

ומסתבר שהתרגום לא ממש מדוייק.
ש_צברי*
הצטרפות: 15 ינואר 2003, 12:01
דף אישי: הדף האישי של ש_צברי*

ליל הסדר

שליחה על ידי ש_צברי* »

ובכן ש צברי עושה כמו בכל שנה שהיא עושה במשפחת בעלה סדר כהילכתו. וזה כולל התחלה בערך ב-20:30 אחרי בית הכנסת, אוכל ב-22:30 וסיום (ללא שירים של נשים כמובן) אחרי חצות. זה כמובן כולל התפלפלות של האגף השיעי ונשים עייפות שבקושי מחזיקות את העינים. והכי חשוב זה כולל ילדים עצבניים שלא יכולים לשבת יותר ליד השולחן - בהחלט מומלץ!!!
בשמת_א*

ליל הסדר

שליחה על ידי בשמת_א* »

(()) D-:
אחותי ואני קבענו את התחלת הסדר השנה לשעה שש בערב (שני תינוקות ושני ילדים בני חמש שבשמונה הם כבר "עברו את השעה" הם מתכון לצרות). גם אמרתי לה שהשנה נקצץ קצת בקריאה (אם כי הילדים יתווספו לסבב הקוראים, כי הם כבר קוראים היטב). אולי הינוקא יפתיע אותי, אבל אם לא - בעלי ואני, בתורות, נבלה את רוב הסדר בעמידה...
א.ילת*
הצטרפות: 02 אפריל 2002, 23:24

ליל הסדר

שליחה על ידי א.ילת* »

תגידי ש צברי, מילא אתם- אבל מה אמא שלך אשמה?
עדי_יותם*

ליל הסדר

שליחה על ידי עדי_יותם* »

בשמת! הבכורה שלך כבר קוראת היטב?! וואו.
אנחנו בינתיים בשלב זיהוי שמות של ילדים מהגן (-: אבל אנחנו גם משתלבים לא רע בתפיסה האנתרופוסופית, שבה מתחילים משלב הכתיבה.
כ"כ כיף ללוות ילדים בתהליך הזה.
צפי_ג*
הצטרפות: 23 יולי 2002, 11:32

ליל הסדר

שליחה על ידי צפי_ג* »

ליל סדר בבית חמי וחמותי יחד עם עוד 33 אנשים נשים וטף. 16 מהמוזמנים מתחת לגיל 13. (סה"כ 40). המדובר על כ- 27 שעות משותפות, שאיני ששה אליהן, בהתחשב בכך שכולנו אמורים לישון בשלוש דירות שלא בדיוק מתאימות ללינה משפחתית.

הילדים לא יושבים, וגם לא מצפים מהם לשבת, אלא רק עד מה נשתנה.

יש בינינו שיותר אוהבים לאכול (הרוב המכריע) ויש בינינו שיותר אוהבים להתפלפל (אני וילדי). למזלנו, אנו זוכים לסדר פסח כרצוננו, אחת לשנתים, בבית הורי.

לשנה הבאה בירושלים הבנויה.
חבצלת_אצל_ההורים*
הצטרפות: 09 אפריל 2003, 17:03

ליל הסדר

שליחה על ידי חבצלת_אצל_ההורים* »

יש לנו חוקים של ערב פסח. חוק מס' 1: כווולם חייבים לנוח בצהריים. חוק מס' 2: לא עובדים....מסיימים הכל קודם. כדי שיהיה כוח לליל הסדר.
נראה אותי עומדת בכלל הזה השנה...כשבעלי חוזר מהמילואים רק בערב פסח...
חוק מס' 3- אוכלים ארוחת צהריים רצינית. כדי שלא נחשוב רק על אוכל.
בכל אופן, כמו לפני שנתיים- אנחנו בסדר עם עוד משפחה של חברים, גם עם 4 ילדים קטנים. משתדלים שהסדר יתאים ליכולת שלהם. בפעם שעברה, הגדולים יותר החזיקו מעמד עד לאכילת האפיקומן ובני הגדול- עד הסוף.
אמא_של_מיה*

ליל הסדר

http://www.chagim.org.il/pesach.html#
המון רעיונות, פשוט מקסים!
עדינה_מאוד*

ליל הסדר

אני תמיד נהנית בליל הסדר, בסה"כ זה ערב משפחתי ואני נהנית לפטפט עם גיסותי ואחייני מכל הצדדים (כל שנה צד אחר)
חברה אמרה לי - בגלל הדתיים יש לי עכשיו את כל העול הזה של ליל הסדר לארח 40 איש...אמרתי לה- ממלה, גם את היית שם בקטע עם הים, ואם היית יותר משתדלת הרבי מילובביץ' כבר היה חוזר והיה נגמר כל הבלגן הזה עם העצירות...;-)
<עדינה מאוד מרגישה קולית להגן על חסידויות הזויות>
א_ילת*
הצטרפות: 20 מרץ 2003, 22:23

ליל הסדר

שליחה על ידי א_ילת* »

תגידי, ציפי, בירושלים לא צריך לעשות ליל סדר?
>אחת הסיבות שא.ילת לא שומרת שבת שהיא שאין סיכוי שהיא תבלה אצל הוריה או אצל חמה וחמותה את כל השבת. יש גבול<
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

ליל הסדר

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

אפילו ההתקלות המקרית של עיני בשם הדף הזה מעלה בי פרפורי בטן.
הוזמנו להורי. יכולתי כמובן לסרב בעדינות אך בחרתי לקבל את ההזמנה. ללי ואני נהיה אצלהם בליל הסדר. זה אמור להיות משהו חגיגי כי אחי יוצא לחו"ל בחודש הבא לתקופה לא מוגבלת (כן, הוא מאלה, ולפעמים אני מקנאה בו), וחוץ מזה ש.. לאחרונה היו ביני לבין הורי ואחי כל מיני מתיחויות איומות ונוראות , או אולי יותר נכון לומר ביני לבין העולם, כי זה לא היה רק איתם.טוב, אפשר תמיד להאשים את סאדאם (במתחים שלי), אבל הוא אולי כבר מת, ואם לא, לפחות נעלם, ובליבי אני יודעת שדברים חיצוניים הם באמת לא תירוץ לשפוך את הזבל שלי על הסביבה הקרובה.
אני מקוה שזה יעבור בשלום ושהכל יהיה בסדר. תחזיקו לי אצבעות.
עדינה_מאוד*

ליל הסדר

בטח שיעבור בשלום, צריך לבוא עם גישה חיובית , זה תמיד עובד אצלי בשני הצדדים...
<עדינה מאוד מקשרת כל דבר להנקה>
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

ליל הסדר

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

עדינה מאוד- תודה.
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

ליל הסדר

שליחה על ידי עוף_החול* »

מחזירה את הדף הזה לעינינים....
יהודה*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 22:25

ליל הסדר

שליחה על ידי יהודה* »

מזל שהשנה הוא נופל באמצע השבוע, כך יהיה לנו חופש ארוך יותר.
ברונית_ב*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

ליל הסדר

שליחה על ידי ברונית_ב* »

אנחנו החלטנו להיות השנה רשעים ולהוציא את עצמנו מן הכלל (-:
אוהל בכינרת, אבא אמא ילד וכלבה.
נראה אם נעמוד בלחצי המשפחה..
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

ליל הסדר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

נראה אם נעמוד בלחצי המשפחה..
אם מתעקשים אז מצליחים. וכל שנה זה נהיה יותר קל. אותנו כבר אף אחד לא שואל ורק אם בא לנו אנחנו מזמינים את עצמנו.
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

ליל הסדר

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

אנחנו דווקא לא מחמיצים הזדמנות לבלות עם המשפחה, אבל אצלנו מדובר במשפחה מקרבה ראשונה בלבד, כך שהארוע מאוד אינטימי ולא מחייב.
להזמנות של המשפחה המורחבת (משפחתה של גיסתי למשל) אנחנו מסרבים בנימוס, וכך גם הורי. יש לנו הסכם שבשתיקה, שמידי שנה הם ממשיכים להזמין ואנחנו ממשיכים לסרב בנימוס...וכך כולם מרוצים :-)
אשר לליל הסדר עצמו - נורא נחמד לי לראות את בני בתפקיד צעיר השבט, שר את הקושיות, במיוחד בעודי זוכרת את עצמי ואת אחי בתפקיד הזה. אני גם זוכרת את הכיף (הנדיר מבחינתי) של למצוא את האפיקומן ו'לסדר' את אבא. הפעם יצא לי לראות את המבט הממזרי והמאושר הזה על פניו של בני.
יצא נוסטלגי? כנראה שכן. לדעתי מסורת אמורה להיות כזו, לא?
טרה_רוסה*

ליל הסדר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הבעיה היא שיש משפחה קרובה משני הצדדים, ואז תמיד קטעי ה"נעלבים" הידועים.
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

ליל הסדר

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

אה, נכון, שכחתי, כל המשפחה הקרובה של חציי השני גרה בחו"ל וחמותי נוסעת מדי שנה לחגוג שם...
כן, כן, פסח זה חג שמח במיוחד ;-)
א_גרויסע_מויש*
הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47

ליל הסדר

שליחה על ידי א_גרויסע_מויש* »

אני נורא מתגעגעת לתחושת החגיגיות שהיתה לליל הסדר כשהייתי ילדה. היום זה הרבה פחות חגיגי ומרגש בשבילי.
בעצם, כשאני חושבת על זה, גם עם שאר החגים זה ככה. :-(
טרה_רוסה*

ליל הסדר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני אף פעם לא סבלתי את ליל הסדר. מזלי שהתחתנתי עם מישהו שגם לא סובל את ליל הסדר. בארבע שנים הראשונות שהיינו ביחד פשוט הודענו לכולם שאנחנו לא באים, וככה הרגלנו אותם.
חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

ליל הסדר

שליחה על ידי חגית_פ* »

ברונית, אני מקנאה !!
אנחנו השנה בלי ליל סדר. אין לנו איפה ועם מי והאמת שאני ממש לא בענין ומעולם לא הייתי.
לאלה יהיה בגן, זה מספיק לה מבחינתי.

רעיונות?
טרה_רוסה*

ליל הסדר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

רעיונות למה?
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

ליל הסדר

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

תלכי לחברים, חגית! איפה את גרה?
טרה_רוסה*

ליל הסדר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

תזמיני חברים, תעשי מסיבה כיפית!
חגית_פ*

ליל הסדר

שליחה על ידי חגית_פ* »

אני כנראה לא אחת מאלה ש"אמור לי מי חבריך..."
כל החברים ממש מסורתיים בענין הזה של ליל הסדר. מקטרים חודשיים לפני וחצי שנה אחרי אבל אף אחד לא יבריז חלילה.
אלא שבהשראת הברונית אני אכן זוממת להיזרק איפשהו עם הילדה.
פרטים בהמשך, אם יהיו כאלה... :-S
מונו_נוקי*

ליל הסדר

בשנה שעברה החלטתי שאם בעלי לא יחזור בזמן מחו"ל לסדר, אלך לאיזשהו מוסד (בית הגלגלים, אנוש, בית אבות או משהו דומה) ואתנדב שם. בסוף הוא הגיע אז לא הלכתי.
לאה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 18:16

ליל הסדר

שליחה על ידי לאה* »

חגית, אשמח לשמוע איך את מתכוונת לבלות את הסדר. אולי אקבל השראה. גם אצלנו (אמא וילדה בת 6) מצב דומה.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

ליל הסדר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

חגית, לאה - אם אתן רוצות לחגוג "בצורה מסורתית" - כל שאתן צריכות לעשות זה לספר שאין לכן איפה לחגוג, ורצוי ליד אנשים שחוגגים בסגנון שאתן אוהבות (אני לא מתה על הקשוחים שלא נותנים לנשנש, לעזוב את השולחן ושקוראים את ההגדה עד הסוף)
אנשים יזמינו אתכן בשמחה
<זאת יכולה להיות חוויה מגניבה!>

אם אתן לא רוצות ליל סדר בכלל בכלל - אתן יכולות לעשות ערב רגיל בבית. לראות טלויזיה או סרטים, לשחק שבץ-נא, אתן יודעות, דברים רגילים שעושים בכל ערב בבית...

אם רוצים חגיגיות - אפשר לצאת.
אני בטוחה שיש בתלאביב מסעדות שפתוחות בערב פסח (אני עבדתי באחת כזאת). לגבי שאר הארץ - צריך לבדוק...
אפשר ללכת לראות סרט.

אפשר לעשות ערב פינוקים בבית. זה ערב שבו אפאחד לא יפריע לכן עם הצעות לביטוח, סקר על הרגלי הקריאה שלכן או בקשת תרומה.

אפשר ללכת לטייל ברחובות ולראות איך 3/4 מהדירות חשוכות ומהשאר בוקעים קולות של אנשים רעבים שיש להם עוד לעבור את מגיד-רחצה-מוציא-מצה-מרור.... ולשמוח שאתן יכולות ללכת הביתה ולאכול מצה טרייה כמו שיש רק בערב פסח עם שוקולד...

אפשר ללכת לים.

אפשר ללכת לעשות קמפינג ליד הכנרת ולגלות שיש עוד מלא אנשים שבחרו לא לעשות לילסדר.
מונו_נוקי*

ליל הסדר

ראיתי שבתפוז מתארגנים המון אנשים שרוצים להזמין אליהם לליל הסדר. זה בפורופ משפחות מורכבות, נראה לי מגניב
צפי_ג*
הצטרפות: 23 יולי 2002, 11:32

ליל הסדר

שליחה על ידי צפי_ג* »

מצאתי כאן את ההודעה שלי משנה שעברה. הייתי אז בראשית ההריון עם חגי, אפילו לא ידענו אז. הסדר ההוא עבר ב"ה נהדר, והפיק מעלה אחת גדולה - חמותי לא מוכנה לעשות יותר סדר עם אחותה ואחייניה.

השנה אנחנו בבית הורי. אני מתה על הסדר שעורך אבא שלי. אליה וקוץ בה, אמא שלי, כמימים ימימה, בכל לידה שלי, עוברת התמוטטות עצבים. אז היא כעת בפעם השישית עם כדורי הרגעה, ואנחנו מקווים שעד ליל הסדר היא תעמוד על שתי הרגלים ולא תשכב במיטה ותקונן.

עוד אחת מהמעלות שיש אם ניצולת שואה , כנראה.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

ליל הסדר

שליחה על ידי תמר_ס* »

דווקא בלידות שלך צפי? אפשר לחשוב שאת הולכת להתנחל אצלה. את לא, נכון? זה מזכיר לה דברים?
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

ליל הסדר

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

אני אף פעם לא סבלתי את ליל הסדר. מזלי שהתחתנתי עם מישהו שגם לא סובל את ליל הסדר בדיוק כמו טרה רוסה.
השנה אנחנו כנראה בבית, כבר הודענו לכל הצדדים.
חבל שזה הופך לקטע של התנצחות ועלבונות- ההורים שלנו לפעמים כל כך קטנוניים...
אני מפנטזת על סדר עם חברים, כזה שתואר כאן, קצר, מתאים להורים לתינוקות קטנים (פחות משנה) וחסרי סבלנות- בקיצור- קצת שירה, קצת חרוסת ויאללה לארוחה...יש מישהו שמתאים לו גם?
פעם עשינו מרד של ממש- לא הלכנו לאף סדר ועשינו ארוחת פסטות שהכנתי בעצמי עם מכונת פסטה, כל מיני רביולי וטורטליני...ממממ...
אלה_נוננה*
הצטרפות: 09 מרץ 2002, 01:37
דף אישי: הדף האישי של אלה_נוננה*

ליל הסדר

שליחה על ידי אלה_נוננה* »

ענבל -למה דוקא ארוחת פסטות?
אי אפשר סתם ארוחה רגילה?
חגית_פ*

ליל הסדר

שליחה על ידי חגית_פ* »

ההמממ.... עוגיה, תודה על הנכונות אבל כוונתי היתה שאני לא מעונינת לחגוג את ליל הסדר (שכן משפחתנו המורחבת כן חוגגת. רק אנחנו לא).
לאה, מאיפה אתן?
חשבתי על לילה באוהל בחוף הים . אולי אפשר להתארגן.
אלה_נוננה*
הצטרפות: 09 מרץ 2002, 01:37
דף אישי: הדף האישי של אלה_נוננה*

ליל הסדר

שליחה על ידי אלה_נוננה* »

אני מאד אוהבת את ליל הסדר - אוהבת את המשפחתיות הזו, הקריאה של ההגדה כל אחד בתורו, את הישיבה הצפופה ביחד וכמובן את ילדיי שרים שם ועושים שמח בהפרעות כאלו או אחרות.
למדתי איתם שני דברים-
א. הם מגיעים לארוחה אחרי ארוחה משביעה (שלא יבכו שהם רעבים).
ב. הם ישנו צהריים טוב כך שבערב אין שום תסמינים של עייפות יתר.

עיצה נוספת- מי שלא רוצה ללכת לאחרים יכול לעשות בביתו, כך אנחנו עושים השנה ואז אנחנו גם מוותרים ומצמצמים את קריאת ההגדה (למרות שנעה מחכה מאד לליל הסדר, נדב ונעמה אדישים).
מגיעים אלינו חברים, חמותי וגיסי עם חברתו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ליל הסדר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ענבל ושרון, בחייכן, אתן באמת נהנות מדברים רק אם אתן עושות אותם להכעיס?
יש לא להיות מעונין לחוג את החג. הזה או את כולם. בחירה אישית של כל אחד ואחד מאיתנו. ויש לא לחוג רק כדי לטעום את 'הפרי האסור' או 'למרוד'.
הראשון, נשמע לי קצת עצוב, השני נשמע לי פתאטי.
פלוני_אלמונית*

ליל הסדר

ענבל ושרון, בחייכן
תארגנו מסיבה וכולנו נצטרף
.מי*
הצטרפות: 07 ספטמבר 2003, 08:45

ליל הסדר

שליחה על ידי .מי* »

אני נורא אוהבת את ליל הסדר. אני רוצה לכתוב פה איך יהיה ליל הסדר שלנו.
אנחנו נחגוג את ליל הסדר כערב אינטלקטואלי משפחתי כהלכתו לגמרי. אני אכסה את כל הספות והכורסאות על פי המנהג בבדים לבנים.
אני אדאג שיהיו המון נרות ופרחים.
הבית יהיה נקי ומצוחצח.
אנחנו נלבש את מיטב בגדינו. אני אקננ לבנות שמלות חדשות לקראת החג. בעלי ילבש קיטל לבן. יש מנהג כזה, ללבוש קיטל.
את כל הסדר נעשה בסלון, ורק לאוכל נעבור לשולחן, ואחר כך נחזור לסלון. כך יהיה נעים לנו להאריך לשבת יחד.
אני אערוך את השולחן הכי יפה שאני יכולה. אני אבשל הכי טעים שאני יודעת.
מראש נביא מן הספריה המון הגדות. הגדות מעניינות. הגדות עתיקות מצויירות. הגדות של כל מיני עדות. הגדות עם כל מיני פירושים. הגדות קומיקס.
בסדר נקרא את ההגדה. כל אחד יחזיק הגדה מתוך הערימה. לפעמים מישהו יקריא משהו מצחיק או מעניין או מוזר שכתוב בהגדה שלו. אנחנו ננסה לקרוא ולהבין: למה הדברים חוברו זה לזה כך. מה יש בתוך הטקסט העתיק הזה, מה הוא אומר, מה הוא אומר לנו. חוץ מזה נזכר בכל מיני סיפורים ובדיחות מסדרים אחרים ובכלל, ונחשוב איפה היינו בשנת 1986, ומה היה ב1992. בגלל שהשנה אני אהיה רחוקה מן ההורים שלי, אני אזכר בדיוק איך אבא שלי אומר ועושה ואני אתגעגע עד דמעות. אני אשיר את המנגינות של אבא שלי. בעלי ישיר את המנגינות שהוא יודע ויזכיר לי את המנגינות של אבא שלי כשאני אשכח (בגלל שהוא מוזיקלי יותר ממני וכבר מכיר את המטריה). שנינו נשיר עוד מנגינות ששמענו פעם ושאנחנו רוצים לשמר במשפחה שלנו. יש משהו מרגש מאד בשימור מנגינות שעברו במשפחות שלנו במשך שנים. וגם בשימור מנהגים שעברו. יש בזה, עבורי, חיבור אחורנית, למקום ממנו באנו. ממצריים ואילך. כי לא צצנו פה פתאום. היו לנו אבות ואמהות וסבים וסבתות וסבי סבים וסבתות סבתאות, ומשהו מהם עוד נמצא אתנו.

אנחנו נאריך מאד לשבת בליל הסדר, לשיר ולצחוק ולדבר. הילדים הקטנים יירדמו לידינו, אבל הגדולים אולי יצליחו להשאר עד הסוף. ובסוף, אחרי שנגמור לשיר "קרב יום שהוא לא יום ולא לילה" נצא החוצה, ונראה איך השמים מתבהרים והשחר עולה.
מונו_נוקי*

ליל הסדר

הראשון, נשמע לי קצת עצוב, השני נשמע לי פתאטי
עולם חייבים לחגוג בדרך שלך?
יש הרבה דרכים לחגוג את החג, ובעיני זה לא עצוב וכלל לא פתטי לתת לו משמעות חדשה משלך. בעיני עצוב ופתטי להכנס לאטרף נקיונות לפני פסח. מה רע בלחגוג בדרך משלך?
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

ליל הסדר

שליחה על ידי עוף_החול* »

אוי מי.
נשמע כל כך כיף אצלכם.
אפשר לבוא?

גם אצלנו יהיה נחמד. מלא צחוקים וסיפורים. אבא של ליאור הוא מורה להיסטוריה כך שתמיד יש ערך מוסף. ומכיוון שיש רקע קיבוציניקי במשפחה אז יהיו גם המון שירי אביב שמחים.
מתנות ואוכל טעים והרבה ביחד.
פלוני_אלמונית*

ליל הסדר

משמעות חדשה משלך
כשהמשמעות החדשה אין בה אלא כדי לעשות דווקא ולהכעיס, ספק אם היא בכלל 'משמעות חדשה', ובכל מקרה - כן, היא פתטית.
קיראי שוב את הדברים אליהם התייחסתי:
הפסטה הרבה יותר טעימה בפסח, בדיוק כמו שהשרימפס הרבה יותר טעימים ביום כיפור!
זו לא משמעות חדשה, זה ילד קטן שחוגג את המרד. רק שלא בדיוק ברור במי הוא מורד.
אכילת הפסטה היא המחאה הראויה כנגד כפייה דתית? אכילת שרימפ? יופי, אספר לעגונות שנמצא הפתרון למצוקתן.
אם כבר מחאה אולי אחת קצת יותר אפקטיבית וקצת פחות ילדותית? ולמה בכלל לקשור את ליל הסדר ומנהגיו כמשהו שייך לדתיים?

אין ספק שכאשר קבוצה מסויימת הופכת מאכל מסויים לאסור, בכל ימות השנה או רק בימים מסוימים (לא ברור מה יותר ביזארי) זה מעורר את מיצי הקיבה!
ואני לתומי חשבתי שזה מאוד תלוי בשאלה אם המאכל טעים לי. באמת ביזארי.
טרה_רוסה*

ליל הסדר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

פלוני אלמונית,
תגיד, מה אכפת לך מה שרון וענבל עושות בביתן? גם אם הן מורדות, הרי הן עושות את זה בביתן פנימה, וזה פשוט לא עניינך.
מונו_נוקי*

ליל הסדר

גם אם המשמעות החדשה מכעיסה אותך היא עדיין משמעות חדשה. בעיני מטרת החג היא להתכנס ולהנהיג מנהגים יחודיים לאותו ערב ואם זו הדרך של ענבל או כל אדם אחר, זו משמעות חדשה.
יש לי חברה שבראש השנה נסעה לסיני ועשתה שם חשבון נפש עם כמה ספרים פילוסופים במקום ללכת לבית הכנסת עם משפחתה. גם זו דרך
לאה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 18:16

ליל הסדר

שליחה על ידי לאה* »

חגית. אנחנו מאיזור המרכז אבל ניידות. חייבת להודות שהרעיון של אוהל על שפת הים נראה לי נועז אבל מדליק. יש לך אי-מייל שאפשר להתכתב? שלי "[email protected]". (מקווה שיצא כקישור.)
חגית_פ*

ליל הסדר

שליחה על ידי חגית_פ* »

שולחת לך מייל. תודיעי אם לא הגיע, ההוטמייל מתמרד לי לאחרונה.
חגית_פ*

ליל הסדר

שליחה על ידי חגית_פ* »

לאה, שלחתי לך מייל שמשום מה חזר אלי.
הטלפון שלי 068-763766
או hagit perry@hotmail.com
אליהו*
הצטרפות: 05 אפריל 2004, 22:35

ליל הסדר

שליחה על ידי אליהו* »

חבל שנגמר
להתראות בשנה הבאה
רותי_קליין*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2002, 10:46
דף אישי: הדף האישי של רותי_קליין*

ליל הסדר

שליחה על ידי רותי_קליין* »

נעמה שאלה כל הסדר - מי הרעים? מי הטובים? זה כמו שהמן הוא הרע?
אם היא היתה שואלת מי הרעים היום הייתי אומרת לה שאנחנו.
מרב_א*
הצטרפות: 01 ינואר 2004, 09:15
דף אישי: הדף האישי של מרב_א*

ליל הסדר

שליחה על ידי מרב_א* »

הדף השה שימח אותי ונתן לי רעיונות. כרגע הסדר אצלי הוא בגדר מעיק- בעבר שנאתי אותו ככל ההתכנסויות המשפחתיות כאשר אנחנו היינו נטולי ילדים ובנסיונות להרות, עכשיו אני שונאת כי מהצד שלו זה שבט של 50 אינדיאנים, קקפוניה של צעקות ולחלוטין לא אישי, ומהצד שלי זה אבא שלי שבורח כל שנה לח"ול והסדר עם אמא שלי זה הכי מדכא בעולם. זה 5 אנשים- אנחנו ואחי ואמי, ואומנם זה החרוסת שאני ואהבת ומרק השום ונענע שאני מטורפת עליו, אבל קריאת ההגדה חייבת להיות ללא שגיאות, אמא שלי מעירה ומתקנת, נטולת חוש הומור ואני רוצה שזה יגמר כבר.
השנה היה "קליל" יותר גם כי איתם צעק והצחיק אותנו ומחא כפיים בשירים, וגם כי קיבלתי רעיון מפורום אחר, להתחיל באכילה של אחת המנות הראשונות ורק אז לקרוא את ההגדה, כדי לא לרעוב כל ההגדה. התעלמנו מהמחאה של אמא שלי וכך עשינו, ולא יאומן כמה ההגדה רצה ובכיף, לא האמנתי שהגענו ל"שולחן עורך" כ"כ מהר! אז זה היה השינוי הראשון, והדף הזה נתן לי מלא רעיונות לעשות סדר אחר וכיפי- אולי זה יהיה בעתיד, כשיהיו לנו יותר ילדים בשביל לעשות סדר בבית ולקבוע "מדיניות סדר" ושיהיו מספיק גדולים בשביל להבין- אבל תודה על הרעיונות!
ליל_הסדר*
הצטרפות: 24 מרץ 2005, 02:18
דף אישי: הדף האישי של ליל_הסדר*

ליל הסדר

שליחה על ידי ליל_הסדר* »

לילה
המחשבות משתוללות
אומנם רק פורים
אך איך שהוא כמו כל יהודיה "טובה"
התחלנו אם איפה אתם בחג
הקיצור
יוא שהשנה אנחנו רק 7 איש
וזה...אפס קצת עצוב
אז חשבתי אולי יש עוד משפחה מהצפון שמחפשת להצטרף
אז...
בשמחה רבה נזמין להצטרף ולחגוג עימנו
אז בינתיים
בואו נהנה מפורים שפתח
חג שמח
אשמח לקבל תגובות
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

ליל הסדר

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

יוא שהשנה אנחנו רק 7 איש
החלום הרטוב שלי, סדר רק של 7 איש. בכל שנה אצל הוריי בסביבות 30 איש ומעלה. עמוס לי, רועש לי. השנה אצל הדודה. היום היא התקשרה לראות מה שלומי. אני מטפטפת לכולם ש"נראה איך ארגיש" כי אני אמורה ללדת באפריל ומי יודע אם זה יהיה עשרה ימים לפני הסדר או רק 3 ימים לפני. בכל אופן התוכנית שלי בעיקרון זה להבריז מכל הבלגן, ורק לבקש מההורים שיביאו לי אוכל משם... אמא שלי קלטה את התוכניות שלי כבר לפני חודשיים והתחילה לגבות אותי מראש למקרה של דודות פולניות מדיי.
רוקדת_לאור_ירח*

ליל הסדר

ועוד משהו בעניין 7 אנשים:
אחד הסדרים הכי מוצלחים בחיים שלי היה כשהיינו משהו כמו 7 אנשים. זה היה אצל הדודה הזו דווקא, איכשהו יצא שההורים שלי היו בחו"ל, לאחותי עוד לא היו ילדים והיא שלחה את הזוג להורים שלו, אני הייתי לפני הזוגיות ארוכת השנים שלי ואצלם גם רק חלק מהצאצאים היו.
היה פשוט נהדר. אינטימי וכיפי. שונאת שיש הרבה אנשים ורעש ובלגן. וגם- סדר ראשון בלי סבא, אז מצד אחד עצוב, מצד שני יש פחות מישהו שחשוב להתחשב ברגשותיו.
ליל_סדר*
הצטרפות: 26 מרץ 2005, 20:20

ליל הסדר

שליחה על ידי ליל_סדר* »

אצלנו כל הזמן זה 7 אנשים
אנחנו שלושת ילדינו וסבא וסבא
וכל שנה ליל הסדר זו חגיגה כייפית טעימה ונעימה חוויה אמיתית עם מנהגים שונים שהצטברו במהלך השנים.
ליל סדר רק 7 יהיה כמו עוד ארוחת ליל שישי למרות כל הסממנים וכו....
השנה יצא מצב מבולבל ונותר שאנחנו רק 7 וכמו שאמרתי זה ....
רוקדת_לאור_ירח*

ליל הסדר

השנה יצא מצב מבולבל ונותר שאנחנו רק 7 וכמו שאמרתי זה ....
אפשר להזמין עוד אנשים, אם זה מפריע לכם. נניח חברים שאין להם עם מי לעשות, או אפילו להזמין זרים דרך אחד האתרים באינטרנט או תוכניות הרדיו שמפרסמות כאלה. פעם אצלנו בישוב היתה יוזמה כזו של אימוץ משפחה של עולים מישוב שכן, ההורים שלי הזמינו משפחה של עולים לארוחת שישי ואחר כך גם לליל הסדר והיו איתם בקשר הדוק כמה שנים טובות. עם השנים הקשר קצת התרופף, אבל היה נעים לארח אנשים שלא היה להם עם מי להיות.
ליל_סדר*
הצטרפות: 26 מרץ 2005, 20:20

ליל הסדר

שליחה על ידי ליל_סדר* »

בעצם זה מה שניסתי לעשות כאן
לחבור לעוד משפחה שאין לה אם מי להיות בחג
אם_הבנים_שמחה*
הצטרפות: 11 מאי 2004, 23:14
דף אישי: הדף האישי של אם_הבנים_שמחה*

ליל הסדר

שליחה על ידי אם_הבנים_שמחה* »

יוא שהשנה אנחנו רק 7 איש
אנחנו היינו פעמחת רק שנים. אישי ואני.
היה נפלא. הארכנו והעמקנו היכן שעיניין אותנו. אפחד לא ניג'ס. האוכל היה מעולה.

הכי כיף זה רק שנינו עם ככככל הילדים שלנו.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”