- ששת השבועות הראשונים לאחר הלידה הם מיוחדים וקריטיים לתינוק ולהנקה: בששת השבועות הראשונים, בלי לכלול את שלושת הימים הראשונים. התינוק חייב לעשות הרבה צואה (3-4 פעמים) וחייבים להיות לו הרבה חיתולים רטובים, כלומר ספוגים בשתן (6-8) אאל״ט. כמו כן הוא אמור להעלות במשקל יחסית הרבה, כלומר בין 150-240 גרם לשבוע בממוצע. מכיוון שלא ניתן לדעת בדיוק כמה הוא אוכל ומכיוון שאמא חדשה לא יודעת בדיוק מה נורמלי, ומכיוון שתינוק חדש שבא לעולם, תהיה הלידה אחלה ככל שתהיה, עשוי להיות מעט חלש מהלידה (וגם צפוי לרדת במשקל עד 10% וזה נחשב נורמלי) ולינוק מעט מדי. כדאי להיות עם האצבע על הדופק.
- הימים הראשונים לאחר הלידה הם מיוחדים וקריטיים: בימים הראשונים ובמיוחד היום השני יש תהליך שבו קולטני הפרולקטין מתבססים בשד. חשוב להניק כמה שיותר בימים אלה. ביום השני ישנה גם קפיצת גדילה בד״כ - התינוק צפוי לינוק הרבה יותר מהיום הראשון שבו ההנקה לרוב קצת דרדלה. אז לא להסיק מהיום הראשון לשאר הימים! החלב בימים הראשונים נקרא קולסטרום ולאחר מכן קורית ׳כניסת החלב׳ שבו הרכב החלב משתנה וכמותו עולה, בזמן זה השדיים נעשים נפוחים יותר.
- השעה הראשונה לאחר הלידה היא מיוחדת וקריטית: תינוק בריא נולד עם אינסטינקט יניקה, ואמור לינוק כבר בשעה הראשונה לחייו. יועצות ההנקה לרוב ימליצו על תנוחות הנקה קלאסיות - בישיבה זקופה עם כרית הנקה, או בשכיבה. בין הדברים שמפריעים להנקה הם רפלקסים שקיימים בתינוק - דוחף קדימה ואחורה את ראשו כאשר הפה פתוח, וידיו כל הזמן מגיעות לצידי ראשו ולמול פיו ומפריעים להיצמדות השד לפה התינוק ישנה גישה שמסבירה את הרפלקסים הללו, וגם מציעה תנוחה טבעית יותר להנקה, ועבור חלק מהנשים התינוק אכן זחל בעצמו אל השד והתחיל לינוק בלי התערבות, ההסבר בדף הנקה אינסטינקטיבית.
איכשהו יצא שלמרות שקראתי המון בנושא לידה, לא התעניינתי כל כך בהנקה משום מה והיה חסר לי המון ידע. ייתכן שרוב הנשים משלימות ידע זה מאחרות, ובגלל שילדתי בבית ולמיילדת הייתה בעיה רפואית בימים שאחרי הלידה, ובגלל שאני בארץ זרה, לא קיבלתי מידע מספק. לכן אני רוצה לפתוח את הדף הזה שבו ארכז מה שלמדתי מאוחר יותר, ושנראה לי חשוב.