מזון חי מחוץ לבית
-
טליה_טקאוקה*
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
מזון חי מחוץ לבית
הי אופק
כתבתי לך תודה בדף של האופניים-לא זוכרת בדיוק איזה...ראית??
יש לי שאלה-אולי אתה יודע...
בן הזוג שלי מתאמן ביוגה מאד אינטנסיבי-כמה שעות (שעתיים וחצי) שהוא מזיע בטירוף ומוציא הרבה אנרגיה. בסוף האימון (בסטודיו-לא בבית. שעה נסיעה ברכבת מהבית) הוא רוצה לשתות מיץ/שייק/רסק אבל אין באזור מיץ סחוט וגם זו שעת בוקר די מוקדמת ככה שאין הרבה מקומות פתוחים בכל מקרה. אפשר לקנות מיץ רגיל בקופסא אבל זה לא נראה לי מזין במיוחד...הצעתי לו לקחת מהבית פרי אורגני אבל הוא אומר שבא לו מיץ...
יש לך רעיון? או משהו במקום מיץ שאפשר לאכול או לשתות אחרי אימון כזה. (אין במקום מקרר וגם לא בלנדר).
הצעתי לו גם פירות יבשים אבל גם זה לא ממש בא לו.
תודה @}
כתבתי לך תודה בדף של האופניים-לא זוכרת בדיוק איזה...ראית??
יש לי שאלה-אולי אתה יודע...
בן הזוג שלי מתאמן ביוגה מאד אינטנסיבי-כמה שעות (שעתיים וחצי) שהוא מזיע בטירוף ומוציא הרבה אנרגיה. בסוף האימון (בסטודיו-לא בבית. שעה נסיעה ברכבת מהבית) הוא רוצה לשתות מיץ/שייק/רסק אבל אין באזור מיץ סחוט וגם זו שעת בוקר די מוקדמת ככה שאין הרבה מקומות פתוחים בכל מקרה. אפשר לקנות מיץ רגיל בקופסא אבל זה לא נראה לי מזין במיוחד...הצעתי לו לקחת מהבית פרי אורגני אבל הוא אומר שבא לו מיץ...
יש לך רעיון? או משהו במקום מיץ שאפשר לאכול או לשתות אחרי אימון כזה. (אין במקום מקרר וגם לא בלנדר).
הצעתי לו גם פירות יבשים אבל גם זה לא ממש בא לו.
תודה @}
-
אורי_יורמן*
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מזון חי מחוץ לבית
קראתי קצת דברים שאנשים שונים כותבים על ניסיונם בטבעונאות.
מתוך מה שקראתי, וגם מתוך ניסיוני האישי, שמתי לב שחלק גדול מהקושי (הייתי אומר רוב הקושי) בטבעונאות הוא מחוץ לבית.
אסביר למה אני מתכוון -
אם אני ביום חופש, אני יכול ללכת לשוק לקנות בבנות ואבוקדו, ללקט לי קצת גדילן או לקנות חסה ותרד,
לעשות לעצמי רסק ירוק מתי שבא לי, לקנות עוד פירות כשנגמרים לי, להכין חלב שקדים או גלידה נאה, וכו'.
לעומת זאת, אם אני בעבודה כרגע (במקרה שלי בסיס בצה"ל), אני תקוע.
בחדר האוכל יש כמעט ורק אוכל מבושל. כנ"ל בשקם וכנ"ל בכל המסעדות באזור. גם אם יש מזון חי, זה בעיקר סלט, ולא פירות. (בסלט אין מספיק קלוריות לצערי)
בדף הזה נכתוב על הקשיים והפתרונות באכילת מזון-חי מחוץ לבית. בעבודה, אצל חברים, אצל המשפחה, בסדר פסח...
מתוך מה שקראתי, וגם מתוך ניסיוני האישי, שמתי לב שחלק גדול מהקושי (הייתי אומר רוב הקושי) בטבעונאות הוא מחוץ לבית.
אסביר למה אני מתכוון -
אם אני ביום חופש, אני יכול ללכת לשוק לקנות בבנות ואבוקדו, ללקט לי קצת גדילן או לקנות חסה ותרד,
לעשות לעצמי רסק ירוק מתי שבא לי, לקנות עוד פירות כשנגמרים לי, להכין חלב שקדים או גלידה נאה, וכו'.
לעומת זאת, אם אני בעבודה כרגע (במקרה שלי בסיס בצה"ל), אני תקוע.
בחדר האוכל יש כמעט ורק אוכל מבושל. כנ"ל בשקם וכנ"ל בכל המסעדות באזור. גם אם יש מזון חי, זה בעיקר סלט, ולא פירות. (בסלט אין מספיק קלוריות לצערי)
בדף הזה נכתוב על הקשיים והפתרונות באכילת מזון-חי מחוץ לבית. בעבודה, אצל חברים, אצל המשפחה, בסדר פסח...
-
אורי_יורמן*
מזון חי מחוץ לבית
הייתי רוצה לשמוע קודם קצת אנשים אחרים, ואח"כ (עוד יום יומיים) אכתוב קצת בעצמי
יום טוב! (לילה טוב למען האמת)
יום טוב! (לילה טוב למען האמת)
-
יעלפו_מהמושב*
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
מזון חי מחוץ לבית
הו! רעיון מעולה לדף...!
גם אני נמצאת ימים ארוכים מחוץ לבית- בדרך כלל יוצאת ב-7:30 וחוזרת בערך ב-19:30 (עכשיו גם חזרתי לרקוד, אני לא בטוחה כמה זמן אתמיד בזה, אבל אם אני רוקדת אז אני חוזרת אפילו יותר מאוחר, סביבות 22:00).
בעבודה שלי יש מקרר לשימוש הכלל ואני יכולה לאחסן בו בלי בעיה רסק ירוק/עלים/מה שמתחשק לי. הבעיה היא להכין מראש ולהיסחב עם הכול לשם. ובכלל, מלבד כמה אנשים שדואגים להביא אוכל מהבית, כמעט כולם (זה נדיר? זה קורה בהרבה מקומות?) מזמינים בכל יום טייק אוואי או אוכלים בחוץ באחד המקומות בסביבה. (טוב, אני יודעת, אני לא מצפה שהעולם יהפוך עכשיו לטבעונאי, כמו שמעולם לא ציפיתי שיהפוך לצמחוני כפי שהייתי עד עכשיו, ובכל זאת, יותר כיף לגרור איתי שני עורכים לבודהא בורגר מאשר להריח ניחוח פיצה עולה מהדסק...).
מה גם, שקרוב למקום העבודה שלי (בניגוד נניח לקריה, שם אתה נמצא?) אין שום סופר רציני. רק המון פיצוציות שאין שום סיכוי למצוא בהן פרי/ירק טרי (שלא לדבר על אורגני) למקרה חירום
ואולי הבעיה העיקרית היא שאף פעם לא הצלחתי להתמיד בטבעונאות מעל חודשיים, מה שאומר שאף פעם לא הצלחתי לחלוטין ליצור לעצמי הרגלי אכילה קבועים (אם בכלל יש דבר כזה בטבעונאות, ואולי עדיף שלא?)- מה שגורר אותי לסופר מדי יומיים שלושה.
טוב... נראה לי שיש כאן יותר שאלות מתשובות...
גם אני נמצאת ימים ארוכים מחוץ לבית- בדרך כלל יוצאת ב-7:30 וחוזרת בערך ב-19:30 (עכשיו גם חזרתי לרקוד, אני לא בטוחה כמה זמן אתמיד בזה, אבל אם אני רוקדת אז אני חוזרת אפילו יותר מאוחר, סביבות 22:00).
בעבודה שלי יש מקרר לשימוש הכלל ואני יכולה לאחסן בו בלי בעיה רסק ירוק/עלים/מה שמתחשק לי. הבעיה היא להכין מראש ולהיסחב עם הכול לשם. ובכלל, מלבד כמה אנשים שדואגים להביא אוכל מהבית, כמעט כולם (זה נדיר? זה קורה בהרבה מקומות?) מזמינים בכל יום טייק אוואי או אוכלים בחוץ באחד המקומות בסביבה. (טוב, אני יודעת, אני לא מצפה שהעולם יהפוך עכשיו לטבעונאי, כמו שמעולם לא ציפיתי שיהפוך לצמחוני כפי שהייתי עד עכשיו, ובכל זאת, יותר כיף לגרור איתי שני עורכים לבודהא בורגר מאשר להריח ניחוח פיצה עולה מהדסק...).
מה גם, שקרוב למקום העבודה שלי (בניגוד נניח לקריה, שם אתה נמצא?) אין שום סופר רציני. רק המון פיצוציות שאין שום סיכוי למצוא בהן פרי/ירק טרי (שלא לדבר על אורגני) למקרה חירום
ואולי הבעיה העיקרית היא שאף פעם לא הצלחתי להתמיד בטבעונאות מעל חודשיים, מה שאומר שאף פעם לא הצלחתי לחלוטין ליצור לעצמי הרגלי אכילה קבועים (אם בכלל יש דבר כזה בטבעונאות, ואולי עדיף שלא?)- מה שגורר אותי לסופר מדי יומיים שלושה.
טוב... נראה לי שיש כאן יותר שאלות מתשובות...
-
טנא_מלא_כוכבים*
- הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*
מזון חי מחוץ לבית
תמיד אפשר:
לסחוב שתי בננות / שני תפוחים / תמרים / משמשים מיובשים / אגוזים / גוש של חלבה / צנצנת טחינה.
זה דורש הכנה מראש, וחשיבה לפני שיוצאים מהבית, ונדמה לי שמי שתזונתה ייחודית בכל אופן עושה חישובים כאלה לפני שהיא יוצאת מהבית.
למה רק בחופשה?
אפשר לקנות מבעוד מועד (יום קודם אחר הצהריים) או ללקט בבוקר או לבוא מוכן עם תרד, כוסברה ופטרוזיליה.
< לא מתעלמת מהקשיים, רק מציעה מה אני משתדלת לעשות או עושה לפני שיוצאת מהבית >
לסחוב שתי בננות / שני תפוחים / תמרים / משמשים מיובשים / אגוזים / גוש של חלבה / צנצנת טחינה.
זה דורש הכנה מראש, וחשיבה לפני שיוצאים מהבית, ונדמה לי שמי שתזונתה ייחודית בכל אופן עושה חישובים כאלה לפני שהיא יוצאת מהבית.
למה רק בחופשה?
אפשר לקנות מבעוד מועד (יום קודם אחר הצהריים) או ללקט בבוקר או לבוא מוכן עם תרד, כוסברה ופטרוזיליה.
< לא מתעלמת מהקשיים, רק מציעה מה אני משתדלת לעשות או עושה לפני שיוצאת מהבית >
-
מיצי_החתולה*
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מזון חי מחוץ לבית
כשאני חושבת עליכם הטבעונאיים, אחד הדברים שאני הכי מתפעלת מהם, הוא היכולת להתארגן כך שיהיה לכם מה לאכול בכל אשר תפנו. הייתי צמחונית הרבה שנים, הייתה תקופה של כמה חודשים שנמנעתי ממוצרי חלב ומגלוטן, בהריוני השני הייתי סוכרתית - יצא לי להיות במצב של דיאטה מיוחדת, אבל תמיד מצאתי מה לאכול. המקסימום שהיה עליי לעשות, בתקופה שנמנעתי מגלוטן, זה לסחוב איתי לכל מקום פריכיות או לחם שאפיתי ללא גלוטן.
אבל טבעונאים - אני באמת מעריכה אותך (אורי) ואתכם (כל אחיו לתזונה
), על היכולת להתמודד עם להיסחב עם אוכל, לתכנן מראש וכו' - למרות כל הקשיים (ואיך אתם שבעים? לאחרונה אני פותחת את הבוקר עם חצי ליטר רסק ירוק, אחר כך אוכלת 2-3 פירות, ואחר כך אני פשוט חייבת לאכול איזו פיתה דשנה או כריך. לא שבעה בלי זה. אבל זה נושא לדף אחר).
אבל טבעונאים - אני באמת מעריכה אותך (אורי) ואתכם (כל אחיו לתזונה
-
בדרך_להיות_טבעונאית*
- הצטרפות: 14 אפריל 2008, 12:30
מזון חי מחוץ לבית
בימים שאני עובדת, לוקחת איתי לעבודה שקית מלאה בירקות ופירות. שקית קטנה עם אגוזים ושקית קטנה עם פירות מיובשים. לפעמים מוסיפה גם כלי קטן עם חומוס או טבולה. זה מצריך התכוננות ערב קודם. דווקא בעבודה יש לי פחות "פיתויים".
-
יעלפו_מהמושב*
מזון חי מחוץ לבית
ואיך אתם שבעים?
אני לא חושבת שזה נושא לדף אחר, כי הרבה פעמים אני רעבה מחוץ מבית. כמה אוכל אתם לוקחים אתכם? אמנם אין בעיה לקחת שני תמרים, אבל כשזה הופך לשלוש קילו פירות זה קצת יותר מעיק (וכבד!). מה אתם עושים?
אני לא חושבת שזה נושא לדף אחר, כי הרבה פעמים אני רעבה מחוץ מבית. כמה אוכל אתם לוקחים אתכם? אמנם אין בעיה לקחת שני תמרים, אבל כשזה הופך לשלוש קילו פירות זה קצת יותר מעיק (וכבד!). מה אתם עושים?
מזון חי מחוץ לבית
כשאני חושבת עליכם הטבעונאיים, אחד הדברים שאני הכי מתפעלת מהם, הוא היכולת להתארגן כך שיהיה לכם מה לאכול בכל אשר תפנו
בדיוק כמונו, כשמתארגנים למפגשים בחוץ. את לא לוקחת אוכל לילדים לפעמים לכמעט יום שלם.
לי זה בהחלט קורה (פעמיים שלוש בשבוע) וזה קצת מעיק לאחרונה.
בקיצור זה לא רק לטבעונאים, אלא לכל מי שלא רוצה לאכול אוכל קנוי, מעובד בחוץ.....
בדיוק כמונו, כשמתארגנים למפגשים בחוץ. את לא לוקחת אוכל לילדים לפעמים לכמעט יום שלם.
לי זה בהחלט קורה (פעמיים שלוש בשבוע) וזה קצת מעיק לאחרונה.
בקיצור זה לא רק לטבעונאים, אלא לכל מי שלא רוצה לאכול אוכל קנוי, מעובד בחוץ.....
-
אורי_יורמן*
מזון חי מחוץ לבית
שמח לקרוא את כל מה שכותבים פה
תגידי, מה נסגר איתך?
דבר ראשון, בדיוק פתחו סופר כדורי ממש מתחת לעבודה שלך. היום עברתי שם וראיתי שהוא פתוח.
דבר שני יש כל כך הרבה ירקנים בסביבה:
תגידי, מה נסגר איתך?
דבר ראשון, בדיוק פתחו סופר כדורי ממש מתחת לעבודה שלך. היום עברתי שם וראיתי שהוא פתוח.
דבר שני יש כל כך הרבה ירקנים בסביבה:
- שד' הר ציון פינת שלמה. פתוח עד 9:30 בערב.
- שד' הר ציון - ליד התחנה הישנה - שני דוכנים שפתוחים 24/7, ועוד כמה שפתוחים רק עד מאוחר בערב.
- רחוב העליה פינת וולפסון - פתוח עד שעות הערב המאוחרות.
- רחוב העליה פינת מטלון, ובאזור שם של מה שנקרא שוק העלייה - יש שם לפחות 4 ירקנים.
- בשוק לוינסקי יש עוד אחד
- יש כאמור את סופר כדורי
- AM:PM בהרצל פינת שלמה
- ובשכונת פלורנטין יש עוד 3-4.
-
יעלפו_מהמושב*
מזון חי מחוץ לבית
יש!
אורי, איזה מזל שבאת. מוכרחה להודות שאני ממש לא מכירה את הרחובות פה בסביבה ומבלה את רוב הזמן בתקתוקים אל מול מסך המחשב שלי ממרומי הקומה השלישית. אבל כנראה שהגיע הזמן לצאת לרחובות! 
אני חושבת שבסופר החדש שפתחו אין פירות וירקות, לפחות לא היו כשהם היו בשלב הפתיחה/טרום פתיחה. אני אבדוק את הנושא בהקדם. אם יהיו להם ירקות זה יהיה שוס רציני.
אני חושבת שבסופר החדש שפתחו אין פירות וירקות, לפחות לא היו כשהם היו בשלב הפתיחה/טרום פתיחה. אני אבדוק את הנושא בהקדם. אם יהיו להם ירקות זה יהיה שוס רציני.
-
מיצי_החתולה*
מזון חי מחוץ לבית
בקיצור זה לא רק לטבעונאים, אלא לכל מי שלא רוצה לאכול אוכל קנוי, מעובד בחוץ..... אני לוקחת לפעמים אוכל להרבה זמן, אבל מספיק שיש לי תבשיל אורז, פריכיות וקצת פירות - ואני מסודרת. אם נתקענו בחוץ ורוצים לאכול ארוחה, אני נכנסת לסופר וקונה לחם ואיזה ממרח ומארגנת לנו סנדוויצ'ים בשניות, וסלסלת תותים או איזה פרי אחר לקינוח. טבעונאי צריך כמות גדולה יותר כדי לשבוע. מנה של "פסטה" טבעונאית ברוטב פסטו, שעשויה בעצם מקישואים, משביעה הרבה פחות ממנה של פסטה מקמח מלא.
-
סוסת_פרא*
- הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
- דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*
מזון חי מחוץ לבית
אורי, אם אתה לא צריך לרסק, לחתוך או לעבד בכל צורה שהיא את המזון החי, זו לא צריכה להיות בעיה כ"כ גדולה.
אני גם בכלל, בלי קשר ישיר, מאמינה שאם כבר לאכול רואו - אז כמו שזה. עם כמה שפחות ריסוקים וקיצוצים. תפוח כמו שהוא, בננה כמו שהיא, גזר כמו שהוא, עלים ירוקים כמו שהם. (אם כבר, אז זה נראה לי הכי טבעי.)
ואז פשוט מארגנים שקית או קופסא עם פירות, ירקות, עלים, אגוזים - ולוקחים בתיק.
הבעיה היחידה - שזה קצת כבד. (טוב, אני רגילה לסחוב תיקים גם ככה
).
מה שכן, אם יש מקרר בעבודה, אפשר אולי בפעם אחת להביא כמות יותר גדולה של אספקה לכמה ימים.
וכמובן, שאם יש חנויות בסביבה, אז במקום לסחוב מהבית - אפשר לקנות בחנות הקרובה לעבודה, ולאחסן במקרר של העבודה.
ואז אפשר פשוט כל פעם שרעבים לשלוף מהמקרר ירק או פרי וזהו.
(בעצם, כשאני חושבת על זה, אפילו לא הכול חייבים לשים במקרר. אפשר למשל לאחסן אגוזים ותמרים במגרת השולחן. ואולי אפילו תפוחים בקופסא מתחת לשולחן, וכד'.)
כמובן, שכל זה טוב כשמדובר במקום עבודה שנמצאים בו חלק גדול מהיום.
אם מסתובבים בחוץ - אז קצת יותר קשה מבחינת לסחוב. אבל גם, זה לא נורא לסחוב קצת גזר ותפוחים.
האמת, בתקופה שבה אכלתי רק רואו (חצי שנה) - שמתי לב שכשאוכלים רואו אז זקוקים לכמויות הרבה יותר קטנות.
(קראתי תיאוריה כזו שאומרת שמזון מבושל - זו בכלל התמכרות של רוב האנושות - וזה בטח עניין לדף אחר - אבל ההתמכרות הזו גם גורמת לאכול הרבה יותר משצריך, כמו בכל התמכרות. וכאשר עוברים לרואו - חוזרים לאכול את הכמות שהגוף באמת צריך).
אני גם בכלל, בלי קשר ישיר, מאמינה שאם כבר לאכול רואו - אז כמו שזה. עם כמה שפחות ריסוקים וקיצוצים. תפוח כמו שהוא, בננה כמו שהיא, גזר כמו שהוא, עלים ירוקים כמו שהם. (אם כבר, אז זה נראה לי הכי טבעי.)
ואז פשוט מארגנים שקית או קופסא עם פירות, ירקות, עלים, אגוזים - ולוקחים בתיק.
הבעיה היחידה - שזה קצת כבד. (טוב, אני רגילה לסחוב תיקים גם ככה
מה שכן, אם יש מקרר בעבודה, אפשר אולי בפעם אחת להביא כמות יותר גדולה של אספקה לכמה ימים.
וכמובן, שאם יש חנויות בסביבה, אז במקום לסחוב מהבית - אפשר לקנות בחנות הקרובה לעבודה, ולאחסן במקרר של העבודה.
ואז אפשר פשוט כל פעם שרעבים לשלוף מהמקרר ירק או פרי וזהו.
(בעצם, כשאני חושבת על זה, אפילו לא הכול חייבים לשים במקרר. אפשר למשל לאחסן אגוזים ותמרים במגרת השולחן. ואולי אפילו תפוחים בקופסא מתחת לשולחן, וכד'.)
כמובן, שכל זה טוב כשמדובר במקום עבודה שנמצאים בו חלק גדול מהיום.
אם מסתובבים בחוץ - אז קצת יותר קשה מבחינת לסחוב. אבל גם, זה לא נורא לסחוב קצת גזר ותפוחים.
האמת, בתקופה שבה אכלתי רק רואו (חצי שנה) - שמתי לב שכשאוכלים רואו אז זקוקים לכמויות הרבה יותר קטנות.
(קראתי תיאוריה כזו שאומרת שמזון מבושל - זו בכלל התמכרות של רוב האנושות - וזה בטח עניין לדף אחר - אבל ההתמכרות הזו גם גורמת לאכול הרבה יותר משצריך, כמו בכל התמכרות. וכאשר עוברים לרואו - חוזרים לאכול את הכמות שהגוף באמת צריך).
-
אורי_יורמן*
מזון חי מחוץ לבית
פראית יקרה, זה בדיוק מה שאני עושה!
חוץ מזה שבזמן האחרון התחלתי להוסיף לזה גם בקבוק עם שייק ירוק קר.
בקרוב יהיה לי אתגר גדול
אני אהיה מחוץ לבית, בלינת שטח, למשך שבוע שלם בשבוע הבא. ואני מתכנן להיות מאוד פעיל גופנית (כנס ג'אגלינג), כך שלא אוכל לחיות על מעט מזון או על 100% ליקוט.
חוץ מזה שבזמן האחרון התחלתי להוסיף לזה גם בקבוק עם שייק ירוק קר.
בקרוב יהיה לי אתגר גדול
אני אהיה מחוץ לבית, בלינת שטח, למשך שבוע שלם בשבוע הבא. ואני מתכנן להיות מאוד פעיל גופנית (כנס ג'אגלינג), כך שלא אוכל לחיות על מעט מזון או על 100% ליקוט.
-
יעלפו_מהמושב*
מזון חי מחוץ לבית
שאם כבר לאכול רואו - אז כמו שזה. עם כמה שפחות ריסוקים וקיצוצים
היי פראית, יכול להיות שבעוד כמה חודשים אני גם אחשוב כמוך (לא בטוחה, אבל רואה את הפוטנציאל). בכל מקרה, לעת עתה- בננה לא מרגישה לי כמו קינוח אטרקטיבי, לעומת כדורי תמרים-אגוזים-שומשום. וזה לא שאת כדורי השומשום כבד יותר לסחוב או שמסובך יותר להכין, אבל זה פשוט אחרת.
לגבי הריסוקים- לי באופן אישי זה עוזר "לדחוף" עוד ירוקים לתפריט, ובכלל- ברסק הירוק אני מתרגלת (בקמץ) ומתרגלת (בשווא) לכל מיני דברים- נניח, מסתגלת לטעם של עגבנייה (כן, כן, יש כאלו בינינו שצריכים להסתגל לטעם שלה
), או לסלרי.
אני חושבת שאחד המכשולים שאני צריכה להסיר הוא הנטייה להכין הכול בכמות קטנטנה. אני צריכה ללמוד להכין ליטרים של רסק, כמויות של כדורי תמרים וכו' ואז אולי יהיה יותר קל, כי אני לא אצטרך לנדוד לסופר כל יומיים ולא אצטרך לעמול בעבור כל ארוחה.
אתמול אכלתי מנבטי המאש שלי, שיצאו ממש מגניבים, מעולים, טעימים ובריאים. ממליצה לכולם.
ושאלה - כל כמה זמן אתם מוצאים את עצמכם בסופר/מזמינים מזון?
היי פראית, יכול להיות שבעוד כמה חודשים אני גם אחשוב כמוך (לא בטוחה, אבל רואה את הפוטנציאל). בכל מקרה, לעת עתה- בננה לא מרגישה לי כמו קינוח אטרקטיבי, לעומת כדורי תמרים-אגוזים-שומשום. וזה לא שאת כדורי השומשום כבד יותר לסחוב או שמסובך יותר להכין, אבל זה פשוט אחרת.
לגבי הריסוקים- לי באופן אישי זה עוזר "לדחוף" עוד ירוקים לתפריט, ובכלל- ברסק הירוק אני מתרגלת (בקמץ) ומתרגלת (בשווא) לכל מיני דברים- נניח, מסתגלת לטעם של עגבנייה (כן, כן, יש כאלו בינינו שצריכים להסתגל לטעם שלה
אני חושבת שאחד המכשולים שאני צריכה להסיר הוא הנטייה להכין הכול בכמות קטנטנה. אני צריכה ללמוד להכין ליטרים של רסק, כמויות של כדורי תמרים וכו' ואז אולי יהיה יותר קל, כי אני לא אצטרך לנדוד לסופר כל יומיים ולא אצטרך לעמול בעבור כל ארוחה.
אתמול אכלתי מנבטי המאש שלי, שיצאו ממש מגניבים, מעולים, טעימים ובריאים. ממליצה לכולם.
-
במבי_ק*
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מזון חי מחוץ לבית
אני צריכה ללמוד להכין ליטרים של רסק
הערך התזונתי של זה לא יורד אחרי שזה עומד כמה זמן? אלה דברים שהכי טוב להכין טרי ולאכול, רסק או לא רסק...
מיצי - כדאי אולי שתפתחי את הבוקר דווקא עם איזה פרוסה או שתיים ותשמרי את הרסק הירוק לקצת יותר מאוחר, בעיקר אם את שותה קפה - כי הקפה מפריע לספיגת הברזל ככה שעדיף להרחיק את כל המבורזלים הבריאים האלה מהקפה. וגם, אם תתחילי עם פרוסה לא תהיי רעבה (כנראה שאת צריכה בהריון פחמימות כדי לשבוע, אז לפחות תיהני מזה ותשלטי בזה - אולי תאפי לחם לבד, או שתמצאי לחם מלא טוב וממרח מזין, אבוקדו, שקדייה וכאלה), ואז לא תצטרכי לרדת על איזה פיתה (לא שזה רע, רק פשוט כדאי ליהנות מזה ולהפיק מזה כמה שיותר מבחינה תזונתית).
הערך התזונתי של זה לא יורד אחרי שזה עומד כמה זמן? אלה דברים שהכי טוב להכין טרי ולאכול, רסק או לא רסק...
מיצי - כדאי אולי שתפתחי את הבוקר דווקא עם איזה פרוסה או שתיים ותשמרי את הרסק הירוק לקצת יותר מאוחר, בעיקר אם את שותה קפה - כי הקפה מפריע לספיגת הברזל ככה שעדיף להרחיק את כל המבורזלים הבריאים האלה מהקפה. וגם, אם תתחילי עם פרוסה לא תהיי רעבה (כנראה שאת צריכה בהריון פחמימות כדי לשבוע, אז לפחות תיהני מזה ותשלטי בזה - אולי תאפי לחם לבד, או שתמצאי לחם מלא טוב וממרח מזין, אבוקדו, שקדייה וכאלה), ואז לא תצטרכי לרדת על איזה פיתה (לא שזה רע, רק פשוט כדאי ליהנות מזה ולהפיק מזה כמה שיותר מבחינה תזונתית).
-
יעלפו_מהמושב*
מזון חי מחוץ לבית
הערך התזונתי של זה לא יורד אחרי שזה עומד כמה זמן?
אני לא מדברת על שבוע, רק משהו כמו להכין היום ושיספיק גם להיום וגם למחר. היום בבוקר נניח היו לי את שאריות הרסק אבטיח של אתמול והיה כיף מאוד לפתוח את הבוקר, להוציא מהמקרר את הקופסא עם הרסק ולשתות בלי להתחיל לבלגן חצי מטבח ובלנדר.
אני לא מדברת על שבוע, רק משהו כמו להכין היום ושיספיק גם להיום וגם למחר. היום בבוקר נניח היו לי את שאריות הרסק אבטיח של אתמול והיה כיף מאוד לפתוח את הבוקר, להוציא מהמקרר את הקופסא עם הרסק ולשתות בלי להתחיל לבלגן חצי מטבח ובלנדר.
-
במבי_ק*
מזון חי מחוץ לבית
אני לא מדברת על שבוע, רק משהו כמו להכין היום ושיספיק גם להיום וגם למחר
גם אחרי שעה הערך התזונתי יורד מאוד. זה לפחות מה שאני יודעת. מיץ תפוזים טרי (למשל) לא משול למיץ תפוזים שהוכן כמה שעות לפני. זה יכול להיות טעים ומרענן, וזה בפני עצמו מעולה, אבל מבחינה תזונתית - זה לגמרי לא אותו הדבר. גם בירוקים, ובכלל בירקות ובפירות. אפילו הקטיף עצמו גורע מהאיכויות התזונתיות (כלומר, הכי עדיף ישר מהשיח או מהעץ). אבל אם לא זה - אז לפחות לאכול/ לשתות טרי אחרי ההכנה (חיתוך/ ריסוק). כל זה בעירבון מוגבל למה שאני יודעת, אם יש למישהו ידע אחר, אשמח לדעת.
גם אחרי שעה הערך התזונתי יורד מאוד. זה לפחות מה שאני יודעת. מיץ תפוזים טרי (למשל) לא משול למיץ תפוזים שהוכן כמה שעות לפני. זה יכול להיות טעים ומרענן, וזה בפני עצמו מעולה, אבל מבחינה תזונתית - זה לגמרי לא אותו הדבר. גם בירוקים, ובכלל בירקות ובפירות. אפילו הקטיף עצמו גורע מהאיכויות התזונתיות (כלומר, הכי עדיף ישר מהשיח או מהעץ). אבל אם לא זה - אז לפחות לאכול/ לשתות טרי אחרי ההכנה (חיתוך/ ריסוק). כל זה בעירבון מוגבל למה שאני יודעת, אם יש למישהו ידע אחר, אשמח לדעת.
-
יעלפו_מהמושב*
מזון חי מחוץ לבית
האמת שאני לא לגמרי בטוחה. ניסיתי ללא הצלחה למצוא עכשיו משהו שאופק כתב פעם, על ויקטוריה בוטנקו שנוסעת לטיולים עם המשפחה שלה כשהבאגז' מלא בבקבוקי רסק ירוק וקרח, ושאם הרסק נשמר בחושך ובמיכל סגור זה לא נורא. אבל באמת שאני לא יודעת וגם אני אשמח לשמוע ממישהו שבדק ויודע.
-
במבי_ק*
מזון חי מחוץ לבית
ושאם הרסק נשמר בחושך ובמיכל סגור זה לא נורא.
קשה לי להבין למה לא לקחת ירקות ולחתוך אותם במקום (אם נמצאים במקום ללא בלנדר וחשמל). כנראה שפספסתי משהו בקטע של הרסק הירוק. אני מבינה את היתרונות שלו, וזה טעים ואני מכינה לעצמי גם לפעמים, אבל במקרה הזה - כל כך יותר פשוט, יותר בריא ויותר טעים לקחת ירקות חיים שלמים ולעשות מהם סלט או משהו.
קשה לי להבין למה לא לקחת ירקות ולחתוך אותם במקום (אם נמצאים במקום ללא בלנדר וחשמל). כנראה שפספסתי משהו בקטע של הרסק הירוק. אני מבינה את היתרונות שלו, וזה טעים ואני מכינה לעצמי גם לפעמים, אבל במקרה הזה - כל כך יותר פשוט, יותר בריא ויותר טעים לקחת ירקות חיים שלמים ולעשות מהם סלט או משהו.
-
יעלפו_מהמושב*
מזון חי מחוץ לבית
קשה לי להבין למה לא לקחת ירקות ולחתוך אותם במקום
בגלל כמות העלים הירוקים הגדולה מאוד שדוחפים לתוך רסק ושהרבה יותר קשה ללעוס (וללעוס וללעוס)
בגלל כמות העלים הירוקים הגדולה מאוד שדוחפים לתוך רסק ושהרבה יותר קשה ללעוס (וללעוס וללעוס)
-
מיצי_החתולה*
מזון חי מחוץ לבית
מיצי - כדאי אולי שתפתחי את הבוקר דווקא עם איזה פרוסה או שתיים ותשמרי את הרסק הירוק לקצת יותר מאוחר, בעיקר אם את שותה קפה - יש ימים שאני מתעוררת מורעבת, ובאמת מתחילה עם הלחם. בימים שאני מתחילה עם השייק, הוא בא במקום קפה, ואני שותה קפה רק אחרי כמה שעות. אני משתדלת לפצוח עם השייק והפירות על בטן ריקה, כי זה תורם לחילוף החומרים שלי.
הערך התזונתי של זה לא יורד אחרי שזה עומד כמה זמן? למיטב ידיעתי, ויטמינים הם רובם או כולם מתנדפים באוויר תוך שעה-שעתיים. זו הסיבה שתמיד אומרים לשתות מיד מיץ פרי. מצד שני, הסיבים התזונתיים שברסק לא הולכים לשום מקום. אני מניחה שגם המינרלים, אבל פה אני באמת יורה באפלה. לא שמעתי שמינרלים מתחמצנים או מתנדפים או משהו (אבל זה לא אומר כלום. אני לא מבינה גדולה בתזונה).
הערך התזונתי של זה לא יורד אחרי שזה עומד כמה זמן? למיטב ידיעתי, ויטמינים הם רובם או כולם מתנדפים באוויר תוך שעה-שעתיים. זו הסיבה שתמיד אומרים לשתות מיד מיץ פרי. מצד שני, הסיבים התזונתיים שברסק לא הולכים לשום מקום. אני מניחה שגם המינרלים, אבל פה אני באמת יורה באפלה. לא שמעתי שמינרלים מתחמצנים או מתנדפים או משהו (אבל זה לא אומר כלום. אני לא מבינה גדולה בתזונה).
-
אורי_יורמן*
מזון חי מחוץ לבית
לגבי הריסוקים- לי באופן אישי זה עוזר "לדחוף" עוד ירוקים לתפריט
כנ"ל
מתרגלת (בשווא) לכל מיני דברים- נניח, מסתגלת לטעם של עגבנייה (כן, כן, יש כאלו בינינו שצריכים להסתגל לטעם שלה ), או לסלרי.
כאן אני חייב לומר לך, שמצד אחד זה נכון, והתרגלתי לטעם של פטרוזיליה וכוסברה לפני שנה בערך ע"י אכילה של הרבה שייק ירוק שמכיל אותם.
אבל מצד שני גם פשוט לאכול אותם זה אחלה פתרון. לאכול פטרוזיליה עזר לי לאהוב פטרוזיליה. כן, לאכול ככה פטרוזיליה בלי כלום. פסיכי, לא?
ולמרות כל זאת, וכאן פראית צודקת -
הדבר שהכי עוזר לי לדחוף המון ירוק לתזונה זה טיול לקטים מטיילים של 3 ימים.
ליטרים של רסק
3 ליטר זה המון לפי דעתי
בין פעם ביומיים לבין 3 פעמים ביום.
מיצי - כדאי אולי שתפתחי את הבוקר דווקא עם איזה פרוסה או שתיים ותשמרי את הרסק הירוק לקצת יותר מאוחר, בעיקר אם את שותה קפה - כי הקפה מפריע לספיגת הברזל ככה שעדיף להרחיק את כל המבורזלים הבריאים האלה מהקפה
רסק ירוק מתוק וסמיך כל כך מוציא את כל החשק מקפה... לא? (מקווה שאני לא מוזר פה)
למיטב ידיעתי, ויטמינים הם רובם או כולם מתנדפים באוויר תוך שעה-שעתיים. זו הסיבה שתמיד אומרים לשתות מיד מיץ פרי. מצד שני, הסיבים התזונתיים שברסק לא הולכים לשום מקום. אני מניחה שגם המינרלים, אבל פה אני באמת יורה באפלה. לא שמעתי שמינרלים מתחמצנים או מתנדפים או משהו (אבל זה לא אומר כלום. אני לא מבינה גדולה בתזונה).
אם זה קר ובתוך בקבוק סגור בלי אוויר, בתוך תיק חשוך (או מקרר חשוך), זה בהחלט יכול לעזור.
לדעתי למחר זה כבר יותר מדי.
עדיף ל4-5 שעות מקסימום.
וגם אז - רק אם הוא בתוך כלי סגור, עם כמה שפחות אוויר בפנים (אני בד"כ מועך את הבקבוק כדי שלא יהיה אוויר בבקבוק), וקר! או במקרר או שיהיה ממש קר בפני עצמו.
אם אני יוצא מהבית עם שייק ירוק, אז אני שם אותו חצי שעה בפריזר לפני שאני יוצא.
יותר בריא ויותר טעים לקחת ירקות חיים שלמים ולעשות מהם סלט או משהו.
לדעתי בעיקר יותר בריא. לגבי היותר טעים אני לא בטוח
(מת על שייק ירוק)
נסי לאכול וללעוס היטב 5 עלים של חסה/מנגולד אדום/קייל, או 10 גבעולים של תרד.. זה לא כזה מסובך..
זה בהחלט מהדברים שאתה מגלה על עצמך בטיול לקטים (שם זה יותר ח'וביזות וכל מני זנים טעימים של כרפס ונענע וכו', אבל בכל זאת אכילה ולעיסה של המון ירוק בלי תחושה של מועקה)
כנ"ל
מתרגלת (בשווא) לכל מיני דברים- נניח, מסתגלת לטעם של עגבנייה (כן, כן, יש כאלו בינינו שצריכים להסתגל לטעם שלה ), או לסלרי.
כאן אני חייב לומר לך, שמצד אחד זה נכון, והתרגלתי לטעם של פטרוזיליה וכוסברה לפני שנה בערך ע"י אכילה של הרבה שייק ירוק שמכיל אותם.
אבל מצד שני גם פשוט לאכול אותם זה אחלה פתרון. לאכול פטרוזיליה עזר לי לאהוב פטרוזיליה. כן, לאכול ככה פטרוזיליה בלי כלום. פסיכי, לא?
ולמרות כל זאת, וכאן פראית צודקת -
הדבר שהכי עוזר לי לדחוף המון ירוק לתזונה זה טיול לקטים מטיילים של 3 ימים.
ליטרים של רסק
3 ליטר זה המון לפי דעתי
בין פעם ביומיים לבין 3 פעמים ביום.
מיצי - כדאי אולי שתפתחי את הבוקר דווקא עם איזה פרוסה או שתיים ותשמרי את הרסק הירוק לקצת יותר מאוחר, בעיקר אם את שותה קפה - כי הקפה מפריע לספיגת הברזל ככה שעדיף להרחיק את כל המבורזלים הבריאים האלה מהקפה
רסק ירוק מתוק וסמיך כל כך מוציא את כל החשק מקפה... לא? (מקווה שאני לא מוזר פה)
למיטב ידיעתי, ויטמינים הם רובם או כולם מתנדפים באוויר תוך שעה-שעתיים. זו הסיבה שתמיד אומרים לשתות מיד מיץ פרי. מצד שני, הסיבים התזונתיים שברסק לא הולכים לשום מקום. אני מניחה שגם המינרלים, אבל פה אני באמת יורה באפלה. לא שמעתי שמינרלים מתחמצנים או מתנדפים או משהו (אבל זה לא אומר כלום. אני לא מבינה גדולה בתזונה).
אם זה קר ובתוך בקבוק סגור בלי אוויר, בתוך תיק חשוך (או מקרר חשוך), זה בהחלט יכול לעזור.
לדעתי למחר זה כבר יותר מדי.
עדיף ל4-5 שעות מקסימום.
וגם אז - רק אם הוא בתוך כלי סגור, עם כמה שפחות אוויר בפנים (אני בד"כ מועך את הבקבוק כדי שלא יהיה אוויר בבקבוק), וקר! או במקרר או שיהיה ממש קר בפני עצמו.
אם אני יוצא מהבית עם שייק ירוק, אז אני שם אותו חצי שעה בפריזר לפני שאני יוצא.
יותר בריא ויותר טעים לקחת ירקות חיים שלמים ולעשות מהם סלט או משהו.
לדעתי בעיקר יותר בריא. לגבי היותר טעים אני לא בטוח
נסי לאכול וללעוס היטב 5 עלים של חסה/מנגולד אדום/קייל, או 10 גבעולים של תרד.. זה לא כזה מסובך..
זה בהחלט מהדברים שאתה מגלה על עצמך בטיול לקטים (שם זה יותר ח'וביזות וכל מני זנים טעימים של כרפס ונענע וכו', אבל בכל זאת אכילה ולעיסה של המון ירוק בלי תחושה של מועקה)
-
מיצי_החתולה*
מזון חי מחוץ לבית
רסק ירוק מתוק וסמיך כל כך מוציא את כל החשק מקפה... לא? ( אצלי - לגמרי (ואני רחוקה שנות אור מטבעונאות). אני מדלגת על הקפה של הבוקר או דוחה אותו בכמה שעות בעקבות לגימת רסק ירוק (אצלנו קוראים לזה מיץ מכשפות, והילדים מסרבים בתוקף לטעום, ותובעים שאכין להם שייק בצבע נורמאלי).
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מזון חי מחוץ לבית
כרגע אכלתי מצה רגילה עם שוקולד השחר העולה. כמה זה מנחם!
מזון חי מחוץ לבית
אני אכלתי סלט פירות מאשכולית אדומה שנקטפה זה עתה מהעץ, 2 קיווי ומלון קטן שלם, בתוספת של צימוקים, שומשום שחור וקוקוס מגורד. מממ. היה טעים.
-
אורי_יורמן*
מזון חי מחוץ לבית
אני לא בטוח עדיין מה אעשה בשבוע הבא כאשר אהיה שבוע שלם בפסטיבל
המחשבה הראשונה שהייתה לי זה להביא הרבה שומשום תמרים ובלנדר מהבית.
זה השתנה והתגבש והשתנה שוב, וכרגע אני מתלבט בין:
המחשבה הראשונה שהייתה לי זה להביא הרבה שומשום תמרים ובלנדר מהבית.
זה השתנה והתגבש והשתנה שוב, וכרגע אני מתלבט בין:
- להביא בוכטה של תמרים, ולעשות פעם ביומיים קניות של פירות וירקות בשוק של בית שאן (כמה קילומטר ממקום הפסטיבל)
- כנ"ל אבל גם בלי התמרים.
-
יעלפו_מהמושב*
מזון חי מחוץ לבית
אורי, במקומך הייתי מביאה תמרים. מצד אחד, עם כל האקשן שם יכול להיות שלא תרגיש בחסרונם של תמרים, מצד שני, עם כל היציאה מהשגרה הייתי מנסה להבטיח לעצמי שלא יחסר כלום.
-
אורי_יורמן*
מזון חי מחוץ לבית
אורי, במקומך הייתי מביאה תמרים
אז בסופו של דבר הבאתי תמרים. וגם קניתי תמרים נוספים בבית שאן.
ומצד שני הוספתי אתגר נוסף - נסעתי לשם באופניים (130 ק"מ בערך)
היה מאוד מהנה
אכלתי שם באופן טבעי למדי, למרות שהיו שם בעלי בלנדר שהסכימו שאשתמש להם בבלנדר.
בעיקר קניתי פירות בקיבוץ או בשוק של בית שאן.
לא אכלתי אגוזים/זרעים.
ליקטתי בסחנה הרבה דומים, והמון תותי עץ משני זנים, וגם אכלתי שם אי אלו פירות וירקות שקניתי.
בפרדס חנה ליקטתי:
שסק
המון תות עץ (גם מהעץ וגם מהרצפה הנקייה והרכה, שמכילה בעיקר קומפוסט טבעי של עץ תות)
אגוזי מקדמיה מהרצפה
אבוקדו נאבל מהרצפה (ובהזדמנות קיבלתי שיעור מאדם זקן לגבי ההבדל בין הזנים "נאבל" ו- "ריד"
תפוז מהעץ (התפוז הכי טעים שאכלתי, כנראה מכיוון שקטפתי אותו כשהוא כבר ממש מתוק ולא חומצי. לפי בן אורי, הבעיה בתפוזים היא בין היתר בגלל הקטיף המוקדם-מדי שלהם)
בדרך ליקטתי גם עלי סלק אדומים.
קיבלתי גם חרובים מ- רוני חרובים ואכלתי אצלו שסק, וקלמנטינה ממש בלאדי.
סה"כ ההרגשה נהדרת, הרבה אנרגיה וחיוניות
דווקא הרבה אנשים נהיו חולים בפסטיבל הזה, כנראה מהחום המטורף (הרבה מעל טמפרטורת הגוף), למזלי זה לא קרה לי.
אז בסופו של דבר הבאתי תמרים. וגם קניתי תמרים נוספים בבית שאן.
ומצד שני הוספתי אתגר נוסף - נסעתי לשם באופניים (130 ק"מ בערך)
היה מאוד מהנה
אכלתי שם באופן טבעי למדי, למרות שהיו שם בעלי בלנדר שהסכימו שאשתמש להם בבלנדר.
בעיקר קניתי פירות בקיבוץ או בשוק של בית שאן.
לא אכלתי אגוזים/זרעים.
ליקטתי בסחנה הרבה דומים, והמון תותי עץ משני זנים, וגם אכלתי שם אי אלו פירות וירקות שקניתי.
בפרדס חנה ליקטתי:
שסק
המון תות עץ (גם מהעץ וגם מהרצפה הנקייה והרכה, שמכילה בעיקר קומפוסט טבעי של עץ תות)
אגוזי מקדמיה מהרצפה
אבוקדו נאבל מהרצפה (ובהזדמנות קיבלתי שיעור מאדם זקן לגבי ההבדל בין הזנים "נאבל" ו- "ריד"
תפוז מהעץ (התפוז הכי טעים שאכלתי, כנראה מכיוון שקטפתי אותו כשהוא כבר ממש מתוק ולא חומצי. לפי בן אורי, הבעיה בתפוזים היא בין היתר בגלל הקטיף המוקדם-מדי שלהם)
בדרך ליקטתי גם עלי סלק אדומים.
קיבלתי גם חרובים מ- רוני חרובים ואכלתי אצלו שסק, וקלמנטינה ממש בלאדי.
סה"כ ההרגשה נהדרת, הרבה אנרגיה וחיוניות
דווקא הרבה אנשים נהיו חולים בפסטיבל הזה, כנראה מהחום המטורף (הרבה מעל טמפרטורת הגוף), למזלי זה לא קרה לי.
-
with_passion*
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מזון חי מחוץ לבית
אהלן טליה - מה דעתך על שימוש בצידנית עם קרחונים וצנצנות של רסק? זו הדרך הידועה לי ממכרים שלוקחים את הטבעונאות האורבאנית אל מחוץ לבית.
-
טליה_טקאוקה*
מזון חי מחוץ לבית
תודה@}
כמה זמן הרסק יכול להחזיק מעמד בקירור?? גם אם הערך התזונתי יורד זה עדיין עדיף על כל אופציה תעשייתית...
כמה זמן הרסק יכול להחזיק מעמד בקירור?? גם אם הערך התזונתי יורד זה עדיין עדיף על כל אופציה תעשייתית...
-
אורי_יורמן*
מזון חי מחוץ לבית
כמה זמן הרסק יכול להחזיק מעמד בקירור??
הרבה יותר ממה שבן זוגך צריך בשביל האימון.
לדעתי זה יהיה טעים גם אחרי יום שלם בצידנית עם קרחונים.
הרבה יותר ממה שבן זוגך צריך בשביל האימון.
לדעתי זה יהיה טעים גם אחרי יום שלם בצידנית עם קרחונים.
-
טליה_טקאוקה*
מזון חי מחוץ לבית
הוא יוצא מאד מוקדם בבוקר אז חשבתי להכין בלילה ולשים בצנצנת זכוכית במקרר (או בפריזר?) ואז כשהוא יוצא הוא ישים את זה בצידנית עם קרח או שאפשר לקחת את זה קפוא מהפריזר ושזה יפשיר בדרך? הוא ישתה את זה בערך 4 שעות אחרי שיוצא מהבית.
תודה@}
תודה@}
-
טליה_טקאוקה*
מזון חי מחוץ לבית
אורי, על איזה שילוב של רסק ירוק היית ממליץ?
-
אורי_יורמן*
מזון חי מחוץ לבית
זאת שאלה עונתית מאוד
איזה פירות יש לכם עכשיו?
איזה פירות יש לכם עכשיו?
-
טליה_טקאוקה*
מזון חי מחוץ לבית
פירות אורגניים אין עכשיו. עלים יש כל מיני...קונה מה שיש אורגני. נראה לי שפשוט אצטרך לנסות....ואולי להוסיף תמרים בהתחלה?
מה לגבי ההפשרה והפריזר?
מה לגבי ההפשרה והפריזר?
מזון חי מחוץ לבית
טליה אני אמנם לא אורי
אבל...
היה לי ניסיון רע עם הקפאה של שייק ירוק - זה היה עם תותים,ח'וביזה, חסה ותרד ויצא מהקפאה בלי טעם וקצת מר, מה שלא היה כשאכלנו מאותו שייק במצבו הטרי. הקפאתי בעבר תותים והם יצאו בסדר - כך שאני מניחה שזה השילוב עם העלים הירוקים.
אני השארתי את השייק לילה+ במקפיא. אולי כמו שאורי הציע, רק חצי שעה-שעה במקפיא לא תשנה.
היה לי ניסיון רע עם הקפאה של שייק ירוק - זה היה עם תותים,ח'וביזה, חסה ותרד ויצא מהקפאה בלי טעם וקצת מר, מה שלא היה כשאכלנו מאותו שייק במצבו הטרי. הקפאתי בעבר תותים והם יצאו בסדר - כך שאני מניחה שזה השילוב עם העלים הירוקים.
אני השארתי את השייק לילה+ במקפיא. אולי כמו שאורי הציע, רק חצי שעה-שעה במקפיא לא תשנה.
-
טליה_טקאוקה*
מזון חי מחוץ לבית
תודה@}