מכות לאח חדש

רק_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

מכות לאח חדש

שליחה על ידי רק_מה* »

דף נהדר תודה (זו התקופה, רבע לשלוש וחמישה חודשים). עושה מיקס אנד מטץ' יחד עם האם כעס רלוונטי בגידול ילדים

טקטיקות שלי:

הרבה מנשא. להיות בקרבתן, לקחת את היד המכה אחורה בעדינות וחיבוק. ליצור מגע יזום- כשאני רואה שהגדולה בעניין מגע אינטנסיבי כלפיה אני מציעה שתחזיק אותה. מכיוון שפערי המשקל זעירים (הקטנה סומו 7 קילו והגדולה רבע עוף 11 קילו אחרי ארוחה) זה מספק אותה ומרגיע את ההתלהבות :-d

היום גם הראיתי לגדולה את אחותה לפני מקלחת, "עומדת" כשאני מחזיקה אותה- עירומה וחייכנית. אני עובדת על "להנחיל את התובנה" שהנ"ל היא יצור אנושי ולא בובה.

אבל כל אלה טקטיקות.

ברמת האסטרטגיה- מנסה לעבוד על עצמי, אז שוטחת כאן כמה תובנות עומק על הכעס הזה:
  • לגבי בכורה (ב) יש לי ציפיה שלא תרביץ. אני התבוננתי והבחנתי שהתחלפה לה הציפיה 180 והפכה לציפיה שתרביץ
  • הכעס הוא שלי, והוא לא רק (או בכלל לא?) עליה. אני כועסת על הסדר יום המתוח. על שאני לא יכולה ללכת רגע לשטוף כלים (קיבינימט) ולהשאיר את שתיהן לבד. על תכנוניות היתר ותשומת הלב הנדרשת. בקיצור: קצת כועסת על היותי אמא ברגעים אלה.
  • אני מסתכלת על הכעס שלי (לא רק בסיטואציה הזו ספציפית, נתתי לעצמי "לצוף" ולחפש את הכעס בפנים קצת). והוא קשור במכניזם של העלבון. הרגשתי כך: בראשית היה כאב שכיווץ אותי (=עלבון) והכעס הוא מן אנרגיה שחורה כזו שעוזרת לרגע להימתח ולהרגיש גבוה שוב, פחות מכווץ (התפרצות).
כבר ראיתי את כל זה פעם- כשבתי אמרה לי (בכעס/ עלבון) "אני לא אכבד אותך בשוקולד וסוכריות!!!" (זה משפט כנראה מהגן. מזעזע, אבל לא קשור כרגע לעניין). כשאמרה את זה הרגשתי איך כל הכעס שהיה לי אליה מתפוגג ואני כל כך עצובה שהקטנטנה הזו מנופפת עלי את "קו ההגנה" האחרון שלה. משהו כמו השושנה עם הקוצים מהנסיך הקטן :-(

אז ככה אני מבינה את תגובת הכעס, כסחר חליפין או ניסיונות להגביה עצמך על חשבון האחר, כשהוא כביכול ממקם אותך נמוך מכפי שהרגשת שהנך.

לאחר הבירור הזה יותר קל. כשכבר יש אינטראקציה שלא מקובלת עלי אני מנסה להרגיש בסדר עם הקושי שלי (כי הרי זה לא מקובל עלי ולא אבסולוטית) ולא להתכנס לתוכו- כי משם תבוא תגובה חדה של לייזר אל עבר מטרה דמיונית. במקום זה: אם אין לי משהו להגיד בתקיפות רכה (אני לא מרשה להרביץ. זה מסוכן לגעת כך... וכדומה) אני פונה לקטנה : מרימה ומתארת ביובש: כאב לך. אמא פה (מנחמת). בדרך כלל בכורתי מוצאת לה כבר מקום להרגע/ להתכנס בכעס/ לחבק/ להצטער לבדה. כראות עיניה.
רק_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

מכות לאח חדש

שליחה על ידי רק_מה* »

זה לא דבש!! אני רק מתארת זנב חיובי בתוך מהלך קשה.
לא תמיד פשוט ולא תמיד ברור איך להגיב ועדיין חלק מהתגובות מייצרות התנגדות/ הפחדה.
למשל, היא שרטה אותה קלות בראש והיתה נקודה אדומה. אני יודעת שבכורתי רגישה למראה דם (גיל שלוש כאמור). והראיתי לה בטון ניטרלי כמציינת עובדה "נקייה"- תראי. יש לקטנטנה נקודה אדומה פה.(יש לציין שזה היה זמן מה אחרי האינטראקציה האלימה, כבר היינו במעלית בדרך לאנשהו רק אז הבחנתי בשריטה.). היא היתה מבועתת מהעניין. היא הסתכלה עלי, ואמרה "זה אני עשיתי לה". בפחד. אגב, לא ממני או מהתגובה שיכולה להיות אלא מזעזוע ממעשיה. דיברנו קצת (הרבה בעצם, גם היום) על "בכוונה" ו " התכוונתי" ועל כל הסוגיה של דברים שקורים בטעות, על תשומת לב לגוף ולגבולות שלו...

אני נותנת כוונה להיות בקלילות ביחסיי עם בכורה סביב עניין זה. רק משם תוכל לבוא לדעתי תקיפות ושימת גבולות שמכבדים את שתינו.
כעס במקרה הזה מייצר עודף לא רלוונטי
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

מכות לאח חדש

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

אז ככה אני מבינה את תגובת הכעס, כסחר חליפין או ניסיונות להגביה עצמך על חשבון האחר, כשהוא כביכול ממקם אותך נמוך מכפי שהרגשת שהנך.
ואוו. תודה רבה רבה על המילים האלה והניסוח המדוייק כל-כך, מתהלכת לי כבר כמה ימים עם תחושת שאני כועסת כועסת כועסת והנה עזרת לי לגעת ולהבין (())
שליחת תגובה

חזור אל “ילדים מרביצים להורים”