מש' חד הורית אימוץ גנטיקה ועוד

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כיצד מתמודדים כיצד לספר לחברה החדשה שהבחור הינו בן מאומץ בדרך כלל זה מרתיע ואני אומרת זאת מנסיוני הפרטי בגיל 21 הכרתי בחור נאה שהתאהב בי על כלות ממשפחה מאוד עשירה מארה"ב לא שזה חשוב אבל העובדה שהיה מאומץ גדעה את הקשר .הוא לא וויתר 13 שנה גם כאשר התחתן שוב ושוב עם נשים הדומות לי עד אשר אני התחתנתי בעצם הבין שאין סיכוי.
כיום בן דודי המאומץ מאוד רוצה להינשא אך זו מהווה מגבלה אנא עצתכן/ם אחותו המאומצת לעומת זאת התחתנה צעירה מאוד ובקלות יחסית. .
שמחה_שמצאתי*
הצטרפות: 19 יוני 2005, 11:52

שליחה על ידי שמחה_שמצאתי* »

העובדה שהיה מאומץ גדעה את הקשר ???
פלוני אלמונית , אנא הסבירי מדוע עובדת היותו מאומץ גדעה הקשר ביניכם?
שלווה_ב*
הצטרפות: 26 יולי 2005, 18:35
דף אישי: הדף האישי של שלווה_ב*

שליחה על ידי שלווה_ב* »

למשה
מה דעתך על כך שהתחושה של יפה לא יפה הינה בעיקר תת הכרתית אצל רוב בני האדם, האם זה ידע גנטי מולד?? נראה לי שכן
זה שאנו מחשיבים מישהו/י או משהו כיפה נובע מסיבות תת הכרתיות - מסכימה. אם זה ידע גנטי מולד? לא יודעת. ייתכן. לדעתי זה (גם) ידע פסיכולוגי (למשל, אנשים שדומים להורינו, לדמויות אהובות מילדותנו וכו').

מה בעצם העובדה שאנשים לא סימטריים מתחתנים גם, אומרת לך בנושא של מה יפה ומה לא??_ אתה ושמחה כותבים הרבה על "צו הטבע" ועל צווים גנטיים וכו' וכו'. למשל, שמחה שאלה _איך הם בחרו האחד את השניה, אם לא ע"פ איזשהו צו מחייב, פנימי ולחלוטין לא מודע - ל"השבחת הגזע"?!_ ועל כך השבתי _ראיתי הרבה מאוד זוגות הורים שקשה מאוד לראות בבחירתם זה בזו ולהיפך היענות לצו של השבחת הגזע._ והבאתי הרבה דוגמאות. אתה כתבת על תחושת היופי ובהודעה זו שאני מגיבה עליה כעת הגדרת זאת כ _ידע גנטי מולד ועל כך השבתי שהרבה אנשים שאינם יפים, שפניהם וגופם אינם סימטריים - מתחתנים ומולידים ילדים. כלומר, בני זוגם אינם מרגישים מחוייבים לצו הגנטי כביכול שציינת. כלומר, העובדות בשטח אינן תומכות בדבריך על צו גנטי או צו גנטי או על ידע גנטי מולד של תחושת צבע שגורמת לאנשים לבחור בבני זוגם את היפים ביותר וכו'.
שלווה_ב*

שליחה על ידי שלווה_ב* »

לפלוני אלמוני

עצתי היא שבן דודך יספר לחברה חדשה די בהתחלה את האמת בצורה הכי פשוטה וברורה. והוא לא חייב לספר מייד בפגישה הראשונה כשהם ממש זרים ועוד לא ברור לו בכלל אם היא מוצאת חן בעיניו, מעניינת אותו וכו'. הרי סוף סוף זה רק פרט אחד מהביוגרפיה שלו ובוודאי יש לו הרבה דברים מעניינים וחשובים לספר לה על עצמו, על אישיותו, על העיסוקים שלו וכו' וכו'. אבל נראה לי שכדאי לו לספר זאת די בתחילת ההיכרות (בפגישה השנייה או השלישית) לפני שהקשר ביניהם מתהדק, לפני שהם מתאהבים וכו'.

ואם החברה החדשה נרתעת, אין טעם להתווכח או לנסות להוכיח את טעותה (כפי שניסיונך מורה). הוא יוכל לציין לעצמו בצער שנתקל בעוד בחורה עם דעות קדומות ושהיא לא בשבילו ושטוב שזה התגלה לו לפני שהתאהב בה. ואז הוא יוכל להיפרד ממנה ולחפש לעצמו בחורה מתאימה יותר מכל הבחינות.
שלווה_ב*

שליחה על ידי שלווה_ב* »

שמחה, היא כתבה במפורש. הרתיע אותה שהוא אומץ ולכן הם נפרדו.
שמחה_שמצאתי*

כן, שלווה ב , הבנתי. תודה.
התכוונתי לשאול למה היותו מאומץ הרתיע? האם זה קשור לדת? האם הסביבה? האם בגלל שהסתיר עובדה זו?
פשוט, לא כל-כך מובן לי מאין מגיעה רתיעה כזו שמפרקת קשר של אהבה.
ולפני שאני מייעצת, חשוב לי לדעת באיזו נקודת בסיס לצאת.
שלווה_ב*

שליחה על ידי שלווה_ב* »

שמחה, את באמת מעוניינת שהיא תפרט עוד יותר "דעות" מסוג זה? האם היית מבקשת הסבר מפורט ורחב יותר אחרי קריאת המשפטים הללו (מועתק עם שינוי קל...):

כיצד מתמודדים כיצד לספר לחברה החדשה שהבחור הינו יהודי בדרך כלל זה מרתיע ואני אומרת זאת מנסיוני הפרטי בגיל 21 הכרתי בחור נאה שהתאהב בי על כלות ממשפחה מאוד עשירה מארה"ב לא שזה חשוב אבל העובדה שהיה יהודי גדעה את הקשר.
שמחה_שמצאתי*

פששש, איזו השוואה אומללה.
אם ככה, לא, לא צריכה "הסברים" וגם לא לתת עצות.
צר לי.
תודה שהזכרת לי שמאומצים הם עם נחות, ואני לתומי חשבתי שהם עם נבחר..D-:
רק רציתי בכל זאת, שפלונית תיתן היא את ההסבר.
<שמחה נדהמת ודורשת הסבר מיד ראשונה>
שלווה_ב*

שליחה על ידי שלווה_ב* »

רגע אחד!!!
(מה, אני כותבת כל כך לא ברור??)

מקווה מאוד שהבנת מה שכתבתי. מקווה מאוד ש תודה שהזכרת לי וכו' אינו מכוון אליי ושאינך חושבת שזה מה שאני חושבת. אם זה לא מובן, אנסח שוב בדרך אחרת.
שמחה_שמצאתי*

לא, שלווה, הסירי דאגה מליבך.
בוודאי שאין לי ספק כי את לא חושבת כך.
ובאמת אין צורך להרחיב בהסברים נוספים.
אין צורך, מכיוון שלא אלייך הופנו שאלותיי. ואני חושבת שאולי, ברשותך, פלונית כיוונה למקומות אחרים. זה הכל.
מאחר והיא כניראה ויתרה על הדיון - אז גם אני לא ממשיכה בו, כי מלכתחילה לא היה מובן לי. (לעומתך, שמייד הבנת למה התכוונה..(-:).
שלווה_ב*

שליחה על ידי שלווה_ב* »

נו שוין, נחה דעתי @}
העיקר שהבנת שלא אני וכו' וכו'.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

מעניין שללא דחיפה הנושאים החשובים הללו מתנבנים כאן???????????????????
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”