מתי הזמן לצאת לחדר יולדות
אז השאלה היא כשם הדף: מתי הזמן לצאת לחדר יולדות? או יותר נכון - מתי הזמן להגיע לחדר יולדות?
צירים כל שלוש-דקות? צירים של דקה? כשמתחילים לצעוק "משה למה עשית לי את זה"?
במקרה הספציפי שלי: זו הולכת להיות לנל"ק (ויב"ק, לידה נרתיקית אחרי קיסרי), ואני מעדיפה להגיע לבית החולים כמה שיותר מאוחר כדי להימנע מהתערבויות מיותרות ובעיקר מניטור רציף שהם (סורוקה) מחייבים בו יולדות לנל"ק. אני גרה במרחק 40 דקות נסיעה מבית חולים ואני לא רוצה להעביר צירים חזקים באוטו, אז חשבתי לנסוע לבאר שבע ולהעביר את הצירים שם (בחניה של הבית חולים?) עד שצריך להיכנס. אבל מתי כדאי להיכנס?
מיילדת שדיברתי איתה אמרה לי "כשלא תוכלי יותר", אבל הסף כאב שלי מאד גבוה, ואני יכולה המון. בלידה הקודמת שלי הגעתי לבית חולים אחרי ירידת מים, עם פתיחה 5 וצירים - ולא הרגשתי אותם בכלל. כך שאני לא יכולה להסתמך על התחושות שלי וצריכה מדד מדויק יותר (אנא אל תשפטו אותי שאני לא מחוברת לתחושות שלי, בעיניי גם זה נקרא להיות מחוברת - לדעת מתי אני יכולה לסמוך על התחושות שלי ומתי לא).
קראתי את הדף בדיקת פתיחה עצמית בלידה אבל אני לא יודעת אם אני אוכל לעשות את זה. הצעות אחרות?
צירים כל שלוש-דקות? צירים של דקה? כשמתחילים לצעוק "משה למה עשית לי את זה"?
במקרה הספציפי שלי: זו הולכת להיות לנל"ק (ויב"ק, לידה נרתיקית אחרי קיסרי), ואני מעדיפה להגיע לבית החולים כמה שיותר מאוחר כדי להימנע מהתערבויות מיותרות ובעיקר מניטור רציף שהם (סורוקה) מחייבים בו יולדות לנל"ק. אני גרה במרחק 40 דקות נסיעה מבית חולים ואני לא רוצה להעביר צירים חזקים באוטו, אז חשבתי לנסוע לבאר שבע ולהעביר את הצירים שם (בחניה של הבית חולים?) עד שצריך להיכנס. אבל מתי כדאי להיכנס?
מיילדת שדיברתי איתה אמרה לי "כשלא תוכלי יותר", אבל הסף כאב שלי מאד גבוה, ואני יכולה המון. בלידה הקודמת שלי הגעתי לבית חולים אחרי ירידת מים, עם פתיחה 5 וצירים - ולא הרגשתי אותם בכלל. כך שאני לא יכולה להסתמך על התחושות שלי וצריכה מדד מדויק יותר (אנא אל תשפטו אותי שאני לא מחוברת לתחושות שלי, בעיניי גם זה נקרא להיות מחוברת - לדעת מתי אני יכולה לסמוך על התחושות שלי ומתי לא).
קראתי את הדף בדיקת פתיחה עצמית בלידה אבל אני לא יודעת אם אני אוכל לעשות את זה. הצעות אחרות?
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
שלום לך,
אני מציעה שתדברי עם מיילדת אחרת. ילדתי פעמיים עם אילנה שמש והיא נתנה לי דף עם הגדרות מאוד ברורות מתי להגיע אליה (אורך הצירים והזמן בין הצירים), וזה גם שונה בין לידה ראשונה ללידות הבאות. את צודקת לחלוטין בזה שאת רוצה לדעת מספרים מוגדרים, והם קיימים. היתי מתקשרת לאילנה או למיילדת אחרת.
גם אני לא אהבתי לנסוע בצירים (למרות שעשיתי את זה פעמיים)...
שיהיה במזל טוב
אני מציעה שתדברי עם מיילדת אחרת. ילדתי פעמיים עם אילנה שמש והיא נתנה לי דף עם הגדרות מאוד ברורות מתי להגיע אליה (אורך הצירים והזמן בין הצירים), וזה גם שונה בין לידה ראשונה ללידות הבאות. את צודקת לחלוטין בזה שאת רוצה לדעת מספרים מוגדרים, והם קיימים. היתי מתקשרת לאילנה או למיילדת אחרת.
גם אני לא אהבתי לנסוע בצירים (למרות שעשיתי את זה פעמיים)...
שיהיה במזל טוב

תודה סאלי .אילנה שמש מייעצת גם לנשים שלא יולדות אצלה?
-
- הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*
מיילדת שדיברתי איתה אמרה לי "כשלא תוכלי יותר", אבל הסף כאב שלי מאד גבוה, ואני יכולה המון.
אוקיי, אז בעצם את צריכה חדר לידה רק בשביל.. ללחוץ וללדת, לא?
אז הנה, זה יכול להיות סימן מעולה - אם את מגיעה לסורוקה, ומעבירה צירים במגרש החניה (למרות שבינינו, הייתי בודקת אם יש שם מקום להיות בו, זה יכול להיות עסק שלוקח זמן, ולהיות די מבאס...)
להכנס לחדר לידה רק כשאת מתחילה להרגיש לחץ בציר?
אוקיי, אז בעצם את צריכה חדר לידה רק בשביל.. ללחוץ וללדת, לא?
אז הנה, זה יכול להיות סימן מעולה - אם את מגיעה לסורוקה, ומעבירה צירים במגרש החניה (למרות שבינינו, הייתי בודקת אם יש שם מקום להיות בו, זה יכול להיות עסק שלוקח זמן, ולהיות די מבאס...)
להכנס לחדר לידה רק כשאת מתחילה להרגיש לחץ בציר?
הבעיה היא שכרגע המושג "להרגיש לחץ בציר" די מעורפל עבורי. לא הרגשתי אף פעם צירים, ובטח לא לחץ בציר.
יש כאן מיילדות שכותבות ואת יכולה לשאול שם
למשל בלוג מיילדת מתחילה
חוץ מזה ממה שאני זוכרת (הייתי מעין דולה לפני הרבה שנים)
אם יש ירידת מים או דימום- מיד להגיע ליולדות.
לגבי צירים:
אם ילדת רק בניתוח עד עתה , אז למעשה זו כמו לידה ראשונה עבורך
ואז- מקובל לחכות עד צירים מסודרים של דקה ובינם הפסקה של שלוש-חמש דקות.
בכל מקרה- דווקא כי מדובר בלנל"ק הייתי מתייעצת עם מי שעובד בזה ולא מסתפקת בעצות של האינטרנט, גם אם יש מאחוריהן כוונות טובות
למשל בלוג מיילדת מתחילה
חוץ מזה ממה שאני זוכרת (הייתי מעין דולה לפני הרבה שנים)
אם יש ירידת מים או דימום- מיד להגיע ליולדות.
לגבי צירים:
אם ילדת רק בניתוח עד עתה , אז למעשה זו כמו לידה ראשונה עבורך
ואז- מקובל לחכות עד צירים מסודרים של דקה ובינם הפסקה של שלוש-חמש דקות.
בכל מקרה- דווקא כי מדובר בלנל"ק הייתי מתייעצת עם מי שעובד בזה ולא מסתפקת בעצות של האינטרנט, גם אם יש מאחוריהן כוונות טובות

-
תודה סאלי .אילנה שמש מייעצת גם לנשים שלא יולדות אצלה?
אין מה להפסיד
צלצלי אליה!
אין מה להפסיד

-
אם יש ירידת מים - מיד להגיע ליולדות.
זו למשל הצעה שהיתי בודקת בעצמי ומטילה בה ספק
אם לא היית לנל"ק - חד וחלק זו המלצה לא מתאימה לרוח העניין של להגיע כמה שיותר מאוחר, כי אפשר לחכות גם 24 שעות וגם 48 שעות (בתנאים מסוימים שחשוב להבין). בגלל שאת לנל"ק צריך לבדוק.
זו למשל הצעה שהיתי בודקת בעצמי ומטילה בה ספק

תודה לשלושתכן (-:
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תתייעצי עם דנה ה
-
- הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*
הבעיה היא שכרגע המושג "להרגיש לחץ בציר" די מעורפל עבורי. לא הרגשתי אף פעם צירים, ובטח לא לחץ בציר.
שזה בסדר גמור - כי את עוד לא בלידה:-), אבל כשתהיי בלידה הדברים יהיו ברורים יותר.
יכול להיות שתרגישי שההתמודדות עם הצירים קשה לך.
יכול להיות שתרגישי שהכל בסדר ואת יכולה למשוך עוד
עם הזמן והצירים, את תלמדי להכיר אותם, ותוכלי להבחין בשינוי.
כמובן, שסימנים אובייקטיביים - דימום, ירידת מים שהם לא נקיים (צבע חום, ירוק, ריח מוזר)
שזה בסדר גמור - כי את עוד לא בלידה:-), אבל כשתהיי בלידה הדברים יהיו ברורים יותר.
יכול להיות שתרגישי שההתמודדות עם הצירים קשה לך.
יכול להיות שתרגישי שהכל בסדר ואת יכולה למשוך עוד
עם הזמן והצירים, את תלמדי להכיר אותם, ותוכלי להבחין בשינוי.
כמובן, שסימנים אובייקטיביים - דימום, ירידת מים שהם לא נקיים (צבע חום, ירוק, ריח מוזר)
-
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 23:06
- דף אישי: הדף האישי של עדי_א*
(בחניה של הבית חולים?)
וואו, נשמע לי לא כיף בעליל. נראה לי שבכול מקרה כדאי להיות במקום שמרגיש נוח ובטוח, והחניה של סורוקה (פעם אחרונה שאני בדקתי, זה כבר היה לפני איזה זמן) לא בדיוק עונה על ההגדרות האלו.
וואו, נשמע לי לא כיף בעליל. נראה לי שבכול מקרה כדאי להיות במקום שמרגיש נוח ובטוח, והחניה של סורוקה (פעם אחרונה שאני בדקתי, זה כבר היה לפני איזה זמן) לא בדיוק עונה על ההגדרות האלו.