מתכונים לראש השנה
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מתכונים לראש השנה
השנה ערכנו סעודת חג שהייתה מוצלחת במיוחד, ולכן אני רואה לנכון לפרט את התפריט:
ארוחה צמחונית לראש השנה:
מרק קניידלך
ראש כרוב ממולא בפירות יבשים ואגוזים ומתובל בקינמון. (במקום ראש כבש או ראש דג P-:)
סירות חצילים ממולאות בפסטו ובולגרית, ברוטב פטריות.
תפוחי אדמה אפויים בתנור ברוטב חרדל בשמנת
סלט שומר חם (מהספר "מבשלים" של חיים כהן)
סלט סלק עם אגוזי לוז (מהספר "מבשלים" של חיים כהן - רק בלי הבולגרית)
סלט גזר חריף מתוק עם דבש (צימעס הודי )
סלט עלי בייבי וגרגרי רימונים ברוטב לימון-שמן זית ושום
סלט ירקות ברוטב עשבי תיבול (סלט "הכל" מהספר של אורנה ואלה)
לקינוח עוגת סולת בסירופ דבש וקערת תמרים לחים.
ארוחה צמחונית לראש השנה:
מרק קניידלך
ראש כרוב ממולא בפירות יבשים ואגוזים ומתובל בקינמון. (במקום ראש כבש או ראש דג P-:)
סירות חצילים ממולאות בפסטו ובולגרית, ברוטב פטריות.
תפוחי אדמה אפויים בתנור ברוטב חרדל בשמנת
סלט שומר חם (מהספר "מבשלים" של חיים כהן)
סלט סלק עם אגוזי לוז (מהספר "מבשלים" של חיים כהן - רק בלי הבולגרית)
סלט גזר חריף מתוק עם דבש (צימעס הודי )
סלט עלי בייבי וגרגרי רימונים ברוטב לימון-שמן זית ושום
סלט ירקות ברוטב עשבי תיבול (סלט "הכל" מהספר של אורנה ואלה)
לקינוח עוגת סולת בסירופ דבש וקערת תמרים לחים.
-
- הודעות: 3060
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מתכונים לראש השנה
נשמע טעים! איזה כיף לכם...
הראש כרוב - אפוי?
(גם אצלנו היה טעים ומוצלח, שתי ארוחות חג, יום אחרי יום, כשבשניה אח שלי בנה מלבנים ובוץ - הכל משאריות ומחומרים שמצא בחצר - טאבון מקצועי מדהים תוך כמה שעות, אחרי שהוא גילה שלאמא שלי יש שוק טלה במקרר. יצא מדהים)
הראש כרוב - אפוי?
(גם אצלנו היה טעים ומוצלח, שתי ארוחות חג, יום אחרי יום, כשבשניה אח שלי בנה מלבנים ובוץ - הכל משאריות ומחומרים שמצא בחצר - טאבון מקצועי מדהים תוך כמה שעות, אחרי שהוא גילה שלאמא שלי יש שוק טלה במקרר. יצא מדהים)
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים לראש השנה
איך מכינים רגל קרושה ?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים לראש השנה
עוגת דבש עם קמח מלא מאת:בית 77 אמירים
חומרים לכמות המתאימה לתבנית אינגליש קייק :
100 גר' חמאה, מומסת.
1 כוס סוכר חום, מהודק.
1/2 כוס + 2 כפות דבש.
55 גר, או 1/2 כוס פרוסות שקדים קלויות קלות.
1 ביצה.
1 כוס יוגורט (אפשר גם להשתמש בכוס חלב שלתוכה הכנסתם כף מיץ לימון ונתתם לחלב לנוח 5 דקות).
2 כוסות קמח מלא.
1 כפית אבקת אפיה.
1/2 כפית סודה לשתיה.
1/2 כפית מלח.
חממו את התנור לחום של כ-180 מעלות.
שפכו לתבנית 3 כפות של חמאה מומסת. שמנו את דפנות התבנית עם החמאה ואת מה שנותר בתבנית מרחו באופן אחיד על התחתית.בזקו פנימה רבע כוס סוכר חום.טפטפו מעל הסוכר 2 כפות דבש ולאחר מכן, פזרו את השקדים באופן אחיד על תחתית התבנית.
הקציפו את הביצה בקערה גדולה. הוסיפו את הסוכר החום הנותר (3/4 כוס). הוסיפו את החמאה המומסת שנותרה (4 כפות) וכן 1/2 כוס דבש. ערבבו בהדרגה והוסיפו את היוגורט או החלב עם הלימון.
בקערה אחרת, ערבבו את הקמח המלא עם הסודה לשתיה, אבקת האפייה והמלח.
הוסיפו בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת היוגורט וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
שפכו את התערובת לתוך התבנית, והחליקו את החלק העליון של העוגה.
הכניסו לתנור ואפו 50-60 דקות. בדקו אם העוגה מוכנה על ידי נעיצת קיסם. העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא נקי.
קררו את העוגה למשך 5 דקות בלבד. הפכו את העוגה כך שהשקדים למעלה.
טיפ: לשנה מתוקה במיוחד ניתן להזליף על העוגה סירופ שהוכן מדבש שחומם מעט.
חומרים לכמות המתאימה לתבנית אינגליש קייק :
100 גר' חמאה, מומסת.
1 כוס סוכר חום, מהודק.
1/2 כוס + 2 כפות דבש.
55 גר, או 1/2 כוס פרוסות שקדים קלויות קלות.
1 ביצה.
1 כוס יוגורט (אפשר גם להשתמש בכוס חלב שלתוכה הכנסתם כף מיץ לימון ונתתם לחלב לנוח 5 דקות).
2 כוסות קמח מלא.
1 כפית אבקת אפיה.
1/2 כפית סודה לשתיה.
1/2 כפית מלח.
חממו את התנור לחום של כ-180 מעלות.
שפכו לתבנית 3 כפות של חמאה מומסת. שמנו את דפנות התבנית עם החמאה ואת מה שנותר בתבנית מרחו באופן אחיד על התחתית.בזקו פנימה רבע כוס סוכר חום.טפטפו מעל הסוכר 2 כפות דבש ולאחר מכן, פזרו את השקדים באופן אחיד על תחתית התבנית.
הקציפו את הביצה בקערה גדולה. הוסיפו את הסוכר החום הנותר (3/4 כוס). הוסיפו את החמאה המומסת שנותרה (4 כפות) וכן 1/2 כוס דבש. ערבבו בהדרגה והוסיפו את היוגורט או החלב עם הלימון.
בקערה אחרת, ערבבו את הקמח המלא עם הסודה לשתיה, אבקת האפייה והמלח.
הוסיפו בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת היוגורט וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
שפכו את התערובת לתוך התבנית, והחליקו את החלק העליון של העוגה.
הכניסו לתנור ואפו 50-60 דקות. בדקו אם העוגה מוכנה על ידי נעיצת קיסם. העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא נקי.
קררו את העוגה למשך 5 דקות בלבד. הפכו את העוגה כך שהשקדים למעלה.
טיפ: לשנה מתוקה במיוחד ניתן להזליף על העוגה סירופ שהוכן מדבש שחומם מעט.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים לראש השנה
עוגת דבש מאת ניר צוק
350 גר' חמאה רכה + כף חמאה +חמאה לשימון התבנית
400 גר' קמח
150 גר' סוכר + כף סוכר + סוכר לפיזור התבנית
350 גר' דבש
4 ביצים
3 תפוחי גרנד-סמית מתוכם אחד חתוך לקוביות ו-2 חתוכים דק לפרוסות
קורט אגוז מוסקט
1 מקל ציפורן מרוסק
גרידה ומיץ מתפוז אחד
2 כפות ברנדי
תבנית 28
אופן ההכנה
350 גר' חמאה רכה + כף חמאה +חמאה לשימון התבנית
400 גר' קמח
150 גר' סוכר + כף סוכר + סוכר לפיזור התבנית
350 גר' דבש
4 ביצים
3 תפוחי גרנד-סמית מתוכם אחד חתוך לקוביות ו-2 חתוכים דק לפרוסות
- 5 כפית אבקת אפייה
קורט אגוז מוסקט
1 מקל ציפורן מרוסק
גרידה ומיץ מתפוז אחד
2 כפות ברנדי
תבנית 28
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מניחים נייר אפייה על תחתית התבנית, משמנים את התבנית ומפזרים עליה סוכר וקינמון. מסדרים את התפוחים כדי שיכסו את תחתית התבנית.
- את חתיכות התפוחים מקפיצים בסוכר חמאה וברנדי (או קלבדוס).
- מקציפים את החמאה עם הסוכר ומבליעים את הביצים – אחת אחרי השנייה ליצירת קרם תפוח.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, הדבש והתבלינים, המיץ וגרידת התפוז
- שופכים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 50 דקות.
- נותנים לעוגה להתקרר, מחלצים את הדפנות עם סכין והופכים על צלחת הגשה
-
- הודעות: 898
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
מתכונים לראש השנה
בצלצלים אפויים עם ענבים וג'ינג
הי, נשמע טעים איך עושים את זה?
למישהי יש מתכון שווה לקניידעלאך? שלא יצאו "כבדים" אלא אווריריים. לא יציקות. תודה.
הי, נשמע טעים איך עושים את זה?
למישהי יש מתכון שווה לקניידעלאך? שלא יצאו "כבדים" אלא אווריריים. לא יציקות. תודה.
מתכונים לראש השנה
למישהי יש מתכון שווה לקניידעלאך
הכי טעים, בעיני, המתכון של אודטה. מכירה?
הכי טעים, בעיני, המתכון של אודטה. מכירה?
-
- הודעות: 65
- הצטרפות: 09 אפריל 2010, 16:13
מתכונים לראש השנה
לאווריריות הקניידלך -
אני לא זוכרת מה בדיוק המתכון של סבתא שלי, אבלי היא מקציפה את החלבונים לפני שמערבבת פנימה ומשתמשת במי-סודה במקום מים.
מניחה שזה עובדת עם כל מתכון.
עכשיו אני מתגעגעת לזה... כמו לאכול עננים...
אני לא זוכרת מה בדיוק המתכון של סבתא שלי, אבלי היא מקציפה את החלבונים לפני שמערבבת פנימה ומשתמשת במי-סודה במקום מים.
מניחה שזה עובדת עם כל מתכון.
עכשיו אני מתגעגעת לזה... כמו לאכול עננים...
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכונים לראש השנה
עוגת גזר12 מנות
חומרים:
¼+1 כוסות שמן
2 כוסות סוכר דמררה אורגני
4 ביצים אורגניות
1 כוס קמח מלא אורגני
1 כוס קמח מנופה אורגני
2 כפיות קינמון
½ כפית פלפל אנגלי
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה
5 כוסות גזר אורגני מגורר גס
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
בקערת מעבד מזון, טורפים שמן, סוכר וביצים.
בקערה נפרדת, מנפים חומרים יבשים ומערבבים עם תערובת השמן.
מוסיפים גזר מגורר ומפעילים את המעבד בפעולות קצרות למספר שניות.
יוצקים לתבנית קפיצית 26 ס"מ, משומנת בחמאה או מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובדפנות.
אופים כ-50 עד 60 דקות, עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
מצננים בתבנית 15 דקות לפני שהופכים על רשת צינון.
לקישוט: בוזקים למעלה אבקת סוכר או מצפים בגבינה לבנה ודבש
חומרים:
¼+1 כוסות שמן
2 כוסות סוכר דמררה אורגני
4 ביצים אורגניות
1 כוס קמח מלא אורגני
1 כוס קמח מנופה אורגני
2 כפיות קינמון
½ כפית פלפל אנגלי
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה
5 כוסות גזר אורגני מגורר גס
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
בקערת מעבד מזון, טורפים שמן, סוכר וביצים.
בקערה נפרדת, מנפים חומרים יבשים ומערבבים עם תערובת השמן.
מוסיפים גזר מגורר ומפעילים את המעבד בפעולות קצרות למספר שניות.
יוצקים לתבנית קפיצית 26 ס"מ, משומנת בחמאה או מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובדפנות.
אופים כ-50 עד 60 דקות, עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
מצננים בתבנית 15 דקות לפני שהופכים על רשת צינון.
לקישוט: בוזקים למעלה אבקת סוכר או מצפים בגבינה לבנה ודבש
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מתכונים לראש השנה
מישהי יש מתכון שווה לקניידעלאך? שלא יצאו "כבדים" אלא אווריריים. לא יציקות. תודה
במשך המון שנים, בכל שנה הייתי מוצאת בעיתונים (לפני עידן האינטרנט) שלל מתכונים לקניידלך "אווריריים", "נוצתיים", "קלילים כענן" - הם תמיד נקראו לי מפתים להפליא, עד שפם אחת הכנתי אותם, ו... הם לא היו קניידלך. הם היו משהו אוורירי ומוזר שלא מתאים בכלל למרק (בעינינו). פתאום לא הבנתי מה זו השאיפה הזו שקניידלך יהיו אווריריים. מה, הם ניוקי?
מאז חזרנו לקניידלך הקלאסיים של סבתא (אמא של בנזוגי, שלדעתי מכינה אותם, רחמנא ליצלן, מקופסא מוכנה של תלמה. אני לא שואלת).
במשך המון שנים, בכל שנה הייתי מוצאת בעיתונים (לפני עידן האינטרנט) שלל מתכונים לקניידלך "אווריריים", "נוצתיים", "קלילים כענן" - הם תמיד נקראו לי מפתים להפליא, עד שפם אחת הכנתי אותם, ו... הם לא היו קניידלך. הם היו משהו אוורירי ומוזר שלא מתאים בכלל למרק (בעינינו). פתאום לא הבנתי מה זו השאיפה הזו שקניידלך יהיו אווריריים. מה, הם ניוקי?
מאז חזרנו לקניידלך הקלאסיים של סבתא (אמא של בנזוגי, שלדעתי מכינה אותם, רחמנא ליצלן, מקופסא מוכנה של תלמה. אני לא שואלת).