איזה מתנות ליולדת הן מוצלחות, מנסיונכן?
איזה מתנות ממש לא מוצלחות?
מה שמחתן לקבל? מה לא קיבלתן אבל מאוד רציתן?
יש מתנות שמתאימות ללידה ראשונה בלבד? ומה מביאים ללידה שניה?
השתדלו לשים דגש על היולדת, אבל אפשר לציין גם מתנות "ללידה" - קרי - לרך הנולד או לאח הגדול (או לאבא המקופח בד"כ).
{הועבר מהדף עיצות לחברים ליולדת חדשה}
מה עושים חברים טובים של היולדת כדי לעזור ולא להפריע?
- לשאול את היולדת ומשפחתה מה בדיוק הם רוצים/צריכים
- לברר האם הם מעונינים שיעשו עבורם כלמיני סידורים
- האם יש קניות שאפשר לעשות עבורם
- לבשל (כדאי לברר כמה כדי שלא ייזרק) אוכל ביתי לטעמם
- לעשות כביסה (אם מספיק קרובים)
- לרחוץ כלים
- לזרוק את האשפה
- לענות לטלפונים - לחשוב מראש על נוסח שמצד אחד מעביר את ההודעות והברכות, ומצד שני משחרר את היולדת ומשפחתה
- לא להישאר להרבה זמן. להיות לא מורגשים או לבוא לביקור קצר, כי עצם הביקור מעייף.
- לא להרשות להם "לארח" אתכם בשום אופן: היולדת אמורה לנוח, לאכול, לשתות, להניק ולדבר על מה שהיא רוצה (לספר את
- להציע להם דברים מתוך רשימה : (כי אולי הם טרודים ולא חושבים על הכל) : חיתולים, סבון לתינוק, מיים מינרלים,
- להימנע מעצות לאמא טריה, זה יכול מאד לעצבן.
- חשוב לדבר ולהקשיב גם לאבא הטרי, גם הוא צריך (לפעמים) תמיכה. נראה שיחד עם הדאגה ליולדת, צריך לדאוג גם למי שדואג ליולדת
אני אתחיל מנושא האוכל:
- ליולדת אחרי ניתוח קיסרי - לא להביא לבית חולים אוכל שאסור לה (אסור לה כמעט הכל.עד שיש "יציאה" אוכלים אוכל מעפן ומבאס)
- בבית - כן להביא אוכל מוכן שרק צריך לחמם. לא להביא אוכל שדורש הכנה (האמת היא שלא היה לי כלכך נורא לעמוד יומיים וכמה שעות אחרי ניתוח קיסרי ולהכין לנו ולאורחים את הסטייקים שהם הביאו ולבשל את תפוחי האדמה לפירה. אבל אני חושבת שהיה עדיף לי לנוח).
- גם בבית חולים - להביא אוכל. רצוי כזה שהיולדת פינטזה עליו כמה חודשים (יש לי כמה חברות שמרגע ההתעברות יש להן קרייווינג לסושי). אני קיבלתי משלוח של קינוח שוקולד מדהים מ"מול-ים".
- לא להביא - כלמיני קוסמטיקות לאמא טרייה (לידה ראשונה), במיוחד אם היא לא בןאדם שעושה אמבטיות שמנים על בסיס קבוע. עם תינוק חדש (וראשון) לא יהיה לה זמן (וכח) למקלחת קצרה. יש לי חברות שמחזיקות מלחים ושמנים שמספיקים לספא עוד מהלידה (שהיתה לפני שנה וחצי).
- לא להביא לבית החולים - מתנות שהן לא אוכל. זה עוד משהו לסחוב אחכ הביתה.