עוגות נאות

אנונימי

עוגות נאות

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: מתכוני עוגות | מדור מתכוני אוכל חי

[h=3]

דף בעריכה - מירב ב[/h]


{טלי מא (2006-09-06T18:18:39)

פאי תפוחים של ג'ינג'י וסטורם

עם עוגות יש לנו בעיה כי לי יש בעיה לעכל מזון עם מעל ל-5% שומן (בערך) ובעוגות חיות ה-crust עשוי שקדים ואגוזים.
אבל בכל זאת, מתכון שטרם ניסינו, לבקשתך:

בשביל הבסיס:
1 כוס שקדים, שהושרו כ-4-6 שעות במים
קורט מלח
1/8 כוס שמן זית

בשביל המילוי:
4 תפוחים, בלא הליבה
3 תמרים, מגולענים
1 כפית של שמן זרעי פשתן
קורט מלח

הוראות הכנה:
להכנת הבסיס יש לערבל בבלנדר את השקדים עד שהופכים לאבקה ואז להוסיף את המלח והשמן.
לערבל היטב, להוציא מהבלנדר ולשטח על בסיס התבנית.
להכנת המילוי יש לערבל את התפוחים, התמרים, שמן הפשתן והמלח.
למלא את הבסיס במילוי.

ספרו איך היה.
אנונימי

עוגות נאות

שליחה על ידי אנונימי »

יש לנו המון דלעת כרגע.. וגם תפוחים ואפרסמונים.. הנה מתכונים מארוחת השחיתות של אתמול!

פאי דלעת נא

קלתית (crust):

2 כוסות פקאנים (מהעץ, אספנו בבוקר)
חופן יפה של תמרים (משדה אליהו)

לכתוש את האגוזים לגריסים במטחנה ידנית (או מעבד מזון או בלנדר)
לגלען את התמרים ולהוסיף. במטחנה ידנית, אפשר להוסיף כמה תמרים כל כמה זמן כשטוחנים את האגוזים. או אפשר למעוך בידיים, או להוסיף למעבד מזון\בלנדר ולערבב.
העיקר להגיע למרקם אחיד. לשטח את העיסה היבשה\דביקה לתוך תבנית, ולפזר את זה שיכסה הכל באופן שווה.

מילוי (filling):

2 כוסות דלעת חתוך לקוביות (מהגינה)
3 אפרסמונים בגודל בינוני (מהעץ)
5 תמרים מגולענים
חצי תפוז מקולף
2 כפות שמן קוקוס (כבישה קרה, לא כתוב מאיפה)
1 ס"מ של זנגוויל חי (מהשוק בכרמיאל)
קורטוב של אגוז מוסקט טחון או אבקה. (מי יודע.. תבלינים באים מכל העולם, לכן אנו ממעיטים בהם..)
קורטוב וניל טבעי (מרחוק זה בטוח..).
1 כף של פתיתים של פסיליום (אפשר להשיג בחנות הטבע, זה חומר מקשה, הופך את זה לג'לי, לא כתוב מאיפה).

לערבב\לכתוש הכל למרקם אחיד. אפשר להשתמש במטחנה ידנית\מעבד מזון\בלנדר. להוסיף את הפסיליום רק בסוף כי זה מקשה את זה די מהר. לשפוך לפנישזה מתקשה לתוך הקלתית ולקשט. לחכות שעה לפחות כדי שזה יתקשה ולהגיש.

התוצאה:

pumpkin]+ pie[/po].jpg
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

עוגת יער-שחור שוקולד גבינה

המתכון כאן
הוא לא 100% נא - אבל הוא לא כולל בישול ואפשר פשוט להחליף את המייפל בתמרים, את הקקאו בגריסי קקאו נאים וכו.

+
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

תמליא משמשים

אתמול מומו ואני ליקטנו באצבע הגליל דלי גדול של שכחה של משמשים בשלים כל כך...! היינו צריכים לקטוף בעדינות בעדינות או שהמשמשים מתפצחים על הקרקע... עכשיו משמשים הם בד"כ מרוססים מאד - אבל במטע הזה היה את כל תווי איכות שצריך! קודם כל המטע מוזנח ... וגם המטעים ליד (של נקטרינות ולימון) עוד יותר לא מטופלים. דבר שני היו המון עשבים שצומחים (סימן שלא ריססו בקוטלי עשבים) - והכי חשוב - עשיתי בדיקה וראיתי שבערך לאחד מתוך 3 יש תולעים פשוט מקסימות. והן הרי יודעות מה טוב. אז עם דלי שלם בחום עצרנו טרמפ הביתה.. שם הכנו את התמליא שלהלן... שגרם לאנשים שאכלו אותו לפצוח בשיר ובריקוד ולהצהיר שזהו אחד התמליאים הכי טובים שטעמו אי פעם! אז לפני שתגמר העונה:

apricot]+ pie1[/po].jpg

קלתית (crust):

1וחצי כוס גרעיני חמניות קלופים (לטעם ואיכות קצת אחרים אפשר להשרות ולהנביט כמה שעות)
חצי כוס פשתן טחון (במטחנה או בלנדר, תמיד נחמד להוסיף פשתן שאפשר...)
חצי כוס פקאנים קלופים (מהעץ!)
קליפת קינמון או כפית אבקת קינמון (אופציה)
קורטוב מלח (אופציה)
חופן תמרים (נא לגלען).

(נא להגדיל או להקטין את הכמויות לפי גודל התבנית שברשותכן)

במטחנת אגוזים (מה שקרוי מטחנת בשר...) ידנית (15 דקות הכנה): לטחון את החמניות והפקאנים לגריסים ואז בקערה להוסיף את כל הרכיבים האחרים וללוש למרכם אחיד.
במעבד מזון (8 דקות הכנה) - לשים הכל חוץ מהתמרים במעבד מזון ולטחון טוב על יבש - ואז להוסיף תמר אחר תמר עד שנעשה מינימום דביקות בשביל לגלגל כדור שמחזיק. אם אתם רוצים לחסוף בתמרים ובמתיקות אז אפשר להוסיף טיפ טיפה מים או שמינית בננה...

עכשיו יש בצק - לשטח לתוך התבנית האהובה עליכן באופן שווה.

מילוי (filling):

הרבה משמשים
כמה תמרים (הכמות תלויה בבבשלות המשמשים - ככל שיותר בוסר ככה יותר תמרים)
אבקת פסיליום (אפשר להשיג בחנויות הטבע) - עשויה מקליפות של זרעים של לחך או פלנטגו.
וניל טבעי

הכל חוץ מהפסיליום בבלנדר או ללוש בידיים (כיף חושני במיוחד... אפשר עם בני\בנות הזוג) למרקם הרצוי. עכשיו להוסיף את הפסיליום (לכל כוס של עיסה להוסיף כפית בערך - לא מדויק) ולערבב מהר ומייד לשפוך לתוך התבנית על גבי הקלתית. הפסיליום גורם לעיסה להתקשות - זה כמו ג'לטין.

לקישוט

בתמונה קישטתי עם יוגורט (ראו מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים ), תותים מהגינה ונענע מהגינה.

להכניס למקרר ולתת לזה להתגבש איזה שעה...

כרגיל מומלץ לאכול עם הרבה עלים ירוקים
מים_שקטים*
הודעות: 429
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

עוגות נאות

שליחה על ידי מים_שקטים* »

הי אופק,

אולי יש לך רעיונות? אני עושה לבת שלי מסיבת יום הולדת עם 20 בנות.
אני מחפשת מתכונים שהבנות יוכלו להיות פעילות - אבל מתכונים בריאים.

הבת שלי אוהבת תערובות. להכניס כל מיני דברים לקערה, לערבב, ללוש וכו' - ואז לראות מה יצא.
אז אני רוצה משהו בסגנון אבל שייצא להן משהו טעים.
אשמח לשמוע.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

מים שקטים - התמליא שהכנו ביום הולדת האחרון של מומו הלך ממש יופי.. כולם אהבו.. והרבה ידיים השתתפו בחיתוך, לישה, ערבוב, וכו'. אם יש מטחנת בשר ידנית או עלי ומכתש - אז 2 בנות יכולות לכתוש את האגוזים והחמניות בשביל הקלתית.. אם קשה אז אפשר פשוט לטחון במעבד מזון או מטחנה אחרת את אלו מבעוד מועד. עוד 3 בנות יכולות לגלען תמרים (כדאי כאלה לא יבשים מדי), ללוש את התמרים לתוך האגוזים. לשטח לתוך תבנית של תמליא.. הבנות האחרות לשות פירות בצבעים שונים בקערות.. נגיד קערה אחת של תותים, קערה אחת של משמשים, וקערה אחת פטל או תות עץ סגול כהה - תלוי בחמיצות הפרי להוסיף תמרים שיהיה טעם של ריבה.. אחרי שהמרקם האחיד להוסיף אבקת פסיליום (כף פסיליום בערך לכל כוס של ריבה) ולערבב טוב - לשים שכבה אחרי שכבה לתוך הקלתית. לקשט למעלה במה שרוצים (קליפות תפוזים בנחשים דקים, עיגולי בננות, עלי מנטה, יוגורט מקדמיה..) ולשים במקפיא ל-20 דקות או במקרר לשעה-שעתיים. זה מתקשה וטעים מאד מאד מאד.. עכשיו בתמורה אם תוכלי לצלם את מה שיצא ולשים באתר (או לשלוח אליי ואני אשים..).
דברים נוספים שאפשר להכין זה חלבה (ראי הכנת חלבה) בשיטות דומות - אפשר לעשות חלבה שיש בשני צבעים. ואם את משיגה גריסים של קקאו אמיתי אז אפשר להכין כדורי שוקולד חבל הזמן.. לטחון את הקקאו לאבקה - ללוש עם זה תמרים ווניל טבעי (ואפשר גם שומן קוקוס אם את משיגה כזה איכותי עם טעם טוב ולא מקולקל) לגלגל לכדורים, לדחוף שקד או עלה מנטה ולשים בפריזר לאיזה 20 דקות. גם כאן.. תמונות בבקשה.. כל טוב!

תמליא פירות יער

momo]+ bday6 2007[/po].jpg

תמונות בפירוט: מסיבת מומולדת בטבע
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

תמליא מנגו יוגורט תות לראש השנה

mango]+ strawberry yogurt pie[/po].jpg

לאחר הקטיף המוצלח (ראו מה ליקטנו היום) נראה לי תראו עוד לא מעט מתכונים עם מנגו!
למרות שהטפטוף של הוורוד כהה על הבהיר לא יצא נפלא כמו שרציתי בחזות.. התמליא יצא מדהים בטעמו ואולי יצא יותר יפה בסוכות (שמתי קלתית נוספת בפריזר לסוכות).

מתכון:
קלתית: כמו במתכונים למעלה, לטחון פקאנים וחמניות וקצת קליפת לימון ומלח - להוסיף תמרים שידביקו וימתיקו את הבצק.. לשטח בתבנית.
מילוי: שכבה ראשונה - פרוסות מנגו.. אפשר לשים הרבה.. שכבה שנייה - לערבב יוגורט נא מהצומח (ראו: מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים) ביחד עם תותים, קצת סלק (לצבע), תמרים, וניל טבעי, זנגויל (ואפשר כמה כפות שמן קוקוס טהור עם רוצים).. לשפוך על המנגו ולקשט איך שרוצים.

להכניס לפריזר עד שזה קופא לגמרי.. כלומר להכין את התמליא הזה כבר בבוקר עם רוצים שיהיה מוכן בערב. להגיש לאחר הפשרה קלה של כמה דקות.. גם המנגו וגם היוגורט מאד טעימים קפואים.

מסיבה בפה!
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

עוגות נאות

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

נראה מעולה... תודה :-)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

הפסיליום לא זול ובאמת הייתי רוצה לדעת איך "להפיק" את זה בעצמי - צמח הלחך קיים בשפע בארץ. אני ראיתי את זה רק בצורת אבקה-פתיתית כזו - את בטוחה שזה לא אותו דבר? בכל מקרה הכי זול לקנות את זה בתפזורת - לחלק מהחנויות יש - ואם אין אז לבקש. בכל מקרה משתמשים בכמויות קטנות ועלותו בכל תמליא זניחה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

טורט חרובים ומנטה

+
מיועד אך ורק לאנשים שאוהבים את הטעם של אבקת חרובים.. לאלה שמצפים לשוקולד - פשוט תשתמשו באבקת קקאו משובחת במקום ותוסיפו קצת יותר תמרים.

קלתית: פקאנים, תמרים, וקצת קינמון - לטחון גס ולשטח לתבנית.
מילוי: אבוקדו אחד, בננה אחת, 8 תמרים, 5 כפות גדושות אבקת חרובים, חופן (או יותר) יפה של נענע\מנטה טרייה, קורטוב מלח, קורטוב שנף או וניל טבעי. לטחון הכל עדין ולשים על הקלתית.

אני חתכתי איזה כלי פלסטיק ועשיתי מין חישוק בגובה 5 ס"מ בשביל שלב המילוי.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

זה אמור להתקשות אחרי ששופכים את הקרם לתוך הקלתית ומקררים איזה שעה כן?
פסיליום בטוח עובד ולא צריך לדייק יותר מדי - אפשר גם כף לכל כוס - אין לזה טעם.
אלה_לי_לה*
הודעות: 1080
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

עוגות נאות

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

מחפשת מתכונים נוספים לעוגות טבעונאיות. יש המלצות?
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

עוגות נאות

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אם את בעניין של לקרוא באנגלית, פשוט תקישי בגוגל raw food בצירוף המילה cake או recipes או אפילו שם ספציפי יותר של עוגה שאת מחפשת ובטח תמצאי משהו. אני מוכרחה להודות שזה קצת מעיק לתרגם את כל השמות המוזרים האלו (של הדברים שאנחנו אוכלים :-) ), אבל אולי זה שווה את המאמץ. בכל אופן- תחזרי לספר איך יצא...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

מעניין - אני לא יודע מה להגיד לגבי הפסיליום.. מעולם לא הבחנתי בטעמו (מן טעם של קלקר... כמו פריכיות אורז בלי מלח..). אולי ללכת לחנות ולטעום שם סוג אחר?
תמליאים של פריזר ואחרים לא דורשים פסיליום - אולי תכינו כזה בפעם הבאה.
איריס*
הודעות: 117
הצטרפות: 17 מרץ 2003, 20:48

עוגות נאות

שליחה על ידי איריס* »

עשיתי עכשיו את הטורט בגרסת הקקאו והוספתי למילוי גם חצי קליפת תפוז מגורדת- מעולה!!
ניקי_Loves_Life*
הודעות: 12
הצטרפות: 17 דצמבר 2007, 20:45
דף אישי: הדף האישי של ניקי_Loves_Life*

עוגות נאות

שליחה על ידי ניקי_Loves_Life* »

לא בדיוק בסטנדרטים הגבוהים שהוצבו כאן, אבל הנה התמליא נא הראשון שלי:

+

+

זה פאי תפוחים, כשהבסיס הוא פקאנים, אגבה ואבקת עשב שעורה. המילוי הוא תפוחים, מיץ לימון, קינמון וקצת אגבה - יאמי...
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

עוגות נאות

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

למישהו יש נסיון עם פרג?
מאוד אוהבת!
לפני שאני מתחילה עם המתכונים הרגילים שכוללים כל מיני חלב וחמאה וסוכר אשמח לנסות להכין עוגת פרג נאה (אבל שתהיה עסיסית כזאת...)
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

עוגות נאות

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ומה היא האגבה? (סירופ אגבה?) ממתיק? אפשר להמיר בדבש?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

עוגות נאות

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הכנתי טארט דלעת ותפוחים לפי מתכון מ"ירק לתינוקות" ויצא משו משו. זה הולך בערך ככה:

טארט תפוחים ודלעת

קלתית:
שקדים - לקצוץ במעבד מזון
צימוקים - להוסיף ולקצוץ יחד (טיפ לפעם הבאה: להשרות את הצימוקים במים/מיץ תפוזים לפני שיתרככו)
תמרים מושרים/לחים - להוסיף בכמות מספקת בשביל להדביק

כל זה - לשטח בתחתית התבנית.

מילוי:

10 תפוחים קלופים וחתוכים
כוס וחצי דלעת קלופה וחתוכה
2 כוסות תמרים מגולענים
2 כפיות קינמון
(במתכון המקורי היה גם פסיליום, אני שמתי קצת פשתן, יצא יציב אך רך מאוד).

הכל במעבד מזון ואז למרוח מעל.

טעים טעים טעים.
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

עוגות נאות

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

תמליא ירוק

כמו שהבטחתי , המתכון של התמליא הירוק מהחפלק עליי:

הקלתית -
לטחון פקאנים במעבד מזון ולהוסיף תמרים אחד אחד עד שדביק... כאן הוספנו כמה עלים של חובזות (או חופן גדול לאמיצים).

מעל - תפוח מגורד בפומפיה שהוספנו לו סרפדים שקצצנו בבלנדר וערבבנו ביחד..

ומעל מעל - קשיו /פקאנים בבלנדר עם תמרים , מיץ תפוחים (שמיצינו מהתפוח המגורד) וכמה עליי קייל ..
מיותר לציין שהרוטב מלמעלה לקח בגדול מבחינת הטעם ואחרי ששפכנו על העוגה התיישבנו כולנו סביב הבלנדר וניקינו אותו עם הלשון/האצבעות..

בתיאבון.

+
  • מי שרוצה עוד מתכון ממה שרואים שם בתמונות שיגיד ואני אנסה להיזכר.
Aurinko*
הודעות: 5
הצטרפות: 08 מרץ 2008, 16:48

עוגות נאות

שליחה על ידי Aurinko* »

מתכונים נהדרים לתמליא נא ניתן למצוא ב http://thesunnyrawkitchen.blogspot.com/ לראות ולהנות.......
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

עוגות נאות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

זה נחמד לראות מתכון שאין בו את שלב ה- "להכניס לתנור לחצי שעה" :-)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

עוגות נאות

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אהבתי את הרעיון שם באתר.
הם עשו עוגה נאה בהרבה מאוד שכבות. איך?
מורחים שיכבה - שמים בפריזר. מוציאים, מורחים עוד שיכבה, שמים בפריזר - וחוזר חלילה...
Aurinko*
הודעות: 5
הצטרפות: 08 מרץ 2008, 16:48

עוגות נאות

שליחה על ידי Aurinko* »

האתר הזה מלא במתכונים נהדרים. ויש גם הרבה תמונות step by step
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

עוגות נאות

שליחה על ידי מירב_ב* »

טארט תפוחים ומשמשים ללא אפייה

http://naama.avramzon.net/raw-tart/ של ה עוגיה
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

לרגל יום הולדתי חגגנו (החמולה) בגיחה לחוף הים וקינוח של לא פחות מ-3 תמליאים נאים!

33]+ bday pies[/po].jpg

מימין לשמאל: תמליא שוקלד-בננה, תמליא מנגו-יוגורט-Acai ,תמליא דלעת..
(השניים הראשונים טופחו על ידי אריקה, האחרון על ידי אמא'שלי).

התמליא האמצעי היה מוצלח במיוחד (היוגורט עוד לא הצליח לאכזב..), והראשון הצליח לתת אפקט ויזואלי ממש "שרוף"!
אולי לאריקה יהיה זמן לשתף במתכונים.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

ומי שרוצה לדעת עוד על Acai מוזמן לעשות זאת AD]כאן Palm[/po]
לפי ויקיפדיה - 42% (לפי משקל) מהתזונה המקומית באמזון היא מהפירות האלו!
  1. 2g carb, 8.1g protein, 32.5g fat
אורני*
הודעות: 38
הצטרפות: 05 יולי 2007, 21:55

עוגות נאות

שליחה על ידי אורני* »

מזל טוב! התמליאים החגיגיים עושים חשק לחגיגה!
ושאלה על פסיליום- בחנות הטבע "באר טבע" לא ידעו להסביר לי על השימוש בפסיליום, כששאלתי על פסיליום הם נתנו לי אריזה של גרגירי פסיליום מקליפת פסיליום, אריזה שעולה 37 ש"ח, ואמרו לי שזה נמכר כחומר המשחרר עצירות....כשאמרתי שאני מעוניינת להקשות עם זה רסק פירות לכדי ג'לי, הם הפנו אותי ל"אגר אגר",אצה טחונה ומיובשת,( אריזה גם בסביבות ה30 ש"ח, לא זוכרת בדיוק, בכמות קטנה מהכמות של אריזת גרגירי הפסיליום) המיועדת להכנת ג'לי פירות,כך כתוב על האריזה....
לא קניתי ובאתי כאן להתייעץ....מה לדעתכם כדאי לי לרכוש?
אני מייחלת לתמליאים נאים כמו בתמונות בדף הזה, בלי שמעולם הכנתי או טעמתי...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

תודה לך אורני.
אורני - מה שמצאת בחנות זה המוצר הנכון - העובדים פשוט לא מודעים לשימושים השונים..
נכון משתמשים באגר-אגר (סוג של אצה מדרום מזרח אסיה ויפן) בשביל להקשות גם כן - עוד לא יצא לי להשתמש בו (אני מבסוט עם הפסיליום) אבל יש לא מעט מתכונים על הרשת עם תחפשי "raw food" agar agar - מה שכן לפי מה שקראתי לא היה ברור לי אם זה קל להשתמש בו בלי לשים אותו במים חמים מדי. גם כן עושה רושם שצריך פחות כמות מהפסיליום.. את מוזמנת לנסות ולדווח.
מצפה לתמונות של התמליאים שלך בשקיקה..
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

עוגת גבינא

+

+

המתכון פשוט.. (קלתית של חלבה משומשום ותמרים וקצת קינמון, עם מילוי של מקדמיה + שמן קוקוס + לימון + תמרים) הכול בפריזר.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עוגות נאות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עוגת גבינא
אך... אלו תמונות שעושות חשק! מתכון בבקשה (-:
נ_ע_מ_ה*
הודעות: 1021
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*

עוגות נאות

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

מודה שלא קראתי את כל הדף
ובכל זאת,מבקשת עצה מבעלי ניסיון:

התחלתי לעשות את התמליא הבא, עצות לשיפור יתקבלו בברכה

תחתית: שקדים טחונים(כוס שקדים, שתי כוסות מים, תמרים(10) ובננות (2).
למעשה,אני משתמשת ב"שאריות" שנותרו לי מרסק חלב השקדים
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

נעמה.. בשביל הקלתית - בלי מים - ובלי בננות.. אחרת זה יצא כמו דייסה!
נ_ע_מ_ה*
הודעות: 1021
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*

עוגות נאות

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

כן,טוב,שכחתי לכתוב איך אני עושה את המילוי: פשוט מרסקת פירות ואם זה לא מתוק מספיק לטעמי (בדר"כ...),אז מוסיפה תמצית וניל/מייפל/אגאבה.
לא מוסיפה מים! זה באמת יוצא קצת כמו דייסה,למרות שמוסיפה כף פסיליום.
במסעדה של שומשום באילת הם שמים אצות לבנות במקום פסיליום.(בריבה למשל) יש לך אופק מושג מה יותר יעיל?

גם בתחתית אין מים. את המים אני מפרידה מהשקדים והתמרים עוד בשלב הכנת החלב (שאינו קשור לתמליא...)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

פסיליום עובד יופי - אין לי נסיון עם האצות שלאו דווקא נאות.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

עוגת גבינקטרינא

+

לאחרונה אני אוהב קלתית רזה.. הפעם מפקאנים מהעץ משנה שעברה וקצת תמרים וקינמון - טחון דק.. משוטח לתוך תבנית סיליקון..
על זה שכבת שמנת כמו זאת שהכנו בעוגת גבינה נאה בשבועות.
על זה שכבה של נקטרינות עם תמרים, גרד לימון ולימון, קינמון, וקצת גזר בשביל צבע, ואבקת פסיליום.
לקישוט בתמונה פירות יער מהמסיבת יום הולדת של מומו וגם נשאר משם סירופ חרובים מתמרים, אבקת חרובים ומים.
כפי שאתם רואים בתמונה לא טרחתי לחכות בין שכבה לשכבה - אם אתם רוצים אפקט ויזואלי מרשים יותר - אז להקפיא בין שכבה לשכבה, ולחתוך עם סכין נקייה.

נאכל על ידי כל החמולה בפחות מ-24 שעות.

אה, והמחיר של התמליא הזה הוא כמעט חצי מעוגת גבינה נאה מלאה.. והוא גם פחות כבד בבטן.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

עוגות נאות

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

נראה לי שננסה בקרוב עם שזיפים. גם הצטיידנו בפסיליום.
תודה :-)
חלוקית_נחל*
הודעות: 1626
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

עוגות נאות

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

עוגת פירות

ניסיתי עוגת פירות, עם שכבת תחתונה דמויית חלבה ושמן קוקוס, אמצעית מעט גבינת קשיו-מקדמיה ומעל שזיפים ופסיליום. יצא טעים בעיני, כי אני אוהבת קצת חמצמץ וגם קוקוס, אבל הסביבה הגיבה בתגובות פושרות ומטה
אשמח להצעות לשיפור למרות שככה אני יכולה להתחרע על העוגה לבדי :-)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

חלוקית - הצעות:
להתחיל מהכי פשוט שיש.. בלי פסיליום..
לזכור שבהרבה מהמתוקים אליהם אנחנו רגילים יש 50% סוכר ויותר.. אז לא לחסוך בממתיק (תמרים\אגבה\צימוקים..).
אז המתכון הכי פשוט שגם טעים מאד - כוס פקאנים (להקפיד שאין שמץ של קליפה), חצי כוס תמרים מגולענים, קצת קינמון - במעבד מזון. לשטח לתבנית - שכבה דקה. להכניס לפריזר בזמן שאת מכינה..
בקערה לגרד תפוחים (עכשיו יש תפוחי אנה) - להוסיף מיץ לימון (טעם ומשמר צבע) - סירופ אגאבה, קינמון, טיפלה מיץ זנגוויל, וניל. לערבב. למלא את התבנית. להכניס לפריזר בזמן שאת מכינה את הקרם:
טחינה, אבקת חרובים, תמרים, טיפה קינמון, ומים לערבב לקרם - לשפוך שכבה דקיקה או להזליף בפסים ולקשט בפירות.
you can't fail.
זה סלט פירות מתוק ומשודרג בצורה של עוגה.
noalili*
הודעות: 18
הצטרפות: 23 מרץ 2008, 15:04

עוגות נאות

שליחה על ידי noalili* »

איפה משיגים אגבה ומה זה מכיל?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

עוגות נאות

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

איפה משיגים אגבה ומה זה מכיל?
חנויות טבע וכאלה.
אני מניחה שזה מכיל נוזל שמפיקים מהאגבה? (אולי גם מצמצמים אותו כמו שעושים לסירופ מייפל)
Honeysuckle_Rose*
הודעות: 48
הצטרפות: 12 יוני 2008, 04:44
דף אישי: הדף האישי של Honeysuckle_Rose*

עוגות נאות

שליחה על ידי Honeysuckle_Rose* »

אולי גם מצמצמים אותו כמו שעושים לסירופ מייפל
אכן כן. לא ראיתי כאלה שכתוב עליהם "raw" בארץ, אבל עד כמה שאני יודעת, אפילו אם כן כתוב, זה לא אומר הרבה ואי אפשר באמת לדעת עד כמה חיממו.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגות נאות

שליחה על ידי with_passion* »

עוגת גזר מוקרמת

raw]+ frosted carrot cake[/po].jpg

המתכון
בבלנדר - סירופ ממשהו כמו.. תמרים, מיץ לימון (שומר גם צבע הגזר), גרד לימון, קינמון, וניל, ציפורן, קורטוב מלח, קצת מים.
מגרדים כ-10 גזרים (כמה דקות בפומפיה או שניות במעבד מזון), מערבבים עם הסירופ, 2 כפות של פשתן טחון, אגוזים גרוסים, צימוקים.

את העיסה שנוצרה מעצבים לצורה שרוצים - או בתבנית. אני בחרתי לייבש את זה כמה שעות בשמש (בהוראת המתכון המקורי) - אבל לא נראה לי שחייבים.

צריך רק מעט קרם - בבלנדר אפילו פחות מחצי כוס אגוזי מקדמיה, תמרים, מיץ לימון, וניל, שמן קוקוס, מים. עם לקקן לכסות את כל העוגה יפה.. אם נשאר לכם קרם תמיד אפשר פשוט להקפיא למעדן. לקישוט אפשר פירות יער.. בתמונה גם יש סירופ תותים - שהוא קצת ממה שנשאר מהקרם ביחד עם תותים תמרים ומים..
להכניס למקרר בשביל שיתקשה או לפריזר בשביל התקשות מהירה אבל אל תשכחו את זה בפריזר כדי שהגזר לא יקפא!
יצא משהו משהו.. גם מומו, גם אורחים, גם אחות, וגם אני .. כולנו אוהבים את העוגה הפשוטה הזו! בתאבון!

raw]+ frosted carrot cake slice[/po].jpg

בצפון אמריקה נוטים לשים שכבה של פרוסטינג על עוגת גזר. המתכון שלי הוא בהשראת המתכון הזה - קסם לי לגוון מהמתכון הרגיל של קלתית ומילוי.. עוד על עוגת גזר Carrot]בויקיפדיה cake[/po]
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

עוגות נאות

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

עוגת משמש תפוחים

+
מירב_דן*
הודעות: 36
הצטרפות: 15 ספטמבר 2007, 20:40
דף אישי: הדף האישי של מירב_דן*

עוגות נאות

שליחה על ידי מירב_דן* »

סחתיין על הצילום, ניב.
כמו שנאמר אור לגויים.
אנונימי

עוגות נאות

שליחה על ידי אנונימי »

מדהים ניב! אילו נבטים פיזרת למעלה?
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

עוגות נאות

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

תודה :-)
אלו נבטי כוסמת
מירב_דן*
הודעות: 36
הצטרפות: 15 ספטמבר 2007, 20:40
דף אישי: הדף האישי של מירב_דן*

עוגות נאות

שליחה על ידי מירב_דן* »

איזה צחוק ניקי... חשבתי שאותה מחשבה עלתה גם אצלך...

קראתי : מדהים ניב! אילו נבגים פיזרת למעלה?
Aurinko*
הודעות: 5
הצטרפות: 08 מרץ 2008, 16:48

עוגות נאות

שליחה על ידי Aurinko* »

Wow! the cheese cake looks so beautiful. How did you get it so white , don't the dates make it sort of beige colored....?
אור_של_כוכבים*
הודעות: 27
הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52

עוגות נאות

שליחה על ידי אור_של_כוכבים* »

ניב. ממה הרוטב הזה?
ניב_רפאל*
הודעות: 164
הצטרפות: 22 מאי 2008, 12:45

עוגות נאות

שליחה על ידי ניב_רפאל* »

ניב. ממה הרוטב הזה?
סליחה אני לא זוכר במדויק אבל בגדול פירות בטעם חמוץ מתוק כמו משמש,אפרסק או ליצ'י ,אם יש פירות יער בכלל טוב כאן אין והצבע הוא ממעט סלק.
עוד כדאי להוסיף שמן קוקוס ותמרים בכדי להמתיק לפי הטעם וגרד קליפת לימון אם אוהבים.
אור_של_כוכבים*
הודעות: 27
הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52

עוגות נאות

שליחה על ידי אור_של_כוכבים* »

סלק, וואלה. תודה!
ורדה_בן_ארי*
הודעות: 238
הצטרפות: 22 יוני 2005, 16:55
דף אישי: הדף האישי של ורדה_בן_ארי*

עוגות נאות

שליחה על ידי ורדה_בן_ארי* »

צריכה מתכון לעוגה ללא ביצים וחלב. למי יש?
אלה_לי_לה*
הודעות: 1080
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

עוגות נאות

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

העדפה לסגנון ספציפי?

יש המון מתכונים :-)

נסי כאן - http://giladayalonvegan.99k.org/index.htm
וכאן - http://banana.potrim.com/?min=3
וכאן - http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Artic ... 04&sId=211
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

עוגות נאות

שליחה על ידי טלי_מא* »

הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית - https://www.mazon-izun.com/?[po]page id[/po]=954
מצוינת.
רויטל_S*
הודעות: 216
הצטרפות: 20 נובמבר 2008, 22:37
דף אישי: הדף האישי של רויטל_S*

עוגות נאות

שליחה על ידי רויטל_S* »

באתר אלרגיות למזון - של יהל יש מתכונים רבים
כאן יש עוגה במיוחד כמו שביקשת .
http://www.foodallergy.co.il/P2317
בהצלחה !!
עינה_אפונה*
הודעות: 65
הצטרפות: 09 אפריל 2010, 16:13

עוגות נאות

שליחה על ידי עינה_אפונה* »

את יכולה לקחת מתכון של עוגה בחושה פשוטה
להחליף את החמאה בטחינה או שמן (או מרגרינה... אבל זו מילה גסה), ובדרך כלל אפשר בכלל להפחית את הכמות.
כל ביצה מהמתכון אפשר להחליף ב3-4 כפות מים עם פשתן טחון (מערבבים 4 כפות גדושות פשתן טחון בכוס מים, להשרות כ-20 דקות)
רצוי לשלב גם בננה מעוכה או פרי אחר מעוך, ואגוזים/שקדים טחונים.
אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח שיבולת שועל (גם טעים וגם מדביק).
(אין לי מתכון לתת כי כל פעם שאני מכינה עוגה טבעונית אני לגמרי מאלתרת ומוסיפה חומרים לפי העין. מה שכן, כדאי לשים אבקת אפיה.)
רוצה_להמליץ*
הודעות: 1
הצטרפות: 27 אפריל 2012, 22:09

עוגות נאות

שליחה על ידי רוצה_להמליץ* »

יש את הבלוג מתכונים של נטלי שוינקלשטיין, אני ניסיתי את העוגת תפוזים ויצאה נהדר - ממליצה :-)
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblo ... =nataly210
ענבל*
הודעות: 311
הצטרפות: 06 פברואר 2002, 10:42

עוגות נאות

שליחה על ידי ענבל* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יש מלא עוגות ללא ביצים אצל נטלי שוינקלטיין, אני אישית הכנתי את רובם ויצאו ממש טעימות. ממליצה לך מאוד http://www.tapuz.co.il/blog/net/UserBlo ... 210&skip=1
רניה*
הודעות: 3
הצטרפות: 28 מאי 2020, 12:52

עוגות נאות

שליחה על ידי רניה* »

אחלה מתכונים והמלצות, תודה, בריאות ותיאבון
שליחת תגובה

חזור אל “לשישי שבת וחגים”