עלים ירוקים
עלים ירוקים
אופק או מישהו אמיץ אחר, יש טיפים לגבי קילוף של עלי הצבר?
במחוזותינו, לצערי, זה בין העלים הבודדים שניתן למצוא בעונה זו. חשבתי להכין עם זה רסק ירוק.
ועוד שאלה, האם כדאי לשים ברסק רק עלים כאלה? או שזה יצא מין ג'לי כזה?
והאם זה באמת משלשל, כמו שקראתי בכמה מקורות ברשת?
במחוזותינו, לצערי, זה בין העלים הבודדים שניתן למצוא בעונה זו. חשבתי להכין עם זה רסק ירוק.
ועוד שאלה, האם כדאי לשים ברסק רק עלים כאלה? או שזה יצא מין ג'לי כזה?
והאם זה באמת משלשל, כמו שקראתי בכמה מקורות ברשת?
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
עלים ירוקים
יעל שלום -
קודם כל - יש סוג של צבר שהוא במיוחד לעלים.. דל מאד בקוצים (אני שם את העלים כמו שהם) - וקל מאד לגידול - אם את עוברת באזורי את מוזמנת לקפוץ ואתן לך כמה עלים בשביל לשתול אצלך (זה לא כזה נדיר כך שאם תצאי לטיולים באזורך סביר שתמצאי..).
לגבי עלים עם קוצים - יש סכינים מיוחדים בשביל זה.. אבל באמת אין צורך. פשוט לשבור עלה בזהירות בין הקוצים - ואם מברשת יבשה להעיף כמה שיותר מהקוצים. אחרי זה עם סכין חדה, לעבור על העלה, לנקודות של הקוצים יש קצת גובה - כך שהן פשוט יורדות ובסוף זה נראה כך
קודם כל - יש סוג של צבר שהוא במיוחד לעלים.. דל מאד בקוצים (אני שם את העלים כמו שהם) - וקל מאד לגידול - אם את עוברת באזורי את מוזמנת לקפוץ ואתן לך כמה עלים בשביל לשתול אצלך (זה לא כזה נדיר כך שאם תצאי לטיולים באזורך סביר שתמצאי..).
לגבי עלים עם קוצים - יש סכינים מיוחדים בשביל זה.. אבל באמת אין צורך. פשוט לשבור עלה בזהירות בין הקוצים - ואם מברשת יבשה להעיף כמה שיותר מהקוצים. אחרי זה עם סכין חדה, לעבור על העלה, לנקודות של הקוצים יש קצת גובה - כך שהן פשוט יורדות ובסוף זה נראה כך
-
- הודעות: 941
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
עלים ירוקים
רגע, אפשר גם לאכול את העלים של הסברס הרגיל? רק בלי הקוצים?
וזה גם חמצמץ כזה?
וזה גם חמצמץ כזה?
עלים ירוקים
שלום לכולם
בחופשה האחרונה שלי בתורכיה טעמתי סלט מעלים עגולים בשרניים ירוקים, חלקים ובעלי טעם חזק מאוד בגודל של כ 2 ס"מ אורך ו 1.5 ס"מ רוחב פחות או יותר , שהיו המרכיב העיקרי בסלט בנוסף ליוגורט עיזים, את הסלט הזה הכינה אשתו של קרוב משפחה שבבעלותה גינת ירק לתפארת, את שמם של העלים לא קלטתי אבל את הטעם קשה לשכוח, אשמח מאוד אם למישהו זה נשמע מוכר ויוכל לומר לי היכן משיגים, איך מגדלים, מה השם בעברית וכל מידע אחר ,תודה רבה
בחופשה האחרונה שלי בתורכיה טעמתי סלט מעלים עגולים בשרניים ירוקים, חלקים ובעלי טעם חזק מאוד בגודל של כ 2 ס"מ אורך ו 1.5 ס"מ רוחב פחות או יותר , שהיו המרכיב העיקרי בסלט בנוסף ליוגורט עיזים, את הסלט הזה הכינה אשתו של קרוב משפחה שבבעלותה גינת ירק לתפארת, את שמם של העלים לא קלטתי אבל את הטעם קשה לשכוח, אשמח מאוד אם למישהו זה נשמע מוכר ויוכל לומר לי היכן משיגים, איך מגדלים, מה השם בעברית וכל מידע אחר ,תודה רבה
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
עלים ירוקים
האם "כרול" היא מילה בעברית? לדעתי השם העברי של קייל הוא פשוט "כרוב עלים".
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
עלים ירוקים
לדעתי השם העברי של קייל הוא פשוט "כרוב עלים".
את צודקת.
את צודקת.
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
עלים ירוקים
ומסתבר שרוטבגה זה כרוב נפוס.
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
עלים ירוקים
רוטבגה זה כרוב נפוס
הו!
נפלא!
הו!
נפלא!
-
- הודעות: 2232
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
עלים ירוקים
קיבלנו עלים ירוקים עם שורש שכשמקלפים אותו הוא צהוב סעל טעם דומה לשל קולורבי אבל עשיר יותר. אולי אתה מכיר במקרה?
תודה
תודה
-
- הודעות: 27
- הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52
עלים ירוקים
בבקשה עזרו לי לזהות:
עלים בינוניים של ירוק. שבלולי השדה (הקטנים) כבר היו שם לפני..
הטעם- חריף נורא.
ובכן?
עלים בינוניים של ירוק. שבלולי השדה (הקטנים) כבר היו שם לפני..
הטעם- חריף נורא.
ובכן?
-
- הודעות: 1182
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
עלים ירוקים
_מניסיוני האישי ועל-פי דעתי- כמות החומצה האוקסלית משתנה בכל צמח- על פי טיב התפתחותו ותנאי גידולו.
כשצורכים ממנה בכמויות גדולות- יש מין תחושת צריבה בגרון שאי אפשר להתעלם ממנה- ופשוט מפסיקים לאכול.
חוויתי זאת מספר פעמים עם עלי סלק נהדרים- ואפילו עם תרד, ובאותו אופן גם עם כף-אווז.
הצרכים של הגוף משתנים ומסיבה זו יש ימים שבהם צריכה גדולה יותר מצמח מסוים אפשרית- וביום אחר הגוף צריך פחות.
אך מעבר לצרכיו של הגוף- אפשר לזהות הבדלים משמעותיים ביותר בצמחים דומים הגדלים בעונות שונות.
לדוגמא כך האווז- שבשיא החורף- אחרי לילות קרים במיוחד- נהניתי לאכול ממנו כמויות אדירות שהיוו בשבילי את הארוחה העיקרית של היום- ללא תחושת צריבה כלל- לעומת זאת- אם אנסה לטעום מאותו צמח שהתחיל לנבוט אצלי בגינה כבר לפני מספר שבועות- כבר אחרי מספר עלים ארגיש תחושת צריבה לא נעימה בגרון._
אתמול אכלתי כ-8-10 עלי חוביזה(כולל הגבעול) ועוד 2עלים כולל גבעול מסוג אחר שאינני מכיר.
הסוג השני היה לו טעם לא משהו אבל לא הרגשתי צורך לירוק ולא היתה איזשהי צריבה בזמן הלעיסה
או לאחר הבליעה(לפחות לא הרגשתי)
לאחר כ-10 דק' התחילה לי צריבה די חזקה בגרון, שהתפוגגה רק אחרי כ3-4 שעות.
השאלה היא אם הסיבה לצריבה מתקשרת לכמות גדולה של עלי חוביזה או לרעילות של הצמח שאני לא מכיר?
מה נשמע יותר סביר?
תודה.
כשצורכים ממנה בכמויות גדולות- יש מין תחושת צריבה בגרון שאי אפשר להתעלם ממנה- ופשוט מפסיקים לאכול.
חוויתי זאת מספר פעמים עם עלי סלק נהדרים- ואפילו עם תרד, ובאותו אופן גם עם כף-אווז.
הצרכים של הגוף משתנים ומסיבה זו יש ימים שבהם צריכה גדולה יותר מצמח מסוים אפשרית- וביום אחר הגוף צריך פחות.
אך מעבר לצרכיו של הגוף- אפשר לזהות הבדלים משמעותיים ביותר בצמחים דומים הגדלים בעונות שונות.
לדוגמא כך האווז- שבשיא החורף- אחרי לילות קרים במיוחד- נהניתי לאכול ממנו כמויות אדירות שהיוו בשבילי את הארוחה העיקרית של היום- ללא תחושת צריבה כלל- לעומת זאת- אם אנסה לטעום מאותו צמח שהתחיל לנבוט אצלי בגינה כבר לפני מספר שבועות- כבר אחרי מספר עלים ארגיש תחושת צריבה לא נעימה בגרון._
אתמול אכלתי כ-8-10 עלי חוביזה(כולל הגבעול) ועוד 2עלים כולל גבעול מסוג אחר שאינני מכיר.
הסוג השני היה לו טעם לא משהו אבל לא הרגשתי צורך לירוק ולא היתה איזשהי צריבה בזמן הלעיסה
או לאחר הבליעה(לפחות לא הרגשתי)
לאחר כ-10 דק' התחילה לי צריבה די חזקה בגרון, שהתפוגגה רק אחרי כ3-4 שעות.
השאלה היא אם הסיבה לצריבה מתקשרת לכמות גדולה של עלי חוביזה או לרעילות של הצמח שאני לא מכיר?
מה נשמע יותר סביר?
תודה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עלים ירוקים
מישהו יודע אם עלים של גזר הם אכילים?
-
- הודעות: 27
- הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52
עלים ירוקים
טוב. נראה לי שהעלים שכתבתי למעלה הם של חזרת הגינה.
עלים ירוקים גדולים חריפים מאוד.
מישהו נתקל בכאלו עלים?
עלים ירוקים גדולים חריפים מאוד.
מישהו נתקל בכאלו עלים?
-
- הודעות: 916
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
עלים ירוקים
מישהו יודע אם עלים של גזר הם אכילים? כן (-: במרק בטוח.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עלים ירוקים
מה עושים עם העלים של הקישואים או ירקות אחרים שאוכלים בהם רק את הפרי?
מי יודע מה אכיל?
מי יודע מה אכיל?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עלים ירוקים
מדוע לא אוכלים את העלים הירוקים של הגזר - תרבותי ובר?
האם מזיק?
האם מזיק?
-
- הודעות: 621
- הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*
עלים ירוקים
שלום,
מתוך ויקיפדיה: עלי הגזר גם הם טובים למאכל, אם כי ברוב התרבויות לא נהוג להשתמש בהם.
מה לעשות עם עלי גזר: כאן
מתוך ויקיפדיה: עלי הגזר גם הם טובים למאכל, אם כי ברוב התרבויות לא נהוג להשתמש בהם.
מה לעשות עם עלי גזר: כאן
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עלים ירוקים
שאלה לי אליכם למנוסים בתחום העלים הירוקים.
לפני מספר שבועות היה לי יום ניסיוני: מהבוקר ועד אחה"צ אכלתי כמות די גדולה של שייקים ירוקים, שחלקם גם הכילו הרבה פירות.
אני טבעונית ואוכלת מבושל אבל באותו יום עשיתי נסיונות רואו-פוד של המון דברים, ואכלתי די הרבה מהם.
בקיצור, בשעות אחה"צ הרגשתי ממש מן "היי", תחושה של ריחוף וכו'... אבל ממש! כמו אחרי שאכטה מג'וינט (ויש לציין שזה משהו שלא נגעתי בו כבר שנים).
מישהו יודע אם קיים קשר לעלים הירוקים? או שזה פשוט הסוכר שבפירות? (מה שלא נראה לי מכיוון שאז זה היה "היי" יותר זמני והיה מתרחש קרוב יותר לזמן האכילה)...
אשמח להסבר, מדעי או רוחני
תודה
לפני מספר שבועות היה לי יום ניסיוני: מהבוקר ועד אחה"צ אכלתי כמות די גדולה של שייקים ירוקים, שחלקם גם הכילו הרבה פירות.
אני טבעונית ואוכלת מבושל אבל באותו יום עשיתי נסיונות רואו-פוד של המון דברים, ואכלתי די הרבה מהם.
בקיצור, בשעות אחה"צ הרגשתי ממש מן "היי", תחושה של ריחוף וכו'... אבל ממש! כמו אחרי שאכטה מג'וינט (ויש לציין שזה משהו שלא נגעתי בו כבר שנים).
מישהו יודע אם קיים קשר לעלים הירוקים? או שזה פשוט הסוכר שבפירות? (מה שלא נראה לי מכיוון שאז זה היה "היי" יותר זמני והיה מתרחש קרוב יותר לזמן האכילה)...
אשמח להסבר, מדעי או רוחני
תודה
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
עלים ירוקים
אני זרעתי ברוקולי צמח לי רק ירק בלי הפרחים הקבעולים והעלים צמחו לגובה כ 30 40 ס"מ בלי ברוקלי
עלים ירוקים
שלום רב למומחים
האם ניתן לשלב קייל מר בשוקולד מר וטעים?..
האם יש מתכון שוקולדי ו או בנני ו או קיילי (ועדיף כולם) למשקה סמיך וחמים לחורף?... סמודים רשק וכד קרים זה קל...
בתודה רבה וחורף נעים
האם ניתן לשלב קייל מר בשוקולד מר וטעים?..
האם יש מתכון שוקולדי ו או בנני ו או קיילי (ועדיף כולם) למשקה סמיך וחמים לחורף?... סמודים רשק וכד קרים זה קל...
בתודה רבה וחורף נעים