עלים ירוקים

יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

עלים ירוקים

שליחה על ידי יעל* »

אופק או מישהו אמיץ אחר, יש טיפים לגבי קילוף של עלי הצבר?
במחוזותינו, לצערי, זה בין העלים הבודדים שניתן למצוא בעונה זו. חשבתי להכין עם זה רסק ירוק.
ועוד שאלה, האם כדאי לשים ברסק רק עלים כאלה? או שזה יצא מין ג'לי כזה?
והאם זה באמת משלשל, כמו שקראתי בכמה מקורות ברשת?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עלים ירוקים

שליחה על ידי with_passion* »

יעל שלום -
קודם כל - יש סוג של צבר שהוא במיוחד לעלים.. דל מאד בקוצים (אני שם את העלים כמו שהם) - וקל מאד לגידול - אם את עוברת באזורי את מוזמנת לקפוץ ואתן לך כמה עלים בשביל לשתול אצלך (זה לא כזה נדיר כך שאם תצאי לטיולים באזורך סביר שתמצאי..).
לגבי עלים עם קוצים - יש סכינים מיוחדים בשביל זה.. אבל באמת אין צורך. פשוט לשבור עלה בזהירות בין הקוצים - ואם מברשת יבשה להעיף כמה שיותר מהקוצים. אחרי זה עם סכין חדה, לעבור על העלה, לנקודות של הקוצים יש קצת גובה - כך שהן פשוט יורדות ובסוף זה נראה כך
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

עלים ירוקים

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

רגע, אפשר גם לאכול את העלים של הסברס הרגיל? רק בלי הקוצים?

וזה גם חמצמץ כזה?
כוכבית*
הודעות: 27
הצטרפות: 18 נובמבר 2003, 22:22

עלים ירוקים

שליחה על ידי כוכבית* »

שלום לכולם
בחופשה האחרונה שלי בתורכיה טעמתי סלט מעלים עגולים בשרניים ירוקים, חלקים ובעלי טעם חזק מאוד בגודל של כ 2 ס"מ אורך ו 1.5 ס"מ רוחב פחות או יותר , שהיו המרכיב העיקרי בסלט בנוסף ליוגורט עיזים, את הסלט הזה הכינה אשתו של קרוב משפחה שבבעלותה גינת ירק לתפארת, את שמם של העלים לא קלטתי אבל את הטעם קשה לשכוח, אשמח מאוד אם למישהו זה נשמע מוכר ויוכל לומר לי היכן משיגים, איך מגדלים, מה השם בעברית וכל מידע אחר ,תודה רבה
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

עלים ירוקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

האם "כרול" היא מילה בעברית? לדעתי השם העברי של קייל הוא פשוט "כרוב עלים".
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

עלים ירוקים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לדעתי השם העברי של קייל הוא פשוט "כרוב עלים".
את צודקת.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

עלים ירוקים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ומסתבר שרוטבגה זה כרוב נפוס.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

עלים ירוקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

רוטבגה זה כרוב נפוס
הו! :-D
נפלא!
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

עלים ירוקים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

קיבלנו עלים ירוקים עם שורש שכשמקלפים אותו הוא צהוב סעל טעם דומה לשל קולורבי אבל עשיר יותר. אולי אתה מכיר במקרה?
תודה
אור_של_כוכבים*
הודעות: 27
הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52

עלים ירוקים

שליחה על ידי אור_של_כוכבים* »

בבקשה עזרו לי לזהות:
עלים בינוניים של ירוק. שבלולי השדה (הקטנים) כבר היו שם לפני..
הטעם- חריף נורא.
ובכן?
פלוני_אלמוני*
הודעות: 1182
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

עלים ירוקים

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

_מניסיוני האישי ועל-פי דעתי- כמות החומצה האוקסלית משתנה בכל צמח- על פי טיב התפתחותו ותנאי גידולו.
כשצורכים ממנה בכמויות גדולות- יש מין תחושת צריבה בגרון שאי אפשר להתעלם ממנה- ופשוט מפסיקים לאכול.
חוויתי זאת מספר פעמים עם עלי סלק נהדרים- ואפילו עם תרד, ובאותו אופן גם עם כף-אווז.
הצרכים של הגוף משתנים ומסיבה זו יש ימים שבהם צריכה גדולה יותר מצמח מסוים אפשרית- וביום אחר הגוף צריך פחות.
אך מעבר לצרכיו של הגוף- אפשר לזהות הבדלים משמעותיים ביותר בצמחים דומים הגדלים בעונות שונות.
לדוגמא כך האווז- שבשיא החורף- אחרי לילות קרים במיוחד- נהניתי לאכול ממנו כמויות אדירות שהיוו בשבילי את הארוחה העיקרית של היום- ללא תחושת צריבה כלל- לעומת זאת- אם אנסה לטעום מאותו צמח שהתחיל לנבוט אצלי בגינה כבר לפני מספר שבועות- כבר אחרי מספר עלים ארגיש תחושת צריבה לא נעימה בגרון._

אתמול אכלתי כ-8-10 עלי חוביזה(כולל הגבעול) ועוד 2עלים כולל גבעול מסוג אחר שאינני מכיר.
הסוג השני היה לו טעם לא משהו אבל לא הרגשתי צורך לירוק ולא היתה איזשהי צריבה בזמן הלעיסה
או לאחר הבליעה(לפחות לא הרגשתי)

לאחר כ-10 דק' התחילה לי צריבה די חזקה בגרון, שהתפוגגה רק אחרי כ3-4 שעות.

השאלה היא אם הסיבה לצריבה מתקשרת לכמות גדולה של עלי חוביזה או לרעילות של הצמח שאני לא מכיר?
מה נשמע יותר סביר?

תודה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עלים ירוקים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מישהו יודע אם עלים של גזר הם אכילים?
אור_של_כוכבים*
הודעות: 27
הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52

עלים ירוקים

שליחה על ידי אור_של_כוכבים* »

טוב. נראה לי שהעלים שכתבתי למעלה הם של חזרת הגינה.
עלים ירוקים גדולים חריפים מאוד.
מישהו נתקל בכאלו עלים?
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

עלים ירוקים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

מישהו יודע אם עלים של גזר הם אכילים? כן (-: במרק בטוח.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עלים ירוקים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה עושים עם העלים של הקישואים או ירקות אחרים שאוכלים בהם רק את הפרי?
מי יודע מה אכיל?
ביתית*
הודעות: 67
הצטרפות: 18 נובמבר 2008, 18:02

עלים ירוקים

שליחה על ידי ביתית* »

ברוקולי וכרובית בטוח אכיל.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עלים ירוקים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מדוע לא אוכלים את העלים הירוקים של הגזר - תרבותי ובר?
האם מזיק?
טנא_מלא_כוכבים*
הודעות: 621
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

עלים ירוקים

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

שלום,
מתוך ויקיפדיה: עלי הגזר גם הם טובים למאכל, אם כי ברוב התרבויות לא נהוג להשתמש בהם.
מה לעשות עם עלי גזר: כאן
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עלים ירוקים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאלה לי אליכם למנוסים בתחום העלים הירוקים.
לפני מספר שבועות היה לי יום ניסיוני: מהבוקר ועד אחה"צ אכלתי כמות די גדולה של שייקים ירוקים, שחלקם גם הכילו הרבה פירות.
אני טבעונית ואוכלת מבושל אבל באותו יום עשיתי נסיונות רואו-פוד של המון דברים, ואכלתי די הרבה מהם.
בקיצור, בשעות אחה"צ הרגשתי ממש מן "היי", תחושה של ריחוף וכו'... אבל ממש! כמו אחרי שאכטה מג'וינט (ויש לציין שזה משהו שלא נגעתי בו כבר שנים).
מישהו יודע אם קיים קשר לעלים הירוקים? או שזה פשוט הסוכר שבפירות? (מה שלא נראה לי מכיוון שאז זה היה "היי" יותר זמני והיה מתרחש קרוב יותר לזמן האכילה)...
אשמח להסבר, מדעי או רוחני :)
תודה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עלים ירוקים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני זרעתי ברוקולי צמח לי רק ירק בלי הפרחים הקבעולים והעלים צמחו לגובה כ 30 40 ס"מ בלי ברוקלי
נמוש*
הודעות: 82
הצטרפות: 20 דצמבר 2001, 23:26

עלים ירוקים

שליחה על ידי נמוש* »

שלום רב למומחים
האם ניתן לשלב קייל מר בשוקולד מר וטעים?..
האם יש מתכון שוקולדי ו או בנני ו או קיילי (ועדיף כולם) למשקה סמיך וחמים לחורף?... סמודים רשק וכד קרים זה קל...

בתודה רבה וחורף נעים
שליחת תגובה

חזור אל “מידע על מזונות ספציפיים”