פחד מכלבים
פחד מכלבים
הילד שלי בן שלוש וחצי וחש פחד גדול מכלבים. מספיק שישמע נביחות של כלב ומייד יכנס לפחד צעקות ובריחה היסטרית לבית.
למישהו יש עצה.
למישהו יש עצה.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
פחד מכלבים
לא. גם הבן שלנו, בן שלוש, מפחד מכלבים. מאוד נמשך אליהם אבל אף פעם לא מסכים להתקרב או ללטף.
יש דבר אחד שראיתי שהפריע לי:
כשהיינו אצל אחי והיה לו גור קטן, כולם שיחקו עם הגור וגם בני רצה, אבל פחד. היו שם מספיק אנשים שאמרו לו "אל תפחד, הוא לא יעשה לך כלום". חוץ מזה שזה שלילת ההרגשה של הילד, זה גם פשוט לא נכון. הגור היה קטן ונשך נשיכות משחק את כולם (ככה זה גורים). אז למזלי בני לא השתכנע ולא ניסה לשחק איתו. אם זה היה קורה, בטח היה מקבל פחד עוד יותר גדול כי אחרי שהצליחו להרגיע אותו הכלב בכל זאת נושך (וזה גם כואב!).
אז קודם כל אני מנסה להיזהר מדברים כאלה.
אבל בינתיים אנחנו במצב דומה.
יש דבר אחד שראיתי שהפריע לי:
כשהיינו אצל אחי והיה לו גור קטן, כולם שיחקו עם הגור וגם בני רצה, אבל פחד. היו שם מספיק אנשים שאמרו לו "אל תפחד, הוא לא יעשה לך כלום". חוץ מזה שזה שלילת ההרגשה של הילד, זה גם פשוט לא נכון. הגור היה קטן ונשך נשיכות משחק את כולם (ככה זה גורים). אז למזלי בני לא השתכנע ולא ניסה לשחק איתו. אם זה היה קורה, בטח היה מקבל פחד עוד יותר גדול כי אחרי שהצליחו להרגיע אותו הכלב בכל זאת נושך (וזה גם כואב!).
אז קודם כל אני מנסה להיזהר מדברים כאלה.
אבל בינתיים אנחנו במצב דומה.
פחד מכלבים
לפעמים הפחד מכלבים לא מאפשר בכלל לתפקד - הילד מפחד לצאת מהבית מחשש לפגוש כלב, ואם זה המצב ייתכן שטיפול פסיכולוגי יעזור. האם הילד עבר טראומה? לעתים אירוע חיצוני, גם אם אינו קשור ישירות לכלב כמו נשיכה, יכול להשפיע על פחד מכלבים. אולי יש לו רגשות עצורים כלפי משהו או מישהו (אח? הורה?), שהוא מרשה לעצמו "להוציא" רק כלפי כלבים?
מניסיון לא עוזר לומר לילד "הוא לא עושה כלום" ובטח שלא לתת לא להרגיש רע כי הוא מפחד מהכלב. חוץ מזה, מה זה כלב ש"לא עושה כלום"? גם אם הוא לא נושך יתכן שהילד מפחד שהכלב ילקק אותו, או יפיל אותו.
אצל ילדי הזמן עשה את שלו והיום הוא מאד אוהב כלבים, אבל אין כללים.
מניסיון לא עוזר לומר לילד "הוא לא עושה כלום" ובטח שלא לתת לא להרגיש רע כי הוא מפחד מהכלב. חוץ מזה, מה זה כלב ש"לא עושה כלום"? גם אם הוא לא נושך יתכן שהילד מפחד שהכלב ילקק אותו, או יפיל אותו.
אצל ילדי הזמן עשה את שלו והיום הוא מאד אוהב כלבים, אבל אין כללים.
-
- הצטרפות: 20 יולי 2001, 17:42
- דף אישי: הדף האישי של שיר_החופש*
פחד מכלבים
גם אחותי בת 3 ומשהו פתאום מפחדת מכלבים (יש לנו שלושה) זה משהו שנראה לי חולף עם הזמן... לעומת זאת יש לנו כלבה שבקושי נובחת ומאווודד אוהבת ילדים ולפעמים אחותי רוצה ללטף אותה, אז אני מחזיקה את הכלבה וגם מלטפת אותה... ולרגע הפחד עובר עד שהכלב השני נובח.. גם אני פעם שהייתי ילדה קטנה פחדתי מכלבים.. אבל היום ממש לא! זה משהו שיעבור אם הזמן אם האווירה תהיה שכלבים הם נחמדים ולא שכלבים תוקפים/נושכים/מבהילים וכו' וגם אם ילד נושך ואומרים לו מה אתה כלב?! רק כלבים נושכים או משהו בסגנון.. הוא מבין שכלב נושך ומאבד כל אמון ב"הוא לא עושה כלום" הרי כלב נושך לא?!
-
- הצטרפות: 20 יולי 2001, 17:42
- דף אישי: הדף האישי של שיר_החופש*
פחד מכלבים
ואפילו.. כלבים שומרים עלינו, הם החברים הכי טובים שלנו, אפשר לספר להם סודות והם לא יגלו לאף אחד.. וכו'... זה נותן הרגשת ביטחון..
-
פחד מכלבים
אצלנו הילד בפירוש עבר טראומה: הלכנו לבית של מישהי כשהוא היה קטן מאוד (בסביבות שנה) והיה שם כלב קטנצ'יק שפתאום התחיל לנבוח בטירוף בקולות גבוהים כאלה של כלב קטן. הילד נבהל מאוד וכנראה מאז הוא מפחד.
-
פחד מכלבים
תראו מה מצאתי בדף גמילה מחיתולים :
לבתי נתתי מטה קסמים דמיוני שהיא יכולה להניף אותו על כלבים כשהם עוברים לידה, כשהיא פחדה מכלבים. היא אוהבת פיות, וזה התאים לה לתמונה של פיות ומטה הקסמים שלהן וכדומה. העובדה היא שזה עזר ומנע לחלוטין התקפי היסטריה שהיו קודם. ומה זה בסך הכל? מטה קסמים דמיוני!
(מאת בשמת א הידועה לטוב)
לבתי נתתי מטה קסמים דמיוני שהיא יכולה להניף אותו על כלבים כשהם עוברים לידה, כשהיא פחדה מכלבים. היא אוהבת פיות, וזה התאים לה לתמונה של פיות ומטה הקסמים שלהן וכדומה. העובדה היא שזה עזר ומנע לחלוטין התקפי היסטריה שהיו קודם. ומה זה בסך הכל? מטה קסמים דמיוני!
(מאת בשמת א הידועה לטוב)
פחד מכלבים
אני קוראת כאן על ילדים בני 3 שמפחדים מכלבים זה לא טוב זה בטוח אבל הם קטנים ואילו אני מגודלת שכמותי בת 40 ומתה מתה מפחד וממש סובלת מזה נשך אותי כלב בילדותי לא נשיכה רצינית אבל זה כנראה הספיק לי לכל החיים יש למישהו פתרון בשבילי? מישהו יעץ לי להכניס כלב הביתה ואני ייתרגל לאאאאאאאא זה לא נראה לי 

-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
פחד מכלבים
אוי כמה סיפורים על ילדים שפחדו מכלבים ועכשיו הם אוהבים אותם והכל בזכות הקטנה שלי .
אבל היא כבר הלכה לישון (במערת הפוך שלה ) כי כבר מאוחר .
בכל אופן מי שרוצה לפגוש כלבה שמעבירה את כל הפחד יכול לנסות לקבוע איתנו פגישה. היא ממש מיוחדת מצחיקה וילדים קולטים אתזה די מהר יש כאלה שממשיכים לפחד אבל התובנה שהם בעצם רוצים לאהוב אותה מאוד עוזרת להם .
ועכשיו ציטוט
אילה: תסביר לי איך זה בדיוק שהפסקת לפחד מטייני אולי אני אולכ להסביר לעוד ילדים וגם הם יפסיקו לפחד
עידו : אני לא באמת פחדתי אני רק עשיתי את עצמי כאילו שאני פוחד הנה רוצה לראות איך אני מלטף אותה ?
אני :
אני חושבת שטייני רוצה לראות איך אתה מלטף אותה וגם איך אתה נותן לה נקניק .
עידו: הכלבים הם צאצאים של זאבים. והם הפכו לכלבים בזמן שהם שמרו על האדם הקדמון . מזאבים הילדים האלה בטוח לא יפחדו
חתולים הם צאצאים של נמרים .ואת יודעת של מי בני אדם הם צאצאים ?
אילה: של מי ?
עידו :של האדם הקדמון
אילה: ושל מי האדם הקדמון צאצא.
עידו:אני אשאל את אבא .
אבל היא כבר הלכה לישון (במערת הפוך שלה ) כי כבר מאוחר .
בכל אופן מי שרוצה לפגוש כלבה שמעבירה את כל הפחד יכול לנסות לקבוע איתנו פגישה. היא ממש מיוחדת מצחיקה וילדים קולטים אתזה די מהר יש כאלה שממשיכים לפחד אבל התובנה שהם בעצם רוצים לאהוב אותה מאוד עוזרת להם .
ועכשיו ציטוט
אילה: תסביר לי איך זה בדיוק שהפסקת לפחד מטייני אולי אני אולכ להסביר לעוד ילדים וגם הם יפסיקו לפחד
עידו : אני לא באמת פחדתי אני רק עשיתי את עצמי כאילו שאני פוחד הנה רוצה לראות איך אני מלטף אותה ?
אני :
![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
עידו: הכלבים הם צאצאים של זאבים. והם הפכו לכלבים בזמן שהם שמרו על האדם הקדמון . מזאבים הילדים האלה בטוח לא יפחדו
חתולים הם צאצאים של נמרים .ואת יודעת של מי בני אדם הם צאצאים ?
אילה: של מי ?
עידו :של האדם הקדמון
אילה: ושל מי האדם הקדמון צאצא.
עידו:אני אשאל את אבא .
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
פחד מכלבים

מודה, גם אני מהמפחדים שחצו את ה-40.
טראומות מילדות שלא טופלו בזמן.
אני יודעת שיש טיפול במגע עם בע"ח, יש לפחות מקום אחד כזה. אחפש קישור.
-
פחד מכלבים
יש אפילו כמה כאלה פה באתר אני זוכרת שקראתי עליהן ב בחירת מקצוע.
אבל אני חושבת ששם מטפלים בקשיים אחרים .
לא בקשיים שקשורים לבעלי חיים אבל אני לא בטוחה .
את רואה נועה אתן צריכות לבוא לבקר אותנו:-] יום אחד .
אבל אני חושבת ששם מטפלים בקשיים אחרים .
לא בקשיים שקשורים לבעלי חיים אבל אני לא בטוחה .
את רואה נועה אתן צריכות לבוא לבקר אותנו:-] יום אחד .
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
פחד מכלבים
את רואה נועה אתן צריכות לבוא לבקר אותנו יום אחד
כבר הרבה לפנייך חשבו שהם יכולים לעזור לי...
בכל מקרה תודה על ההזמנה @}
בהחלט נעשה את זה יום אחד!
כבר הרבה לפנייך חשבו שהם יכולים לעזור לי...

בהחלט נעשה את זה יום אחד!
-
פחד מכלבים
אני קטונתי
זאת טייני שיכולה גם לגדול שבפחדים
אולי בגלל שהיא בעצמה סובלת מהתקפי חרדה
זאת טייני שיכולה גם לגדול שבפחדים
אולי בגלל שהיא בעצמה סובלת מהתקפי חרדה
-
- הצטרפות: 27 מרץ 2005, 11:50
פחד מכלבים
הערות והערות לגבי פחד מכלבים:
אני שייכת לאלו שמאוד מאוד אוהבים כלבים, כל חייב היו סביבי בעלי חיים.
לצערי אני נתקלת בסביבתי בילדים ובמבוגרים שפוחדים מכלבים. לדעתי כדי להפחית את הפחד או לפחות להתמודד עם הנושא צריך לערב את ההורים של הילד או המבוגר עצמו וכמובן את בעלי הכלבים בשכונה.
יש להבין שלכלבים יש שפה ודרך לתקשרות עם הסביבה .
ראשית יש לדעת איך להתקרב לכלב. כלב שאתה לא מכיר בוודאי לא ישר להתקרב וללטף.
יש לראות כל הזמן את הסימנים שהכלב מראה לנו. רצוי לדבר אליו בטון נעים ולא תקיף.
מכשכש בזנב? - מראה כי הוא שמח, זנב בין הרגלים שמוט - הכלב פוחד, עם הזנב אינו זז כלל - הוא בוחן אותך ולא כדאי להתקרב.
האם הוא חושף שיניים? אם כן בוודאי שלא להתקרב.
אם הכלב מכשכש בזנב וופיו פתוח בלי להראות לנו שניים, יש לדבר אליו, להתקרב בזהירות ולתת לו להריח את כף היד.
מאוד לאט, מאוד בעדינות, לא להתנפל עליו ישר בליטופים.
מומלץ ליזום מפגשים קבועים, מידי יום או מידי שבוע למפגש חברתי בין הילד ומהמשפחה שיש לה כלב, וכך הכלב וגם הילד יתרגלו לנוכחות אחד של השני.אולי ראשית בשכונה בחוץ ואחר כך בבית של הכלב.
לאט לאט עם הזמן אולי הילד ירצה לתת לכלב משהו לאכול מכפות ידיו. יצירת אמון זהו תהליך איטי והדדי.
מניסיוני זה ניתן, עם סבלנות, התמדה ורצון הדדי של שני הצדדים - ניתן לגשר על הכל.
חיות בכלל וכלבים בפרט הם כל כך מעשירים את חיינו, כל כך מחברים למקום טוב ואהוב שחבל שאנשים יחמיצו הזדמנות להתקרב לחיות נפלאות ונאמנות כאלו.
הכלב ברגע שרכשת את אמונו, ישמח תמיד לראותך - לא משנה איך אתה נראה, כמה אתה מרוויח, אם אתה מרוצה מעצמך או לא. הכלב תמיד יאהב אותך כפי שאתה וזה תמיד טוב לכולנו!!
בהצלחה לכל הפוחדים.
אני שייכת לאלו שמאוד מאוד אוהבים כלבים, כל חייב היו סביבי בעלי חיים.
לצערי אני נתקלת בסביבתי בילדים ובמבוגרים שפוחדים מכלבים. לדעתי כדי להפחית את הפחד או לפחות להתמודד עם הנושא צריך לערב את ההורים של הילד או המבוגר עצמו וכמובן את בעלי הכלבים בשכונה.
יש להבין שלכלבים יש שפה ודרך לתקשרות עם הסביבה .
ראשית יש לדעת איך להתקרב לכלב. כלב שאתה לא מכיר בוודאי לא ישר להתקרב וללטף.
יש לראות כל הזמן את הסימנים שהכלב מראה לנו. רצוי לדבר אליו בטון נעים ולא תקיף.
מכשכש בזנב? - מראה כי הוא שמח, זנב בין הרגלים שמוט - הכלב פוחד, עם הזנב אינו זז כלל - הוא בוחן אותך ולא כדאי להתקרב.
האם הוא חושף שיניים? אם כן בוודאי שלא להתקרב.
אם הכלב מכשכש בזנב וופיו פתוח בלי להראות לנו שניים, יש לדבר אליו, להתקרב בזהירות ולתת לו להריח את כף היד.
מאוד לאט, מאוד בעדינות, לא להתנפל עליו ישר בליטופים.
מומלץ ליזום מפגשים קבועים, מידי יום או מידי שבוע למפגש חברתי בין הילד ומהמשפחה שיש לה כלב, וכך הכלב וגם הילד יתרגלו לנוכחות אחד של השני.אולי ראשית בשכונה בחוץ ואחר כך בבית של הכלב.
לאט לאט עם הזמן אולי הילד ירצה לתת לכלב משהו לאכול מכפות ידיו. יצירת אמון זהו תהליך איטי והדדי.
מניסיוני זה ניתן, עם סבלנות, התמדה ורצון הדדי של שני הצדדים - ניתן לגשר על הכל.
חיות בכלל וכלבים בפרט הם כל כך מעשירים את חיינו, כל כך מחברים למקום טוב ואהוב שחבל שאנשים יחמיצו הזדמנות להתקרב לחיות נפלאות ונאמנות כאלו.
הכלב ברגע שרכשת את אמונו, ישמח תמיד לראותך - לא משנה איך אתה נראה, כמה אתה מרוויח, אם אתה מרוצה מעצמך או לא. הכלב תמיד יאהב אותך כפי שאתה וזה תמיד טוב לכולנו!!
בהצלחה לכל הפוחדים.
-
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
פחד מכלבים
איך התגברה בתי מהפחד הזה?
נסענו לחו"ל להורים של בעלי, ולהם כלבה, כלבה בוגרת לבנה, כלבה שהיא כמעט בן אדם (הבנה והבעה מדהימה).
זהו, פשוט הגענו אליהם והילדה נגעה בכלבה. כלבה בוגרת שלא זזה הרבה, כלבה רצינית ולא נובחת על כל דבר שזז.
בהתחלה הילדה רק נגעה, ורק ליטפה, ואחר כך האכילה, ונתנה את הסוף של המעדן שלה, ואחר כך נתנה לכלבה מים בקערה, ולבסוף אפילו נרדמה עם הכלבה ביחד על השטיח..
ניסינו כמובן גם להביא כלב ולא עמדנו בזה (אנחנו ההורים).
עד היום בתי אוהבת מאוד בעלי חיים.
נסענו לחו"ל להורים של בעלי, ולהם כלבה, כלבה בוגרת לבנה, כלבה שהיא כמעט בן אדם (הבנה והבעה מדהימה).
זהו, פשוט הגענו אליהם והילדה נגעה בכלבה. כלבה בוגרת שלא זזה הרבה, כלבה רצינית ולא נובחת על כל דבר שזז.
בהתחלה הילדה רק נגעה, ורק ליטפה, ואחר כך האכילה, ונתנה את הסוף של המעדן שלה, ואחר כך נתנה לכלבה מים בקערה, ולבסוף אפילו נרדמה עם הכלבה ביחד על השטיח..
ניסינו כמובן גם להביא כלב ולא עמדנו בזה (אנחנו ההורים).
עד היום בתי אוהבת מאוד בעלי חיים.
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 03:00
- דף אישי: הדף האישי של שמש_זורחת*
פחד מכלבים
אני כל חיי פחדתי מכלבים. בילדותי זה ממש הפריע לי, נהגתי לעבור למדרכה ממול, רק כדי לא לעבור ליד כלב ברחוב (במיוחד אם הוא היה ללא בעלים). כנראה שהפחד עבר אלי מאמא שלי, שפחדה בדיוק כמוני. החלטתי שאנסה לא להעביר את הפחד לילדי... וכל פעם שראינו כלב ברחוב עצרנו לידו ואם הבעלים נראה נחמד אפילו ביקשנו ללטף. אמנם זו לא חוכמה גדולה כי כרגע אנחנו בארה"ב ואין פה כלבים ללא בעלים, והם תמיד קשורים, אבל בכל זאת. אז יש לי בת שאכן לא מפחדת מכלבים, מאוד רוצה כלב בבית, ומזכירה לי זאת מדי פעם. ויש לי בן שמפחד. לא בצורה חריפה כמוני, אבל כשיש כלב לידו הוא נראה לחוץ, ולא ממש ירצה לגעת, אלא אם כל המשפחה נוגעת בו הוא אולי יעיז.
יש לי אחיין שפחד (לא יודעת כמה בדיוק), ןהןא עבר טיפול אצל תרפיסטית המתמחה בטיפול בפחדים, וזה מאוד עזר לו. כיום כשרץ לידו כלב בגן המשחקים הוא ממשיך כרגיל. נראה לי שטיפול כזה מאוד מומלץ (נדמה לי שהוא היה בן 7 בערך כשעבר את הטיפול).
יש לי אחיין שפחד (לא יודעת כמה בדיוק), ןהןא עבר טיפול אצל תרפיסטית המתמחה בטיפול בפחדים, וזה מאוד עזר לו. כיום כשרץ לידו כלב בגן המשחקים הוא ממשיך כרגיל. נראה לי שטיפול כזה מאוד מומלץ (נדמה לי שהוא היה בן 7 בערך כשעבר את הטיפול).
פחד מכלבים
אתמול בערב ישבתי בגינה השכונתית עם ילדתי והיתה אוירה כל כך רגועה וכיף. לגינה הגיעה אישה מלווה בילדיה הקטנים ובכלב מפלצתי מפחיד.
נשימתי נעתקה אני כל כך פוחדת מכלבים. ביקשתי ממנה אם אפשר לשים לכלב מחסום והיא כל כך מנומסת שאמרה לי לא צריך הוא כלב טוב.
אמרתי לה שאני לא מטילה ספק כאן בטוב ליבו של הכלב אלא שבגינה יש ילדים ולא מקובל שהכלב יסתובב כך חופשי וכבר התחלתי לאסוף את דבריי בכדי ללכת כי ראיתי שהיא נעולה על זה לא לשים מחסום. אב אחד התערב ועוד אמא והתחיל ויכוח, הרגשתי לא נעים אבל היא לא מוכנה ללכת או לשים מחסום.
היא כל כך נפגעה שכולנו מפחדים מהכלב הזה. ורק טענה שהמראה שלו מפחיד אבל בפנים יש לו לב עדין יותר מכולנו פה (כך היא אמרה) החלטתי ללכת כי ראיתי שילדתי המתוקה כל כך מבוהלת ממנו, זה בגללי אני יודעת אני ממש העברתי לה את הפחד הזה מכלבים בלי שתכננתי זאת, אבל ברור שכל פעם אני רואה כלב ומתחילה להזיע ועושה הכל לא ליהיות לידו וישר נעלמת לכיוון אחר אז היא קולטת זאת. התחלתי ללכת ופתאום הוא קפץ עלי מאחור (אני בטוחה שהאישה הרעה הזאת נתנה לו הוראה) וסחב לי את החולצה, מהר מאוד עזרו לי האנשים בגינה וצרחו עליה בטירוף, היא התקפלה בשניות ונעלמה. אחר כך כולם דיברו על כך שהיא פחדה שלא נתלונן עליה, מה שאני עברתי בשניות הללו זה היה נצח, הרגשתי מין רעידת אדמה פנימית ואני עד עכשיו נסערת. בכיתי המון כשבאתי הביתה,כל כך נבהלתי. זהו.. אני מקווה שילדתי לא תפחד עכשיו לרדת לגינת המשחקים שהיא כל כך אוהבת (אני כן אפחד) אבל נראה לי שאסור לי יותר להראות לה את הפחד שלי, כי הסבירו לי פעם שכלב קולט מי מפחד ממנו ורק אליו הוא בא אז אינני רוצה שזה יקרה לה ביום שהיא תצטרך ליהיות במקום מסוים לבדה..
נשימתי נעתקה אני כל כך פוחדת מכלבים. ביקשתי ממנה אם אפשר לשים לכלב מחסום והיא כל כך מנומסת שאמרה לי לא צריך הוא כלב טוב.
אמרתי לה שאני לא מטילה ספק כאן בטוב ליבו של הכלב אלא שבגינה יש ילדים ולא מקובל שהכלב יסתובב כך חופשי וכבר התחלתי לאסוף את דבריי בכדי ללכת כי ראיתי שהיא נעולה על זה לא לשים מחסום. אב אחד התערב ועוד אמא והתחיל ויכוח, הרגשתי לא נעים אבל היא לא מוכנה ללכת או לשים מחסום.
היא כל כך נפגעה שכולנו מפחדים מהכלב הזה. ורק טענה שהמראה שלו מפחיד אבל בפנים יש לו לב עדין יותר מכולנו פה (כך היא אמרה) החלטתי ללכת כי ראיתי שילדתי המתוקה כל כך מבוהלת ממנו, זה בגללי אני יודעת אני ממש העברתי לה את הפחד הזה מכלבים בלי שתכננתי זאת, אבל ברור שכל פעם אני רואה כלב ומתחילה להזיע ועושה הכל לא ליהיות לידו וישר נעלמת לכיוון אחר אז היא קולטת זאת. התחלתי ללכת ופתאום הוא קפץ עלי מאחור (אני בטוחה שהאישה הרעה הזאת נתנה לו הוראה) וסחב לי את החולצה, מהר מאוד עזרו לי האנשים בגינה וצרחו עליה בטירוף, היא התקפלה בשניות ונעלמה. אחר כך כולם דיברו על כך שהיא פחדה שלא נתלונן עליה, מה שאני עברתי בשניות הללו זה היה נצח, הרגשתי מין רעידת אדמה פנימית ואני עד עכשיו נסערת. בכיתי המון כשבאתי הביתה,כל כך נבהלתי. זהו.. אני מקווה שילדתי לא תפחד עכשיו לרדת לגינת המשחקים שהיא כל כך אוהבת (אני כן אפחד) אבל נראה לי שאסור לי יותר להראות לה את הפחד שלי, כי הסבירו לי פעם שכלב קולט מי מפחד ממנו ורק אליו הוא בא אז אינני רוצה שזה יקרה לה ביום שהיא תצטרך ליהיות במקום מסוים לבדה..

-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
פחד מכלבים
לבתי נתתי מטה קסמים דמיוני שהיא יכולה להניף אותו על כלבים כשהם עוברים לידה
דמיון מודרך הוא דרך מצוינת להתמוגג עם פחד מכלבים (ומכל אלמט לא רצוי כשעוברים ברחוב). אפשר לדמיין:
דמיון מודרך הוא דרך מצוינת להתמוגג עם פחד מכלבים (ומכל אלמט לא רצוי כשעוברים ברחוב). אפשר לדמיין:
- את הכלב עצמו כשהוא נעשה קטן יותר ויותר, עד שהוא ממש מיניאטורה מגוחכת של כלב... בכלל לפחדים עוזר לתרגל תרגילי מבט ופרספקטיבה, יש לזה תורה שלמה ששכחתי את שמה
- להקיף את עצמנו בבועה מוזהבת (אפשר אמא וילד יחד בפנים) שהולכת איתנו וחסינה לכל כוח/השפעה שלילית חיצונית.
- לקחת אוויר מעט פני שחולפים ליד הכלב, ולשחרר אותו בעדינות ממש ברגע שחולפים זה על פני זה. זה מאפשר, ממש פיזית, "לא לספוג אותו פנימה" - עוזר מאוד גם כשרוצים למשל להתחמק מאדם זר שנראה שלילי או מאיים.
פחד מכלבים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני מפחדת מאוד מכלבים יש טראומה שאני רואה כלב אפילו מ2 מטר אני מתחילה לצעוק ולפחד אני לא יודעת מה לעשות
אלה הדברים שאני מפחדת מכלבים
מת שששמישהו יעזור לי בבקשהההה?
אני מפחדת מאוד מכלבים יש טראומה שאני רואה כלב אפילו מ2 מטר אני מתחילה לצעוק ולפחד אני לא יודעת מה לעשות
אלה הדברים שאני מפחדת מכלבים
- שהם התקרבו אלי
- שהם יריחו אותי
- שהם ינשכו אותי
- שהם ילקקו אותי
מת שששמישהו יעזור לי בבקשהההה?
פחד מכלבים
אליאנה. דרך טובה להבין את הפחד מכלבים ולמגר אותו זה היפנותרפיה... טיפול מאוד חזק שמשחרר אותך מפחדייך. דרך נוספת מתקשרת לשחזור גלגולים. לפעמים אדם סוחב איתו פחד הטמוע בו מאז שזוכר את עצמו ולא יודע למה. לרוב קשור בחוויה שנותרה מזמן אחר... תמיד שווה לנסות...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
פחד מכלבים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שוב מחקו תגובה
הדרך הטובה ביותר היא חשיפה הדרגתיתי בסביבה תומכת
שוב מחקו תגובה
הדרך הטובה ביותר היא חשיפה הדרגתיתי בסביבה תומכת
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*