אח נימול אח שלם
אח נימול אח שלם
רגע לפני הלידה של בני השני.
את הראשון מלנו אחרי התלבטויות מרובות.
עכשיו שוב מתלבטים - אבל הפעם נוספה עוד תהיה - איך מסבירים לילדים צעירים את ההבדל בהחלטה ואיך זה מתקבל.
אשמח לשמוע חוויות מהורים במצב דומה שהכריעו לטובת אי-מילה.
את הראשון מלנו אחרי התלבטויות מרובות.
עכשיו שוב מתלבטים - אבל הפעם נוספה עוד תהיה - איך מסבירים לילדים צעירים את ההבדל בהחלטה ואיך זה מתקבל.
אשמח לשמוע חוויות מהורים במצב דומה שהכריעו לטובת אי-מילה.
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
- דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*
אח נימול אח שלם
ממש בקצרה כי היונק שלי לא ממש מרוצה מהמחשב כרגע...
הגדול בן שנתיים וקצת נימול (לא היתה התלבטות, לצערי. כי אם היתה, הוא היה שלם).
הקטן ארבעה חודשים ואינו נימול.
הם שונים. נראים שונה, מתנהגים שונה, ילדים אחרים - לא אותו אדם. מתוקף כך, גם גופם. אינו זהה אחד לשני. זה בסך הכל עוד פרט קטן בשוני ביניהם.
ולהם? לכשישאלו (ונראה לי שזה יהיה עוד כמה שנים טובות), אומר שכך הצעיר נולד. כשהבכור נולד עשינו לו ברית כי זה מה שחשבנו שהכי טוב לו באותו רגע ועם הזמן גדלנו, צמחנו, שינינו את דעתנו. בעינינו שניהם מושלמים, כל אחד בדרכו הוא. וזהו, יש פה כבר ממש מחאה. מיד יענו לך עוד. חפשי תשובה מאוד יפה על כך של רני כשר, לא יודעת איפה.
הגדול בן שנתיים וקצת נימול (לא היתה התלבטות, לצערי. כי אם היתה, הוא היה שלם).
הקטן ארבעה חודשים ואינו נימול.
הם שונים. נראים שונה, מתנהגים שונה, ילדים אחרים - לא אותו אדם. מתוקף כך, גם גופם. אינו זהה אחד לשני. זה בסך הכל עוד פרט קטן בשוני ביניהם.
ולהם? לכשישאלו (ונראה לי שזה יהיה עוד כמה שנים טובות), אומר שכך הצעיר נולד. כשהבכור נולד עשינו לו ברית כי זה מה שחשבנו שהכי טוב לו באותו רגע ועם הזמן גדלנו, צמחנו, שינינו את דעתנו. בעינינו שניהם מושלמים, כל אחד בדרכו הוא. וזהו, יש פה כבר ממש מחאה. מיד יענו לך עוד. חפשי תשובה מאוד יפה על כך של רני כשר, לא יודעת איפה.
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
אח נימול אח שלם
יש כבר דף שעוסק בנושא הזה. לא זוכרת את שמו, הוא מן הסתם מופיע ב מדור בלי ברית מילה.
אח נימול אח שלם
אני חושבת שכדאי לך לנסות גם את הפורום "מוותרים על ברית מילה" בתפוז. ואולי גם מפגש קה"ל יכול להועיל.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
אח נימול אח שלם
גמצלנו - בכור נימול (בן 8.5), צעיר (4.5) לא. בת (8.5) לא.
א. אין בעיות, אין שאלות "למה". שניהם מודעים לשוני. הבכור קצת מקנא בצעיר על האפשרויות הפירוטכניות הגלומות בעורלה.
ב. גם כשיעלו השאלות, ומן הסתם הן יעלו - נענה שעשינו את מה שחשבנו שהוא הטוב ביותר עבור כל אחד מהם - רק שדעתנו על מה טוב, השתנתה.
ג. השוני בין האחים לא נראה לי שיקול בכלל. כמו שהראשונים נולדו בניתוח, והשלישי בבית, כמו שהראשונים בקושי ינקו - והשלישי ינק לאורך זמן, כמו שהורה שמכה את בכורו, ואז לומד להתמודד אחרת, לא ימשיך ויכה את ילדו הצעיר, רק בשביל להמנע משונות, מקיפוח (של מי מהם?).
ד. האחים שונים בעוד דברים. לאחת יש תלתלים, לאחרים לא, אחד נמוך, אחת גבוהה (והם עוד באותו גיל!), וכן הלאה וכן הלאה (אפילו שבשורה התחתונה הם מאד מאד דומים, שלושתם). הם דווקא אוהבים למצוא מי יוצא דופן ובמה.
א. אין בעיות, אין שאלות "למה". שניהם מודעים לשוני. הבכור קצת מקנא בצעיר על האפשרויות הפירוטכניות הגלומות בעורלה.
ב. גם כשיעלו השאלות, ומן הסתם הן יעלו - נענה שעשינו את מה שחשבנו שהוא הטוב ביותר עבור כל אחד מהם - רק שדעתנו על מה טוב, השתנתה.
ג. השוני בין האחים לא נראה לי שיקול בכלל. כמו שהראשונים נולדו בניתוח, והשלישי בבית, כמו שהראשונים בקושי ינקו - והשלישי ינק לאורך זמן, כמו שהורה שמכה את בכורו, ואז לומד להתמודד אחרת, לא ימשיך ויכה את ילדו הצעיר, רק בשביל להמנע משונות, מקיפוח (של מי מהם?).
ד. האחים שונים בעוד דברים. לאחת יש תלתלים, לאחרים לא, אחד נמוך, אחת גבוהה (והם עוד באותו גיל!), וכן הלאה וכן הלאה (אפילו שבשורה התחתונה הם מאד מאד דומים, שלושתם). הם דווקא אוהבים למצוא מי יוצא דופן ובמה.
אח נימול אח שלם
המון מידע במקומות אחרים באתר והדף לא התרומם. דף למחיקה ?
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
אח נימול אח שלם
המון מידע במקומות אחרים באתר
איפה?
איפה?
אח נימול אח שלם
מודה שאני לא זוכרת אבל בטוחה במאה אחוז שקראתי על זה לפחות בשני דפים כי אנחנו בעצמנו התלבטנו.
אולי מישהי אחרת אחרת זוכרת?
אולי מישהי אחרת אחרת זוכרת?
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
אח נימול אח שלם
טוב, לא מצאתי בחיפוש, אבל אולי יש קצת גם בדף לא נימול בין נימולים.
למען הספק, אני מציעה להשאיר עד שמישהי תיזכר.
למען הספק, אני מציעה להשאיר עד שמישהי תיזכר.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
אח נימול אח שלם
אני מציעה להשאיר עד שמישהי תיזכר