בכולופן.
פה, בארה"ב, הרבה חנויות מחייבות על שימוש בשקיות פלסטיק (את הלקוח), כל החנויות מספקות שקיות רב פעמיות ממוחזרות מבד או מאריג על בסיס פלסטיק (כמו של איקאה, רק הרבה יותר קטנות ונוחות) ויש המגדילים עשות (Whole Foods Market ודומיו) ונותנים ללקוח 5סנט על כל שימוש בשקית שהוא הביא מהבית. כלומר, אם מילאת 3 שקיות בזמן האריזה, והן של החנות, זה עולה לך 15סנט, אבל אם הבאת אותן מהבית אתה מקבל 15סנט. וזה עובד.
הם כמובן מאפשרים אריזה גם בפלסטיק, אבל זה לא מאד נפוץ בחנות הזאת.
באופן אישי אני לא משתמשת בכלל בשקיות פלסטיק כבר מהארץ. בארץ הייתי שמה קרטון בעגלת הקניות שתמיד היה לי בבגאז' וממלאת אותו בירקות בלי אריזה נוספת. ואח"כ אורזת לתוך שקיות שתפרתי בעצמי. פה אני פשוט שמה ישר בעגלה. אני לא מבינה מה מפריע לאנשים לשים ישר בעגלה. אני אשמח לתשובות. מאחר שאנחנו ממלאים את העגלה שלנו בפירות וירקות כמעט עד למעלה, אני לא מוצאת שזה יותר מדי מבולגן גם כאשר יש יותר מאשר 2 אבוקדו ושקית בורגול (מנייר)
אה, וזה עוד עניין. באיזור של הBulk יענו "לפי משקל" אורזים בשקיות נייר, וגם אותן אני מביאה לשימושים נוספים עד שהן מתבלות ואז הן הולכות או לקומפוסט או למחזור.
אני חיה חיים מאד בורגניים, לא רוקדת ערומה לאור הלבנה מסביב לקומפוסט שלי... ואני מתעקשת שזה אפשרי. אפילו פה, בחנויות כמו Staples (כמו אופיס דיפו) שבה המוכר ישר אורז לך לתוך שקית פלסטיק אני מיד אומרת "I will not need a bag, thank you"
היום יש לי בבגאז' (של האוטו ושל האופניים:-)) שקיות בד מסחריות. היו כבר כמה פעמים ששכחתי אותן באוטו, וזה ביעס אותי וקניתי שקיות נייר, ואז נפל לי אסימונצ'יק: מי אמר שצריך לארוז בקופה???
אם אני שוכחת ת'שקיות, אני פשוט מחזירה הכל לעגלה ואורזת בחניון ישר מהעגלה אל הבגאז'. אז נכון שפה יש יותר מקום חניה, אבל אני מדמיינת את הסופר שלי בכפר סבא, (אליו בקושי הלכתי) או את הביו-סנטר (שבו גם אנחנו היינו מנקות את הרצפה, ונהר היתה חביבת העובדים וכרטיס האשראי שלי חביב-הבעלים...

מה אומרות?