פערים בקצב בין בני זוג דף זמני

חני_בונה*
הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

פתחתי את הדף הזה כי אני זקוקה לעזרה בהקשר לספר שאני כותבת.
אם הדף לא מתאים אנא יידעו אותי

במסגרת הזוגית באופן טבעי אחד מבני הזוג איטי ביחס לאחר בתחום מסויים ומהיר ממנו בתחום אחר. למשל: בן הזוג שלי מהיר בהתמצאות במרחב גם במקומות שהוא לא מכיר, ואילו אני צריכה לשהות במקום שבוע כדי להתמצא. הוא איטי בפרידה מחפצים ואני הרבה יותר מהירה ממנו בנושא זה.
כל עוד יש הבנה וקבלה של הפערים בין בני הזוג מתוך ההכרות והאהבה של האחד את השני הכל בסדר. אבל לפעמים הפערים מלווים במתחים ובתחושות כמו "הצד השני מעכב אותי" או "בגלל הצד השני אני צריך להזדרז. "

אני זקוקה לעזרה ב2 שאלות.
  • איך לדעתכם אפשר להמעיט את המתחים הקשורים בפערים אלה?
השאלה השנייה נוגעת בהבדלים בין נשים לגברים בשימוש בביטויים ומילים עם השורש א.ה.ב בהקשר למערכות יחסים (לאו דווקא זוגית)
  • על פי נסיוני לנשים הרבה יותר קל בביטויים הקשורים במילה אהבה. אבל אין לי מספיק "בסיס" לאמירה זו.
מה דעתכם? האם זה באמת כך? איך אתם מסבירים את ההבדל אם הוא קיים?

מודה מאד
{@
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

הי חני,
איזה אתגר כיפי על הבוקר. תודה לך |יש|
באשר לפערים, מה שעובד עבורי זה מצד אחד הסכמה לשחרר תחומים שאני פחות טובה בהם ואין לי עניין בהם. כלומר, שחרור המקומות של מאבקי האגו ואז כשבכול זאת יש לי עניין לקבוע/להוביל תחום שאני פחות טובה בו אני דואגת ליידע, להגדיר, לבקש כלומר לייצר לעצמי את המרחב באופן פעיל.
ובאשר לשימוש במילה אהבה, אני מסכימה עם האבחנה שלך. היא משקפת בעיני את הפער בין נשים וגברים בצורך לתמלל דברים בכלל ורגשות בפרט. בביטוי במעשים או בהתכווננות אני לא בטוחה שיש הבדל.
נעמי*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2002, 20:19

שליחה על ידי נעמי* »

הפערים מאפשרים חלוקת תפקידים כשמגדלים משפחה ביחד. למשל ; בעלי אחראי לכך שהחשבונות ישולמו בזמן וליחסים פוליטיים עם בני משפחה ואני אחראית בטיחות, עמידה בזמנים ושהבית לא יראה הפוך מידי. בקשר לביטויי אהבה; אני חושבת שגברים לא משתמשים במילה או בביטוייה בקלות בה אנו עושות זאת משום שהם פגיעים יותר מאיתנו ולא ישרדו דחיה טוב כמונו . בנוסף , גברים הם הרבה הרבה פחות מורכבים רגשית מאיתנו . התודעה שלהם עוסקת בדברים אחרים ולא ברגשות.
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

שליחה על ידי יער_ה* »

איך לדעתכם אפשר להמעיט את המתחים הקשורים בפערים אלה?
שאלה ממש טובה
להכיר בפערים, ללמוד את הצדדים החיוביים שלהם / לתעל לצד החיובי, כשעולה המתח להתבונן מה אפשר ללמוד ממנו - מה זה מעניק לי, ללמוד לשחרר כמו שגם חלוקית כתבה..
גרגר_חול*
הצטרפות: 15 דצמבר 2012, 14:06

שליחה על ידי גרגר_חול* »

לנסות להבין מה עומד בעומק תחושת הפער. אני מרגישה שלרוב המשפטים "אתהמעכב אותי" או "אתה לא קולט מהר מה צריך לעשות" לא מדברים רק על הרגע הנוכחי, אלא על רגשות סמויים נוספים במערכת היחסים (לדוגמא- אני רוצה ילדים ואתה לא מוכן, אני עושה דברים לבד כי עד שאתה קולט..)
כשהסיטואציה עומדת בפני עצמה הפער פחות מכאיב, וההבדל בינינו הופך למשהו שהוא פשוט ככה. יומיומי. לפעמים משעשע. לפעמים מרגיז.
ככה אני מרגישה.
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

חני - לעניין לגמרי.
לגבי העניין של הקצב - חשבתי שאת מתכוונת לקצב הפנימי כשקראתי את שם הדף. לפעמים יש פער בקצב הפנימי בין בני הזוג - ואז זה יוצר כל מיני דיסוננסים.
אצלנו יש עניין כזה בקצב ההליכה - שמורגש בעיקר בטיולים. אני נעה לאיטי והוא מטייל במרץ. כשהיינו בדרום אמריקה בתחילת הקשר שלנו, הבנתי את הפער אחרי טרק אחד - ואחר כך הוא הלך לטרקים ואני נסעתי ברכבת ועשיתי בטן גב בזמן הזה. העניין הוא למצוא את שביל הזהב - שבו כולם מרוצים, בלי להרגיש שמשהו נלקח מהם.
לגבי ביטויים שקשורים באהבה - זה קשור בזוג. נתקלתי בזוגות שבהם לאשה קל יותר להגיד ביטויי אהבה ובכאלו שלגבר קל יותר להגיד ביטויי אהבה. גם לדעתי זה שכיח יותר אצל הנשים, אבל אין לי הוכחה.

כשהסיטואציה עומדת בפני עצמה הפער פחות מכאיב, וההבדל בינינו הופך למשהו שהוא פשוט ככה. יומיומי. לפעמים משעשע. לפעמים מרגיז. לגמרי. הרבה פעמים הפער גורם להתחשבנויות - ולפעמים לוקח זמן להבין שזה הפער - ולראות אותו כמו שהוא - ולהתייחס אליו כמו שהוא - פער/שוני ולקבל כל אחד במקום שלו. (נראה לי באופן מאד פשטני וכולללני - סוג של מהות הטיפול הזוגי הפערים/שוניים הללו).
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

תודה לכן על הדברים.
זה עוזר לי מאד.
{@
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

_לגבי העניין של הקצב - חשבתי שאת מתכוונת לקצב הפנימי כשקראתי את שם הדף. לפעמים יש פער בקצב הפנימי בין בני הזוג - ואז זה יוצר כל מיני דיסוננסים.
אצלנו יש עניין כזה בקצב ההליכה - שמורגש בעיקר בטיולים. אני נעה לאיטי והוא מטייל במרץ. כשהיינו בדרום אמריקה בתחילת הקשר שלנו, הבנתי את הפער אחרי טרק אחד - ואחר כך הוא הלך לטרקים ואני נסעתי ברכבת ועשיתי בטן גב בזמן הזה. העניין הוא למצוא את שביל הזהב - שבו כולם מרוצים, בלי להרגיש שמשהו נלקח מהם._
מיכל צמות
מוכנה להרחיב עוד על קצב פנימי ועל הקשר בינו לבין קצב חיצוני?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי חני,
לי היה ניסיון בפערים בקצב כשנסעתי עם בעלי הטרי לניו-זילנד לטיול טרקים של ארבעה חודשים, והוא ללא ספק היה מהיר ממני, בכמה רבדים שונים.
אז על הרובד של ההליכה היה קל להתאפס - אחרי חלוקת התרמילים הראשונית, עם משקל תרמיל ביחס למשקל הגוף, שנראתה לנו הוגנת (חה חה), וכשראינו שאני כל הזמן מאחוריו, לאט ובהדרגה הורדנו פיסות פיסות של ציוד ממני והעמסנו עליו, עד שגילינו שאני בעקביות משאירה אותו מאחור :-)

המעניין הוא, שבלי משקל אני הולכת קצת יותר מהר ממנו, באופן טבעי, אבל עם משקל (הוגן) הוא הולך יותר מהר ממני.

הרובד השני היה הרבה יותר קשה לפישור וגישור: הוא היה בדחף לנסוע, לזוז הלאה, להספיק, בשעה שמדי פעם אני רציתי להישאר עוד קצת, לנוח, להאט את הנדודים, ליהנות עוד ממקום יפה.
לצערי רוב הזמן לא ידעתי כל כך מה לעשות עם זה, הלכתי בקצב שלו ופעם-פעמיים הצטערתי על כך מאוד.
בדיעבד הבנתי שהסוד היה טמון בתקשורת גם יותר פתוחה אבל בעיקר יותר אסרטיבית, להשתחרר קצת מ הלך רוח כנוע ולהרגיש שמגיע לי וזכותי לעצור אותו בתקיפות ולהגיד: "עצור. אני זקוקה ליותר זמן, אחרת פשוט לא אוכל ליהנות, וזהו זה".
זה משהו שהשתפר לאט, עם השנים ;-)

יש עוד פער זמנים מתמשך בינינו, והוא הפער הענק בין השעונים הביולוגיים שלנו (ביממה). לזוגי יש Delayed]מחזור שינה מושהה sleep phase disorder[/po], כלומר שעות השינה הטבעיות לו הן משתיים בלילה בערך עד 11-12 בבוקר. אני, לעומת זאת, טיפוס של בוקר, והזמן הטוב והרענן ביותר שלי הוא עד 12 בצהריים.

נו, תארי לך חיים שלמים של חוסר התאמה בזמנים...

אשמח להרחיב בנושא, אם את מעוניינת (כי זה לא בדיוק מה שביקשת בראש הדף) אבל זה נושא די ענק, אז אם בא לך, אולי תתני לי כמה שאלות מנחות?
פלוני_אלמונית*

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אה, זו אני תמרוש רוש, ממחשב אחר
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

תמרוש רוש יקרה,
תודה על התרומה שלך לדף.
אשמח שתרחיבי.
אכתוב שאלות מאוחר יותר
מיכל_צמות*

_מיכל צמות
מוכנה להרחיב עוד על קצב פנימי ועל הקשר בינו לבין קצב חיצוני?_
בשמחה.
_דיעבד הבנתי שהסוד היה טמון בתקשורת גם יותר פתוחה אבל בעיקר יותר אסרטיבית, להשתחרר קצת מ הלך רוח כנוע ולהרגיש שמגיע לי וזכותי לעצור אותו בתקיפות ולהגיד: "עצור. אני זקוקה ליותר זמן, אחרת פשוט לא אוכל ליהנות, וזהו זה".
זה משהו שהשתפר לאט, עם השנים_
זה חלק ממה שאני התכוונתי אליו.
יש משהו במערכות יחסים שלפעמים זוג מגיע לטיפול - ובעצם הקושי הוא בהבדל בקצב ביניהם.
את מכירה את זה כשיש לך ילד עם קצב איטי ואת עם קצב מהיר - את צריכה להתאפק כדי לתת לו להיות בקצב שלו? לי היה את זה עם הבכור שלי - עד היום הקצב הפנימי שלו הרבה יותר איטי משלי. אני זזה וממשיכה והוא עוד בונה את הרעיון, מתעמק בו... כשהיה קטן עד שהיה יוצא לו משפט מהפה - הייתי צריכה לנשוך את השפתיים ולחכות כדי לא להשלים אותו.
יש זוגות שזה מאד דומה אצלם - לפעמים זה בקצב של השיחה וההוצאה של דברים בתוך התקשורת - אבל רוב הזמן זה בנושאים אחרים. מקומות שיכולים להיות מאד ברורים:
מתכוננים לנסיעה - אחד מוכן בזמן. רגיל להגיע כמו שצריך. אחד שלוקח את הזמן, מתעכב - ואז כל פעם מאחרים בגללו.
בבוקר - אחד שקם מהמיטה מארגן מתקתק ושני שדובון על הבוקר ולוקח לו שעות להתהפך מצד לצד. אצלנו בעלי קם בשש עושה התעמלות, מעיר את הילדים ואותי, מכין כריכים ופירות לבית ספר, מתקלח, מארגן דברים - ואני כמו דובי - קמה לאט - מארגנת את עצמי, מסרקת את הבנות ותמיד מגיעה אחרונה לאוטו.
לעומת זה אני מאד תזזיתית ועושה הרבה דברים בבת אחת - עובדת על כמה פרוייקטים במקביל, וגם במקום של הילדים שכל הזמן קורה במקביל (יש לנו קאר פול עם עוד שש משפחות, אז רק במובן הזה יש כל פעם עניינים, יש לכל ילד עיסוקים אחרים אחר הצהריים)
התחלתי לכתוב אתמול והשארתי כתוב על המחשב - אז אני אוסיף כרגע לדף ואמשיך את זה כשאתפנה...
הדס_מצוי*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 15:02
דף אישי: הדף האישי של הדס_מצוי*

שליחה על ידי הדס_מצוי* »

אצלנו אני מהירה ממנו, גם בחשיבה גם בעשייה, והוא מעמיק ממני. על הרקע הזה אני מאבדת סבלנות (היום פחות מפעם והולך ומשתפר).
יש דבר אחד שמקשה עלי באופן מיוחד - אם אנחנו משוחחים ואני שואלת שאלה, או אפילו סתם שואלת שאלה (כמו "מה בא לך לארוחת בוקר"), יכולים להיות מקרים שיקח לו דקה לענות. ובזמן הזה איני יודעת אם שמע את שאלתי, אם מתעלם, אם חושב. אחרי כמה פעמים שיצא לי עשן וירטואלי ביקשתי שיעדכן אותי ששמע, שייתן סימן, שיגיד משהו כמו "רגע, אני צריך לחשוב על זה" או משהו דומה.

דבר נוסף - ברור לי שהמהיר יותר צריך לעבוד על שריר הסבלנות. האיטי לא יכול להיות מהיר יותר.
על הרקע הזה החלטנו שעושים דברים ביחד, כדי להתאמן - אני על הסבלנות והוא על ההכלה שלי בתוך מצוקת ה"פאוז".
בינתיים בנינו שולחן ביחד. מאחר ואין לו מושג בנגרות ולי כן, זה היה חתיכת תרגיל. להסביר לו איך להשתמש בכלים, לתת לו לבצע את הפעולות ולעמוד בצד חושקת שיניים מחוסר מעש.
לראות אותו עושה משהו שברור לי שאני עושה טוב יותר ומהר יותר ולהתאמן בלשחרר.
זה היה תרגיל מעולה עבורנו.
קרב מאוד וגם... יצא שולחן יפה.

עבורי חוסר הסינכרון הקצבי מלווה את הזוגיות רוב הזמן והוא משימה מאתגרת מאד.
אל_הלב*
הצטרפות: 05 מאי 2012, 11:14
דף אישי: הדף האישי של אל_הלב*

שליחה על ידי אל_הלב* »

עבורי חוסר הסינכרון הקצבי מלווה את הזוגיות רוב הזמן והוא משימה מאתגרת מאד.
מזדהה
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

שליחה על ידי מצ'רה* »

ביקשתי שיעדכן אותי ששמע, שייתן סימן, שיגיד משהו כמו "רגע, אני צריך לחשוב על זה" או משהו דומה
צריך את השעון חול הזה שמופיע במחשב...
(מכירה מאד את התחושות ומעריכה את הגישה החיובית שאת מבטאת כאן)
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

שליחה על ידי יער_ה* »

מכירה מאד את התחושות ומעריכה את הגישה החיובית שאת מבטאת כאן
בהחלט, מזדהה גם כן
בהצלחה*
הצטרפות: 26 מרץ 2009, 22:59

שליחה על ידי בהצלחה* »

אצלנו אני מהירה ממנו, גם בחשיבה גם בעשייה, והוא מעמיק ממני. על הרקע הזה אני מאבדת סבלנות
כל כך מזדהה!

אני נזכרת בסיפור על רב ואשתו.
בכל פעם לפני שהיו אמורים לצאת מהבית בערב הוא היה מוכן בשעה שקבעו והיא הייתה עוד באמבטיה, עושה את מה שנשים עושות לפני שהן יוצאות מהבית.
הוא, חסר סבלנות, היה מתעצבן (בלב ובקול רם) - למה הגיע מוקדם הביתה, למה היא לא התחילה להתכונן יותר מוקדם וכו'.
עד שיום אחד נמאס לו. הוא היה מסיים להתארגן ויושב לקרוא את מה שרבנים קוראים בזמנם הפנוי (אני לא מתכוונת לפלייבוי).
כך במקום להעביר זמן בעצבים, הוא היה מרוויח מאותן דקות והם היו יוצאים רגועים מהבית.

אני מנסה ליישם מדי פעם, אבל לרוב אני פשוט רותחת בשקט "איך הוא יכול להיות כ"כ איטי"....
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

תודה לכן,
הדס מצוי
למה את מתכוונת כשאת אומרת: הוא מעמיק ממני ?
{@
פלוני_אלמונית*

מסכימה עם מיכל מצות לגבי קצב פנימי שמבדיל בין בני זוג. אני למשל איטית מאוד, בעלי מאוד מהיר. וזה באמת קצב פנימי,הוא משתגע ממני אבל התרגל.
אבל לפעמים אני מנסה להסביר לו שאני לא יכולה להיות מהירה יותר כי זה מנוגד לקצב הפנימי שלי, אפילו אם טכנית אני אעבוד יותר מהר יהיה לי רע כי זה מנוגד לעצמי.
כשאני הולכת לקניות בסופר זה לוקח לי הרבה יותר זמן מאשר לו. ואני אומרת לו שאם אני כבר הולכת אז לפחות שאני אהנה מהקניה,ואעשה אותה בנחת (בלי הילדים אני קונה כמובן).
הצד השני של זה זה שיש לי הרבה סבלנות וגם יותר יסודיות. כשאני שוטפת אז באמת הכל נקי. כשהוא שוטף נהיה נקי מהר אבל חפיף (כנ"ל סידור ארונות או סדר בכלל).
כשאני צריכה להיות עם הילדים או לשחק איתם במשהו יש לי יותר סבלנות (לא תמיד כמובן,אבל לרוב יותר ממנו). אפילו לחכות בתור או להיות בחוסר מעש-לי אין בעיה עם זה והוא חייב תעסוקה כל הזמן,תזוזה כל הזמן.
השלב הראשון בגישור לדעתי זה הבנה של זה בכלל. וכמובן קבלה של זה שהשני שונה ממני בתחום הזה. וגם קבלה של היתרונות של זה. למשל-בעלי לא יסודי אבל כשהוא עושה זה יקרה מהר. ומהצד שלו לקבל את זה שאני שונה גם אם הוא לא מבין (גם הוא רואה את היתרון בזה שאני יסודית יותר,אבל האמת שיסודיות זה לא דבר שאכפת לו).
אני מוכרחה לומר שלמרות שלפעמים יש תקלים בינינו בנושאים האלה,זה ממש לא הנושא שקש הומפריע בינינו.

לגבי א.ה.ב דוקא לו יותר קל להגיד משום מה. אני חושת שהוא תופס את זה אחרת ממני. אני צריכה להרגיש את הרגש עד הסוף ובעומק כדי לומר אותו. והוא מספיק לו לדעת בראש שהוא אוהב כדי לומר. ואני יודעת שהרבה פעמים הוא אומר כי זה זמן מתאים לומר את זה. בכלל,נראה לי שהוא הרגיל את עצמו לומר כי הבין שאני צריכה את זה עוד מתחילת הקשר בינינו. (אפשר לומר שהוא הבין באופן כללי ש'זה מה שנשים צריכות ולכן אשתדל לעשות'). אני מרגישה מוזר לומר את זה אם אני לא מרגישה את זה באותו הרגע אלא רק יודעת בראש. אפילו כלפי הילדים,אבל עם הילדים אני יותר משתדלת.
הדס_מצוי*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 15:02
דף אישי: הדף האישי של הדס_מצוי*

שליחה על ידי הדס_מצוי* »

למה את מתכוונת כשאת אומרת: הוא מעמיק ממני ?

אנסה להמליל את התחושה הזו, שהוא מעמיק ממני. מקווה שיצא נהיר...
כשאני נדרשת לחשיבה, לפעולה, לתכנון, לא תמיד אני חושבת על העניין מתחילתו ועד סופו. אני מניחה שבמח שלי מאופסנות תיקיות על כל מיני פעולות שעשיתי במשך חיי ובעת הצורך נשלפת תיקיה דומה למה שאני נדרשת לו בהווה ונעשית איזו התאמה למה שנדרש עכשיו. ז"א שבתהליך המחשבתי שלי יש התבססות על ניסיון העבר, גם אם לא באופן מודע. זה גורם לכל התהליך להיות מהיר מאד. זה מאפשר לי לצפות מאורעות עתידיים, לראות תרשימי זרימה של תהליכים ולפעול עם ראיה של כמה צעדים קדימה.
עם זאת, לעיתים לא יעלו לי שאלות רלוונטיות למקרה נוכחי ואני אצטרך לפתור בעיות תוך כדי תנועה. וזה בסדר, כי גם בפתרון הבעיות אני מביאה את ספריית התיקיות המוטמעות...(:
אצלו כל עניין מתחיל מחדש. חשיבה מחודשת מהתחלה ועד הסוף עם שאלת שאלות וסגירת קצוות בלי להשאיר דברים פתוחים. לפעמים נתחיל משהו ואני כבר ארוץ קדימה והוא פתאום יעלה שאלה חשובה שלא חשבתי עליה כלל.
אני מודה שהתכונה הזו שלו מקשה עלי, אבל אני מנסה לא להיות שיפוטית כלפי זה. אלה ההבדלים בנינו ואני מניחה שגם הקצב המהיר שלי מקשה עליו.

אני חושבת שאצלי זה גם קשור להפרעת הקשב שלי שקשורות אליה גם האימפולסיביות והסטארטפיסטיות שלי.

מקווה שעניתי לשאלה, אם לא אני יכולה לנסות יותר עמוק (:
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

כן. לגמרי ברור עכשיו.
תודה
{@
מיכל_צמות*

טוב, בדיוק לזה התכוונתי - להבדלים בקצב. הרבה פעמים זה לא משהו מרכזי - בד"כ אם זה הדבר היחיד - אנשים לא מגיעים לטיפול. לפעמים זה כן קטליזטור לדברים אחרים שמשתבשים בקשר - ואז תשומת לב לזה, עבודה מדוייקת שעוזרת לכל אחד מבני הזוג להבין איפה הוא ואיפה השני מבחינת הקצב - ולקבל את זה (גם לגבי עצמו וגם לגבי השני. לפעמים אנשים מרגישים רגשי אשם או חוסר ביטחון לגבי הקצב שלהם מול הקצב השונה של בן/ת זוגם). זה בהחלט עוזר במקביל לעבודה על העניינים המהותיים שהגיעו לתוך החדר.
מיכל_צמות*

לגבי א.ה.ב דוקא לו יותר קל להגיד משום מה. אני חושת שהוא תופס את זה אחרת ממני. אני צריכה להרגיש את הרגש עד הסוף ובעומק כדי לומר אותו. והוא מספיק לו לדעת בראש שהוא אוהב כדי לומר.
זה ממש שונה בין בני זוג. באמת יש כאלו שאצלם כך זה עם האשה וכאלו שאצלם כך זה עם הגבר. גם לי נראה שלנשים יותר קל להגיד דברי אהבה, אבל הרבה פעמים כשיש נשים שקשה להן הגברים מאזנים את זה. או שאולי זה לא שהם מאזנים את זה - אלא שזה פשוט כך אצל הזוג הזה, ובגלל המחשבה הראשונית שלי, שהיא מותנית, נראה לי כאילו הם מאזנים את זה.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”