קודם נגדיר צריכה אוקולוגית:
ללא ארעי"ות
צריכה אקולוגית היא ללא ארעי"ות:א
ללא אריזות - קונים במשקלר
ללא רעלים - קונים אורגניע
ללא עיבוד - קונים גולמיי
ללא יבוא - קונים מקומית
ללא תאגידים - קונים מעסקים זעיריםאבל איך?
הכל מתחיל במרכולת:לא קונים מוצרים באריזות פלסטיק כולל גבינות, יוגורטים ועוגיות - מכינים לבד. זה כולל קטשופ, גלידה, משחת שיניים וסבון.
משתמשים במוצרים ברי קייימא - חיתולים רב פעמיים, תחבושות רב פעמיות, שקיות בד, כלים רב פעמיים בטיולים.
קונים פירות וירקות אורגניים. אם אפשר מגדלים לבד וחולקים עם אחרים מהיבול. מחליפים תפוזים תמורת אגוזים.
מעדיפים דברי עץ על פלסטיק - אטבי כביסה, קסמי אוזניים, צעצועים וכו'.
מכבסים עם אגוזי כביסה או קונים נוזל של חברה אקולוגית.
מתארגנים כקואפרטיב וקונים ביחד מוצרים אורגניים כדי לחסוך כסף ואריזות.
מנקים רק עם חומרים ידידיותיים לסביבה כמו טיידי או inside]אקובר cat[/po].asp?top cat=3&category=576&cat id=585#tag585 ומזמינים כמות גדולה לחסוך באריזות.
קונים כחול-לבן אפילו אם זה עולה יותר.
מחפשים ליד הבית מאיפה לקנות כמו חוות קטנות - חלב טרי, ירקות, נגריות וכו'. חוסכים בדלק של תעבורה, אריזות, מרוויחים תנובה טרייה וגם מכירים את השכנים.
קונים/ מקבלים בגדים, צעצועים ורהיטים יד שנייה ומעבירים לאחרים מה שאתם לא צריכים.
עטי פארקר במקום עטים מפלסטיק.
צבעי פנדה ועפרונות ולא מרקרים.
Instead of "Recycle, Reuse, Reduce," we need Refuse and Reduce
טליה דברה גם על כך שמחזור זו לא הדרך - התהליך של מחזור מזהם, המוצרים שנוצרים בדרך כלל יקרים מדי לקנות. צריך פשוט לא לצרוך פלסטיקים, במיוחד הקשיחים.בנוסף, הרעיון של שימוש חוזר הוא בעצם עיכוב הפסולת: בסוף הפסולת מגיעה לחירייה רק בעיכוב של זמן. זה לא מספיק להשתמש בשקית ניילון פעמיים, צריך שקיות נייר או בד.
בעצם הנכון הוא קודם כל להפחית! להפחית את הצריכה של כל המזהמים.
מבחינת סדרי העדיפות מהטוב ביותר לגרוע: ניר|>|קרטון|>|פח|>|נילון עדין|>|נילון קשיח|>|קלקר|>|פלסטיק
טוב, זה מה שאני זוכרת עכשיו. למשתתפים האחרים, אודה למלא מה שאני לא זוכרת. נראה איך החיים שלנו ישתנו בהתאם...
הוספתי קצת גם מזכרוני- לגבי סדרי העדיפות אני לא בטוחה מה יותר גרוע קלקר או פלסטיק קשיח, בכל מקרה עדיף להמנע משניהם. (רונית)