קורס הכנה ללידה פעילה

שיריק*
הצטרפות: 09 יוני 2006, 17:19

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי שיריק* »

קודם כל - איזה כיף שבאופן חזר!!
ועכשיו-
טוב, זה מאד משעשע אותי שאני מתעסקת עם זה כי אני אפילו עוד לא בהריון, אבל זה ברור לי איך אני רוצה ללדת..וזה לא מרפה ממני, אז החלטתי לברר למרות המוקדמות המטורפת של הענין..
אז.. לידה ראשונה, אני בוטחת בגוף שלי, אבל מן הסתם זו טכניקה שצריך ללמוד אותה.
עוד לא קראתי את הספר, אבל אקרא. אז לאחר קריאת הספר, שלי ושל בן הזוג - האם יש צורך גם בקורס? האם בכלל קיים קורס כזה?
ולגבי דולה- איך מגיעים לדולות שמכירות ועובדות לפי השיטה? האם אם ניקח דולה, כדאי גם קורס? וההיפך (האם אם עושים קורס, תפקידה של הדולה קטן יותר?)
תודה לעונים/עונות..
אשכר_ש*
הצטרפות: 05 יולי 2005, 18:51
דף אישי: הדף האישי של אשכר_ש*

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי אשכר_ש* »

הי שיריק :-)
קודם כל קבלי תיקון קטן... לידה זה ממש לא משהו שצריך ללמוד איך לעשות אותו- תתפלאי עד כמה הגוף שלך יודע ללדת ויעשה את זה מצויין אם רק לא יתערבו לו.
מה שכן, את צריכה לשאול את עצמך היכן את רוצה ללדת. האם בבי"ח? האם בבית עם מיילדת בית שתבחרי מראש? האם לבד ללא כל עזרה מקצועית (כן, זה אפשרי)?
התשובה תהיה קריטית להמשך הפעולה שתבחרי לעשות.
אם את מעוניינת ללדת לידה פעילה וטבעית בבי"ח, מאוד מומלץ לעשות קורס הכנה ללידה בתומך בגישה הזו ויתן לך את מרבית הכלים (כלומר, סביר שקורס הכנה ללדה שמתבצע בבי"ח, לא נותן מספיק כלים). כמו כן, הייתי שוקלת בחיוב לקחת דולה.
אם תבחרי ללדת בבית עם מיילדת, הייתי עדין עושה קורס הכנה ללידה, אבל כזה שמכין אותך ללידת בית (יש קורסים כאלו). גם בלידת בית יש מקום לשקול אם לקחת דולה, בעיקר אם לבן זוגך יהיה קשה לתת תמיכה מתאימה ו/או אם המיילדת פחות באוריינטציה תומכת.

בכל מקום לידה, לדעתי חשוב להכיר את שלבי הלידה, והפיזיולוגיה שלה, לדעת מה עלול לעכב את הלידה ומהם הגורמים הסביבתיים שיכולים לתרום לה.

קורס הכנה ללידה ממש לא קשור ללקיחת דולה.
קורס ההכנה מלמד אותך את שלבי הלידה, את המהלך התקין של הלידה (מבחינה פיזיולוגית), מדגים תנוחות לידה ונותן כלים להתמודדות (יש עוד כמה דברים, תלוי בקורס).
הדולה תומכת בך במהלך הלידה, היא מעודדת, מעסה, מחבקת או פשוט הופכת ל"פרח קיר" במידת הצורך (תודה לאם פי 3 על המינוח הנפלא ;-)).היא עוזרת לך לעבור את הלידה בצורה קלה יותר, אבל היא לא ממלאה את התפקיד של הידע שמספק לך הקורס.

מקווה שהובנתי.

שיהיה בהצלחה :-)
שיריק*

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי שיריק* »

תודה אשכר, בעקבות הקריאה של דברייך הצלחתי לנסח יותר טוב את שאלתי - כשהתכוונתי "ללמוד אותו" התכוונתי לתהליך הלידה הפעילה- אני יודעת שיש תנוחות מומלצות יותר ופחות ותנועות ותרגילים מומלצים. האם בקורס מכוון ללידה פעילה בן הזוג מקבל מספיק ידע על מנת שיוכל לתמוך בי ו"להפעיל" אותי במידת הצורך? כלומר, להוות למעין "דול"? שנינו מאד מתחברים לרעיון של לקחת דולה(אם כי לא מאותן הסיבות- הוא רוצה שתהיה מישהי חיצונית כדי שאני לא ארגיש נח לצעוק עליו.. :-) ), אבל אני תוהה אם זה לא יתגלה כמיותר בסופו של דבר..והיכן קיים קורס שכזה? האם רק בצורה פרטית, או שיש מישהי שמעבירה קורס לקבוצה?
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

אני ממליצה בחום על הספר :"לידה פעילה " מאת ג'נט בלקסיס.
בסוף הספר יש גם מספרי טלפון של מילדות בית , אם הן לא עמוסות הן שמחות לעשות ליווי להריון והכנה ללידה , גם אם לא תלדי בבית . אפשר לברר.
שיהיה בהרבה שמחה.
שיריק*

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי שיריק* »

תודה, אילה, כמו שכבר כתבתי - אני בהחלט מתכוונת לקרוא את הספר.
אשכר_ש*
הצטרפות: 05 יולי 2005, 18:51
דף אישי: הדף האישי של אשכר_ש*

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי אשכר_ש* »

בהחלט יש קורסים כאלה, למיטב ידיעתי בד"כ אלו קורסים פרטיים אצל מדריכת הכנה ללידה.
בקורס טוב מסבירים לך ולבעלך בדיוק את מה שאת מחפשת. אם בעלך מתאים להיות הדול שלך, זה יותר תלוי באופיו, אבל הקורס ללא ספק נותן לו את הידע שהוא צריך.
שיריק*

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי שיריק* »

תודה |אמוטיקון של פרח שאין לי מושג איך לעשות ואלי יום אחד אני אקדיש ללימוד עצמי של הענין|
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

שיריק, כל הדולות שאני מכירה תומכות בלידה פעילה, מעודדות אותה, ומי שגמרה קורס רציני, רוב הסיכויים שגם יש לה כלים טובים לתמוך ביולדת ובבן הזוג כדי לעזור להגיע ללידה כזו.
יש ברחבי הארץ קורסים רבים ושונים, יש בהחלט קורסים שממוקדים בכיוון לידה פעילה, או לידת בית. אפשר לדבר עם כמה מדריכות (ולסעיף הקודם - עם דולות) כדי לברר מה הן מציעות ואם יש לך תחושה טובה לגביהן.
זה נחמד מאוד שאתם מדברים ומבררים את הנושאים האלה כבר עכשיו :-) לדעתי זה ממש לא מוקדם מדי - עם הילדים שלי אני מתחילה את ההכנות מגיל צעיר בהרבה :-P
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

פרח: { @ אבל בלי רווח בין הסוגר לכרוכית. {@
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תתפלאי עד כמה הגוף שלך יודע ללדת ויעשה את זה מצויין אם רק לא יתערבו לו.
וגם לא לשכוח שלמרות הכוונות, ההכנות, קריאת הספר, הקורס ותוכנית לידה מפורטת -
לפעמים לידות מסתיימות קצת אחרת מהתיכנון וחשוב לשמור על איזון וללמוד על האופציות האחרות שקיימות.
אני מדגישה - ללמוד, להכיר, לדעת.
שיריק*

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי שיריק* »

עדי יותם - תודה- אני מנסה ומקדישה לך.. {@
פלוני-אלמונית - מסכימה איתך. במיוחד שאני מכירה את עצמי שאם הדברים לא הולכים כמו שאני רציתי, אני עצבנית, באנטי מוחלט ולא משתפת פעולה..
פלוני_אלמונית*

קורס הכנה ללידה פעילה

רציתי להמליץ מאוד על קורס ההכנה ללידה של הדולות דנית ורחל במרכז הירושלמי במושבה הגרמנית להכנה ללידה "פרפרים בבטן". יש להם קורס נפלא שאני ובעלי למדנו ממנו המון - מהבסיס של מה זה הריון ומה קורה בלידה אבל גם הכנות רגשיות ופיזיות של שנינו ללידה, בדגש לכיוון של לידה כמה שיותר טבעית בבית החולים. הדולולת רגישות מאוד לצרכי כל זוג ולא מאפשרות יותר מחמישה זוגות בקבוצה.
במרכז גם יש חוג יוגה להריון שהשתתפתי בו והרצאות על הכנה להורות, חיסונים וכו. ממש ממליצה בחום
דנית_צור_אלמוג*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 15:05
דף אישי: הדף האישי של דנית_צור_אלמוג*

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי דנית_צור_אלמוג* »

תודה רבה לפלוני אלמונית שכתבה כאן המלצה עלינו!
רציתי רק לדייק ולומר שבפרפרים בבטן אנחנו מאפשרות עד שישה זוגות בקבוצה (ולא חמישה כמו שנכתב למעלה).
בכל מקרה, הכוונה היא שיהיה מקום, זמן ואפשרות לכל זוג לשאול, להגיד, להתייעץ ובקיצור להביא את עצמם.
סהר*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2010, 12:43

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי סהר* »

שלום!
האם מישהי מכירה את קורס ההכנה ללידה של דיאדה?
אשמח לקבל המלצות לקורס הכנה ללידה באוזר המרכז - בקונוטציה של לידה טבעית-פעילה.

תודה רבה
אורית*
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

קורס הכנה ללידה פעילה

שליחה על ידי אורית* »

אני עושה עכשיו קורס הכנה ללידה בשיטת היפנובירת'ינג של פשוט ללדת בת"א. אנחנו אחרי הפגישה השלישית ואני (ולמרבה הפתעתי גם בן-זוגי) נהנים מאוד ואני וגם מרגישה מחוזקת מאוד. מרגישה שאני מחכה ללידה טובה, שיש לי את הכלים להתמודד איתה.
פלוני_אלמונית*

קורס הכנה ללידה פעילה

הי, מקווה שהגעתי למקום הנכון ומישהו יקרא את זה.
אני בחו"ל כרגע, הריון ראשון במצב מתקדם, מחפשת קורס הכנה ללידה מסוג קצת שונה, כי השפה המקומית שלי לא הכי בשביל להשתתף באחד כזה כאן, אז אולי מישהי יודעת על מיילדת או דולה בארץ עם נסיון בלידה פעילה ולידת בית שתסכים לעשות לי מן קורס כזה בסקייפ.
אשמח מאד למידע/כיוון/שמות. תודה רבה!
פלוני_אלמונית*

קורס הכנה ללידה פעילה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולן,
האם משהיא מכירה מקום בו אפשר לעבור קורס הכנה ללידה פעילה/ טבעית בירושלים?
שליחת תגובה

חזור אל “עידוד עריכה”