ריטלין ותרופות פסיכיאטריות

נור_ק'ה*
הצטרפות: 10 ינואר 2008, 08:41
דף אישי: הדף האישי של נור_ק'ה*

שליחה על ידי נור_ק'ה* »

האם עשו לו אבחון דידקטי? חלק גדול מהפרעות הקשב מלוות בליקויי למידה. יכול להיות שיש לו איזשהו ליקוי.
הבן שלי עולה השנה לכתה א', אז כשלונות ממש הוא עוד לא חווה אבל תסכולים- מכאן ועד הודעה חדשה...
והבעיה העיקרית היא הדימוי העצמי שלו והדימוי שלו בחברה שמאז שהתחיל עם התרופה- השתפר מאוד, כי ילד שכל הזמן מעירים לו וכועסים עליו- חווה את העולם בצורה שלילית ובשלב מסויים מפסיק גם לנסות ולהצליח ולהשתפר.
בכל מקרה- הוא צריך המון חיזוקים חיוביים. לא רק בבית, אלא גם בבית הספר.
ההיא*
הצטרפות: 26 יולי 2009, 18:44

שליחה על ידי ההיא* »

סליחה על השיפוטיות שנשמעה במה שכתבתי.
הדוגמא עם דלקת הגרון הכרונית אינה סתם. אדם שסובל מדלקת כרונית בגרון יותר מכל אדם אחר זקוק לשיחות .
הרי אי אפשר להפריד בין גוף ונפש. יש סיבה שלאחדם יש מחלה כרונית מסויימת ולא אחרת.
אנשים עם הפרעת קשב הם אינטיליגנטים מאד פעמים רבות אבל לא מצליחים לממש את עצמם. היום אין בעל מקצוע אחד שמטפל בזה, והטיפול הוא אינטרדיסיפלינרי.
ריטלין צריך להיות מלווה בשיחות-כך חושבים רב בעלי המקצוע היום.
אני אתן לך דוגמא. נניח פתאום מישהו נותן לך כנפים ואת מסוגלת לעוף. היכולות הפיזיות שלך השתפרו ללא הכר.
אבל מה זה אומר עליך?איך אפשר להשתמש ביכולות האלו?איך החיים שלך משתנים? מה הגדרת ה"אני" החדשה שלך? מה עם כל הדברים שויתרת לעצמך כי כאבו לך הרגליים? מה עם הדברים שאת לא אוהבת?
צריך לדבר עם מישהו שמבין את המצבים האלו.
זה לא אומר שאת לא נותנת ה-מ-ו-ן לילד. בכלל לא סותר. אבל חשובה מאד ההתמחות והנסיון .

מה שעוד עוזר:אומנויות לחימה , טיפול בבעלי חיים והוראה מתקנת. ברור שאי אפשר הכל ואי אפשר באותו הזמן, אבל אולי זה עוזר להתכוונן.

המסר שלי שחשוב שהטיפול יהיה רב מערכתי. חשוב מאד שיחות וחשוב טיפול תרופתי. מדובר בבעיה פזיולוגית של חוסר איזון. יש כאלו שמאמינים בנוירופידבק אבל ממה שהבנתי אין מחקרים בנושא וצריך להיות בטיפול זמן ארוך.
טוב לעשות פעילות גופנית , גם כדי להוריד מתחים וגם כי פזיולוגי זה עוזר לאיזון.

אגב הורים לילדים בעלי הפרעת קשב זכאים להפחתה במס או משהו כזה-תבררי.
יונת*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2005, 17:24

שליחה על ידי יונת* »

לא המשכתי עם התרופה בחופש. כן התחלתי עם הוראה מתקנת בחשבון. מורה מדהימה. קצת לפני כן שיניתי מאד את הגישה שלי לקריאה - במקום להכריח לקרוא ולקנות חוברות מפה ועד הודעה חדשה, לקחתי אותו לשיחה ואמרתי - אמא לא מכריחה יותר כלום. הסברתי כמה עולמות ייפתחו בפניו כשיידע לקרוא, הבאתי ספרים שחשבתי שיאהב, אבל אמרתי - נגמר להכריח. עכשיו זו בחירה שלך. אחרי כמה ימים התאפסנו על נוהל חדש - שני שיעורים בשבוע בחשבון, כולל שיעורי בית עם עזרה צמודה שלי, ובכל ערב קוראים קצת ביחד לפני השינה: אם יש לו כוח קורא אתי, אם אין לו כוח אני קוראת לו לבד. חוץ מזה כל השאר זה פאן מוחלט של החופש הגדול - כראוי.

בקיצור בקיצור אני נרגשת לספר שהילד שלי, בשלושת השבועות האחרונים ובהרבה מאמץ והתכוונות, יודע גם לקרוא וגם חשבון. לקרוא התקדם המון, חשבון התקדם מאפס לגמרי! והוא אוהב את זה!!!

הוא מאד נרגש לקראת תחילת השנה, להראות כל מה שכבר יודע. אני אישית מתה מפחד, אולי הוא חי באשליות, נע לו בחלום של איך הוא הכי חכם מכולם עכשיו, ואו טו טו הכל יתנפץ מול עיניו. איך יתמודד עם התחרות, איך יתמודד עם זה שלאחרים הדברים שהוא עבד עליהם כל כך קשה בחודש הזה - באים בקלות. מה יקרה כשילמדו חומר חדש, איך בכלל יתרגל לקלוט חומר באופן כיתתי, ולא בשיעור פרטי. המורה לחשבון דוחפת מאד קדימה, אני קטנת אמונה אבל היא בשלה, רוצה שהוא יידע מראש חלק מהדברים של השנה הבאה. השיעור אצלה לא פשוט בכלל - רוב הזמן הוא קופץ, מפטפט, מקפיץ כדור, יוצא ובא מהחדר. בטיפונת הזמן שנשאר הוא מואיל להתייחס גם למספרים שמולו, ויותר פעמים מאשר לא הוא מערבב אותיות, כותב הפוך, מדלג וכו'. ובכל אופן, בדרך נס, רוב התשובות שלו נכונות, ורמת השיעורים עולה כל הזמן!

והכי כיף בעולם זה להתכתב אתו. עכשיו כשהוא גם כותב וגם קורא, גם בדפוס וגם בכתב, אנחנו משאירים זה לזו לזה פתקים כמה פעמים ביום, בכל מיני נושאים. פתקי אהבה על המדרגות, פתקי הוראות על השולחן, פתקי סיפורים על המקרר. אמנם לי קשה יותר לקרוא את שלו מאשר להפך, אבל איזה כיף זה שאפשר בכלל!

בקיצור נעה בין רגש לרגש, חרדה באופן אובססיבי כמעט ללימודיו (רגע כועסת על עצמי, רגע מבינה וסולחת), עוצרת את עצמי ללא הרף מלדחוף יותר, מעט מעט מרשה לעצמי לשמוח. אולי נצליח בלי תרופות ומטפלים, אולי פשוט נצליח ככה, הוא ואני, אני והוא, ומורה אחת יקרה להוראה מתקנת. בינתיים.
בהצלחה*
הצטרפות: 26 מרץ 2009, 22:59

שליחה על ידי בהצלחה* »

בהצלחה!(-:
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

אהבת - תודה על חיבור הדפים :)
יונת*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2005, 17:24

שליחה על ידי יונת* »

עברה שנה ושוב אנחנו בחופש הגדול.
פתאום נזכרתי בדף הזה.
כמה שהוא נראה רחוק עכשיו!! הזוי כמעט!

הילד קורא שוטף, גם ספרים גדולים ובלי ניקוד לבני נוער. זה כבר קרה מזמן, לפני כמה חודשים. הקריאה השוטפת, הנעימה, הגיעה כאילו מעצמה. התאמצנו התאמצנו, ופתאום היא כאילו נולדה לה, הקריאה שלא מתוך כורח, והילד התחיל לקרוא בהנאה, ולבחור רק מה שבא לו, וכל הענין הזה של לקרוא הפך לעונג עבורו.

עם חשבון היה הרבה יותר קשה, אבל גם זה קרה. ממש בשבועות האחרונים, כשכבר חופש. היה קשה, בתחילת כיתה ג' הוא היה ברמה של סוף א'. אבל הנה נגמרה השנה, ובחודש האחרון חל מפנה גדול, ופתאום כל לוח הכפל זורם לו בראש, ובכלל, כאילו הענין נתפס יש מאין, והוא אומר תכתבי לי תרגילים ואני כותבת והוא פותר מעצמו, בהנאת נצחון כזו.

אגב, עם המורה הפרטית להוראה מתקנת היינו מעט, בסך הכל כ- 20 שיעורים כל השנה (רובם בחופש הגדול שעבר). פשוט הילד התנגד לעשות שיעורים והתנגד להרבה דברים, אז הנחתי לו. בין השאר כי היתה כזו קפיצה בקריאה, למי היה לב להטריד על חשבון. ובשבועות האחרונים חזרתי לזה, וישבתי אתו די חזק וכנראה שהוא היה בשל, וככה נהיה.

בקיצור מה שרציתי לספר זה שלא נתנו יותר ריטלין אף פעם, בכלל שכחנו מזה, ואני מאד שמחה. הילד כאילו עשה איזה פיצוי עם עצמו, אני לא יודעת להסביר, אבל הצליח. בטח יש לזה הסבר נוירולוגי מסובך, בטח איזה קישור במוח נוצר יש מאין, לא יודעת. העיקר שהצליח. טפו טפו טפו

(נ.ב. הוא בחינוך אלטרנטיבי ולא נדרש על ידי מוריו ליישר קו, גם זה בטח תרם לאוירת חוסר הלחץ שהצלחנו, איכשהו, לקיים עד שזה הגיע)
(נ.ב.ב. זה לא שהוא הפך לילד רגוע שיכול לשבת שעות על כסא או משהו כזה :-) עדין קפיץ-קפוץ מלא חיים, אותו דבר :-) )
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אין לי זמן לקרוא את הדף, אך רציתי לשאול כמה שאלות.
לאחרונה אובחנתי כבעלת הפרעת קשב וריכוז. (אין לי מושג אם זה נכון. אני עוד בודקת).

נתנו לי לקחת ריטלין (כתוב על הקופסא ritalin SR, 20 mg, methylphenidate HC).
לא התלהבתי לקחת תרופות, אך החלטתי לנסות נניח חודש ולראות אם זה ישפיע עליי לטובה - ואם כן אז:
א) אדע שכנראה באמת יש לי הפרעת קשב וריכוז
ב) אראה איזה שיפור זה עושה - ואח"כ אולי אחפש שיטה טבעית שתביא אותי לאותו שיפור

בכל מקרה, מסיבות שונות שאיני יכולה לפרט, אני לא יכולה להמשיך בטיפול אצל הרופא שנתן לי את התרופה, ובינתיים עלו לי כמה שאלות שאין לי את מי לשאול,
אז אני מקווה שלמישהו כאן יהיו תשובות בשבילי:
  1. אני לוקחת כבר שבוע וחצי ולא מרגישה שום השפעה (היה יום אחד שהיה נדמה לי שאני יותר מרוכזת בדברי המורה, אך לא יודעת בוודאות שזה בגלל התרופה).
האם לוקח זמן עד שהתרופה מתחילה להשפיע? כמה בערך?
  1. האם ייתכן שאני צריכה מינון יותר גדול? (אני שוקלת כ77 ק"ג).
אם כן - האם צריך תרופה אחרת של יותר מ"ג, או שאפשר לקחת מאותה אחת נגיד 2 כדורים או כדור וחצי?
(נאמר לי שיש תרופות שאפשר לקחת כדור וחצי, ויש כאלו שאסור לחצות אותן משום מה. האם את התרופה שהזכרתי מותר לחצות?)
  1. על הכדורים עצמם בחפיסה כתובה הספרה 16 כמעט על כולם, ועל שניים מתוך כל חפיסה של 10 כתוב CIBA.
האם יש לזה משמעות? האם אלו כדורים שונים? צריך לקחת אותם לפי סדר מסוים?
  1. לכמה שעות מספיק כל כדור? (מישהו אמר לי 5-6, ואחר אמר 7)
  1. הבנתי שלא טוב לקחת אחרי 2 בצהריים כי עלול לפגוע בשינה, אבל מה אם אני צריכה להיות מרוכזת דווקא בשעות הערב המאוחרות? (בהנחה שזה באמת היה עוזר, כי בינתיים לא מרגישה... :-P)
תודה רבה על התשובות....
פלונית_עכשיו*
הצטרפות: 08 ינואר 2008, 14:57

שליחה על ידי פלונית_עכשיו* »

הי אהבת,
קחי בחשבון שהתשובות שלי אינן מוסמכות כלל, למעט תשובה אחת חד-משמעית - מדובר בתרופות פוטנטיות מאוד ואין לשחק עם זה. חשוב חשוב חשוב להיוועץ ברופא בכל צעד שאת עושה (כלומר, בשום אופן אין להגדיל מינונים מבלי לדבר עם איש מקצוע).
אבל, having said that, יכול להיות שעשרים מ"ג זה מעט, ויכול להיות שאין לך באמת ADHD אם את לא מרגישה כלל השפעה של הכדור. אמורים להרגיש מיד תחושות פנימיות שונות (כך לפי עדותה של בת השבע שלי....).
ה-SR שכתובים על הכדור שלך משמעם slow release, מה שאומר שהשפעתו של הכדור ממושכת ואמורה להחזיק כ-7-8 שעות. אם את צריכה להיות מרוכזת בשעות הערב המאוחרות, משמע שאינך הולכת לישון מוקדם, משמע- מה זה משנה? אם ממילא את הולכת לישון, נגיד, בחצות, מה הבעיה לקחת את הכדור נגיד בשתיים-שלוש בצהריים?
חוץ מזה יש תרופה בשם קונצרטה שהשפעתה נמשכת 10-12 שעות, אז אולי היא מתאימה לך יותר?
שוב מפצירה בך להיוועץ ברופא ולא לקבל החלטות על מינונים בעצמך.
פלו*
הצטרפות: 21 מרץ 2008, 09:00

שליחה על ידי פלו* »

קחי בחשבון שהתשובות שלי אינן מוסמכות כלל,

שכתובים על הכדור שלך משמעם slow release
הי, זה לא נכון SR [השפעה קצרה SHORT RELEASE]
LA השפעה ארוכה LONG RELEASE
אני לקחתי את הLA זו השפעה מידית מאוד חזקה, 20 מ"ג ומעוררת, של ריכוז מאוד חזק, אולי תנסי אותו, הוא הרבה יותר יקר [נדמה לי 6 לכדור]אבל בלי תופעות לוואי
חוץ מזה אני ממש לא לוקחת כל יום, רק כשממש חייבים, לכתוב עבודה או להתרכז
כדאי לך להיות בקשר צמוד עם איש מקצוע, רטלין זו משפחה גדולה עם הרבה סוגים, אני יכולה להמליץ לך על נירוולוגית טובה בקרית אונו אם זה מתאים לך
אמא_של_מוגלי*
הצטרפות: 21 יוני 2006, 23:16
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_מוגלי*

שליחה על ידי אמא_של_מוגלי* »

http://www.youtube.com/watch?v=WtU91iIx ... [po]player embedded[/po]
הרצאה מעניינת על ריטאלין ומערכת החינוך, אולי תעזור קצת
פלו*
הצטרפות: 21 מרץ 2008, 09:00

שליחה על ידי פלו* »

_אני לוקחת כבר שבוע וחצי ולא מרגישה שום השפעה (היה יום אחד שהיה נדמה לי שאני יותר מרוכזת בדברי המורה, אך לא יודעת בוודאות שזה בגלל התרופה).
האם לוקח זמן עד שהתרופה מתחילה להשפיע? כמה בערך?_
הי, המשך אם את לוקחת SR בבוקר עד הערב הוא כבר לא ישפיע , נהוג לקחת בבוקר כי אז לומדים ונדרש ריכוז, אם את לומדת בערב נסי לקחת חצי שעה לפי השיעור כניסיון
לראות אם זה משפיע אולי יהיה לך קשה להירדם ערב אחד אבל תראי אם בכלל יש לך צורך בכדור, כאמור ההשפעה היא מיידית ולטווח לא ארוך LA 7-8 שעות SR עד 6 שעות ויש קונצרטה שמשפיעה 12 שעות , הכי טוב וחכם להוועץ עם איש מקצוע, בהצלחה @}
פלונית_עכשיו*
הצטרפות: 08 ינואר 2008, 14:57

שליחה על ידי פלונית_עכשיו* »

אני אמנם לא אשת מקצוע אבל SR הוא ללא ספק קיצור של slow release
LA זה קיצור של long acting
טול_טול*
הצטרפות: 25 מאי 2009, 19:11
דף אישי: הדף האישי של טול_טול*

שליחה על ידי טול_טול* »

ריטלין SR זה slow release, יש הסבר Ritalin]באתר של כללית therapy faq[/po].htm

_על הכדורים עצמם בחפיסה כתובה הספרה 16 כמעט על כולם, ועל שניים מתוך כל חפיסה של 10 כתוב CIBA.
האם יש לזה משמעות? האם אלו כדורים שונים? צריך לקחת אותם לפי סדר מסוים?_
כמה שאני זוכרת זה צד אחד ככה ואחד ככה, אם את מסתכלת דרך החפיסה, יכול להיות שחלקם הפוכים בחפיסה, אם הוצאת את כולם וזה ככה אז אין לי תשובה...
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

אדע שכנראה באמת יש לי הפרעת קשב וריכוז
לא עשית מבחן שבדק את זה בצורה רצינית לפני שנתנו לך מרשם ?
אהבת_עולם*

לא עשית מבחן שבדק את זה בצורה רצינית לפני שנתנו לך מרשם ?
עשיתי. אבל אני לא בטוחה שאני מאמינה להם.
וגם אם כן, לדעתי זאת רק בעיה נלווית למשהו אחר.
אהבת_עולם*

תודה רבה על התשובות !

אמורים להרגיש מיד תחושות פנימיות שונות (כך לפי עדותה של בת השבע שלי....).
אולי בגלל שאני שוקלת הרבה יותר ממנה - אז 20 מ"ג משפיעים עליי הרבה פחות מעליה?

חוץ מזה אני ממש לא לוקחת כל יום, רק כשממש חייבים, לכתוב עבודה או להתרכז

הבעיה שלי היא ממש לא בלימודים.
אני בד"כ די מרוכזת בלימודים. במיוחד שאני מסכמת הכל. (או זו שיטת התמודדות שפיתחתי לי? בכל מקרה, אף פעם לא הייתה לי בעיה בלימודים עיוניים או קונקרטיים).
השיעור שכתבתי שהייתי בו יותר מרוכזת זה יותר שיעור רוחני כזה, שבסוג כזה של שיעורים באמת קשה לי לשמור על ריכוז, כי זה כל מיני מילים 'מרחפות' כאלה כמו 'תשימו לב לנשימה', ו'תשימו לב לאחדות'. ובדברים כאלה (וגם בשיעורי יוגה למשל) אני כל הזמן מאבדת את המורה.
אבל באותו יום שלקחתי את הכדור (עם קשר או בלי) פתאום ממש שמתי לב לכל מילה שהוא אמר, וגם פעם ראשונה שהרגשתי שיש למילים האלו משמעות, והייתי מספיק מרוכזת כדי להישאר במודעות לזה במשך השיעור. אז אולי זה קשור?
בכל אופן מלבד אותה פעם לא ראיתי שום שיפור בכלום.

אבל מה שרציתי לומר - שלא דברים כמו לימודים או עבודה זה מה שיש לי איתו בעיה.
אלא יש לי קושי לארגן את עצמי ביומיום, במשימות יומיומיות.
זה לא משהו שצריך בו עזרה מדי פעם, אלא כמעט כל הזמן. (אם באמת זה נובע מהפרעת קשב וריכוז זו שאלה אחרת).
ככה שבמצב כזה לא יעזור לקחת כדור 'רק כשצריך'.

אני לקחתי את הLA זו השפעה מידית מאוד חזקה, 20 מ"ג ומעוררת, של ריכוז מאוד חזק, אולי תנסי אותו, הוא הרבה יותר יקר [נדמה לי 6 לכדור]אבל בלי תופעות לוואי

את מתכוונת 6 ש"ח לכדור?
והוא לא נמצא בסל התרופות?
רק הריטלין שאני קניתי נמצא בסל?

אני יכולה להמליץ לך על נירוולוגית טובה בקרית אונו אם זה מתאים לך

כן, אני אשמח.
(נוירולוגים מטפלים בקשב וריכוז?)

כמה שאני זוכרת זה צד אחד ככה ואחד ככה

אה, תודה. רק עכשיו ראיתי את זה.
אהבת_עולם*

בכל זאת עדיין לא לגמרי הבנתי מה אני יכולה לעשות כרגע, עוד לפני שאני הולכת שוב לרופא.

בשום אופן אין להגדיל מינונים מבלי לדבר עם איש מקצוע
לא הבנתי - מה יכול לקרות אם אני אקח כדור וחצי או שני כדורים ביחד לניסיון?

האם יש אנשים שלוקחים את אותה תרופה ב-30 או 40 מ"ג? או שלוקחים מאותה תרופה כדור וחצי או שניים?

בקיצור, מה המינונים המקובלים?
20 מ"ג זה הכי מעט? איזה מינונים נוספים מוּכָּרים בתרופה הזו?
אהבת_עולם*

יש הסבר באתר של כללית

תודהעל הקישור. זה נתן לי תמונה קצת יותר ברורה.
(אם כי עדיין תוהה מה אני אמורה לעשות כרגע)
פולה*
הצטרפות: 12 פברואר 2005, 18:25

שליחה על ידי פולה* »

ממה שאני יודעת בוודאות שאסור לחצות כדורים כדי לקחת נגיד אחד וחצי.
במיוחד בSR. כי החומרים משתחררים בדרך מסוימת וכשחוצים אותם, אין ודאות איזה חומר נמצא איפה...
שירי_ג*
הצטרפות: 08 ינואר 2009, 09:26
דף אישי: הדף האישי של שירי_ג*

שליחה על ידי שירי_ג* »

• _האם לוקח זמן עד שהתרופה מתחילה להשפיע? כמה בערך?
האם ייתכן שאני צריכה מינון יותר גדול? (אני שוקלת כ77 ק"ג)._
לא, לא לוקח זמן יותר מזה הדרוש לתרופה להגיע אל מחזור הדם 30-60 דקות).
כן, יתכן שאת זקוקה למינון גבוה יותר, אבל במשקלךאת אמורה לחוש בהבדל גם עם 20 מ"ג בשחרור מושהה (SR). קחי בחשבון שהחומר הפעיל מוגדר בישראל כסם ונמצא בפקודת הסמים המסוכנים, כך שאם תסיימי את החבילה הרבה לפני מה שהרופא רשם תהיה בעיה לרשום לך מרשם חדש. כמו כן, מינון מעל 60 מ"ג ליום דורש אישור מיוחד ממשרד הבריאות אשר מחייב אותך לרכוש את התרופה רק בבית המרקחת לו האישור ניתן.
  • העלאת מינון נעשית בהדרגה - 10 מ"ג כל שבוע עד למינון הרצוי.
  • RITALIN SR (sr = suspend release הוא טבליה שהציפוי שלה מאפשר שחרור הדרגתי של התרופה ולכן אסור לחצות אותה. במידה ויש צורך במינון אחר ישנם תכשירי methylphenidate אחרים המאפשרים להגיע למינון מתאים (כמו קונצרטה וריטלין LA)
  • RITALIN SR אמור להשפיע כ 8 שעות. אמור, לא בהכרח משפיע (-:
  • למי שסובל מהפרעות קשב וריכוז ריטלין מרגיע את החושים ועושה ושקט בראש. את מי שאינו ADD/ADHD הריטלין ממריץ ומעורר מאוד!!! לכן גם תלמידים/סטודנטים שאינם בעלי ADD/ADHD אוהבים לקחת ריטלין בתקופת בחינות. אחת הסיבות העיקריות להיותו מוגדר סם מסוכן ברוב העולם המערבי הוא חיבתם של נרקומנים לצרוך אותו במקביל להרואין (שגורם לדאון ואז הריטלין מרים אותם). כלומר יש סיכוי טוב שתהני מהשימוש בו בכל מקרה.
  • אני כבר 3 שנים אמא בחנ"ב ולא בדלפק, אבל למיטב ידיעתי הסל לא השתנה בשנים אלו ואכן בסל רק הריטלין 10 מ"ג והריטלין 20 מ"ג SR של CIBA.
  • מינונים מוכרים? רוב המבוגרים בהם נתקלתי קיבלו CONCERTA 54 MG או RITALIN LA 60 MG, אבל היו גם לא מעט שקיבלו הרבה יותר או הרבה פחות.
אוף כתבתי הרבה....כנראה שבכ"ז מתגעגעת קצת לעבודה. מקווה שעזרתי. רק בריאות.
אהבת_עולם*

שירי, תודה על התשובות המפורטות.

מה זה אומר 'בדלפק'? היית רוקחת?
נעה_זני*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2009, 19:44
דף אישי: הדף האישי של נעה_זני*

שליחה על ידי נעה_זני* »

לתחושתי - מי ששוקלת לתת ריטלין שווה שתנסה לקחת כמה ימים,כמו לטעום את האוכל לפני שמגישים ..לדעת לאן את שולחת את הילד שעומד לקבל את הכדור .
נוטלת_ריטלין*
הצטרפות: 27 יוני 2011, 11:45

שליחה על ידי נוטלת_ריטלין* »

נעה- אני מסכימה עם הרעיון של לנסות לפני שנותנים, אבל ריטלין משפיע אחרת על בעלי הפרעת קשב ועל אלו שאינם בעלי ההפרעה.
מנסיוני (כבוגרת) - מאד קשה להסביר לאנשים שאין להם הפרעת קשב איך אתה מרגיש, ואיזה השפעה (מבורכת) יש לריטלין.
לכן אני לא יודעת עד כמה יעזור הנסיון להורה.
מה שכן - מאד כדאי לדבר עם הנוטל עצמו (בעיקר עם ילד) כדי להבין מה הכדור עושה לו. הרבה ילדים מתארים שיפור ניכר בהרגשה שלהם. כדאי גם לדעת מהן תופעות הלוואי הצפויות ולגשש האם הן מופיעות, ואם כן, איך אפשר לעזור (למשל חוסר תיאבון).
נעה_זני*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2009, 19:44
דף אישי: הדף האישי של נעה_זני*

שליחה על ידי נעה_זני* »

האמת היא שרק אחרי שנטלתי ריטלין הבנתי שאכן יש לי ADD המיוחדות שאני לא אוהבת לקרא לה הפרעת קשב,למה לא קשב מחונן?או קשב אבסולוטי...
http://noa-photographer.blogspot.com/20 ... g-[po]post 26[/po].html
אז יש אנשים שאם הם יקחו זה לא יעשה להם כלום??נשמע לי כלכך מוזר לאור מה שזה עשה לי ,חייבת להגיד לך שאחרי שלקחתי יומיים הייתי קצת עצובה על ילדים שלוקחים את זה כל הזמן זה כלכך חזק , כמובן יש עניין של מינונים ובכל זאת יש לי תחושה שאחוז מזערי של הילדים באמת חייבים את הריטלין ,אולי אם היתה גישה הוליסטית שמקבלת את היתרונות של הקשב המיוחד ולא רק חסרונותיו היה יותר קל להורים למורות ולסביבה לקבל ואז לילדים יותר קל לקבל את עצמם .
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

http://www.youtube.com/watch?feature=[po]player embedded[/po]&v=XwoloGj4kx0

תכלס לא השיר הכי מדהים בעולם ובכל זאת...[כתוב לי למעלה "הכל בעיני המתבונן..."]
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה ורופאים”