שאלות בישול ומתכונים

מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אבל אם דבש טהור יכול להתגבש, אולי גם סילאן שעשוי ממאה אחוז תמרים יכול, לא? לא קרה אצלנו אף פעם שסילאן התגבש, אבל כפי שכתבה ה עוגיה, אולי השריה במים חמים תעזור.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

טוב ולא טוב זה עניין של תפיסה. יש מי שיגיד שסילאן לא טוב הוא סילאן שתסס. מבחינתי זאת סיבה יחידה לזרוק סילאן (הרי אחרת, אם זה מטעמי סוכר מתוסף, הוא בכלל לא היה צריך להיכנס למטבח).

תמרים בעצמם (למשל תמרים לחים, בפריזר) יכולים להשתנות והסוכר שבהם יכול להתגבש. זה לא הופך אותם למקולקלים.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ירח_לבן* »

אני מכירה שני סוגים של סילאן טהור. אחד לעולם לא נקרש והשני דווקא כן. מה שלא הפך אותו לפחות מוצלח. למען האמת זה אפילו יותר נוח. כמו ממרח כזה ולא מטפטף על כל הצנצנת וסביבתה...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש חלב קוקוס שבא לא בקופסת שימורים?
ואין לי כוח ללכת לדף של מתכוני פסח אז אשמח אם יש לכן רעיונות לקינוח פרווה וללא קיטניות ורצוי גם ללא שמנת צימחית וכו'.
אולי עם חלב קוקוס :-)
שרון*
הודעות: 1234
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שרון* »

מישהו יש רעיוו איך להציל/מה לעשות עם בצק לחלה שהחליט לא לתפוח?
עשיתי לפי מתכון, החלפתי חלק מהקמח הלבן בקמח מלא וקמח כוסמין. הוספתי קצת נוזלים.
יצא בצק נעים ויפה, אבל לא תפח....
רעיונות?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

תכיני צ'אפאטי.
מרדדים דק כמו פיתה ואופים במחבת בלי שמן.
או מלאווח בייתי:
מרדדים, מורחים שמן זית, מקפלים ומרדדים שוב, מורחים שוב שמן ושוב מקפלים ומרדדים, ואז עושים במחבת.
טוליפ*
הודעות: 9
הצטרפות: 30 אפריל 2005, 18:46

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי טוליפ* »

גרנולה של טוליפ, התחלתי להכין בעצמי בבית ובחיים לא אקנה אותה שוב בסופר.
זה כל כך טעים ופשוט לעשיה, ממש להתלקק!

חצי קילו שיבולת שועל- קוואקר (לא לקנות בסופר זה סתם יקר, בחנות תבלינים זה עולה 3.5 ש"ח).
150 גרם גרעיני חמניה קלופים (בחנות תבלינים- 300 גרם עלה לי 5 ש"ח).
100 גרם שקדים קצוצים (קצוצים מצאתי רק בסופר לצערי).
100 גרם חמוציות (בחנות תבלינים- 200 גרם ב-7 ש"ח).
אפשר להוסיף עוד מה שבא לכן. רק לא קלוי.
100 גרם חמאה
חצי כוס סילאן
2 כפות דבש

מערבבים הכל חוץ מהחמוציות עם חצי כוס סילאן , 100 גרם חמאה מומסת, 2 כפות דבש. שמים בתנור על ניר אפיה 160 מעלות לחצי שעה. מערבבים מידי פעם.
נותנים לזה להתקרר היטב ומוסיפים את החמוציות. חשוב לקרר היטב לפני ששמים בצנצנת!!
שומרים בצנצנת אטומה. טעים באופן בלתי רגיל!!
תהנו.
שרון*
הודעות: 1234
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שרון* »

תכיני צ'אפאטי.

או מלאווח בייתי:

תודה!

בסוף הכנתי אמפאנדאס, ומילאתי עם השאריות של הפשטידה, יצא מעולה!
קרן_שמש_מאוחרת*
הודעות: 669
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

קיבלתי מתנה מחברים שלא השתמשו אבקת חרובים אורגנית שפג תוקפה מזמן (יותר משנה). לזרוק?
קרן_שמש_מאוחרת*
הודעות: 669
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

בדקתי שוב. כתוב שם תאריך אחרון לשיווק 1.7.10
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

אם זה נראה טוב ומריח טוב לא הייתי זורקת. אבל רוב האנשים פחות חורנים ממני.
קרן_שמש_מאוחרת*
הודעות: 669
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

תודה. צריכה להחליט כמה חורנית אני D-:
אפרת_מ*
הודעות: 940
הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אפרת_מ* »

אשמח לקבל טיפים להכנת לביבות אפויות שלא יתייבשו ויצטמקו לגמרי.
המתכון הוא משהו חופשי על בסיס - ירקות מגוררים (גזר, תפו"א, סלק, כרובית, בטטה - מה מכל הנ"ל או אחרים שיש בבית..), ביצה/שתיים, קמח מלא, קצת אבקת אפיה אם זוכרת לשים.
דניאל*
הודעות: 106
הצטרפות: 25 פברואר 2002, 12:43

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי דניאל* »

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.a ... 140977&r=1
בלוג מעולה של לביבות אפויות, אני משתמשת בו המון
אפרת_מ*
הודעות: 940
הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אפרת_מ* »

תודה דניאל, נראה שבאמת יש שם ריכוז משובח :-)
גלי_לבנדר*
הודעות: 590
הצטרפות: 25 מאי 2009, 14:26
דף אישי: הדף האישי של גלי_לבנדר*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי גלי_לבנדר* »

אפשר במקום ביצה וקמח ואבקת אפייה - שיבולת שועל טחונה
דניאל*
הודעות: 106
הצטרפות: 25 פברואר 2002, 12:43

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי דניאל* »

רעיונות מה לעשות עם סיר פתיתים מכוסמין? ועוד סיר בורגול וקינואה?
אף אחד כבר לא רוצה לאכול אותם ונשאר די הרבה...
דניאל*
הודעות: 106
הצטרפות: 25 פברואר 2002, 12:43

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי דניאל* »

בסוף הוספתי ביצים, קישואים מגורדים, פרורי לחם, שמן מלח ופלפל, ועשיתי לביבות אפויות. יצא נהדר.
אמא_בבית*
הודעות: 1078
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אמא_בבית* »

_רעיונות מה לעשות עם סיר פתיתים מכוסמין? ועוד סיר בורגול וקינואה?
אף אחד כבר לא רוצה לאכול אותם ונשאר די הרבה..._
אפשר לטגן בצל ולהוסיף פלפל חתוך קטן, גזר מגורר, שום ותבלינים. כשהכל מתרכך להוסיף לפתיתים או לקינואה.
אפשר להוסיף גם טופו, קוביות חזה עוף, גרגרי חומוס מבושלים או אפונה.
התיבול יכול להיות מזרחי (כורכום, כמון, פפריקה, פטרוזליה) או סיני (רוטב סויה, זנגוויל).
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נשר לי חצי מיכל של שמנת מתוקה להקצפה.
במתכון היה צריך רק חצי כוס...
מה לעשות עם השארית, אפשר להקפיא? איך לאפסן במקרר? האם תאריך התפוגה משתנה?
תודה
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אפשר להקפיא, אבל אני חושבת שאחרי הקפאה השארית לא תתאים להקצפה, אלא רק לבישול.
נטע_ש*
הודעות: 733
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי נטע_ש* »

שמנת מתוקה - אני משאירה את זה בקופסת קרטון המקורית, זה מחזיק שבוע שבועיים אפילו במקרר, ואני מוסיפה את זה לאיזה רוטב לפסטה במהלך הזמן הזה.
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

אני מאפסנת במקרר את השארית עם אטב שסוגר את הפתח, ומוסיפה את זה לקפה (ממש טעים). מחזיק איזה שבוע לדעתי.
שולי*
הודעות: 44
הצטרפות: 22 פברואר 2004, 11:37

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שולי* »

עשיתי סדר בארון וגיליתי שנשאר לי המון קמח תפ"א וקמח מצות מפסח.
למישהו יש מתכונים מעניינים?
פלונית_כרגע*
הודעות: 536
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

תודה לעונות על השמנת,
שכחתי ממנה ומקיום השאלה..
איפסנתי בקופסא המקורית מכוסה בשקית
נראה לי שילך לפח.
חבל
מסקנה: לכתוב פתק על המקרר
להכין את העוגה הספציפית הנ"ל עם מתכון קבוע נוסף (לכתוב על המתכון..)
אום_שלום*
הודעות: 1134
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אום_שלום* »

השרתי והנבטתי שעועית אזוקי. כרגע זה לא ממש אכיל. רעיונות לבישול?
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

קמח מצות-בן זוגי מכין מזה חביתות ירק וזה נטרף.גם קציצות גפילטפיש(דג קרפיון, גזר, בצל והמצות האלו- הכל טחון עד לנשמתו) -זה נראה לי מאכל שמתאים מאוד לקיץ, כי אומנם זה צריך להתבשל, אבל אחר כך שמים את הסיר במקרר ואוכלים קר.

שעועית אזוקי מונבטת- מה , לא טוב עם המוקפץ?
אל המוקפץ שלי מגיעים בעיקר נבטוטים כ'מנה החלבונית'-עם בצל,גזר,פלפלים,קישואים,ומה לא.לשים רוטב סויה,מעט סילאן וחומץ תפוחים ולהקפיץ.יש אפשרות של לאכול את זה חי ,אחרי שהות של שעה או שתיים.
שרון*
הודעות: 1234
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שרון* »

אווווווף!
כבר פעם שלישית שאני מכינה לח והוא לא תופח, ואני לא יודעת למה!
אני עושה את המתכונים לפי הסדר.
ואני לשה ומתפיחה באופה לחם, ככה שהטמפרטורה מבוקרת.
אז או שהשמרים מקולקלים?
או שאני החומרים לא מאוחסנים כמו שצריך...
השמרים בצנצנת בטמפ' החדר, והקמחים במקפיא...
עזרה...?
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי יעלי_לה »

השמרים בצנצנת בטמפ' החדר
אני לא יודעת אם זו הסיבה, אבל השמרים - למקרר.
שרון*
הודעות: 1234
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שרון* »

טוב... אז אולי למישהו יש רעיון מה לעשות עם בצק מקמח מלא + קמח כוסמין שלא תפח...?
לפני שאני זורקת לפח....
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי רוזה_לי* »

בצק מקמח מלא + קמח כוסמין שלא תפח...
עוגת פירות? בסיס לפאי מתוק\מלוח? ממולאים שונים (סטייל בורקס, רק יותר איכותיים)?
שרון*
הודעות: 1234
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שרון* »

בסוף מצאתי במקרר חבילה סגורה של שמרים, אז עירבבתי אותם במים וסוכר, נתתי להם לתסוס, עירבבתי עם עוד קמח, והוספתי לקמח שלא תפח.
זה אומנם לקח הרבה זמן, אבל בסוף הוא תפח ויצא לחם נהדר.
חלק מהכמות רידדתי דק דק דק והכנתי קרקרים, יצא ממש טעים!
שרון*
הודעות: 1234
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שרון* »

שמרים שלא תפחו...
נועה_ה*
הודעות: 4
הצטרפות: 30 יולי 2011, 09:46

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי נועה_ה* »

קיבלתי מתכון לעוגת גבינה פירורים שיוצא מאוד טעים. הבעיה היא המרגרינה. האם אפשר להחליף אותה במשהו אחר? הנה המתכון
בצק:
1 חבילה מרגרינה
1 חבילה (350 גרם) קמח
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל

ללוש הכל ביחד. להפריד את הכמות לשני שלישים שיהווי את בסיס העוגה (לשטח על מגש) ושליש שיהווה את הפירורים (לאפות בנפרד ולפורר בסוף על העוגה).

מילוי:
אופציה א' (קצת יותר משמין):
1 חבילה מרגרינה
1 כוס לא גדושה סוכר
3 גביעי שמנת
טיפות וניל
אופציה ב' (קצת פחות משמין):
1 חבילה מרגרינה
  1. 5 כוס סוכר
2 גבינה לבנה
2 לבן או שמנת
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

הבעיה היא המרגרינה
ברור שלהחליף בחמאה
בריג'י_נומושי*
הודעות: 432
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

אשמח לקבל תפריט פשוט ומשעמם ל"דיאטה" ללא גלוטן וללא שמרים וללא סוכר
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

יש סיבה שאת מחפשת תפריט משעמם?
יש עוד מגבלות?
(אכלתי כך כמה חודשים והיה נהדר. ארי שתסתיים תקופת ההריון שמשבשת לי את האכילה מתכוונת לחזור).
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מוצרי חלב כן? אם את אוכלת דגנים נטולי גלוטן, בשר וקטניות, יש לך המון מה לאכול. אם את אוכלת גם מוצרי חלב - אז על אחת כמה וכמה.
שרית*
הודעות: 91
הצטרפות: 30 ספטמבר 2003, 20:18

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שרית* »

האם אפשר להקפיא טופו? ומה לגבי סאייטן?
האם יש לכם מתכונים מעניינים לסאייטן?
ענת*
הודעות: 570
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ענת* »

בבקשה האים משהו יכל לומר לי מה אפשר לשים בעוגה במקום אלכוהול ליקר אזושהו תחליף במקום אני יודה לכם תודה
מ*
הודעות: 80
הצטרפות: 26 ספטמבר 2004, 16:20

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מ* »

מאיזה בחינה במקום? טעם? מרקם? נוזלים?
יש בחנויות מתמחות סירופ אגוזים, אולי מתאים סירופ מייפל תלוי לאיזה עוגה..
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

לגבי התוספות לעוגה-
מי שלא אוהב את הריח האלכוהולי, אז שפשוט ימנע מזה. שמים בכמות כזו שמרגישים בעיקר את הריח .
אני אוהבת להוסיף קינמון וציפורן לעוגות כמו תפוחים, דבש וכ' לעוגת שוקולד אני לא מוסיפה כלום.

לגבי הטופו -לדעתי כן.את הסייטן ראיתי שמוכרים קפוא.

תפריט משעמם-
טוב, אז לדעתי , משעמם זה כי ככה אפשר אכשהו לעמוד בזה. וירטואוזיות במטבח זה לתוכניות טלויזיה ובשביל בשלנים של יום שבת. כל השאר דובקים בנוסחאות פשוטות.
אז הכי פשוט:
בוקר- פירות ומני אגוזים-אפשר שלמים, סלט, שייק ירוק וכ'
צהרים-ירקות מבושלים/מוקפצים/סלט
קינואה /אורז/תפוא
בשרי/דגים /קיטניות מונבטות

ערב - מרק
או סלט עם גבינה /כל מני זרעים טחונים/טחינה

אם את רעבה בין הארוחות תקחי עוד קערה עם אותו סוג מזון שאכלת בארוחה הקודמת.
כמה_תשובות*
הודעות: 1
הצטרפות: 24 אוגוסט 2011, 03:32

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי כמה_תשובות* »

לבריג'י- נורא פשוט- אידוי של ירקות עם מעט/ הרבה צמחי תבלין/ תבלינים- ואת יכולה לגוון בכל כך הרבה וריאציות.
בנוסף- את יכולה לאדות כמה סוגים של ירקות בנפרד ולהכין אנטיפסטי לא מטוגן (שזה ממש בריא) את שמן הזית תזלפי מעל הירקות- זה נותן טעם וגם מאוד בריא עם גבינות (כמו פטה, בולגרית, צפתית ודומיהן) ושוב, גם כאן - כיד הדמיון את יכולה לשחק עם בזיליקום, אגוזים, וכל מה שעולה בדעתך. זה משביע ומזין מאוד.
אני ממליצה על שייקים של ירקות (כן. כן. בדיוק כמו שעושים שייקים של פירות) אני ממש אוהבת את זה, ובאופן כללי- מזון טחון/ מרוסק- משאיר אותנו שבעים לאורך זמן וגם משביע אותנו יחסית מהר מה שאומר להכין בכמויות קטנות יותר ממה שחושבים.
חשוב שתדעי, שהשבועיים הראשונים נטולי הקמחים- הם השבועיים היותר קשים, קחי איתך צמוד אגוזים, שקדים, וירקות ותנשנשי אותם במהלך היום בלי קשר לאם את רעבה או לא- זה יעזור לך לעבור את השבועיים האלה, אחר כך את תראי שהתזונה תהיה לך כל כך פשוטה, ואם ממש תרצי לאכול מתוק או פחממות- נסי את הטריק שלי- בטטה מאודה היא גם פחמימה וגם יותר מזינה, גם מתוקה וגם מהר מאוד משביעה.

לשרית, לשאלת הטופו הקפוא- אני מקפיאה טופו טבעי אני קונה אותם בכמויות של קילו מחלקת לקוביות גדולות ומקפיאה עם מים. כשאני מפשירה אותם אני סוחטת מהם את הנוזלים לפני שאני מבשלת וכמו ספוג נפלא הטופו סופג את הטעמים של התבשילים. מעדן!!! גם אחרי הקפאה.

ולענת, גם אני לא כל כך הבנתי מאיזו בחינה את רוצה להחליף את מוצרי האלכוהול - אם זה בגלל האלכוהול שבו אבל את רוצה את הטעמים- נורא פשוט תמהלי אותו במים רותחים- ותשאירי אותו עד שיתקרר- המים הרותחים גורמים לאידוי של האלכוהול כך שנשאר לך נוזל- בטעם ליקר אבל נטול אלכוהול (יש לי רגישות נורא גבוהה לאלכוהול- וזה מה שאני עושה).

לבריאות לכולן
שרון*
הודעות: 1234
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שרון* »

יש לי המון עגבניות שרי עצובות במקרר, סלט כבר אי אפשר להכין מהן, אולי יש למישהו רעיון מה לעשות איתן רגע לפני שהן הולכות לקומופוסט?
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי רוזה_לי* »

אולי יש למישהו רעיון מה לעשות אי
שקשוקה, רסק עגבניות, מרק עגבניות קר\גספצ'ו, רוטב עגבניות וכו'.
שקדי_ה*
הודעות: 223
הצטרפות: 06 אפריל 2010, 22:21

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שקדי_ה* »

בנוסף לרעיונות של רוזה לי , גם עגבניות מיובשות כמובן.
אום_שלום*
הודעות: 1134
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אום_שלום* »

כל מה שרוזה כתבה וגם- לאורנה ואלה יש מתכון מעולה לניוקי בעגבניות שרי. עובד טוב גם עם פסטה רגילה.
שרון*
הודעות: 1234
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שרון* »

בשביל עגבניות מיובשות צריך אפייה של כמה שעות, וזה לא מתאים לי...
חשבתי על הכיוון של רוזה לי- הבעיה שאלו עגבניות שרי ואני מפחדת שהקליפות יפריעו, מצד שני לא בא לי לקלף אותן...
אולי אני אנסה את המתכון של אורנה ואלה.
תודה!!
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי רוזה_לי* »

מצד שני לא בא לי לקלף אותן
תטחני עם הקליפה עד דק. באמת שזה לא יורגש.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום,

אני מעוניין לדעת לכמה זמן טובים שמנים ירוקים למיניהם, למשל שמן זית שעורבב במעבד מזון יחד עם פטרוזיליה/כוסברה אבל גם רוטב פסטו לדוגמא. האם לשמור במקרר או בחוץ? השמן לא צריך מקרר כמובן, אבל ככל שידוע לי שמן הוא לא חומר משמר ואם אין בנוזל לימון או חומץ הוא אמור להתקלקל די מהר בגלל העלים. האם הקפאה יכולה לפתור את הבעיה? והאם יש הבדל בין רוטב פסטו, שבו העלים הם ממש חלק מהרוטב, ובין שמן פטרוזיליה שבו הירק נתן לשמן רק את הצבע הירוק, וסונן ממנו בסיום התהליך?

תודה לעונים
אביטל*
הודעות: 88
הצטרפות: 22 אוקטובר 2003, 11:53

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אביטל* »

מה מייבש את הבצק:ביצים או שמן?
בשלנונה*
הודעות: 6
הצטרפות: 15 אוקטובר 2011, 15:56

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי בשלנונה* »

אני מעוניין לדעת לכמה זמן טובים שמנים ירוקים למיניהם, למשל שמן זית שעורבב במעבד מזון יחד עם פטרוזיליה/כוסברה אבל גם רוטב פסטו לדוגמא. האם לשמור במקרר או בחוץ? השמן לא צריך מקרר כמובן, אבל ככל שידוע לי שמן הוא לא חומר משמר ואם אין בנוזל לימון או חומץ הוא אמור להתקלקל די מהר בגלל העלים. האם הקפאה יכולה לפתור את הבעיה? והאם יש הבדל בין רוטב פסטו, שבו העלים הם ממש חלק מהרוטב, ובין שמן פטרוזיליה שבו הירק נתן לשמן רק את הצבע הירוק, וסונן ממנו בסיום התהליך?

אני רק יודעת שלמשל כדורי לבנה משמרים בשמן זית, אז אולי זה כן משמר ... לדעתי תנסה לשמור במקרר ליתר ביטחון, אבל תעביר גם חלק לצנצנת קטנה
ואותה תשמור מחוץ למקרר ותראה איך זה מחזיק מעמד


מה מייבש את הבצק:ביצים או שמן?
יצא לך בצק נוזלי מדי ? אם כן, גם ביצים וגם שמן הם נוזליים ואת צריכה להוסיף חומר יבש - קמח למשל ...
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לא יודעת עד כמה שמנים מעורבים בחומר טרי יחזיקו מעמד רק יכולה להמליץ על הקפאת פסטו אם יש כמות גדולה שרוצים לשמור לזמן ארוך. לשים בצנצות קטנות (או שקיות פסגור) ולהקפיא.
דינה*
הודעות: 122
הצטרפות: 28 מאי 2002, 16:54

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי דינה* »

מחפשת רעיון מה אפשר להוסיף למרק בצל בשביל לתת לו טעם? אני נמענת מאבקות מרק, וכרגע למרק יש טעם של בצל בתוך מים...

וחוץ מזה אני רוצה להכין ריבה, מחפשת מתכון למתחילים.... עם איזה פרי הכי קל להתחיל?
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הודעות: 809
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

דינה , אני מכינה מרק בצל בלי אבקות מרק ויוצא לו טעם עשיר מאוד
אני מטגנת המון בצל בחמאה ושמן זית, למשך ממש הרבה זמן - בערך חצי שעה ...
כשלבצל יש ריח ממש נפלא וחזק, והוא בצבע חום (לא שרוף אלא ממש חום) אני מוסיפה את המים (לא המון מים, אני אוהבת מרק סמיך).
בנוסף כדאי מאוד להוסיף קצת יין לבן
ואני גם מוסיפה בזמן האחרון כפית של מרמייט - ממרח טבעי משמרים, מלוח מאוד ויש לו טעם מאוד מאוד חזק
(יש הרבה שממש שונאים את הממרח, אבל במרק הוא רק מוסיף טעם עשיר)
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מצ'רה* »

עוד רעיון למרקים בלי אבקת מרק: להכין ציר מרק מכל השאריות והקליפות של הירקות שמשתמשים בהם, ולהוסיף למרק במקום מים.
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

במרק בצל עדיף לעשות בישול בשלבים, ככה יוצא לו הטעם הכי עז.
אני מבשלת כמו ניחוח, אבל מוסיפה את המים בשלבים: כשהבצל חום מוסיפה לו כף קמח, מערבבת טוב טוב, מוסיפה כוס מים ונותנת לו לרתוח ואז חוזר חלילה 3-4 פעמים.
רק אח"כ מוסיפה את שארית המים וכמובן יין לבן בסוף התהליך.
דינה*
הודעות: 122
הצטרפות: 28 מאי 2002, 16:54

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי דינה* »

תודה לכולכן!
המרק על האש!
ולידו סיר של ריבת תפוחים!
איזה כיף!
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מיה_גל* »

בישלתי מרק ירקות ויצא חריף-אש,
אנחנו לא בעניין של חריף.. :-(
מה אפשר לעשות על מנת למתן (מאד) את החריפות שלו?
מאמינה_בטוב*
הודעות: 67
הצטרפות: 13 אוקטובר 2008, 08:49
דף אישי: הדף האישי של מאמינה_בטוב*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מאמינה_בטוב* »

להוסיף תפוחי אדמה ולבשל, הם יספגו חלק מהחריפות
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מיה_גל* »

חשבתי שתפוחי אדמה סופגים מליחות ולא חריפות.
תודה {@
אום_שלום*
הודעות: 1134
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אום_שלום* »

מיה אולי לסנן את הנוזלים ולבשל שוב במים/ציר נקיים?
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מיה_גל* »

כן, נראה לי שזה מה שאעשה באמת, תודה :-)
בריג'י_נומושי*
הודעות: 432
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

למיה ,עוד אופציה היא להתייחס למרק החריף כאל ''ציר'' לחלק למנות ולהקפיא.
תשאיר מנה אחת בסיר תוסיפי ירקות,עדשים מה שבא לך טוב
ואל תוסיפי כמובן שום שמץ חריף /או בסוף ורק אחרי טעימה
בהצלחה ובתאבון !
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

מה עושים עם פול יבש?
רציתי להכין אורז עם פול כמו של סבתא אבל מסתבר שבשביל זה צריך פול ירוק.
איך מתמודדים עם חבילת פול?
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי רוזה_לי* »

מה עושים עם פול יבש?
הכי פשוט זה לבשל אותו ככה ולנשנש כמו גרעינים.
אפשר גם להכין מרק.
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מצ'רה* »

באתיופיה מכינים ממרח כזה שמזכיר חומוס, מפול. טעים נורא.
בשביל זה צריך לקלף את הפולים אחרי ההשריה (אני חושבת שזה קל) ואז מבשלים עד שהפול מתפורר ונהיה דייסתי כזה. מתבלים בהרבה שמן (אני שמתי שמן זית, נראה לי לא הכי אתיופי אבל מעולה), לימון, מלח ופלפל שחור או פלפל ירוק חריף קצוץ.
אצלם זה ארוחת בוקר.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

נדמה לי שיש לקנות פול יבש בלי הקליפה (הדקה, לא התרמיל).
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מצ'רה* »

נדמה לי שיש לקנות פול יבש בלי הקליפה
נכון, מכזה הכנתי - אבל הרגע שלפני כבר קנתה פול עם קליפה...
דינה*
הודעות: 122
הצטרפות: 28 מאי 2002, 16:54

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי דינה* »

איך הכי נוח לקלף שקדים?
אפשר לקלף כמות ולשמור בקירור/מקפיא.ץ
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מצ'רה* »

איך הכי נוח לקלף שקדים?
להשרות אותם כ 10 דקות במים רותחים ואז הם מתקלפים בקלות
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מיה_גל* »

תודה בריג'י :-)
מירי*
הודעות: 197
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 21:52

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מירי* »

למישהו יש רעיון מה לעשות עם קיווי? חוץ מלאכול אותם כמו שהם... :-)
מתחדשת*
הודעות: 756
הצטרפות: 08 יולי 2005, 01:54

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מתחדשת* »

להשרות אותם כ 10 דקות במים רותחים ואז הם מתקלפים בקלות

אוי! לא מים רותחים, למה לרצוח את השקדים??
במקום זה, להשרות 5 שעות ומעלה במים רגילים. (אפשר להניח בשמש)
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ירח_לבן* »

לא פעם ראשונה שזה קורה לי- בישלתי דוחן ,כמו אורז ויצא מרקם דביק ודייסתי וטעם מעט מריר.
יכול להיות שהדוחן מקולקל? איך הוא אמור בעצם לצאת? כמ קינואה?
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי רוזה_לי* »

למישהו יש רעיון מה לעשות עם קיווי?
ריבה, קומפוט, סלט פירות חי...


יכול להיות שהדוחן מקולקל?
יכול להיות. אבל לדוחן יש טעם מעט מריר באופן טבעי,לא?
איך הוא אמור בעצם לצאת? כמ קינואה?
די דומה.
יצא מרקם דביק ודייסתי
אולי שמת יותר מדי מיים? אולי השרית את הדוחן (ואז על אחת כמ ה וכמה צריך להפחית במים(?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שמתי יחס של1:2 ולא השריתי...
וזה נהיה דביק די מהר, תוך איזה 10 דקות
דני_וולפשטיין*
הודעות: 48
הצטרפות: 14 אוקטובר 2010, 18:24
דף אישי: הדף האישי של דני_וולפשטיין*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי דני_וולפשטיין* »

מניסיוני לדוחן יש נטיה להיהפך לדביק. אפשר לאכול אותו ככה.
אני לעיתים מכין מזה קציצות (להוסיף פנימה בצל, אולי גזר, כוסברה, אגוזים, בהתאם ליצירתיות) , להכין מהעיסה קציצות, ואז בתנור או על מחבת עם מעט (ממש מעט) שמן - יוצא מצויין (לא זוכר את המתכון המדוייק - אני כל פעם מאלתר מחדש).
יש גם מתכונים לפשטידות עם דוחן - ירקות למטה ושכבת דוחן מעל, ולאפות בתנור - תחפשי ברשת, תחת דוחן או MILLET
דניאלה*
הודעות: 1197
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי דניאלה* »

הכנתי סיר ענק של מרק עגבניות, יצא מדהים, אבל אחרי 3 ימים כבר נמאס.
חשבתי להפוך אותו לרוטב לפסטה או קציצות אבל הוא דליל מדי.
אשמח לרעיונות איך להסמיך אותו.
תודה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

חשבתי להפוך אותו לרוטב לפסטה או קציצות אבל הוא דליל מדי.
להסמיך אפשר עם רביכת קמח (מערבבים בקערה נפרדת קמח עם חלק מהמרק למרקם חלק ומוסיפים למרק). אפשר גם להוסיף חופן עדשים כתומות שנעלמות תוך חצי שעה ומסמיכות (אבל גם מוסיפות טעם שאולי לא תרצי). אפשר להכניס גריסים והם גם יסמיכו. גם תוספת של רסק עגבניות. חוץ מזה, את יכולה להרתיח אותו עד שהוא מצטמצם ומסמיך. תלוי כמה מרק יש לך.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי נועה* »

היי, קניתי במבצע בשר, שריר הזרוע מיושן. חייבים לבשל היום או מחר. למישהי יש רעיון למתכון קל וטעים?
תודה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נועה, הבשר שקנית דורש בישול ארוך. מצד שני, עד השלב של הבישול התהליך קצר.
למשל:
קחי סיר של 4 ל' ומעלה, טגני בצל גדול אחד (אפשר גם להוסיף שיני שום וג'יניג'ר חתוכים קטן). תחתכי בינתיים את הבשר לקוביות של 3X3 ס"מ ותוסיפי לסיר. ערבבי כמה דקות. הוסיפי עגבניות מרוסקות, מים ותבלינים והביאי לרתיחה. הקטיני האש ובשלי שעתיים-שלוש עד שיתרכך. ערבבי מדי פעם ואם חסר מים, הוסיפי רותחים קצת.
על הבסיס הזה אפשר המון גיוונים. להוסיף ירקות (קישוא, פלפל, גזר, תפו"א, סלרי). להוסיף עלים (פטרוזיליה, כוסברה, קורנית, דפנה). להחליף חלק מהמים ביין אדום. להעיז עם התבלינים ולשים כורכום, כמון, צ'ילי, זרעי חרדל וכד'. להוסיף קצת אבקת מרק להדגשת הטעמים. להכניס חופן של גריסים להסמכת התבשיל. להוסיף שעועית לבנה או חומוס אחרי השריה.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי נועה* »

תודה, באמת חשבתי שאולי אכין עם חומוס. כורכום וכמון זה פק''ל אצלי, וגם קינמון : )
כדאי להוסיף את החומוס לתבשיל עם הבשר או רק אחרי שהבשר בושל?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

את החומוס אחרי השריה שימי יחד עם הבשר ואז הוא נעשה נימוח ומקבל את טעם התבשיל.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי נועה* »

נשמע טוב...
החומוס כבר בהשרייה, מחכה למחר :) תודה על העזרה.
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

הכנתי סיר ענק של מרק עגבניות, יצא מדהים, אבל אחרי 3 ימים כבר נמאס.
אני מקפיאה עודפי מרק , מחולק לכמה כלים לפי הכמות הדרושה לארוחה אחת.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

במה אפשר להשתמש במקום פודינג וניל (שמכיל כל מיני E) בעוגת גבינה?
נעה*
הודעות: 263
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי נעה* »

במה אפשר להשתמש במקום פודינג וניל (שמכיל כל מיני E) בעוגת גבינה?
אתה צריך את האבקה עצמה או את הפודינג אחרי הערבוב עם השמנת?
אם את הפודינג אז פשוט שמנת סוכר ותמצית וניל ולהקציף.
שליחת תגובה

חזור אל “טיפים ורעיונות”