דף בית אישי
גרה ברחובות, אם ובת זוג, לומדת בהנאה (ולעיתים גם בקושי) מהקטנצ'יק שנכנס לחיי בשנה האחרונה.
עוסקת בבישול צמחוני ובהנחיית סדנאות.
תחליפי חלב
במקום חלב- את יכולה להכין תחליב מקשיו ומים. לטחון קשיו במטחנת תבלינים לאבקה, ואז לבלנדר עם קרח. יוצא חלבי, עשיר וטעים גם בקפה.
יעלפו מהמושב (2010-04-21T16:09:22):
הנה, לוטם כבר סייע. יש כמה אפשרויות- אני, לדוגמא, חובבת חלקיקי אגוזים בחלב שלי, אז אני פשוט טוחנת בבלנדר (בשאיפה שיש לך בלנדר מוצלח) מים ואגוזים (שמה אגוזים, מכסה אותם במים ומבלנדרת). אם את לא בעניין של חלקיקי אגוזים בחלב ומעוניינת בגרסה חלקה יותר את יכולה להעביר את החלב שיוצא לך דרך חיתול בד (זו הגרסה למשקיענים). איך שלא יהיה- זה מאוד טעים. ואין כמו לבלנדר מים, אגוזים, תמרים ואיזה פרי, זה להיט עולמי (בעיקר מנגו). (עשיתי לעצמי חשק, והבלנדר שלי שבור )
קרוטונית מהמרק הגדול (2010-04-21T16:19:53):
נסי חלב שיבולת שועל (לא של "אדמה"). ממש בסדר בקפה.
יעלפו מהמושב (2010-04-21T16:40:55):
בכיף. תראי את הדף הזה: מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים
לי רז (2010-04-21T17:23:40):
אני עושה חלב שיבולת שועל בבית, אפשר גם חלב אורז.
שומשומ ית (2010-04-21T19:24:30):
איזה כיף! תודה לכולכן!
מיה גל (2010-04-21T20:17:41):
אני שמה בקפה שלי חלב סויה של אלפרו, מחזיק שבוע במקרר ויש לו טעם מתקתק.
חלב שיבולת שועל גם מאד מאד טעים, אבל יותר יקר.....
הפיה מיכלית (2010-04-21T22:37:54):
ניסית עיזים?עד כמה שידוע לי הרבה סויה לבנות זה לא משהו,עושה באלגאנים להורמונים...
ש חף (2010-04-21T22:45:37):
אני בזמנו ניסיתי לעשות חלק משקדים, אבל לא היה שווה את ההשקעה, לפחות לי. עכשיו אני שותה חלב סויה של תנובה, הרגיל. לפעמים כשאין אותו אני שותה את האפור במתיקות פחותה, אבל לא מרגישה שום הבדל. בעניין הטריות: הם אכן נוטים להתעפש די מהר, אבל אם פותחים אותם כל יום ומנערים קצת אז זה מחזיק יותר זמן מעמד.
אלפרו ניסיתי כמה פעמים ולא התרשמתי, וחוץ מזה הוא מיוצר בחו"ל, למיטב ידיעתי, אז זה לא הכי אקולוגי יחסית לייצור בישראל.
לי רז (2010-04-22T20:43:57):
האמת שחיפשתי מלא מתכונים על חלב שיבולת שועל ובסוף פשוט עשיתי משהו שאין לי מושג אם הוא קביל.
אני שמה כוס קוואקר במים רותחים, נראה לי משהו כמו ליטר וחצי ופשוט משרים את זה מהבוקר עד הלילה, אפשר להוסיף גם מקל וניל או קינמון.
מעבירים הכל למג'ימיקס וטוחנים יחד עם סילאן/דבש/מה שאת רוצה שימתיק.
בגלל שאני מכינה את זה לבן שלי אני שמה עם המים החמים עלים של סטיוויה במסננת סגורה ומוציאה אותה לפני הטחינה.
חברה אמרה שהיא עושה ככה:
טוחנת את הקוואקר, מוסיפה מים וממתיק וזהו. בלי השרייה ובלי כלום.
המליצו לי לקנות את המסננת הקטנה קטנה, זו של הדוסים כדי לסנן דברים שאין לי מושג מהם, כדי שהחלב יהיה בלי שום גושים
אבל זה ממש לא עובר במסננת ובמילא אין לי גושים בחלב.
את הקוואקר שהוצאתי אני מחממת לדייסת ארוחת בוקר
התחלתי להכין בבית כי זה ממש יקר כל החלבים האלו והבן שלי אוהב לנשנש אותם, יוצא לי בערך ליטר- ליטר וחצי חלב והחברה
אמרה שזה מחזיק 4 ימים אבל אף פעם לא הגעתי לכזה זמן שזה נמצא במקרר אז אני לא יודעת.
אהבת עולם (2010-04-23T19:51:05):
שומשומית, ישנו הדף: תחליפי חלב טבעיים.
וכפי שכתבו לך כאן, גם מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים.
יש גם את הכנת חלב סויה בבית.
ובדף תום סויה תמצאי גם מתכונים להכנת חלב סויה.
(הלכתי לחפש לך, ובזכותך הוספתי הפניות בראשי כל הדפים ).
מיצי החתולה (2010-04-23T22:33:19):
אני למדתי מ{{}}ה עוגיה להכין חלב שומשום (אם כבר שומשומית) נפלא: כף שומשום ותמר אחד (או יותר, או לוותר, לפי חיבת המתוק שלך) על 150 מ"ל מים. אם יש לך בלנדר רב עוצמה, ישר בבלנדר. אם לא, יש לטחון קודם את השומשום במטחנת תבלינים, ואז להעביר לבלנדר עם המים. אני גם מסננת אותו אחר כך (אולי בבלנדר ממש שווה הכל יוצא חלק ואין צורך).
קלייר (2010-04-24T00:13:58):
למדתי להכין לבת שלי חלב שיבולת שועל: כוס שיבולת שועל ושתי כוסות מים. משרה ללילה(אבל גם שעתיים - שלוש אמור להספיק) במיכל סגור במקרר. בבוקר מסננת במסננת רגילה ו-טאדאם! חלב שיבולת שועל. צריך רק להקפיד לנער לפני כל שימוש. ניסיתי בקפה - יוצא הכי סביר בעיני ביחס לכל החלבים האלטרנטיביים.
שבת שלום!
קרוטונית מהמרק הגדול (2010-04-24T20:17:50):
בארץ אורגנית בטוח יש (בעדן טבע מרקט אין מצב שלא יהיה...).
מיצי החתולה (2010-04-25T16:16:55):
מעבד מזון-מג'ימיקס?
אני קודם טוחנת במטחנת תבלינים את השומשום לאבקה, ואז מעבירה לבלנדר עם תמר או שניים ומים. מי שיש לו בלנדר רצחני (800 ואטומעלה), יכול לטחון את השומשום בבלנדר.
אין לי מושג איך זה יעבוד במעבד מזון. מעבד המזון יכול אולי לטחון כמות גדולה של שומשום, לא כף או שתיים. ואם טוחנים מראש - זה מתחמצן.
לוטם מרווני (2010-04-25T20:06:17):
לגבי שיבולת שועל כחלב. לרגישים לגלוטן זה רע.
שומשומ ית (2010-04-28T21:10:07):
החלב שיבולת שועל מצוין! במיוחד אחרי שעוברים את המחסום הפסיכולוגי של מימיותו והגושים הקטנטנים והמוזרים שבו. הוא ממש טעים!
עינת ש (2010-04-30T22:14:00):
יש המון סוגים של חלב סויה,ממליצה לך לנסות ולגלות מה טעים.
אחרי שניסיתי את כל הסוגים האפשריים בעדן מרקט, כולל חלב אורז וחבריו, אני אישית מאוד אוהבת את האלפרו סויה בטעם וניל ללא חומרים משמרים. נכון זה מתקלקל מהר, אבל יש פתרון- לקנות מארז שלישיה כמו של שוקו, ואז את מסיימת לפני שמתקלקל (בחישוב של קפה ליום לפחות)
שימי לב שזה באמת ללא חומרים, כי יש סוג שהוא עם, של אותה החברה!
ניסויי מתכונים:
ניסויים במתכונים טבעוניים סקשן #1
בראוניז - התבררו כהצלחה גדולה. רק צריך לשים קצת פחות מלח...
מוס שוקולד (לעוגת מוס) מחלב קוקוס - נטרף בתיאבון רב ע"י הקהל. כדאי להוסיף אליו משהו "פצפוצי"
מוס קפה (גם כן לעוגה, מחלב קוקוס) - נשלח ברגעים אלו לפריזר. נראה מה יצא....
עוגת מוס טבעונית:
תחתית: פתי בר טחונים במעבד מזון, 3 כפות סילאן, 2 כפות קקאו, 1/2-3/4 כוס שוקולד מריר מומס עם סויה / חלב קוקוס, קצת מים
לערבב, לשטח בתבנית 20 ולהכניס לפריזר
מילוי: 700 מ"ל חלב קוקוס + 700 גר' שוקולד מריר (לחמם, לערבב ולקרר)
לוקחים 3/4 מהכמות ומקציפים, תוך כדי מוסיפים חלב קוקוס עד לקבלת מרקם "מוסי" (אני הוספתי 300 מ"ל)
לשפוך על התחתית ולפזר באחידות. להכניס לפריזר
ציפוי: את שארית השוקולד והחלב שנשארו, לחמם ולפזר באחידות על המוס (אחרי שקפא קצת).
אני שמתי למעלה גם כמה כדורי שוקולד שעשיתי מהבלילה שנשארה (של התחתית) - ליופי.
אפשר "להטביע" בתוך המוס (לפני הקפאה) כמה כדורי שוקולד למרקם מגניב
מורות יוגה ברחובות:
אירית בנגל (2011-07-26T00:14:07): הי, רוצה להמליץ על מורה ותיקה ונפלאה לאיינגר יוגה בנס ציונה. שמה רונית 054-5394748 . בהצלחה.
ר ו ת ה (2011-07-26T01:51:42): אהלן, ממליצה לך לבדוק באתר העמותה www.iyengar-yoga.org.il , יש בצד כפתור של "מרכזים ומורים" ויש רשימה של כל המורים המוסמכים לאיינגר יוגה. אם ההמלצה שמעליי מתייחסת לרונית פרז, היא אכן בחורה נעימה, אבל לא מורה לאיינגר יוגה
י פה (2011-07-26T20:52:40): נירה יורב , מורה אמיתית !!!052-3838-497 שיעורים בחבצלת ובמכון וייצמן