הי
אשה לומדת @}
גם אני מברכת אותך על היוזמה ועל פתיחת הדף החשוב הזה.
אשמח אם הוא יישאר ולא יהיה דף זמני בלבד. אולי אפשר יהיה לאחד אותו עם הדף של
הכנה להנקה.
בתחילת הדיון הציעה
מנסה לעזור להכניס למפגשים שלכן
הכנה להורות בכלל,
ואת כתבת לה שחברותייך כרגע לא כל כך מוכנות להקשיב לזה ועסוקות בעיקר בלידה.
רציתי לעודד אותך בכל זאת לחשוב שוב איך ניתן לפנות אליהן, תוך התחשבות במקום בו הן נמצאות,
וליצור מצב שהן יקשיבו לדברים האלה ויפיקו מהם תועלת.
לנשים בהריון ראשון קשה בדרך כלל לפנות בתוכן מקום למחשבה על מה יהיה אחרי הלידה.
ההריון עצמו כל כך עמוס בתחושות מוזרות, פיזיות ונפשיות, ובהתמודדות עם כל הבדיקות, החששות, העייפות וכו'.
כל שיחה על התקופה שאחרי הלידה נראית כשיחה על עולם הזוי לחלוטין, ויש מין צורך לפתח אופטימיות לגביו ולא להתעסק עם קשיים עתידיים.
ובכל זאת, אנחנו הרי יודעות שאחרי הלידה יש תקופה אפופת הורמונים, חוסר שינה ובלבול.
תקופה שבה קשה מאוד לקלוט מידע חדש וליישם אותו בקלות.
מתוך האפיפות וההלם אנחנו יכולות למצוא את עצמנו נסחפות אחרי האירועים,
פועלות על פי עצות גרועות של אחרים, ובדיעבד מבינות שאפשר היה גם אחרת.
אני מרגישה שזה כל כך חשוב ליצור
מודעות והכנה לתקופת הפוסט פרטום!
לכן גם אהבתי את עצתה של
ארני ש לשתף בפנטזיות, חששות וסיפורים אישיים. מכאן אפשר לצאת להרבה מקומות.
כשהייתי בהריון חברה יקרה ניסתה לעניין אותי בהכנה להנקה.
אמרתי לה שללכת להרצאה של יועצת נראה לי מיותר, ולכן היא ניסתה להראות לי בעצמה כמה דברים.
כמו כן הייתי בשני מפגשים של לה לצ'ה לפני הלידה ואפילו קראתי כמה ספרים.
אבל למרות שזה הרבה יותר טוב מכלום, אני מבינה היום שלא באמת הצלחתי לקלוט הרבה...
תנוחות הנקה לא הצלחתי לזכור בכלל, וגם לא בעיות בהנקה ש<אולי?> דובר עליהן.
למעשה, הדבר שחרטתי במוחי הכי חזק הוא- שאם אניק לפי דרישה ולא אקשיב לכל מיני עצות של כל מיני דודות שלא מבינות, אז הכל יהיה בסדר.
אבל לא באמת הבנתי מה זה אומר לפי דרישה, או מהי תפיסה נכונה וכו', וכשצצו בעיות לקח לי הרבה זמן להבין שיש לי צורך בייעוץ אישי.
מה שאני מנסה לומר הוא שכדאי לוודא טוב טוב שהמסר עובר, וליצור מצב בו החומר ייקלט בקלות.
לזכור שכל מה שלנו המניקות נראה היום טריוויאלי, הוא עולם לא מוכר בכלל להריונית!
אפשר לצייד אותן בסיכום כתוב של נקודות חשובות, ולפחות למפגש אחד להביא גם את האבות לעתיד.
אצלנו האיש זכר ממפגשי לה לצ'ה הנ"ל דברים שאני הספקתי לשכוח, וזה היה לי לעזר רב ברגעי משבר.
ההשתתפות שלו במפגשים הפכה אותו לשותף נלהב ולתומך הנקה אמיתי, שגם מאמין בעקרון וגם יודע איך לעזור בתכלס בדברים הקטנים.
בכלל אני מאמינה שכל מניקה מתחילה זקוקה לכמה תומכים מבחינה פיזית, נפשית, כלכלית ואידיאולוגית על מנת להצליח,
וחשוב שחברותייך יידעו גם את זה.
בהצלחה, ותספרי לנו איך היה