שיער מה ניסינו ועבד
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 16:47
- דף אישי: הדף האישי של פרח_הלימון*
שיער מה ניסינו ועבד
דא"ג האם אתן חופפות נכון? שמתי לב שהרבה אנשים לא יודעים לחפוף..
ובכן חפיפה נכונה זה קירצוף של הקרקפת עם הכריות של האצבעות,מסאג' לקרקפת
ככה גם השמפו יכול להגיע עד בפנים ולנקות את הלכלוך שהצטבר והשומן. אבל הכי חשוב זה המסאג' לכל הקרקפת
שמזרים דם אל שורשי השיער.
ובכן חפיפה נכונה זה קירצוף של הקרקפת עם הכריות של האצבעות,מסאג' לקרקפת
ככה גם השמפו יכול להגיע עד בפנים ולנקות את הלכלוך שהצטבר והשומן. אבל הכי חשוב זה המסאג' לכל הקרקפת
שמזרים דם אל שורשי השיער.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי
שיער מה ניסינו ועבד
_נכון!מסכה היא לא דבר טבעי אבל היא מזינה את השיער ועוטפת אותו בחומר שגורם לשיער להראות פחות יבש ופריזי(קופצני). להבדיל
ממרכך שמיבש את השיער נקודה! אין בו שום דבר טוב,כלום,והוא הורס את השיער לתווך הרחוק. מרכך ומסיכה זה לא אותו הדבר בכלל_
וואלה,
למדתי משהו חדש. תודה!
התחלתי להשתמש במסיכות במקום מרכך אחרי שחזרתי לחפוף, כדי לא לקרוע את השיער בסירוק על רטוב.
הן חסכוניות מאוד ואין צורך לשים יותר מכמות של נגיד כפית, לשיער באורך אחרי הכתפיים.
טוב לדעת.
אני צריכה לבדוק איזו כמות נצטרך לחפיפה של הבת שלי. יש לה המממון שיער ומאוד ארוך (עובר את הטוסיק...).
ממרכך שמיבש את השיער נקודה! אין בו שום דבר טוב,כלום,והוא הורס את השיער לתווך הרחוק. מרכך ומסיכה זה לא אותו הדבר בכלל_
וואלה,
למדתי משהו חדש. תודה!
התחלתי להשתמש במסיכות במקום מרכך אחרי שחזרתי לחפוף, כדי לא לקרוע את השיער בסירוק על רטוב.
הן חסכוניות מאוד ואין צורך לשים יותר מכמות של נגיד כפית, לשיער באורך אחרי הכתפיים.
טוב לדעת.
אני צריכה לבדוק איזו כמות נצטרך לחפיפה של הבת שלי. יש לה המממון שיער ומאוד ארוך (עובר את הטוסיק...).
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*
שיער מה ניסינו ועבד
פרח הלימון, תודה! ושאלה: יש לי כ- 20 אחוז שיער שיבה אפור שמתנהג אחרת משאר השיער, הוא חסר חיים ומקורזל לעומת השיער החום החלק. יש לך רעיון איך להתמודד עם זה?
-
- הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*
שיער מה ניסינו ועבד
_הבעיה עם השמפואים בלי SLS שהריח שלהם מגעיל אותי(בראשית,ירדן) במיוחד בהריון אני פשוט לא מסוגלת
אם מישהי מכירה אחד ממש ידידותי אשמח להכיר._
אני אוהבת את השמפו של לבנדר.
אם מישהי מכירה אחד ממש ידידותי אשמח להכיר._
אני אוהבת את השמפו של לבנדר.
-
שיער מה ניסינו ועבד
עירית לוי
אני צריכה לבדוק איזו כמות נצטרך לחפיפה של הבת שלי. יש לה המממון שיער ומאוד ארוך (עובר את הטוסיק...). את יכולה לשים לה רק על הקצוות ובכלל רצוי שהמסכה לא תגע בקרקפת.
לי יש תלתלים דקים ועדינים ואני לא שמה מסכה אלא,חופפת שוטפת סוחטת הייטב את השיער מסרקת עם מסרק בעל שינים גדולות,ואז מרטיבה שוב כדי שיעלם הסירוק ויחזרו התלתלים. כשאין מים בשיער הרבה יותר קל לסרק אותו.
התחלתי להשתמש במסיכות במקום מרכך אחרי שחזרתי לחפוף, כדי לא לקרוע את השיער בסירוק על רטוב אם זאת הסיבה לשימוש במסכה,אז באמת שאין צורך..אם אני מצליחה להסתרק בלי בעיה כל אחד יוכל. אולי יש לך קשרים?
מיכל ע שיער שיבה עושה מה שבא לו..הדבר היחיד שעולה לי זה שומניות קלה שיהיה פחות סורר. או מסכה כנ"ל
תנסי ותראי מה עדיף. לעיתים מספיקות כמה טיפות שמן כדי לעזור מאוד
בהצלחה
אום שלום
אני אוהבת את השמפו של לבנדר לא מכירה.. איפה ניתן לרחרח אותו?
אני צריכה לבדוק איזו כמות נצטרך לחפיפה של הבת שלי. יש לה המממון שיער ומאוד ארוך (עובר את הטוסיק...). את יכולה לשים לה רק על הקצוות ובכלל רצוי שהמסכה לא תגע בקרקפת.
לי יש תלתלים דקים ועדינים ואני לא שמה מסכה אלא,חופפת שוטפת סוחטת הייטב את השיער מסרקת עם מסרק בעל שינים גדולות,ואז מרטיבה שוב כדי שיעלם הסירוק ויחזרו התלתלים. כשאין מים בשיער הרבה יותר קל לסרק אותו.
התחלתי להשתמש במסיכות במקום מרכך אחרי שחזרתי לחפוף, כדי לא לקרוע את השיער בסירוק על רטוב אם זאת הסיבה לשימוש במסכה,אז באמת שאין צורך..אם אני מצליחה להסתרק בלי בעיה כל אחד יוכל. אולי יש לך קשרים?
מיכל ע שיער שיבה עושה מה שבא לו..הדבר היחיד שעולה לי זה שומניות קלה שיהיה פחות סורר. או מסכה כנ"ל
תנסי ותראי מה עדיף. לעיתים מספיקות כמה טיפות שמן כדי לעזור מאוד
בהצלחה
אום שלום
אני אוהבת את השמפו של לבנדר לא מכירה.. איפה ניתן לרחרח אותו?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
שיער מה ניסינו ועבד
הקשר מופיע די קרוב לקרקפת,
חצי כוס חומץ פותחת כל קשר ואפילו ראסטות
את עד תודי לי על הטיפ הזה
חצי כוס חומץ פותחת כל קשר ואפילו ראסטות
את עד תודי לי על הטיפ הזה
-
שיער מה ניסינו ועבד
פרח הלימון,
את המסיכה או המרכך אני באמת לא שמה על הקרקפת.
אצלי אני עוד יכולה איכשהו לנסות לוותר עליה (יש לי שיער דק ומתולתל), אבל לבת שלי זה יכאב נורא עם כל כמות השיער שלה (הרבה שיער, מאוד מאוד ארוך, קלוע לצמה רוב הזמן ועובר "טראומות" של השתוללויות, טיפוס על עצים ומשחקים בחול וכו'. כשאני מתירה את הצמה יש קשרים. לפעמים מעט מאוד ולפעמים הרבה).
עכשיו, כשהבנתי שמסיכה ומרכך אלה שני דברים שונים מבחינת ההרכב, יש לי עוד שאלה: האם המסיכות המקצועיות זהות למסיכות שמוכרים בחנויות הרגילות?
את המסיכה או המרכך אני באמת לא שמה על הקרקפת.
אצלי אני עוד יכולה איכשהו לנסות לוותר עליה (יש לי שיער דק ומתולתל), אבל לבת שלי זה יכאב נורא עם כל כמות השיער שלה (הרבה שיער, מאוד מאוד ארוך, קלוע לצמה רוב הזמן ועובר "טראומות" של השתוללויות, טיפוס על עצים ומשחקים בחול וכו'. כשאני מתירה את הצמה יש קשרים. לפעמים מעט מאוד ולפעמים הרבה).
עכשיו, כשהבנתי שמסיכה ומרכך אלה שני דברים שונים מבחינת ההרכב, יש לי עוד שאלה: האם המסיכות המקצועיות זהות למסיכות שמוכרים בחנויות הרגילות?
שיער מה ניסינו ועבד
חצי כוס חומץ
תודה!!
- איך בדיוק שמים אותו על השיער? פשוט שופכים?
- האם שוטפים לפני הסירוק או אחריו?
- האם אחרי ששמים חומץ מסבנים את השיער עם שמפו או משהו?
תודה!!
-
-
שיער מה ניסינו ועבד
האם המסיכות המקצועיות זהות למסיכות שמוכרים בחנויות הרגילות? בד"כ המסיכות הזולות זה מרכך מרוכז או אולי אפילו(ופה אני מנחשת) מסכה ומרכך מעורבבים יחד כדי לחסוך בעלויות. בכל אופן מסכה טובה לא תעלה 40 ש"ח. גם רואים את התוצאות על השיער..הוא נראה שמח אחרי ששמים לו מסכה טובה.
לגבי ביתך,נסי לעבור למסכה,לסרק אותה עם המסכה במקלחת. תוודאי שיש על כל הראש הרטוב מספיק מסכה,אבל באמת שלא צריך המון,מה גם שהמסרק מעביר אותה לכל השיער בצורה אחידה. בהצלחה.. לגבי מה ש אילה א אומרת על חומץ,האמת שניסיתי פעם אחת עלי והריח לא היה כ"כ מושך וגם לא היו לי קשרים,אז אני לא יודעת..אם בא לך תנסי ותודיעי
@}
לגבי ביתך,נסי לעבור למסכה,לסרק אותה עם המסכה במקלחת. תוודאי שיש על כל הראש הרטוב מספיק מסכה,אבל באמת שלא צריך המון,מה גם שהמסרק מעביר אותה לכל השיער בצורה אחידה. בהצלחה.. לגבי מה ש אילה א אומרת על חומץ,האמת שניסיתי פעם אחת עלי והריח לא היה כ"כ מושך וגם לא היו לי קשרים,אז אני לא יודעת..אם בא לך תנסי ותודיעי
@}
-
שיער מה ניסינו ועבד
אחרי החפיפה שופכים חצי כוס חומץ
מסרקים
שוטפים במים ובא לציון גואל (רצון)
מסרקים
שוטפים במים ובא לציון גואל (רצון)
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
שיער מה ניסינו ועבד
אני פותחת קשרים של הילדה פשוט בסבלנות אין קץ.
לא מרכך, לא מסיכה (סתם אין לי בבית) ולא חומץ.
פשוט יושבת, קצת מסרקת (מלמטה למעלה) וכשמגיעה לקשר, פשוט בעדינות מפרקת אותו באצבעות. צריך לראות, לא יודעת לתאר. מפרקת באצבעות, ומסרקת בעדינות, ומפרקת, עד שהכל נגמר ועוברים הלאה, לקשר הבא.
וכן, זה ארוך כמו שזה נשמע.
לבת שלי, אפילו כשהיה לה שיער לא הרבה אחרי הכתפיים, סירוק כזה לקח בין שעה לשעה וחצי.
כשהיא היתה קטנה ממש חשבתי שאין ברירה אלא לגזור, הקשרים שהיו לה היו פשוט איומים! אבל כיוון שלא יכולתי לעשות לה את זה (היא רצתה שיער ארוך, והקשרים היו למעלה, במקום שלגזור פירושו לעשות לה תספורת של בן), אז בחרתי בפיתרון אחר - לנסות להתיר באצבעות. בסך הכל עשיתי את זה די הרבה פעמים כשהתרתי שרשראות דקות שהסתבכו זו בזו.
לא מרכך, לא מסיכה (סתם אין לי בבית) ולא חומץ.
פשוט יושבת, קצת מסרקת (מלמטה למעלה) וכשמגיעה לקשר, פשוט בעדינות מפרקת אותו באצבעות. צריך לראות, לא יודעת לתאר. מפרקת באצבעות, ומסרקת בעדינות, ומפרקת, עד שהכל נגמר ועוברים הלאה, לקשר הבא.
וכן, זה ארוך כמו שזה נשמע.
לבת שלי, אפילו כשהיה לה שיער לא הרבה אחרי הכתפיים, סירוק כזה לקח בין שעה לשעה וחצי.
כשהיא היתה קטנה ממש חשבתי שאין ברירה אלא לגזור, הקשרים שהיו לה היו פשוט איומים! אבל כיוון שלא יכולתי לעשות לה את זה (היא רצתה שיער ארוך, והקשרים היו למעלה, במקום שלגזור פירושו לעשות לה תספורת של בן), אז בחרתי בפיתרון אחר - לנסות להתיר באצבעות. בסך הכל עשיתי את זה די הרבה פעמים כשהתרתי שרשראות דקות שהסתבכו זו בזו.
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
שיער מה ניסינו ועבד
בשמת, זה בדיוק מה שאי עושה אבל זה עדיין כואב לה או שאחרי כמה דקות נגמרת הסבלנות
-
שיער מה ניסינו ועבד
אה, לבת שלי היתה הרבה מאוד סבלנות כשהאלטרנטיבה היתה תספורת...
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
שיער מה ניסינו ועבד
אצלנו היא עוד לא ממש מבינה את המשמעות, היא מוכנה להסתפר, אבל מבלי שיחתכו את השיער
-
שיער מה ניסינו ועבד
היא מוכנה להסתפר, אבל מבלי שיחתכו את השיער
D-:
D-:
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
שיער מה ניסינו ועבד
בלת"ק.
שיער מה ניסינו ועבד ?
הדבר היחיד שעבד אצלי באופן עקבי בלי קשר לשום התנהלות אחרת -
לחיות בחו"ל.
מאז שחזרנו לארץ השיער שלי הוא ליפה יבשה ועבשה (לא עקבתי אז בדיעבד קצת מצחיקותי שרוכזתי בעצות לשיער שמן, כשמאז ומעולם היה לי שיער יבש לגמרי. לוקח לו שלושה ימים לקבל שמנוניות מאד קלה...) שהופכת לראסטות בתוך יום עד יומיים. זוועתון. בשנתיים-שלוש האחרונות חפפתי אולי פעמיים בארה"ב ומשהו כמו 3 בזמן שאני בארץ, ממש בלית ברירה. בלי מרכך לא הצלחתי להתיר את הסבך.
לדעתי זה שילוב של לחות ואבק. יוצא שפכטל.
נו, לך תבנה מדינה עם שפכטל.
שיער מה ניסינו ועבד ?
הדבר היחיד שעבד אצלי באופן עקבי בלי קשר לשום התנהלות אחרת -
לחיות בחו"ל.
מאז שחזרנו לארץ השיער שלי הוא ליפה יבשה ועבשה (לא עקבתי אז בדיעבד קצת מצחיקותי שרוכזתי בעצות לשיער שמן, כשמאז ומעולם היה לי שיער יבש לגמרי. לוקח לו שלושה ימים לקבל שמנוניות מאד קלה...) שהופכת לראסטות בתוך יום עד יומיים. זוועתון. בשנתיים-שלוש האחרונות חפפתי אולי פעמיים בארה"ב ומשהו כמו 3 בזמן שאני בארץ, ממש בלית ברירה. בלי מרכך לא הצלחתי להתיר את הסבך.
לדעתי זה שילוב של לחות ואבק. יוצא שפכטל.
נו, לך תבנה מדינה עם שפכטל.
-
שיער מה ניסינו ועבד
היא מוכנה להסתפר, אבל מבלי שיחתכו את השיער
אוי מוכר לי מהאחיינית שאמרה לאמה דודה אילה תגזור לי את השיער ואז הוא יהיה ארוך עד הטוסיק
ניסתן חומץ ?
אוי מוכר לי מהאחיינית שאמרה לאמה דודה אילה תגזור לי את השיער ואז הוא יהיה ארוך עד הטוסיק
ניסתן חומץ ?
-
שיער מה ניסינו ועבד
מאז שחזרנו לארץ השיער שלי הוא ליפה יבשה ועבשה גם אצל זה היה ככה כשחזרתי משהות ארוכה בחו"ל
אל תתיאשי..זה בסוף מתאזן. השיער עכשו בשוק מהמים ג'יפה שיש לנו פה(קשים קשים) והמזג אוויר ה"ידידותי"
אני הגעתי עם שיער ארוך ומרוב יאוש הסתפרתי קצר,ועכשו אני מצטערת שעשיתי את זה כי אחרי כמה חודשים חזר הברק והתלתלים
חזרו להיות רכים ויפים. בנתיים תנסי לעבור למסכה טובה ולשמן קוקוס טהור,זה בהחלט יעזור להתאקלמות
אל תתיאשי..זה בסוף מתאזן. השיער עכשו בשוק מהמים ג'יפה שיש לנו פה(קשים קשים) והמזג אוויר ה"ידידותי"
אני הגעתי עם שיער ארוך ומרוב יאוש הסתפרתי קצר,ועכשו אני מצטערת שעשיתי את זה כי אחרי כמה חודשים חזר הברק והתלתלים
חזרו להיות רכים ויפים. בנתיים תנסי לעבור למסכה טובה ולשמן קוקוס טהור,זה בהחלט יעזור להתאקלמות
-
שיער מה ניסינו ועבד
בד"כ המסיכות הזולות זה מרכך מרוכז או אולי אפילו(ופה אני מנחשת) מסכה ומרכך מעורבבים יחד כדי לחסוך בעלויות. בכל אופן מסכה טובה לא תעלה 40 ש"ח. גם רואים את התוצאות על השיער..הוא נראה שמח אחרי ששמים לו מסכה טובה.
זו ממש חדשה מרעישה בשבילי. מרכך מרוכז!
יהיה מעניין לנסות את המסיכות המקצועיות ולראות מה זה שיער שמח ...
פשוט יושבת, קצת מסרקת (מלמטה למעלה) וכשמגיעה לקשר, פשוט בעדינות מפרקת אותו באצבעות.
סירוק כזה לקח בין שעה לשעה וחצי.
ואוו, בשמת, כל הכבוד על הסבלנות.
לא נראה לי שתהיה לי או לה סבלנות לזה.
אני כן מפרקת לפעמים קשרים לאט ובעדינות עם האצבעות ולא עם מברשת כדי לא להכאיב לה, אבל על רטוב ועם המרכך.
לפחות זה רק פעם בשבוע, בתחילת השבוע, אחרי החפיפה, עוד אין הרבה קשרים.
להסתפר היא לא רוצה, וגם אני לא מי יודע מה רוצה לספר אותה. כ"כ יפה לה ככה . אנחנו בדיונים עכשיו לגבי גזירת קצוות שמעולם (עוד מעט 6 שנים) לא ראו מספריים.
תודה!
זו ממש חדשה מרעישה בשבילי. מרכך מרוכז!
יהיה מעניין לנסות את המסיכות המקצועיות ולראות מה זה שיער שמח ...
פשוט יושבת, קצת מסרקת (מלמטה למעלה) וכשמגיעה לקשר, פשוט בעדינות מפרקת אותו באצבעות.
סירוק כזה לקח בין שעה לשעה וחצי.
ואוו, בשמת, כל הכבוד על הסבלנות.
לא נראה לי שתהיה לי או לה סבלנות לזה.
אני כן מפרקת לפעמים קשרים לאט ובעדינות עם האצבעות ולא עם מברשת כדי לא להכאיב לה, אבל על רטוב ועם המרכך.
לפחות זה רק פעם בשבוע, בתחילת השבוע, אחרי החפיפה, עוד אין הרבה קשרים.
להסתפר היא לא רוצה, וגם אני לא מי יודע מה רוצה לספר אותה. כ"כ יפה לה ככה . אנחנו בדיונים עכשיו לגבי גזירת קצוות שמעולם (עוד מעט 6 שנים) לא ראו מספריים.
תודה!
שיער מה ניסינו ועבד
שאלה בענייני שמפו טבעי-
קניתי אתמול מוצר שנקרא "שמבון טבעי", על בסיס סלק סוכר. ניסיתי אותו היום לראשונה, השיער נעים וריחני, לא כמו סוג עם סוג אחר של שמפו טבעי שניסיתי.
ובכל זאת, אני לא רוצה להשמע פרנואידית, אבל הריח של השמפו טוב בצורה מפתיעה. הריח לא מרגיש כמו ריח של שמנים אתריים, אלא ממש כמו ריח של סבון תינוקות עדין, ריח מצוין... כמובן שתיכף התחלתי לחשוד...
המרכיבים לפי התווית הם: מיצוי סלק סוכר, זרעוני כותנה כתושים, אדמת חוואר, saponified coconut oil
מישהי יודעת מאיפה הריח הטוב? יכול להיות שיש מרכיבים נוספים בסבון שאינם מפורטים?
הסבון נוזלי מאוד, ממש מיימי, בצבע חום כהה, עם שכבת משקע למטה (אני מניחה שזה החוואר), וצריך לערבב אותו היטב לפני שמשתמשים. בשימוש הוא טיפ-טיפה הקציף. יש לו גם תאריך תפוגה- בעוד יותר משנתיים וחצי. יכול להיות שהוא כל כך נוזלי בלי להכיל מים?
בקיצור- אשמח לכל פרט או תובנה...
קניתי אתמול מוצר שנקרא "שמבון טבעי", על בסיס סלק סוכר. ניסיתי אותו היום לראשונה, השיער נעים וריחני, לא כמו סוג עם סוג אחר של שמפו טבעי שניסיתי.
ובכל זאת, אני לא רוצה להשמע פרנואידית, אבל הריח של השמפו טוב בצורה מפתיעה. הריח לא מרגיש כמו ריח של שמנים אתריים, אלא ממש כמו ריח של סבון תינוקות עדין, ריח מצוין... כמובן שתיכף התחלתי לחשוד...
המרכיבים לפי התווית הם: מיצוי סלק סוכר, זרעוני כותנה כתושים, אדמת חוואר, saponified coconut oil
מישהי יודעת מאיפה הריח הטוב? יכול להיות שיש מרכיבים נוספים בסבון שאינם מפורטים?
הסבון נוזלי מאוד, ממש מיימי, בצבע חום כהה, עם שכבת משקע למטה (אני מניחה שזה החוואר), וצריך לערבב אותו היטב לפני שמשתמשים. בשימוש הוא טיפ-טיפה הקציף. יש לו גם תאריך תפוגה- בעוד יותר משנתיים וחצי. יכול להיות שהוא כל כך נוזלי בלי להכיל מים?
בקיצור- אשמח לכל פרט או תובנה...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
- דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*
שיער מה ניסינו ועבד
התחלתי אתמול, שוב ,נסיון עם השיער שלי לאחר שבדף עיצות לטיפוח טבעי נשאלתי בנושא וקיבלתי שוב חשק לפתור את התעלומה-בעיה לעצמי.
החלטתי לשתף אתכן ומי שרוצה להצטרף לנסיון מוזמנת בשמחה. נוכל לתמוך אחת בשניה ולתת עיצות מועילות.
אז ככה
הבעיה: קרקפת שומנית שאחרי יום מתחילה לקבל ניחוח של שמן ישן. חייבים לחפוף גם בגלל הריח וגם בגלל שהשיער מאבד את המראה הרענן שלו.
תיאוריה:
אמצעי עזר:
החלטתי לשתף אתכן ומי שרוצה להצטרף לנסיון מוזמנת בשמחה. נוכל לתמוך אחת בשניה ולתת עיצות מועילות.
אז ככה
הבעיה: קרקפת שומנית שאחרי יום מתחילה לקבל ניחוח של שמן ישן. חייבים לחפוף גם בגלל הריח וגם בגלל שהשיער מאבד את המראה הרענן שלו.
תיאוריה:
- הקרקפת מטבעה לא נועדה להיחפף בשמפו או סבון . שמפו הוא המצאה של 50 השנים האחרונות. לפני כן היו סבונים טבעיים והיו חופפים פעם בהרבה ימים כשהתאפשרה רחצה (בגיגית או משהו כזה). מאידך, אנחנו לא יודעים איך השיער נראה אז. אולי "לא משהו" בעינינו המערביות... עדות מאמא שלי בת ה- 72: הם היו רוחצים את השיער באיזה סבון מוצק שהיה להם ומסיימים בשטיפה עם מי לימון. השיער היה מבריק ויפה תמיד.
- מגע תכוף מידי של הקרקפת עם הכימיקלים האלרגניים בשמפו (ים /בריכה אלצו אותי לחפוף יותר מפעם בשבוע עוד בילדותי), עורר אצלי הפרשת יתר של שומן בקרקפת, כנראה בעקבות נטיית הגוף שלי להתגבר בצורה זו על כימיקלים חריפים.
אמצעי עזר:
- חפיפה יומיומית במים חמימים תוך סירוק והברשת הקרקפת כדי להסיר את שומן הראש בצורה פיזית ולא כימית.
- רענון ריח הקרקפת עם תמציות אתריות טבעיות (כשהשיער לח עדיין לשפשף לתוכו 3 טיפות שמן אתרי כלשהוא. תמציות אתרית ידועות גם כמאזנות הפרשות חלב.
- מקווה שלא אצטרך אבל- אם השיער יראה נורא יכול להיות שאחפוף אותו בחלק שלא קרוב לקרקפת. אשתדל שהחפיפה תהיה בסבון טבעי.
-
שיער מה ניסינו ועבד
אתמול השיער נראה ממש טוב אחרי החפיפה במים וגם הסתדר לי כמו שרציתי. גם התייבש מהר. נכון לעכשיו הוא מתחיל להיראות קצת כבד והקרקפת לא מריחה טוב. אני מתכוונת לרענן אותו קצת עם רוזמרין.
-
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
- דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*
שיער מה ניסינו ועבד
עוקבת אחרי הניסוי
אצלי בלתי אפשרי לא לחפוף, אני לא מבינה איך זה עובד לכן
-
שיער מה ניסינו ועבד
עוקבת אחרי הניסוי גם אני..
אשתדל שהחפיפה תהיה בסבון טבעי לי זה יבש מאוד את השיער, וגם עוד נשים שחופפות בשמפו טבעי אמרו לי.
גם אצלי לא,השיא שלי זה יומיים שלושה לא לחפוף,אך זה בתנאי שלא הרטבתי את השיער,אחרת אני חייבת לחפוף כי השומניות תהיה בלתי נסבלת.
אשתדל שהחפיפה תהיה בסבון טבעי לי זה יבש מאוד את השיער, וגם עוד נשים שחופפות בשמפו טבעי אמרו לי.
גם אצלי לא,השיא שלי זה יומיים שלושה לא לחפוף,אך זה בתנאי שלא הרטבתי את השיער,אחרת אני חייבת לחפוף כי השומניות תהיה בלתי נסבלת.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
שיער מה ניסינו ועבד
עוקבת אחרי הניסוי גם אני..
-
שיער מה ניסינו ועבד
נטע ש
גם אצלי זה לא עבד. בגלל זה אני מנסה שוב..
הולכת לחפוף במים חמימים..אי אפשר לצאת ככה..אולי אני אשטוף במים נטולי אבנית (מהבריטה).
גם אצלי זה לא עבד. בגלל זה אני מנסה שוב..
הולכת לחפוף במים חמימים..אי אפשר לצאת ככה..אולי אני אשטוף במים נטולי אבנית (מהבריטה).
שיער מה ניסינו ועבד
מישהי כתבה פעם, לא זוכרת מי ולא זוכרת אם בדף הזה או בדף אחר, שאם לא מרטיבים את הראש העור לא מפריש כל כך הרבה שומן. העצה הזאת עזרה לי לעבור מחפיפה פעם ביומיים-שלושה לחפיפה פעם בשבוע-שבועיים (שיער שמנוני מאד!): פשוט כשאני לא חופפת, אני לא מרטיבה.
-
שיער מה ניסינו ועבד
אי אפשר לצאת ככה
זאת שעשתה ניסוי של חצי שנה ללא חפיפה עבור תוכנית בטלביזיה הבריטית, ממש חבשה לראשה צעיף בקשירה דומה לדוסיות.
היא אמרה שלקח כשלושה חודשים עד שהשיער התאזן, וגם הפסיק להסריח וגם הפסיק להפריש שומן כמו משוגע, ונעשה מבריק, רך ומקסים, עם ריח טבעי. אבל היו שלבי ביניים איומים, היא אומרת.
זה מזכיר לי שאחרי כמה חודשים של שימוש בסודה לשתייה בתור דיאודורנט, קלטתי שביום שאני לא שמה סודה לשתייה (אני לא משתמשת בדאודורנט בימים שאני בבית, רק בשביל לצאת החוצה) התחלתי להסריח ממש זוועה! ריח לא שלי! גם מגעיל וגם לא מוכר.
הבנתי שזה נגרם כתוצאה מהפרת משק החיידקים הטבעיים בגופי בגלל הסודה לשתייה.
לקח לדעתי יותר משלושה חודשים שבהם לא נגעתי יותר בסודה לשתייה וגם לא באף דיאודורנט אחר. כשיצאתי טיפטפתי שמן אתרי לבנדר על צמר גפן לח (מטיפה אחת של מים) וניקיתי. שמן לבנדר גם מחטא וגם משאיר ריח טוב, בלי להפר את האיזון החיידקי. גם הקפדתי לא לגעת בבית השחי, לא לגלח שיער, כלום. שהכל יחזור לתקנו.
אז הניחוש שלי הוא, שעם מים או בלי מים - יכול להיות שבלי מים בכלל, זה יילך יותר מהר, אבל זה ייקח לפחות שלושה חודשים.
ובלי שטיפה יומיומית ושמנים אתריים, לא תוכלי לסבול את עצמך בתקופת הביניים שהגוף פשוט מפריש את כל הרעלים ומתנקה מתנקה מתנקה.
זאת שעשתה ניסוי של חצי שנה ללא חפיפה עבור תוכנית בטלביזיה הבריטית, ממש חבשה לראשה צעיף בקשירה דומה לדוסיות.
היא אמרה שלקח כשלושה חודשים עד שהשיער התאזן, וגם הפסיק להסריח וגם הפסיק להפריש שומן כמו משוגע, ונעשה מבריק, רך ומקסים, עם ריח טבעי. אבל היו שלבי ביניים איומים, היא אומרת.
זה מזכיר לי שאחרי כמה חודשים של שימוש בסודה לשתייה בתור דיאודורנט, קלטתי שביום שאני לא שמה סודה לשתייה (אני לא משתמשת בדאודורנט בימים שאני בבית, רק בשביל לצאת החוצה) התחלתי להסריח ממש זוועה! ריח לא שלי! גם מגעיל וגם לא מוכר.
הבנתי שזה נגרם כתוצאה מהפרת משק החיידקים הטבעיים בגופי בגלל הסודה לשתייה.
לקח לדעתי יותר משלושה חודשים שבהם לא נגעתי יותר בסודה לשתייה וגם לא באף דיאודורנט אחר. כשיצאתי טיפטפתי שמן אתרי לבנדר על צמר גפן לח (מטיפה אחת של מים) וניקיתי. שמן לבנדר גם מחטא וגם משאיר ריח טוב, בלי להפר את האיזון החיידקי. גם הקפדתי לא לגעת בבית השחי, לא לגלח שיער, כלום. שהכל יחזור לתקנו.
אז הניחוש שלי הוא, שעם מים או בלי מים - יכול להיות שבלי מים בכלל, זה יילך יותר מהר, אבל זה ייקח לפחות שלושה חודשים.
ובלי שטיפה יומיומית ושמנים אתריים, לא תוכלי לסבול את עצמך בתקופת הביניים שהגוף פשוט מפריש את כל הרעלים ומתנקה מתנקה מתנקה.
-
שיער מה ניסינו ועבד
אני כבר מתחילה לסבול..במיוחד בגלל המראה.
השיער אחרי החפיפה היום הרגיש הרבה יותר כבד מאתמול, פחות אוורירי כאילו נוספה עוד שכבת שומן, למרות שקרצפתי אותו כהוגן: עם מים חמים יותר מהרגיל וסירוק אינטנסיבי מתחת לזרם בעזרת מסרק עם שיניים עבות, שלהרגשתי גורפות את השומן מהקרקפת.
לבסוף שטפתי עם מים חמים, נקיים מאבנית ועיסיתי לתוכו טיפות רוזמרין. מהריח הלא נעים נפטרתי לעת עתה. לאחר החפיפה השיער מסתדר יפה, כאילו שיש לי איזה ג'ל עיצוב בשיער, אבל הוא מתייבש ללא ברק והתלתלים מקורזלים מידי ונצמדים-נדבקים אלו לאלו למקבצים כבדים. יש כאלו שמורחת מוסים בשביל כזה מראה, אני לא אוהבת אותו.
אני שמחה שהתחלתי לכתוב כי אחרת הייתי חופפת כבר מחר בבוקר.
בשמת א תודה על הסיפור שהבאת. אני רוצה להגיע לשם. אולי אני ארכוש פיאה..
לא נראה לי שאני יכולה בלי חפיפה כי ההרטבה גם מסדרת לי את התלתלים מחדש.
השיער אחרי החפיפה היום הרגיש הרבה יותר כבד מאתמול, פחות אוורירי כאילו נוספה עוד שכבת שומן, למרות שקרצפתי אותו כהוגן: עם מים חמים יותר מהרגיל וסירוק אינטנסיבי מתחת לזרם בעזרת מסרק עם שיניים עבות, שלהרגשתי גורפות את השומן מהקרקפת.
לבסוף שטפתי עם מים חמים, נקיים מאבנית ועיסיתי לתוכו טיפות רוזמרין. מהריח הלא נעים נפטרתי לעת עתה. לאחר החפיפה השיער מסתדר יפה, כאילו שיש לי איזה ג'ל עיצוב בשיער, אבל הוא מתייבש ללא ברק והתלתלים מקורזלים מידי ונצמדים-נדבקים אלו לאלו למקבצים כבדים. יש כאלו שמורחת מוסים בשביל כזה מראה, אני לא אוהבת אותו.
אני שמחה שהתחלתי לכתוב כי אחרת הייתי חופפת כבר מחר בבוקר.
בשמת א תודה על הסיפור שהבאת. אני רוצה להגיע לשם. אולי אני ארכוש פיאה..
לא נראה לי שאני יכולה בלי חפיפה כי ההרטבה גם מסדרת לי את התלתלים מחדש.
-
שיער מה ניסינו ועבד
בבוקר התעוררתי מיואשת לנוכח השיער הכבד ומקורזל שניבט אלי מהמראה. הזכרתי לעצמי את כל המלל שכתבתי ביממה האחרונה כדי לא להתייאש וניסיתי לטקס עיצה מה לעשות איתו.
הברשתי אותו- כל התלתלים נעלמו. ניערתי מחדש- התלתלים חזרו למקומם. הוא מציית לי כאילו שיש בו ג'ל עיצוב כל שהוא (כבר אמרתי).
לפני שיצאתי מהבית, הסתכלתי שוב במראה וראיתי שהתלתלים נדבקים אלו לאלו ויוצרים מראה פאתי לא מחמיא בכלל.
אספתי אותו בנונשלנטיות לאחור בשתי סיכות קטנות וכל אני מסתובבת ככה. איזה פיתרון נחמד.
חייבת להגיד שהקרקפת ממש לא גירדה לי במשך כל היום. השיער לא הטריד אותי בכלל כי הוא אסוף וגם לא נופל מהסיכות כי יש לו דבק טבעי משלו...
אני לא אחפוף אותו הערב כי אני לא מרגישה צורך. אני רק ארענן את הריח עם..נראה לי שהפעם זה יהיה..שמן אתרי אשכולית.
הברשתי אותו- כל התלתלים נעלמו. ניערתי מחדש- התלתלים חזרו למקומם. הוא מציית לי כאילו שיש בו ג'ל עיצוב כל שהוא (כבר אמרתי).
לפני שיצאתי מהבית, הסתכלתי שוב במראה וראיתי שהתלתלים נדבקים אלו לאלו ויוצרים מראה פאתי לא מחמיא בכלל.
אספתי אותו בנונשלנטיות לאחור בשתי סיכות קטנות וכל אני מסתובבת ככה. איזה פיתרון נחמד.
חייבת להגיד שהקרקפת ממש לא גירדה לי במשך כל היום. השיער לא הטריד אותי בכלל כי הוא אסוף וגם לא נופל מהסיכות כי יש לו דבק טבעי משלו...
אני לא אחפוף אותו הערב כי אני לא מרגישה צורך. אני רק ארענן את הריח עם..נראה לי שהפעם זה יהיה..שמן אתרי אשכולית.
-
- הצטרפות: 22 נובמבר 2006, 20:55
- דף אישי: הדף האישי של שבע_יהלום*
שיער מה ניסינו ועבד
רגע לפני נקודת השבירה:
עד לפני שנתיים השיער שלי היה בסדר גמור. ארוך, מתולתל-גלי, מסתדר כשפזור, מסתדר באסוף. נהגתי לחפוף בערך יום כן יום לא, עם שמפו ומרכך, פעם בשבוע מסיכה לשיער, ובכל יום חומר מעצב תלתלים. שום קשר לבאופן טבעי. לא הסתרקתי בכלל, רק עם אצבעות הידיים מתחת למים זורמים. מדי פעם גזרתי לעצמי קצוות.
לפני שנתיים הייתי שבועיים בפיליפינים, ורק בבירה המג'ייפה. מזג אוויר מזוהם, אביך, לח ודביק. רק אהבה הצילה אותי שם. השיער שלי נראה רע יותר ויותר מיום ליום, ואפשר לומר שמאז לא חזר לעצמו.
כשחזרתי לארץ התחלתי לעשות עליו ניסויים טבעיים, בבחינת באשר אבדנו אבדנו: לא לחפוף כמעט חודש; שטיפות של חומץ; שטיפות סרפד מורתח; שמן רוזמרין; מסיכות שמן זית דבש וביצה; חפיפה פעם בשבוע עם שמפו טבעי, בלי מרכך כמובן; עם להסתרק; שוב בלי להסתרק; והרשימה עוד ארוכה מאוד.
כלום לא עזר. המצב החמיר.
למרות שמשון הגיבור, שתמיד היה מופת ודגל עבורי, לפני כשמונה חודשים הבטתי לאמת בשורשים והסתפרתי עד לאזניים (אצל תומרשף). הרגשתי שהחליפו לי זהות, ומשהו אכן השתנה לטובה, חשתי רענון ותקווה מחודשת, ראיתי את האור בקצה השערה, והמשכתי עם חפיפה בשמפו בלבד פעמיים בשבוע, וקצת שמן קוקוס כתית טבעי אורגני מוצק כשר למהדרין בצנצנת זכוכית טמפרטורת החדר בלי חשש טבל וזבל.
אבל מה שקרה אז זה שהחלה בחיי תקופה קשה מאוד, מתישה ועצובה, עמוסת דאגה, בת כחצי שנה, הדבר האחרון שעניין אותי היה איך אני נראית, ובין המחירים הכבדים שנגבו, נגבו גם כמה אגורות מהשיער.
בחודשיים האחרונים, במסגרת חזרתי לעצמי, אני חופפת פעם בשלושה ימים בשמפו רגיל, מסתרקת תחת מים זורמים, מסיכה פעם בשבוע, ומעט שמן קוקוס או שמן חוחובה על שיער רטוב. אני נדה בין: "הנה השיער שלך חוזר לעצמו, תלתלים יפים, מלא חיים" (תקף רק לשעות הספורות שאחרי החפיפה), לבין: "הו מיי גוד על מי את עובדת, פאה יתביישו לעשות ממנו, קראי מיד לדלילה" (תקף לכל זמן אחר, בעיקר בבוקר אבל ממש לא רק).
ואני רוצה להאריך אותו, מתגעגעת למחלפותיי הוותיקות.
בקיצור, מה שאני מנסה להגיד פה, זה שהיום הגעתי למסקנה.
יש שתי אופציות:
או-
להתגבר על כל המכשולים, להסתפר קצת, להפסיק לחפוף לגמרי, להפסיק עם כל החומרים, לחכות בסבלנות, להשיב לשיער את ה"אני" האבוד שלו, אבל זה חייב לבוא יחד עם: מגורים בטבע, הרחק מזיהום אוויר, מים נקיים נטולי אבנית, רצוי מי גשמים, אכילה בריאה, שתיית מים מרובה, בלי לעשן. רצוי גם שמחה גדולה בלב.
או-
אם את כבר גרה בעיר, אוכלת בסדר, די מעשנת, במים שלך יש אבנית, בלב שלך עוד עצב, ואת לא מסוגלת להפסיק לחפוף, אז כבר: תחפפי כל יום, הסתרקי כשבא לך, שימי מסיכה, שימי חומר לעיצוב תלתלים, חדלי מהניסויים, עברו כבר שנתיים. תחזרי להיראות כמו בנאדם.
אז רגע לפני ששיערי מושך אותי בשיערות חזרה לקונבנציה הטוטאלית, שפכתי פה ת'לב.
עד לפני שנתיים השיער שלי היה בסדר גמור. ארוך, מתולתל-גלי, מסתדר כשפזור, מסתדר באסוף. נהגתי לחפוף בערך יום כן יום לא, עם שמפו ומרכך, פעם בשבוע מסיכה לשיער, ובכל יום חומר מעצב תלתלים. שום קשר לבאופן טבעי. לא הסתרקתי בכלל, רק עם אצבעות הידיים מתחת למים זורמים. מדי פעם גזרתי לעצמי קצוות.
לפני שנתיים הייתי שבועיים בפיליפינים, ורק בבירה המג'ייפה. מזג אוויר מזוהם, אביך, לח ודביק. רק אהבה הצילה אותי שם. השיער שלי נראה רע יותר ויותר מיום ליום, ואפשר לומר שמאז לא חזר לעצמו.
כשחזרתי לארץ התחלתי לעשות עליו ניסויים טבעיים, בבחינת באשר אבדנו אבדנו: לא לחפוף כמעט חודש; שטיפות של חומץ; שטיפות סרפד מורתח; שמן רוזמרין; מסיכות שמן זית דבש וביצה; חפיפה פעם בשבוע עם שמפו טבעי, בלי מרכך כמובן; עם להסתרק; שוב בלי להסתרק; והרשימה עוד ארוכה מאוד.
כלום לא עזר. המצב החמיר.
למרות שמשון הגיבור, שתמיד היה מופת ודגל עבורי, לפני כשמונה חודשים הבטתי לאמת בשורשים והסתפרתי עד לאזניים (אצל תומרשף). הרגשתי שהחליפו לי זהות, ומשהו אכן השתנה לטובה, חשתי רענון ותקווה מחודשת, ראיתי את האור בקצה השערה, והמשכתי עם חפיפה בשמפו בלבד פעמיים בשבוע, וקצת שמן קוקוס כתית טבעי אורגני מוצק כשר למהדרין בצנצנת זכוכית טמפרטורת החדר בלי חשש טבל וזבל.
אבל מה שקרה אז זה שהחלה בחיי תקופה קשה מאוד, מתישה ועצובה, עמוסת דאגה, בת כחצי שנה, הדבר האחרון שעניין אותי היה איך אני נראית, ובין המחירים הכבדים שנגבו, נגבו גם כמה אגורות מהשיער.
בחודשיים האחרונים, במסגרת חזרתי לעצמי, אני חופפת פעם בשלושה ימים בשמפו רגיל, מסתרקת תחת מים זורמים, מסיכה פעם בשבוע, ומעט שמן קוקוס או שמן חוחובה על שיער רטוב. אני נדה בין: "הנה השיער שלך חוזר לעצמו, תלתלים יפים, מלא חיים" (תקף רק לשעות הספורות שאחרי החפיפה), לבין: "הו מיי גוד על מי את עובדת, פאה יתביישו לעשות ממנו, קראי מיד לדלילה" (תקף לכל זמן אחר, בעיקר בבוקר אבל ממש לא רק).
ואני רוצה להאריך אותו, מתגעגעת למחלפותיי הוותיקות.
בקיצור, מה שאני מנסה להגיד פה, זה שהיום הגעתי למסקנה.
יש שתי אופציות:
או-
להתגבר על כל המכשולים, להסתפר קצת, להפסיק לחפוף לגמרי, להפסיק עם כל החומרים, לחכות בסבלנות, להשיב לשיער את ה"אני" האבוד שלו, אבל זה חייב לבוא יחד עם: מגורים בטבע, הרחק מזיהום אוויר, מים נקיים נטולי אבנית, רצוי מי גשמים, אכילה בריאה, שתיית מים מרובה, בלי לעשן. רצוי גם שמחה גדולה בלב.
או-
אם את כבר גרה בעיר, אוכלת בסדר, די מעשנת, במים שלך יש אבנית, בלב שלך עוד עצב, ואת לא מסוגלת להפסיק לחפוף, אז כבר: תחפפי כל יום, הסתרקי כשבא לך, שימי מסיכה, שימי חומר לעיצוב תלתלים, חדלי מהניסויים, עברו כבר שנתיים. תחזרי להיראות כמו בנאדם.
אז רגע לפני ששיערי מושך אותי בשיערות חזרה לקונבנציה הטוטאלית, שפכתי פה ת'לב.
שיער מה ניסינו ועבד
הניסוי: לא להשתמש בשמפו או סבון כל שהוא במשך תקופה ארוכה במטרה להגיע למצב בו הפרשות הקרקפת מתאזנות.
הי עפרה,
אני לא חפפתי עם סבון כמעט שנה, רק עם מים חמים. ולפני זה חפפתי כשלוש שנים רק עם הסבון המוצק של סבתא ג'מילה. אחרי הלידה מאד התחשק לי סבון, וזה באמת "הרס" לי קצת את השיער (נהיה קשה וקפיצי לאחר החפיפה, וגם מתמלא קשרים). אני תמיד מקבלת מחמאות על השיער היפה והבריא שלי (טפו טפו). השיער שלי גם מתארך בקצב מסחרר. חשוב לציין - אני מכסה את הראש כשאני יוצאת החוצה, אבל לא את כל השיער, נדמה לי שזה מגן עליו מפיח/לכלוך ומקל על ההמנעות מסבון.
לשבע יהלום - , מה שתעשי, אני מקוה שתהיה מרוצה מהתוצאה, בהצלחה.
הי עפרה,
אני לא חפפתי עם סבון כמעט שנה, רק עם מים חמים. ולפני זה חפפתי כשלוש שנים רק עם הסבון המוצק של סבתא ג'מילה. אחרי הלידה מאד התחשק לי סבון, וזה באמת "הרס" לי קצת את השיער (נהיה קשה וקפיצי לאחר החפיפה, וגם מתמלא קשרים). אני תמיד מקבלת מחמאות על השיער היפה והבריא שלי (טפו טפו). השיער שלי גם מתארך בקצב מסחרר. חשוב לציין - אני מכסה את הראש כשאני יוצאת החוצה, אבל לא את כל השיער, נדמה לי שזה מגן עליו מפיח/לכלוך ומקל על ההמנעות מסבון.
לשבע יהלום - , מה שתעשי, אני מקוה שתהיה מרוצה מהתוצאה, בהצלחה.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שיער מה ניסינו ועבד
עפרה, בהצלחה בניסוי. סיקרנת אותי.
ממה ששמעתי, יש משמעות גם לקרצוףבאצבעות/ סירוק/ הברשה, העשויים
לגרות את נקבוביות העור בקרקפת, להשאירן פתוחות ולגרום להפרשת שומן מוגברת.
אני מבינה שזה נשמע לך בלתי אפשרי, אבל אולי יחד עם ההתנזרות משמפו כדאי
להפחית מהסירוק והעיסוי המרובים.
אני חופפת אחת לשבוע-שבועיים בשמפו סטנדרטי, אך בכמות מינימלית. מעבירה
אצבעות כדי לוודא שאין קשרים ולהוציא את השערות שנשרו בשוטף ונשארו סבוכות
ברעמה, בלי מרכך כמובן. השיער שלי יבש ולכן אחרי החפיפה אני מורחת עליו מעט
קרם קליל מאד. בין חפיפות אני מרטיבה כאוות נפשי חלקית או לגמרי. אבל לי יש
שיער נוטה ליבש, מתולתל.
האם את מרגישה שיש לך המון שיער, כבד וצפוף, או שהתלתלים קלילים "מרחפים"?
אם את על הצד הכבד וצפוף אפשר לסייע מאד להפחתת השמנוניות בקרקפת ע"י
תספורת נכונה שתאוורר ותקל ותאפשר לעור לנשום.
ממה ששמעתי, יש משמעות גם לקרצוףבאצבעות/ סירוק/ הברשה, העשויים
לגרות את נקבוביות העור בקרקפת, להשאירן פתוחות ולגרום להפרשת שומן מוגברת.
אני מבינה שזה נשמע לך בלתי אפשרי, אבל אולי יחד עם ההתנזרות משמפו כדאי
להפחית מהסירוק והעיסוי המרובים.
אני חופפת אחת לשבוע-שבועיים בשמפו סטנדרטי, אך בכמות מינימלית. מעבירה
אצבעות כדי לוודא שאין קשרים ולהוציא את השערות שנשרו בשוטף ונשארו סבוכות
ברעמה, בלי מרכך כמובן. השיער שלי יבש ולכן אחרי החפיפה אני מורחת עליו מעט
קרם קליל מאד. בין חפיפות אני מרטיבה כאוות נפשי חלקית או לגמרי. אבל לי יש
שיער נוטה ליבש, מתולתל.
האם את מרגישה שיש לך המון שיער, כבד וצפוף, או שהתלתלים קלילים "מרחפים"?
אם את על הצד הכבד וצפוף אפשר לסייע מאד להפחתת השמנוניות בקרקפת ע"י
תספורת נכונה שתאוורר ותקל ותאפשר לעור לנשום.
-
שיער מה ניסינו ועבד
פלוני-
קרם קליל מאד
מותר לשאול איזה?
קרם קליל מאד
מותר לשאול איזה?
-
שיער מה ניסינו ועבד
אז ככה. מחר זה יהיה שבוע לחפיפה האחרונה שלי בשמפו. לא להאמין שיש אנשים שעוברים שבוע ללא חפיפה בלי להרגיש בכלל.
כל יום כמעט, מאז, חפפתי בעזרת מים חמים- חמים מאוד. דרגת השומן והגירוד אתמול היו קשות מנשוא וחפפתי בעזרת לימון, פעמיים. גירדתי את הקרקפת כהוגן בציפורני כדי להיפתר מתחושת הגירוד. הרבה מים חמים נשפכו במקלחת הזו..אבל אני גאה- אף לא טיפת שמפו..אחר כך גם שפשפתי את השיער היטב במגבת כדי להוריד עוד קצת שאריות שומן.
למי ששאלה- השיער שלי בריא מאוד ללא קצוות מפוצלים. בשנה האחרונה הקפדתי על תספורת קצרה כשאני מחדשת אותה כל חודש בערך. חוץ מחפיפה אני אף פעם לא מורחת קרמים ומוסים למיניהם.
השיער לא צפוף וסמיך. הבעיה היחידה זו קרקפת שומנית ואת זה אני מעוניינת לשנות.
זה לא שאני לא רוצה לחפוף כלל יותר, אבל להגיע למצב של פעם בשבוע יהיה מעולה.
אני משאירה פתח להפתעות טובות יותר שלא אצטרך שמפו בכלל, כמו כמה מהמטופלות שלי שראיתי ונגעתי מקרוב והן לא מריחות רע משערן והוא נראה בריא.
טוב , אז אחרי חפיפת הלימון הקרקפת נרגעה והשיער קיבל שוב צורה נורמלית.
לא אוורירי כמו אחרי חפיפה בשמפו אבל קל לעיצוב. לנשים עם שיער מלא מאוד, זה יכול להיות מראה רצוי אפילו.
כל יום כמעט, מאז, חפפתי בעזרת מים חמים- חמים מאוד. דרגת השומן והגירוד אתמול היו קשות מנשוא וחפפתי בעזרת לימון, פעמיים. גירדתי את הקרקפת כהוגן בציפורני כדי להיפתר מתחושת הגירוד. הרבה מים חמים נשפכו במקלחת הזו..אבל אני גאה- אף לא טיפת שמפו..אחר כך גם שפשפתי את השיער היטב במגבת כדי להוריד עוד קצת שאריות שומן.
למי ששאלה- השיער שלי בריא מאוד ללא קצוות מפוצלים. בשנה האחרונה הקפדתי על תספורת קצרה כשאני מחדשת אותה כל חודש בערך. חוץ מחפיפה אני אף פעם לא מורחת קרמים ומוסים למיניהם.
השיער לא צפוף וסמיך. הבעיה היחידה זו קרקפת שומנית ואת זה אני מעוניינת לשנות.
זה לא שאני לא רוצה לחפוף כלל יותר, אבל להגיע למצב של פעם בשבוע יהיה מעולה.
אני משאירה פתח להפתעות טובות יותר שלא אצטרך שמפו בכלל, כמו כמה מהמטופלות שלי שראיתי ונגעתי מקרוב והן לא מריחות רע משערן והוא נראה בריא.
טוב , אז אחרי חפיפת הלימון הקרקפת נרגעה והשיער קיבל שוב צורה נורמלית.
לא אוורירי כמו אחרי חפיפה בשמפו אבל קל לעיצוב. לנשים עם שיער מלא מאוד, זה יכול להיות מראה רצוי אפילו.
-
שיער מה ניסינו ועבד
קרם קליל מאד:
קרם חוחובה זהב, מהמספרה של תומר (סוג של אאוטינג- אני מספרת שם).
לא טבעי, אבל הכי מוצלח עבורי. מצליח לארגן תלתלים לא סגורים מדי ולא פתוחים
מדי, ובלי להשאיר תחושה של "מרחתי קרם". הטבעיים שניסיתי היו שמנוניים
וכבדים לי. שמן קוקוס משמש אותי בעיקר למריחה על הפנים.
עפרה,
אם שערך קצר ממש ולא מרגיש צפוף וכבד, אז כנראה הקלה בעומס זה לא
העניין, למרות שכוונתי היתה למה שקורה בעומק של נפח השיער ולא באורך שלו.
בעיקר רציתי לאחל לך הצלחה במהלך הזה ולציין שגם קרצוף בציפורניים יכול
ליצור גירוי ולגרום להפרשת שומן מחודשת. שפשוף במגבת מאד מפריע
לשיער להתארגן ולהיראות טוב אחרי שמתייבש, וזה נכון גם לגבי הברשה.
אבל!! מכיוון שאלו שלבי מעבר בתהליך שאת עוברת הם מובנים וברור לי
למה את נזקקת להם.
(פשוט הנטייה שלי היא תמיד לעשות פחות ולא לעשות יותר, עצלנית תמיד הייתי).
קרם חוחובה זהב, מהמספרה של תומר (סוג של אאוטינג- אני מספרת שם).
לא טבעי, אבל הכי מוצלח עבורי. מצליח לארגן תלתלים לא סגורים מדי ולא פתוחים
מדי, ובלי להשאיר תחושה של "מרחתי קרם". הטבעיים שניסיתי היו שמנוניים
וכבדים לי. שמן קוקוס משמש אותי בעיקר למריחה על הפנים.
עפרה,
אם שערך קצר ממש ולא מרגיש צפוף וכבד, אז כנראה הקלה בעומס זה לא
העניין, למרות שכוונתי היתה למה שקורה בעומק של נפח השיער ולא באורך שלו.
בעיקר רציתי לאחל לך הצלחה במהלך הזה ולציין שגם קרצוף בציפורניים יכול
ליצור גירוי ולגרום להפרשת שומן מחודשת. שפשוף במגבת מאד מפריע
לשיער להתארגן ולהיראות טוב אחרי שמתייבש, וזה נכון גם לגבי הברשה.
אבל!! מכיוון שאלו שלבי מעבר בתהליך שאת עוברת הם מובנים וברור לי
למה את נזקקת להם.
(פשוט הנטייה שלי היא תמיד לעשות פחות ולא לעשות יותר, עצלנית תמיד הייתי).
-
שיער מה ניסינו ועבד
אה, ושבע יהלום,
מאד ייתכן שאם תדרגי בחזרה את השיער הוא יחזור להסתדר כמו אחרי התספורת.
לא חייבים לקצר את האורך, רק לדרג בחזרה, וכך תוכלי להשיב את מחלפותייך.
מאד ייתכן שאם תדרגי בחזרה את השיער הוא יחזור להסתדר כמו אחרי התספורת.
לא חייבים לקצר את האורך, רק לדרג בחזרה, וכך תוכלי להשיב את מחלפותייך.
-
שיער מה ניסינו ועבד
תודה
-
- הצטרפות: 22 פברואר 2010, 09:48
- דף אישי: הדף האישי של אוהבת_לקרוא*
שיער מה ניסינו ועבד
יש איזה המלצה על תוספי מזון למנוע נשירה חזקה ? כבר שנה ...
איזה ? של איזו חברה ?
איזה ? של איזו חברה ?
-
שיער מה ניסינו ועבד
שבע יהלום
_בקיצור, מה שאני מנסה להגיד פה, זה שהיום הגעתי למסקנה.
יש שתי אופציות:_
אם את שואלת אותי- אני בעד האופציה השניה. אי אפשר הכל ביחד.
אני גם חושבת שלא השבועיים בפיליפינים הם אלו שהרסו לך את השיער, אלא האהבה המטורפת שאחרי. החדשים הראשונים (המדע אומר שזה משהו כמו 7 חודשים) בהם אנחנו ביחסי אהבה -תשוקה למישהו חדש שנכנס לחיינו, הם תקופה מאוד תובענית לגוף. הכל נמצא ב"היפר" והגוף שלנו מכלה את כל המאגרים. לא לחינם אנחנו עוברים אחר כך למצב קצת יותר סטטי. אי אפשר לחיות ככה ולתפקד. בטח שלא לגדל ילדים. אני מאמינה שיש בחוקיות הזו הגיון הישרדותי.
במקרה שלך, לא ניתנה לך ההזדמנות לעבור למצב של אהבה יציבה ורגועה כך שאת צריכה מנוחה מאוד ממושכת כדי להחלים.
כך נדמה לי לפחות.
_בקיצור, מה שאני מנסה להגיד פה, זה שהיום הגעתי למסקנה.
יש שתי אופציות:_
אם את שואלת אותי- אני בעד האופציה השניה. אי אפשר הכל ביחד.
אני גם חושבת שלא השבועיים בפיליפינים הם אלו שהרסו לך את השיער, אלא האהבה המטורפת שאחרי. החדשים הראשונים (המדע אומר שזה משהו כמו 7 חודשים) בהם אנחנו ביחסי אהבה -תשוקה למישהו חדש שנכנס לחיינו, הם תקופה מאוד תובענית לגוף. הכל נמצא ב"היפר" והגוף שלנו מכלה את כל המאגרים. לא לחינם אנחנו עוברים אחר כך למצב קצת יותר סטטי. אי אפשר לחיות ככה ולתפקד. בטח שלא לגדל ילדים. אני מאמינה שיש בחוקיות הזו הגיון הישרדותי.
במקרה שלך, לא ניתנה לך ההזדמנות לעבור למצב של אהבה יציבה ורגועה כך שאת צריכה מנוחה מאוד ממושכת כדי להחלים.
כך נדמה לי לפחות.
-
שיער מה ניסינו ועבד
הממ... אני מנסה לבדוק איזה תחושות מתעוררות בי לאור מה שכתבת.
השיער שלי התחרבש במנילה עוד לפני שמאיר ואני הכרנו וממש התאהבנו. בכלל נהיינו זוג רק בארץ.
אבל, מה שהמדע אומר גורם לי פתאום לראות את האהבה שלנו כמו מחולקת לשלושה שלישים:
קודם ההתאהבות הסוערת והתשוקה הבלתי נדלית (אם כי אלה המשיכו לכל אורך הדרך),
ואז שגרה נעימה ורגועה (חיי חביתה אני קוראת לזה. או במקרה שלנו- עין הפוכה קלות),
ואז בבום היתלשות אכזרית אל השליש האחרון, ושוב סערה, רעה ומרה.
ניתוח רגשי עפ"י השיער. מעניין.
תודה.
<תחום חדש במיסטיקה- קריאה בקרקפת>
אני חושבת שאקפוץ אל פרח הלימון בהזדמנות הקרובה.
השיער שלי התחרבש במנילה עוד לפני שמאיר ואני הכרנו וממש התאהבנו. בכלל נהיינו זוג רק בארץ.
אבל, מה שהמדע אומר גורם לי פתאום לראות את האהבה שלנו כמו מחולקת לשלושה שלישים:
קודם ההתאהבות הסוערת והתשוקה הבלתי נדלית (אם כי אלה המשיכו לכל אורך הדרך),
ואז שגרה נעימה ורגועה (חיי חביתה אני קוראת לזה. או במקרה שלנו- עין הפוכה קלות),
ואז בבום היתלשות אכזרית אל השליש האחרון, ושוב סערה, רעה ומרה.
ניתוח רגשי עפ"י השיער. מעניין.
תודה.
<תחום חדש במיסטיקה- קריאה בקרקפת>
שיער מה ניסינו ועבד
לאוהבת לקרוא, לי עזר תוסף סיליקה מצח השבטבט.
-
שיער מה ניסינו ועבד
שבע יהלום
לאחר קריאה מדוקדקת בבלוג שלך הבנתי שטעיתי בזמנים. משום מה חשבתי שהייתם חצי שנה חברים לפני שחלה.
רעיון מעולה. שמעתי עליה רק דברים טובים.
לאחר קריאה מדוקדקת בבלוג שלך הבנתי שטעיתי בזמנים. משום מה חשבתי שהייתם חצי שנה חברים לפני שחלה.
רעיון מעולה. שמעתי עליה רק דברים טובים.
-
- הצטרפות: 22 פברואר 2010, 09:48
- דף אישי: הדף האישי של אוהבת_לקרוא*
שיער מה ניסינו ועבד
תודה למנשירה ,
תוסף סיליקה מצמח השבטבט , של איזו חברה ? איך זה נקרא ?
תוסף סיליקה מצמח השבטבט , של איזו חברה ? איך זה נקרא ?
-
שיער מה ניסינו ועבד
אז אחרי חפיפת הלימון הקרקפת נרגעה והשיער קיבל שוב צורה נורמלית אני עם לימון החזקתי כמה חודשים,אבל בסופו של דבר זה שרף לי את השיער בגלל השמש
אני מאוד אשמח לשמוע שהצליח לך,אני גם רוצה פיתרון לקרקפת השומנית שלי,ואין לי ספק שזה מכל החומרים האיומים ששמתי במהלך חיי.
תודה על המחמאה
אני מאוד אשמח לשמוע שהצליח לך,אני גם רוצה פיתרון לקרקפת השומנית שלי,ואין לי ספק שזה מכל החומרים האיומים ששמתי במהלך חיי.
תודה על המחמאה
-
שיער מה ניסינו ועבד
כו, אני זוכרת את מה שכתבת פעם על חפיפת הלימון ואני לא עושה את זה.
אני ממשיכה..
הדבר היחידי שעוזר לי כרגע להופיע בציבור זה, במפתיע , מכשיר ההחלקה הקרמי שלי, שקניתי ולא השתמשתי בו כי הוא שורף את השיער.
עכשיו הוא שורף את השומן, מחליק את השיער ונותן לי אפשרות לאסוף לאחור ולהמשיך הלאה.
להשאיר תלתלים זה לא הולך.
בינתיים זו השגרה. אני אעדכן אם יהיו שינוים
אני ממשיכה..
הדבר היחידי שעוזר לי כרגע להופיע בציבור זה, במפתיע , מכשיר ההחלקה הקרמי שלי, שקניתי ולא השתמשתי בו כי הוא שורף את השיער.
עכשיו הוא שורף את השומן, מחליק את השיער ונותן לי אפשרות לאסוף לאחור ולהמשיך הלאה.
להשאיר תלתלים זה לא הולך.
בינתיים זו השגרה. אני אעדכן אם יהיו שינוים
שיער מה ניסינו ועבד
היי עפרה בהצלחה עם הניסוי הכי הרבה שאני לא חפפתי היו 5 ימים, אבל גם לא הרטבתי את השיער בזמן הזה, כי אז באמת נוצרים גושי שיער בשומן. וגם היה לי יותר קל להתחיל את אי החפיפה ממצב של שיער מסורק ולא תלתלים מסודרים, כי אז בימים של אחרי יותר קל להסתרק.
ומוזר שיש ריח משומן הקרקרפת, אולי זה שילוב עם שמנים אחרים? ניסית לא לחפוף שיער בלי שהיו עליו חומרים כלשהם?
אגב, שמתי לב שמידת השומניות ירדה קצת אחרי 5 הימים האלה, אז אולי אפשר פשוט בהדרגה כל פעם להעלות את הזמן בין חפיפות. או באמת לעשות פרויקט של כמה חודשים בלי חפיפות אפילו במים..
לפני כן היו סבונים טבעיים והיו חופפים פעם בהרבה ימים כשהתאפשרה רחצה (בגיגית או משהו כזה)
אז אולי באמת לא הרטיבו בין חפיפות? או שאולי מי שגר ליד מקור מים למשל עשה "פילינג" לשיער עם אדמה?
ומוזר שיש ריח משומן הקרקרפת, אולי זה שילוב עם שמנים אחרים? ניסית לא לחפוף שיער בלי שהיו עליו חומרים כלשהם?
אגב, שמתי לב שמידת השומניות ירדה קצת אחרי 5 הימים האלה, אז אולי אפשר פשוט בהדרגה כל פעם להעלות את הזמן בין חפיפות. או באמת לעשות פרויקט של כמה חודשים בלי חפיפות אפילו במים..
לפני כן היו סבונים טבעיים והיו חופפים פעם בהרבה ימים כשהתאפשרה רחצה (בגיגית או משהו כזה)
אז אולי באמת לא הרטיבו בין חפיפות? או שאולי מי שגר ליד מקור מים למשל עשה "פילינג" לשיער עם אדמה?
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
-
שיער מה ניסינו ועבד
מעדכנת..
זה הפך בלתי נסבל ומתי שהוא השבוע שוב חפפתי עם לימון והוספתי אפילו ברנדי.
זה בהחלט מרגיע את תחושת הגרד אבל שום דבר כבר לא עזר לאיך שהשערות נראות.
כמו רצועות דביקות.
אין סיכוי בשבילי לקבל את העיצה לא לשטוף בכלל. השטיפה מרגיעה ומרעננת.
מה שהתחלתי לעשות אתמול זה לחפוף רק את השיער עם שמפו, בלי הקרקפת וזה עזר מיד. מה שקצת שמפו לא טבעי עשה, אלף לימונים ומים רותחים לא הצליחו לעשות. השיער חזר להראות טוב.
אגב- ניסיתי לעשות את זה תחילה עם סבון טבעי אבל השיער קיבל צורה אפילו יותר נוראית.
בכל מקרה הקרקפת לא נחשפת לכימיקלים ואפשר להמשיך הלאה בניסוי.
הייתי רוצה לקרוא מידע על הרכב השומן בקרקפת. האם נעשו מחקרים בנושא. לא כל כך מוצאת. רופאי עור ממליצים לחפוף כל יום, במצב של קרקפת שומנית ואני בטוחה שיש פה טעות חוזרת.
זה הפך בלתי נסבל ומתי שהוא השבוע שוב חפפתי עם לימון והוספתי אפילו ברנדי.
זה בהחלט מרגיע את תחושת הגרד אבל שום דבר כבר לא עזר לאיך שהשערות נראות.
כמו רצועות דביקות.
אין סיכוי בשבילי לקבל את העיצה לא לשטוף בכלל. השטיפה מרגיעה ומרעננת.
מה שהתחלתי לעשות אתמול זה לחפוף רק את השיער עם שמפו, בלי הקרקפת וזה עזר מיד. מה שקצת שמפו לא טבעי עשה, אלף לימונים ומים רותחים לא הצליחו לעשות. השיער חזר להראות טוב.
אגב- ניסיתי לעשות את זה תחילה עם סבון טבעי אבל השיער קיבל צורה אפילו יותר נוראית.
בכל מקרה הקרקפת לא נחשפת לכימיקלים ואפשר להמשיך הלאה בניסוי.
הייתי רוצה לקרוא מידע על הרכב השומן בקרקפת. האם נעשו מחקרים בנושא. לא כל כך מוצאת. רופאי עור ממליצים לחפוף כל יום, במצב של קרקפת שומנית ואני בטוחה שיש פה טעות חוזרת.
-
שיער מה ניסינו ועבד
בקרוב תכתוב פה מישהי מהאתר שלא חפפה שנתיים וחצי!!! והיא תשתף אותנו בכל התהליך שעברה
דא"ג השיער שלה נראה נהדר
נחכה בסבלנות.............
רופאי עור ממליצים לחפוף כל יום, במצב של קרקפת שומנית ואני בטוחה שיש פה טעות חוזרת. נו באמת..מה הם מבינים מהחיים שלהם? למה שבן אדם ישים כימיכלים על ראשו יום אחרי יום? מה ההגיון?
באמזונס הם שוטפים את השיער רק בנהר. מצד שני,אין להם מכוניות, זיהום אוויר ואוכל מעובד..
אל תשברי עפרה (בסוף נארגן קבוצת תמיכה)
דא"ג השיער שלה נראה נהדר
נחכה בסבלנות.............
רופאי עור ממליצים לחפוף כל יום, במצב של קרקפת שומנית ואני בטוחה שיש פה טעות חוזרת. נו באמת..מה הם מבינים מהחיים שלהם? למה שבן אדם ישים כימיכלים על ראשו יום אחרי יום? מה ההגיון?
באמזונס הם שוטפים את השיער רק בנהר. מצד שני,אין להם מכוניות, זיהום אוויר ואוכל מעובד..
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*
שיער מה ניסינו ועבד
אז ככה:
אני לא זוכרת מתי ניסיתי פשוט להוריד את השמפו מהתפריט היומי ולמה, בכלל. אבל התחלתי.
בהתחלה זה היה נורא. השיער שלי היה שומני ומגעיל. ועוד קיבלתי שלל עצות לשים עליו עוד כל מיני שמנים (שמן זית, איזשהי תערובת של חומץ ושמן קיק וסרפדים, ושאר כל מיני תכשירי וודו), שנתנו לי לוק קצת מגורז. יש כאלו שזה יפה להן (בהודו הולכים ככה לא מעט), לג'ינס והטישרט שלי זה לא התאים.
ואז שמעתי שחומץ תפוחים עושה יופי לשיער, אז חפפתי איתו. היה לי שפריצר עם חומץ תפוחים ושמנים אתריים, שממנו השפרצתי על השיער כל מקלחת ושטפתי.
לא היו תלונות מהסביבה, אבל יכול להיות שהם סתם התביישו להגיד לי משהו.
ואז מתישהו נגמר החומץ, ולא קניתי חדש. סתם חפפתי עם מים.
והמשכתי ככה.
כשהשיער שלי יבש, הוא נראה מצויין. אף אחד לא מעלה בדעתו שטקס החפיפה שלי שונה משלו.
אבל כשהוא רטוב - מרגישים שמשהו שונה. השומן והחומרים הטבעיים שהעור מפריש מכסים את השיער, ולא יורדים במקלחת. זה נראה טוב כשהוא יבש (כמו להיות עם חומר כלשהו על השיער, אבל בלי), וכשהוא רטוב - המים לא מורידים את החומרים האלו והוא מרגיש דביק מתחת למים. בהתחלה זה הפריע לי, אבלכל עוד הוא נראה טוב כשהוא יבש, מה אכפת לי.
מדי פעם כן יש קשקשים. יש לי הרגשה שזה קשור לעוד דברים חוץ מהאי-חפיפה. אולי לתזונה. לא יזיק לי לשפר אותה קצת.
פעם בכמה זמן אני חופפת עם שמפו. ואז מתחרטת. אני מרגישה איך כל שכבת ההגנה של הקרקפת שלי כרגע התפרקה. אבל אני מתגעגעת לזה כטקס.
אני כן משתדלת לעשות את זה כמה שפחות.
רופאי עור ממליצים לחפוף כל יום, במצב של קרקפת שומנית ואני בטוחה שיש פה טעות חוזרת.
אין הרבה מה לעשות חוץ מלתת לה להתאזן. מתישהו הגוף יקלוט שהוא לא צריך לייצר עוד ועוד שומן כי אין שום דבר שפוגע בו. אני חושבת שזו מערכת שכזו של היזון חוזר, למרות שאין לי הוכחה של ממש.
(מצטערת על הקצרנות, לא ישנתי הרבה בלילה... אני זמינה לשאלות)
אני לא זוכרת מתי ניסיתי פשוט להוריד את השמפו מהתפריט היומי ולמה, בכלל. אבל התחלתי.
בהתחלה זה היה נורא. השיער שלי היה שומני ומגעיל. ועוד קיבלתי שלל עצות לשים עליו עוד כל מיני שמנים (שמן זית, איזשהי תערובת של חומץ ושמן קיק וסרפדים, ושאר כל מיני תכשירי וודו), שנתנו לי לוק קצת מגורז. יש כאלו שזה יפה להן (בהודו הולכים ככה לא מעט), לג'ינס והטישרט שלי זה לא התאים.
ואז שמעתי שחומץ תפוחים עושה יופי לשיער, אז חפפתי איתו. היה לי שפריצר עם חומץ תפוחים ושמנים אתריים, שממנו השפרצתי על השיער כל מקלחת ושטפתי.
לא היו תלונות מהסביבה, אבל יכול להיות שהם סתם התביישו להגיד לי משהו.
ואז מתישהו נגמר החומץ, ולא קניתי חדש. סתם חפפתי עם מים.
והמשכתי ככה.
כשהשיער שלי יבש, הוא נראה מצויין. אף אחד לא מעלה בדעתו שטקס החפיפה שלי שונה משלו.
אבל כשהוא רטוב - מרגישים שמשהו שונה. השומן והחומרים הטבעיים שהעור מפריש מכסים את השיער, ולא יורדים במקלחת. זה נראה טוב כשהוא יבש (כמו להיות עם חומר כלשהו על השיער, אבל בלי), וכשהוא רטוב - המים לא מורידים את החומרים האלו והוא מרגיש דביק מתחת למים. בהתחלה זה הפריע לי, אבלכל עוד הוא נראה טוב כשהוא יבש, מה אכפת לי.
מדי פעם כן יש קשקשים. יש לי הרגשה שזה קשור לעוד דברים חוץ מהאי-חפיפה. אולי לתזונה. לא יזיק לי לשפר אותה קצת.
פעם בכמה זמן אני חופפת עם שמפו. ואז מתחרטת. אני מרגישה איך כל שכבת ההגנה של הקרקפת שלי כרגע התפרקה. אבל אני מתגעגעת לזה כטקס.
אני כן משתדלת לעשות את זה כמה שפחות.
רופאי עור ממליצים לחפוף כל יום, במצב של קרקפת שומנית ואני בטוחה שיש פה טעות חוזרת.
אין הרבה מה לעשות חוץ מלתת לה להתאזן. מתישהו הגוף יקלוט שהוא לא צריך לייצר עוד ועוד שומן כי אין שום דבר שפוגע בו. אני חושבת שזו מערכת שכזו של היזון חוזר, למרות שאין לי הוכחה של ממש.
(מצטערת על הקצרנות, לא ישנתי הרבה בלילה... אני זמינה לשאלות)
-
שיער מה ניסינו ועבד
אנחנו ניסינו כיוונים אחרים.
ניסיתי לחפוף בשמפו הטבעי לגמרי של "סבון הברון" וזה היה לא מוצלח. השיער נראה והרגיש זוועה, שומני ודביק וסמרטוטי.
אחר כך עברנו לשמפו של "עומר הגליל" אבל לא אהבתי את הריח (נדמה לי שאחד בריח רוזמרין והשני בריח אחר, שממש לא אהבתי).
אחר כך עברנו לסבון בייבילי של "עומר הגליל".
זה נראה והרגיש בסדר, אבל התחילו לנו קשקשים שלא היו מעולם, לי ולבתי. במיוחד לילדה (צריך כבר להגיד נערה, בת 12.5). שום דבר לא עזר, זה רק הלך והחמיר. בכלל השיער שלה נעשה יותר ויותר שומני והיה צריך לחפוף לעתים יותר ויותר קרובות.
יום אחד קראתי פה באתר שמישהי כתבה שאותו המוצר גרם לה לקשקשים. מייד תפסתי שגם אצלנו זה כנראה הגורם.
אז קניתי שוב את "קמיל בלו" לתינוקות הקלאסי של ד"ר פישר, שהיה השמפו שלנו כל השנים עד הנסיונות הטבעיים, ובמהירות הבזק השיער של הילדה כבר לא שומני והקשקשים בדרך להיעלם.
עם הבן (7.5) סיפור אחר: הוא ממילא נקי. סבון כמעט לא נוגע בו. וכיוון שהוא לא התחיל את גיל ההתבגרות, אז יש לו תמיד ריח טוב. גם השיער לא מתלכלך בכלל ולא נעשה שומני אף פעם. לכן כבר שנים אני חופפת לו לעתים מאוד רחוקות. פעם בכמה שבועות, לדעתי. אולי פעם בחודשיים? אני חופפת אם הוא העיף חול על הראש או דברים כאלה. וככל שאני קוראת יותר בנושא, כך אני משתכנעת להזניח עוד יותר את החפיפה שלו... (-: דבר נוסף, לא מסרקים אותו והוא לא מסתרק אף פעם. גם זה לדעתי טוב לשיער שלו. יש לו שיער קצר, והוא מסתפר בערך 2-3 פעמים בשנה.
לפני כמה חודשים הילדים נדבקו בכינים, וזה היה סיפור. שמן זית, חומץ, סירוק כינים יומיומי ולפעמים יותר מפעם ביום, יכולתי לראות מייד כמה השיער שלו היה מסכן עם כל הסירוק הזה.
ניסיתי לחפוף בשמפו הטבעי לגמרי של "סבון הברון" וזה היה לא מוצלח. השיער נראה והרגיש זוועה, שומני ודביק וסמרטוטי.
אחר כך עברנו לשמפו של "עומר הגליל" אבל לא אהבתי את הריח (נדמה לי שאחד בריח רוזמרין והשני בריח אחר, שממש לא אהבתי).
אחר כך עברנו לסבון בייבילי של "עומר הגליל".
זה נראה והרגיש בסדר, אבל התחילו לנו קשקשים שלא היו מעולם, לי ולבתי. במיוחד לילדה (צריך כבר להגיד נערה, בת 12.5). שום דבר לא עזר, זה רק הלך והחמיר. בכלל השיער שלה נעשה יותר ויותר שומני והיה צריך לחפוף לעתים יותר ויותר קרובות.
יום אחד קראתי פה באתר שמישהי כתבה שאותו המוצר גרם לה לקשקשים. מייד תפסתי שגם אצלנו זה כנראה הגורם.
אז קניתי שוב את "קמיל בלו" לתינוקות הקלאסי של ד"ר פישר, שהיה השמפו שלנו כל השנים עד הנסיונות הטבעיים, ובמהירות הבזק השיער של הילדה כבר לא שומני והקשקשים בדרך להיעלם.
עם הבן (7.5) סיפור אחר: הוא ממילא נקי. סבון כמעט לא נוגע בו. וכיוון שהוא לא התחיל את גיל ההתבגרות, אז יש לו תמיד ריח טוב. גם השיער לא מתלכלך בכלל ולא נעשה שומני אף פעם. לכן כבר שנים אני חופפת לו לעתים מאוד רחוקות. פעם בכמה שבועות, לדעתי. אולי פעם בחודשיים? אני חופפת אם הוא העיף חול על הראש או דברים כאלה. וככל שאני קוראת יותר בנושא, כך אני משתכנעת להזניח עוד יותר את החפיפה שלו... (-: דבר נוסף, לא מסרקים אותו והוא לא מסתרק אף פעם. גם זה לדעתי טוב לשיער שלו. יש לו שיער קצר, והוא מסתפר בערך 2-3 פעמים בשנה.
לפני כמה חודשים הילדים נדבקו בכינים, וזה היה סיפור. שמן זית, חומץ, סירוק כינים יומיומי ולפעמים יותר מפעם ביום, יכולתי לראות מייד כמה השיער שלו היה מסכן עם כל הסירוק הזה.
-
שיער מה ניסינו ועבד
זה נראה והרגיש בסדר, אבל התחילו לנו קשקשים שלא היו מעולם נראה לי שזה בגלל הלונדר שהוא מכיל
וזה מייבש איימים
אז קניתי שוב את "קמיל בלו" לתינוקות הקלאסי של ד"ר פישר, שהיה השמפו שלנו כל השנים עד הנסיונות הטבעיים, ובמהירות הבזק השיער של הילדה כבר לא שומני והקשקשים בדרך להיעלם יכול להיות שדווקא השומניות היתה בגלל שהשמפו הטבעי לא מכיל חומר קרצוף,וכשחזרתם לקמיל בלו החומר המקרצף ניקה
את הקרקפת (אפילו טוב מידי) והוריד את כל השומניות גם את הטובה.
וזה מייבש איימים
אז קניתי שוב את "קמיל בלו" לתינוקות הקלאסי של ד"ר פישר, שהיה השמפו שלנו כל השנים עד הנסיונות הטבעיים, ובמהירות הבזק השיער של הילדה כבר לא שומני והקשקשים בדרך להיעלם יכול להיות שדווקא השומניות היתה בגלל שהשמפו הטבעי לא מכיל חומר קרצוף,וכשחזרתם לקמיל בלו החומר המקרצף ניקה
את הקרקפת (אפילו טוב מידי) והוריד את כל השומניות גם את הטובה.
-
שיער מה ניסינו ועבד
סביר, אבל בכל זאת, השתמשנו בבייבילי של "עומר הגליל" אולי שנתיים. כלומר, זה לא עבר.
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
שיער מה ניסינו ועבד
כל החיים היה לי שיער מאוד שמן, כלומר הקרקפת שלי הפרישה המון שומן. אחרי יום של חפיפה עם שמפו השיער כבר לא היה כל כך נקי ואחרי יומיים כבר היה שמן.
כבר מעל לשנה שאני שוטפת את השיער במים בלבד. ולא מסרקת אחר כך! המים כנראה מורידים לפחות חלק מהשומן ומהאבק וכו'. כשהשיער מתייבש הוא נראה נקי. אבל בפעם הראשונה שמסרקת אותו - הוא נהיה-נראה מייד שמן. אבל הרי זה קורה גם כשאני חופפת בשמפו. אז עכשיו כל פעם שמתרחצת - שוטפת את השיער במים ולא מסרקת והוא נראה נקי.
כבר מעל לשנה שאני שוטפת את השיער במים בלבד. ולא מסרקת אחר כך! המים כנראה מורידים לפחות חלק מהשומן ומהאבק וכו'. כשהשיער מתייבש הוא נראה נקי. אבל בפעם הראשונה שמסרקת אותו - הוא נהיה-נראה מייד שמן. אבל הרי זה קורה גם כשאני חופפת בשמפו. אז עכשיו כל פעם שמתרחצת - שוטפת את השיער במים ולא מסרקת והוא נראה נקי.
-
שיער מה ניסינו ועבד
ליאורה. האם הייתה תקופת הסתגלות למצב שאת מתארת כיום?
-
שיער מה ניסינו ועבד
כן. השיער היה מאוד שמן. מאוד. ואגב, אחרי כמה חודשים בלי שמפו וניסיתי פעם אחת לחפוף עם שמפו, והכל חזר בדיוק למה שהיה כל החיים: ביום הראשון שיער נקי ומבריק. אחרי הלילה הראשון (כלומר אחרי השינה הראשונה שאז הראש כנראה מתחמם מהמגע עם הכרית וכו') כבר קמתי עם שיער פחות זוהר. ואחרי יומיים שיער מאוד שמן.
וגם עכשיו, אחרי כל סירוק השיער מייד נראה מאוד שמן. אבל כאמור לא אכפת לי. גם אחרי שחופפת עם שמפו ומסרקת השיער נראה שמן. אז מה ההבדל? שמן כך ושמן אחרת, אבל לפחות בלי שמפו.
בקיצור, עכשיו שוטפת עם הרבה מים על הקרקפת ולא מסרקת!
וגם עכשיו, אחרי כל סירוק השיער מייד נראה מאוד שמן. אבל כאמור לא אכפת לי. גם אחרי שחופפת עם שמפו ומסרקת השיער נראה שמן. אז מה ההבדל? שמן כך ושמן אחרת, אבל לפחות בלי שמפו.
בקיצור, עכשיו שוטפת עם הרבה מים על הקרקפת ולא מסרקת!
-
שיער מה ניסינו ועבד
נראה לי שלא כתבתי מספיק ברור. אז ליתר ביטחון אנסה לנסח מחדש: הייתה תקופה של הסתגלות. אבל גיליתי שפשוט כדאי לשטוף את השיער עם מים כל פעם כשמתקלחים או כשהשיער נראה שמן, או מה שבא קודם לכן זה לא משנה את איכות השיער והקרקפת: כלומר, כל פעם לאחר סירוק יסודי השיער שוב נראה שמן ולא כל כך נקי. אז הפתרון הוא: פשוט לשטוף כל פעם את השיער. מייד לאחר השטיפה ניתן לסרק בעדינות עם מסרק או עם האצבעות. אבל לא לסרק הרבה כשהשיער יבש, אחרת זה שוב מפזר את השומן מהקרקפת על השיער.
מתארת לעצמי שאצל מי שיש לה שיער יבש, כדאי לעשות בדיוק להיפך: כלומר, להבריש הרבה עם מברשת או עם מסרק. וכמו שכתוב כאן בדף, אחרי השטיפה עם המים לשפוך מעט שמן שקדים או שמן זית או שמן צמחי אחר על השיער (או על הקרקפת). ואם גם רוצים ריח טוב - אפשר כמה טיפות לבנדר (זה גם נכון לגבי שיער שמן).
מתארת לעצמי שאצל מי שיש לה שיער יבש, כדאי לעשות בדיוק להיפך: כלומר, להבריש הרבה עם מברשת או עם מסרק. וכמו שכתוב כאן בדף, אחרי השטיפה עם המים לשפוך מעט שמן שקדים או שמן זית או שמן צמחי אחר על השיער (או על הקרקפת). ואם גם רוצים ריח טוב - אפשר כמה טיפות לבנדר (זה גם נכון לגבי שיער שמן).
-
שיער מה ניסינו ועבד
ועצה אחרונה שגיליתי שנכונה לעוד המון תחומים בחיים: פשוט להוריד סטנדרטים... להסכים מבפנים שהשיער לא ייראה בדיוק כמו שהוא נראה לאחר חפיפה עם שמפו ולקבל את סוג השיער (כלומר שהשיער שמן או יבש). כאמור, אצלי ממילא אחרי יומיים של חפיפה עם שמפו השיער נראה שמן, ומעולם לא עלה על דעתי לחפוף כל יום או כל יומיים. אז קיבלתי והישלמתי והחלטתי להפסיק להילחם בשיער.
-
שיער מה ניסינו ועבד
שיער מה ניסינו ועבד?
הלכנו ל פרח הלימון .
הלכנו ל פרח הלימון .
-
שיער מה ניסינו ועבד
הלכנו ל פרח הלימון
D-:
D-:
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*
שיער מה ניסינו ועבד
ניסיתי רק לשטוף במים במשך כמעט חודשיים.
אחרי חודשים החלו לפתע קשקשים, שמעולם לא היו לפני כן.
לא עמדתי בכך.
אני לא מאלה שיכולות שלא לסרק את השיער, עם תלתלים כמו שלי הכל הופך לרסטות תוך שבוע.
אחרי חודשים החלו לפתע קשקשים, שמעולם לא היו לפני כן.
לא עמדתי בכך.
אני לא מאלה שיכולות שלא לסרק את השיער, עם תלתלים כמו שלי הכל הופך לרסטות תוך שבוע.
-
שיער מה ניסינו ועבד
עם תלתלים כמו שלי הכל הופך לרסטות תוך שבוע
מה שהיא אמרה...
אבל רציתי להזכיר את עניין התה סרפד, יש עכשיו סרפדים טריים בגינות לא? אז זה אחלה רענון לשיער שלנו היפיפה בכל מצב ובכל צורה ובכלל אנחנו כאלה יפות!
מה שהיא אמרה...
אבל רציתי להזכיר את עניין התה סרפד, יש עכשיו סרפדים טריים בגינות לא? אז זה אחלה רענון לשיער שלנו היפיפה בכל מצב ובכל צורה ובכלל אנחנו כאלה יפות!
-
שיער מה ניסינו ועבד
מעדכנת..
לא ממש עמדתי בניסוי ...
אבל יש שינוי בהרגלים.
חופפת פעם בשבוע את השיער + הקרקפת בשמפו מדולל במים, שזה שיפור.
חופפת את השיער ללא הקרקפת (משתדלת מאוד ששמפו לא יגע בקרקפת).
כך מנקה את השומניות שעוברת מהקרקפת לשיער ומשביתה שמחה אצלי ואצלו.
לא ממש עמדתי בניסוי ...
אבל יש שינוי בהרגלים.
חופפת פעם בשבוע את השיער + הקרקפת בשמפו מדולל במים, שזה שיפור.
חופפת את השיער ללא הקרקפת (משתדלת מאוד ששמפו לא יגע בקרקפת).
כך מנקה את השומניות שעוברת מהקרקפת לשיער ומשביתה שמחה אצלי ואצלו.
-
שיער מה ניסינו ועבד
שבע יהלום ו נטע ש תודה @} על הפירגון
אצלי הקרקפת שומנית ,לא נולדתי ככה זה מכל החומרים והחפיפות והקונדישנר וכו' אצלי,אם אני רוצה למשוך כמה שיותר ימים
בלי לחפוף אסור לי להרטיב במים בכלל(אני אוספת את השיער למעלה במקלחת). אני יכולה להחזיק 4 ימים ככה ואם אני מרטיבה, רק יום אחד.
אני שוקלת לעשות קרחת ולהתחיל גמילה,מצד שני לעפרה יש רעיון טוב,לא לחפוף את הקרקפת
עפרה,האם עדיין מגרד לך הראש במשך השבוע?
אצלי הקרקפת שומנית ,לא נולדתי ככה זה מכל החומרים והחפיפות והקונדישנר וכו' אצלי,אם אני רוצה למשוך כמה שיותר ימים
בלי לחפוף אסור לי להרטיב במים בכלל(אני אוספת את השיער למעלה במקלחת). אני יכולה להחזיק 4 ימים ככה ואם אני מרטיבה, רק יום אחד.
אני שוקלת לעשות קרחת ולהתחיל גמילה,מצד שני לעפרה יש רעיון טוב,לא לחפוף את הקרקפת
עפרה,האם עדיין מגרד לך הראש במשך השבוע?
-
שיער מה ניסינו ועבד
אצלי בין חפיפות אני לא מרטיבה את השיער (יש לי כובע אמבטיה של סבתות ), ויוצא שאני חופפת כל 3-6 ימים בלי בעיה. אם השיער היה אסוף רוב הזמן, אפשר למשוך יותר...
פרח, אני מגיעה עוד מעט לארץ ומתכננת לבוא אליך לקיצור קצוות וסידור כללי, פסדר?
ודרך אגב, אני עשיתי קרחת לפני כמה שנים, למי שמתולתלת זה יכול לקחת הרבה.... זמן עד שהשיער מגיע לאורך מלבב, נגיד אני אחרי 4 או 5 שנים, ורק עכשיו מתחילה להיות מרוצה מהאורך
פרח, אני מגיעה עוד מעט לארץ ומתכננת לבוא אליך לקיצור קצוות וסידור כללי, פסדר?
ודרך אגב, אני עשיתי קרחת לפני כמה שנים, למי שמתולתלת זה יכול לקחת הרבה.... זמן עד שהשיער מגיע לאורך מלבב, נגיד אני אחרי 4 או 5 שנים, ורק עכשיו מתחילה להיות מרוצה מהאורך
-
שיער מה ניסינו ועבד
קניתי כמות עצומה של שמן קוקוס.
(צנצנת של ליטר).
ניסיתי מעט מאד אחרי החפיפה.
נראה, ככה, סביר, לא משהו.
לעומת זאת, למחרת החלה סוג של קטסטרופה.
ויומיים אחר כך פשוט אין מילים לתאר את הזוועה. השיער שלי נראה יבש כאילו אפו אותו.
כנראה שהוא לא מתאים לכל אחת.
(צנצנת של ליטר).
ניסיתי מעט מאד אחרי החפיפה.
נראה, ככה, סביר, לא משהו.
לעומת זאת, למחרת החלה סוג של קטסטרופה.
ויומיים אחר כך פשוט אין מילים לתאר את הזוועה. השיער שלי נראה יבש כאילו אפו אותו.
כנראה שהוא לא מתאים לכל אחת.
-
שיער מה ניסינו ועבד
אצלי בין חפיפות אני לא מרטיבה את השיער (יש לי כובע אמבטיה של סבתות happy ), ויוצא שאני חופפת כל 3-6 ימים בלי בעיה.
גם אני והרבה פעמים הוא הכי יפה ביום השלישי או הרביעי ואפילו אחרי, תלוי במזג האויר.
גם אני והרבה פעמים הוא הכי יפה ביום השלישי או הרביעי ואפילו אחרי, תלוי במזג האויר.
שיער מה ניסינו ועבד
_קניתי כמות עצומה של שמן קוקוס.
(צנצנת של ליטר)._
אם את לא משתמשת בו לשיער כדאי לך לטגן איתו אוכל. הוא מוצלח בטיגון.
(אני דוקא מבסוטה משמן קוקוס בשיער. אבל אני שמה ממש טיפה ולא כל הזמן.)
(צנצנת של ליטר)._
אם את לא משתמשת בו לשיער כדאי לך לטגן איתו אוכל. הוא מוצלח בטיגון.
(אני דוקא מבסוטה משמן קוקוס בשיער. אבל אני שמה ממש טיפה ולא כל הזמן.)
שיער מה ניסינו ועבד
_אצלי בין חפיפות אני לא מרטיבה את השיער (יש לי כובע אמבטיה של סבתות happy ), ויוצא שאני חופפת כל 3-6 ימים בלי בעיה.
גם אני והרבה פעמים הוא הכי יפה ביום השלישי או הרביעי ואפילו אחרי, תלוי במזג האויר._
גם!
גם אני והרבה פעמים הוא הכי יפה ביום השלישי או הרביעי ואפילו אחרי, תלוי במזג האויר._
גם!
-
שיער מה ניסינו ועבד
הפטנט הזה- לחפוף עם שמפו ללא הקרקפת הוא פטנט טוב. מרגיע את הגירודים אבל הם לא פסקו. מידי שבוע אני כן חופפת גם אותה עם שמפו ומזה לא הצלחתי להגמל.
גיליתי חברה אמריקאית לטיפוח אורגני שהוקמה ע"י ספר צמרת. אני אנסה להזמין כמה מוצרי שיער לנסיון. השמפו שלו מקבל ציון 3 ב EWG שזה ממש לא רע. יש גם כאלו עם רמת נזק קטנה 0-2 יותר, אבל ממבט ברשימת הרכיבים נראה לי שאין להם את הערך המוסף שיש לשמפו על סבון רגיל.
למי שמתעניינת בכל הרשימה
גיליתי חברה אמריקאית לטיפוח אורגני שהוקמה ע"י ספר צמרת. אני אנסה להזמין כמה מוצרי שיער לנסיון. השמפו שלו מקבל ציון 3 ב EWG שזה ממש לא רע. יש גם כאלו עם רמת נזק קטנה 0-2 יותר, אבל ממבט ברשימת הרכיבים נראה לי שאין להם את הערך המוסף שיש לשמפו על סבון רגיל.
למי שמתעניינת בכל הרשימה
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ריחות_של_יסמין*
שיער מה ניסינו ועבד
אוי איזה דף מעולה זה מה שהיתי צריכה!
תגידו אתן מכירות את השמפו של בראשית שיש בחנויות הטבע?
אמור להיות טבעי אבל לא כתוב עליו בלי SLS וכן כתוב שיש בו basuc foamy שלא ברור מה זה וזה יכול כן להיות SLS ככל הידוע לי...
בקיצור - תעלומה
הוא ממש טוב לשיער שלי והריח מרגיש לגמרי טבעי רק מפריעה לי התעלומה הזו ומפריע לי שאין טלפון של היצרן ואין את מי לשאול...
תגידו אתן מכירות את השמפו של בראשית שיש בחנויות הטבע?
אמור להיות טבעי אבל לא כתוב עליו בלי SLS וכן כתוב שיש בו basuc foamy שלא ברור מה זה וזה יכול כן להיות SLS ככל הידוע לי...
בקיצור - תעלומה
הוא ממש טוב לשיער שלי והריח מרגיש לגמרי טבעי רק מפריעה לי התעלומה הזו ומפריע לי שאין טלפון של היצרן ואין את מי לשאול...
-
שיער מה ניסינו ועבד
תשאלי את עפרה עדין היא מומחית לעניין הזה
לגבי שמן קוקוס,אני שמה ממש טיפ טיפה טדליק נהנאנע אני לא מכירה את שיערך
אולי זה שילוב של כמה גורמים ליובש
את יכולה להכין עוגה כושית ולשים שמן קוקוס מממממ...... או לבשל אוכל אסיאתי כי טעמו דומיננטי
@}
לגבי שמן קוקוס,אני שמה ממש טיפ טיפה טדליק נהנאנע אני לא מכירה את שיערך
אולי זה שילוב של כמה גורמים ליובש
את יכולה להכין עוגה כושית ולשים שמן קוקוס מממממ...... או לבשל אוכל אסיאתי כי טעמו דומיננטי
@}
-
שיער מה ניסינו ועבד
basuc foamy לא עניתי כי אין לי מושג מה זה. חיפשתי גם בגוגל.
אבל הנה הטלפון של בראשית : 03-6317366
אבל הנה הטלפון של בראשית : 03-6317366
-
שיער מה ניסינו ועבד
טדליק נהנאנע אני לא מכירה את שיערך
זה לא בסדר!
אני מניחה שהסיבה לכך היא שאני משתדלת לא להסתפר יותר מאשר אחת ל5-10 שנים.
אבל יש לי הרגשה שאגיע אליך אחרי הלידה...
אני אוהבת מאד את שערי הארוך, אבל כך גם תינוקות יונקים.
לפעמים הם אוכלים יותר שיערות מאשר חלב.
בכלל, אבשלום התנכי- ? קטן עלי...
זה לא בסדר!
אני מניחה שהסיבה לכך היא שאני משתדלת לא להסתפר יותר מאשר אחת ל5-10 שנים.
אבל יש לי הרגשה שאגיע אליך אחרי הלידה...
אני אוהבת מאד את שערי הארוך, אבל כך גם תינוקות יונקים.
לפעמים הם אוכלים יותר שיערות מאשר חלב.
בכלל, אבשלום התנכי- ? קטן עלי...
-
שיער מה ניסינו ועבד
אני מניחה ששמן קוקוס לא יעשה את אותה פעולה בדיוק אצל כולם
בכל אופן אנחנו בבית משתמשים בו להכל,כמו קרם גוף,זה מעולה לכפות רגליים יבשות
מאכל כבר אמרנו..בקיצר הכל
בכל אופן אנחנו בבית משתמשים בו להכל,כמו קרם גוף,זה מעולה לכפות רגליים יבשות
מאכל כבר אמרנו..בקיצר הכל
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ריחות_של_יסמין*
שיער מה ניסינו ועבד
תודה עפרה@} אני אתקשר ואעדכן
-
- הצטרפות: 25 מאי 2009, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של טול_טול*
שיער מה ניסינו ועבד
גם לי יש שיער מאוד שמן, יומיים אחרי חפיפה הוא נוטף שמן,
אבל גם מאוד חלק, אי אפשר להסתדר בלי סירוק כי אז הוא נראה פרוע נורא.
כבר הרבה זמן אני מנסה להוריד חפיפות, כשאני ממש מתאפקת זה כל שבוע ובד"כ כל 4-5 ימים.
כשטיילתי במזרח לא חפפתי בערך חודשיים
וזה היה מצויין אחרי שעברו השבועיים הראשונים המאוד קשים
(בדיחות של חברים על טיגון צ'יפס בשיער...).
מאז אני רוצה לחזור לזה ולא מעיזה, עבודה מסודרת וככה...
אבל לפני עשרה ימים נגמר לי השמפו, ולא יצא לי להגיע לחנות הטבע לקנות חדש,
אז אני קצת בניסוי כרגע של בלי לחפוף.
המצב לא מחמיר, השיער באותה רמת שומניות די גדולה כבר כמה ימים,
כשהוא אסוף (וזה כל הזמן כמעט), זה נראה ממש מסודר,
כאילו שמתי קרם סיליקון או משהו, או לפחות זה מה שאני מקווה שגם אנשים אחרים חושבים...
הכי עוזר לי לא להרטיב אותו במקלחת,
אבל כשאני מרגישה שאני חייבת התרעננות בימים הממש חמים,
אני שוטפת עם תה סרפד לפי המתכון מהדף הזה.
הבעיה היא שנדבקים לכלוכים לשיער השמן וככה הוא נראה לא ממש נקי....
והוא גם לא נעים למגע כמו כשהוא יום אחרי חפיפה.
פעם השיער היה החלק שהכי אהבתי בגוף שלי,
ועכשיו....
בסופ"ש אני אצל המשפחה ויש אירוע משפחתי,
רוב הסיכויים שאני אחפוף שם שאיזה שמפו כימיקלי מגעיל....
אבל גם מאוד חלק, אי אפשר להסתדר בלי סירוק כי אז הוא נראה פרוע נורא.
כבר הרבה זמן אני מנסה להוריד חפיפות, כשאני ממש מתאפקת זה כל שבוע ובד"כ כל 4-5 ימים.
כשטיילתי במזרח לא חפפתי בערך חודשיים
וזה היה מצויין אחרי שעברו השבועיים הראשונים המאוד קשים
(בדיחות של חברים על טיגון צ'יפס בשיער...).
מאז אני רוצה לחזור לזה ולא מעיזה, עבודה מסודרת וככה...
אבל לפני עשרה ימים נגמר לי השמפו, ולא יצא לי להגיע לחנות הטבע לקנות חדש,
אז אני קצת בניסוי כרגע של בלי לחפוף.
המצב לא מחמיר, השיער באותה רמת שומניות די גדולה כבר כמה ימים,
כשהוא אסוף (וזה כל הזמן כמעט), זה נראה ממש מסודר,
כאילו שמתי קרם סיליקון או משהו, או לפחות זה מה שאני מקווה שגם אנשים אחרים חושבים...
הכי עוזר לי לא להרטיב אותו במקלחת,
אבל כשאני מרגישה שאני חייבת התרעננות בימים הממש חמים,
אני שוטפת עם תה סרפד לפי המתכון מהדף הזה.
הבעיה היא שנדבקים לכלוכים לשיער השמן וככה הוא נראה לא ממש נקי....
והוא גם לא נעים למגע כמו כשהוא יום אחרי חפיפה.
פעם השיער היה החלק שהכי אהבתי בגוף שלי,
ועכשיו....
בסופ"ש אני אצל המשפחה ויש אירוע משפחתי,
רוב הסיכויים שאני אחפוף שם שאיזה שמפו כימיקלי מגעיל....
-
- הצטרפות: 10 מאי 2010, 23:18
- דף אישי: הדף האישי של יעלת_החן*
שיער מה ניסינו ועבד
יש לכן רעיון מה לשים על השיער אחרי החפיפה, במקום מרכך ללא שטיפה (כמו נטורל פורמולה)
יש לי שיער שנוטה להתנפח ולהתייבש, וגם קשה לי להסתרק בלי המרכך ללא שטיפה (הרבה קשרים)
אם אני לא שמה השיער לא מסתדר ומתנפח ונהיה יבש כזה...
יש לכן עצות למשהו טבעי/ ביתי?
ובנוגע ל- לא לחפוף, בעייתי לי. אני מרגישה שאני לא נקייה אם אני לא חופפת כל יום...
יש לי שיער שנוטה להתנפח ולהתייבש, וגם קשה לי להסתרק בלי המרכך ללא שטיפה (הרבה קשרים)
אם אני לא שמה השיער לא מסתדר ומתנפח ונהיה יבש כזה...
יש לכן עצות למשהו טבעי/ ביתי?
ובנוגע ל- לא לחפוף, בעייתי לי. אני מרגישה שאני לא נקייה אם אני לא חופפת כל יום...
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
שיער מה ניסינו ועבד
יש לכן רעיון מה לשים על השיער אחרי החפיפה, במקום מרכך ללא שטיפה (כמו נטורל פורמולה)
בעקבות הדף הזה גיליתי לאחרונה את חמאת הקוקוס - וזה ממש עושה את העבודה. גם שלי יבש וגלי-מתולתל. לא עולה על דעתי לצאת מהבית בלי 'לחות ללא לשטיפה'. עד עכשו השתמשתי בשל קרליין 10 אבל אחרי שנים של שימוש זה כבר ממש לא זה. חמאת הקוקוס עובדת מצויין. חשוב לשים ממש כמות מזערית (אחרת זה יוצא שומני מדי), ועל שיער רטוב.
דרך אגב, אני ממש לא מסתרקת, אולי פעם ב.. ורק במקלחת. אחרת באמת השיער שלי יראה כמו של דמות מהחבובות.
בעקבות הדף הזה גיליתי לאחרונה את חמאת הקוקוס - וזה ממש עושה את העבודה. גם שלי יבש וגלי-מתולתל. לא עולה על דעתי לצאת מהבית בלי 'לחות ללא לשטיפה'. עד עכשו השתמשתי בשל קרליין 10 אבל אחרי שנים של שימוש זה כבר ממש לא זה. חמאת הקוקוס עובדת מצויין. חשוב לשים ממש כמות מזערית (אחרת זה יוצא שומני מדי), ועל שיער רטוב.
דרך אגב, אני ממש לא מסתרקת, אולי פעם ב.. ורק במקלחת. אחרת באמת השיער שלי יראה כמו של דמות מהחבובות.
-
שיער מה ניסינו ועבד
רוב הסיכויים שאני אחפוף שם שאיזה שמפו כימיקלי מגעיל.... קחי שני לימונים ותסחטי מיץ, ואז ולחפוף היטב את הקרקפת,זה גם מוריד את השומן גם את הריח וגם נותן הרגשה נהדרת
אבל לשטוף עם מים חמים כי אחרת השומן לא ירד.
למדתי פה מ עפרה עדין במקרים קשים של שומניות,לחפוף רק את השיער בלי הקרקפת,זה בהחלט עובד,קצת קשה כי בעצם הקרקפת נשארת לא מקורצפת ויש עיקצוצים מעצבנים,אבל למי שמנסה להגמל משמפו או לאזן את הקרקפת (שתיצר פחות חלב) זה אחלה פתרון.
אני לאט לאט מצליחה לרדת לחפיפה של כל 5 ימים בשאיפה להגיע לפעם בשבועיים ואולי חודש
הקרקפת של מאוד שומנית והשיער דק ודליל
אבל לשטוף עם מים חמים כי אחרת השומן לא ירד.
למדתי פה מ עפרה עדין במקרים קשים של שומניות,לחפוף רק את השיער בלי הקרקפת,זה בהחלט עובד,קצת קשה כי בעצם הקרקפת נשארת לא מקורצפת ויש עיקצוצים מעצבנים,אבל למי שמנסה להגמל משמפו או לאזן את הקרקפת (שתיצר פחות חלב) זה אחלה פתרון.
אני לאט לאט מצליחה לרדת לחפיפה של כל 5 ימים בשאיפה להגיע לפעם בשבועיים ואולי חודש
הקרקפת של מאוד שומנית והשיער דק ודליל
-
שיער מה ניסינו ועבד
וגם קשה לי להסתרק בלי המרכך ללא שטיפה (הרבה קשרים) המרכך הוא זה שגורם לקשרים
הוא הורס את השיער בהדרגתיות
שיער שנוטה להתנפח, יכול להיות מכמה סיבות, שאחת מהן היא תחזוק לא נכון של השיער
את יכולה לישון עם שמן קוקוס אורגני או זית על השיער כמסכה ובבוקר לחפוף
ובכלל שמן קוקוס אמיתי וטהור לרוב האנשים עושה פלאים
גם להוריד את כמות החפיפות,השומן הטבעי של הקרקפת גם מועיל ליובש ונפח
ככה על רגל אחת..
כל הכבוד ל ירח לבן
הוא הורס את השיער בהדרגתיות
שיער שנוטה להתנפח, יכול להיות מכמה סיבות, שאחת מהן היא תחזוק לא נכון של השיער
את יכולה לישון עם שמן קוקוס אורגני או זית על השיער כמסכה ובבוקר לחפוף
ובכלל שמן קוקוס אמיתי וטהור לרוב האנשים עושה פלאים
גם להוריד את כמות החפיפות,השומן הטבעי של הקרקפת גם מועיל ליובש ונפח
ככה על רגל אחת..
כל הכבוד ל ירח לבן
-
שיער מה ניסינו ועבד
כבר שלושה שבועות בלי לחפוף,
השיער בלי שינוי ניכר לא יותר ולא פחות שומני מאשר איך שהוא בד"כ אחרי 4-5 ימים בלי חפיפה.
בינתיים הצלחתי לעבור שלוש בת מצוות בשבוע בלי לחפוף!
כשהשיער אסוף הוא נראה די בסדר, כאילו הוא רטוב או עם קרם.
באירוע אחד אפילו הייתי עם שיער פזור והיה נראה בסדר.
עכשיו נגמר לי התה סרפדים שהכנתי בחורף וחפפתי איתו לשיפור הריח והרכות.
קחי שני לימונים ותסחטי מיץ, ואז ולחפוף היטב את הקרקפת,זה גם מוריד את השומן גם את הריח וגם נותן הרגשה נהדרת
אני אנסה את זה , תודה פרח הלימון.
נראה מה יקרה אם אני אלך לבריכה עם כלור....
השיער בלי שינוי ניכר לא יותר ולא פחות שומני מאשר איך שהוא בד"כ אחרי 4-5 ימים בלי חפיפה.
בינתיים הצלחתי לעבור שלוש בת מצוות בשבוע בלי לחפוף!
כשהשיער אסוף הוא נראה די בסדר, כאילו הוא רטוב או עם קרם.
באירוע אחד אפילו הייתי עם שיער פזור והיה נראה בסדר.
עכשיו נגמר לי התה סרפדים שהכנתי בחורף וחפפתי איתו לשיפור הריח והרכות.
קחי שני לימונים ותסחטי מיץ, ואז ולחפוף היטב את הקרקפת,זה גם מוריד את השומן גם את הריח וגם נותן הרגשה נהדרת
אני אנסה את זה , תודה פרח הלימון.
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
שיער מה ניסינו ועבד
הכלור הורס את כל הסיפור...
-
שיער מה ניסינו ועבד
האם חפיפה עם מיץ לימון עושה משהו דומה לחומץ טבעי?
לתה סרפדים אני מוסיפה קצת חומץ והשיער אח"כ הרבה יותר רך.
לתה סרפדים אני מוסיפה קצת חומץ והשיער אח"כ הרבה יותר רך.
-
שיער מה ניסינו ועבד
פתאום היום הבנתי שבעצם אני פשוט צריכה לאהוב את השיער שלי כמו שהוא,
אז כמה יתרונות שמצאתי בשיער מאוד שמן:
אז כמה יתרונות שמצאתי בשיער מאוד שמן:
- ממש קל לסרק אותו, מרוב שהוא שומני אין קשרים.
- כשהוא אסוף הוא ממש מסודר, אף שיערה לא זזה מהמקום והוא לא נהיה פרוע תוך חצי שעה כמו כשהוא אחרי חפיפה.
- לא לחפוף הרבה יותר זול מכל השמפו האורגני ב40 שקל ל200מ"ל כמו שתמיד הייתי קונה.
-
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
שיער מה ניסינו ועבד
לפני הכלור צריך למרוח את השיער בשמן, זית קוקוס- אפילו קנולה
לפני הכלור צריך למרוח את השיער בשמן, זית קוקוס- אפילו קנולה
-
שיער מה ניסינו ועבד
האם חפיפה עם מיץ לימון עושה משהו דומה לחומץ טבעי? צריך רק לזכור שלימון ושמש לא הולכים ביחד,זה שורף אותו
אז לשטוף היטב לפני שיוצאים לשמש
אז לשטוף היטב לפני שיוצאים לשמש