שירי ערש
שירי ערש
מחפשת שיר ערש בעברית בכדי להרדים את עומר שלי, בן 5 חודשים, שלאחרונה מצליח להרדם רק באמצעות שירים. הבעיה היא שאני לא מכירה שירי ערש (יש את השיר "אבא הלך לעבודה, ויביא לך מתנה" אבל זו השורה היחידה שאני זוכרת מהשיר).
מישהו יכול לעזור לנו?
מישהו יכול לעזור לנו?
-
חוה_ש*
- הצטרפות: 31 ינואר 2004, 23:02
- דף אישי: הדף האישי של חוה_ש*
שירי ערש
מה שאני זוכרת:
נומי, נומי ילדתי
נומי, נומי נים
אבא הלך לעבודה,
הלך הלך הלך
ישוב עם צאת הלבנה
יביא לך מתנה
נומי נומי ילדתי
נומי נומי נים
אבא הלך אל הכרמים
הלך הלך הלך
ישוב עם צאת הכוכבים
יביא לך ענבים
יש לזה עוד המשך אבל אני לא זוכרת
אני שרה שירים שקטים שאני אוהבת ומכירה שהם לאו דווקא שירי ילדים כמו פרח הלילך למשל או שיר של רחל שהוא שיר עם השם של הבת שלי.
נומי, נומי ילדתי
נומי, נומי נים
אבא הלך לעבודה,
הלך הלך הלך
ישוב עם צאת הלבנה
יביא לך מתנה
נומי נומי ילדתי
נומי נומי נים
אבא הלך אל הכרמים
הלך הלך הלך
ישוב עם צאת הכוכבים
יביא לך ענבים
יש לזה עוד המשך אבל אני לא זוכרת
אני שרה שירים שקטים שאני אוהבת ומכירה שהם לאו דווקא שירי ילדים כמו פרח הלילך למשל או שיר של רחל שהוא שיר עם השם של הבת שלי.
-
אמא_אינקובטור*
- הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*
שירי ערש
תום
ליל מנוחה וחלום
כבר מאוחר ומחר נקום
ונראה
איך שמגיע היום בסוף כל לילה
אוווווההההה
טוב
חושך נפל על הרחוב
רק הירח משאיר את אורו הצהוב
צרצר מצרצר צרצורו שר
לילה טוב
(שיר הלילה טוב מתוך הכבש ה-16, מאת יהונתן גפן ויוני רכטר אאל"ט)
חוזרים פעמיים שלוש או עשר לפי הצורך, כמה פעמים שרתי את השיר הזה, מרקדת בחדר בקצב הואלס עם עוללית רדומה על הידיים...
וגם: "לילה" של שלום חנוך ("הלילה הזה, שום סימן הוא לא נותן... הוא מעוור, הוא מכוון את התנועה, בשלל גחליליות/ומספר מעשיות/והוא חושב שילדים מאמינים לזה/מין לילה שכזה/כזה...")
פזמון ליקינתון של לאה גולדברג - לילה לילה מסתכלת הלבנה, בפרחים אשר הנצו בגינה... אני אישית לא שרה אותו לעתים תכופות כי אני תמיד מתבלבלת בבתים וקשה לי לשיר אותו, לא יודעת למה. אני מעדיפה את שני השירים האחרונים.
למתקדמים: "לילה לילה הרוח גוברת" של נתן אלתרמן, לילדים שעדיין לא מבינים את המילים... למרות שבעיני הוא דווקא שיר מאוד חיובי, כי הנה - באו אלייך שלושה פרשים (אסוציאציה מיידית של המפחידים האלה משר הטבעות), אבל בסוף לא הגיעו, וזה דווקא טוב.
ליל מנוחה וחלום
כבר מאוחר ומחר נקום
ונראה
איך שמגיע היום בסוף כל לילה
אוווווההההה
טוב
חושך נפל על הרחוב
רק הירח משאיר את אורו הצהוב
צרצר מצרצר צרצורו שר
לילה טוב
(שיר הלילה טוב מתוך הכבש ה-16, מאת יהונתן גפן ויוני רכטר אאל"ט)
חוזרים פעמיים שלוש או עשר לפי הצורך, כמה פעמים שרתי את השיר הזה, מרקדת בחדר בקצב הואלס עם עוללית רדומה על הידיים...
וגם: "לילה" של שלום חנוך ("הלילה הזה, שום סימן הוא לא נותן... הוא מעוור, הוא מכוון את התנועה, בשלל גחליליות/ומספר מעשיות/והוא חושב שילדים מאמינים לזה/מין לילה שכזה/כזה...")
פזמון ליקינתון של לאה גולדברג - לילה לילה מסתכלת הלבנה, בפרחים אשר הנצו בגינה... אני אישית לא שרה אותו לעתים תכופות כי אני תמיד מתבלבלת בבתים וקשה לי לשיר אותו, לא יודעת למה. אני מעדיפה את שני השירים האחרונים.
למתקדמים: "לילה לילה הרוח גוברת" של נתן אלתרמן, לילדים שעדיין לא מבינים את המילים... למרות שבעיני הוא דווקא שיר מאוד חיובי, כי הנה - באו אלייך שלושה פרשים (אסוציאציה מיידית של המפחידים האלה משר הטבעות), אבל בסוף לא הגיעו, וזה דווקא טוב.
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
שירי ערש
"בלילה בלילה", שיר של יעל לוי ויצחק קלפטר. מקסים. המילים קצת מסובכות, אבל אפשר למצוא אותן בשירון.נט.
http://www.shiron.net/
"בלילה בלילה
עולה החבצלת בחולות הנודדים
וכל האגדות שטות בערפל
צונחות על הוורדים ועל עיני הילדים
מי שרואה רואה - ואיש אינו שואל.
מי שרואה רואה בתוך הלילה".
http://www.shiron.net/
"בלילה בלילה
עולה החבצלת בחולות הנודדים
וכל האגדות שטות בערפל
צונחות על הוורדים ועל עיני הילדים
מי שרואה רואה - ואיש אינו שואל.
מי שרואה רואה בתוך הלילה".
-
עדי_יותם*
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
שירי ערש
אבל בסוף לא הגיעו, וזה דווקא טוב.
קטעים, עוד מישהו חוץ ממני מתייחס לשיר הזה כאל שיר ערש... אבל תשמעי, הם לא סתם נתקעו בפקק בכביש החוף; אחד היה טרף, שני מת בחרב, וזה שנותר - את שמך לא זכר! קצת מעליב, לטעמי.
אף פעם לא חשבתי שזה מפחיד, אבל תשמעי, רוכבים בלילה, חמושים - באמת אי אפשר לדעת...
עוד שיר ערש פופולרי אצלנו היה "הוא לא ידע את שמה". ואם היה אז שירון.נט, הייתי מתמחה במילים של "ליושינקה". אבל זה באמת לשלב שהם עדיין לא מבינים את המילים, וכן, יש לי טעם ממש מוזר בשירי ערש. מה לעשות, שרה מה שאוהבת.
קטעים, עוד מישהו חוץ ממני מתייחס לשיר הזה כאל שיר ערש... אבל תשמעי, הם לא סתם נתקעו בפקק בכביש החוף; אחד היה טרף, שני מת בחרב, וזה שנותר - את שמך לא זכר! קצת מעליב, לטעמי.
אף פעם לא חשבתי שזה מפחיד, אבל תשמעי, רוכבים בלילה, חמושים - באמת אי אפשר לדעת...
עוד שיר ערש פופולרי אצלנו היה "הוא לא ידע את שמה". ואם היה אז שירון.נט, הייתי מתמחה במילים של "ליושינקה". אבל זה באמת לשלב שהם עדיין לא מבינים את המילים, וכן, יש לי טעם ממש מוזר בשירי ערש. מה לעשות, שרה מה שאוהבת.
שירי ערש
אינקובטור, אנחנו שרות אותם שירים בדיוק.
כשהמילים קשות אני נוטה להפיח שינויים ולהשמיט בתים, וסליחה ומחילה מהיוצרים. למשל בשיר על שלושת הפרשים האומללים, אצלי בכלל באים במקומם "ים ואופק שלושה כוכבים", שמתחרז יופי עם "נומי נומי אותך אוהבים", ובא לציון גואל
כשהמילים קשות אני נוטה להפיח שינויים ולהשמיט בתים, וסליחה ומחילה מהיוצרים. למשל בשיר על שלושת הפרשים האומללים, אצלי בכלל באים במקומם "ים ואופק שלושה כוכבים", שמתחרז יופי עם "נומי נומי אותך אוהבים", ובא לציון גואל
-
מא_צ'י*
- הצטרפות: 28 ספטמבר 2004, 20:36
- דף אישי: הדף האישי של מא_צ'י*
שירי ערש
שרה "שיר ליקינטון"
"לילה לילה מסתכלת הלבנה
בפרחים אשר הנצו בגינה..."
ומתנדנדת בכורסת הנקה.
כמה כיף...
"לילה לילה מסתכלת הלבנה
בפרחים אשר הנצו בגינה..."
ומתנדנדת בכורסת הנקה.
כמה כיף...
-
יעלי_לה
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
שירי ערש
יש "עייפה בובה זהבה" של מרים ילן שטקליס,
יש "מה עושות האיילות" של לאה גולדברג (גם שיר ליקינטון נדמה לי שלה).
יש גם אחד שהמצאתי:
לילה טוב
הולכים עכשיו לישון
שיחקת כל היום
צחקת גם המון
לילה טוב
תחלום חלום של דבש
בבוקר נתעורר
מחר הוא יום חדש.
יש "מה עושות האיילות" של לאה גולדברג (גם שיר ליקינטון נדמה לי שלה).
יש גם אחד שהמצאתי:
לילה טוב
הולכים עכשיו לישון
שיחקת כל היום
צחקת גם המון
לילה טוב
תחלום חלום של דבש
בבוקר נתעורר
מחר הוא יום חדש.
-
מורינגה_רותמית*
- הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14
שירי ערש
ויש גם את אלישבע מה נחמדת-גם של מירים ילן שטקליס.
בכלל יש לה הרבה שירים מרגיעים (אבל לרוב נורא עצובים...)
אני אוהבת לשיר גם את "שמע ישראל"של הרב קרליבך.(אולי בעצם המנגינה של צביקה פיק)
בכלל יש לה הרבה שירים מרגיעים (אבל לרוב נורא עצובים...)
אני אוהבת לשיר גם את "שמע ישראל"של הרב קרליבך.(אולי בעצם המנגינה של צביקה פיק)
-
מי_מה*
- הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
- דף אישי: הדף האישי של מי_מה*
שירי ערש
איזה יופי שאפשר לדון ב"לילה לילה הרוח גוברת" - יש לי חילוקי דעות עם חברה שגם אוהבת לשיר אותו (בכלל אלתרמן כל כך מתגלגל בנעימות על הלשון גם בסיפורים - מאוד אוהבת להקריא את לימפופו וברמלי) חברתי שינתה את המילים המפחידות ואני לא. אני חושבת שיש משהו מרגיע בזה שהדרך ריקה ואפשר ללכת לישון ולא צריך לחכות יותר. זוכרת ממש בחדות את אבא שלי שר לי את השיר הזה כשהייתי ילדה בגן (זה היה השיר הקבוע שלו בעוד שאצל אמא שלי התחלפו לפי עונות השנה והחגים הקרבים) וזוכרת כמה מוגנת ועטופה הרגשתי במיטה הרחק מהרוח הגוברת....
שרה את כל השירים שהזכרתן וגם שיר ערש (היכל ועיר נדמו פתע ונשתתקו שוקי פרס) ו"שלוש היו תמיד אהבותי" שניהם של חוה אלברשטיין. למרים ילן שטקליס שאחראית ל"עיפה בובה זהבה" ו"אלישבע מה נחמדת" יש גם את "הבובה שלי גדולה" שמאוד נעים ומרדים.
אולי נארגן מופע הרדמה באופן טבעי (-:
שרה את כל השירים שהזכרתן וגם שיר ערש (היכל ועיר נדמו פתע ונשתתקו שוקי פרס) ו"שלוש היו תמיד אהבותי" שניהם של חוה אלברשטיין. למרים ילן שטקליס שאחראית ל"עיפה בובה זהבה" ו"אלישבע מה נחמדת" יש גם את "הבובה שלי גדולה" שמאוד נעים ומרדים.
אולי נארגן מופע הרדמה באופן טבעי (-:
-
מתה_מורפוזה*
- הצטרפות: 30 יולי 2007, 15:19
- דף אישי: הדף האישי של מתה_מורפוזה*
שירי ערש
אני אוהבת לשיר את:
כמו כן, לפעמים אני אוהבת לשיר את 'ידיד נפש אב הרחמן' במנגינה האשכנזית שלו, שהיא מאוד רכה והומיה ומלאת געגועים מתוקים, במיוחד הסוף, אחרי שנגמרות המילים ונשאר רק פיזום - שאפשר לחזור עליו שוב ושוב ושוב ושוב, וזה הופך אפילו למדיטטיבי. (המילים בעצמן מקסימות, ולמרות שזה שיר תפילה, אין בזה משהו דתי דווקא).
- שיר היקינטון ("לילה לילה מסתכלת הלבנה בפרחים אשר הנצו בגינה...") - הפייבוריט שלי. יפה, מתוק, תמים, לא קיטשי מדי, מנגינה נעימה וקליטה - ולא עצוב !
- ערב מול גלעד ("האילנות כ"כ כבדים/ כופף הפרי את הבדים/ זו השעה המרגיעה / בה נרדמים הילדים...") - הבעיה שהוא קצת עצוב (הטלה הלך לאיבוד ואמא שלו בוכה) אבל הסוף שמח ("ישוב טלה אל חיק האם/ ישכב בדיר ויירדם/ והכבשה תישק אותו/ והיא תקרא אותו בשם...")
- סולם יעקב ("בבוקר אל דשא ביתי הרטוב/ ירד משמים בלובן כנפיים/ מלאך מסולם יעקב...")
כמו כן, לפעמים אני אוהבת לשיר את 'ידיד נפש אב הרחמן' במנגינה האשכנזית שלו, שהיא מאוד רכה והומיה ומלאת געגועים מתוקים, במיוחד הסוף, אחרי שנגמרות המילים ונשאר רק פיזום - שאפשר לחזור עליו שוב ושוב ושוב ושוב, וזה הופך אפילו למדיטטיבי. (המילים בעצמן מקסימות, ולמרות שזה שיר תפילה, אין בזה משהו דתי דווקא).
שירי ערש
השיר האהוב:
"דוגית נוסעת"
או בשמה כאשר מבקשים אותה: "גוגית נוסעת"
"דוגית נוסעת"
או בשמה כאשר מבקשים אותה: "גוגית נוסעת"
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
שירי ערש
אני אוהבת לשיר את 'ידיד נפש אב הרחמן' במנגינה האשכנזית שלו, שהיא מאוד רכה והומיה ומלאת געגועים מתוקים
גם אני, זה הולך חזק אצלנו כל יום שישי
וגם "לכה דודי". למרות שאנחנו לא דתיים.
בכלל, שירים חסידיים הם יופי של שירים לתינוקות שאפשר להמהם, להרגיע או להצחיק איתם - הלחנים נהדרים ונכנסים אל הלב. אצלנו הלכו חזק "אלה חמדה לבי", "ישראל ישראל", "ישמחו השמיים"...
גם אני, זה הולך חזק אצלנו כל יום שישי
בכלל, שירים חסידיים הם יופי של שירים לתינוקות שאפשר להמהם, להרגיע או להצחיק איתם - הלחנים נהדרים ונכנסים אל הלב. אצלנו הלכו חזק "אלה חמדה לבי", "ישראל ישראל", "ישמחו השמיים"...
-
אורי_ה*
- הצטרפות: 04 ינואר 2006, 20:29
- דף אישי: הדף האישי של אורי_ה*
שירי ערש
אצלינו מחזיקים מעמד כבר שנתיים וחצי:
'מזמור לדוד', 'לכל אחד כוכב יש בשמים', 'שיר ליקינטון', 'ערב אל מול גלעד', 'עם הסתיו חזרו הציפורים', וכמובן 'דוגית נוסעת'.
'מזמור לדוד', 'לכל אחד כוכב יש בשמים', 'שיר ליקינטון', 'ערב אל מול גלעד', 'עם הסתיו חזרו הציפורים', וכמובן 'דוגית נוסעת'.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שירי ערש
יש גם ספר מלא שיר ערש מכל המינים והסוגים
שירי ערש
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני גיליתי לא מזמן אפליקציה ל-Iphone מדהימה, שמתחילה לנגן מוזיקה ברגע שהתינוק בוכה. כמה שהייתי צריכה כזו כשהבן שלנו הראשון היה קטן..
זה יכול לנגן לא רק מוזיקה, כמו גם כל מיני רעשים כמו רעש של בתוך הרחם, שואב אבק, נסיעה באוטו... מדליק ממש !
אפשר להוריד אותה חינם כאן: http://parents2parentsapps.com/soundsleeper
ושיהיה לכולנו לילות שקטים ורצופים !!

אני גיליתי לא מזמן אפליקציה ל-Iphone מדהימה, שמתחילה לנגן מוזיקה ברגע שהתינוק בוכה. כמה שהייתי צריכה כזו כשהבן שלנו הראשון היה קטן..
זה יכול לנגן לא רק מוזיקה, כמו גם כל מיני רעשים כמו רעש של בתוך הרחם, שואב אבק, נסיעה באוטו... מדליק ממש !
אפשר להוריד אותה חינם כאן: http://parents2parentsapps.com/soundsleeper
ושיהיה לכולנו לילות שקטים ורצופים !!