- כשמישהו מוסיף הערה או עורך דף, צ'יק צ'ק שומר את שם-העט שלו כדי לחסוך ממנו להקליד אותו שוב בפעמים הבאות. אפשר להחליט להשתמש בכל שם שהוא או להחליף שמות בכל עת, כך ששימוש בשם אינו מחייב חשיפה.
שמירה על פרטיות
שמירה על פרטיות
צ'יק צ'ק לא שומר כל מידע על המשתמשים ולא מנסה לנתח את דפוסי השימוש שלהם, אופיים והעדפותיהם, למעט הדברים הבאים:
שמירה על פרטיות
צ'יק צ'ק לא שומר כל מידע על המשתמשים ולא מנסה לנתח את דפוסי השימוש שלהם, אופיים והעדפותיהם, למעט הדברים הבאים:
- כשמישהו מוסיף הערה או עורך דף, צ'יק צ'ק שומר את שם-העט שלו כדי לחסוך ממנו להקליד אותו שוב בפעמים הבאות. אפשר להחליט להשתמש בכל שם שהוא או להחליף שמות בכל עת, כך ששימוש בשם אינו מחייב חשיפה.
-
- הצטרפות: 16 ינואר 2002, 14:55
- דף אישי: הדף האישי של יעל_ג*
שמירה על פרטיות
אני מכבדת ומבינה את הרצון בפרטיות, אבל שבוע בלבד לא גלשתי באתר והנה הפתעה - אינני מכירה כמעט אף אחד מהכותבים! ההכרות הוירטואלית עם דמויות מסוימות יצרה רצף בקריאת הכתוב באתר - ולפתע פתאום אותן דמויות הופכות לתרכיזי מיץ ומשקאות שונים (אגב כל הכבוד על היצירתיות בבחירת השמות) ואין לי שום מושג מי הוא מי ומי נגד מי. אין לי בעיה עם שמות בדויים הממשיכים בקריירת הכתיבה שלהם באתר באופן רציף, אך מי שכותב תחת שם אחד ולפתע משנה את שמו - יוצר, לפחות אצלי, תחושת בלבול אמיתית. שלא לדבר על הטונים שהתלהטו בשבוע בו נעדרתי...אי אפשר להשאיר אתכם רגע אחד לבד!
שמירה על פרטיות
רציתי לשאול האם כותב קבוע באתר, כשהוא מחליט לכתוב הודעה אחת בעילום שם, אפשר לדעת מי זה?
אם לא כל אחד אז לפחות מקימי האתר יכולים לחטט איפהשהו ו"לדוג" מי זה?
אם לא כל אחד אז לפחות מקימי האתר יכולים לחטט איפהשהו ו"לדוג" מי זה?
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
שמירה על פרטיות
עקרונית כן, מעשית אני נמנעת מלעשות את זה. ובתכנון אופציה למנוע ממני את האפשרות הזו.
-
שמירה על פרטיות
עקרונית, כל מי שיש לו גישה לאזורים הפרטיים בשרת. כלומר, גם רני כשר וגם עובדי החברה שמארחת את האתר הזה. מעשית, הם לא יודעים באיזה קבצים לחפש מידע כזה וגם לא מכירים את המבנה שלהם.
-
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
- דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*
שמירה על פרטיות
סתם מתוך סקרנות - למה מידע כזה נשמר בעצם מראש?
-
שמירה על פרטיות
בשביל מה חדש, סטטיסטיקות, ובעיקר שגיאות.
שמירה על פרטיות
דף מערכת
א (2008-01-20T18:31:35):
תראי את הדף אבדות ו אבדות, אותו הסיפור נכתב גם בדף סיפור ילדות, מה לעשות איתו?
טלי מא (2008-01-20T18:35:42):
אם כבר אנחנו פה, אז תראי את הדף אבדות ו אבדות, אותו הסיפור נכתב גם בדף סיפור ילדות, מה לעשות איתו?
אני חושבת שלבטח עומדת מאחוריו מישהי שכמהה לתשומת-לב שלא הצליחה לקבל בדף הראשון.
עורכת עם ערכים (2008-01-20T19:03:23):
אכן. לדעתי היא פתחה כאן הרבה דפים. אני מנחשת ש-XXX היא YYY (פתחה כמה דפים נחמדים מאוד בשם זה) והחל מהיום גם LLL
פלוני אלמונית (2008-01-20T20:29:08):
אני מנחשת ש-XXXהיא YYY (פתחה כמה דפים נחמדים מאוד בשם זה) והחל מהיום גם LLL
זה לא נקרא פה אאוטינג?
קיזי הילדה הצוענייה (2008-01-20T21:12:57):
זה לא נקרא פה אאוטינג?
לא. משמעות המילה אאוטינג היא גילוי שמו האמיתי ו/או פרטים מזהים אחרים של גולש.
פלונית (2008-01-21T10:16:34):
אכן. לדעתי היא פתחה כאן הרבה דפים. אני מנחשת ש-XXX היא YYY (פתחה כמה דפים נחמדים מאוד בשם זה) והחל מהיום גם LLL.
לא XXX אלא XXHכמובן
עורכת עם ערכים (2008-01-21T11:24:44):
זה לא נקרא פה אאוטינג?
אני דווקא חושבת שזה כן יכול להיקרא אאוטינג. אבל אני עומדת מאחורי האאוטינג הזה (בהסתייגות אחת - לא XXXאלא XXHכמובן - וסליחה), א' כי זה רק ניחוש ולא ידיעה, ב' כי המטרה היא לעזור לאותה כותבת.
קרוטונית מהמרק הגדול (2008-01-21T11:37:31):
לא. משמעות המילה אאוטינג היא גילוי שמו האמיתי ו/או פרטים מזהים אחרים של גולש
המשמעות היא גם קישור בין ניקים שונים של אותו גולש, אם הוא לא מעוניין בכך.
למשל, לו מישהו היה כותב שסוסת פרא היא גם המערוך - לפני שהיא "הודתה" בכך, זה היה אאוטינג.
פלונית (2008-01-21T13:09:18):
כי המטרה היא לעזור לאותה כותבת
פטרנליזם. אאוטינג בשם הפטרנליזם?
עורכת עם ערכים (2008-01-21T13:19:47):
טוב, טעיתי. מה את רוצה? שאתנצל? סליחה. למחוק את מה שכתבתי? קדימה . רוצה לעשות לי אאוטינג בחזרה? לכי על זה. פשוט לא בא לי להתווכח. @}
פלונית (2008-01-21T13:28:50):
מה את רוצה?
זו שאלה מורכבת. אני מניחה שאני רוצה להגיד שגם עורכים טועים.
עורכת עם ערכים (2008-01-21T13:50:31):
וואללה
כמו כן, שיקלו היטב את האפשרות להשתמש בשם עט השונה משמכם האמיתי, בעיקר אם ברצונכם להקטין את הסיכוי שיוכלו לקשר בין זהותכם הוירטואלית לזהותכם באמת.
- צ'יק צ'ק שומר רשימה של כל העמודים בהם ביקר המשתמש כולל המועד האחרון של כל ביקור, כדי שב-מה חדש המשתמש יוכל לבקש להסתיר את כל השינויים שקרו לפני כן, וכדי להציג נתונים סטטיסטיים על השימוש באתר.
- כשמישהו מוסיף הערה או עורך דף, צ'יק צ'ק שומר את כתובת ה-IP שלו, ואת המפתח צ'יק צ'ק האישי שלו. פרטים אלה נועדו לאפשר להנהלת האתר לזהות את המשתמש במקרה שהפר תנאי שימוש של האתר, ולתקן את הנזק שגרם.
דיון לגבי חשיפת פרטים אישיים של משתתפים ו/או קישור בין כינויים שונים של אותו משתתף (הועבר מהדף איפה כאן מדברים עם העורכים)
א (2008-01-20T18:31:35):
תראי את הדף אבדות ו אבדות, אותו הסיפור נכתב גם בדף סיפור ילדות, מה לעשות איתו?
טלי מא (2008-01-20T18:35:42):
אם כבר אנחנו פה, אז תראי את הדף אבדות ו אבדות, אותו הסיפור נכתב גם בדף סיפור ילדות, מה לעשות איתו?
עורכת עם ערכים (2008-01-20T19:03:23):
אכן. לדעתי היא פתחה כאן הרבה דפים. אני מנחשת ש-XXX היא YYY (פתחה כמה דפים נחמדים מאוד בשם זה) והחל מהיום גם LLL
פלוני אלמונית (2008-01-20T20:29:08):
אני מנחשת ש-XXXהיא YYY (פתחה כמה דפים נחמדים מאוד בשם זה) והחל מהיום גם LLL
זה לא נקרא פה אאוטינג?
קיזי הילדה הצוענייה (2008-01-20T21:12:57):
זה לא נקרא פה אאוטינג?
פלונית (2008-01-21T10:16:34):
אכן. לדעתי היא פתחה כאן הרבה דפים. אני מנחשת ש-XXX היא YYY (פתחה כמה דפים נחמדים מאוד בשם זה) והחל מהיום גם LLL.
לא XXX אלא XXHכמובן
עורכת עם ערכים (2008-01-21T11:24:44):
זה לא נקרא פה אאוטינג?
אני דווקא חושבת שזה כן יכול להיקרא אאוטינג. אבל אני עומדת מאחורי האאוטינג הזה (בהסתייגות אחת - לא XXXאלא XXHכמובן - וסליחה), א' כי זה רק ניחוש ולא ידיעה, ב' כי המטרה היא לעזור לאותה כותבת.
קרוטונית מהמרק הגדול (2008-01-21T11:37:31):
לא. משמעות המילה אאוטינג היא גילוי שמו האמיתי ו/או פרטים מזהים אחרים של גולש
למשל, לו מישהו היה כותב שסוסת פרא היא גם המערוך - לפני שהיא "הודתה" בכך, זה היה אאוטינג.
פלונית (2008-01-21T13:09:18):
כי המטרה היא לעזור לאותה כותבת
פטרנליזם. אאוטינג בשם הפטרנליזם?
עורכת עם ערכים (2008-01-21T13:19:47):
טוב, טעיתי. מה את רוצה? שאתנצל? סליחה. למחוק את מה שכתבתי? קדימה . רוצה לעשות לי אאוטינג בחזרה? לכי על זה. פשוט לא בא לי להתווכח. @}
פלונית (2008-01-21T13:28:50):
מה את רוצה?
זו שאלה מורכבת. אני מניחה שאני רוצה להגיד שגם עורכים טועים.
עורכת עם ערכים (2008-01-21T13:50:31):
וואללה
כמו כן, שיקלו היטב את האפשרות להשתמש בשם עט השונה משמכם האמיתי, בעיקר אם ברצונכם להקטין את הסיכוי שיוכלו לקשר בין זהותכם הוירטואלית לזהותכם באמת.
שמירה על פרטיות
האם אתם יודעים שבכל פעם שמחפשים חומר כלשהו באחד ממנועי החיפוש יש סבירות גבוהה להגיע לכל מיני דברים שנכתבו כאן באתר, לפעמים דברים מאד אישיים שאפילו אינם נכתבים בעילום שם? די בכך שמילת מפתח כלשהי מתאימה ומיד ספורי חיים שלמים נחשפים לעין כל.
חישבו על זה.
חישבו על זה.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
שמירה על פרטיות
ככה זה באינטרנט.
לא רוצה להחשף? אל תכתבי. תכתבי בשםבדוי. תכתבי מעט וכו' וכו'
לא רוצה להחשף? אל תכתבי. תכתבי בשםבדוי. תכתבי מעט וכו' וכו'
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
שמירה על פרטיות
גילה, יעלה מנסה להפנות את תשומת לבם של אלה מאיתנו שכותבים בשמם, וגם חושפים פרטים אישיים מחייהם, למשמעות של זה. נדמה לי שלא לעצמה היא חוששת.
-
- הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
- דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*
שמירה על פרטיות
יעלה, אני למדתי שגם ב'גיגול' אין סתם מקריות. מי שמתגלגל לדף אקראי, לא סתם מתגלגל.
ובאינטרנט, כמו בחיים אם אתה מתנהל בצורה מכובדת וראויה אז סביר להניח שמה שיבוא לקראתך יהיה משהו דומה.
ובאינטרנט, כמו בחיים אם אתה מתנהל בצורה מכובדת וראויה אז סביר להניח שמה שיבוא לקראתך יהיה משהו דומה.
שמירה על פרטיות
גיליתי שיש שני אנשים מהעולם הזה שבאופן כפייתי קוראים כל מה שאני כותבת ברחבי האינטרנט.אחת, חברה ללא כוונות זדון, והשני עם כוונות זדון. זה מבלבל ולא נעים. זה מעורר בי חלום על קהילה סגורה שלא כל אחד יכול לקרוא בה.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
- דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*
שמירה על פרטיות
למה לא תשני שם כשאת עוברת אתר? ככה לא יוכלו לעקוב אחריך.
שמירה על פרטיות
פשוט מאד. יש אנשים קטנים, שאין להם חיים משלהם, שהכיף שלהם זה לנסות לחשוף לעיני כל חיים של אנשים אחרים. סתם דוגמא: נניח אתה חובב רקמה. קראתי באתר באופן ש רועי שרון חובב רקמה. יש לו ילד בשם משה, וילדה בשם חנה. הוא גר בכפר סבא, ואוסף פרפרים. אני אציץ בפורום רקמה בפורטלים גדולים. יש שם אחד שקוראים לו הפרפר הרוקם ובדיוק הוא קובע פגישה עם מישהו אחר בחנות רקמה בכפר סבא. אני מחברת את הנתונים ומסיקה מסקנות.
אם יש מקרים כמו לידה או יומולדת, זה בכלל מקל לחשוף במי מדובר.
קוראת באופן כפייתי על רועי בשני האתרים.
בינתיים כלום לא קרה, נכון?
אבל תאר לך שאני באחד האתרים חושפת עליך פרטים שהסקתי מהצלבת הנתונים?
נניח באחד האתרים כתבת שיש לך בחילות בוקר, ואני כותבת באתר השני שאתה בהריון. וכל זה הסקת מסקנות נמהרת כיוון שכנראה אתה לא, אחרי הכל. מרגיז, לא?
אם יש מקרים כמו לידה או יומולדת, זה בכלל מקל לחשוף במי מדובר.
קוראת באופן כפייתי על רועי בשני האתרים.
בינתיים כלום לא קרה, נכון?
אבל תאר לך שאני באחד האתרים חושפת עליך פרטים שהסקתי מהצלבת הנתונים?
נניח באחד האתרים כתבת שיש לך בחילות בוקר, ואני כותבת באתר השני שאתה בהריון. וכל זה הסקת מסקנות נמהרת כיוון שכנראה אתה לא, אחרי הכל. מרגיז, לא?
-
שמירה על פרטיות
אני לא יודע, כל מה שאני כותב באינטרנט נכתב מהנחה שכל מי שרוצה קורא הכל לא חשוב איפה זה נכתב. כלומר, שמבחינת הצלבת נתונים אין יתרון למי שמכיר אותי מאתר אחד לבין כאלה שפוגשים אותי במספר אתרים. זה אומר, לדוגמא, שאני לא חושף את שמות ילדי, את גילי, יום הולדתי, מקום הולדתי, שמות הורי, וכיו"ב. כשקרה שלא רציתי שזהותי באתר מסויים תקושר לזהות הפומבית שלי בשאר האינטרנט, המצאתי אישיות חדשה לגמרי: כתובת דואל חדשה, כתובת גיאוגרפית חדשה, גיל שונה, עיסוק שונה, וכמובן שם שונה. זה דורש קצת השקעת זמן, אבל זה שווה את ההשקעה.
בכל מקרה, אני מתייחס לזה כאל בעיה שלי, ולא כאל בעיה של מי שעשוי לרדוף אחרי. משתי סיבות:
בכל מקרה, אני מתייחס לזה כאל בעיה שלי, ולא כאל בעיה של מי שעשוי לרדוף אחרי. משתי סיבות:
- קל לי יותר לפתור את זה במגרש שלי מאשר במגרש שלו.
- אני מבין שזה חלק מחוקי המשחק של עולם האינטרנט. לקטר על זה זה כמו לקטר על זה שהשמש שוקעת.
שמירה על פרטיות
אני קיטרתי זה נכון, אבל זה דווקא הועיל לי כי נתת לי רעיונות.
אבל מה אתה עושה כאשר משתמש אחר שמכיר אותך חושף את הפרטים שאינך רוצה שיחשפו? האם כדאי לא להיפגש עם חברי פורום מסויים כדי שאף אחד מהם לא יחשוף בעתיד?
אגב, אתה לא חושב שזה רעיו טוב לעשות פורום חסום בסיסמא?נניח סיסמא שמקבל מי שמשלם על האתר או עם גיליון של העיתון
אבל מה אתה עושה כאשר משתמש אחר שמכיר אותך חושף את הפרטים שאינך רוצה שיחשפו? האם כדאי לא להיפגש עם חברי פורום מסויים כדי שאף אחד מהם לא יחשוף בעתיד?
אגב, אתה לא חושב שזה רעיו טוב לעשות פורום חסום בסיסמא?נניח סיסמא שמקבל מי שמשלם על האתר או עם גיליון של העיתון
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
שמירה על פרטיות
זה לא רק קיטורים, זה גם מיידע אחרים שצריך להיות זהירים. אולי זה באמת חלק מחוקי המשחק של האינטרנט, אבל לא כולנו חושבים שממש יש אנשים שרוצים להרע סתם כך, ועוד משקיעים בזה אנרגיה, עד שלא נתקלים בזה באמת.
שמירה על פרטיות
אני התפלאתי שיש אנשים שרוצים לחדור לפרטיותם של אחרים ולהרע. במיוחד שאני אדם פרטי, שלא מסוכסך עם אף אחת. פשוט באינטרנט יש כל מיני טיפוסים משונים. חוצמיזה, מהצלבת נתונים ותוך חיפוש, אפשר למצוא המון פרטים על האדם. דברים שאנחנו לא חושבים עליהם ושכחנו שאמרנו פעם.
-
שמירה על פרטיות
מה אתה עושה כאשר משתמש אחר שמכיר אותך חושף את הפרטים שאינך רוצה שיחשפו?
כדאי לנסות לדבר איתו.
כדאי לנסות לדבר איתו.
-
שמירה על פרטיות
אתה לא חושב שזה רעיו טוב לעשות פורום חסום בסיסמא?נניח סיסמא שמקבל מי שמשלם על האתר או עם גיליון של העיתון -- זה מחסום קטן מאד בפני מישהו שרוצה לעקוב אחרינו.
-
- הצטרפות: 31 יולי 2005, 13:07
שמירה על פרטיות
אני הגעתי למסקנה שיש גםהרבה מאד אנשים שבכלל לא מודעים לצורך הזה בפרטיות.
למשל, מישהי שאני מכירה דרך האתר, מכירה אדם קרוב אלי. חשפה בפניו את שם המשתמש שלי, ומאז הוא קורא באופן קבוע דפים שלי. כמובן שמאז אני הרבה יותר נזהרת מה אני כותבת וכל מיני דברים שאני רוצה לשתף או להתייעץ לגביהם, חוזרים אליי בצורת ביקורת או הערות ו"למה אמרת ש..."
נכון שזו בעיה שלי, אולי שאלה היחסים שלי עם אנשים קרובים אלי. מצד שני, הייתי שמחה אם לא היו חושפים אותי בצורה כזו, בלי לשאול אם זה מתאים לי.
אני לא חושבת שאותה אחת עשתה את זה בכוונה לפגוע, אבל היא גם לא חשבה יותר מדי. אותו אדם מהחיים שלי ידע שאני גולשת, אפילו נפגש יחד איתי עם אנשים מהרשת ולא התעניין. ברגע שהפנו אותו ספציפית אלי ולבלוג שלי , זה פתאום נעשה מאד מעניין.
הבאתי את הדוגמה שלי לזה שאנשים לא תמיד מחפשים לעקוב, אבל אם זה מוגש להם על טס של כסף הם לא ימנעו.
למשל, מישהי שאני מכירה דרך האתר, מכירה אדם קרוב אלי. חשפה בפניו את שם המשתמש שלי, ומאז הוא קורא באופן קבוע דפים שלי. כמובן שמאז אני הרבה יותר נזהרת מה אני כותבת וכל מיני דברים שאני רוצה לשתף או להתייעץ לגביהם, חוזרים אליי בצורת ביקורת או הערות ו"למה אמרת ש..."
נכון שזו בעיה שלי, אולי שאלה היחסים שלי עם אנשים קרובים אלי. מצד שני, הייתי שמחה אם לא היו חושפים אותי בצורה כזו, בלי לשאול אם זה מתאים לי.
אני לא חושבת שאותה אחת עשתה את זה בכוונה לפגוע, אבל היא גם לא חשבה יותר מדי. אותו אדם מהחיים שלי ידע שאני גולשת, אפילו נפגש יחד איתי עם אנשים מהרשת ולא התעניין. ברגע שהפנו אותו ספציפית אלי ולבלוג שלי , זה פתאום נעשה מאד מעניין.
הבאתי את הדוגמה שלי לזה שאנשים לא תמיד מחפשים לעקוב, אבל אם זה מוגש להם על טס של כסף הם לא ימנעו.
שמירה על פרטיות
לאלמונית לשם שינוי
מישהי שאני מכירה דרך האתר, מכירה אדם קרוב אלי. חשפה בפניו את שם המשתמש שלי, ומאז הוא קורא באופן קבוע דפים שלי.
מה את יכולה לעשות?
את יכולה להפסיק לכתוב תחת הכינוי שהיא מכירה. ייתכן שזה יהיה קשה, אם זה כינוי קבוע שאותו חברי הפורום ההוא מכירים. ואם את גם כותבת בלוג באותו כינוי. אבל זה החשבון שלך מה עדיף: להמשיך לכתוב באותו כינוי ובעצם כל הזמן לדעת שאותו אדם קרוב קורא כל מה שאת כותבת וגם אח"כ מעז לבוא אליך בטענות למה כתבת וכו'. או לשנות כינוי ובכך להפסיד משהו, אבל להרוויח את האנונימיות. הרי אם תמשיכי לכתוב באותו כינוי, ממילא את תצנזרי את עצמך ולא תרגישי חופשייה לכתוב כאוות נפשך.
דבר נוסף, למדת משהו על אותה מישהי שאת מכירה דרך האתר. ברור שיותר לא כדאי לספר לה על הכינוי החדש (אם תבחרי לכתוב בכינוי חדש).
ולפרטית
האם כדאי לא להיפגש עם חברי פורום מסויים כדי שאף אחד מהם לא יחשוף בעתיד?
נאמר שהכינוי שלך בפורום מסוים הוא רחל. זה השם שבו חברי הפורום מכירים אותך. איזו סיבה יש לך לגלות להם את שמך האמיתי כשאתם נפגשים במפגשי פורום? וזה נכון גם לגבי כינויים כגון צלחת ירוקה והתרווד המלוח הייתי כבר בכמה מפגשי פורום ואנשים השתמשו בכינויים שלהם ולא חשפו את שמם האמיתי.
ומסכימה מאוד עם רועי שכתב
שאני לא חושף את שמות ילדי, את גילי, יום הולדתי, מקום הולדתי, שמות הורי, וכיו"ב. כשקרה שלא רציתי שזהותי באתר מסויים תקושר לזהות הפומבית שלי בשאר האינטרנט, המצאתי אישיות חדשה לגמרי: כתובת דואל חדשה, כתובת גיאוגרפית חדשה, גיל שונה, עיסוק שונה, וכמובן שם שונה. זה דורש קצת השקעת זמן, אבל זה שווה את ההשקעה
מישהי שאני מכירה דרך האתר, מכירה אדם קרוב אלי. חשפה בפניו את שם המשתמש שלי, ומאז הוא קורא באופן קבוע דפים שלי.
מה את יכולה לעשות?
את יכולה להפסיק לכתוב תחת הכינוי שהיא מכירה. ייתכן שזה יהיה קשה, אם זה כינוי קבוע שאותו חברי הפורום ההוא מכירים. ואם את גם כותבת בלוג באותו כינוי. אבל זה החשבון שלך מה עדיף: להמשיך לכתוב באותו כינוי ובעצם כל הזמן לדעת שאותו אדם קרוב קורא כל מה שאת כותבת וגם אח"כ מעז לבוא אליך בטענות למה כתבת וכו'. או לשנות כינוי ובכך להפסיד משהו, אבל להרוויח את האנונימיות. הרי אם תמשיכי לכתוב באותו כינוי, ממילא את תצנזרי את עצמך ולא תרגישי חופשייה לכתוב כאוות נפשך.
דבר נוסף, למדת משהו על אותה מישהי שאת מכירה דרך האתר. ברור שיותר לא כדאי לספר לה על הכינוי החדש (אם תבחרי לכתוב בכינוי חדש).
ולפרטית
האם כדאי לא להיפגש עם חברי פורום מסויים כדי שאף אחד מהם לא יחשוף בעתיד?
נאמר שהכינוי שלך בפורום מסוים הוא רחל. זה השם שבו חברי הפורום מכירים אותך. איזו סיבה יש לך לגלות להם את שמך האמיתי כשאתם נפגשים במפגשי פורום? וזה נכון גם לגבי כינויים כגון צלחת ירוקה והתרווד המלוח הייתי כבר בכמה מפגשי פורום ואנשים השתמשו בכינויים שלהם ולא חשפו את שמם האמיתי.
ומסכימה מאוד עם רועי שכתב
שאני לא חושף את שמות ילדי, את גילי, יום הולדתי, מקום הולדתי, שמות הורי, וכיו"ב. כשקרה שלא רציתי שזהותי באתר מסויים תקושר לזהות הפומבית שלי בשאר האינטרנט, המצאתי אישיות חדשה לגמרי: כתובת דואל חדשה, כתובת גיאוגרפית חדשה, גיל שונה, עיסוק שונה, וכמובן שם שונה. זה דורש קצת השקעת זמן, אבל זה שווה את ההשקעה
שמירה על פרטיות
איזו סיבה יש לך לגלות להם את שמך האמיתי כשאתם נפגשים במפגשי פורום
קל להגיד, אבל כשאתה בא עם הילדים שלך, קצת קשה להפוך לתרווד מלוח....... שלא לדבר על זה שתמיד יהיה מישהו שמכיר אותך ממקום אחר!
ובכלל, יש אנשים שממש רוצים להציק ולהזיק, יש כאלו שבתום לב עושים נזקים ויש את אפקט הבלון - שפיסת מידע לא חשובה מחייך מתנפחת למימדי ענק.
לאחרונה כמה חברי קהילה ערכו את עצמם החוצה מדפים רבים ואחרים שינו כינוי . זה לא אומר שיש אולי מקום להעמיק בנושא?
קל להגיד, אבל כשאתה בא עם הילדים שלך, קצת קשה להפוך לתרווד מלוח....... שלא לדבר על זה שתמיד יהיה מישהו שמכיר אותך ממקום אחר!
ובכלל, יש אנשים שממש רוצים להציק ולהזיק, יש כאלו שבתום לב עושים נזקים ויש את אפקט הבלון - שפיסת מידע לא חשובה מחייך מתנפחת למימדי ענק.
לאחרונה כמה חברי קהילה ערכו את עצמם החוצה מדפים רבים ואחרים שינו כינוי . זה לא אומר שיש אולי מקום להעמיק בנושא?
-
- הצטרפות: 12 אוגוסט 2005, 23:06
שמירה על פרטיות
אני חדשה כאן (קוראת בעיון כבר כמה שבועות ומתפעלת כל פעם מחדש). רציתי לשאול: נניח שהייתי רוצה לפנות למישהו/מישהי באופן פרטי, איך ניתן לעשות את זה? באיזו דרך אנחנו יכולים/יכולות להחליף כתובות אימייל בלי שכל העולם ידע?
תודה מראש
תודה מראש
-
שמירה על פרטיות
את יכול לפתוח לך כתובת דואל ב-www.gmail.com או ספק אחר, ואז לבקש שישלחו לך דואל לשם.
שמירה על פרטיות
_איזו סיבה יש לך לגלות להם את שמך האמיתי כשאתם נפגשים במפגשי פורום
קל להגיד, אבל כשאתה בא עם הילדים שלך, קצת קשה להפוך לתרווד מלוח_
אז קודם כל, כדאי לבחור כינוי של שם רגיל כמו למשל מיכל ולא תרווד מלוח או העופר המקפץ
ואפשר לומר לילדים שבמפגש קוראים לך מיכל. הם הרי ממילא קוראים לך אימא.
ובעצם, אם הפרטיות כל כך חשובה לך ואת לא יכולה לנקוט בדרכי ביטחון כפי שהצעתי, אז אולי כדאי לך לשקול אם כדאי לך לבוא למפגשי פורום.
קל להגיד, אבל כשאתה בא עם הילדים שלך, קצת קשה להפוך לתרווד מלוח_
אז קודם כל, כדאי לבחור כינוי של שם רגיל כמו למשל מיכל ולא תרווד מלוח או העופר המקפץ
ואפשר לומר לילדים שבמפגש קוראים לך מיכל. הם הרי ממילא קוראים לך אימא.
ובעצם, אם הפרטיות כל כך חשובה לך ואת לא יכולה לנקוט בדרכי ביטחון כפי שהצעתי, אז אולי כדאי לך לשקול אם כדאי לך לבוא למפגשי פורום.
-
- הצטרפות: 12 אוגוסט 2005, 23:06
שמירה על פרטיות
תודה על העצה, יונת
שמירה על פרטיות
עקרונית כן, מעשית אני נמנעת מלעשות את זה. ובתכנון אופציה למנוע ממני את האפשרות הזו.
האם זה עדיין נכון?
האם האופציה העתידית הזאת משנת 2003 כבר קיימת?
האם זה עדיין נכון?
-
שמירה על פרטיות
לא. לא הגענו לממש אותה עדיין. זה עדיין ברשימה.
בכל מקרה, מתוך ששת האנשים שיש להם סיסמאות גישה לשרת, רק ליונת ולי יש את הידע הטכני המתאים בשביל לעשות סוג כזה של בדיקה. בכל שנות קיומו של האתר אני לא עשיתי את זה אף עם, ויונת עשתה את זה פעמיים או שלוש בשביל לאתר ספאמרים.
אני יודע שזה לא מרגיע כמו מניעת האפשרות לגמרי, אבל בעצם, גם אם היינו אומרים לך שמנענו את האפשרות הזו, מי ערב לך שלא השארנו לעצמנו איזה פתח אחורי? בקיצור, במידה שאת סומכת עלינו, איננו מבצעים בדיקות כאלה למטרות שאינן אכיפת ה-תנאי שימוש של האתר.
לא. לא הגענו לממש אותה עדיין. זה עדיין ברשימה.
בכל מקרה, מתוך ששת האנשים שיש להם סיסמאות גישה לשרת, רק ליונת ולי יש את הידע הטכני המתאים בשביל לעשות סוג כזה של בדיקה. בכל שנות קיומו של האתר אני לא עשיתי את זה אף עם, ויונת עשתה את זה פעמיים או שלוש בשביל לאתר ספאמרים.
אני יודע שזה לא מרגיע כמו מניעת האפשרות לגמרי, אבל בעצם, גם אם היינו אומרים לך שמנענו את האפשרות הזו, מי ערב לך שלא השארנו לעצמנו איזה פתח אחורי? בקיצור, במידה שאת סומכת עלינו, איננו מבצעים בדיקות כאלה למטרות שאינן אכיפת ה-תנאי שימוש של האתר.
-
- הצטרפות: 29 אפריל 2003, 23:40
- דף אישי: הדף האישי של -*
שמירה על פרטיות
שאלה: כשאני מחפשת במחשב שבעבודה משהו בגוגל ומקישה נאמר "באופן" אז מי שנכנס אחריי למחשב ומספיק שיקיש את האות ב כבר יופיע לו "באופן" ואז הוא רואה מה הקשתי לפניו. כיצד ניתן למנוע זאת?
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
שמירה על פרטיות
אפשר למחוק את הקוקיז וגם את ההיסטורי וגם את הקבצים הזמניים
כלים---> אפשרויות אינטרנט---> ושם מוחקים את הקוקיז, את הקבצים הזמניים ואת ההיסטוריה
אם אצלך הוינדוז באנגלית אז זה tools--->internet options (כותבת מהזיכרון, אולי זה מעט שונה)
בהצלחה!
כלים---> אפשרויות אינטרנט---> ושם מוחקים את הקוקיז, את הקבצים הזמניים ואת ההיסטוריה
אם אצלך הוינדוז באנגלית אז זה tools--->internet options (כותבת מהזיכרון, אולי זה מעט שונה)
בהצלחה!
-
שמירה על פרטיות
תודה ליאורה.
אבל איפה אני רושמת את זה.? סליחה על הבורות
ואיפה מוצאים את התפריט הזה כלים---> אפשרויות אינטרנט---> ??
אבל איפה אני רושמת את זה.? סליחה על הבורות
ואיפה מוצאים את התפריט הזה כלים---> אפשרויות אינטרנט---> ??
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
שמירה על פרטיות
בתפריט שבראש דף זה, למשל.
שמירה על פרטיות
התפריט הוא לא בראש הדף אלא בדפדפן. מעל שורת הכתובת יש לך תפריט:
קובץ, עריכה, תצוגה, מועדפים, כלים, עזרה
file, edit, view, favorites
(או bookmarks אם את גולשת בפיירפוקס),
help
אז תיכנסי שם לכלים tools
קובץ, עריכה, תצוגה, מועדפים, כלים, עזרה
file, edit, view, favorites
(או bookmarks אם את גולשת בפיירפוקס),
help
אז תיכנסי שם לכלים tools
-
שמירה על פרטיות
טוב ניקיתי היסטוריה לחצתי לאישור וזה עדיין ממשיך לצוץ כשרק אני כותבת אות אחת . מה לבצע הלאה?
-
שמירה על פרטיות
ניקית קוקיז וקבצים זמניים?
-
שמירה על פרטיות
האם הכוונה לסרגל של גוגל או לגוגל עצמו?
אם הכוונה לגוגל עצמו, הפתרון הוא כזה: נכנסים לגוגל, עומדים עם העכבר על המקום שבו כותבים את המילים לחיפוש. לוחצים עם העכבר השמאלי על החלון הקטן הזה ואז מתקבלים כל המילים שחיפשת. נכנסים עם העכבר למילה הראשונה, לוחצים על הדליט במקלדת ופשוט מוחקים אותה! וכך מוחקים את שאר המילים.
בהצלחה!
אם הכוונה לגוגל עצמו, הפתרון הוא כזה: נכנסים לגוגל, עומדים עם העכבר על המקום שבו כותבים את המילים לחיפוש. לוחצים עם העכבר השמאלי על החלון הקטן הזה ואז מתקבלים כל המילים שחיפשת. נכנסים עם העכבר למילה הראשונה, לוחצים על הדליט במקלדת ופשוט מוחקים אותה! וכך מוחקים את שאר המילים.
בהצלחה!
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שמירה על פרטיות
לי אורה, אם את כבר פה אולי תוכלי לעזור גם לי: אני מנסה למחוק את מה שהיא מתארת אבל לא בגוגל אלא בתוך אתר באופן טבעי. שאם כתבתי בניק מסויים מהמחשב הזה, הבאים אחרי לא ידעו זאת. אם כתבתי בשם מרגלית אז מי שינסה אחרי לכתוב משהו באות מם שלא יקפוץ לו השם מרגלית. תודה מראש
-
שמירה על פרטיות
הצלחתי תודה רבה לי אורה.
-
שמירה על פרטיות
הצלחתי תודה רבה לי אורה.
גם אני! קבלי ביטול לשאלתי הקודמת. לקח לי זמן אבל סוף הצלחתי גם בתוך אתר באופן טבעי את נהדרת. תודה!
גם אני! קבלי ביטול לשאלתי הקודמת. לקח לי זמן אבל סוף הצלחתי גם בתוך אתר באופן טבעי את נהדרת. תודה!
-
- הצטרפות: 14 אפריל 2006, 18:22
שמירה על פרטיות
לקח לי זמן אבל סוף הצלחתי גם בתוך אתר באופן טבעי את נהדרת. תודה!
איך עשית את זה?
איך עשית את זה?
-
שמירה על פרטיות
בדיוק בדיוק בדיוק כמו שליאורה הסבירה: עומדים עם העכבר על המקום שבו כותבים את המילים לחיפוש. לוחצים עם העכבר השמאלי על החלון הקטן הזה ואז מתקבלים כל המילים שחיפשת. נכנסים עם העכבר למילה הראשונה, לוחצים על הדליט במקלדת ופשוט מוחקים אותה! וכך מוחקים את שאר המילים.
-
שמירה על פרטיות
רק במקום בתיבה של החיפוש עושים את זה בתיבה של הניק.
-
שמירה על פרטיות
אז נחכה לליאורה המושיעה
-
שמירה על פרטיות
קודם כל, תודה לכולכם/ן על כל המחמאות. ממש כיף! תודה
אני מנסה למחוק את מה שהיא מתארת אבל לא בגוגל אלא בתוך אתר באופן טבעי. שאם כתבתי בניק מסויים מהמחשב הזה, הבאים אחרי לא ידעו זאת
כדי להגיע למצב שאם פותחים את באופן יהיה רשום פלוני אלמונית (כלומר שלא יופיע באופן לוטומטי הכינוי הקודם) - צריך פשוט למחוק את הקוקיז, ואז נמחקים כל הכינויים בכל הפורומים וגם בבאופן. כלומר, לא עושים זאת כמו בגוגל, אלא פשוט מוחקים את הקוקיז ואז המערכת של באופן לא תזהה את הכינוי הקודם שלכם/ן.
בהצלחה!
אני מנסה למחוק את מה שהיא מתארת אבל לא בגוגל אלא בתוך אתר באופן טבעי. שאם כתבתי בניק מסויים מהמחשב הזה, הבאים אחרי לא ידעו זאת
כדי להגיע למצב שאם פותחים את באופן יהיה רשום פלוני אלמונית (כלומר שלא יופיע באופן לוטומטי הכינוי הקודם) - צריך פשוט למחוק את הקוקיז, ואז נמחקים כל הכינויים בכל הפורומים וגם בבאופן. כלומר, לא עושים זאת כמו בגוגל, אלא פשוט מוחקים את הקוקיז ואז המערכת של באופן לא תזהה את הכינוי הקודם שלכם/ן.
בהצלחה!
-
שמירה על פרטיות
לי אורה, על האקספלורר שלי יש שורה של גוגל. שם אני לא מצליחה למחוק את הרשימה של האתרים שחיפשתי בעבר. כאן זה לא עובד עם סימון השורה בכחול ו-delete. יש דרך אחרת לעשות את זה ?
ב- tools--->internet options , על-יד האופציה למחיקת הcookies יש גם delete files, איזה קבצים נמחקים משם?
ב- tools--->internet options , על-יד האופציה למחיקת הcookies יש גם delete files, איזה קבצים נמחקים משם?
-
שמירה על פרטיות
על האקספלורר שלי יש שורה של גוגל איפה בדיוק?
יש גם delete files, איזה קבצים נמחקים משם? קבצים זמניים.
יש גם delete files, איזה קבצים נמחקים משם? קבצים זמניים.
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2006, 19:10
- דף אישי: הדף האישי של נועה_מרום*
שמירה על פרטיות
שאלה: אם אני מוחקת דף שלם, האם הוא נשאר איפשהו בזכרון? האם ניתן להעלות אותו מתהום הנשיה? האם הוא עדיין יופיע בגוגל?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
שמירה על פרטיות
כן אפשר לשחזר כל דף .
אני חושבת שהוא לא יופיע בגוגל
או אם את רוצה, את יכולה לשנות את שמך בו, ולא למחוק אותו כלל. הרי עבדת המון על הדף ההוא
אני חושבת שהוא לא יופיע בגוגל
או אם את רוצה, את יכולה לשנות את שמך בו, ולא למחוק אותו כלל. הרי עבדת המון על הדף ההוא
-
שמירה על פרטיות
"הועבר למטמון" של גוגל
אוי נכון! בדקתי עכשיו כמה שמות וביניהם של כאלה שיש להם סיבה טובה מאוד למחוק - הכל נמצא במטמון!
(ואולי כדאי למחוק את האבחנות האלה לאחר ש נועה מרום תקרא כדי לא להזיק לאלו שמחקו)
אוי נכון! בדקתי עכשיו כמה שמות וביניהם של כאלה שיש להם סיבה טובה מאוד למחוק - הכל נמצא במטמון!
(ואולי כדאי למחוק את האבחנות האלה לאחר ש נועה מרום תקרא כדי לא להזיק לאלו שמחקו)
-
שמירה על פרטיות
כפי שכתבתי: לפעמים לוקח לגוגל זמן לגלות שהם נמחקו
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2006, 19:10
- דף אישי: הדף האישי של נועה_מרום*
שמירה על פרטיות
תודה, קראתי
-
שמירה על פרטיות
הוספנו היום את התבליט הבא:
קיווינו שלא נזדקק לצעד הזה, אבל החמרת ההפרות בתקופה האחרונה מחייבת את זה.
- כשמישהו מוסיף הערה או עורך דף, צ'יק צ'ק שומר את כתובת ה-IP שלו, ואת המפתח צ'יק צ'ק האישי שלו. פרטים אלה נועדו לאפשר להנהלת האתר לזהות את המשתמש במקרה שהפר תנאי שימוש של האתר, ולתקן את הנזק שגרם.
קיווינו שלא נזדקק לצעד הזה, אבל החמרת ההפרות בתקופה האחרונה מחייבת את זה.
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
שמירה על פרטיות
תגיד רועי - אני בטוח שאתה מודע לכמה מוכר המשפט "קיווינו שלא נזדקק לצעד הזה, אבל החמרת ההפרות בתקופה האחרונה מחייבת את זה" מכל מיני תקופות בהיסטוריה... לא פרטת על איזה הפרות אתה מדבר.. אבל אני מניח שאתה מתכוון למלחמות העריכה ב-3 החודשים האחרונים.. (או האם זה ההזמנה לאמירים שלא הייתה בככר השוק..?) רק היום שינית את תנאי השימוש כלומר - האם אתה מתכוון להחמרת ההפרות באופן רטרואקטיבי?
-
שמירה על פרטיות
לא, הצעדים האלה אינם קשורים להזמנה לאמירים בכלל (אבל תודה על הרגישות). בתור חבר קהילה פעיל, יש לך חופש רחב יחסית לשים מודעות באתר. מחקתי את הדף כי ראיתי שהמודעה הועתקה כבר ל-ככר השוק, ואין סיבה שתהיה בשני מקומות באתר (וזה גם הצפה).
לגבי השינויים ב-תנאי שימוש וב-שמירה על פרטיות: מלחמות העריכה הן רק אחד מהדברים, אבל הדבר המשמעותי באמת היה שורה של התקפות של משתמשת שכל מה שהיא עושה באתר בשנה האחרונה זה קלקול אחר קלקול, ושאף ניסיון להדבר איתה לא צלח. הגענו למסקנה שבמקרה שלה אנחנו צריכים להשתמש בכל האמצעים המשפטיים העומדים לרשותנו בשביל לוודא שהיא לא תחזור לכאן יותר לעולם. הצעד הראשון בזה היה הגשת תלונה רשמית למחלקת ה-Abuse של ספק האינטרנט שלה. בשלב הבא אנחנו נגיש בקשה לבית המשפט להוציא צו לחשיפת זהותה, ולאחר מכן נפעל מולה גם במישור הפלילי וגם בתביעה אישית במישור האזרחי. אם היא תמשיך להפר את הכללים, ולמעשה אפילו אם היא תמשיך להשתמש באתר לצרכים שאינם הפרה, היא תשלם על זה מחיר יקר.
השינוי בתנאי השימוש נועד לשפר את בהירות הכללים, על אף שלדעתנו גם קודם היה ברור שכל הדברים החדשים שנוספו שם היו אסורים גם קודם (תחת הכלל של אל תנצלו לרעה את האתר). ואילו השינוי בכללי השמירה על פרטיות נועד להקטין את הזמן שנדרש מאיתנו בטיפול בהפרות כאלה. עד כה זה דרש כמה שעות של עבודה, ואילו עכשיו זה עניין של פחות מדקה. זה ישפר את מהירות התגובה שלנו במקרה של הפרות.
לגבי השינויים ב-תנאי שימוש וב-שמירה על פרטיות: מלחמות העריכה הן רק אחד מהדברים, אבל הדבר המשמעותי באמת היה שורה של התקפות של משתמשת שכל מה שהיא עושה באתר בשנה האחרונה זה קלקול אחר קלקול, ושאף ניסיון להדבר איתה לא צלח. הגענו למסקנה שבמקרה שלה אנחנו צריכים להשתמש בכל האמצעים המשפטיים העומדים לרשותנו בשביל לוודא שהיא לא תחזור לכאן יותר לעולם. הצעד הראשון בזה היה הגשת תלונה רשמית למחלקת ה-Abuse של ספק האינטרנט שלה. בשלב הבא אנחנו נגיש בקשה לבית המשפט להוציא צו לחשיפת זהותה, ולאחר מכן נפעל מולה גם במישור הפלילי וגם בתביעה אישית במישור האזרחי. אם היא תמשיך להפר את הכללים, ולמעשה אפילו אם היא תמשיך להשתמש באתר לצרכים שאינם הפרה, היא תשלם על זה מחיר יקר.
השינוי בתנאי השימוש נועד לשפר את בהירות הכללים, על אף שלדעתנו גם קודם היה ברור שכל הדברים החדשים שנוספו שם היו אסורים גם קודם (תחת הכלל של אל תנצלו לרעה את האתר). ואילו השינוי בכללי השמירה על פרטיות נועד להקטין את הזמן שנדרש מאיתנו בטיפול בהפרות כאלה. עד כה זה דרש כמה שעות של עבודה, ואילו עכשיו זה עניין של פחות מדקה. זה ישפר את מהירות התגובה שלנו במקרה של הפרות.
-
- הצטרפות: 29 אפריל 2008, 00:53
שמירה על פרטיות
צ'יק צ'ק שומר רשימה של כל העמודים בהם ביקר המשתמש כולל המועד האחרון של כל ביקור, כדי שב-מה חדש המשתמש יוכל לבקש להסתיר את כל השינויים שקרו לפני כן, וכדי להציג נתונים סטטיסטיים על השימוש באתר.
בהם ביקר= בהם הוסיף הודעה?
או
ביקר= הקיש על שם הדף ונכנס לקרא.
אם אני נכנס 30 פעם ביום ל ככר השוק צ'יק צ'ק רושם לי את זה?
<תיעוד אכזרי למתמכרים>
בהם ביקר= בהם הוסיף הודעה?
או
ביקר= הקיש על שם הדף ונכנס לקרא.
אם אני נכנס 30 פעם ביום ל ככר השוק צ'יק צ'ק רושם לי את זה?
<תיעוד אכזרי למתמכרים>
-
שמירה על פרטיות
ביקור = צפיה, לא הוספה.
צ'יק צ'ק זוכר רק את הפעם האחרונה שנכנסת לדף, לא מעניין אותו כמה פעמים עשית את זה.
צ'יק צ'ק זוכר רק את הפעם האחרונה שנכנסת לדף, לא מעניין אותו כמה פעמים עשית את זה.
-
שמירה על פרטיות
שימו לב, גם אם אינכם כותבים בשם מלא אפשר לגלות עליכם פרטים רבים שאתם בעצמכם לא מנדבים. מספיק שאתם מתרועעים בבאופן עם משתתף שכותב בשמו המלא ובמקרה נמצא גם בפייסבוק. אפשר להגיע להרבה מאוד מידע אישי עליכם - שם מלא, תמונה, רשימת החברים שלכם.
לאחרונה עשיתי ניסוי (לא אפרט איך כדי לא לתת רעיונות) והקלות והמהירות של שליפת המידע הפחידה אותי. המסקנה היא שהחברים שכותבים כאן בשמם המלא בעצם חושפים בעקיפין את החברים שלהם - בלי לדעת ובלי כוונות רעות, אבל חושפים.
משהו שכדאי לדעת, לא? אותי זה מדאיג.
לאחרונה עשיתי ניסוי (לא אפרט איך כדי לא לתת רעיונות) והקלות והמהירות של שליפת המידע הפחידה אותי. המסקנה היא שהחברים שכותבים כאן בשמם המלא בעצם חושפים בעקיפין את החברים שלהם - בלי לדעת ובלי כוונות רעות, אבל חושפים.
משהו שכדאי לדעת, לא? אותי זה מדאיג.
שמירה על פרטיות
ובמקרה נמצא גם בפייסבוק
אם גם אתם בפייסבוק, כן?
אם גם אתם בפייסבוק, כן?
-
שמירה על פרטיות
מספיק שאתם מתרועעים בבאופן עם משתתף שכותב בשמו המלא ובמקרה נמצא גם בפייסבוק. אפשר להגיע להרבה מאוד מידע אישי עליכם - שם מלא, תמונה, רשימת החברים שלכם.
תשובה:
אם גם אתם בפייסבוק, כן?
ואני מוסיפה:
תשובה:
אם גם אתם בפייסבוק, כן?
ואני מוסיפה:
- קודם כל, גם את צריכה להיות בפייסבוק
- גם את חשפת בפייסבוק את שמך האמיתי המלא, את תמונתך וכו' (זו לא חובה)
- נאמר שיש משתתפת שכותבת כאן בשמה המלא והאמיתי והיא מופיעה גם בפייסבוק באותו שם. אז מה? לרוב המשתתפות בפייסבוק יש עשרות רבות של חברים/ות. אז איך אפשר לזהות שאחת מעשרות החברות היא דווקא מישהי שכותבת כאן בכינוי?
-
שמירה על פרטיות
כאמור, (לא אפרט איך כדי לא לתת רעיונות)
מבקשת גם למחוק אחר כך את הפרטים שנתת, ליאורה. מאותה סיבה.
מבקשת גם למחוק אחר כך את הפרטים שנתת, ליאורה. מאותה סיבה.
-
שמירה על פרטיות
מבחינתי ניתן למחוק את דבריי. רק רציתי להדגיש, שמה שכתבתי הפוך: כלומר, שזה שיש כאן כאלו שכותבות בשמן המלא והאמיתי וגם יש להן דף בפייסבוק בשמן המלא והאמיתי, לא בהכרח חושף את עשרות חברותיהן לפייסבוק. כלומר, לא בהכרח אפשר להסיק שאחת מהחברות לפייסבוק היא דווקא אחת מהכותבות כאן בכינוי.
ואם הכוונה למשפט האחרון שכתבתי, אז גם אותו אפשר למחוק. אבל לדעתי דווקא כדאי לזכור אותו ולפעול בהתאם...
ואם הכוונה למשפט האחרון שכתבתי, אז גם אותו אפשר למחוק. אבל לדעתי דווקא כדאי לזכור אותו ולפעול בהתאם...
-
שמירה על פרטיות
נאמר שיש משתתפת שכותבת כאן בשמה המלא והאמיתי והיא מופיעה גם בפייסבוק באותו שם. אז מה? לרוב המשתתפות בפייסבוק יש עשרות רבות של חברים/ות. אז איך אפשר לזהות שאחת מעשרות החברות היא דווקא מישהי שכותבת כאן בכינוי?
על רגל אחת: מצליבים נתונים. הרי לא מדובר על קשר של אחד מול אחד, אלא על רשתות חברתיות שלמות שנחשפות דרך כמה אנשי מפתח. (סליחה על הניסוח שמזכיר את המלחמה הקרה, כן?)
על רגל אחת: מצליבים נתונים. הרי לא מדובר על קשר של אחד מול אחד, אלא על רשתות חברתיות שלמות שנחשפות דרך כמה אנשי מפתח. (סליחה על הניסוח שמזכיר את המלחמה הקרה, כן?)
-
שמירה על פרטיות
לכי לפייסבוק ותראי רשימה אופיינית: עשרות ולפעמים עשרות רבות ולפעמים מאות חברות/ים ברשימה.
ולא בכל דף אישי כתובים פרטים אישיים רבים, ולא תמיד כתובים פרטים אישיים אמיתיים...
ובחלק ניכר מהמקרים אין תמונה או יש ציור כלשהו כלומר לא תמונה של האדם.
ולא תמיד מציינים מצב משפחתי נכון, מספר ילדים/ות נכון או בכלל מציינים וכו'.
אז לאור כל זאת, איך אפשר להצליב נתונים? כלומר, איך אפשר לדעת שרחל לוי מפייסבוק כותבת כאן בכינוי מרקדת בכרמים?
אם מישהי מאוד רוצה לשמור על הפרטיות שלה, אז גם בפייסבוק היא לא חייבת לכתוב את כללל הפרטים האישיים שלה, וכדאי גם לא לכתוב אותם פרטים מדויקים שהיא כותבת כאן. בקיצור, אפשר לשמור על זהירות, וכשאין נתונים חוזרים בשני המקומות - לא ניתן להצליב נתונים.
וחוץ מזה, אם יש שמץ של סיכוי להיחשף דרך קשר בפייסבוק עם מישהי שכותבת שם וכאן בשמה המלא - הפתרון הוא לא להיות ברשימת החברות שלה בפייסבוק.
ולא בכל דף אישי כתובים פרטים אישיים רבים, ולא תמיד כתובים פרטים אישיים אמיתיים...
ובחלק ניכר מהמקרים אין תמונה או יש ציור כלשהו כלומר לא תמונה של האדם.
ולא תמיד מציינים מצב משפחתי נכון, מספר ילדים/ות נכון או בכלל מציינים וכו'.
אז לאור כל זאת, איך אפשר להצליב נתונים? כלומר, איך אפשר לדעת שרחל לוי מפייסבוק כותבת כאן בכינוי מרקדת בכרמים?
אם מישהי מאוד רוצה לשמור על הפרטיות שלה, אז גם בפייסבוק היא לא חייבת לכתוב את כללל הפרטים האישיים שלה, וכדאי גם לא לכתוב אותם פרטים מדויקים שהיא כותבת כאן. בקיצור, אפשר לשמור על זהירות, וכשאין נתונים חוזרים בשני המקומות - לא ניתן להצליב נתונים.
וחוץ מזה, אם יש שמץ של סיכוי להיחשף דרך קשר בפייסבוק עם מישהי שכותבת שם וכאן בשמה המלא - הפתרון הוא לא להיות ברשימת החברות שלה בפייסבוק.
-
שמירה על פרטיות
החלטתי לבדוק בעצמי ומשום שאין לי הרבה זמן, הקדשתי לכך רבע שעה. אולי זה לא מספיק או מייצג, אבל אלו ממצאיי:
מכל מקום, מי שבאמת דואגת, עצתי היא שלא תצטרף לרשימת החברות/ים של מישהי שכותבת כאן ובפייסבוק בשמה האמיתי. וגם כדאי שלא תפרסם יותר מדי פרטים אישיים על עצמה שם וכאן. וזו בכלל עצה טובה באינטרנט...
- חיפשתי בפייסבוק כמה מאלו שכותבות כאן בשם אמיתי מלא. חלק גדול לא מצאתי (הן כותבות את שמן באנגלית בתעתיק אחר מזה שניסיתי? אין להן דף בפייסבוק?)
- בחלק מהמקרים מצאתי כמה דפים באותו שם והיה לי קשה להחליט מי מהדפים שייך לזאת שכותבת כאן
- באחד מהמקרים נראה לי שהצלחתי לזהות מישהי שכותבת כאן בשמה האמיתי. התבוננתי ברשימת החברות/ים: המוני חברים וחברות. המונים. נראה לי שהצלחתי לזהות מישהי שכותבת כאן בשמה האמיתי אבל היא כותבת את שמה בפייסבוק בתעתיק מפתיע מאוד. לא הצלחתי בשום פנים לזהות משתתפות אחרות מהרשימה ולהצליב את שמן עם משתתפות שכותבות כאן בניק.
- כנ"ל בדקתי את רשימת החברות/ים של מישהי שכותבת כאן בניק אבל אני יודעת את שמה האמיתי. כנ"ל: המוני שמות שלא הצלחתי לצרף לנשים שכותבות כאן בניק.
מכל מקום, מי שבאמת דואגת, עצתי היא שלא תצטרף לרשימת החברות/ים של מישהי שכותבת כאן ובפייסבוק בשמה האמיתי. וגם כדאי שלא תפרסם יותר מדי פרטים אישיים על עצמה שם וכאן. וזו בכלל עצה טובה באינטרנט...
-
שמירה על פרטיות
החלטתי לבדוק בעצמי ומשום שאין לי הרבה זמן, הקדשתי לכך רבע שעה. גם אני עשיתי בדיקה/ניסוי, וגם בקוצר זמן. בכוונה לא פירטתי. כדאי למחוק את הפירוט בקרוב, אחרי שאנשים יקראו את השורה התחתונה:
-
שמירה על פרטיות
אם נראה לך חלילה שמשהו שכתבתי יכול להזיק באיזו צורה - ממש אין לי שום בעיה שתמחקי או תערכי את זה.
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*
שמירה על פרטיות
פ"א, למה למחוק פרטים? לדעתי להיפך, צריך לתת כמה שיותר פרטים לגבי איך אפשר לעשות דברים כאלה, כדי שיהיה אפשר להתגונן ביעילות. הרי מי שרוצה למצוא מידע יעלה על השיטות הללו ללא קושי מיוחד. אלו לא שיטות נורא מסובכות או מפתיעות, ואני משוכנעת שאפשר גם למצוא לא מעט טיפים במקומות אחרים באינטרנט ל"ריגול" שכזה. אנחנו צריכים להתמקד כאן במי שלא חשב על זה אף פעם כי זה לא משהו שהוא או היא יעשו בעצמם.
שמירה על פרטיות
לי אורה, יש לי גם שאלה מחשבית...
יש אפשרות שהדפים שאני נכנסת אליהם בבאופן ישארו ירוקים ולא יצבעו בכתום, כך שלא כל מי שנכנס אחרי לאתר יראה לאילו דפים נכנסתי?
(ואם לא יש פיתרון אחר לבעיה?)
יש אפשרות שהדפים שאני נכנסת אליהם בבאופן ישארו ירוקים ולא יצבעו בכתום, כך שלא כל מי שנכנס אחרי לאתר יראה לאילו דפים נכנסתי?
(ואם לא יש פיתרון אחר לבעיה?)
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*
שמירה על פרטיות
תמחקי עוגיות מהמחשב.
שמירה על פרטיות
D-:
ניסיתי וזה לא הצליח, אבל גיליתי שמחיקת ההיסטוריה עושה את זה.
תודה!
ניסיתי וזה לא הצליח, אבל גיליתי שמחיקת ההיסטוריה עושה את זה.
תודה!
-
-
שמירה על פרטיות
אפשר במשולב: מחיקת כל הקוקיז ומחיקת כל ההיסטוריה.
בהצלחה
בהצלחה
-
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2006, 21:24
שמירה על פרטיות
התלבטות:
פתחתי דף בשם קלקסן ולידת בית, שבו אני מספרת, בין היתר, על המטולוגית מקסימה שהוציאה אותי מקטגוריית הריון בסיכון. מאחר שמטרת הדף היא לעודד נשים נוספות ללמוד על הנושא לפני השימוש בתרופה, והיות שאני מאוד ממליצה על הרופאה הספציפית הזאת, אני מתלבטת אם לחשוף את שמה באתר. מה דעתכם? האם זה לגיטימי או שזאת תהיה הפרה של זכות הרופאה לפרטיות?
פתחתי דף בשם קלקסן ולידת בית, שבו אני מספרת, בין היתר, על המטולוגית מקסימה שהוציאה אותי מקטגוריית הריון בסיכון. מאחר שמטרת הדף היא לעודד נשים נוספות ללמוד על הנושא לפני השימוש בתרופה, והיות שאני מאוד ממליצה על הרופאה הספציפית הזאת, אני מתלבטת אם לחשוף את שמה באתר. מה דעתכם? האם זה לגיטימי או שזאת תהיה הפרה של זכות הרופאה לפרטיות?
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
שמירה על פרטיות
לדעתי האישית זה לגיטימי.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
שמירה על פרטיות
לדעתי האישית זה לגיטימי.
כל הרשת מלאה ברופאים שמפרסמים ומהללים את עצמם.
נראה לי פי אלף יותר אתי ומקסים להלל ולשבח רופאה כה מצויינת, מפיה של פציינטית.
כל הרשת מלאה ברופאים שמפרסמים ומהללים את עצמם.
נראה לי פי אלף יותר אתי ומקסים להלל ולשבח רופאה כה מצויינת, מפיה של פציינטית.
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
שמירה על פרטיות
אני מסכימה עם בשמת. תמליצי.
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
שמירה על פרטיות
לדעתי המלצות זה סבבה.
השמצות זה לא.
בעצם, המלצות זה סבבה אלא אם הן עשויות לפגוע בפרנסה של מישהו.
האם היא עושה משהו שאינו אתי או שאינו מתיישב עם פרוטוקול הטיפול?
(לא קראתי את הדף)
השמצות זה לא.
בעצם, המלצות זה סבבה אלא אם הן עשויות לפגוע בפרנסה של מישהו.
האם היא עושה משהו שאינו אתי או שאינו מתיישב עם פרוטוקול הטיפול?
(לא קראתי את הדף)
-
- הצטרפות: 28 יולי 2011, 08:16
שמירה על פרטיות
המבקש להיפתר מאגזמה ופטריות לתמיד בטיפול סבתא בשתי ימים רצופים כול פעם כחצי שעה ולאחר מכן נעלם כול החולי, עד איזה מחיר יהיו מוכנים לשלם מטופלים כולל הדרכה והמשך תחזוקה נכונה לחיים נכונים,
אני ממתין לתשובות
אני ממתין לתשובות
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
שמירה על פרטיות
אני ממתין לתשובות
השאלה שלך לא ברורה, וגם לא מופנית למקום הנכון.
יש כמה דפים על פטריות. נסה לכתוב בדף המתאים (היעזר ב{{}}מפתח נושאים או בתיבת החיפוש - יש אחת בראש הדף ואחת בתחתיתו) ולנסח את השאלה בצורה ברורה.
השאלה שלך לא ברורה, וגם לא מופנית למקום הנכון.
יש כמה דפים על פטריות. נסה לכתוב בדף המתאים (היעזר ב{{}}מפתח נושאים או בתיבת החיפוש - יש אחת בראש הדף ואחת בתחתיתו) ולנסח את השאלה בצורה ברורה.
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2008, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של תמר_אז*
שמירה על פרטיות
כיצד אפשר למחוק הודעה שנכתבה (על-ידי)? כתבתי במקום מסוים באתר את שמי וכתובתי, ואינני חפצה שמידע זה יהיה גלוי בחיפוש בגוגל.
שמירה על פרטיות
פשוט לוחצים על כפתור "מחק" בצד שמאל של ההודעה.
-
שמירה על פרטיות
היכן אני אמורה למצא את הקטע שלי? "גם לי אין אמא"? רב תודות למי שיתן רמז!
-
שמירה על פרטיות
נראה לי שאת מתכוונת לדף חדש בשם גם לי מתה אמא
אם תלחצי על גם לי מתה אמא תגיעי אליו
אני מציעה לך לכתוב בדף אבא שלי נפטר שכתבו בו אנשים שאיבדו את הוריהם.
אם תלחצי על גם לי מתה אמא תגיעי אליו
אני מציעה לך לכתוב בדף אבא שלי נפטר שכתבו בו אנשים שאיבדו את הוריהם.
-
- הצטרפות: 24 פברואר 2008, 22:20
- דף אישי: הדף האישי של אומ_איליי*
שמירה על פרטיות
איך אפשר למחוק מידע שאני כתבתי בעבר?