שפעת העופות

טובי_י*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

שפעת העופות

שליחה על ידי טובי_י* »

מצד אחד מדברים הרבה על הנושא הזה - מצד שני כמעט ולא אומרים דבר מעבר לדיווחים הראשוניים על המחלה. אומרים שאין לכך תרופה, שמדובר במחלה קטלנית, שאינה מדבקת באכילה. אינפורמציה יותר קונקרטית וחדשנית אין.

אני נוטה להתייחס ל"מגיפות" ושאר צרות בספקנות, ולרוב לא מתרגשת. מה שכן, חוסר האינפורמציה, "חורים" במסירת אינפורמציה מרגיזים.

למשל, לא הצלחתי להבין כיצד המחלה מועברת. רק הבנתי כיצד היא לא מועברת. לא באכילה של בשר מבושל מאוד. מה זה אומר? שהחיידקים עמידים בחום גבוה? ואם הקפצתי את העוף במחבת אז זה לא בטוח?בעיקר אומרים שנדבקים "אלו שעובדים עם העופות" . כלומר, היא עוברת במגע ישיר/ מגע עקיף, באויר?

האם ברגע שאדם מסוים חולה - אפיקי ההדבקה זהים למעבר מהעוף לאדם, מה הם בכלל?

חולה מאושפז בבית חולים מסכן אם בכלל את הצוות הרפואי, או גם מעבר לכך?

למה נקבעים אותם רדיוסים כאלה מבחינת טווח המיקום הגאוגרפי להשמדת העופות. מי קובע אותם ולמה?

האם אדם יכול להיות נשא של הנגיף במשך תקופה ארוכה, מבלי שתתפרץ? להדביק מבלי לדעת?

נקודה נוספת, האם מאז התפשטות המחלה נערכים בדיקות תדירות במיוחד לגילוי המחלה בקרב עופות? לא ברמה של הצהרות, אלא באמת הקצאת משאבי אנוש וכסף לנושא?

וסתם שאלה - למה בעצם היא נקראת שפעת, מה הופך מחלה לשפעת במובחן ממחלות אחרות?

שאלות, שאלות, דבר אחד בטוח - מרק עוף לא מהווה שוס בקרב החולים...

אם מישהו יכול לחדש - הייתי שמחה ליצירה של דיון ביקורתי בנושא.
דגנית_ב*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

שפעת העופות

שליחה על ידי דגנית_ב* »

בגלי צה"ל - "דברים שכדאי לדעת על שפעת העופות" ממצה למדי
http://glz.msn.co.il/glz/news/nachon/8b ... 9c1ff1.htm
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

שפעת העופות

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

עדיין לא הבנתי איך נדבקים? דרך נשימה? מגע? אכילה?
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

שפעת העופות

שליחה על ידי פלוני* »

שימו לב שציפורי בר לא נדבקות במחלה זו
הן נושאות את החיידק אך לא חולות ומתות
שימו לב באילו תנאים אכזריים ותזונה לקוייה וסינטטית גדלים רוב עופות המשק
למעט אילו במשקים אורגניים חופשיים

ד-ר בואנה דה מסקיטה רופא מדהים מירושלים ממליץ על תוספת סלניום בתזונה למניעת ההתדבקות
הנה דבריו:

I would advise anybody to start taking some extra selenium in connection with the threatening "bird flu".

Selenium has shown to have strong anti-viral effects, even in AIDS.

It has been shown also to be effective in CMV [cytomegaly virus]

Selenium can be toxic but only in very high doses.

Brazil nuts are on of the richest sources of selenium.

I would advise, if you are not already taking selenium to take from now on a supplement of selenium.

Buy it, if possible in tablet form.

There are various products on the market, for the moment all are o.k.

Buy. may be from a trustable , company like solgar.

I may give the pharmacies we mostly refer to and health food shop Hadassah instruction about this.

An adult can use 100 mg [a pregnant woman I would advise up to 50 mg, maybe more]

Children: above 6 months up to 3 years 25 microgram day

3-7 year some 33 [more or less a third of a tablet]

7- 12 year 50/day

12 ? 16 year 75/day

Don't take selenium together with vitamin c [separate them for at least for 2 hours]
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

שפעת העופות

שליחה על ידי פלוני* »

המשך על הסלניום:
Wed Oct 12 13:51:22 2005 Pacific Time

Preventing a Bird Flu Pandemic: Researcher Says Selenium Supplements Could Help Prevent Avian Flu Mutations

LUBBOCK, Texas, Oct. 12 (AScribe Newswire) -- As world health officials scramble to prepare for what many increasingly fear could become a worldwide bird flu pandemic, Texas Tech University researcher Dr. Julian Spallholz is working with governments in Southeast Asia to help ensure the avian influenza virus does not mutate into a form that can easily jump between humans.

Fears of a bird flu outbreak were stoked this week when scientists linked H5N1, otherwise known as avian flu, to the devastating 1918 Spanish flu outbreak that killed as many as 50 million people across the globe.

Spallholz believes a recurrence of the 1918 influenza pandemic might be prevented by fortifying chicken and other animal foods in Southeast Asia with selenium. An essential trace mineral with antioxidant qualities, selenium could hinder the virus' mutation into a more virulent form that could pass between humans.

Based upon the work of Melina Beck of the University of North Carolina at Chapel Hill and Orville Levander of the United States Department of Agriculture in Beltsville, Md., viral mutations are thought to emerge from selenium-deficient regions of the world, such as Africa, China and Southeast Asia. Selenium can be added, fairly easily and inexpensively, to animal feed as a supplement to help prevent the mutation of the bird flu virus.

"A lot of these viral mutations that end up in the human population come from areas that probably have selenium-deficient soils," Spallholz said. "This is the natural melting pot for these viral evolutions that take place. Raising the levels of selenium may reduce the frequency of these viral mutations."

Selenium could also be attached at the molecular level to existing viral drugs in order to make them more lethal to bird flu viruses. Selenium, an essential trace mineral with antioxidant qualities, is supplied to people through the food chain of animals mostly through plant foods.
  • - - -
CONTACT: Julian Spallholz, professor of nutrition and biochemistry, College of Human Sciences, Texas Tech University, 806-742-3068 or [email protected].
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

שפעת העופות

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

לדעתי זו הדרך של העופות לנקום...
מיטל_מ*
הצטרפות: 03 מרץ 2006, 17:29
דף אישי: הדף האישי של מיטל_מ*

שפעת העופות

שליחה על ידי מיטל_מ* »

_לדעתי זו הדרך של העופות לנקום...
בעצמם??
טובי_י*

שפעת העופות

שליחה על ידי טובי_י* »

http://search.nrg.co.il/search/index.ph ... %25D7%25AA
מצאתי קישור לעוד מידע.
מה שכן, זה לא נשמע טוב של אלומר - רע מאוד.

לגבי איך נדבקים, אז לא פלא שלא ממש ממקדים את התשובה. למעשה נאמר בקישור הבא (שאגב לקוח מאותו דף שיש בו הרבה קישורים מחדשים יחסית בנושאים כי גם רואי שחורות משהו): http://www.nrg.co.il/online/43/ART1/061/900.html

הם אומרים שהשפעת עוברת אפילו במגע עם בגדים של אנשים שנגעו בעופות, או שיכולה לדבוק במשאית שמביאה מזון לעופות ממקום למקום. כלומר מדובר בהדבקה של מגע, גם עקיף...
דגנית_ב*

שפעת העופות

שליחה על ידי דגנית_ב* »

טובי - על פי הבנתי יש דעות שונות ורבות. יש גם ניחושים מלומדים. מצב מאד נזיל.
ויש גם אינטרסים כמובן.
חלק מהתחזיות השחורות הן בעיני Worst case scenario .
אני מעיזה לקוות שלמשל שהרגלי הגיינה משופרים (שטיפת ידיים למשל), בריאות תקינה, מידע ומודעות, שרותי רפואה מתקדמים יכולים להקטין את חזון העצמות היבשות הנוראי שמבוסס על כ- 100 שנה אחורה בתנאים שונים לחלוטין.
טובי_י*

שפעת העופות

שליחה על ידי טובי_י* »

כן, גם אני לא ממהרת לאמץ את התחזיות השונות.
חזון העצמות היבשות הנוראי שמבוסס על כ- 100 שנה אחורה בתנאים שונים לחלוטין.
אני לא ממש מאמינה שקידמה יכולה לכל. אסונות, מגיפות ושאר צרות, מוכיחות אחת לכמה זמן כמה הטבע הרבה יותר מתוחכם מאתנו.

ועכשיו חשבתי על משהו אחר. במשרד הבריאות אומרים שניתן לבשל עופות - ואזי בכל מקרה הבישול קוטל את הנגיף, במידה ויש.
אז אני שואלת... אם המחלה עוברת במגע, במה יעזור לנו הבישול אם טרם לבישול אנחנו נוגעים בעוף... בקיצור, חוכמת חלם.
בלוגית*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 19:50

שפעת העופות

שליחה על ידי בלוגית* »

<איך אף אחד עוד לא אמר:" אפצ'י קוריצה">
דגנית_ב*

שפעת העופות

שליחה על ידי דגנית_ב* »

טובי - קראתי המלצה לטפל בעוף לפני הבישול בכפפות חד פעמיות. לא של משי (-;
לוונדר_סגול*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

שפעת העופות

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

_לדעתי זו הדרך של העופות לנקום...
בעצמם??_

עדיף למות מאשר לחיות באופן בו מחזיקים את התרנגולות האומללות האלה.
טובי_י*

שפעת העופות

שליחה על ידי טובי_י* »

הנה קישור לאתר של משרד הבריאות. יש פרוט יחסית, והסבר גם איך לנהוג בבישול וצריכה של עוף וביצים.
מה שכן, בקישור הראשון פה בדף (של גל"צ נדמה לי) הרופא כן אומר שחשבו שאי אפשר להידבק מאכילה, אבל יש דיווחים שכן נדבקו. בקישור של משרד הבריאות - אומרים שרק מאכילה של בשר נא . מציינים שם להקפיד על שטיפה וניקוי של כל מה שבא במגע עם העוף על מנת להימנע מזיהום...
לי נראה שחבל בכלל להתעסק עם זה. לא מוכרחים לאכול עוף, ולמהדרין - ביצים. לפי כללי הסניטריה המצוינים שם - צריך לעבוד בסטריליות שמזכירה מעבדה אימונולוגית.
למה בכלל לרצות לבשל עוף חולה?

יש גם חדשות יחסית טובות. מצוין שם שאלו שנדבקו וגם נפטרו אופיינו במגע מאוד אינטנסיבי עם החיות. גם לא ברור למה אנשים ששהו באותם תנאים עם העופות - חלקם נדבקו ואחרים כלל לא. מה שאומר שלפחות זה לא משהו מדבק בלי הכרה.

שנית, גם כשבוחנים את כמות העופות הנגועים שהתגלתה בעולם, ביחס לכמות הקיימת. ואת כמות העופות הנגועים - ביחס לכמות האנשים שנדבקו -ההדבקה היא מינורית. אז שוב - זה לא נגיף שמדבק ללא הכרה.

החשש העיקרי הוא באמת מאיזה שדרוג של הנגיף שיעבור מאדם לאדם. לגבי זה הדעות חלוקות - יש שטוענים שהסכוי קטן, ויש שאומרים שבכל רגע מתקיימים שינויים כאלה ושזה רק עניין של זמן.
וזה הקישור:
http://www.health.gov.il/pages/default. ... &catId=300

עדיין לא הבנתי כמה זמן המחלה יכולה "לקנן" לפני שהיא מתפרצת סימפטומטית ואם גם אז היא מידבקת.
טובי_י*

שפעת העופות

שליחה על ידי טובי_י* »

איך אף אחד עוד לא אמר:" אפצ'י קוריצה">
:-D
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

שפעת העופות

שליחה על ידי לי_אורה* »

הנחיות של משרד הבריאות לציבור למניעת תחלואה בשפעת העופות
http://forums.ort.org.il/files/30/2350239/2022519.doc
בלה_שנדמה_לה*
הצטרפות: 20 דצמבר 2005, 05:55
דף אישי: הדף האישי של בלה_שנדמה_לה*

שפעת העופות

שליחה על ידי בלה_שנדמה_לה* »

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... mNo=696677
ועוד כתבה על הקשר בין תיעוש וגלובאליזציה להפצת מחלות ומגיפות שכאלה.....
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

שפעת העופות

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

ברןר שלא התכוונתי שהעופות נוקמים בעצמם.
מה שהתכוונתי זה שהעופות עכשו יכולים לנקום באדם בדיוק כמו ב"פרה המשוגעת" ובכל מיני מחלות משונות שנגרמות מכך שכולאים את העופות במחנות השמדה.
וגם אני חושבת שעדיף להן למות משפעת ולא לסבול את התנאים המחרידים שהם חיים בהם.
והילד_הזה_הוא_אני*
הצטרפות: 16 מאי 2005, 10:49
דף אישי: הדף האישי של והילד_הזה_הוא_אני*

שפעת העופות

שליחה על ידי והילד_הזה_הוא_אני* »

הקישורים לכתבות שעוסקות בקשר בין גלובליזציה ותיעוז להפצת מחלות ומגיפות לא נפתחים לי. שניהם. למה? יש לי פשוט דף ריק אפילו לא "לא ניתן למצוא את השרת".

חוץמזה, מה לגבי עופות וביצים אורגניים? האם גם עליהם חלים כל הכללים החמורים לגבי טיפול ובישול? או שאפשר להמשיך כרגיל ? (הלוואי).
וגם עד מתי? כמה זמן עוד נצטרך להמשיך ככה?

לדעתי ברור שהמגיפות נוצרות מהתנאים המחפירים של העופות וגם כי מדובר בחיות חולות וממש לא בריאות מלכתחילה הרי מה הן אוכלות? אוכל מעובד. מקבלות כל היום תרופות והורמונים כדי שיגדלו מהם ושמן וכו' מישהו מתפלא בכלל שהן נופלות שדודות בכזאת קלות? לדעתי בלול אורגני זה לא יתפשט בכזאת קלות ולו רק בגלל התזונה הבריאה והתנאים ההיגייניים הטובים פי כמה. מה דעתכם?
והילד_הזה_הוא_אני*
הצטרפות: 16 מאי 2005, 10:49
דף אישי: הדף האישי של והילד_הזה_הוא_אני*

שפעת העופות

שליחה על ידי והילד_הזה_הוא_אני* »

אופס: תיעוז=תיעוש כמובן... :*-)
זעם*
הצטרפות: 24 מרץ 2006, 08:47

שפעת העופות

שליחה על ידי זעם* »

פתאום שואלים שאלות, פתאום לא יודעים למה.
כולי תקווה שזאת תהיה מגפה קטלנית שתשמיד את כל השותפים לפשע הנוראי נגד בעלי החיים. ואם אפשר שזה יהיה מוות איטי וכואב.
בשביל בעלי החיים כל יום הוא טרבלינקה
בני אדם לומדים רק בדרך הקשה. הם מותחים את הטבע עד קצה גבול היכולת שלו.
ההורים האלה "הבאופנים" וחבריהם שמאכילים את הילדים שלהם בעופות המסכנים האלו... ועוד אפשר לשמוע תזונאים שממליצים על עוף... לאם הגענו?0
רק שחברות התרופות לא ימציאו איזו תרופה נגד השפעת הזאת. גם אם כן ימציאו, זה רק יעצבן יותר את השפעת הזאת והיא תחזור בעוצמה חזקה יותר.
אולי עוד יש לכם הזדמנות להינצל אם תחדלו מדרכיכם הפושעות.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שפעת העופות

שליחה על ידי יעלי_לה »

שפעת עופות קטלנית בפינת חי בגן ילדים בבנימינה
מנסה לא להילחץ - אבל מודה שזה לא קל... פשוט כי אני לא יודעת על זה כלום.
למישהו יש איזו פיסת מידע? (הדף לא החכים אותי במיוחד, אבל מודה שלא קראתי אותו בעיון)
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שפעת העופות

שליחה על ידי יעלי_לה »

אה, לא כתבתי ממה בכלל אני שוקלת להילחץ - אני גרה בפר"ח ובערך לחצי ממכריי וידידיי יש עופות חופשיים...
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”