שתי שניות ובלנדר מוט
-
- הודעות: 96
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2001, 19:44
- דף אישי: הדף האישי של רועי_כשר*
שתי שניות ובלנדר מוט
משקה שוקולד לבן
מצרכים
חבילת שוקולד לבן
וחלב
אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד
מוסיפים כצת חלב בבלנדר ידני תוחנים את השוקולד
והרבה חלב וה הכול
מצרכים
חבילת שוקולד לבן
וחלב
אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד
מוסיפים כצת חלב בבלנדר ידני תוחנים את השוקולד
והרבה חלב וה הכול
-
- הודעות: 3314
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
שתי שניות ובלנדר מוט
משקה מרענן
קוטפים פרחי הדרים (זו העונה עכשיו, אז זה ממש רלוונטי), או אוספים מה שנופל לרצפה.
שמים בקנקן מים צוננים לזמן מה ו...מגישים!
נותן טעם מיוחד למים, נראה נהדר וגם טבעי!
אפשר גם לייבש את הפרחים לשימוש בעונות אחרות (או בתה).
לרוויה
קוטפים פרחי הדרים (זו העונה עכשיו, אז זה ממש רלוונטי), או אוספים מה שנופל לרצפה.
שמים בקנקן מים צוננים לזמן מה ו...מגישים!
נותן טעם מיוחד למים, נראה נהדר וגם טבעי!
אפשר גם לייבש את הפרחים לשימוש בעונות אחרות (או בתה).
לרוויה
שתי שניות ובלנדר מוט
רועי, משקה שוקולד - אפילו יותר קל
להמיס שוקולד, במיוחד שוקולד לבן, קשה הרבה יותר מלחמם חלב.
כדי להכין משקה שוקולד (לבן, חלב, מריר) אפשר פשוט להרתיח כוס חלב,
לשים בכוס שקופה גבוהה
(עובד גם עם כוסות נמוכות, אטומות, מה לא. אבל יש עניין שזה גם יהיה יפה)
ולהגיש ליד כוס קטנה יותר ובה קוביות של שוקולד (הכי יפה - מעורב. אפשר גם חתיכות מקופלת)
השותה שם קוביות בחלב לפי מידת החזירות שלו ( אני חזירה גדולה, אני אוהבת סמיך סמיך סמיך) ומערבב
זה גם נורא נחמד לראות איך מתוך המערבולות האלה החלב משנה את הצבע שלו
ואחכ לדוג בכפית את גושי השוקולד שנדבקו לכוס....
שוקולד חם ורך....
וואי... מתי כבר יבוא החורף?
להמיס שוקולד, במיוחד שוקולד לבן, קשה הרבה יותר מלחמם חלב.
כדי להכין משקה שוקולד (לבן, חלב, מריר) אפשר פשוט להרתיח כוס חלב,
לשים בכוס שקופה גבוהה
(עובד גם עם כוסות נמוכות, אטומות, מה לא. אבל יש עניין שזה גם יהיה יפה)
ולהגיש ליד כוס קטנה יותר ובה קוביות של שוקולד (הכי יפה - מעורב. אפשר גם חתיכות מקופלת)
השותה שם קוביות בחלב לפי מידת החזירות שלו ( אני חזירה גדולה, אני אוהבת סמיך סמיך סמיך) ומערבב
זה גם נורא נחמד לראות איך מתוך המערבולות האלה החלב משנה את הצבע שלו
ואחכ לדוג בכפית את גושי השוקולד שנדבקו לכוס....
שוקולד חם ורך....
וואי... מתי כבר יבוא החורף?
-
- הודעות: 2996
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
שתי שניות ובלנדר מוט
עוגיה - בארגנטינה מגישים בבתי קפה משהו שנקרא submarino (צוללת) - כוס חלב חם ובתוכה כבר קוביות השוקולד. אח, אח, אח. בערך הסיבה היחידה שבגללה אני עשויה להסכים לנסוע לשם שוב (-:
שתי שניות ובלנדר מוט
דף זה נועד לאיסוף מתכונים בריאים, שכל מה שנדרש להכנתם הוא שתי שניות ובלנדר מוט
ראו גם: מדור מתכוני אוכל חי
ראו גם: מדור מתכוני אוכל חי
שתי שניות ובלנדר מוט
רוטב עגבניות חי
1 ק"ג עגבניות בשלות
1-2 שיני שום
1 כף חומץ בלסמי
מלח
עושים בזזז' וגמרנו. מתאים לצד מאפים מלוחים
רוטב עגבניות חי (ורסיה לאיש)
1 ק"ג עגבניות בשלות
2 שיני שום
חצי בצל קטן
1 כוס בזיליקום
2-3 כפות בלסמי
קצת שמן זית
מלח ופלפל
רוטב עגבניות וכוסברה (לא זוכרת מאיפה)
4 עגבניות בשלות
1-2 כוסות כוסברה
שמינית כוס שמן זית
קצת בזיליקום
חצי בצל
מיץ מחצי לימון
בזזז' וגמרנו
מטבל אבוקדו
2 אבוקדו בשלים
1 יוגורט ביו
קצת לימון
1 שן שום
כנ"ל בזזז', אפשר להוסיף שמיר גם
גלידה חובבנית
1 שמנת מתוקה
1 כוס פרי בשל ומקולף
חצי שפופרת של חלב ממותק
בזזז' קצר ולמקפיא, הכי טעים שעתיים אחר כך
רוטב תות
חצי ק"ג תות שדה
חצי כוס סוכר
כף מיץ לימון
אפשר טיפה סטיביה במקום הסוכר
רוטב משמש (מהספר "חדוה קלה")
חצי ק"ג משמשים מיובשים
1 יוגורט טבעי 4.5%
משרים את המשמשים כמה שעות במים ומסננים
(טוב נו, שתי השניות מתחילות אחר כך)
מבלנדרים ויוצקים מעל אגסים משומרים או גלידה
ממרח זיתים (לא ניסיתי עדין)
1 כוס זיתים זחורים
2 שיני שום
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית שמן זית
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
ממרח זיתים (ורסיה נוספת)
1 כוס זיתים שחורים
2 שיני שום
רבע כוס שמן זית
חצי כוס ריחן
מלח, פלפל
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
רוטב פסטו
1 כוס בזיליקום
2 שיני שום
50 ג' צנובר
רבע כוס שמן זית
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
ממרח חלבה (לא זוכרת מאיפה)
2 כפות טחינה גלמית, או שקדיה
1 כף דבש
חצי כפית קינמון
1 כפית מיץ לימון
1 כף אבקת חרובים
גלידת יוגורט (מהספר "חדווה קלה")
2 כוסות פרי טרי, מגולען, חתוך, קלוף
1 גביע יוגורט טבעי
חצי כוס סוכר
2 חלבונים
מעבדים, מעבירים לתבנית ומקפיאים
סלסה (איילת בן-יוסף)
3 עגבניות בשלות
1 פלפל אדום
1 בצל אדום קטן
2 כפות כוסברה
2 שיני שום
פלפל חריף (?)
ממרח טונה
חבילה טונה
2 ביצים קשות
(או: 1 תפו"א מבושל)
חצי בצל
חצי גמבה
2 כפות מיונז
מיץ לימון
מלח, פלפל
גלידת סויה (פיליס גלזר)
3 כוסות חלב סויה
3/4 כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל
שקית ג'לטין
לבלנדר ולהקפיא בתבנית
להוציא אחרי שעה, לבלנדר ולהחזיר
רוטב רוקפור (פיליס גלזר)
חצי כוס גבינת רוקפור
חצי כוס שמנת חמוצה
חצי כוס מיונית
רבע כוס סלרי או פטרוזיליה
לבלנדר, אפשר להוסיף אגוזים קלויים (לוז, מלך)
מטבל ירוק
200 ג' ברוקולי
חצי כוס שמנת חמוצה
3 כפות מיונז
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל
שמיר אם רוצים
לבלנדר ולמקרר
גוואקמולה
4 אבוקדו בשלים
חצי בצל אדום קטן
3 כפות מיץ לימון
3 שיני שום
רבע כפית טבסקו
מלח
רק קצת בזזז', שישארו חתיכות
דיפ גבינה ואבוקדו חריף
1 אבוקדו בשל
1 בצל קטן
1 גבינה לבנה
1 שן שום
1 וחצי כוס גבינה מגוררת
1 שימורים צ'ילי ירוק
לבלנדר עד שחלק לגמרי
1 ק"ג עגבניות בשלות
1-2 שיני שום
1 כף חומץ בלסמי
מלח
עושים בזזז' וגמרנו. מתאים לצד מאפים מלוחים
רוטב עגבניות חי (ורסיה לאיש)
1 ק"ג עגבניות בשלות
2 שיני שום
חצי בצל קטן
1 כוס בזיליקום
2-3 כפות בלסמי
קצת שמן זית
מלח ופלפל
רוטב עגבניות וכוסברה (לא זוכרת מאיפה)
4 עגבניות בשלות
1-2 כוסות כוסברה
שמינית כוס שמן זית
קצת בזיליקום
חצי בצל
מיץ מחצי לימון
בזזז' וגמרנו
מטבל אבוקדו
2 אבוקדו בשלים
1 יוגורט ביו
קצת לימון
1 שן שום
כנ"ל בזזז', אפשר להוסיף שמיר גם
גלידה חובבנית
1 שמנת מתוקה
1 כוס פרי בשל ומקולף
חצי שפופרת של חלב ממותק
בזזז' קצר ולמקפיא, הכי טעים שעתיים אחר כך
רוטב תות
חצי ק"ג תות שדה
חצי כוס סוכר
כף מיץ לימון
אפשר טיפה סטיביה במקום הסוכר
רוטב משמש (מהספר "חדוה קלה")
חצי ק"ג משמשים מיובשים
1 יוגורט טבעי 4.5%
משרים את המשמשים כמה שעות במים ומסננים
(טוב נו, שתי השניות מתחילות אחר כך)
מבלנדרים ויוצקים מעל אגסים משומרים או גלידה
ממרח זיתים (לא ניסיתי עדין)
1 כוס זיתים זחורים
2 שיני שום
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית שמן זית
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
ממרח זיתים (ורסיה נוספת)
1 כוס זיתים שחורים
2 שיני שום
רבע כוס שמן זית
חצי כוס ריחן
מלח, פלפל
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
רוטב פסטו
1 כוס בזיליקום
2 שיני שום
50 ג' צנובר
רבע כוס שמן זית
לבלנדר רק קצת, שישארו חתיכות
ממרח חלבה (לא זוכרת מאיפה)
2 כפות טחינה גלמית, או שקדיה
1 כף דבש
חצי כפית קינמון
1 כפית מיץ לימון
1 כף אבקת חרובים
גלידת יוגורט (מהספר "חדווה קלה")
2 כוסות פרי טרי, מגולען, חתוך, קלוף
1 גביע יוגורט טבעי
חצי כוס סוכר
2 חלבונים
מעבדים, מעבירים לתבנית ומקפיאים
סלסה (איילת בן-יוסף)
3 עגבניות בשלות
1 פלפל אדום
1 בצל אדום קטן
2 כפות כוסברה
2 שיני שום
פלפל חריף (?)
ממרח טונה
חבילה טונה
2 ביצים קשות
(או: 1 תפו"א מבושל)
חצי בצל
חצי גמבה
2 כפות מיונז
מיץ לימון
מלח, פלפל
גלידת סויה (פיליס גלזר)
3 כוסות חלב סויה
3/4 כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל
שקית ג'לטין
לבלנדר ולהקפיא בתבנית
להוציא אחרי שעה, לבלנדר ולהחזיר
רוטב רוקפור (פיליס גלזר)
חצי כוס גבינת רוקפור
חצי כוס שמנת חמוצה
חצי כוס מיונית
רבע כוס סלרי או פטרוזיליה
לבלנדר, אפשר להוסיף אגוזים קלויים (לוז, מלך)
מטבל ירוק
200 ג' ברוקולי
חצי כוס שמנת חמוצה
3 כפות מיונז
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל
שמיר אם רוצים
לבלנדר ולמקרר
גוואקמולה
4 אבוקדו בשלים
חצי בצל אדום קטן
3 כפות מיץ לימון
3 שיני שום
רבע כפית טבסקו
מלח
רק קצת בזזז', שישארו חתיכות
דיפ גבינה ואבוקדו חריף
1 אבוקדו בשל
1 בצל קטן
1 גבינה לבנה
1 שן שום
1 וחצי כוס גבינה מגוררת
1 שימורים צ'ילי ירוק
לבלנדר עד שחלק לגמרי
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
שתי שניות ובלנדר מוט
משקה מלון של בית מלון
לוקחים מלון (רצוי כזה שהיה במקרר או אפילו טיפה בפריזר) חותכים לקוביות, מוסיפים טיפה סילאן או סוכר ואם רוצים גם חלב או חלב סויה, טוחנים שתי שנית עם בלנדר מוט, מוזגים לכוס זכוכית גבוהה ומקשטים במטריית נייר קטנה
לוקחים מלון (רצוי כזה שהיה במקרר או אפילו טיפה בפריזר) חותכים לקוביות, מוסיפים טיפה סילאן או סוכר ואם רוצים גם חלב או חלב סויה, טוחנים שתי שנית עם בלנדר מוט, מוזגים לכוס זכוכית גבוהה ומקשטים במטריית נייר קטנה
שתי שניות ובלנדר מוט
ואפרופו טרה: קוקטייל מלון (גם מהספר "חדווה קלה")
מלון שלם מהמקרר, 3 כוסות שמפניה או יין לבן תוסס וכמה כפות ליקר מנטה. אפקט המטריה נשאר אותו דבר
מלון שלם מהמקרר, 3 כוסות שמפניה או יין לבן תוסס וכמה כפות ליקר מנטה. אפקט המטריה נשאר אותו דבר
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
שתי שניות ובלנדר מוט
רוטב עגבניות ושמנת אקסטרא-מעודן לפסטה
4-5 עגבניות טריות, רצוי לקלף קודם (אחרי חליטה במים רותחים. לא לבשל אותן!)
1 מיכל שמנת מתוקה/קרם פרש
מעט בזיליקום או כוסברה
מלח - לא חייבים.
בזזזז'... וזהו! הולך טוב עם סלילי פסטה קצרים.
4-5 עגבניות טריות, רצוי לקלף קודם (אחרי חליטה במים רותחים. לא לבשל אותן!)
1 מיכל שמנת מתוקה/קרם פרש
מעט בזיליקום או כוסברה
מלח - לא חייבים.
בזזזז'... וזהו! הולך טוב עם סלילי פסטה קצרים.
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
שתי שניות ובלנדר מוט
רוטב עגבניות לפסטה - ללא בישול
כמה עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
שמן זית
מלח
לימון
סוכר
שום
בזזזזז'
חבל לכם על הזמן כמה שזה טעים!!
כמה עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
שמן זית
מלח
לימון
סוכר
שום
בזזזזז'
חבל לכם על הזמן כמה שזה טעים!!
שתי שניות ובלנדר מוט
משקה אנרגיה
מומלץ לאמהות בשעות אחה"צ
כוס חלב סויה
תמר אחד בלי גרעין
חצי בננה (את החצי השני הילד אוכל)
אחד כמה נשיות עם בלנדר מוט - סויה שייק טעים
מומלץ לאמהות בשעות אחה"צ
כוס חלב סויה
תמר אחד בלי גרעין
חצי בננה (את החצי השני הילד אוכל)
אחד כמה נשיות עם בלנדר מוט - סויה שייק טעים
שתי שניות ובלנדר מוט
מתכונים למטבלים וממרחים שעיבדתי מהספר "ארוח וסגנון". במתכונים האלו כתוב לערבב ולא לבלנדר, אבל מצד שני כל המתכונים דורשים דברים כמו "כפית בצל ירוק קצוץ" או "שן שום מעוכה", אז מה יותר קל מלשים שלם ולהפקיד בזרועות הבלנדר. את כולם יש לקרר לפני ההגשה.
מטבל אבוקדו וגבינה
1 אבוקדו בשל
1 כף מיץ לימון
100 ג' גבינה לבנה 5%
1 עלה בצל ירוק
מלח ופלפל לבן
מטבל אבוקדו וטחינה
1 אבוקדו בשל
3-4 כפות טחינה מוכנה
מיץ מחצי לימון
שן שום
2 עלה בצל ירוק
מלח, פלפל לבן
ממרח אבוקדו ורוד
1 אבוקדו בשל
רבע כוס מיונז
1 כף קטשופ
1 כפית חרדל
מיץ מחצי לימון
מלח
מטבל חצילים וגבינה
1 חציל קלוי, מקולף, מסונן
1 גבינה לבנה 9%
1 בצל ירוק
1 כף לימון
מלח פלפל
(כשמוכן אפשר לערבב
עם קוביות מלפפון כבוש)
מטבל חצילים ויוגורט
1 חציל קלוי, מקולף, מסונן
1 כף שמן זית
1 יוגורט
1 שן שום
קצת מיץ לימון
מלח ופלפל לבן
מטבל בצל
1 גבינה לבנה 9%
1 בצל בינוני
רבע כפית טימין
2 כפות שמנת
1 כף שמיר
מלח, פלפל
לבלנדר קצת שישארו גושים
מטבל שום
1 גבינה לבנה 9%
3-4 שיני שום
1 כף שמן זית
2 כפות שמנת
רבע כפית אורגנו
מלח, פלפל לבן
ממרח גבינה ונענע
1 גבינה לבנה 9%
1-2 כפות פטרוזילה/שמיר
1-2 כפות נענע
1 כף שמנת
מלח, פלפל לבן
מטבל אבוקדו וגבינה
1 אבוקדו בשל
1 כף מיץ לימון
100 ג' גבינה לבנה 5%
1 עלה בצל ירוק
מלח ופלפל לבן
מטבל אבוקדו וטחינה
1 אבוקדו בשל
3-4 כפות טחינה מוכנה
מיץ מחצי לימון
שן שום
2 עלה בצל ירוק
מלח, פלפל לבן
ממרח אבוקדו ורוד
1 אבוקדו בשל
רבע כוס מיונז
1 כף קטשופ
1 כפית חרדל
מיץ מחצי לימון
מלח
מטבל חצילים וגבינה
1 חציל קלוי, מקולף, מסונן
1 גבינה לבנה 9%
1 בצל ירוק
1 כף לימון
מלח פלפל
(כשמוכן אפשר לערבב
עם קוביות מלפפון כבוש)
מטבל חצילים ויוגורט
1 חציל קלוי, מקולף, מסונן
1 כף שמן זית
1 יוגורט
1 שן שום
קצת מיץ לימון
מלח ופלפל לבן
מטבל בצל
1 גבינה לבנה 9%
1 בצל בינוני
רבע כפית טימין
2 כפות שמנת
1 כף שמיר
מלח, פלפל
לבלנדר קצת שישארו גושים
מטבל שום
1 גבינה לבנה 9%
3-4 שיני שום
1 כף שמן זית
2 כפות שמנת
רבע כפית אורגנו
מלח, פלפל לבן
ממרח גבינה ונענע
1 גבינה לבנה 9%
1-2 כפות פטרוזילה/שמיר
1-2 כפות נענע
1 כף שמנת
מלח, פלפל לבן
-
- הודעות: 373
- הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
- דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*
שתי שניות ובלנדר מוט
משקה אבטיח מחיה נפשות
אחרי שהאבטיח או חצי-האבטיח היומי מתחסל, חותכים מהקליפות את כל האדום שנשאר (או, לחילופין, חותכים במיוחד קוביות אבטיח קר)
מוסיפים קצת תרכיז תפוחים, כמה עלי נענע, כמה קוביות קרח ועושים בררררררררררררר עם מקל הקסמים.
אם נשאר (לא נשאר. עושים במיוחד) מקפיאים בתבנית הקרטיבים הביתית.
אחרי שהאבטיח או חצי-האבטיח היומי מתחסל, חותכים מהקליפות את כל האדום שנשאר (או, לחילופין, חותכים במיוחד קוביות אבטיח קר)
מוסיפים קצת תרכיז תפוחים, כמה עלי נענע, כמה קוביות קרח ועושים בררררררררררררר עם מקל הקסמים.
אם נשאר (לא נשאר. עושים במיוחד) מקפיאים בתבנית הקרטיבים הביתית.
-
- הודעות: 373
- הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
- דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*
שתי שניות ובלנדר מוט
ידוע לך שבארץ מסוימת אסור להגיד איכס על אוכל
ואצלנו, על מאכלים מסויימים, אומרים: אסור להגיד אוכל על איכס!
ואצלנו, על מאכלים מסויימים, אומרים: אסור להגיד אוכל על איכס!
שתי שניות ובלנדר מוט
שלושה מתכונים מעניינים לבלנדר שאספתי כאן באתר - בתקוה שההעתקה המגמתית מקובלת על המחברות
רוטב בטטה-תאנים (ורד לב)
3/4 כוס בטטה מבושלת
1/2 כוס חלב סויה / מים
2 כפיות טחינה גלמית / שקדיה
(או חמאת בטנים או פקאן)
מוסקט מגורר
לבלנדר ולהוסיף 4 תאנים יבשות קצוצות
טוב כרוטב לפסטה, אורז, עוד דגנים
או כמטבל ו/או עם גרנולה
חמאת שקדים/ שומשום/ קשיו (ורד לב)
1 כוס שעועית מבושלת
2-3 כפיות חמאת אגוזים
1/4 כוס מים / מיץ תפוחים או תפוזים
מתאים כרוטב לפסטה, תבשיל, דיפ
ממרח פטרוזיליה (אורנה שפרון)
צרור לא קטן של עלי פטרוזיליה
3 שיני שום
5 כפות שמן זית
3 לימונים סחוטים
1 כפית מלח
טוב לצד סלט, טחינה, חומוס, קציצות,
אורז וכל דבר כמעט
רוטב בטטה-תאנים (ורד לב)
3/4 כוס בטטה מבושלת
1/2 כוס חלב סויה / מים
2 כפיות טחינה גלמית / שקדיה
(או חמאת בטנים או פקאן)
מוסקט מגורר
לבלנדר ולהוסיף 4 תאנים יבשות קצוצות
טוב כרוטב לפסטה, אורז, עוד דגנים
או כמטבל ו/או עם גרנולה
חמאת שקדים/ שומשום/ קשיו (ורד לב)
1 כוס שעועית מבושלת
2-3 כפיות חמאת אגוזים
1/4 כוס מים / מיץ תפוחים או תפוזים
מתאים כרוטב לפסטה, תבשיל, דיפ
ממרח פטרוזיליה (אורנה שפרון)
צרור לא קטן של עלי פטרוזיליה
3 שיני שום
5 כפות שמן זית
3 לימונים סחוטים
1 כפית מלח
טוב לצד סלט, טחינה, חומוס, קציצות,
אורז וכל דבר כמעט
שתי שניות ובלנדר מוט
מילקשייקים
על בסיס גלידה:
ועכשיו שמישהו יכתוב כאן איך להמיר אותם ליותר בריאים, בבקשה דחופה
על בסיס גלידה:
- מילקשייק בסיסי: כוס גלידת שמנת ובין 1/2 ל- 1 כוס חלב
- כוס גלידה וניל, 1 כוס חלב, 50 ג' שוקולד מומס
- כוס גלידה וניל, 1 כוס חלב, 1 בננה או סלסלת תותים קטנה
- כוס גלידה וניל, 2 כפיות קפה נמסות ברבע כוס מים, עם/בלי קצת קינמון
- כוס גלידה בטעם כלשהו, 1 כוס חלב - לבלנדר - 1 שקית סוכר וניל, אפשר להוסיף פירות
- לערבב ליטר חלב ו- 4 כפות אבקת סוכר, להקפיא בתבנית קוביות. כשקפוא לבלנדר עם שתי כוסות של פירות חתוכים ושתי כפות מיץ ליים
- מילקשייק בלי כמויות: 1 כוס חלב או יוגורט, לבלנדר עם תמרים מגולענים, פירות וקוביות קרח
- 1/2 כוס מים, 3/4 כוס חלב, 2 כפות סוכר, 8 תותים, 2 בננות, קוביות קרח.
- 1 יוגורט, 2-3 אפרסקים מגולענים, 1/2 כפית תמצית וניל, דבש, קינמון ונענע (בפנים או לקישוט). - פיליס גלזר
ועכשיו שמישהו יכתוב כאן איך להמיר אותם ליותר בריאים, בבקשה דחופה
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שתי שניות ובלנדר מוט
וטחינה,
פשוט לזרוק הכל פנימה כולל שום ופטרוזיליה ולימון ותבלינים
פשוט לזרוק הכל פנימה כולל שום ופטרוזיליה ולימון ותבלינים
שתי שניות ובלנדר מוט
ההורים מהמושב הביאו לנו ארגז מלא לימונים , הכנו תרכיז לימונדה שיספיק לדעתי עד הקיץ...
כל-כך פשוט וקל,העבודה הגדולה היא רק בסחיטה,אם יש מסחטה איכותית זה יכול להיות ממש כיף.
אצלינו הילדים השתתפו בסחיטות והיתה חגיגה שלמה.
אז ככה- סוחטים את הלימונים,
על כל ליטר מיץ שמים קילו סוכר ומבשלים,אין צורך להרתיח,
מספיק לחמם עד שהסוכר נמס.
אפשר גם פחות סוכר ואז זה יותר חמצמץ.
כמובן שאפשר לשדרג עם נענע.
לרוויה !
כל-כך פשוט וקל,העבודה הגדולה היא רק בסחיטה,אם יש מסחטה איכותית זה יכול להיות ממש כיף.
אצלינו הילדים השתתפו בסחיטות והיתה חגיגה שלמה.
אז ככה- סוחטים את הלימונים,
על כל ליטר מיץ שמים קילו סוכר ומבשלים,אין צורך להרתיח,
מספיק לחמם עד שהסוכר נמס.
אפשר גם פחות סוכר ואז זה יותר חמצמץ.
כמובן שאפשר לשדרג עם נענע.
לרוויה !
שתי שניות ובלנדר מוט
מרק כתום
מבשלים במים את כל הכתומים שיש בבית:דלעת,בטטה,גזרים.
מוסיפים גם: תפ"א,בצל,קישוא וכל מה שהילדים לא מוכנים לאכול לבד...
שהירקות מתרככים,
בזזזז במוט-ישר בתוך הסיר,לא צריך לחפש כלים מיוחדים.
מטבלים במלח,פלפל וחוויאג' רתיחה נוספת,ואפשר להוסיף שתי כפות קוואקר.
אחלה מרק שבעולם !
אפשר לשדרג עם קרוטונים או שקדי מרק.
מבשלים במים את כל הכתומים שיש בבית:דלעת,בטטה,גזרים.
מוסיפים גם: תפ"א,בצל,קישוא וכל מה שהילדים לא מוכנים לאכול לבד...
שהירקות מתרככים,
בזזזז במוט-ישר בתוך הסיר,לא צריך לחפש כלים מיוחדים.
מטבלים במלח,פלפל וחוויאג' רתיחה נוספת,ואפשר להוסיף שתי כפות קוואקר.
אחלה מרק שבעולם !
אפשר לשדרג עם קרוטונים או שקדי מרק.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שתי שניות ובלנדר מוט
פירה חלק בשתי שניות:
עושים את הכל כרגיל עד לקטע של המעיכה. ואז מבלנדרים במוט ישר בתוך הסיר, ויוצא אחלה פירה.
עושים את הכל כרגיל עד לקטע של המעיכה. ואז מבלנדרים במוט ישר בתוך הסיר, ויוצא אחלה פירה.
-
- הודעות: 1940
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
שתי שניות ובלנדר מוט
באיזה כלי אתם מבלנדרים?
כתבי בגוגל: בלנדר מוט ותקבלי המוווווון בלנדרי מוט מהמון חברות שיש להם גם קערה מיוחדת וגם מכסה מיוחד נגד השפרצה וכו'.
והנה עוד כמה מתכונים לסורבה שנעשים באמצעות בלנדר מוט
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1792673,00.html
כתבי בגוגל: בלנדר מוט ותקבלי המוווווון בלנדרי מוט מהמון חברות שיש להם גם קערה מיוחדת וגם מכסה מיוחד נגד השפרצה וכו'.
והנה עוד כמה מתכונים לסורבה שנעשים באמצעות בלנדר מוט
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1792673,00.html
-
- הודעות: 213
- הצטרפות: 07 נובמבר 2005, 11:55
- דף אישי: הדף האישי של כרמל_האורחת*
שתי שניות ובלנדר מוט
לא צריך כלי מיוחד, קבלו פטנט מנצח:
מלבישים על הסיר או הקערה שקית פשוטה של סופר, עושים חור קטן כזה שמתאים בדיוק למעבר הבלנדר ו..זהו!
אין חשש להשפרצות. (ולכן מקצר עוד יותר את התהליך-טוחנים ללא חשש ובמהירות, למעלה, למטה ולצדדים)
והשקית לסל וחסל. (וסליחה מכדור הארץ)
ואל תודו לי, תודו לאודטה. (אאל"ט)
מלבישים על הסיר או הקערה שקית פשוטה של סופר, עושים חור קטן כזה שמתאים בדיוק למעבר הבלנדר ו..זהו!
אין חשש להשפרצות. (ולכן מקצר עוד יותר את התהליך-טוחנים ללא חשש ובמהירות, למעלה, למטה ולצדדים)
והשקית לסל וחסל. (וסליחה מכדור הארץ)
ואל תודו לי, תודו לאודטה. (אאל"ט)
שתי שניות ובלנדר מוט
אגב,לנקות את המוט,אני עושה בצורה דומה,מכניסה לזרם מים בהפעלה ומוסיפה סבון כלים עד שזה נקי.
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
שתי שניות ובלנדר מוט
וריאציה נועזת על פסטו
חצי כוס פטרוזיליה וכוסברה
חצי כוס צנוברים
חצי כוס שמן זית
1 ראש (ראש, לא שן!) קטן וקלוף של שום טרי (טרי, לא כמו היבש שמוכרים בשווקים כל השנה, אלא שום טרי שזו העונה שלו).
מרסקים בבלנדר מוט , אם זה סמיך מדי מוסיפים שמן זית.
מערבבים עם פסטה ברגע שיצאה מהסיר, כשהיא עדיין חמה מאוד (כדי שהשום טיפה "יתבשל" ולא יישאר חי לגמרי, אחרת זה קטלני).
מערבבים פנימה 1/3 כוס פרמזן ומגישים מייד.
חצי כוס פטרוזיליה וכוסברה
חצי כוס צנוברים
חצי כוס שמן זית
1 ראש (ראש, לא שן!) קטן וקלוף של שום טרי (טרי, לא כמו היבש שמוכרים בשווקים כל השנה, אלא שום טרי שזו העונה שלו).
מרסקים בבלנדר מוט , אם זה סמיך מדי מוסיפים שמן זית.
מערבבים עם פסטה ברגע שיצאה מהסיר, כשהיא עדיין חמה מאוד (כדי שהשום טיפה "יתבשל" ולא יישאר חי לגמרי, אחרת זה קטלני).
מערבבים פנימה 1/3 כוס פרמזן ומגישים מייד.
שתי שניות ובלנדר מוט
מרק עגבניות קר - כמות לשתי צלוחיות יאאאמיות -
4 עגבניות אדומות
כמה גבעולים ירוקים מהגינה - נענע, לימונית, לואיזה, מרווה, פטרוזיליה
חצי לימון מקולף
2 כפות שמן זית
חצי כוס מים
חופן שקדים
1 כפית סוכר חום
חצי כפית מלח ים
1 שן שום
ולקינוח - שייק קקאו - כמות לשייק אחד -
9 קוביות קרח
2 כפיות קקאו
1 כפית סוכר
1 תמר מג'דול
חצי כוס מים או רבע כוס מים ורבע כוס חלב סויה/שוקו סויה
משקשקים דקה שופכים לכוס עם קש
ואין יותר קייצי ומפנק מזה
4 עגבניות אדומות
כמה גבעולים ירוקים מהגינה - נענע, לימונית, לואיזה, מרווה, פטרוזיליה
חצי לימון מקולף
2 כפות שמן זית
חצי כוס מים
חופן שקדים
1 כפית סוכר חום
חצי כפית מלח ים
1 שן שום
ולקינוח - שייק קקאו - כמות לשייק אחד -
9 קוביות קרח
2 כפיות קקאו
1 כפית סוכר
1 תמר מג'דול
חצי כוס מים או רבע כוס מים ורבע כוס חלב סויה/שוקו סויה
משקשקים דקה שופכים לכוס עם קש
ואין יותר קייצי ומפנק מזה
-
- הודעות: 11
- הצטרפות: 19 יולי 2007, 23:28
שתי שניות ובלנדר מוט
מקפיאה בננות עם "דבש" (כאלה שכבר לא עומדות יפה במסדר הבננות הזקופות).
בשעת הצורך, כשבא פינוק קריר, מוציאה לי אחת, זורקת לבלנדר, מוסיפה פרי - אגס, מנגו או כל פרי אחר שיש, מוסיפה מעט מים קרים (רבע-חצי כוס) - מבלנדרת והופ - שותה.
תענוג ממלא.
בשעת הצורך, כשבא פינוק קריר, מוציאה לי אחת, זורקת לבלנדר, מוסיפה פרי - אגס, מנגו או כל פרי אחר שיש, מוסיפה מעט מים קרים (רבע-חצי כוס) - מבלנדרת והופ - שותה.
תענוג ממלא.
-
- הודעות: 236
- הצטרפות: 27 דצמבר 2006, 13:23
- דף אישי: הדף האישי של רונית_נשר*
שתי שניות ובלנדר מוט
מים צוננים - כמה טיפות של לימון וגרניום טרי מהגינה-
תלמידים שלי הכתירו את זה כמרענן הרשמי של הקיץ...
תלמידים שלי הכתירו את זה כמרענן הרשמי של הקיץ...
-
- הודעות: 69
- הצטרפות: 30 אפריל 2005, 21:13
- דף אישי: הדף האישי של אור_השמש*
שתי שניות ובלנדר מוט
תערובת תיבול שלמדתי פעם, דומה להכנת פסטו:
פטרוזיליה (או לצורך העניין כל עלה ירוק אחר, הטעם ישתנה בהתאם. אפשר גם לערבב מספר סוגים)
שום
צנוברים
שמן זית
לרסק עם המוט ואז... להקפיא בתוך תבניות של קוביות קרח. מתי שרוצים להשתמש, אם זה לרוטב, לתיבול מרק או כל תבשיל אחר, פשוט מוציאים מספר קוביות. זמין ובלי התעסקות מיותרת.
פטרוזיליה (או לצורך העניין כל עלה ירוק אחר, הטעם ישתנה בהתאם. אפשר גם לערבב מספר סוגים)
שום
צנוברים
שמן זית
לרסק עם המוט ואז... להקפיא בתוך תבניות של קוביות קרח. מתי שרוצים להשתמש, אם זה לרוטב, לתיבול מרק או כל תבשיל אחר, פשוט מוציאים מספר קוביות. זמין ובלי התעסקות מיותרת.
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
שתי שניות ובלנדר מוט
דומה להכנת פסטו
זה בדיוק פסטו (לא תמיד הוא חייב לכלול בזיליקום דווקא).
אני מגוונת עם פטרוזיליה ואגוזים במקום בזיליקום וצנוברים, יוצאת גרסא "מזרחית".
אפשר גם גרסא אחרת - עם שמיר, שום וקשיו.
זה בדיוק פסטו (לא תמיד הוא חייב לכלול בזיליקום דווקא).
אני מגוונת עם פטרוזיליה ואגוזים במקום בזיליקום וצנוברים, יוצאת גרסא "מזרחית".
אפשר גם גרסא אחרת - עם שמיר, שום וקשיו.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
שתי שניות ובלנדר מוט
אפשר גם גרסא אחרת - עם שמיר, שום וקשיו. קרוטונית, את אמיצה. כבר הכנתי פסטו מפטרוזיליה ומכוסברה, עם כל אגוז שתעלי בדעתך במקום הצנוברים (למסיבת יומולדת של הגור מחר הכנתי עם גרעיני חמניה), עם או בלי פרמזן או גבינה חריפה אחרת, אבל לא ניסיתי שמיר. מתאים על פסטה? איכשהו לא מתחבר לי שמיר ופסטה.
אבל הדף הזה עשה אותי רעבהההה (זה לא קשה בימינו, אני כמו פילה קטנה ללא תחתית).
אבל הדף הזה עשה אותי רעבהההה (זה לא קשה בימינו, אני כמו פילה קטנה ללא תחתית).
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
שתי שניות ובלנדר מוט
אולי שמיר ופירורי גבינה צפתית מעל (אבל זה נכון ששמיר כ"כ דומיננטי, שלא הייתי משתמשת רק בו, אלא מחליפה אולי חצי כמות בפטרוזיליה כ"בסיס" נייטרלי).
-
- הודעות: 247
- הצטרפות: 22 פברואר 2011, 12:07
- דף אישי: הדף האישי של עכשיו_טוב*
שתי שניות ובלנדר מוט
"שוקו" חרובים - בלי חלב ובלי קקאו
1 כף שקדיה
2-3 כפות דייסת שיבולת שועל מבושלת ומקוררת (לא חובה, רק אם יש שאריות במילא)
תמצית וניל
כף או שתיים אבקת חרובים
המתקה: דבש / סילאן / סטיוויה / בננה רכה - לפי הטעם
(לשים קצת ואחרי הערבוב הראשון לבדוק ולהוסיף אם צריך)
מים - 2-3 כוסות מים
לערבב הכל בבלנדר מוט
אצלי גם החברים האורחים שרגילים לשוקו רגיל
שתו הכל ובקשו עוד..
1 כף שקדיה
2-3 כפות דייסת שיבולת שועל מבושלת ומקוררת (לא חובה, רק אם יש שאריות במילא)
תמצית וניל
כף או שתיים אבקת חרובים
המתקה: דבש / סילאן / סטיוויה / בננה רכה - לפי הטעם
(לשים קצת ואחרי הערבוב הראשון לבדוק ולהוסיף אם צריך)
מים - 2-3 כוסות מים
לערבב הכל בבלנדר מוט
אצלי גם החברים האורחים שרגילים לשוקו רגיל
שתו הכל ובקשו עוד..
-
- הודעות: 1080
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
שתי שניות ובלנדר מוט
פופולרי בביתנו - מנגו בשל במיוחד עם צרור כוסברה ושתי שיני שום בבלנדר
טיפה שמן זית מעל
נאכל בכפית כמרק בטמפרטורת החדר
טיפה שמן זית מעל
נאכל בכפית כמרק בטמפרטורת החדר
שתי שניות ובלנדר מוט
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מותר לכתוש קרח בבלנדר מוט? הסכין שלו לא תישבר?
מותר לכתוש קרח בבלנדר מוט? הסכין שלו לא תישבר?