האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
עוד פלטפורמה אקהביציוניסטית מבית היוצר הפוסט מודרני שמדמה קשר ורגש ולמעשה מונעת אותם. והנה שנים אח"כ אפרת_נ* הרעיון של כתיבת בלוג, מתוך בדרך הביתה בלוג חיפוש
אתמול היתה אצלי בשיעור תלמידה חדשה שכנראה מתעסקת במטארולוגיה. הבטיחה שפברואר מרץ ואפריל יהיו גשומים. העברית שלה איתגרה אותה מעט אבל בסוף הבנתי ממנה שהחורף השנה יתאחר ויתארך. תודה על הגשם!
שלשום בלילה היה טפטופון וכל כך רציתי שירד קצת גשם לשטוף את העצים מהאבק שכיסה אותם
הבוקר בקשתי נענתה והיה כל כך נפלא ומרגש!
תודה תודה תודה
שתהיה שנה גשומה ופוריה ומלאת שמחה!
איזה כיף בתל אביב! תודה על הגשם שרחץ וטיהר!
הלוואי שתהיה לנו שנה גשומה מאוד השנה. שכל המאגרים יתמלאו, שהכנרת תעלה על גדותיה ויפתחו את הסכר להזרים מים לים המלח, בשפע.
כל שנה אני שמחה בגשם
אבל השנה במיוחד
אחרי שנים שגרנו במבנה מבטון ללא בידוד, אין כמו בית מעץ כדי להתענג על הגשם.
חורף ראשון בבית, בחוץ גשמים ורוחות, בפנים חם ונעים (ואם לא אז מדליקים מזגן שזה גם חידוש אחרי שקפאנו מקור בחורפים הקודמים עם רדיאטור אחד שלא הצליח לחמם).
שוכבת במיטה, מתחממת רק מלראות את כל העץ סביבי, שומעת את הגשם דופק על הגג ונהנית.
חורף בחינוך הביתי, אין לאן למהר, לא צריך לצאת החוצה ולרוץ לגן, למעון, לבית ספר, לעבודה (טוב הבעל כן צריך), לדאוג על הבוץ והליכלוך, הרטיבות והקור.
אפשר להיות בבית, לשתות כוס תה חם ולהקשיב לרוחות.
אז תודה על הגשם
תודה על הבית
ותודה על החינוך הביתי
אני רוצה לספר משהו:
בקיץ, בזמן המחאה החברתית (הגלויה, זאת אומרת. גם עכשיו יש מחאה חברתית, רק לא ברחובות), כשראיתי איזו סולידריות יש בין אנשים, ואחדות, ואהבה - חשבתי לעצמי: בע"ה החורף הבא יהיה רטוב.
ממש הרגשתי את זה.
וואו, הלילה הזה חשבתי שהבית יתפרק... אבל בסוף רק קפץ הפיוז מהברק. ולמרות הררי הכביסה המצטברים (אין לי מייבש..) -
תודה רבה על כל טיפה וטיפה! זה ממש להרגיש שפע מלמעלה נון- סטופ...
תודה על הגשם שהביא מלא בוץ.
תודה על הגשם שניקה את האויר
ומילא את הגינות הריקות בירוק.
תודה על הסמול-טוק שכולם מדברים,
למרות שאנחנו לא אנגלים.
תודה על הכייף שבתבשילי קדרה.
או בפוך או בתה.
בבקשה עוד בשפע בברכה והרבה.
תודה על הגשם. איזה חורף מיוחד יש השנה ראיתי היום על ילדי בית הספר.
הקטנים שכנראה לא זכו לגשמי ברכה רבים כל כך יצאו בהמונהים לחצר בית הספר עם התלהבות שמיוחדת רק לילדים היה כיף לראות.
וכן, תודה על הגשם, איזה יופי, בדיוק חזרנו מיום ארוך בהר כרכום (החשוד כהר סיני ע"י גורמים שונים) ובדרך חזרה מכביש גבול מצרים
התחילו טיפות להפוך את האבק על השמשה לבוץ, איזו שמחה...
הי, בכלל רצית לכבס בנהר!
כיבסתי בנהר, ברור, מה חשבת ?
רק מה, המייבש עדיין בבית זכר לימים שבהם ניתן היה לעמוד במחירי החשמל, אז אמרתי אם כבר יש מייבש ואם כבר יורד גשם, למה לא נשלב שמחה בששון ?
אכן קר ורטוב ונהדר.
תודה על הגשם.
והלוואי שירד שלג בירושלים, מתישהו השנה, אולי כבר מחר. הילדים כל כך מחכים. והאמת- גם אני. זה אחד הדברים היפים ביותר בעיני. והוא גם טעים. לצאת בבוקר מהבית, אחרי שהשלג נערם בלילה, לטיול בשכונה או ביער הסמוך זו חוויה אדירה. לעיניים. לאזניים (לשלג שנופל מהשמים יש קול מדהים! וכל השאר שקט כל כך).
תודה ענקית על השלג בירושלים
מדהים שמאווינו נענו... אכן קר ויפה וטעים. אבל נגמרו לי כל הגרביים להחלפה כי כולנו יצאנו וחזרנו ויצאנו ושוב ... רצה לכבס ולשים על ההסקה.
תודה על השלג, אבל-
אולי אפשר לבקש שיוחזר החשמל הרצוף (כבר 5 ימים אנחנו בעלטה חלקית, בכל פעם חלק אחר של הבית עובד, וצריך להעביר את התנור משקע לשקע, במרדף אחרי החום)
ואם כבר מבקשת- שיוחזרו גם הטלפון והאינטרנט ( כרגע משלימה רגעי מחשב בעבודה)
ושהעצים ישתקמו מהר מהנזק הגדול.