אדמה חולית ללא חול דיונות.
שק קש גדול משוק הבדואים ביום ה.(באר שבע).
הרבה אבנים גדולות,בינוניות וקטנות.
בסיס ארובה מפח.
אופן ההכנה:
- על בסיס מוצק יוצרים כיפה גדולה מהאבנים במרכז מניחים את האבנים הגדולות אחר כך את האבנים הבינוניות ובשכבה האחרונה את האבנים הקטנות.
- לערבב את ההאדמה עם קש ומים עד לקבלת תערובת בצקית כמו אחרי לישת לחם.
- מתחילים לצפות עם האדמה את כיפת האבנים מלמטה לכוון מעלה. בשכבה נדיבה של כעשרה סנטימרים.
- כשמגיעים לראש הכיפה, יש לצפות בשכבה של חמישה סנטימטרים, להניח את בסיס הארובה ולהוסיף שכבה נוספת של חמישה סנטימטרים.
- בחרו את כוון הפתח של הפרנה ואת הגודל. רצוי פתח שיאפשר הכנסה של מגש פיצה. וסיר פויקה.
- לאחר כרבע שעה בערך, להכניס לפתח שקבעתם פיסה פורמיקה גמישה שתשמור על פתח קשתי.ולקלף בעדינות חלק משכבת הבוץ מהפתח.
- למלא דלי במעט מים להרטיב את היד ולעבור על כיפת הבוץ עד לקבלת שטח חלק ויפה.
- כדי לקבל חוזק ולמנוע קריסה של הפרנה יש לייבשה במשך שבוע.
- שלב הוצאת האבנים: מהפתח של הפרנה יש להוציא את האבנים. להתחיל מהחלק הקרוב לקרקע האבנים ייפלו לבד.
- לרצף את הפרנה באריחים או א\בני שמוט.
- להכניס עצים ולהבעיר אש במשך מספר שעות. החום תורם להתקשות ולהתחזקות מבנה החול.
- להוציא בעדינות את האבנים מהדופן הפנימית.
- לחבר את הארובה (כחצי מטר). ולהתחיל להנות ממעשה ידיכם. בהצלחה.