אושו מטפל בנושא הטנטרה

אנונימי

אושו מטפל בנושא הטנטרה

שליחה על ידי אנונימי »

היון הועבר מדף משה אלבאום
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

אושו מטפל בנושא הטנטרה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

מה דעת הקוראים על הדרך בה אושו מטפל בנושא הטנטרה?? אשמח לפתח דיון בנושא
שמחה_שמצאתי*
הצטרפות: 19 יוני 2005, 11:52

אושו מטפל בנושא הטנטרה

שליחה על ידי שמחה_שמצאתי* »

הדרך בה אושו מטפל בנושא הטנטרה?? אשמח לפתח דיון בנושא
אוהבת...
דרך מעשית שיש בה קווים מאד דומים ל..עקרונות ה'אלבאומיים' - כך לפחות אני רואה את זה.
מעבר לרעיון הרוחני - של חופש ושיחרור מוחלט, הרי הבסיס הוא פיזי - הגוף הוא מיקדש, אותו צריך לתחזק כל הזמן.
להיות קשוב. להיות ערני. להיות מודע.
ולמרות שמדובר בעבודה אנרגטית, היא מאד מוחשית בגוף הפיזי. כמו גם מאד מוחשית ברגש.
ובסופו של דבר משליכה על כל תחומי החיים. (())
במיוחד, במיוחד אני אוהבת - את הרעיון של שום צורך במשמעת מבחוץ, והחופש מתבניות...
<שמחה 'מתנגדת' ידועה לגבולות כלשהם>
משה_אלבאום*

אושו מטפל בנושא הטנטרה

מה שאני אוהב בטנטרה כפי שאושו מסביר אותה, הוא היכולת הרוחנית המדהימה המתחילה בקשר אל הגוף. זוהי בדיוק התחושה בה אני חיי מהיום בו אני זוכר את עצמי. זה בדיוק גם הקושי העיקרי שתמיד היה לי עם הנושא. הפאר שהרגשתי בין מה שאני מחפש במין שבין מה שמצאתי בשטח.
העובדה שהמין מושתת על היכולת להפסיק לגמרה את החשיבה ולהפוך לקשר עצמו, ללא התייחסות לדבר אחר כלשהו, הוא בעצם הדבר עצמו "אל תנשק, היה הנשיקה עצמה, אל תיגע, היה המגע עצמו". היחס המקודש למה שעושים בזמן שעושים אותו, ולא רק במין, הוא בעצם הבסיס ליכולת להגיע לרוחניות או לשנים שהם אחד, ולא רק ברמת הגוף.
במידה ומחברים את זה לנושא התקשורת האנרגטית שדובר עליה רבות כאן, הרי שהנושא הוא מדהים בהיקפו, ובמקומות הרחוקים שאובדן התפיסה הרגילה בזוג, תוביל אותנו אליהם.
זהו התענוג הרוחני בהתגלמותו. (חזרה לנושא של אין רוח ללא חומר, אין יכולת להגיע לרוח הקולקטיבית ללא אובדן השליטה על החשיבה הרציונאלית שהיא בעצם ההיפוך של הרוחניות).
:-)
משה_אלבאום*

אושו מטפל בנושא הטנטרה

דרך אגב, נחשפתי לאושו וכתביו רק בשבוע האחרון.
שמחה_שמצאתי*
הצטרפות: 19 יוני 2005, 11:52

אושו מטפל בנושא הטנטרה

שליחה על ידי שמחה_שמצאתי* »

אין יכולת להגיע לרוח הקולקטיבית ללא אובדן השליטה על החשיבה הרציונאלית שהיא בעצם ההיפוך של הרוחניות
וללא שיחרור מוחלט מכל עכבות גופניים.
ולכן הדרך לשם, כמה פשוטה - ככה קשה. (-:
הלך_רוח_איטי*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 23:14

אושו מטפל בנושא הטנטרה

שליחה על ידי הלך_רוח_איטי* »

העובדה שהמין מושתת על היכולת להפסיק לגמרה את החשיבה ולהפוך לקשר עצמו, ללא התייחסות לדבר אחר כלשהו, הוא בעצם הדבר עצמו "אל תנשק, היה הנשיקה עצמה, אל תיגע, היה המגע עצמו". היחס המקודש למה שעושים בזמן שעושים אותו, ולא רק במין, הוא בעצם הבסיס ליכולת להגיע לרוחניות או לשנים שהם אחד, ולא רק ברמת הגוף. לא מתיימרת להגיע לרוחניות ואפילו לא אוהבת את המילה... ובכל זאת אוהבת את הדברים.
משה_אלבאום*

אושו מטפל בנושא הטנטרה

מעניין עד כמה אושו תופס את המקום של הדתות השונות בדיכוי האישה והמיניות למצב של ניוון ממש. נראה לי שאני מסכים איתו.
היכולת להיות אני שלם ומוחלט היא הבסיס ליכולת הנתינה והאהבה. מעניין שאושו מדבר על יכולתה של האישה לקיים יחסי מיען ברמה האנרגטית כמעגל זרימה אחת, עם כל דבר בעצם שזה המקבילה למדיטציית הרחם והשורשים במידה ומתרגלים את זה נכון ומספיק. זה גם הבסיס לנושא הסתכלות בעיניים כפי שניתן להתחבר דרכו.
כל הטכניקה מתחילה באותו המקום ואמורה להוביל לקשר האינסופי עם היקום. ממש כף :-)
משה_אלבאום*

אושו מטפל בנושא הטנטרה

ל הלך רוח איטי
מה כוונתך בלא אוהבת את המילה רוחניות?
עבורי רוחניות מושתת על חוויות חושיות המאפשרות להתחבר לחומר הרוחני שבנו לאנרגיה הקוסמית של היקום, ולנוע דרכה לעולמות אחרים הנמצאים בהישג האדם. ההיעלמות של השיפוט הקוגניטיבי היא הבסיס לכך.
אני_נעמה*
הצטרפות: 10 יולי 2005, 15:54
דף אישי: הדף האישי של אני_נעמה*

אושו מטפל בנושא הטנטרה

שליחה על ידי אני_נעמה* »

"אל תנשק, היה הנשיקה עצמה, אל תיגע, היה המגע עצמו". היחס המקודש למה שעושים בזמן שעושים אותו, ולא רק במין, הוא בעצם הבסיס ליכולת להגיע לרוחניות או לשנים שהם אחד, ולא רק ברמת הגוף.

כמהה למגע שכזה, להבנה, לתובנה, לעומק, לתפיסה...

מעריכה את היכולת שלך להודות בכך שאתה עדין לומד, שמחה לגלות אותך כל פעם מחדש.
תודה ושבוע טוב.
דסי*
הצטרפות: 04 פברואר 2005, 22:55

אושו מטפל בנושא הטנטרה

שליחה על ידי דסי* »

המקום של הדתות השונות בדיכוי האישה והמיניות למצב של ניוון ממש.אני לא מבינה כלום באושו אבל אני כן מבינה את נושא האישה והמינית בדת היהודית ואני מוחה בתוקף בשימוש דיכוי הלואי והאנשים ובמיוחד אלו החושבים עצמם מתקדמים היו פעם יושבים ולומדים באמת את הנושא בדת היהודית (לא מאנשים והתנהגותם - שכאן כבר נכנסים מהויים והשפעות מבחוץ וכאשר נכנסים חידושי העולם לתוך עולם המצוות התוהו רק גדול יותר ומאוות את המציאות עד כדי אבסורדים)
ביהדות כל נושא קיום יחסי המין מתחשב באישה בצורה מיוחד כל קיומם מותר ונעשה לכבוד האישה והיא המחליטה מתי ואיך, אסור לעשות זאת ללא הסכמתהאו בזמן עיפות ושינה וכו...
בנישואין הבעל מתחייב למלא את עונה- הצורך המיני שלה ולא האישה מתחייבת למלא את צרכיו חשבתם על כך פעם...
איזו עוד אישה בעולם מקבלת כל שבוע בסעודה המרכזית המשפחתית שבה גם בדרך כלל יש אורחים שיר הלל על מעשיה בכל השבוע מבעלה וילדיה וכל היושבים סביב השולחן " אשת חיל מי ימצא ...ובטח לב בעלה.."
איזו עוד אשה בעולם בעלה חייב לשמח אותה תמיד ובמיוחד בערבי חגים בהם חייב לקנות לה בגדים ותכשיטים גם אם המצב הכלכלי שלו קשה
ועוד דוגמאות רבות..שכדאי פעם ללמוד לפני ....
משה_אלבאום*

אושו מטפל בנושא הטנטרה

אשמח לודון בספר טנטרה רוחניות ומין של אושו. לאחר קריאתו, נוכל להביע את הדעה על מה הכוונה במיניות ומה מודכא אני מאוד מקבל את מה שכתוב בספרו, ובעיקר את מה הכוונה במיניות ומין בהקשר לרוחניות, שזהו דבר שאינו קשור בכלל ביחסי מין רגילים וביחסי מין בכלל אלה כגשר למשהו רוחני ומקשר, עמוק ומודע.
משה_אלבאום*

אושו מטפל בנושא הטנטרה

מעניין שלא כתבנו יותר בנושא הזה שהוא בעצם מרכז הוויתו של האדם ומאפשר לו להרגיש שלם ואחד עם היקום והאדם.
אנונימי

אושו מטפל בנושא הטנטרה

שליחה על ידי אנונימי »

לא קראתי את הספר אבל מאוד היתי רוצה שכל האקט המיני ילבש תוכן יותר עמוק ממה שהוא מיוצג בחיי כרגע.
הבעיה היא כל העכבות שעוצרות ומפריעות לאחדות הזאת.
אני חושב שהאקט המיני מייצג נאמנה את חייו של האדם ויכול להוות אינדיקציה מצויינת וסמלית למהות החיים בכלל.
משה_אלבאום*

אושו מטפל בנושא הטנטרה

נראה לי שמה שחשוב הוא לא מה זה מסמל, אלה איך לשנות את המצב למה שאתה אוהב.
עקבות ישן לרוב, אך הדרך לפרק אותן עוברת דרך הלמידה של אובדן הפחד מהפחד. כך ניתן לפרק את הרגש לעומקו. כשמצליחים בזאת, צריך להפעיל את הנשימה המחזורית ברצף לאורך כל זמן קיום יחסי המין, כשהדגש הוא על הנשיפה. כהגוף מלא לגמרי בחמצן מרוב נשימה ומגיעים לאורגזמה, לרוב ההתפרצות היא מלאה של כל תא בגוף ונמשכת המון זמן.

החלק של היכולת להפוך למגע עצמו...... קשור ליכולת להתמקד ברגע נתון במה שעושים ולשכוח מכל שאר העולם. על מנת להצליח בכך, מומלץ לתרגל את ביטויי הרגש ללא פחד ממה שיצא או ממה שאחרים יגידו. כשהרגש מבוטא בשלמותו ללא עקבות, הדרך לטנטרה נפתחת.
אנונימי

אושו מטפל בנושא הטנטרה

שליחה על ידי אנונימי »

תודה.
מכיוון שאין לי כרגע בת זוג לתרגל איתה, אולי אני אתאמן על זה עם עצמי.
הקושי הגדול הוא לבטא רגשות בחופשיות, מתברר שזה לא כל כך פשוט גם אם מאוד רוצים.
האמת שאני לא יודע מאיפה להתחיל. שנים של ביות והדחקה לא נעלמים כשאני מפחיד את הפחד.
משה_אלבאום*

אושו מטפל בנושא הטנטרה

הדרך הטובה ביותר היא להימצא במקום בו תרגיש בטוח לצעוק ושם תצעק את הנשמה שלך החוצה (ים, פרדס, שדה מרוחק ועוד. עדיף בלילה). כמה שיותר חזק וכמה שיותר זמן.
ככל שתשקיע בכך יותר, כך תשתחרר מהר יותר מהעקבות שנגרמו לך בעטיים של אנשים שלא אפשרו לך להתפתח רגשית.
בנוסף לכך אני מאוד ממליץ על שק איגרוף, עם כפפות לשמירה על העור, צריך להכות בכל הכוח כמה שיותר פעמים תוך כדי הוצאת צעקה חזקה בכל מכה. כך תוציא את האוויר ולא תאפשר לעצמך להדחיק את הכעס שיעלה. תנסה לנשוף אל הבטן ולהוציא את האוויר בכוח מהבטן התחתונה בכל מכה עם צליל צעקה חזקה.
זוהי הכנה מצויינת עבור הזמן שבת זוג חדשה תגיע.
משה_אלבאום*

אושו מטפל בנושא הטנטרה

בנושא שק האיגרוף, אתה מוזמן לשים על השק את התמונות של האנשים שהכעס מופנה אליהם. מנסיון של אנשים שונים זה עוזר מאוד.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”