בקשה של אבא

טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

בקשה של אבא

שליחה על ידי טליה* »

בקשה של אב .

כאבא לילד שעולה לכיתה א', כמוכם, יש לי כמה בקשות צנועות מהמורים והמורות היקרים שלו.
אנא ראו כל אחד ואחת שיושבים בכיתה, כאילו רק הוא נמצא שם. תנו לו מרחב וביטוי. אנא אל תתנו לו להיעלם בין כולם. עם הזמן תראו איך כולם מיוחדים במינם.
אנא היו סלחניים וסבלניים. אפילו לנו קשה להסתגל לעבודה חדשה ולמקום חדש. תנו לו את הזמן. לא, לא התכוונתי שתוותרו לו סתם כך. נכון שצריך משמעת וסדר. אבל תהיו עדינים. הנשמה שלו עדיין זכה ורכה. כל שריטה יכולה להשאיר צלקת.
נסו ללמוד מה התכונות הבולטות של כל ילד וילד והדגישו אותן.
נסו ללמוד מה התכונות הבולטות של כל ילד וילד והדגישו אותן. תנו להם להביע את עצמם, כל אחד בדרכו הוא. נעזור לכם, נספר לכם מה תחביביו ומה צדדיו החזקים וגם נגיד לכם מהן החולשות שלו.
אולי שכחתי לגלות לכם, אבל הילד שלי אוהב מאוד מילה טובה פה ושם... אנא מכם, העצימו את ההצלחות הקטנות, היומיומיות, לפחות כמו שאתם – ואנחנו... – נוטים להעצים טעויות וכישלונות.
ואם כבר דברנו על כישלונות, האמינו לי, שלילד שלי אין כוונות רעות. אם הוא יאמר משהו שנשמע כמו התחצפות, זו בטח אי הבנה. אם הוא יפריע, זה בטח בגלל שמשהו הסיח את דעתו. ואם לא, אנא העירו לו והעמידו אותו על מקומו, אבל לא כדי שיפחד, אלא כדי שידע כיצד נכון להתנהג להבא.
אתם תראו, שלפעמים הוא מאבד עניין וריכוז. זה הגיוני ולא צריך לכעוס. תנו לו להתקדם בקצב שלו. מהר או לאט זה לא משנה, העיקר שירגיש שיש לו אתגר ועניין.
ויש לי עוד בקשה קטנה, אם לא קשה לכם. אנא שימרו עליו! אנחנו לא נהיה שם כל הזמן לידו. כשיריבו אתו, כשיקניטו אותו בגלל מה שהוא לובש, בגלל איך שהוא נראה, בגלל איך שהוא מתנהג או סתם בגלל שום דבר. אנא עזרו לו, עודדו אותו והרגיעו אותו. שלא ירגיש שהוא לבד, שהוא לא מוגן.
ודבר אחרון, אנא השתדלו לאהוב אותו. האהבה מחפה על הרבה דברים ומגשרת על הרבה פערים. אם באמת תאהבו אחד את השני, כל השאר כבר יהיה מובן מאליו. אנחנו מרשים לכם לקחת קצת מהאהבה שבו עבורכם. זה מגיע לכם. אתם הרי נותנים את הנשמה בשבילו.
אנונימי

בקשה של אבא

שליחה על ידי אנונימי »

טליה, פשוט מקסים כבר הפצתי את המסר למס' אנשים שראויים לו :-)
תודה על השיתוף.
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

בקשה של אבא

שליחה על ידי אלמונית* »

לטליה . תודה רבה .
נהנתי לקרוא את מכתבו של האב.
מסר חשוב להורים , למורים ולכל מי שיש לו מגע עם ילדים.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

בקשה של אבא

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

טליה תודה נהנתי
אנונימי

בקשה של אבא

שליחה על ידי אנונימי »

טליה יפה מאוד מה שכתבת, פשוט השקפת העולם שלי חחח האם זה מכתב אמיתי או "מסר"
נעמי*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2002, 20:19

בקשה של אבא

שליחה על ידי נעמי* »

לטליה .
התרגשתי לקרוא את המכתב במרגש של האב.
בתי עולה מחר לכתה א'. ההתרגשות גדולה.
היום היה לנו מפגש הורים וילדים. העתקתי את המכתב ונתתי אותו למורה.
אני מקווה שתיקח זאת לתשומת ליבה.
תודה על הרעיונות המקסימים שלך. אני קוראת קבועה בפורום .
נהנית מהעיצות והרעיונות הרבים ..
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

בקשה של אבא

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

נעמי כל הכבוד על נתינת המכתב למורה. כן ירבו.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”