שקע בכף יד ימין במרכז היד

טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי טליה* »

למשה
מה אומר הפרמטר הבא?
שקע בכף יד ימין במרכז היד . מבחינים בו בעיקר בעת מריחת המשחה על כל כף היד .מצב בו הגלגלת אינה "צובעת" את כל כף היד.
אין כך הדבר ביד שמאל. מדובר בילדה בת 6.
תודה מראש.
משה_אלבאום*
הודעות: 191
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

טליה האם אותה כף יד נוקשה?
האם הגבעות מסביב גבוהות ובולטות במיוחד (גם ללא נוקשות)?
במידה וכן חייבים להתייחס לפרמטר הזה ולא לשקע, כי השקע יהיה טבעי בגלל הגובה של הגבעות.
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי טליה* »

_*טליה האם אותה כף יד נוקשה?
האם הגבעות מסביב גבוהות ובולטות במיוחד (גם ללא נוקשות)*?_

למשה
מדובר ביד רכה, אצבעות גמישות וגבעות שאינן בולטות.
כפי שציינתי , ביד שמאל לא ניכר השקע ולא בא לידי ביטוי בצביעת כף היד.
משה_אלבאום*
הודעות: 191
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

טליה האם יכול להיות שזוהי דפורמציה במבנה כף היד? האם בגב היד ניראית בליטה כאילו וישנה קשת?
אין לי יותר רעיונות, לא ניראה שאני יודע מה זה.
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי טליה* »

_.האם יכול להיות שזוהי דפורמציה במבנה כף היד? האם בגב היד ניראית בליטה כאילו וישנה קשת

למשה
בגב היד אין כל בליטה. חיפשתי תשובה גם בכירולוגיה הקלאסית וזו התשובה:
"השקע נקרא מישור מרס שקוע.מצב בו זרימת האנרגיה מקוטעת. אנרגיות שקועות ואין להם ביטוי בעולם החיצוני."
מאחר והיד של הילדה גם מרושתת במרכז - בשקע מדובר - באנשים שמרכזים את כל המתחים , התיסכולים, הדאגות והמחשבות פנימה מבלי שיש להם יכולת לשחררם"....
מה דעתך?
משה_אלבאום*
הודעות: 191
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

ניראה ששווה לבדוק את הנושא לעומק על ידי תשאול מפורט ביותר של הילדה.
ניראה שאנשים רבים ישמחו לשמוע את תוצאות התישאול.
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי טליה* »

ניראה שאנשים רבים ישמחו לשמוע את תוצאות התישאול.

למשה
אני מחפשת את האנשים הללו בפורום זמן רב .
אשמח לדעת מה מעניין או לא מעניין אותם אם בכלל????.
משה_אלבאום*
הודעות: 191
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

טליה גם אני אשמח לקרא את מה שאחרים חושבים ולדעת האם באמת ישנם כל כך הרבה קוראים כפי שאחרים טוענים. למרות זאת, אעשה כעצתך ואדבוק במה שנעים ונכון יותר, להמשיך ולכתוב מבלי לבקר אותם.

אני מעוניין לדעת מה התוצאות של התישאול שלך את האדם הזה בעל כף היד המיוחדת.

לפעמים האטימות והכעס כל כך גולים, שזה הופך למבנה אישיות המוביל את האדם הנוהג כך להיות קשה ובלתי ניסבל וגם טורח לכל מי שסביבו. דוגמא:

אתמול הגעתי לישראל בטיסת אל על מלונדון (לחג)
לפני ישבה אישה כבת חמישים לערך, מלאה אך לא שמנה, שיער מתולתל ופזור בכוונה כעין קובע גדול מסביב לראשה, שמלה בצבע כחול חולני משהו הדוקה מדיי לגופה, ניראה היה שהשמלה יכולה להתפקע כל רגע. ניראית נוקשה, כועסת, לא בוטחת בדבר, מרגישה שהכל מגיע לה וכולם קיימים על מנת לשרתה. בקיצור קוץ בתחת (סליחה על הביטוי אך לא מצאתי אחר עבורה) רצינית מאוד ואמיתית מאוד.

הטיסה יצאה באיחור רב בגלל שבשדה התעופה היטרו ישנן שביטות של האנגלים. אותה כמובן שזה לא עיניין אלה הרגיז כניראה מאוד. היא היתיישבה בכיסא החיצוני (מעבר), ישבתי עם מבט טוב מאוד אליה כי הייתי בין שני נוסעים גדולים ומלאים מאוד, בכיסה האמצעי מאחוריה.
איך שהתיישבה, וכמובן שהיא הגיע ברגע האחרון, היא מייד קמה. הדיילת ביקשה ממנה לשבת ולחגור, מייד החלה להתווכח שהיא לא תחגור עד שהמטוס לא ינוע. הדיילת הסבירה לה שאינה יכולה לזוז מהמקום עד שהיא לא תחגור. לאחר וויכוח בן כמה דקות שעלה לטונים גבוהים של קולה (על מנת שכל המטוס יוכל לשמוע את מצוקתה כמובן) היא הסכימה לחגור אבל מייד שמה את התיקים שלה על הריצפה במעבר. הדיילת ניסתה להביר לה שאסור שהתיקים יהייו במעבר, אך כמובן שגם זה היה נושא לוויכוח קולני. כל הנוסעים מסביב, החלו להרגיש מאוד לא נוח, כולנו סבלנו מהאיחור, לכולנו כבר לא היה נוח והסבלנות מצתמצמת כל רגע יותר והיא בשלה. כמובן שבסופו של דבר היא שמה את התיקים במקום. איך שהדיילת המשיכה הלאה, היא קמה והחלה להסתובב במסדרון לכיוון הקידמי. היא לא חזרה עד לדקה לפני ההמראה, מלווה בדייל ראשי הצועק עליה שאם לא תשב יורידו אותה מהמטוס. כמובן שהתיישבה עם פנים נעלבות כאילו ומי יודע מה אמרו לה או לקחו מנה.
איך שהתישבה שמה את התיק שלה והעיתונים הרבים שהיו ברשותה במעבר. הדייל חזר בשנית וניסה לקבל ממה את השם שלה. כמובן שלא רק שלא אמרה לו את שמה, אלה שהתחצפה אליו בדרכים שונות ונוקשות, אך ישבה.
כששמה לב שאפילו הילדים מסביבה החלו לצחוק, ניראה היה שהיא הצליחה להפיק את כל הדרמה מהחווייה שרצתה והפסיקה להפריע בכוונה לכל מי שהיה ניתן.

באופן כללי, אני אדם חסר סבלנות לאנשים מהסוג הזה. הפעם, לאחר שהבנתי עם מי יש לנו עסק לאחר התחלת הוויכוח הראשון שלה עם הדיילת, זה החל להצחיק. האמת שעבורי זה היה בידור אמיתי. הצחוק לא רצה להפסיק. חבל על הדיילות והדיילים שסבלו ממנה עוד כמה פעמים לאורך הטיסה.
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי טליה* »

למשה ברוך הבא

"באופן כללי, אני אדם חסר סבלנות לאנשים מהסוג הזה. הפעם, לאחר שהבנתי עם מי יש לנו עסק לאחר התחלת הוויכוח הראשון שלה עם הדיילת, זה החל להצחיק"
אני מזדהה עם ההרגשה של חוסר סבלנות וסובלנות שהרגשתי כלפי אנשים ומצבים שונים בעבר.(לפני עיסוקי הנוכחי)ומודה בכל הזדמנות על הידע וההבנה
שלמדתי ,רכשתי והתנסיתי. כל אלה גרמו לי לשנוייםרבים שבזכותם אני מסוגלת כיום להיות קשובה,אמפטית, סובלנית וסבלנית כלפי כל אלה
שבעבר גרמו לי להסתייג, להאשים ולבקר.

"אני מעוניין לדעת מה התוצאות של התישאול שלך את האדם הזה בעל כף היד המיוחדת"

אתמול נפגשתי עם ההורים והילדה. לפני הפגישה יידעתי את האם על שיחה שאני מתכוננת ליזום עם הילדה. בקשתי גם את נוכחותו של האב.
ההוראה להורים הייתה:,שעליהם להקשיב לילדה מבלי להגיב, לשפוט או לבקר . גם מבחינת הרגשה עליהם להרגיש שהם מסוגלים להכיל את כל מה שהילדה
תספר ותביע גם אם הדברים לא ימצאו חן בעיניהם. עליהם להתייחס אליה כאילו הם צופים בהצגה.במידת הצורך שיתנצלו ויבקשו ממנה סליחה אמיתית.
במפגש אמרתי לילדה שאנו רוצים לעשות"סדר" שונה בחיי היום יום שלה שמשמעותו לגרום לה להרגיש טוב ונעים יותר.
הדגשתי בפניה עד כמה היא חשובה ואהובה על הוריה והם מעוניינים מאוד לגרום לה להיות שמחה ומאושרת.לכן חשוב שתיידע אותם מה מפריע ומרגיז אותה.
.(ההורים אישרו את דבריי)
קראנו לזה :"מה ישתנה מהיום הזה"??האוירה היתה נעימה וקלילה.
אציין כי הילדה בעלת רגישויות ייתר למגע, בחוש הראייה והשמיעה.יוצרת מצבי לחץ, צורך בשליטה.(זרת ארוכה)לא שוכחת ולא סולחת....
הילדה: "דבר ראשון אני רוצה שהם ידברו יותר בשקט ולא יצרחו עלי ולא ידברו כל כך הרבה".
" שלא יגידו לי כל הזמן מה לעשות, אני מבינה ויודעת בעצמי"
אני:"את יכולה לתת דוגמא למה את מתכוונת"?
הילדה:שלא יגידו לי שאני צריכה להיות ילדה יותר טובה ולהתנהג יותר יפה בהתחשבות, שמאוחר מידי, שצריך לצחצח שיניים"..
הילדה: "אני רוצה שהם ישחקו איתי יותר". שיקיימו כל מה שהם מבטיחים"...
אני:" את יכולה לתת דוגמא"? הילדה:" הם מבטיחים לתת לי להזמין חברה שתישן אצלי וכל פעם הם לא מקיימים".
"הם כל הזמן עסוקים"..
שלא יכריחו אותי לעשות דברים שאני לא אוהבת ורוצה".
אני:" תני דוגמא". הילדה:" לא רוצה שיחבקו אותי וינשקו אותיהילדה עושה תנועת ניגוב הפנים ומחמיצה את פניה. הם כועסים שאני לא רוצה ובורחת.
חוץ מזה אני לא רוצה לעשות את ליל הסדר אצל סבתא. ר......רק אצל סבתא...מ..."
אני:" מדוע". הילדה:יש שם הרבה אנשים ורעש. אני מתעייפת ואין לי סבלנות...יותר כיף לי שם..

ההורים חיבקו אותה ואמרו לה שהם שמחים ששיתפה אותם ומבקשים ממנה סליחה על כל מה שהם גרמו לה להרגיש כפי שהרגישה.
הבטיחו להקשיב לה יותר ולקיים את הבטחותיהם.
לגבי ליל הסדר. ההורים איפשרו לה לבחור בין סבתא ר או סבתא מ בלעדיהם. הם הסבירו לה שכבר סיכמו והבטיחו את השתתפותם ובשנה הבאה
הם מקוים להתארח אצל סבתא מ...
ניצה*
הודעות: 16
הצטרפות: 02 ספטמבר 2005, 09:58

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי ניצה* »

לטליה
סיפור הפגישה מחמם את הלב. העובדה שהילדה מרשה לעצמה לדבר על הדברים שמפריעים לה.היכולת של ההורים להקשיב , להבין ולרצות לשנות, הם פתח שנותן הרבה תקווה לשינוי. רוב התלונות שלה מחוברות ישירות לרגישויות היתר ששם השיטה עושה נפלאות. ברור שאת האווירה הנעימה אפשר לזקוף לזכותך ולהכנה שהכנת את ההורים.
לא נתקלתי בשקע עמוק בכף היד שלא נובע מגבעות עמוקות או יד נוקשה. ריבוי הקווים בבמרכז בדרך כלל מלמד על לקויות למידה.
שיהיה בהצלחה ובהנאה.
משה_אלבאום*
הודעות: 191
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

טליה לאחר כתיבת כל הפרמטרים שיש לילדה הזו בכף היד, ניראה שישנה סיבה טובה לנסות ולהבין, אך סיבה הרבה יותר טובה להתעלם מזה ולהתעסק בפרמטרים המאוד בעייתיים שכף היד הזו מראה.

אני חושב די הרבה על הפרמטר הזה, אך איני מצליח להגיע למסקנות כלשהן.

האם התישאול שבצעת מקרב אותך להבנת הנושא, אשמח לדעת את תחושתך בנידון. אין ספק שהעבודה כפי שעשית היא טובה מאוד, אך איני בטוח האם היא מצליחה לקרב אותנו להבנת הפרמטר של העומק הזה באמצע כף היד.
פלוני_אלמוני*
הודעות: 1182
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

"ניראה שישנה סיבה טובה לנסות ולהבין, אך סיבה הרבה יותר טובה להתעלם מזה ולהתעסק בפרמטרים המאוד בעייתיים שכף היד הזו מראה."
למשה
לא מדובר כאן רק בהבנת הפרמטר . הידע מאפשר לי להתמקד בצורה מדוייקת יותר בקשיים של הילדה.(נתקלתי בפרמטר זה פעמים רבות)
לילדה קשיי קוארדינציה רבים עם פוטנציאל מוטורי מאוד גבוה+ קו היפר. היא בעלת רגישות טקטילית ורגישה בחוש השמע. פוטנציאל קוגנטיבי גבוה, צורך לרצות את הסביבה ודימוי עצמי נמוך.
לדברי הגננת הילדה תזזיתית אך אינה "מפריעה" יוצאת הרבה לשרותים במפגש שנמשך 3/4 שעה.....ואני שואלת איך היא מסוגלת להתמודד עם הסבל הרב שעובר עליה????
שאלתי את הילדה :"האם היא נהנית מהמפגשים בגן"? היא ענתה לי לאחר היסוס והבטחה שלא אספר לגננת ,שהיא ממש שונאת את המפגשים.
פוחדת שהגננת תכעס עליה אם תפריע ולא תשב בשקט וגם אמא ואבא יכעסו ולא יקנו לה הפתעות .
ולכן היא יושבת במפגש לבקשת הגננת בידיים " שלובות" .אימתתי איתה שההליכה המרובה לשרותים קשורה בחוסר יכולתה
לשבת זמן כה רב ללא תנועה.היא קבלה ממני לגיטימציה לקשיים הרבים שלה.כמו: הזמן הממושך ללא תנועה, הצפיפות בגן, יותר מידי מלל ודיבורים וכו'
גם ההורים דרשו ממנה להמעיט לצאת לשרותים וטענו בפניה שכך לא מתנהגת "ילדה גדולה" ואם תמשיך כך, לא תוכל לעלות לכתה א'.
יש בידי מידע רב נוסף שאספתי מההורים והגננת בעקבות הסקרנות שלי להבין את הפרמטר הנ"ל. אלה מחייבים אותי להביא למודעותם של ההורים , הגננת ובהמשך ליידע גם את המורה על קשייה של הילדה, כיצד להתמודד איתם, מה לאפשר לה,איך לחזק אותה, מה נחוץ לה כדי להתמודד.
הפרמטר הנ"ל מתאר לי בצורה חדה יותר את מצוקותיה של הילדה שלא איפשרה לעצמה לחלוק אותם עם המקורבים לה ביותר.
המתחים , התיסכולים והכעס הרב הופנם ולא בא לידי בטוי חיצוני כפי שהיה אמור להתבטא.
מעניין אותי יהיה לעקוב אחר הילדה ולבדוק את כפות ידיה לאחר הטיפול האם השקעים יתמלאו???
מקווה שההורים והגננת ישתפו איתי פעולה בהמשך.

חג שמח
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי טליה* »

זה מה שקורה כשלא מקלידים את שם הכותב.........
מקוצר זמן ( אורחים רבים מוזמנים אלינו הערב) שכחתי לציין ולהזדהות בשמי....ואפילו למחוק ולהעתיק מחדש.....
משה_אלבאום*
הודעות: 191
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

טליה זה נירה מעניין מאוד, האם תוכלי לסכם מה לדעתך מכל מה שראית וחווית, שייך ישירות לשקע בכף היד ומה לשאר התכונות שלה?
מכיוון ששמת לב להרבה ידיים כאלה ואני לא, האם את יכולה לכתוב מה משותף להן?
התישאול הנהדר שאת עושה עם הילדה, ניראה לא רק חשוב אלה הכרחי, הייתי מצפה ממטפלים רבים לנהוג כך, ללא קשר לפרמטר הזה או אחר בכף היד.
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

שקע בכף יד ימין במרכז היד

שליחה על ידי טליה* »

האם תוכלי לסכם מה לדעתך מכל מה שראית וחווית, שייך ישירות לשקע בכף היד ומה לשאר התכונות שלה?
כל מה ששייך לשקע:
מבחינה גופנית/פיסית: הכתפיים של הילדה מכונסות (פנימה)איזור החזה מאוד מכווץ.(אסמטית)כפות הרגליים מופנות פנימה.
הקושי בנשימה "אוטומטית" בא לידי ביטוי לא רק במטלות ובתירגולים אלא בעצם נוכחותם של ההורים לידה.
עצבנות ומתחים "מופנמים".(כאלה שבאים לידי ביטוי בתגובות בלתי נשלטות) כמו: ריצוד בעיניים ומימוצים. כווץ השפתיים,נשיכת השפה התחתונה,הידוק רב של השיניים ,כך שניכר מתח רב בלסתות
רגשית: כל הכעסים , הפחדים והמתחים שלא באו לידי ביטוי חיצוני ולא קבלו מענה + הצורך לרצות את הסביבה מחריפים ומחמירים את הקשיים המולדים שלה. גורמים לה לחוסר יכולת ופחד לגלות את הרגשות האמיתיים שלה.(חסימות רגשיות, גופניות ואנרגטיות)
אנרגטית: הילדה הגיעה מספר פעמים חסרת אנרגיה/ וחיוניות.העיניים כבויות, טון הדיבור נשמע חלש ומופנם.( כאילו היא מדברת אל תוך עצמה).

כל מה שקשור לשאר התכונות שלה:
אם ניקח בחשבון את אישיותה של הילדה/פוטנציאל המולד עם הפרמטר של:"הצורך לרצות את הסביבה" +הקשיים שציינתי . כל אלה מגבירים ומחריפים את המתחים הרגשיים, הגופניים והאנרגטיים ומונעים ממנה להתחבר לרצונותיה ורגשותיה המולדים.(פגיעה בפרסונה- זהות כוזבת)
רגישויות הייתר שלה(מולדות)אף הן מקשות מאוד על יכולתה לתפקד, להיות נוכחת ולבצע משימות כפי שהייתה אמורה ליישם.
אין ספק שאף הן גורמות להתפרצויות כעס, ומתחים רבים..פוגעים בביטחון העצמי שלה וגורמים לה קשיים חברתיים וסביבתיים .
חוסר האמון שלה לסובבים אותה גם למקורבים לה ביותר נובע מחוסר מענה , לגיטימציה ופתרונות לקשייה הרבים.
רמת האינטליגנציה הגבוהה שלה וקשיי הקואורדינציה המולדים יוצרים פער רב בין הצרכים השונים , הרצונות והקשיים ביכולת הביצוע וההוצאה לפועל.
דבר שגורם לכעסים, מתחים ופוגע בביטחון, בהערכה ובדימוי העצמי .
חוסר הביטחון המולד שלה . מחריף עם כל הפרמטרים שציינתי.

מקווה שעניתי לשאלתך.
במידה ושכחתי דבר מה אתם מוזמנים לשאול.

אכן, הטיפול מאוד מורכב אך מאתגר ומעניין.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”