איך קונים רכב

איך_קונים_רכב*
הצטרפות: 07 דצמבר 2010, 09:45
דף אישי: הדף האישי של איך_קונים_רכב*

איך קונים רכב

שליחה על ידי איך_קונים_רכב* »

_אני צריכה לקנות רכב . מגבלות התקציב מחייבות יד שניה אבל היום יש גם ליסינג לפרטיים ואני חדשה לעניין ומנסה ללקט עצות .
אז אשמח לכל הכוונה או ייעוץ. בדף איך קונים רכב?. מישהו יודע לחיוב או שלילה על ליסינג לפרטיים או רכישת רכב ליסינג לשעבר וכדומה. כל תובנה תתקבל בברכה. תודה רבה._
אליהו_מחדרה*
הצטרפות: 05 דצמבר 2009, 15:11
דף אישי: הדף האישי של אליהו_מחדרה*

איך קונים רכב

שליחה על ידי אליהו_מחדרה* »

עורכים סקר בין מכרים,בעלי מקצוע ולפעמים פועלים דרך האינטואיציה.
גם בקניית רכב צריך מזל.....
בהצלחה.
איך_קונים_רכב*

איך קונים רכב

אוקי ומלבד אינטואיציה ומכרים- איזה שאלות חשוב לשאול? למה לשים לב כשאני מסתכלת על האוטו? איך אני מוצאת מכון בדיקה אמין?
אום_שלום*
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

איך קונים רכב

שליחה על ידי אום_שלום* »

אבא שלי מוכר שרייד כמו שאת מחפשת.
עפר 052-8312744
אום_שלום*
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

איך קונים רכב

שליחה על ידי אום_שלום* »

הרכב בעמק יזרעאל, אם את מתקשרת תגידי שקיבלת את הטלפון מאמיר
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

איך קונים רכב

שליחה על ידי צוויליך* »

שוב ושוב: חבר שמבין. חבר של חבר, לנצל טובות. אח"כ להודות עם מתנה מתאימה.
להסביר לך דרך פה מה צריך לבדוק - אין מצב. בכל האהבה והכנות. הדברים הרגילים אפשר למצוא במדריכי קניית רכב משומש באינטרנט.
מכון בדיקה: מורשה, שנותן אחריות למספר חודשים, רובם ככולם נותנים. לצאת עם מסמך שמפרט את כל הבדיקה.
שוב: חבר. (-:
בהצלחה. אגב, מה התקציב?

צוויל
זרח_הפרח*
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

איך קונים רכב

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

בגלל העובדה המצערת שכולנו חנונים ולא מבינים במכוניות, אני לוקחת את הרכב למוסך שלי, שאני סומכת עליו, ובעל המוסך עובד עליו לבדיקה ראשונית.
את רוב הרכבים הוא פוסל על הסף. רכב שמקבל ממנו אישור אני לוקחת לבדיקה במכון, ומשם מחליטים. אפשר משם לחזור שוב למוסך עם פירוט הבעיות של האוטו.
מה שאני למדתי מכל ההתעסקויות האלה - אף פעם לא ללכת למוסך או למכון שהמוכר מציע, גם אם אין לך מושג ואין לך מישהו אחר שאת סומכת עליו. הספיקה לי פעם אחת ליפול על דבר כזה (רכב במצב מעולה שנאלצתי למכור, הלכתי למוסך של הקונה, שהמציא לו בעייה במנוע וגרם לי לרדת משמעותית במחיר. הייתי בחורה תמימה בת 20 ולא הבנתי מהחיים שלי).

בפעם האחרונה, למשל, לקח לי חצי שנה למצוא טנדר במצב טוב (אלה שכבר מוכרים אותם בדרך כלל שחוטים לגמרי), וזה היה הטנדר היחיד שבעל המוסך הרשה לי לקחת לבדיקה...
אחת_מכאן*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2006, 00:40

איך קונים רכב

שליחה על ידי אחת_מכאן* »

אחרי שנים עם מכוניות טרנטה שהיו שותות לנו מלא כסף עם כל מיני תיקונים לא צפויים, עברנו לליסינג ואנחנו מרוצים.
עכשיו יש לנו אוטו חדש, לא רואה מוסך, יש אחריות יצרן ל- 3 שנים, ואחרי שנתיים וחצי מוכרים אותו (לחברת הליסינג או באופן פרטי) ועם הסכום שמתקבל ממשיכים לעסקה הבאה. אז נכון שזה טיפה יותר יקר, ושזה בעצם כמו משכנתא, אבל היתרון של השקט הנפשי יחד עם החסכון בימי העבודה השלמים שהיינו מבלים בהתעסקויות סביב האוטו, שווה לנו את זה, אפילו שאנחנו תפרנים. ההוצאה החודשית ידועה מראש וגם זה יתרון... עם הטרנטה היו חודשים של הוצאה חודשית זולה יותר, אבל אחר כך היתה מגיעה איזו הפתעה, וכל מה שכאילו חסכנו בוזבז באחת וללא התראה מראש. לדעתי בחשבון התלת שנתי זה יוצא אותו סכום, אז למה לנסוע בטרנטה שאוכלת דלק במקום באוטו נורמלי? אני חושבת שאולי עדיף לקנות רכב יד שניה רק אם הוא יחסית חדש וממישהו שמכירים אם אפשר. אבל לנו אין בינתיים כסף לרכב שנת 2008 (נניח), אז במצב כזה לדעתי עדיף ליסינג על רכב ישן.
איך_קונים_רכב*

איך קונים רכב

אחת מכאן יכולה לומר כמה היה התשלום הראשוני?
האם יש התחייבות למינימום זמן?
צוויליך*

איך קונים רכב

שליחה על ידי צוויליך* »

25000מקסימום

יפה. סכום שאפשר לעשות איתו קניה יפה.
מה הצרכים שלכם?
משפחתית? ישמש בעיקר לשינועים משפחתיים או עוד מה? יהיו עוד דרישות?
רוב הנסיעות תהיינה בעיר? או יהיו נסיעות קבועות בינעירוניות?
וכו' דרישות תא מטען, חשיבות מראה חיצוני, מה שעולה לכם.

צוול
ח_אלפשה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2005, 11:00

איך קונים רכב

שליחה על ידי ח_אלפשה* »

עברנו לליסינג ואנחנו מרוצים
את מתכוונת לליסינג מימוני?
במקרה כזה, יותר משתלם לקחת הלוואה מהבנק ולקנות רכב (גם החזר ההלוואה ידוע מראש, כל חודש).
הליסינג הוא שם אחר להלוואה, רק בתנאים פחות נוחים...
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

איך קונים רכב

שליחה על ידי רוזמרין* »

אחרי שנים עם מכוניות טרנטה שהיו שותות לנו מלא כסף עם כל מיני תיקונים לא צפויים, עברנו לליסינג ואנחנו מרוצים
מבחינה כספית בלבד- זה לא יתכן. אפילו אם מוציאים 15,000 ש"ח בשנה על תיקונים, זה יותר זול מרכב חדש.
מבחינה פסיכולוגית זה יתכן כי את יודעת את ההוצאה החודשית ומתכוננת אליה.

שוב ושוב: חבר שמבין. חבר של חבר, לנצל טובות. אח"כ להודות עם מתנה מתאימה
בדיוק ככה. ולקחת בחשבון שתמיד צריך לתקן אבל ללמוד לעשות סדרי עדיפויות. מה שמסוכן קודם, אחר-כך מה שיכול להזיק בטווח הקצר>בינוני>ארוך ובסוף כל הגאדג'טים (ריפוד, ניקוי, רמקולים וכו').
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

איך קונים רכב

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

יש לנו חבר שזו המומחיות שלו - את אומרת לו לאיזה צורך את צריכה את האוטו, לכמה אנשים, באיזה הקף שימוש, מה התקציב וכו' והוא אומר לך בדיוק איזה רכב ואיה דגם לחפש. תמיד קולע בול! הנה הפרופיל בדה-מרקר .

<לא לשכוח לשלם לו, הוא צנוע, אבל צריך לפרנס...>
גם_פה*
הצטרפות: 14 דצמבר 2010, 14:25

איך קונים רכב

שליחה על ידי גם_פה* »

אני קניתי עכשיו רכב, נראית לי קניה סבירה. כמוך, חששתי מהעניין הזה ואני לא מבין כלום במכוניות. יש לי לא מעט תובנות והמלצות, אבל זה ארוך לכתוב. בגדול, לאנשים כמונו, שלא מבינים כלום, כדאי לדעתי ללכת, עם הלוואה, או לאוטו חדש, או למשהו די חדש, עד 3 שנים על הכביש. לקנות מאדם פרטי ואמין זה טוב, אבל יותר פרוצדורה, ולכן אני קניתי מחברת השכרה (אפשר שם למצוא גם בליסינג). עד עכשיו אני לא בטוח שלא הייתי צריך ללכת על חדש, אבל בינתיים האוטו נוסע סבבה. בגדול, לדעתי (ולפי דעת מומחים) הוצאות על רכב תמיד יגיעו לבערך ממוצע של 2300 שקל בחודש (כולל הכל, דלק, ביטוחים וכו') -- באוטו חדש ילך הרבה על ירידת ערך, ובאוטו ישן על עצבים ותיקונים.
צוויליך*

איך קונים רכב

שליחה על ידי צוויליך* »

רק להבהרה - צוויליך נאה דורס ונאה מכיף:
באוגוסט קנינו אוטו במקום הקודם שעבר טיגון מנוע.
לצורך כך היינו בסטרס חודשיים ואז חבר מצא לנו את האוטו.
הוא ראה, אישר, ליווה למכון בדיקה, ומשם אני באתי, קניתי, לקחתי למוסך שלנו ליישור קו ואני מאד מרוצה.
הצוויליכית פחות, אבל היא לא מרוצה מהרדיו דיסק. והריפוד.

נשים.

צוויל
קן_לציפור*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*

איך קונים רכב

שליחה על ידי קן_לציפור* »

צוויל, אני נכנסת אחריך לדפים שבחלקם, ללא המצאותך בהם, לא הייתי נכנסת.
ואכן, לא מתאכזבת...

כמו שאומרים: נו, די, תמשיך!...
איך_קונים_רכב*

איך קונים רכב

צוויל לשאלותיך: הרכב הנדרש- נסיעות קבועות בינעירוניות בטווח כפס- רעננה .
+הנסיעות המזדמנות לחברים שבקצות הארץ. בשאיפה לטייל עם תחבורה ציבורית ולא ברכב הזה.
זו המטרה המרכזית מאחר ואני עוברת לעבודה בה אין גישה נוחה עם תחבורה ציבורית.
עדיפות לרכב קטן - מטעמי חניה בתל אביב והעדפה אישית שלי. תא מטען אינו צריך דרישות מיוחדות ורכב שאינו ראה שחוק עד אימה חיצונית - יהיה נעים אך לא קריטי.
התייעצתי עם מכר אמין שהפנה אותי ל דייהטסו שרייד / סוזוקי סוויפט / טויוטה סטארלט
עכשיו אני מנסה לחפש דרך חברים ומקורות אמינים ואחר כך אפנה ללוחות וכדומה. לצערי אין לי קשר למוסכניק אשר אליו אוכל לפנות לבחינה ראשונית לפני בדיקה.
אום שלום- עוד לא התקשרתי כי אין לי איך להגיע לרכב בעמק יזרעל - אבל תודה. אנסה בסופש.
ואני מנסה להאמין בטוב אבל גם לא להיות תמימה מדי. איזון לא פשוט בכלל.
:-)
אחת_מכאן*

איך קונים רכב

שליחה על ידי אחת_מכאן* »

_אחת מכאן יכולה לומר כמה היה התשלום הראשוני?
האם יש התחייבות למינימום זמן?_
האמת אני לא זוכרת בדיוק, נדמה לי ששילמנו 15,000 תשלום ראשוני ועוד 1500 כל חודש, ההתחייבות לשנתיים וחצי, לא פחות ולא יותר.
אחרי שנתיים וחצי בעצם משולם חצי מערך הרכב, ואז אפשר:
  1. לקנות אותו מהם (לא מומלץ, אז זה באמת כמו לקנות רכב חדש ולהתקע איתו, ולא עשינו כלום -
רכב בן 3 ראוי שיחליפו אותו, כך עושים אלה שבאמת מבינים - קונים חדש, משתמשים 3 שנים, מוכרים אותו, קונים חדש אחר, וחוזר חלילה.
נדמה חי שככה אתה אף פעם לא מבלה במוסכים, תמיד יש לך אחריות יצרן על הרכב, ואתה מפסיד הכי פחות מירידת הערך)
  1. למכור אותו למישהו (בעצמנו או בתיווך שלהם אם לא בא לנו להתעסק עם זה), ובכסף שמתקבל מהמכירה להמשיך לעסקה הבאה.
את מתכוונת לליסינג מימוני?
כן
_במקרה כזה, יותר משתלם לקחת הלוואה מהבנק ולקנות רכב (גם החזר ההלוואה ידוע מראש, כל חודש).
הליסינג הוא שם אחר להלוואה, רק בתנאים פחות נוחים..._
אתה צודק, אבל לתפרנים כמונו לא אישרו הלוואה בבנק, ואילו חברות הליסינג כן מאשרות.
חבל, אבל זה המצב. ברור שהיה עדיף אילו היה לנו הון ראשוני ולא היינו צריכים את המשכנתה הזו.

_מבחינה כספית בלבד- זה לא יתכן. אפילו אם מוציאים 15,000 ש"ח בשנה על תיקונים, זה יותר זול מרכב חדש.
מבחינה פסיכולוגית זה יתכן כי את יודעת את ההוצאה החודשית ומתכוננת אליה._
זה לא רק פסיכולוגי. היינו מזבזים גם מלא כסף על תיקונים, וגם מלא ימי עבודה במוסך (שנינו עצמאים וימי העבודה שלנו שווים כסף).
העצבים והמתח שהיו מנת חלקנו סביב הבלאגנים עם הטרנטות גם שווים לא מעט זמן וכסף לדעתי, כי הם משבשים את הריכוז הדרוש לנו בעבודתנו.
ושלא תבינו לא נכון, בשנה הראשונה תמיד חשבנו שקנינו אחלה אוטו, אבל בשנה השניה והשלישית זה היה מתנפץ
כי אחרי הפעם הראשונה שהטרנטה שלך רואה מוסך זה פשוט לא נגמר.
התחושה שמוסכניקים עושים עבודה גרועה ושותים לנו את הכסף, ושאנחנו תלויים באנשים לא ישרים הייתה מאוד לא נעימה, ואני שמחה שהיא כבר לא חלק מהחיים שלנו. כנ"ל לגבי נסיעה ברכבים ישנים ומבאסים ששותים המון דלק, ועוד דלק 96 מזהם במיוחד...
ח_אלפשה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2005, 11:00

איך קונים רכב

שליחה על ידי ח_אלפשה* »

_רכב בן 3 ראוי שיחליפו אותו, כך עושים אלה שבאמת מבינים - קונים חדש, משתמשים 3 שנים, מוכרים אותו, קונים חדש אחר, וחוזר חלילה.
נדמה חי שככה אתה אף פעם לא מבלה במוסכים, תמיד יש לך אחריות יצרן על הרכב, ואתה מפסיד הכי פחות מירידת הערך)_
כך עושים אלו שיש להם כסף...
ירידת הערך הכי גדולה היא בשנה הראשונה! כך שלא ברור לי איך אתה מפסיד הכי פחות מירידת הערך

כי אחרי הפעם הראשונה שהטרנטה שלך רואה מוסך זה פשוט לא נגמר.
נשמע מדברייך, כאילו האופציות הן או טרנטה או חדש.
יש גם באמצע.
אנו קנינו רכב אמין יחסית (סוזוקי ליאנה), בן 3 מליסינג. עלה הרבה פחות מחדש.
נוסעים עליו 3 שנים וחוץ מטיפול פעם בשנה (והוצאות שיש לכל רכב כמו צמיגים ומצבר), 0 תקלות.
אחת_מכאן*

איך קונים רכב

שליחה על ידי אחת_מכאן* »

נשמע מדברייך, כאילו האופציות הן או טרנטה או חדש.

בשבילנו אלו היו האופציות. באין תקציב (אפילו לא אישור להלוואה מהבנק) לרכב יחסית חדש יד שניה, יכולנו או לקנות עוד טרנטה או ללכת על ליסינג.
ואם כן היה לנו תקציב סביר להניח שהיינו בוחרים לקנות רכב יד שניה שכזה, אבל אז עצם מהלך הקניה היה לוקח לנו המון זמן וסטרס (כפי שציין צוויליך),
ומי יודע על מה היינו נופלים, ומתי היו מתחילים הביקורים במוסך... העסקה בליסינג סיפקה לנו גם שקט נפשי, וזה בעל ערך עבורנו.
לבנה_במילואה*
הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*

איך קונים רכב

שליחה על ידי לבנה_במילואה* »

רק עכשיו גליתי את הדף הזה:-)
אז אנחנו מחפשים גם רכב- משפחתי, שיהיה מקום נוח לכסא בטיחות ובקרוב בעז"ה עוד אחד ומקום לסחורה של העסק שלי (עוגות)
די ננעלנו על טויוטה קורולה- לא שמענו דברים רעים אלא רק תשבוחות על האמינות והחסכון שלה- אמנם לא מוצאים ידנית אבל עדיין חסכונית בדלק...
תקציב גג 20000

אז ב"ה מצאנו את החבר של החבר שיש לו מוסך והוא מברר ובודק את הרכב.
מה שהוא מצא זה שנת 97' קילומטראג' 220000 יד 3 מבעלות פרטית.
הוא רוצה עליה 20000 (מחירון 26000)

בכל מקרה אקח אותו לעוד מוסך לבדיקה אבל חבל לי על הכסף של המכון רישוי - 20000 זה ממש סוף התקצי.
אני רואה שאתם כותבים לחפש רכב לא פחות מ3 שנים אחורה??- איך אפשר תקציבית?

מה אתם אומרים??
צוויליך*

איך קונים רכב

שליחה על ידי צוויליך* »

לבנה,
הקילומטראז' סביר, מחיר סביר (לא מטריף (-: ).
תקציבית - לא תוכלו רכב בן 3, רק עם הלוואה, תקראו לה ליסינג...
הכי חשוב: סומכים על החבר של החבר? אם כן, יופי.
לראות במסמכים - שכל הבעלים היו פרטיים. רישומי טיפולים זה טוב, אם כי בשנתון הזה פחות מדקדקים. חשוב איך הרכב עכשיו - לבחינה המקצועית של החבר של החבר...
קנינו רכב 2002, דרך חבר שמבין + בדיקה במכון בדיקות (כמה מאות ש"ח).
הבדיקה כי האשה התעקשה. הנשים העקשניות האלו...
חסכה לנו אלפי ש"ח, העקשנית, נזילה בתיבת הגה + סתימה ברדיאטור, תוקנו בזמן, לפני שהלך המנוע, וללא תשלום.
היום הוצאנו 700 ש"ח על החלפת סטארטר - ככה זה, גם בבית שלכם יש נזילות בקיר, מקרר מתקלקל והבעל מנוזל (-: ...

קחו בחשבון הוצאה התחלתית נוספת על "לאפס" את הרכב, כל דבר שצריך לסדר, לסדר. צמיגים, פילטרים, ניקוי רדיאטור, החלפת שמנים, תוסף ניקוי, חלודות, חלונות חשמליים -
שתהנו מהאוטו ותצמצמו תקלות עתידיות.

הקורולה, כללית, ידועה כאמינה. מלא בדואים בוחרים בה - מה יותר? (-: ידנית לא ראיתי.

וסעו בזהירות...

צוויל
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

איך קונים רכב

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

הלוואי אורי
אבל כנראה שלא במקום המגורים הנוכחי ,בעבודה הנוכחית או בגלגול הזה.
ולעיניננו: על איזה רכב הייתם ממליצים בתור רכב שני במשפחה, איזור הררי, 250 ק"מ בשבוע
ויהיה נחמד עם יהיה מקום לכיסא בטיחות ושני בוסטרים..
התקציב 15000 ש"ח
@} תודה
צוויליך*

איך קונים רכב

שליחה על ידי צוויליך* »

אתר יד2, אם מכניסים לו מ10000 עד 15000 ש"ח בלי צמצומים נוספים מקבלים רשימה שממנה ניתן לשאוב רעיונות.
הסובארו לאונה 93, למשל, עם מנוע מוחלף וגיר חדש וכו' שווה הצצה, גם אם הוא כ-3000 מעל המחירון, אבל שוב,
אם אתם לא מהמייבינים, קחו לכם מייבין ידידותי לחיפוש.
ובקשר לשני בוסטרים וכסא, זה לא פשוט בפרייבט, וכבר היה דיון כמדומני בדף על מושבי בטיחות.
בהצלחה ובברכת טוב חבר של חבר שמבין מחבר טוב שחושב שהוא מבין,

צוויל

נ.ב.
והכי מומלץ: להתחתן עם מוסכניק שאבא שלו מאכער במינהל מקרקעי ישראל ואמא שלו רואת חשבון, אחיו רופא שיניים ואחותו נחמדה.
צוויליך*

איך קונים רכב

שליחה על ידי צוויליך* »

תיקון:
הכי הכי מומלץ להתחתן עם הרבה כסף ואז כל השטות הזאת של רכב משומש הופכת לעננת גז הליום קטנה המתפוגגת לה כהבטחות של שר בביקור בדרום.
(-:

צוויל
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

איך קונים רכב

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

אתה מאוד צודק בהערותיך על הפרמטרים לבחירת בנזוג, אך בזה כבר ניכשלתי.
אין מאכר, איו רו"ח ולא רופא שיניים ואם יורשה לי ברשימתך חסר עו"ד
כולי תקווה שילדי יקשיבו לעצותי לאיך לבחור בנזוג ואז ירווח גם לי, נראה אותם מסרבים לחמותם!
צוויליך*

איך קונים רכב

שליחה על ידי צוויליך* »

ברשימתך חסר עו"ד
אכן

צוויל
ליאת*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:05

איך קונים רכב

שליחה על ידי ליאת* »

מעוררת את הדף הזה מחדש, צריכה עצות !!
גרה בישוב נידח בנגב , חייבת רכב מן הסתם. אין דרך אחרת להגיע ממקום למקום.
אין לי שום חסכונות לקניית רכב ולא בטוחה שהבנק יאשר לי הלוואה כרגע.
חשבתי לחסוך סכום מינימלי ולקנות משהו פשוט ובסיסי ב-10,000 שקלים. ואז כולם מסביב התחילו להגיד לי שלקנות בזול זה לשלם ביוקר , שלא לרדת משנת 2008 כי יותר ישן זה זולל דלק ולא יוצא מהמוסך ואיפה שאני גרה זה לא צחוק ואי אפשר להמר על טרנטה.

איזה דרכים נוספות יש לקנות רכב, כשאין סכום גדול ? יש דבר כזה ליסינג של מאה אחוז (ז"א לא נותנים להם מיקדמה בכלל) ? מה הסכנות בזה ?
אשמח גם לקבל המלצות על רכבים ספציפיים שנחשבים אמינים ולא זללני דלק.
תודה רבה רבה !!
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”