איפה לגור

אנונימי

איפה לגור

שליחה על ידי אנונימי »

מדור בית ויישוב

לשאלה איפה לגור יש היבטים טכניים, רגשיים וערכיים רבים - אנחנו שואפים שצורת המגורים שלנו תהיה נוחה לכל בני המשפחה, תתאים לנו טכנית בכל המובנים, תהיה נאמנה לערכינו ואף תשקף אותנו ואת אישיותנו. לפני שמחליטים כדאי לקחת בחשבון את הפרמטרים הבאים:
  • מיקום גיאוגרפי ? יישוב מרכזי או פריפריאלי, מיקום השכונה בתוך היישוב, האם האזור נגיש וקרוב לכל מקום (ברגל!), האם יש בו תחושה של "מרכז העולם" - או של "אי" מבודד שמצריך נסיעה במכונית תמיד.
  • קרבה לחברים ? עוזר מאוד למצוא חברים בחינוך ביתי , ליצור קהילה לא וירטואלית וליהנות מהעזרה והשכנות של אמהות אחרות, כמו גם מקשר קבוע בין הילדים וקודים דומים של שפה והתנהגות. אם כי צריך לזכור שנוף החברים הפיזי משתנה מאוד על פני זמן (עוברים דירה...), ולא כדאי להסתמך רק עליו בעת שמחליטים על מגורים קבועים או רכישת דירה. לעתים מספר משפחות בחינוך ביתי מתארגנות לגור בשכנות וליצור שכונה לחינוך ביתי , או לגור ב מתחם מגורים אקולוגי משותף וכדומה).
  • תחבורה - האם יש תחבורה ציבורית נוחה מבחינת תדירות ומסלולי נסיעה, האם נתיבי הנסיעה לרכב פרטי נוחים או פקוקים? לעתים נסיעה של 10 דקות לעיר הסמוכה נמשכת בעצם חצי שעה בגלל הפקקים. יש ערים כמו מודיעין שהן במוצהר "ערי שינה" , גרים בהן המון זוגות צעירים עם ילדים, קל להשיג שם בית עם גינה, אבל אין בסביבה מקומות עבודה או בילויי תרבות. יש כאלה שעשו חשבון, שלא כדאי לבלות יותר משעתיים על הכביש כל יום במקום להיות עם הילדים.
  • קהילה/שכונתיות - עד כמה יש תחושה של "שכונה" במקום, להבדיל מניכור וריחוק? עד כמה יש שם אנשים שדומים לנו, שאיתם אפשר להיפגש בשמחה, בלי להצטרך להתמודד ולהתגונן לגבי צורת חיינו ואופן החינוך? ולהבדיל, עד כמה יש במקום מספיק מגוון אנושי מעניין ומחמם לב, שייתן לנו ולילדים תמונת עולם מלאה יותר?
  • מוכר מול חדש - האם זה מקום שגדלנו בו כל ילדותנו, או מקום שחיינו בו כל חיינו הבוגרים, או מקום חדש לגמרי שמאפשר להתחדש בו. כאן כדאי להכיר בדחפים המנוגדים: השאיפה להתחיל מחדש , להתחדש ולצמוח, מול הכרה בפחד מהשינוי, מהצורך להתחיל להתערות בסביבה חדשה, להתאמץ כדי לנסוע אל החברים מקודם וכולי.
  • נוחות לעומת פשטות מרצון - עדיף לגור על הקרקע או עם מעלית מאשר להשתרך קומה-קומה במדרגות כל יום, עדיף לגור בבית משופץ ויפה מאשר בבית קטן ומוזנח, עדיף לגור עם גינה יפה מאשר בקוביית בטון וכולי. מצד שני, האם מתאים לנו כרגע לשלם את המחיר העודף שעולה מעלית/ שיפוץ/ עיצוב פנים/ דירה גדולה יותר? או שמא חכם יותר לחסוך במשאבים האלה, לעבוד פחות ולבלות יותר עם הילדים?
  • תרבות וחינוך - איזה היצע תרבותי יש באזור? אילו אפשרויות יש עבור הילדים (חוגים, מוסדות תרבות, אתרי טיול וכולי). בקביעת מוסדות חינוך לילדים ? חשוב לא רק אם בית הספר המקומי נחשב "טוב", אלא גם פרמטרים כמו ? סוג החינוך שהוא מעניק, גודל בית הספר וכמות ילדים בכיתה, האם צריך להסיע לשם או שאפשר ללכת ברגל ועוד.
  • טובת הילדים - מה יהיה הכי טוב עבורם? האם אפשר להפריד או לדרג את שיקולי טובתם מול שיקולי ההורים? המשפחה היא אומנם מערכת אחת, אבל האם הרצון שלנו לגור בצורה מסוימת (למשל בעיר צפופה ומזוהמת) לא פוגע בילדים? מצד שני, האם נכון להקריב את צורת המגורים המוכרת והרצויה לנו (למשל לעבור לפרברים), כדי שהילדים ייהנו יותר? יש כאלה שאימצו את הכלל "המקום בו ההורים יפרחו הוא המקום הטוב ביותר לילדים".
  • שיקולים פוליטיים ? מחוץ לתחומי הקו הירוק קל להשיג למשל וילה בזול. האם לגור כך, או להסתפק בדירה קטנה יותר, אבל בתוך תחומי הקו הירוק?
  • שיקולים חברתיים ? אפשר לגור בסביבה עם אוכלוסיה חזקה ולפרוח לצדה בקלות, או לבחור במגורים סמוך לאוכלוסיה חלשה ולנסות לפרוח ולהתחזק איתה דרך אתגרים.

פרמטרים פיזיים בבחירת בית:
  • גיל הבית ? נהוג לחשוב שישן עדיף על חדש. אלא שלעתים עדיף בית ישן ומלא "אישיות", על כל סדקיו, על פני דירה חדשה וקטנה יותר או ללא חצר. מצד שני, כדאי לקחת בחשבון את הצורך להשקיע יותר בבית ישן. ולכן כדאי, לפני שמחליטים, להביא איש מקצוע שיבדוק את מצב הבית מבחינה תחזוקתית: נזילות (גג, תקרה, אזור החלונות), סדקים (האם הסדקים בטיח או סדקים קונסטרוקטיביים), מצב היסודות, איך הבית נבנה (בלוקים, בטון, חומר אחר), האם הוא מבודד (בית שאינו מבודד היטב עשוי להוביל להוצאות בלתי צפויות על חימום וקירור). כדאי גם לבדוק את בידוד הקירות והגג, יכולת האטימה של החלונות והדלתות ועוד.
  • גודל הבית ותכנון - כמה חדרים נחוצים לנו? האם התכנון של הבית פונקציונלי ונוח עבורנו? (או האם בעזרת תכנון מחדש ניתן להפוך אותו לכזה?). יש בתים ישנים שתוכננו באופן שאינו עונה על הצרכים העכשוויים של כולם (למשל, נכנסים לחדר אחד מתוך חדר שני, מטבח כוכי וכולי). במידה שרוצים להרחיב או לשפץ, רצוי בדוק מהי תכלית השטח, כלומר כמה עוד ניתן לבנות על פי החוקים של העירייה, וכמובן לוודא שאפשר לעמוד בעלויות.
  • בית פרטי לעומת דירה ? לבית פרטי יש יתרון בולט: תחושה של "בית משלי" עם אדמה לגדל עליה צמחים, מקום לילדים לשחק ולהתיידד עם הנמלים, אין שכנים שצריך להיזהר לא להפריע להם כשדורכים על הרצפה, אף אחד לא יזיז רהיטים בדיוק בזמן שרוצים לישון או יתלה כביסה רטובה על הכביסה שלכם.
מצד שני, צריך לזכור שבבית פרטי הדברים לא יהיו "טיפ טופ", כי הוא קרוב לאדמה: חול נכנס פנימה יותר בקלות, וכך גם בוץ בחורף, הנמלים יבואו לבקר, ואולי גם זוחלים אחרים, ותמיד תהיה יותר עבודת תחזוקה מאשר בדירה רגילה. כדאי לבדוק גם אם יש בבית הקרקע מספיק אור טבעי, ובכלל מהם כיווני האוויר שלו (האידיאלי הוא בית שיש לו דרום לחימום וצפון לאוורור).
  • לקנות או לשכור בית ? אם ממש לא מצליחים להחליט האם לרכוש דירה באזור מסוים, כדאי לשכור לשנה ובתום התקופה לחשוב שוב.
אין תשובה אחת לשאלה איפה לגור , וגם אותו אדם יענה אחרת לשאלה זו על פני זמן @} לפעמים צריך לעשות עבודה עצמית פנימית כדי לאהוב את מה שיש ולהשלים עם תנאי המגורים הנוכחיים, ולפעמים צריך להמשיך לחפש - עד שנגיע אל המנוחה והנחלה תרתי משמע.
וכמובן שתמיד אפשר להתנחם בעובדה שממילא כל קהילת באופן טבעי מפגע אקולוגי

{
תרמו: קרוטונית מהמרק הגדול , ענן, שוכנת, נעמי בן שטרית , סירופ מייפל , טל טל טל , מאמא מאוהבת , איש ימיני , מסיקה, תבשיל קדרה
עריכה: קרוטונית

{דיון שהועבר מ בית-חדש-או-ישן-וחצר}
ארז_המתלבט*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2003, 23:04

איפה לגור

שליחה על ידי ארז_המתלבט* »

היי,
רציתי לשמוע חוות דעתכם ...
אנו זוג נשוי +2 ילדים קטנים הגרים במרכז הארץ איזור ראשל"צ גרים בדירה מרווחת של 4 חדרים ,שכונה חדשה ,הכל מצועצע טיפ טופ.
מתלבטים מאוד לעבור לבית פרטי ישן מאוד עם 3 חדרים וחצי דונם שטח באיזור ראשל"צ .
מבחינת מחיר זה אפשרי אך ההתלבטות מאוד קשה .מה דעתכם כדאי ,לא כדאי ,מה השיקולים? אשמח מאוד לשמוע
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

איפה לגור

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אני מאוד מחבבת בתים ישנים.
יותר מזה,
אני ממש לא אוהבת בתים חדשים.
אם אתם כלכך מתלבטים, למה לא תעברו בשכירות ואחכ תחליטו אם לקנות?
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

איפה לגור

שליחה על ידי עוף_החול* »

היתרון של בית פרטי הוא שלרוב קיימת אפשרות להוסיף ולבנות.
השאלה היא מבחינתי כל שאר הדברים...
באיזו שכונה ממוקם הבית? מה מצב התחזוקה שלו? מהי ההשקעה הראשונית הממשית? והאם מדובר בשלושה חדרים מרווחים או בקיטון צר?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

איפה לגור

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

ומה זו החצר - חצר עם (סתם, למשל, דוגמה לחלום) פקאן ענק שמצל עליה, או חתיכת אדמה אותה אתם תתחילו לטפח? (לזה ולזה יש יתרונות וחסרונות).

נטית הלב שלי - לבית הקטן הישן, אבל אני לא בטוחה שזה היה עומד במבחן המציאות (צריך מקום לג'אנק שהצטבר /-: )
ענן*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2002, 08:21

איפה לגור

שליחה על ידי ענן* »

נטיית הלב הרומנטי שלי היא הבית הישן כי לבתים ישנים יש הרבה פעמים אישיות משלהם, וזה כולל את הסדקים והחותם שהשאירו השנים.

מצד שני כדאי לקחת בחשבון שיתכן ותאלצו להשקיע בבית, וכדאי לפני שמחליטים, להביא איש מקצוע שיבדוק את מצב הבית מבחינה תחזוקתית: נזילות (גג, תקרה, באיזור החלונות וכו') , סדקים (האם סדקים בטיח או סדקים קונסטרוקטיביים), מצב היסודות, איך נבנה (בלוקים, בטון, חומר אחר), האם מבודד (בית שאינו מבודד היטב עשוי להוביל להוצאות בלתי צפויות על חימום וקירור) - צריך לבדוק בידוד הקירות והגג, יכולת האטימה של החלונות והדלתות.

שיקולים נוספים הם שיקולים פונקציונליים כתבת שבבית הישן יש חצי חדר פחות מבבית החדש, איך הדבר ישפיע עליכם והאם תסתדרו ללא החצי חדר הזה? ובכלל, אם כבר מדברים על פונקציונאליות, האם התכנון של הבית הישן נוח לכם ? (או האם בעזרת תכנון מחדש תוכלו להפוך אותו לכזה). ישנם בתים ישנים שתוכננו באופן שאינו בהכרח עונה על הצרכים העכשווים של כולם (למשל, שנכנסים לתוך חדר אחד מתוך חדר אחר), מטבח כוכי וכו'
הייתי גם בודקת האם יש בבית הישן מספיק אור טבעי, ובכלל מהם כיווני האויר שלו (לגבי בית שאין לו דרום - לחימום וצפון - לאוורור, אני הייתי חושבת פעמיים)

דרך אגב, כמה ישן הוא הבית?

במידה ויש בכוונתכם להרחיב, שזה בהחלט יתרון של בית קרקע רצוי לבדוק מהי תכסית השטח (ז"א כמה עוד ניתן לבנות על פי החוקים של העיריה).
וכמובן האם תוכלו לעמוד בעלויות.

היתרון הבולט הוא כמובן שיהיה לכם בית משלכם עם אדמה לגדל עליה כמה עצים, מקום לילדים לשחק ולהתידד עם הנמלים, ומה צריך יותר בחיים...
וכמובן, לא יהיו שכנים שצריך להזהר לא להפריע להם כשדורכים על הרצפה, אף אחד לא יזיז רהיטים בדיוק בזמן שאתם ממש רוצים לישון או יתלה לכם כביסה רטובה על הכביסה שלכם (טוב, בטח תגידו לי "מי תולה היום כביסה, יש מייבש"....)

ומאחר ויש למטבע שני צדדים אז:
מצד שני צריך לזכור שהדברים לא יהיו "טיפ טופ" כמו בדירה שלכם כי תהיו קרובים לאדמה (חול נכנס פנימה יותר בקלות -ובוץ בחורף ) (האם יפריע לכם?)
הנמלים גם הן יבואו לבקר, ואולי גם זוחלים אחרים, וגם תמיד תהיה יותר עבודת תחזוקה מאשר בדירה (דורש זמן...)

בהצלחה!, ואם יבוא לך, תספר כאן מה החלטתם
חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

איפה לגור

שליחה על ידי חגית_פ* »

תשובתי קצרה ועניינית: ישן עם חצר.
אמבט_ים*
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

איפה לגור

שליחה על ידי אמבט_ים* »

אני עם חגית, ללא ספק.
על*
הצטרפות: 16 ספטמבר 2003, 09:33

איפה לגור

שליחה על ידי על* »

כשיש ילדים - אין ספק שחצר לוקחת בגדול.
ציירת_הקומיקס*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2002, 14:27
דף אישי: הדף האישי של ציירת_הקומיקס*

איפה לגור

שליחה על ידי ציירת_הקומיקס* »

באופן אישי אני שונאת דירות בבניינים. אבל אם שאלת כנראה שאתה/ אתם לא כל כך בטוחים. אני מכירה משפחה שמכרה דירה, שכרה בית לניסיון, ולאחר פחות משנה גילו שהם בכלל מעדיפים דירה- וקנו דירה.

ואגב שכנים: אני מכירה דווקא את הצד החיובי. כשגרנו בבית פרטי אז כל צרה שהתרחשה הייתה עניין שלנו בלבד. בבית משותף הטיפול בענינים המעיקים האלה מתחלק על יותר אנשים .
ענן*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2002, 08:21

איפה לגור

שליחה על ידי ענן* »

שאלה שקפצה לי לראש:
כמה מאנשי באופן טבעי גרים בבית דירות?
אני יודעת שזה לא מחוייב מציאות אבל לי מצטיירת בראש תמונה של הרבה אנשים 'טבעיים' שגרים בבית קרקע.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איפה לגור

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני גרה בבית דירות ורוצה לצאת ממנו אל הקרקע.
אובדי_עצות*
הצטרפות: 15 מאי 2004, 01:03

איפה לגור

שליחה על ידי אובדי_עצות* »

היי. אנחנו חוזרים לארץ ומתלבטים לגבי מקום מגורים. יש לנו בן עם ADHD ואנחנו מחפשים מקום נחמד, עם בית ספר יסודי ותיכון מוצלח (מסוג בית ספר פתוח או ניסויי, לא דמוקרטי). חשבנו על טבעון, על איזור מכמורת, או מושבים ליד ירושלים? למישהו יש רעיונות?? זה צריך להיות מקום לא סנובי.
מור_וקנמון*
הצטרפות: 23 פברואר 2004, 03:08
דף אישי: הדף האישי של מור_וקנמון*

איפה לגור

שליחה על ידי מור_וקנמון* »

יש את "מיתר" בבית אורן (איזור חיפה) מה זה מיתר
אפשר לקרוא עליהם בדפים אלו (ששמותיהם בצבע ירוק)
בהצלחה!
ארז_המתלבט*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2003, 23:04

איפה לגור

שליחה על ידי ארז_המתלבט* »

סוף סוף מצאנו בית ישן עם חצי דונם אדמה באיזור ראשון.בית ישן אבל סביר לאחר מה שראינו.
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

איפה לגור

שליחה על ידי יעל_צ* »

שיהיה בהצלחה ותהנו! בקרוב אצלנו. :-)

<יעל צ גדלה בבית ביישוב קטן באזור גדרה, עם חצר של שני דונם>
טל_טל_טל*
הצטרפות: 18 יולי 2004, 16:27

איפה לגור

שליחה על ידי טל_טל_טל* »

הי,
קוראים לי טל ועד עכשיו הייתי שותפה סמויה לדיונים המאוד מעניינים שנערכים כאן. חלק מהדברים תרמו לי רבות וחלקם ריגשו עמוקות.
אני אמא לשתיים (4.5 ו-8 חודשים) ונמצאת במצב התלבטות מתמיד לגבי - איפה כדאי לגור.
אני מת"א - אזור שלטעמי אינו מתאים כלל לגידול ילדים.
בראש יש לי את מודל הילדות שלי של הליכה עצמאית לחברים ולביה"ס...(הזמנים השתנו?)
ברור שהכי חשוב שלילדים תהיה סביבה כייפית ובית ספר אזורי טוב, ורצוי באזור המרכז כי כאן עובדים...
מכיוון שמערכת החינוך בארץ מייאשת ומגוון אפשריות הבחירה הטובות מסתכם במעט (הלוואי ואני טועה) הייתי רוצה להתייעץ אתכם, ההורים המנוסים או היודעים יותר.
איפה (באילו מקומות בארץ באזור המרכז) יש סביבה כזאת (אם בכלל?)
מאמא_מאוהבת*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2003, 01:27
דף אישי: הדף האישי של מאמא_מאוהבת*

איפה לגור

שליחה על ידי מאמא_מאוהבת* »

זה מאוד מאוד תלוי מה ההגדרה שלך לבית ספר טוב. יש היום הרבה סוגים של בתי ספר - אולי כדאי שתבררי מה מתאים לך (ולילדייך) ועל בסיס זה תחפשי איפה יש מה שאת רוצה.
טל_טל_טל*

איפה לגור

שליחה על ידי טל_טל_טל* »

למאמא מאוהבת
סוג בית הספר אינו חשוב כמו הגודל שלו והמקום של הילד בתוכו. קחי לדוגמא את ביה"ס הדמוקרטי גורדון בת"א (להלן סוג של ב"ס עם מוניטין טוב) שקללי עם כמות ילדים בכיתה (מעל 40), ויכולת של מורה עם מוטיבציה מסויימת (מערכת החינוך)
אני יודעת שקיימים בארץ מקומות בהם מערכת החינוך הקיימת נראית קצת אחרת (או שמא אני טועה והכל באותה מתכונת של 40 מול אחת?)
בעיני כמות ילדים מול מורה היא משמעותית
טל_טל_טל*

איפה לגור

שליחה על ידי טל_טל_טל* »

תודה רוני בלוני, תוכלי לתת לי שמות של ישובים חילוניים? באיזה ישוב אתם גרים?
איש_ימיני*
הצטרפות: 31 מאי 2004, 06:50
דף אישי: הדף האישי של איש_ימיני*

איפה לגור

שליחה על ידי איש_ימיני* »

רק חצי קשור...

לפני מספר שנים היתה לנו ההתלבטות האם להישאר בעיר או לעבור לישוב. מצד אחד לילדים הכי כדאי ש... אבל אם כך הם יקבלו... כאשר אם נגור ב... שם ישנו... וכו.. וכו... עד אין סוף.
הפנתי את השאלה לאחד מגדולה המחנכים בארץ תוך כתיבת הסבר מדוייק לצדדי הספק.
ואכן קיבלתי תשובה, אבל קצרה: "המקום בו ההורים יפרחו הוא המקום הטוב ביותר לילדים" קצר ולעניין.

לא ממש קשור אבל הייתי חייב לכתוב :-)
תבשיל_קדרה*

איפה לגור

גם עיר היא ישוב.
סליחה, אבל אני צועקת את זה לא רק לך, אלא לכל מי שראיתי טועה כך.
בבקשה, תודה. > מנומסת :-P <
טל_טל_טל*

איפה לגור

שליחה על ידי טל_טל_טל* »

נכון גם עיר היא יישוב, ומה שיפה בכמה ערים בארץ זה האזורים שבהם ניתן לילדים חופש מסויים (של ללכת לחברים קרובים, לבי"ס קרוב)
בת"א למשל יש מספר אזורים מעולים כאלה (כדוגמת רמת אביב הירוקה) אבל יקררררר...
רציתי לשאול אם מישהו, שלאו דווקא גר ביישוב, מושב וכו (וגם כן), מכיר אזור טוב עם חינוך טוב בצידו ולחילופין-איך אתם רוצים מהמקום בו אתם גרים וכמה תמליצו עליו לאחרים שמתלבטים???
שכנה_של_זורבה*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 00:34
דף אישי: הדף האישי של שכנה_של_זורבה*

איפה לגור

שליחה על ידי שכנה_של_זורבה* »

מי יכול לספר על אזור טבעון
אשמח לשמוע על כל דבר
אנחנו מתכוונים לחרוש קצת את האזור
כל מידע יתקבל בברכה
ערן_ט*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:16

איפה לגור

שליחה על ידי ערן_ט* »

המממ, איך לספר על טבעון? מה הדברים שאפשר לומר עליה? היא מעין פשרה בין עיר לכפר, היא ירוקה מאוד, היא קרובה למדי לעיר הגדולה והיא יופי של מקום לילדים.

אני בעיקר אוהב בה את ההטרוגניות. בניגוד לישובים קטנים יותר (וחדשים יותר), האוכלוסיה יותר רבגונית - יש זקנים, יש ילדים וגם כל מה שבאמצע. אין ועדות קבלה שדוחות כל מי שאינו זהה באופן מושלם לתושבים הקיימים. כמובן שמשלמים על כך מחיר מסוים - הישוב פחות אינטימי. כמו ש עוף החול אמרה, יש בהחלט גם כאלה "שהכסף יותר חשוב להם מדברים אחרים"
שכנה של זורבה, אני מניח שזה עניין של סטנדרטים. לי, באופן אישי, נראית טבעון צנועה למדי.

חשוב להזכיר שיש בטבעון מגוון קהילות אלטרנטיביות שאני ממשיך ומגלה כל הזמן. זה כולל קהילת מחרוזת, בית ספר וגנים בשיטת חינוך וולדורף (וגם מרפאה מצוינת המושפעת מהאנתרופוסופיה), בגדים יד שנייה ועוד ועוד.

הבעיה העיקרית של טבעון, בעיניי, הוא זיהום האוויר שמגיע מהמפרץ.
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

איפה לגור

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

מיתר ולהבים הם יותר מוצלחים לילדים. עומר היא כבר יותר מתבגרת.
החיים בהם הינם בורגנים למדי לטעמי . בית מרווח, גינה סמלית, חניה לרכב או שניים.כבישים שעוטפים את הבית,מיסי ישוב יקרים והרבה פעילויות קהילתיות : חוגים, חגים, ערבי זמר, תנועת נוער,ערבי תרבות וכ'.
מצד שני הוצאות המחייה בדרום, קרי קניות בבאר שבע, זולות באופן ניכר. (מי כמוני מרגישה את זה עכשיו).
מחפשת*
הצטרפות: 04 יוני 2003, 17:56

איפה לגור

שליחה על ידי מחפשת* »

מחפשת מידע על אזור מודיעין-רעות מכבים..... רשמים מקרוב יעזרו לי מאוד לקבל איזו שהיא תמונה על האזור, זהו אזור בארץ שאיני מכירה ויש לי הזדמנות לעבור לשם. כל מידע על מערכת החינוך בישובים הללו (איפה עדיף???) סיכויים למציאת מגורים בשכירות, ואיפה כדאי לחפש וכו'...
המרוששת*
הצטרפות: 14 פברואר 2005, 18:07

איפה לגור

שליחה על ידי המרוששת* »

שלום לכולם
אני מנסה לארגן את עצמי ולקנות שטח בזול ככל שאפשר ובמרכז ככל שאפשר אבל המחירים באיזור המרכז הם גבוהים מאוד ואני עובדת בשדה התעופה. למישהו יש עצה עבורי???
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איפה לגור

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

את יכולה לנסות במושבים שבאיזור בית שמש, שם קרקע תעלה בין 80,000$ ל-120,000$, אותו דבר בישוב הר- אדר שנמצא מעל אבו- גוש.

בהצלחה!
שמש_זורחת*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 03:00
דף אישי: הדף האישי של שמש_זורחת*

איפה לגור

שליחה על ידי שמש_זורחת* »

אני ומשפחתי גרים כרגע בארה"ב, מתכננים לחזור לארץ בקיץ הקרוב.
מחפשת כל מידע אפשרי על אזור מודיעין ומבשרת ציון.....
אני_מולי*
הצטרפות: 10 פברואר 2005, 19:54
דף אישי: הדף האישי של אני_מולי*

איפה לגור

שליחה על ידי אני_מולי* »

היי אני מניו יורק
האם החלטתם אפה לגור?
המרוששת*
הצטרפות: 14 פברואר 2005, 18:07

איפה לגור

שליחה על ידי המרוששת* »

השאלה באיזה גודל של שטח מדובר...אתה מתכוון לאיזור צומת האלה?
שמש_זורחת*

איפה לגור

שלום אני מולי , עדיין אין החלטה סופית. יש נטייה לכיוון אזור מודיעין, ואני מחפשת מידע על מבשרת.
שמש_זורחת*

איפה לגור

ההורים של בעלי ביקרו במודיעין והדעות חלוקות......
הבנו שיש בעיה למצוא עבודה באזור מודיעין, ואני לא מוכנה לנסוע רחוק. אני רוצה לעבוד בחצי משרה כדי להיות עם הילדים ברגע שהם חוזרים מהגן/בי"ס. אני רוצה אחר צהריים רגוע איתם ביחד, ולא להתחיל להילחץ, להגיע הביתה מהר, לדאוג לבייביסיטריות וכו'. התרגלתי להיות איתם וברור לי שאני חיייבת לעבוד בארץ....
בעלי העלה הצעה של ישובים כמו מושבים או קיבוצים באזור ירושלים וזה מלחיץ אותי. מפחדת ממקום קטן מידי שאני לא מכירה. כ"כ קשה להחליט מרחוק. אולי אם הייתי בארץ הייתי מתאהבת במקום כזה, אבל מרחוק אני חייבת ללכת "על בטוח" כמה שרק אפשר.
סתם, רציתי להוציא את הדאגות החוצה...
תבשיל_קדרה*

איפה לגור

מרחוק אני חייבת ללכת "על בטוח" כמה שרק אפשר
מה עם לשכור לשנה, ואח"כ לחשוב מחדש?
סירופ_מייפל*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

איפה לגור

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

הינה סוף סוף אי כותבת.

הורי גרים במבשרת. 10 דקות מהכניסה לירושלים כשאין פקקים. לפעמים יש פקקים עד תשע וחצי בבוקר והנסיעה יכולה לקחת כחצי שעה. לפי מה שכתבת למעלה נראה לי שזה יהיה מקום נח, מישוב שיש בו מכולות וקניון, לא כמו בישוב למשל. מה גם שאתם בשכירות ובשנת השכירות הראשונה תוכלו לבדוק מושבים ממש קרובים ולא הפסדתם כלום. לגבי גנים ובתי ספר. יש מבחר גדול של גנים פרטיים ולא פרטיים. בתי ספר יסודיים נחשבים בסדר (אם תרצי אבדוק בשבילך בשמחה יותר). ובית ספר תיכון נחשב אחד הטובים בירושלים והאיזור. שכר דירה לשלושה חדשים כ600 דולר לחודש. ההורים שלי משכירים יחידת דיור של 3 חדרים די חדשה עם גינה קטנה ב600 או 650 אשאל אותם, אך זה בערך המחיר.
אני חושבת שאין ממש תחבורה נוחה לירושלים, כלומר האוטובוסים עושים מלא סיבובים בתוך מבשרת. למרות שזה גם בטח תלוי בשעות וכו'.
יש למבשרת שכונה קטנה וחמודה הנקראת "עין חמד" והיא קצת נפרדת ממנה. נראה ליש לקצת יותר זול שם אך אני לא בטוחה כמה מכולות וגנים יש שם.
מבשרת לא גדולה אך בהחלט יש בה איזורים טובים יותר טובים פחות, פלצניים יותר ופחות... גם על זה אוכל לשאול ולכתוב. יש לכם מפה של מבשרת?

מודיעין. זו עיר "שינה", כלומר כמו שכתבת באמת אין בה הרבה עבודה. זו סיבה אחת שלא עברנו לשם ממש לא נראה לי שגם בעלי וגם אני נבלה יותר משעתיים על הכביש כל יום במקום להיות עם הילדים.
השכירות זולה מאשר במבשרת, חם ולח מאוד בקיץ. דירות לרב חדשות יחסית. יש גם איזורים טובים יותר ופחות. המון זוגות צעירים מרוצים שם. בלי פקקים לוקח כחצי שעה להגיע לירושלים. כמובן שבשעות הפקקים זה גם יותר משעה.
בבית-זית למשל, מעלה החמישה ועוד ישובים יחסית קרובים השכירות קצת יותר גבוהה מבמבשרת אך יש שקט וכו'. יש גם ישובים מדהימים קצת יותר רחוקים שאפשר לשכור בית גדולעם גינה ענקית בפחות מ1000 דולר...
אני חושבת כמו תבשיל קדרה, לקחת שינה ולהחליט במהלכה על השלב הבא.

האם אתם מכירים אתרים לחיפוש דירות? יש לי כמה אתרים אם אתם צריכים.
אשמח לדבר ולנסות לעזור בהמשך. @}
בשנה הראשונה שהיינו בטורונטו גרנו באיזור ממש מעולה ומאוד לא אהבנו לגור שם. בשנה השניה גרנו באיזור שנחשב פחות טוב ואני חושבת שגם בזכות איפה שגרנו זו היתה השנה הנפלאה בחיים.
שמש_זורחת*

איפה לגור

תודה על התגובות. תבשיל קדרה, אנחנו בהחלט מתכוונים לשכור, הבעיה היא שהילדים שלנו יכנסו בספטמבר לגן חובה, וזו גם תהיה הפעם הראשונה שנפריד ביניהם (תאומים) לפני הכניסה לבי"ס. אני לא כ"כ רוצה שכל שנה הם יחליפו סביבה. הייתי רוצה למצוא מקום שיש סבירות גבוהה שנישאר בו. רציתי שכל אחד מהם ימצא חברים משלו, ואיתם הם ימשיכו לכיתה א'.

סירופ מייפל, תודה על המידע. שמעתי שמערכת החינוך במבשרת לא טובה. זה תמוה בעיני כי הבנתי שיש שם אוכלוסיה טובה. אני מנסה למצוא קשרים במשרד החינוך לבדוק...
עם מבשרת יש לי בעיה, חוץ מהעובדה שאף פעם לא רציתי להיות כ"כ קרובה לירושלים, מבשרת היא מקום יקר. אני יכולה לשכוח מ"בית עם גינה" חלום..... ואני כבר דמיינתי את עצמי מטפלת בגינת התבלינים שלי.
דירת שלושה חדרים ממש לא תספיק לנו, אנחנו צריכים 4 חדרים ומהבחינה הזו מודיעין יותר מתאימה. על עין חמד לא שמעתי, עוד מעט אחפש באינטרנט מפה ואבדוק. אשמח אם תוכלי לבדוק לי על איזור טוב, שבו יש בי"ס יסודי טוב, תמיד טוב לשמוע המלצות מאנשים מהמקום.
מצאתי די הרבה אתרים באינטרנט. ואחותי השיגה לי את העיתון של מודיעין. יש לך מושג איך קוראים לעיתון המקומי של מבשרת? והאם יש עיתון לישובים בסביבה?
המון תודה על העזרה.
כל עצה או תובנה מאנשים שמכירים את האזור תעזור להגיע להחלטה.....
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

איפה לגור

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אני גם לא מכיר את האיזור, אבל אני יכול לציין שמה ש-תבשיל קדרה הציעה זה מה שאנחנו עשינו כשחזרנו מחו"ל. הלכנו לגור בשכירות במקום שבו היה לנו משהו שיעשה את המעבר יותר קל: ישוב שבו גרה אחותי (מה שנעים גם לנו ולה, וגם להורים שלנו שבמכה אחת מבקרים את שנינו), וגם לא רחוק מהורי אישתי. זה היה לפני שנה וחצי. אנחנו עדיין גרים באותו מקום, אבל רוצים לעבור למקום אחר כי לא התחברנו לישוב.

זה אמנם קצת בלגן, עם המעברים התכופים, אבל זה עדיף בעינינו מאשר להיתקע במקום שבחרת בלי להיות שלם איתו.
שמש_זורחת*

איפה לגור

עודד המחפש, אנחנו בטוח נשכור. אין סיכוי שנקנה בית במקום שאנחנו בכלל לא מכירים, אבל גם למצוא את המקום הזה לא קל.
אין לנו שום מכרים או משפחה באזור, אז בינתיים שלחתי את המשפחה "לטייל שם" אני מחכה שיחזרו עם רשמים.
סירופ_מייפל*

איפה לגור

זה באמת מוזר החינוך היסודי במבשרת במיוחד שבתיכון ובגנים זה לא כך. אדבר במשך השבוע עם שני מכרים ממודיעין לגבי גנים ובתי ספר יסודיים.
בעצם הבעיה היחידה -מבחינתי- במודיעין היא המרחק ממקומות עבודה. מפני שבת עם גינה זה באמת לא ממש בשמיים ויש שם המון זוגות צעירים עם ילדים שמרוצים מהמקום.
יש למבשרת עיתון שיוצא כל יום שישי, אני לא זוכרת איך קוראים לו. עין חמד די קרובה לאבו-גוש. אך בעצם כל תשתית החינוך היא של מבשרת.
לא ידוע לי על עיתון של ישובי הסביבה.
אני חייבת לסגור (כמובן, וזה רק עם ילד אחד). אברר עוד במשך השבוע.
(-:
שמש_זורחת*

איפה לגור

לגבי מערכת החינוך במודיעין כבר די בררתי, גני החובה נמצאים שם במסגרת בית הספר היסודי. בסה"כ עושה רושם טוב. לגבי מבשרת אין לי שום מושג. רק שמועה אחת....
וכמו שציינת, כרגע הבעיה היחידה במודיעין זה חוסר מקומות עבודה קרובים, אילולי בעיה זו לא הייתי חושבת פעמיים.
ההורים שלי חזרו לא מזמן מביקור שם וממש התלהבו. המקום שקק משפחות מטיילות, והמון ילדים..... הכל נראה יפה מסביב, פריחה מדהימה..
תודה על כל האינפורמציה והבירורים.
סירופ_מייפל*

איפה לגור

קצת בירורים.
במקרה פגשתי היום שני אנשים עם ילדים שגרים במודיעין.
שניהם אומרים שאין ממש אזורים טובים יותר או פחות. בתים פרטיים עם גינות אולי טיפה קשה למצוא אבל דירה בבניין בקומה ראשונה עם דירה זה לא קשה.
ביישובים הקרובים "מכבים" ו"רעות" יש בתים פרטיים, אבל יותר קשה למצוא. אם יהיה לכם רחוב ספציפי בשכונה מסויימת תרשמי לי ואברר.
לגבי חינוך, כל בתי הספר -+ אותו הדבר. יש תחושה בעיר שהחינוך מרכזי. הכיתות גדולות (35 ילדים)...
דיברתי עם אב ששני ילדים לומדים בבית ספר שנקרא "יחד". בית ספר של חילוניים ודתיים. יש בו ילדים גם מארה"ב וצרפת. גם שם הכיתות כבר גדולות. החינוך נחשב בערך באותה רמה של שאר בתי הספר אך רמת האלימות קטנה מאשר באחרים. האב מאוד מרוצה. אישתו מורה באחד מבתי הספר בעיר ובכל זאת הם בחרו בבית הספר "יחד".
העיניין הוא שצריך להרשם ממש עכשיו והביקוש גדול. צריך לענות לשאלון מסויים בו שואלים למה רוצים שילדיכם ילמדו ב"יחד"...
שמש_זורחת*

איפה לגור

תודה סירופ מייפל, אני שמחה לשמוע שמערכת החינוך די אחידה בעיר, זה אומר שאין צורך להתמקד באיזור מסויים בעיר. לגבי "יחד" אני לא מעוניינת בסוג כזה של בי"ס, למרות ששמעתי שהוא טוב.
עכשיו אני מחפשת מידע לגבי מבשרת ו/או ישובים אחרי באזור. אני ממש לא מכירה את האזור, ומנסה כרגע "ללמוד" את המפה. לגבי מבשרת, יש איזורים שכדאי להתרחק מהם?
אני הייתי מעדיפה את מודיעין אבל יש את בעית מציאת העבודה בתוך מודיעין.....
שיפון_1*
הצטרפות: 22 פברואר 2005, 14:31

איפה לגור

שליחה על ידי שיפון_1* »

אני גרה בעין כרם השייכת מוניציפלית לירושלים, אבל בטווח הנוח ממרכז העיר והאינטנסיביות של ירושלים. עין כרם עצמה מדהימה ביופיה יש בה תרבות מקומית וטבע מכל עבר. חוץ מזה יש את אזור עמק האלה שהוא איזור מאוד מתפתח ומכונה גם הפרובאנס הישראלי. לא הבנתי אם אתה מחפשים לקנות או לשכור בשני המיקרים טווח המחירים הוא סביר. מבשרת ומודיעין הן ערים חביבות אבל מוגבלות מבחינת מעופן. בכל מקרה בהצלחה ונחיתה רכה- גם אנחנו חזרנו מחו"ל לפני שלוש שנים במובן מסויים נחתנו ממש רק לפני חצי שנה.
מבשרתית_לשעבר_מודיעינית_בהווה*
הצטרפות: 01 מרץ 2005, 22:19

איפה לגור

שליחה על ידי מבשרתית_לשעבר_מודיעינית_בהווה* »

שלום שמש.
כמו שמעיד עלי שמי - אנחנו עברנו לפני כחצי שנה ממבשרת, שם גרנו במשך חמש שנים, למודיעין. יש לנו שני ילדים - בני חמש ושנתיים.
אספר לך קצת על מבשרת, וקצת על מודיעין:
את מבשרת, שהלהיבה אותה לפני שעברנו איליה (היום אני ממש לא מבינה למה) - בסופו של דבר ממש לא אהבנו. זהו מקום ממש לא ידידותי לילדים, מהמון סיבות, חלקן קטנות וחלקן משמעותיות:
נגישות ה"חוץ" לבית קשה, ואני אסביר: בגלל המבנה הטופוגרפי (ההררי) יש בה, כמו בירושלים, הרבה מאוד עליות/ירידות, וקשה, למשל, לטייל עם אופניים. לבן החמש שלנו זה מאוד הפריע.
אין במבשרת איזורים ירוקים משמעותיים, אין גני משחקים נורמלים, מה שיש שבור וישן ומוזנח (שמעתי שעכשיו יש איזה שנייים חדשים קטנים אבל נחמדים) ואנחנו הגענו למצב שהיינו נוסעים עד ירושלים בשביל בילוי של אחה"צ בגן שעשועים...
חינוך: בתי הספר והגנים הרגילים - רגילים. שום דבר מעבר. אין כמעט מסגרות עם קצת יותר חשיבה מהסטנדרט. הכרתי מקרוב כמה גני מועצה (טרום חובה וחובה) ואיכות כח האדם שם היתה... איך לומר מבלי להשמע גסה מדי... ירודה למדי. כך גם, לפחות משמועות, לגבי בתי הספר היסודיים.
מה שכן, יש שם בית ספר חדש (שלמעשה ממוקם באחד מקיבוצי האיזור אבל רב הילדים הם ממבשרת), בית ספר פתוח, שאינו רשמי של משרד החינוך (אבל מוכר על ידו), שהוקם לפני כשנתיים על ידי קבוצת הורים אכפתיים, והוא מאוד מצליח ומקבל הדים מצויינים. יש שם כיתות מגן טרום חובה עד ד'.
מגורים: יש כל מני. יש איזורים יותר צעירים ויותר חדשים, ויש חלק ותיק יותר. הישוב מאוד התרוגני מבחינה סוציואקונומית. המחירים של בתים לקניה הם בשמיים.

מודיעין:
אנחנו פה כאמור חצי שנה ומאוד אוהבים את העיר. אני מרגישה שלילדים זה ממש שינוי מבורך: האוירה ה"שכונתית", הפארקים המשגעים בכל פינה (בדיוק התפרסם שזוהי העיר הכי ירוקה בארץ מבחינת יחס בין שטח ירוק לשטח בנוי).
אנחנו מאוד מרוצים מהמסגרת החינוכית שלהם, ויש פה כמה אופציות לא רעות.
עבודה - נכון זו בעיה, אבל תלוי כמובן באיזה תחום. לנו אישית זה לא מפריע בגלל סוג המקצועות שלנו.
מבחינת מחירים של דיור - לקנות הרבה הרבה יותר זול פה מבמבשרת. (אע"פ שלאחרונה יש איזו מגמה של עליית מחירים, לפי פרסומים). לשכור - גם יותר זול, אולי בצורה קצת פחות משמעותית.
זהו בערך - אבל אם בא לך לשמוע קצת יותר בפירוט השאירי את כתובת הדוא"ל שלך ואני אצור איתך קשר בשמחה.
בהצלחה וברוכים השבים לארץ.
שמש_זורחת*

איפה לגור

שיפון 1 תודה על המידע, עין כרם היתה יכולה להיות נהדרת עבורנו בגלל המיקום, אבל הבנתי שמאוד מאוד יקר שם. אנחנו מתכננים לשכור וצריכים דירת 4 חדרים (לפחות), ונראה לי שהתקציב הוא 600 דולר לחודש....בערך. אז עין כרם יורדת לא?
מבשרתית לשעבר_ מודיעינית בהווה, המידע שנתת מאוד מועיל, מחזק את דעתי שמבשרת פחות מתאימה לי.
במודיעין הבנתי שעבודה ניתן למצוא רק בחינוך ושזקוקים למטפלות ומנקות, לא התחומים שלי. זו בהחלט בעיה קשה כי בנוסף אני רוצה רק חצי משרה, ואני חייבת לעבוד! אולי אפתח דף איך למצוא עבודה במודיעין ;-)
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

איפה לגור

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

אם יש למישהו פרטים על מגורים באיזור בית ינאי,אשמח מאוד לשמוע.
נגישות לתל אביב,תחבורה ציבורית,מחירים,אוכלוסיה,אוירה,ובעיקר-טיפים למציאת בתים,שכן הבנתי שהם נחטפים
ושקש למצוא בדרכים הקונבנציונליות (לוח מודעות,עיתון וכו')
תודה @}
עירוניתתתת*
הצטרפות: 08 מרץ 2005, 20:57

איפה לגור

שליחה על ידי עירוניתתתת* »

משפחה צעירה מחפשת בית כפרי ונעים ברדיוס של 40 דקות מת"א. המצב דל משהו, לוחות הנדלן ומאגרי המידע באינטרנט לא מספקים לנו אפשרויות, והיום נסענו לסיבוב כפרי וירוק ולוחות המודעות רובם, מכוסים במודעות של משפחות כמו שלנו, שמחפשות ...כך שאם...במקרה...יש למישהו איזה מידע לתרום אשמח ואודה מאד!
מתעניינת*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 21:26

איפה לגור

שליחה על ידי מתעניינת* »

מישהו יודע אלו קיבוצים באזור אצבע הגליל משכירים דירות,
ומה המחירים הממוצעים לדירות שם? תודה.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

איפה לגור

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מישהו יודע אלו קיבוצים באזור אצבע הגליל משכירים דירות
כולם :-)
תתקשרי למזכירות של כל אחד מהקיבוצים ותבקשי שיפנו אותך למי שאחראי שם על הנושא.
מתעניינת*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 21:26

איפה לגור

שליחה על ידי מתעניינת* »

תודה, יונת. @}
נעה_כהנא*
הצטרפות: 20 יולי 2004, 23:31
דף אישי: הדף האישי של נעה_כהנא*

איפה לגור

שליחה על ידי נעה_כהנא* »

האם מישהו מכיר קיבוצים הקרובים לצומת יגור (חוץ מקיבוץ יגור) בהם ניתן לשכור דירה לתקופה קצרה של כחודשיים?
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

איפה לגור

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

האם מישהו מכיר קיבוצים הקרובים לצומת יגור (חוץ מקיבוץ יגור) בהם ניתן לשכור דירה לתקופה קצרה של כחודשיים?
אני יודעת שבשער העמקים יש דירות להשכרה, אני לא יודעת לגבי תקופת השכירות..
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

איפה לגור

שליחה על ידי יעל_צ* »

אני יודעת שבשער העמקים יש דירות להשכרה,
בשער העמקים אפשר לברר את זה בטלפון 04-9839300
מיצי_פיצי*
הצטרפות: 30 מאי 2003, 08:14
דף אישי: הדף האישי של מיצי_פיצי*

איפה לגור

שליחה על ידי מיצי_פיצי* »

אם אתם גרים במקום שבו הילדים משחקים ברחוב/מגרש/שדה בקלאס, חבל, שלוש מקלות, מחבואים, גוגואים וכו', בבקשה תודיעו לי כי אני רוצה לגור בדיוק שם!
עירוניתתתת*

איפה לגור

אור שמש, האם גן יבנה קרוב לרכבת? אנחנו בעלי רכב אחד ואני מקבלת רושם שקשה מאד לגור בכפר בלי שני רכבים או לחילופין תחבורה ציבורית נוחה ומהירה.
מהו זמן הנסיעה לת"א בשעות העומס?
בקיצור, אשמח לקבל עוד פרטים
תודה!
אני_רתם*
הצטרפות: 22 מרץ 2005, 12:14

איפה לגור

שליחה על ידי אני_רתם* »

לשואלים בקשר לבית ינאי - אני גרה בכפר ויתקין. כאן יש יותר דירות להשכרה ובתים בהרחבה. אתם מחפשים לקנות בבית ינאי? או להשכיר? די קשה למצוא כי זה ישוב קטן מאד, על הים מאד ויקר מאד... האם אתם מכירים את האיזור?
אשמח לעזור.
אני_רתם*
הצטרפות: 22 מרץ 2005, 12:14

איפה לגור

שליחה על ידי אני_רתם* »

עירוניתתת
אני מכפר ויתקין - יש כאן כל מיני דירות להשכרה. גם באיזור בכלל - חופית, בית חירות, אלישיב וגם מעט קרוב יותר לתל אביב - תל מונד, עין ורד והסביבה.
הייתם כאן? בדר"כ ללא פקקים לוקח 30 דקות להגיע לת"א. עם הפקקים זה יכול לקחת שעה ובשעה 8:30 זה אפילו יכול לקחת שעה וחצי - אבל לפי עניות דעתי ניתן לצאת רבע שעה לפני כן ולהקדים את הפקק או לצאת (אם יש אפשרות) חצי שעה מאוחר יותר ולאחר את הפקק.
לוחות המודעות מתעדכנים כל הזמן ושווה להגיע ולראות שוב. מקווה שעזרתי.
דרך אגב - מספיקה לכם דירת 2 חדרים גדולה ומרווחת עם חצר וכניסה נפרדת? כי זה מה שאני אישית יכולה להציע.
עירוניתתתת*

איפה לגור

קודם כל תודה על ההתיחסות.
אנחנו מחפשים בית להשכרה. ראינו בשבוע שעבר בית בכפר ויתקין, ואני חייבת להודות שקשה לי עם המשקים שבונים עליהם מקסימום יחידות דיור על השטח, ואין שום מרחב, ופרטיות. אחרי הכל אנחנו רוצים לעזוב את העיר כדי להתרחק קצת מצפיפות... המקום עצמו נעים ואנחנו בהחלט מתכוונים להמשיך לחפש באזור.
2 חדרים זה קטן לנו, בחמשת חודשים האחרונים אנחנו כבר ארבע נפשות...
בכל מקרה, אשמח מאד לקבל עידכונים מהאזור.
פורים שמח!!!
איילת_כבר_אמא*
הצטרפות: 23 דצמבר 2004, 01:27

איפה לגור

שליחה על ידי איילת_כבר_אמא* »

ההולכת בדרכים.
אני לא יודעת כמה אנשים אתם או את. אבל אם את לבד, אני יכולה להמליץ לך על שתי דרכים לחיפוש דירה :
  1. לשאול מדי פעם את בעל המכולת ואפילו להשאיר אצלו הודעה.
  2. ללכת לקמפוס של המככלה הימית במיכמורת, שם על לוח המודעות מתבצע השוק האמיתי של הדירות.
בהצלחה @}
איילת_כבר_אמא*
הצטרפות: 23 דצמבר 2004, 01:27

איפה לגור

שליחה על ידי איילת_כבר_אמא* »

עירוניתתת

הייתי ממליצה לך, לבדוק שכונת נוה - חיים בחדרה. אומנם גרתי שם רק כ 3 חודשים, אך הייתה זו תקופה של גן עדן. זו שכונה שנמצאת בין כביש החוף לפסי רכבת. ענתיקה !!!!!!!! בתים ישנים משנות ה50 שרבים מהם נמצאים על שטח של דונם וחצי ! השכונה עצמה מוזנחת ובכך היופי שלה. זול, שקט מאוד בלילה ! כלבים וחתולים רובצים לפני הכניסה לבתים, עצים עתיקים גדלים ללא מפריע,עשביית פרא, שכונה הטרוגנית זקנות תימניות, סטודנטים צעירים שגילו את נפלאות השכונה,משפחות צעירות שירשו את הבתים וכו'.
יתרונות בין 7 ל20 דקות הליכה ברגל לרכבת. השכונה נמצאת בכניסה לעיר אז אין פקקים. 15 דקות נסיעה ברכב לשוק בחדרה שהחברה האתיופית מראה נוכחות יפה: חנויות תבלינים, בדים, בגדים, מנשאים. שוק ירקות קטן אך מעניין (אפילו עלי חוביזה מוכרים שם !) .
גם הים לא רחוק במיוחד.
אז אם אתם בקטע של חינוך ביתי, לדעתי זה מושלם. אם לא אז באמת כדאי לבדוק מה מצב של הגנים שם. אני יודעת שיש בחדרה ביה"ס דמוקרטי.
בהצלחה :-)
שמש_זורחת*

איפה לגור

אחרי שבדקנו כמה אופציות למגורים, כנראה שזו תהיה מבשרת, בעיקר בגלל הקרבה לעבודה. אז למי שיש טיפים, עצות, לגבי איזורים במבשרת שמומלצים יותר או מומלצים פחות.... אשמח לדעת.
מיה_גל*
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

איפה לגור

שליחה על ידי מיה_גל* »

אנחנו שתי משפחות שמחפשות מקום לגור בו בצוותא, להתחיל לחיות חיי שבט ולחנך את בנותינו בבית.
מחפשים בסביבות חיבת ציון, חרב לאת, כפר ויתקין וכו'.
רצוי שיהיו שתי יחידות דיור על אותה נחלה, אבל בהחלט בא בחשבון לשכור בית אחד מספיק גדול לכולנו (נגיד 6 חדרים).
אם מישהו מכיר כזה מקום או יכול לתת טיפים לחיפוש, מלבד החיפוש ברשת, אשמח לשמוע :-)
תודה
ההולכת_בדרכים*

איפה לגור

ל אני רתם ו איילת כבר אמא-אנחנו זוג,מחפשים בית להשכרה עם 3-4 חדרים,בתקציב של עד 700 דולר,ולאחר סיבובים באיזור מכמורת יותר
נראית לנו מבית ינאי.התרשמנו שהאוירה שם יותר קהילתית ופחות נובו-רישית...ויתקין מקום נהדר,אבל נורא רוצים ממש ליד הים.
בינתיים יש לנו רכב אחד,לכן חשובה לנו גם הקרבה לכביש החוף (אוטובוסים,מוניות שירות...האם זה ריאלי בכלל?)
יש לנו 3-4 חודשים שבהם חייבים למצוא בית (מצפים ללידה),נראה לכם סביר?
אני בהחלט אשתמש בעצות.מוזר הקטע הזה של המכללה הימית...תודה @}
עירוניתתתת*

איפה לגור

להולכת בדרכים, אנחנו מחפשים כנראה את אותו בית...אותן העדפות, רכב 1, רק שאנחנו כבר ארבע נפשות (שני בנים בן 5 ובן חצי שנה) וגם לנו יש אילוצי זמן (בספטמבר הגדול צריך להתחיל גן חובה ואנחנו לא רוצים לטרטר אותו באמצע השנה אם נצליח) בכל מקרה אם ניתקל בבית שקטן לנו מדי אעדכן אותך ובכלל, אפשר להחליף חוויות....
כבר ראינו בית אחד בויתקין ולא התאהבנו. ואין ספק שמכמורת ובית ינאי (הפלצני אך קסום) עושים לנו את זה יותר.
אסנת*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 21:36

איפה לגור

שליחה על ידי אסנת* »

למרוששת - תנסי בקציר, זה ישוב קהילתי ובו כ-700 משפחות. הוא נמצא מאוד קרוב למחלף עירון של כביש 6 מה שהופך את הגישה למרכז נגישה ביותר.הישוב ממוקם בתוך הקו הירוק.
מגרש עולה כ-60,000$ כולל פיתוח ומנהל.
הנוף מדהים ויש גישה בקלות לכל מקום.
בהצלחה
עירוניתתתת*

איפה לגור

ותודה לאיילת-כבר-אמא, נבדוק את האזור
ההולכת_בדרכים*

איפה לגור

הי עירונית.אני בהחלט אשמח להחליף מידע ולחשוב ביחד.
מאחר ואני מבינה שאתם לא סגורים דווקא על איזור מסוים,יש הרבה רעיונות.
למשל כל האיזור שסביב כפר סבא,הוד השרון...יש שם הרבה מושבים ושכונות כפריות,וקרוב לאוטובוסים
ולרכבת.או מושבים באיזור פתח תקווה,ראש העין.לכי לפי התחנות של הרכבת...
אם בא לך את יכולה לכתוב לי בדף הבית.
עירוניתתתת*

איפה לגור

הי להולכת
אנחנו לא סגורים במובן של מושב אחד מסויים, אבל יש לנו העדפה ברורה לקירבת הים, כך שפ"ת, ראש העין לא רלוונטי.
אנחנו מתכננים מסלול תליית שלטים בקרוב, נראה מה זה יניב...
מתי את אמורה ללדת?
ההולכת_בדרכים*

איפה לגור

באוגוסט.
מי יודע ,אולי נפגש ליד לוח מודעות...
סירופ_מייפל*

איפה לגור

שלום שמש. סוף סוף יצא לי לראות מה קורה כאן.
לגבי מבשרת. באופן מאוד כללי שמעתי שפחות מומלץ לגור בשכונה ג'. אני לא בטוחה לגבי שכונה ב'.
יהיו לכם 2 מכוניות? יש איזור חדש במבשרת הנקרא "רכס חלילים" אך עד שמוצאים שם אוטובוס...
אם יש לכם מקומות יותר ספיציפים אשמח לשאול חברים.
בהצלחה.
שמש_זורחת*

איפה לגור

תודה סירופ מייפל. רשמתי לעצמי לגבי שכונה ג'. יהיו לנו שני רכבים בטוח, לא נראה לי שאפשר להסתדר אחרת. אבדוק במפה לגבי רכס חלילים. אין לנו מקומות ספציפיים, אבל חשוב לנו בי"ס ספר יסודי טוב..
עירוניתתת*
הצטרפות: 07 אפריל 2005, 20:20

איפה לגור

שליחה על ידי עירוניתתת* »

הקטע של 2 רכבים מלחיץ אותי...אין לנו שום אפשרות לרכוש ולתחזק רכב נוסף. אני עצמאית וכרגע רב הזמן בחופשת לידה, אבל אני מקבלת את הרושם שגם בתוך הכפר/מושב, בפרט כשיש ילדים, גנים, חוגים זה מאד קשה להסתדר בלי רכב צמוד.
כאמור אני עירוניתתת בדמי, כך שהזמינות מופנמת בי כל כך עד וקשה לי לדמיין מצב בו אני צריכה משהו ולא יכולה להגיע אליו רגלית...
תגובות?
ההולכת_בדרכים*

איפה לגור

מה אני אגיד לך,גם אותי זה מלחיץ העניין הזה.עד עכשיו הסתדרנו איכשהו עם הקפצות,ואני גם עובדת צמוד לבית.אבל מה נעשה כשיהיה לנו תינוק?
אני תוהה אם באיזור של מכמורת אפשר להסתדר איכשהו עם תחבורה ציבורית או טרמפים לתל אביב (בשביל האיש)
אם מישהו יכול לתת עצה מנסיונו אשמח מאוד.
עירוניתתת*

איפה לגור

האמת שבימים האחרונים הבנתי שללא רכב יש סיכוי לאומללות מסויימת, גם העבודה בת"א הופכת יותר אינטנסיבית בימים אלו ואני לא רוצה להקשות את המעבר לכפר יותר מדי...גם כך יש לא מעט התמודדויות, שזה בריא וחשוב ובשורה התחתונה סיכמנו שספטמבר לא צריך להיות הציר המרכזי בחיפוש אלא יותר שאיפה לחסוך קצת כסף ובעזרת השם (ומס הכנסה וביבי נתניהו...) נוכל לקנות בעתיד הלא מאד רחוק איזה ארבעה גלגלים והגה...
ההולכת_בדרכים*

איפה לגור

אם יש רכב אחד וגרים ליד רכבת,והעבודה בתל אביב ליד רכבת אז זו לא באמת אומללות
וההנאה של לגור במקום פתוח וירוק שווה את זה
אבל גם לתל אביב יש את היתרונות שלה...
אז מה ,בינתיים אתם יורדים מהעניין?
דווקא אנחנו מתחזקים בדעתנו שאפשר להסתדר במכמורת,אבל בעונה הזו קשה למצוא בית
והדד ליין הולך ומתקרב...
יוחננ_ית*
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

איפה לגור

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

אם יש רכב אחד וגרים ליד רכבת,והעבודה בתל אביב ליד רכבת אז זו לא באמת אומללות
הבעיה היא השכירות, שמאוד גבוהה במקומות שקרובים לרכבת (בנימינה ובית יהושע למשל).
עירוניתתת*

איפה לגור

אנחנו לא יורדים מהעניין אלא מעכבים אותו קצת. הדד ליין שלך הוא בהחלט בלתי ניתן לשינוי... וגם גידול של תינוק ממילא מתרכז רובו בבית ובסביבה הקרובה. אם אני לא טועה את גם עובדת מהבית או משהו כזה כך שבאמת יש לכם את כל הסיבות לעשות את המעבר עכשיו.
אצלינו הסיטואציה קצת שונה. בני בן ה 5 מן הסתם יקח חלק גם במסגרות יותר רחבות (חברים, חוגים, גן שלא נמצא תמיד במרחק הליכה) וגם העובדה שאני עובדת כעצמאית בעיקר בת"א בשעות שונות (ולפעמים משונות) גורמת לי לחשוב שזה יהיה אולי אפשרי אך מאד מסורבל עם רכב 1. אנחנו עדיין חולמים על מקום פתוח וירוק בלי בעיות חניה...ולכן אין לי ספק שנעשה את הצעד אבל עוד לא.
ההולכת_בדרכים*

איפה לגור

השאלה אם יש אחד מבני הזוג שעובד בשעות ובמקום קבועים ויכול להשתמש ברכבת ולהשאיר לשני
את הרכב רוב הזמן.
בקשר ליישובים ליד רכבת-גם ראש העין,כפר סבא,רחובות,באר יעקב-ויש בהם פינות ירוקות לרוב.
עירוניתתתת*

איפה לגור

לבעלי יש רכב מהעבודה והוא משתמש בו במשך היום כך שזו לא אופציה עבורי, רק בשעות אחה"צ והערב.
פלוני_אלמונית*

איפה לגור

מישהו יודע אם יש אופציה לשכור בית בקיבוץ/מושב בגליל העליון
לחודש או אפילו יותר במהלך יולי-אוגוסט?
איפה אפשר לברר על אפשרות כזאת?
ההולכת_בדרכים*

איפה לגור

אולי באמירים
מתלבטת*
הצטרפות: 28 מאי 2003, 11:16

איפה לגור

שליחה על ידי מתלבטת* »

אני אם לילד בן שנתיים ובהריון. כרגע גרה בישוב צמוד קרקע בשפלה בבית פרטי עם חצר, בקיץ הקרוב מתכוונת לעבור לאזור ירושלים על מנת להתקרב לעבודה.
מתלבטת מאד בין שמירה על איכות החיים של בית פרטי עם חצר במקומות כמו מבשרת ציון או מושב אורה או עמינדב. לבין וויתור על הקרקע לטובת איכות החינוך. למי שיש מידע רלוונטי שיכול לעזור - אודה
פלוני_אלמונית*

איפה לגור

אנחנו זוג נשוי +1 מתגוררים בהרצליה קרוב למקום העבודה , ושוקלים מעבר לבית פרטי בתל מונד.
מאוד רוצים בית קרקע אולם חסר לנו מידע לגבי איכות החינוך ועד כמה סובלים בבוקר בפקקים.
נודה מאוד לכל מי שיכול לסייע בהתלבטות זו.
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

איפה לגור

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

בישוב אורנית (לא רחוק מראש העין פתח תקווה) מגרש ופיתוח עולה 85,000 $.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

איפה לגור

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

והנה כתבה
דנה*
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

איפה לגור

שליחה על ידי דנה* »

אנו זוג מראשל"צ המחפש איכות חיים לילדות בגילאים עד 2-4 . אנו שוקלים לעבור למודיעין ומחפשים שיקולים בעד ונגד כאשר אין לנו עזרת הורים בסביבה הקרובה. בנוסף, רצינו לדעת האם הדרך למודיעין מסוכנת בשעות הערב במיוחד.
מתלבטים*
הצטרפות: 16 יוני 2005, 00:28

איפה לגור

שליחה על ידי מתלבטים* »

אנחנו זוג עם שני ילדים, הגדול עולה השנה לכיתה א, מחפשים מקום לגור - חושבים על איזור פרדס חנה-כרכור. איך מערכת החינוך באיזור ? איזה בתי ספר אפשריים קיימים ? ומה הנגישות לתל אביב מבחינת מרחק וכלי תחבורה ?
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

איפה לגור

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

אנחנו עוברים לכרכור עוד מעט..... :-)

מערכת החינוך באזור - תלוי איפה בדיוק ואת מי שואלים.
הבנתי שהבי"ס היסודי בכרכור הוא בסדר. אין לי מושג לגבי בתי ספר בפרדס חנה.
יש בחדרה את הבי"ס הדמוקרטי שיש לו שם טוב מאד.
חוץ מזה גנים - יש בכל הקיבוצים באזור גנים. המחירים משתנים - אבל בכל מקרה לא זול. אבל אין חופשות כמעט בכלל ויחס טוב של מטפלות-ילדים.

תיכונים - יש שני בתי ספר של הקיבוצים שנחשבים לטובים. אין לי מושג לגבי תיכונים בפ"ח-כרכור.

לתל אביב - הכי נוח ברכבת - בערך 3/4 שעה במאספת. עד הרכבת תלוי מאיפה בכרכור בערך רבע שעה נראה לי.
חוץ מזה יש אוטובוסים ומוניות שירות. אין לי מושג לגבי זמנים אבל פחות או יותר כל היום.

מקווה שעזרתי קצת...
מתלבטים*
הצטרפות: 16 יוני 2005, 00:28

איפה לגור

שליחה על ידי מתלבטים* »

תודה לפו של גיא על המידע. המעבר צפונה נדחה בנתיים בגלל אילוצים שונים. בנתיים בודקים את איזור המרכז - עולה על הפרק שכונת נווה עמל בהרצליה - האם מישהו יכול להגיב ?
שליחת תגובה

חזור אל “חברה”