רציתי להוסיף טיפ להורים טריים (עם תקציב מוגבל) שמתכוונים לקנות סלקל:
רוב הסלקלים מתאימים רק עד 9 קילו. מאחר ועד גיל שנה הילד חייב לשבת הפוך, אם הוא מגיע למשקל הזה לפני גיל שנה, אי אפשר להמשיך להשתמש בסלקל; כסא בטיחות משולב, כזה שמתאים עד 18 קילו וגם אפשר לעגן נגד הכיוון, מאד יקר (באזור 1000 ש"ח) וכסא בטיחות רגיל שעולה הרבה פחות (אפשר למצוא גם באזור ה300-400 ש"ח) עדיין לא מתאים, כי הילד לא יכול עדיין לשבת עם הפנים קדימה.
אני ממליצה (כאם לילד שעבר את ה 9 קילו הרבה לפני גיל שנה ), לבדוק מראש אם התינוקות במשפחה נוטים להיות גדולים במיוחד או רבעי עוף (אני למשל שקלתי 12 קילו בגיל שנה...) ואם כן, כדאי לחשוב מראש על האופציות הבאות:
- לקנות סלקל שמתאים עד 13 קילו (יש עכשיו סלקלים כאלה של מקסי קוזי בשילב, אני שלמתי על שלי 500 ש"ח) ואז לעבור בגיל שנה לכסא בטיחות רגיל. הסכום שתוציאו על שניהם יהיה שווה ערך פחות או יותר לעלות של כסא אחד משולב.
- לקנות כסא משולב שמתאים מגיל 0 עד 18 קילו (או יותר) ולוותר על הסלקל (אבל אז חשוב לבדוק שהכסא יהיה נוח לתינוק שרק נולד, שאפשר להשכיב אותו ושאפשר לחגור אותו בנוחות גם במושב הקדמי).
- לקנות סלקל במטרה שישמש רק לכמה חודשים, ואחר כך לקנות כסא משולב. כדי לחסוך בקניית הסלקל אפשר לקנות דגם זול, או יד שניה, או לשאול.