מעבר לאוכל מוצק
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
מעבר לאוכל מוצק
הי מיצי,כתבתי המון ונמחק.
בכל מקרה האם הוא מתפתח בהתאם לגילו ועולה יפה במשקל?
נסי להאכיל אותו עם כפית לך וכפיות לו, שהאח יאכיל, שיאכל מה שאתם אוכלים .
את יכולה לקרוא בלינק שקישרתי למעלה ממשרד הבריאות כתוב שם על מדוע לא כדאי להאכיל בבקבוק.
תתיעצי עם טובה קראוזה באומנות הלידה
וכמה לינקים מעניינים (חיפשתי האכלה בכפית) יש המון המון בנושא זה http://www.leida.co.il/message.asp?qt=14923
http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=199481
חפשי סרבן מוצקים או מוצקים בבקבוק או להאכיל בכפית או אוכל רק
יכול להיות שהוא לא לגמרי בשל למוצקים עדיין?
בכל מקרה האם הוא מתפתח בהתאם לגילו ועולה יפה במשקל?
נסי להאכיל אותו עם כפית לך וכפיות לו, שהאח יאכיל, שיאכל מה שאתם אוכלים .
את יכולה לקרוא בלינק שקישרתי למעלה ממשרד הבריאות כתוב שם על מדוע לא כדאי להאכיל בבקבוק.
תתיעצי עם טובה קראוזה באומנות הלידה
וכמה לינקים מעניינים (חיפשתי האכלה בכפית) יש המון המון בנושא זה http://www.leida.co.il/message.asp?qt=14923
http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=199481
חפשי סרבן מוצקים או מוצקים בבקבוק או להאכיל בכפית או אוכל רק
יכול להיות שהוא לא לגמרי בשל למוצקים עדיין?
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
-
- הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי
-
מעבר לאוכל מוצק
מה שכתוב על חלבון מהחי אינו עולה בקנה אחד עם המלצות משרד הבריאות . הם ממליצים להתחיל עוף והודו mashlim]מגיל 7 חודשים reshoni[/po].htm כפי שכבר כתבתי כאן.
-
מעבר לאוכל מוצק
מונו - עדכנתי למעלה לגבי חילוקי הדעות על החלבון מן החי.
את מוזמנת לערוך ולעדכן כראות עינייך
את מוזמנת לערוך ולעדכן כראות עינייך

-
מעבר לאוכל מוצק
מה שכתוב על חלבון מהחי אינו עולה בקנה אחד עם המלצות משרד הבריאות
גם אני מכירה את ההמלצה להימנע מחלבון חי עד גיל שנה. שמעתי אותה מד"ר נעה פרנקל.
בתור אחת שלא ממש מתרגשת מהמלצות משרד הבריאות (ילדה לא מחוסנת) אני מעדיפה לנהוג משנה זהירות בתחום הזה, ובמקרים של מחלוקת אני בוחרת את הדעה הזהירה יותר וחושפת לאוכל מאוחר יותר.
כתבתי שם שפירות הדר אינם מומלצים בגלל חומציותם. האם זה נכון?
לפי ורד זה בגלל שהם גם אלרגניים. אני אעדכן למעלה.
גם אני מכירה את ההמלצה להימנע מחלבון חי עד גיל שנה. שמעתי אותה מד"ר נעה פרנקל.
בתור אחת שלא ממש מתרגשת מהמלצות משרד הבריאות (ילדה לא מחוסנת) אני מעדיפה לנהוג משנה זהירות בתחום הזה, ובמקרים של מחלוקת אני בוחרת את הדעה הזהירה יותר וחושפת לאוכל מאוחר יותר.
כתבתי שם שפירות הדר אינם מומלצים בגלל חומציותם. האם זה נכון?
לפי ורד זה בגלל שהם גם אלרגניים. אני אעדכן למעלה.
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מעבר לאוכל מוצק
סיגל ב, מבינה, אבל מצד שני הבקבוק הוא רק שלב קצרצר בדרך לכוס.
בכל מקרה, הגור לא להוט גם אחרי הבקבוק...
מונו, הוא בן 9 חודשים ולא שקלנו אותו מגיל 4 חודשים בערך, אבל הוא בהחלט מתפתח בהתאם לגילו, ניכר שעולה במשקל, ומגלה התעניינות רבה במזון. כפי שכבר כתבתי למעלה, אם הוא לא היה מתעניין זה לא היה מטריד אותי, רק שהוא מאד מאד מתעניין, אבל מתעקש לבד. אני מניחה שבקרוב הוא יישב וזה בטח יעזור.
למה להתייעץ עם טובה, נראה לך שזה בעייתי?
בכל מקרה, הגור לא להוט גם אחרי הבקבוק...
מונו, הוא בן 9 חודשים ולא שקלנו אותו מגיל 4 חודשים בערך, אבל הוא בהחלט מתפתח בהתאם לגילו, ניכר שעולה במשקל, ומגלה התעניינות רבה במזון. כפי שכבר כתבתי למעלה, אם הוא לא היה מתעניין זה לא היה מטריד אותי, רק שהוא מאד מאד מתעניין, אבל מתעקש לבד. אני מניחה שבקרוב הוא יישב וזה בטח יעזור.
למה להתייעץ עם טובה, נראה לך שזה בעייתי?
-
מעבר לאוכל מוצק
הי מיצי
נראה לי שאת מוטרדת ולכן הצעתי לך להתיעץ בפורום בו תזונאית שכמה שנים עובדת עם נושא מוצקים ויש לה נסיון רב בנושא יכולה לעזור@}
אני לא ממליצה להתרגש מהמלצות משרד הבריאות. אני בעד לבחון כל נושא לגופו. אבל דווקא במקרה הזה אני מסכימה עם ההמלצה. נראה לי שקצת עוף מכובס טחון הוא לא כזה עומס על מערכת העיכול של התינוקות, וכיוון שעלול להיווצר חוסר בברזל מעל גיל חצי שנה, ובגלל שרב האימהות כאן לא נותנות ברזל , ולא מומלצים מקורות ברזל אחרים כגון טחינה, סויה, שמרים אגוזים וכולי, יתר על כן ,לא כל תינוק אוהב לאכול קטניות , יש מקום בהחלט לתת עוף והודו לדעתי.
נראה לי שאת מוטרדת ולכן הצעתי לך להתיעץ בפורום בו תזונאית שכמה שנים עובדת עם נושא מוצקים ויש לה נסיון רב בנושא יכולה לעזור@}
אני לא ממליצה להתרגש מהמלצות משרד הבריאות. אני בעד לבחון כל נושא לגופו. אבל דווקא במקרה הזה אני מסכימה עם ההמלצה. נראה לי שקצת עוף מכובס טחון הוא לא כזה עומס על מערכת העיכול של התינוקות, וכיוון שעלול להיווצר חוסר בברזל מעל גיל חצי שנה, ובגלל שרב האימהות כאן לא נותנות ברזל , ולא מומלצים מקורות ברזל אחרים כגון טחינה, סויה, שמרים אגוזים וכולי, יתר על כן ,לא כל תינוק אוהב לאכול קטניות , יש מקום בהחלט לתת עוף והודו לדעתי.
מעבר לאוכל מוצק
מיצי,
הקטנה שלי גם בת 9 חודשים ובדיוק כמו אצל בנך מסרבת לתת לי להאכיל אותה, אני אישית לא מתרגשת מכך, נהפוך הוא אני רואה בכך צעד חשוב בהתפתחותה, היא מגלה את עצמאותה ואף דורשת אותה וזה מקסים בעיניי. מה שכן שמתי לב שכאשר אני מגישה לה כמות גדולה של אוכל היא אכן מתלהבת מאוד ומהמהומה שהיא עושה מעט מאוד מסיים את דרכו בפיה, לכן אני מניחה לה בצלחת כלפעם שתיים שלוש חתיכות אוכל וכך לאט ובסבלנות היא מסיימת את ארוחתה.
בהצלחה ובתיאבון
<מצטרפת לעמדתה של סיגל ב, אם ישנם חילוקי דעות לגביי מועד הוספת מזון מסויים עדיף לחכות, הכרה מאוחרת של מזונות (לדעתי) את בה סכנה כמו בהצגה מוקדמת, ובאשר לנושא הברזל, ישנם מספיק דברים בעולם הצומח שעשירים בברזל (אבוקדו, אפונה, פירת יבשים, שקדים ועוד) >
הקטנה שלי גם בת 9 חודשים ובדיוק כמו אצל בנך מסרבת לתת לי להאכיל אותה, אני אישית לא מתרגשת מכך, נהפוך הוא אני רואה בכך צעד חשוב בהתפתחותה, היא מגלה את עצמאותה ואף דורשת אותה וזה מקסים בעיניי. מה שכן שמתי לב שכאשר אני מגישה לה כמות גדולה של אוכל היא אכן מתלהבת מאוד ומהמהומה שהיא עושה מעט מאוד מסיים את דרכו בפיה, לכן אני מניחה לה בצלחת כלפעם שתיים שלוש חתיכות אוכל וכך לאט ובסבלנות היא מסיימת את ארוחתה.
בהצלחה ובתיאבון

<מצטרפת לעמדתה של סיגל ב, אם ישנם חילוקי דעות לגביי מועד הוספת מזון מסויים עדיף לחכות, הכרה מאוחרת של מזונות (לדעתי) את בה סכנה כמו בהצגה מוקדמת, ובאשר לנושא הברזל, ישנם מספיק דברים בעולם הצומח שעשירים בברזל (אבוקדו, אפונה, פירת יבשים, שקדים ועוד) >
-
מעבר לאוכל מוצק
ליאם, המשפט האחרון שאמרת, מראה בצורה מצערת שלא קראת את מה שכתוב כאן בדף או שלא הבנת אותו.
שקדים זה אחד המזוונות האלרגנים ביותר שיש
פירות יבשים ממש לא כדאי לתת לפני גיל שנה!
התיחסתי לקטניות.
אם אנשים בוחרים בדרך מסויימת תוך שהם מבינים מה הם עושים, יופי . מגוחך בעיני לקחת המלצות של משרד הבריאות ולזרוק אותם רק כי הם של משרד הבריאות.
פירות יבשים ממש לא כדאי לתת לפני גיל שנה!
התיחסתי לקטניות.
אם אנשים בוחרים בדרך מסויימת תוך שהם מבינים מה הם עושים, יופי . מגוחך בעיני לקחת המלצות של משרד הבריאות ולזרוק אותם רק כי הם של משרד הבריאות.
מעבר לאוכל מוצק
חלילה איני אומר שיש לזרוק את המלצות משרד הבריאות רק מעצם היותם כאלה, רק כתבתי שבמקרה של ספק לדעתי עדיף לפנות לעמדת המחמירים.
מראה בצורה מצערת שלא קראת את מה שכתוב כאן בדף או שלא הבנת אותו. (דווקא בהבנת הנקרא קיבלתי ציון טוב...)
שקדים נחשבים מאוד אלרגנים? אולי התכוונת לשומשום? אני מכירה המלצות רבות על מתן שקדיה לפני גיל שנה. ומה באשר לפירות יבשים? מה לא לפני גיל שנה? חוץ מזה יש עוד מזונות עשירים בברזל אם תהיי מעוניינת אני אשמח לרשומם.
מראה בצורה מצערת שלא קראת את מה שכתוב כאן בדף או שלא הבנת אותו. (דווקא בהבנת הנקרא קיבלתי ציון טוב...)
שקדים נחשבים מאוד אלרגנים? אולי התכוונת לשומשום? אני מכירה המלצות רבות על מתן שקדיה לפני גיל שנה. ומה באשר לפירות יבשים? מה לא לפני גיל שנה? חוץ מזה יש עוד מזונות עשירים בברזל אם תהיי מעוניינת אני אשמח לרשומם.
-
מעבר לאוכל מוצק
השאלה מדוע הספק בכלל? האם הספק מתוך הכרות אישית או מקצועית המאפשרת לסמוך על ההמלצות הללו? שקדים הם אחד מעשרת המזונות האלרגנים ביותר. גם שומשום. נכון, יש המלצות עליהם פה ובאתרים אחרים . זאת הנקודה שלי בדיוק. אז מה?
אז מה אם ממליצים עליהם? השאלה מי ממליץ ומה כל אדם מחליט לעשות עם ההמלצות.
פירות יבשים עשירים מאד בסוכר. כמו כן בגלל תנאי האיחסון שלהם הם לא מומלצים לתינוקות. יתר על כן רובם עוברים את תהליך היבוש שלהם עם גופרית.
נכון, יש המון מאכלים עשירים בברזל. אבל מתוך מה שעדיף לתינוקות לאכול יש את המלצת הבריאות ואני חושבת שהיא מתאימה מאד.
אני מצטערת שאני נשמעת תוקפנית . אני מרגישה שאמירות בלתי מבוססות נשמעות כאן וחשוב לי, גם למען הקוראים הפאסיבים להסביר את ההגיון מאחורי הדברים.
אז מה אם ממליצים עליהם? השאלה מי ממליץ ומה כל אדם מחליט לעשות עם ההמלצות.
פירות יבשים עשירים מאד בסוכר. כמו כן בגלל תנאי האיחסון שלהם הם לא מומלצים לתינוקות. יתר על כן רובם עוברים את תהליך היבוש שלהם עם גופרית.
נכון, יש המון מאכלים עשירים בברזל. אבל מתוך מה שעדיף לתינוקות לאכול יש את המלצת הבריאות ואני חושבת שהיא מתאימה מאד.
אני מצטערת שאני נשמעת תוקפנית . אני מרגישה שאמירות בלתי מבוססות נשמעות כאן וחשוב לי, גם למען הקוראים הפאסיבים להסביר את ההגיון מאחורי הדברים.
-
מעבר לאוכל מוצק
אני דווקא מכירה המלצה כן לתת פירות יבשים לתינוקות. אפשר לשים אותם קצת במים כדי להוריד את ריכוז הסוכרים וכדי לרככם. בעניין הייבוש בגופרית - בדיוק בגלל זה כדאי לקנות פירות יבשים אורגניים המיובשים באופן טבעי בשמש.
וכיוון שעלול להיווצר חוסר בברזל מעל גיל חצי שנה... יש מקום בהחלט לתת עוף והודו לדעתי.
עוף לא כל כך עשיר בברזל. הודו כן.
לא לפי מה שאני יודעת.
מגוחך בעיני לקחת המלצות של משרד הבריאות ולזרוק אותם רק כי הם של משרד הבריאות.
מונו,
בכך שכתבתי שאני לא מתרגשת מהמלצות של משרד הבריאות בהקשר הזה - לא התכוונתי שאני לא מתייחסת אליהן כלל, אני פשוט לא נותנת להן יותר משקל מאשר להמלצות אחרות.
לי נשמע שאת מעדיפה לתת להן יותר משקל מאשר המלצות של נטורופתים. זה כמובן לגיטימי וזו דרך אחת לשקול את הדברים.
יחד עם זאת, זו אינה דרכי.
אני מעמידה את כל ההמלצות יחד באותה שורה, ובוחרת בזו שעושה לי את הכי היגיון. בהקשר הזה כתבתי: ובמקרים של מחלוקת אני בוחרת את הדעה הזהירה יותר וחושפת לאוכל מאוחר יותר.
בדילמה של: תזונה עשירה בברזל לעומת הסיכון להעמיס על מערכת העיכול של תינוק עקב חשיפה מוקדמת לחלבון מן החי, אני אעדיף להעשיר את תזונתו של התינוק במזונות אחרים, למשל: עלים ירוקים כהים. שייק של תפוח ופטרוזילה לדוגמא יכול לעשות עבודה נהדרת.
(גם בירקות שבאים כעלים חשוב יותר מתמיד לקנות אורגני, כיוון שהם הכי מרוססים).
אני מרגישה שאמירות בלתי מבוססות נשמעות כאן וחשוב לי, גם למען הקוראים הפאסיבים להסביר את ההגיון מאחורי הדברים.
אני לא יודעת על איזה אמירות בלתי מובססות את מדברת - אני אשמח אם תתייחסי קונקרטית ותצביעי על אמירות כאלה כדי שנוכל להתייחס אליהן.
אני דווקא מכירה המלצה כן לתת פירות יבשים לתינוקות. אפשר לשים אותם קצת במים כדי להוריד את ריכוז הסוכרים וכדי לרככם. בעניין הייבוש בגופרית - בדיוק בגלל זה כדאי לקנות פירות יבשים אורגניים המיובשים באופן טבעי בשמש.
וכיוון שעלול להיווצר חוסר בברזל מעל גיל חצי שנה... יש מקום בהחלט לתת עוף והודו לדעתי.
עוף לא כל כך עשיר בברזל. הודו כן.
לא לפי מה שאני יודעת.
מגוחך בעיני לקחת המלצות של משרד הבריאות ולזרוק אותם רק כי הם של משרד הבריאות.
מונו,
בכך שכתבתי שאני לא מתרגשת מהמלצות של משרד הבריאות בהקשר הזה - לא התכוונתי שאני לא מתייחסת אליהן כלל, אני פשוט לא נותנת להן יותר משקל מאשר להמלצות אחרות.
לי נשמע שאת מעדיפה לתת להן יותר משקל מאשר המלצות של נטורופתים. זה כמובן לגיטימי וזו דרך אחת לשקול את הדברים.
יחד עם זאת, זו אינה דרכי.

אני מעמידה את כל ההמלצות יחד באותה שורה, ובוחרת בזו שעושה לי את הכי היגיון. בהקשר הזה כתבתי: ובמקרים של מחלוקת אני בוחרת את הדעה הזהירה יותר וחושפת לאוכל מאוחר יותר.
בדילמה של: תזונה עשירה בברזל לעומת הסיכון להעמיס על מערכת העיכול של תינוק עקב חשיפה מוקדמת לחלבון מן החי, אני אעדיף להעשיר את תזונתו של התינוק במזונות אחרים, למשל: עלים ירוקים כהים. שייק של תפוח ופטרוזילה לדוגמא יכול לעשות עבודה נהדרת.
(גם בירקות שבאים כעלים חשוב יותר מתמיד לקנות אורגני, כיוון שהם הכי מרוססים).
אני מרגישה שאמירות בלתי מבוססות נשמעות כאן וחשוב לי, גם למען הקוראים הפאסיבים להסביר את ההגיון מאחורי הדברים.
אני לא יודעת על איזה אמירות בלתי מובססות את מדברת - אני אשמח אם תתייחסי קונקרטית ותצביעי על אמירות כאלה כדי שנוכל להתייחס אליהן.
-
מעבר לאוכל מוצק
מונו נוקי, תודה
.
רק טוב, אין לי בעיה עם זה שהוא מתעקש לאכול בידיים, אלא עם זה שנראה שהוא רוצה לאכול הרבה יותר ממה שהוא מסוגל, בקואורדינציה-בחיתולים שלו, להכניס לפה, ושזה מטריד אותו.
היום חשבתי, שיכול להיות שכשיישב הוא כן ייתן לנו להאכיל אותו, כי יש יותר שליטה בנוחה של ישיבה, מאשר באכילה בזרועותינו או על טרמפולינה (שם הייתי מנסה להאכיל אותו בהתחלה).
ואפרסקי ם, אני תמיד חשבתי ששקדיה נמצאת באותו המקום עם בוטנים ושומשום, ברשימה של מזונות אלרגניים במיוחד.

רק טוב, אין לי בעיה עם זה שהוא מתעקש לאכול בידיים, אלא עם זה שנראה שהוא רוצה לאכול הרבה יותר ממה שהוא מסוגל, בקואורדינציה-בחיתולים שלו, להכניס לפה, ושזה מטריד אותו.
היום חשבתי, שיכול להיות שכשיישב הוא כן ייתן לנו להאכיל אותו, כי יש יותר שליטה בנוחה של ישיבה, מאשר באכילה בזרועותינו או על טרמפולינה (שם הייתי מנסה להאכיל אותו בהתחלה).
ואפרסקי ם, אני תמיד חשבתי ששקדיה נמצאת באותו המקום עם בוטנים ושומשום, ברשימה של מזונות אלרגניים במיוחד.
-
מעבר לאוכל מוצק
חשבתי ששקדיה נמצאת באותו המקום עם בוטנים ושומשום, ברשימה של מזונות אלרגניים במיוחד.
למיטב הבנתי (הלא מקצועית) שקדים אינה ידועים כאלרגניים. כמובן שיכול להיות שילד אחד למיליון יהיה אלרגי לשקדים, כמו שיכול להיות שילד אחד למיליון יהיה אלרגי לתפוח, אבל כפי שאני מבינה את ההמלצות בתחום, זה לא נחשב למזון אלרגני.
בוטנים לעומת זאת באמת ידועים כ- אלרגניים במיוחד.
עד כמה שאני מתרשמת, שומשום קרוב יותר באלרגיותו (או דווקא בסיכוי הנמוך לאלרגיה) לשקדים, ולא לבוטנים.
שוב, זו הבנתי הלא מקצועית.
לסיכום:
לפי ורד לב אפשר להציע שקדיה או טחינה לפני גיל שנה. בוטנים - רק אחרי גיל שנה.
לפי ד"ר נעה פרנקל אפשר להציע שקדיה, אפשר גם בהמשך אחרי שכבר אוכלים כמה דברים לנסות טחינה ולראות את התגובה לזה. מבחינתה, למעט ירקות ופירות (ואולי קצת עוף מכובס בגיל מתקדם), לא להציע שום דבר נוסף עד גיל שנה.
אלה שתי ההמלצות שאני מכירה.
למיטב הבנתי (הלא מקצועית) שקדים אינה ידועים כאלרגניים. כמובן שיכול להיות שילד אחד למיליון יהיה אלרגי לשקדים, כמו שיכול להיות שילד אחד למיליון יהיה אלרגי לתפוח, אבל כפי שאני מבינה את ההמלצות בתחום, זה לא נחשב למזון אלרגני.
בוטנים לעומת זאת באמת ידועים כ- אלרגניים במיוחד.
עד כמה שאני מתרשמת, שומשום קרוב יותר באלרגיותו (או דווקא בסיכוי הנמוך לאלרגיה) לשקדים, ולא לבוטנים.
שוב, זו הבנתי הלא מקצועית.
לסיכום:
לפי ורד לב אפשר להציע שקדיה או טחינה לפני גיל שנה. בוטנים - רק אחרי גיל שנה.
לפי ד"ר נעה פרנקל אפשר להציע שקדיה, אפשר גם בהמשך אחרי שכבר אוכלים כמה דברים לנסות טחינה ולראות את התגובה לזה. מבחינתה, למעט ירקות ופירות (ואולי קצת עוף מכובס בגיל מתקדם), לא להציע שום דבר נוסף עד גיל שנה.
אלה שתי ההמלצות שאני מכירה.
מעבר לאוכל מוצק
רק לידע כללי בחצי אבוקדו יש אותה כמות ברזל כמו במנת עוף (אפילו מעט יותר)
ולהרחבת הידע בנושא ברזל http://www.5-elements.co.il/[po]ShowDoc Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=553
ולהרחבת הידע בנושא ברזל http://www.5-elements.co.il/[po]ShowDoc Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=553
-
מעבר לאוכל מוצק
סיגל ב, אני מסתמכת על זה:
http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=211856
בקצרה, נטען פה כי השומשום הוא אלרגן חריף מאד לתושבי המזרח התיכון, כמו הבוטנים בארה"ב, וע"פ טובה שקדים נחשבים למזון אלרגני. לא כמו ביצה או חלב, אבל מדבריה בפורום אמנות הלידה (שנהגתי לפקוד בקביעות בעבר), הוא נתפס לי ברמה של אלרגני קצת יותר מפירות הדר, נניח. היא מקפידה לכתוב שלא מומלץ לפני גיל שנה.
http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=211856
בקצרה, נטען פה כי השומשום הוא אלרגן חריף מאד לתושבי המזרח התיכון, כמו הבוטנים בארה"ב, וע"פ טובה שקדים נחשבים למזון אלרגני. לא כמו ביצה או חלב, אבל מדבריה בפורום אמנות הלידה (שנהגתי לפקוד בקביעות בעבר), הוא נתפס לי ברמה של אלרגני קצת יותר מפירות הדר, נניח. היא מקפידה לכתוב שלא מומלץ לפני גיל שנה.
-
מעבר לאוכל מוצק
מעניין הקישור שהבאת מיצי. תודה.
מה שאני קוראת שם, גורם לי לחשוב שאני אעדיף לחכות גם עם השקדיה והטחינה לאחרי גיל שנה. שוב, מעדיפה לנקוט משנה זהירות וללכת רק על המזונות שבטוחים ושאינם במחלוקת.
מה שאני קוראת שם, גורם לי לחשוב שאני אעדיף לחכות גם עם השקדיה והטחינה לאחרי גיל שנה. שוב, מעדיפה לנקוט משנה זהירות וללכת רק על המזונות שבטוחים ושאינם במחלוקת.
-
מעבר לאוכל מוצק
סיגל ב, לא יודעת אם קראת את כל השרשור או רק את ההודעה הספציפית, אבל באחת ההודעות אני רואה קישור לתשובה של טובה שיש בה את המשפט הבא: שומשום נמצא בעשירייה הפותחת של המזונות האלרגניים יחד עם אגוזים ושקדים. זה אומר שהשקדיה היא אמנם אלרגנית מאד, כפי שכתבתי בהתחלה, ולא ברמה של אלרגני קצת יותר מפירות הדר, כמו שכתבתי בהמשך.
אני כותבת את זה גם כדי לא להטעות את הקוראים הפאסיביים של הדף. הנה לינק למשפט הזה בהקשרו (נושא ההודעה שם הוא שומשום ולא שקדיה):
http://leida.co.il/reply.asp?rep=168389
אני כותבת את זה גם כדי לא להטעות את הקוראים הפאסיביים של הדף. הנה לינק למשפט הזה בהקשרו (נושא ההודעה שם הוא שומשום ולא שקדיה):
http://leida.co.il/reply.asp?rep=168389
-
מעבר לאוכל מוצק
גופרית הכוונה כחומר משמר בלי סתירה לכך שהפירות יובשו בשמש. קשה מאד לדעת מה עבר על הפירות היבשים, פרט לתמרים המיובשים של הרדוף איני מכירה פירות אחרים (ואולי יש) שמגיעים עם תווית ברורה של מה יש בתוכם , ולעולם לא ידוע כמה זמן שכבו באיזה מחסן ומהיכן הביאו אותם.
אני לא אתן פירות יבשים אחרים וממילא עדיף פירות טריים שיש בהם יותר ויטמינים
טובה כתבה על זה המון באומנות הלידה ואפשר לחפש שם...
מזונות אלרגנים משתנים מארץ לארץ. בארהב למשל יש אלרגיה רבה לחמאת בוטנים ואצלינו פחות. אצלינו למשל נחשב שיחסית האזרחים חסרים בברזל (הכל סטטיסטיקה כמובן)
ברור שאפשר לתת אבוקדו ופטרוזיליה, אם כי מנסיוני קשה לחיות על זה יום יום. הבן שלי למשל מסרב לגעת בזה. יתר על כן ב100 גר ירך הודו יש כמעט פי 3 ברזל מאבוקדו.
כל אדם רשאי לנהוג בילדיו כרצונו.
אני מרגישה שאין לי עוד מה להוסיף לדיון זה ופורשת בשיא:-)
אני לא אתן פירות יבשים אחרים וממילא עדיף פירות טריים שיש בהם יותר ויטמינים
טובה כתבה על זה המון באומנות הלידה ואפשר לחפש שם...
מזונות אלרגנים משתנים מארץ לארץ. בארהב למשל יש אלרגיה רבה לחמאת בוטנים ואצלינו פחות. אצלינו למשל נחשב שיחסית האזרחים חסרים בברזל (הכל סטטיסטיקה כמובן)
ברור שאפשר לתת אבוקדו ופטרוזיליה, אם כי מנסיוני קשה לחיות על זה יום יום. הבן שלי למשל מסרב לגעת בזה. יתר על כן ב100 גר ירך הודו יש כמעט פי 3 ברזל מאבוקדו.
כל אדם רשאי לנהוג בילדיו כרצונו.
אני מרגישה שאין לי עוד מה להוסיף לדיון זה ופורשת בשיא:-)
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מעבר לאוכל מוצק
ומה עם התאוריה שאלרגיה היא על רקע נפשי?
מה איתה?
לפעמים יש לאלרגיות גם רקע נפשי, מורכב יותר או פחות. אין לזה קשר לעצם העובדה שמדובר בתהליכים פיזיים ברורים בגוף, שיש להם ביטוי פיזי, ושמדובר בתגובה פיזית לרכיב מוחשי. באלה יש מרכיב פיזי שניתן למניעה, חלקית או מלאה.
_שקדים זה אחד המזוונות האלרגנים ביותר שיש
לא לפי מה שאני יודעת._
גם לא לפי מה שאני יודעת.
בוטנים - מאוד אלרגניים, בטירוף. אגוזי קשיו - כנ"ל. עוד כמה סוגי אגוזים - כנ"ל. שומשום - אכן התגלה כאלרגן חריף באזורנו, מעניין למה.
שקדים - לא. ואני צריכה להתחקות על החומר של טובה קראוזה.
מה שכן, לא נותנים "שקדים" אלא צורה טחונה של שקדים בלי קליפה, שקרויה "שקדיה" בדרך כלל. היא מאוד מומלצת מהרבה בחינות. עתירת ברזל וסידן, ועוד.
בעוף - מעט מאוד ברזל.
בגלל זה הבשר המומלץ לתינוקות מגיל 9 חודשים בערך הוא הודו אדום (מבקשים מהקצב במיוחד הודו אדום, זה החלק הכי עשיר בברזל בהודו. נדמה לי שזה בשר השוקיים, אבל אני לא בטוחה). זה למי שמתאימה לו ההמלצה לתת בשר לפני גיל שנה.
חבל רק שעוף יש אורגני, ואילו הודו - אין. אם כי שמעתי שהודו קל יותר לגידול ולכן זקוק פחות לכל הזבל האנטיביוטי וכו'. אולי זו שמועה לא מבוססת.
בכל מקרה, חשוב לדעת שמאגרי הברזל מהלידה אכן מספיקים בערך לחצי השנה הראשונה, ולכן כן חשוב לתת מזונות עשירים בברזל במזון המוצק.
כמובן שיכול להיות שילד אחד למיליון יהיה אלרגי לשקדים, כמו שיכול להיות שילד אחד למיליון יהיה אלרגי לתפוח, אבל כפי שאני מבינה את ההמלצות בתחום, זה לא נחשב למזון אלרגני.
אכן (בתור האמא של התינוק האחד למיליון שהיה אלרגי גם לשקדים וגם לתפוח (-; ).
הבן שלי למשל מסרב לגעת בזה
גם שלי לא נוגעים באבוקדו עד היום (והוריהם זוללים את זה כמעדן לאורך כל השנה כמעט).
גופרית הכוונה כחומר משמר בלי סתירה לכך שהפירות יובשו בשמש
עוד סיבה לחזור כאן בדף שוב ושוב על ההמלצה:
עדיף מזון מוצק אורגני.
עדיף מזון אורגני.
עדיף להתחיל עם מזון אורגני, שלפחות עד גיל שנה התינוקות יקבלו מינימום רעל.
(ואגב, שמעתם על המחקרים האחרונים שגילו נזקים מעודף פלואוריד אצל ילדים ששתו מים מופלרים ובמיוחד - הכי חמור - אצל ילדים שגדלו על תמ"ל עם מים מופלרים?)
מה איתה?
לפעמים יש לאלרגיות גם רקע נפשי, מורכב יותר או פחות. אין לזה קשר לעצם העובדה שמדובר בתהליכים פיזיים ברורים בגוף, שיש להם ביטוי פיזי, ושמדובר בתגובה פיזית לרכיב מוחשי. באלה יש מרכיב פיזי שניתן למניעה, חלקית או מלאה.
_שקדים זה אחד המזוונות האלרגנים ביותר שיש
לא לפי מה שאני יודעת._
גם לא לפי מה שאני יודעת.
בוטנים - מאוד אלרגניים, בטירוף. אגוזי קשיו - כנ"ל. עוד כמה סוגי אגוזים - כנ"ל. שומשום - אכן התגלה כאלרגן חריף באזורנו, מעניין למה.
שקדים - לא. ואני צריכה להתחקות על החומר של טובה קראוזה.
מה שכן, לא נותנים "שקדים" אלא צורה טחונה של שקדים בלי קליפה, שקרויה "שקדיה" בדרך כלל. היא מאוד מומלצת מהרבה בחינות. עתירת ברזל וסידן, ועוד.
בעוף - מעט מאוד ברזל.
בגלל זה הבשר המומלץ לתינוקות מגיל 9 חודשים בערך הוא הודו אדום (מבקשים מהקצב במיוחד הודו אדום, זה החלק הכי עשיר בברזל בהודו. נדמה לי שזה בשר השוקיים, אבל אני לא בטוחה). זה למי שמתאימה לו ההמלצה לתת בשר לפני גיל שנה.
חבל רק שעוף יש אורגני, ואילו הודו - אין. אם כי שמעתי שהודו קל יותר לגידול ולכן זקוק פחות לכל הזבל האנטיביוטי וכו'. אולי זו שמועה לא מבוססת.
בכל מקרה, חשוב לדעת שמאגרי הברזל מהלידה אכן מספיקים בערך לחצי השנה הראשונה, ולכן כן חשוב לתת מזונות עשירים בברזל במזון המוצק.
כמובן שיכול להיות שילד אחד למיליון יהיה אלרגי לשקדים, כמו שיכול להיות שילד אחד למיליון יהיה אלרגי לתפוח, אבל כפי שאני מבינה את ההמלצות בתחום, זה לא נחשב למזון אלרגני.
אכן (בתור האמא של התינוק האחד למיליון שהיה אלרגי גם לשקדים וגם לתפוח (-; ).
הבן שלי למשל מסרב לגעת בזה
גם שלי לא נוגעים באבוקדו עד היום (והוריהם זוללים את זה כמעדן לאורך כל השנה כמעט).
גופרית הכוונה כחומר משמר בלי סתירה לכך שהפירות יובשו בשמש
עוד סיבה לחזור כאן בדף שוב ושוב על ההמלצה:
עדיף מזון מוצק אורגני.
עדיף מזון אורגני.
עדיף להתחיל עם מזון אורגני, שלפחות עד גיל שנה התינוקות יקבלו מינימום רעל.
(ואגב, שמעתם על המחקרים האחרונים שגילו נזקים מעודף פלואוריד אצל ילדים ששתו מים מופלרים ובמיוחד - הכי חמור - אצל ילדים שגדלו על תמ"ל עם מים מופלרים?)
-
מעבר לאוכל מוצק
שמעתם על המחקרים האחרונים שגילו נזקים מעודף פלואוריד אצל ילדים ששתו מים מופלרים
בעצם כל מי ברז בארץ מכילים פלואוריד, נכון?
מה זה אומר? שלילדים עדיף לשתות מים מינרלים?
בשמת - את יכולה לתת קצת יותר פרטים על המחקרים ומסקנותיהם? תודה
בעצם כל מי ברז בארץ מכילים פלואוריד, נכון?
מה זה אומר? שלילדים עדיף לשתות מים מינרלים?
בשמת - את יכולה לתת קצת יותר פרטים על המחקרים ומסקנותיהם? תודה

-
מעבר לאוכל מוצק
כל מי ברז בארץ מכילים פלואוריד
לא בכל האיזורים. צריך לברר איפה כן ואיפה לא.
שלילדים עדיף לשתות מים מינרלים?
כרגיל, לא שמרתי את הלינקים לפרטים... מסתבר שנעשו די הרבה מחקרים, במיוחד בארה"ב, כי שם הבעיה אקוטית.
לא בכל האיזורים. צריך לברר איפה כן ואיפה לא.
שלילדים עדיף לשתות מים מינרלים?
- לינוק
- לשתות מים מינרליים.
כרגיל, לא שמרתי את הלינקים לפרטים... מסתבר שנעשו די הרבה מחקרים, במיוחד בארה"ב, כי שם הבעיה אקוטית.
-
מעבר לאוכל מוצק
נו, ואני עד עכשיו הקפדתי לתת לקטן רק מי-ברז ולגדול לשלב מים מינרליים (שאנחנו שותים)ומי ברז בגלל הפלואור... ודווקא הזהירו אותי שבמי-השתיה כמות הפלואור מבוקרת, ולקחת פלואור כתוסף זה מסוכן, כי עודף פלואור מזיק לגוף.
תגידו, מישהו ראה את הכתבה על המחסור בברזל בילדי תל-אביב (בעיתון תל אביב של ידיעות)? מה דעתכם?
תגידו, מישהו ראה את הכתבה על המחסור בברזל בילדי תל-אביב (בעיתון תל אביב של ידיעות)? מה דעתכם?
-
מעבר לאוכל מוצק
2]הנה 9 2005[/po]/chdashot1.htm
מצויין שם שלדעתם חוסר הברזל נובע מאי אכילה מספקת של בשר.
-
מעבר לאוכל מוצק
בשמת, תודה.
גיגלתי וקראתי קצת חומר.
מסתבר שהפלואוריד הוא חומר רעיל ומזיק לא רק לילדים אלא גם למבוגרים
ההבדל הוא שילדים קולטים יותר פלואוריד לגופם מאשר מבוגרים בגלל קצב מטבוליזם שונה והתפתחות הרקמות המסתיידות (שיניים ועצמות).
הנה שני לינקים בעברית למי שרוצה לקרוא בדיוק לאילו נזקים גורם הפלואוריד:
פלואוריד - עדויות מרשיעות חדשות, מאת דוריס ג'ונס
הפלרה שהציבור אינו יכול לעמוד בה, מאת לוטי זילברמן
חבל שכרגע בארץ מתעלמים מהמחקרים הללו ואפילו שוקלים להרחיב את ההפלרה ולבצע אותה בכל חלקי הארץ.
הנה סיכום ישיבת הוועדה האחרונה שהתכנסה בנושא.
<בהמשך אערוך את הדיון הזה לדף ילדים ושתיית מים>
גיגלתי וקראתי קצת חומר.
מסתבר שהפלואוריד הוא חומר רעיל ומזיק לא רק לילדים אלא גם למבוגרים

ההבדל הוא שילדים קולטים יותר פלואוריד לגופם מאשר מבוגרים בגלל קצב מטבוליזם שונה והתפתחות הרקמות המסתיידות (שיניים ועצמות).
הנה שני לינקים בעברית למי שרוצה לקרוא בדיוק לאילו נזקים גורם הפלואוריד:
פלואוריד - עדויות מרשיעות חדשות, מאת דוריס ג'ונס
הפלרה שהציבור אינו יכול לעמוד בה, מאת לוטי זילברמן
חבל שכרגע בארץ מתעלמים מהמחקרים הללו ואפילו שוקלים להרחיב את ההפלרה ולבצע אותה בכל חלקי הארץ.
הנה סיכום ישיבת הוועדה האחרונה שהתכנסה בנושא.
<בהמשך אערוך את הדיון הזה לדף ילדים ושתיית מים>
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
מעבר לאוכל מוצק
המממ... מוזר. ההמוגלובין והברזל שלי נמצאים בתחום הגבוה של הנורמה, וכבר כמעט 17 שנה לא אכלתי בשר. וגם לפני כן -- לא בכמויות גדולות. ודאי לא אלה שהם ממליצים עליהן.
אני כמובן לא סטטיסטיקה, אבל זה גורם לי לחשוב שאם אוכלים בצורה מודעת, אפשר לספק לגוף את הברזל שהוא צריך גם בלי בשר. אף על פי שלתינוק שלי כן אתן בשר, כלומר לא אני, אלא אבא שלו (מה שמחזיר למשפט מעצבן במיוחד בכתבה: "אמהות היום לא יודעות לבשל").
לא מזמן היינו במפגש עם המדריכה שלנו מקורס ההכנה ללידה, בנושא מעבר למוצקים. היא סיפרה שדיברה עם רופא ילדים ידוע באיזור, והוא טען שהאנמיה נגרמת בגלל צריכת יתר של מוצרי חלב בילדות (גמדים, מילקי וכו'), המפריעים לספיגת הברזל. ההמלצה הגורפת למתן תוספי ברזל ניתנת פשוט כי קל יותר ליישם אותה מאשר להתחיל לחנך הורים לתזונה נכונה.
עוד קטע מעצבן בכתבה: ארוחת בוקר: תמ"ל. כאילו אין בכלל אופציה לשאוב חלב לארוחה אחת ביום. וכאילו כל תינוק חייב להיות בגן.
המממ... מוזר. ההמוגלובין והברזל שלי נמצאים בתחום הגבוה של הנורמה, וכבר כמעט 17 שנה לא אכלתי בשר. וגם לפני כן -- לא בכמויות גדולות. ודאי לא אלה שהם ממליצים עליהן.
אני כמובן לא סטטיסטיקה, אבל זה גורם לי לחשוב שאם אוכלים בצורה מודעת, אפשר לספק לגוף את הברזל שהוא צריך גם בלי בשר. אף על פי שלתינוק שלי כן אתן בשר, כלומר לא אני, אלא אבא שלו (מה שמחזיר למשפט מעצבן במיוחד בכתבה: "אמהות היום לא יודעות לבשל").
לא מזמן היינו במפגש עם המדריכה שלנו מקורס ההכנה ללידה, בנושא מעבר למוצקים. היא סיפרה שדיברה עם רופא ילדים ידוע באיזור, והוא טען שהאנמיה נגרמת בגלל צריכת יתר של מוצרי חלב בילדות (גמדים, מילקי וכו'), המפריעים לספיגת הברזל. ההמלצה הגורפת למתן תוספי ברזל ניתנת פשוט כי קל יותר ליישם אותה מאשר להתחיל לחנך הורים לתזונה נכונה.
עוד קטע מעצבן בכתבה: ארוחת בוקר: תמ"ל. כאילו אין בכלל אופציה לשאוב חלב לארוחה אחת ביום. וכאילו כל תינוק חייב להיות בגן.
-
מעבר לאוכל מוצק
מוצרי חלב אכן מפריעים בספיגת ברזל אם נאכלים בסמיכות אליו. כיוון שבארץ יש אוכלוסיות שלא אוכלות מוצרי חלב סמוך לבשר נראה לי שקל יחסית לבדוק טענה זו
-
מעבר לאוכל מוצק
כן ולא. הרי ברזל יש לא רק בבשר, כאמור.
-
מעבר לאוכל מוצק
והוא טען שהאנמיה נגרמת בגלל צריכת יתר של מוצרי חלב בילדות (גמדים, מילקי וכו'
מאוד הגיוני, ובעיה נפוצה שנייה היא כנראה בעיית ספיגה (כלומר, יש מספיק ברזל במזון, אבל יש דברים שונים, ביניהם מוצרי חלב אבל לא רק, שמונעים ספיגה). ובהקשר הזה צריך להגיד שהתמ"ל הוא כמובן בין מונעי הספיגה, וכן כל מוצרי חלב פרה שההורים נותנים באופן כה חופשי לתינוקות (פרסומות כבר הזכרנו? אין שום דבר טוב ב"גמדים", אבל בכל מקום אני רואה הורים שמחשיבים את זה למאכל תינוקות חובה). אבל לא רק.
מאוד הגיוני, ובעיה נפוצה שנייה היא כנראה בעיית ספיגה (כלומר, יש מספיק ברזל במזון, אבל יש דברים שונים, ביניהם מוצרי חלב אבל לא רק, שמונעים ספיגה). ובהקשר הזה צריך להגיד שהתמ"ל הוא כמובן בין מונעי הספיגה, וכן כל מוצרי חלב פרה שההורים נותנים באופן כה חופשי לתינוקות (פרסומות כבר הזכרנו? אין שום דבר טוב ב"גמדים", אבל בכל מקום אני רואה הורים שמחשיבים את זה למאכל תינוקות חובה). אבל לא רק.
-
מעבר לאוכל מוצק
וחלב עזים או חלב כבשים לא מונע ספיגה? יש בו פחות סידן?
-
- הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
- דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*
מעבר לאוכל מוצק
עכשיו הפחדתם אותי!
פה בגרמניה נהוג לתת לכל אם טריה לתינוק חדש טבליות פלואוריד וויטמין די!
כל יום כדור.
עד עכשיו לא הקפדתי על זה במיוחד, רק מדיי פעם, כי האמת, משהו בזה היה נראה לי חשוד.
הרופאה שלנו, שדוקא מאוד נחמדה, מאוד התעקשה ואמרה שזה מאוד חשוב והכרחי.
מה דעתכן?
כל יום כדור.
עד עכשיו לא הקפדתי על זה במיוחד, רק מדיי פעם, כי האמת, משהו בזה היה נראה לי חשוד.
הרופאה שלנו, שדוקא מאוד נחמדה, מאוד התעקשה ואמרה שזה מאוד חשוב והכרחי.
מה דעתכן?
-
מעבר לאוכל מוצק
בעודנו מדברות - עלה ל מה חדש הדף פלואוריד והפלרה. יש שם עוד מידע.
נסיכת השום -
קראתי עכשיו שבמקומות מסויימים בארץ (בהם לא מוסיפים פלואוריד למים) נותנים, או נתנו בעבר, לתינוקות טיפות פלואוריד.
לאור המידע החדש שקראתי היום - זה נראה לי בעייתי.
נסיכת השום -
קראתי עכשיו שבמקומות מסויימים בארץ (בהם לא מוסיפים פלואוריד למים) נותנים, או נתנו בעבר, לתינוקות טיפות פלואוריד.
לאור המידע החדש שקראתי היום - זה נראה לי בעייתי.
-
מעבר לאוכל מוצק
טבליות פלואוריד
למה? בשביל מה? איזו סיבה הם נותנים לזה?
אני מציעה שתשאלי את הרופאה הנחמדה בשביל מה זה.
למה אם מיניקה טרייה זקוקה דווקא לפלואוריד? הסיבה היחידה יכולה להיות קשורה לעששת אצל האם, וזה אולי נובע מטימטום לגבי עששת בהריון. הרי פלואוריד איננו מהמינרלים שהגוף זקוק להם - להיפך, כאמור, זה בסקאלה של בלתי נחוץ עד רעיל, למעט האפשרות שיש בו תרומה מסוימת למניעת עששת (שלעת עתה ידועות דרכים טובות בהרבה ולא רעילות בכלל להתמודד איתה).
למה? בשביל מה? איזו סיבה הם נותנים לזה?
אני מציעה שתשאלי את הרופאה הנחמדה בשביל מה זה.
למה אם מיניקה טרייה זקוקה דווקא לפלואוריד? הסיבה היחידה יכולה להיות קשורה לעששת אצל האם, וזה אולי נובע מטימטום לגבי עששת בהריון. הרי פלואוריד איננו מהמינרלים שהגוף זקוק להם - להיפך, כאמור, זה בסקאלה של בלתי נחוץ עד רעיל, למעט האפשרות שיש בו תרומה מסוימת למניעת עששת (שלעת עתה ידועות דרכים טובות בהרבה ולא רעילות בכלל להתמודד איתה).
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מעבר לאוכל מוצק
ויטמין D יכול להיות שכדאי לך לקחת, במיוחד אם את לא מבלה הרבה בשמש או לא בהירת עור. ראי ויטמין AD
ויטמין D יכול להיות שכדאי לך לקחת, במיוחד אם את לא מבלה הרבה בשמש או לא בהירת עור. ראי ויטמין AD
-
מעבר לאוכל מוצק
וחלב עזים או חלב כבשים לא מונע ספיגה
נוכחות סידן מפחיתה ספיגת ברזל.
נוכחות סידן מפחיתה ספיגת ברזל.
-
מעבר לאוכל מוצק
מונו, אני יודעת, אבל בשמת כתבה מפורשות כל מוצרי חלב פרה, ככל הידוע לי גם חלב כבשים ועזים עשיר בסידן (למרות שמוצרים ממנו לא ניתנים לילדים ביד רחבה בארץ כמו מוצרי חלב פרה, ואולי לזה בשמת התכוונה).
-
מעבר לאוכל מוצק
ושאלה לא קשורה: אם בן ה - 9.5 חודשים שלי הגיע בתחבולות זדוניות
לקציצה שמכילה ביצים, חגג עליה, ולא אונה לו כל רע, זה לא אומר שעכשיו אני יכולה לתת לו ביצים, נכון? כי תגובה אלרגית מופיעה לרוב בפעם השניה וגם כי בכל מקרה עליי להניח שקיבתו רכה מכדי שאעיק עליה בפירוק של חלבון אלרגני. זה נכון, או שאני מקשקשת?

-
מעבר לאוכל מוצק
זה לא אומר שעכשיו אני יכולה לתת לו ביצים, נכון?
נכון.
יש כאן שני היבטים:
נכון.
יש כאן שני היבטים:
- עיכול: פירוק חלבון מן החי הוא קשה יותר עבור מערכת העיכול שלו בשלב הזה מאשר פחמימות או חלבון מן הצומח.
- אלרגיה:
- אלרגיה יכולה להופיע גם לאחר חשיפה מצטברת ולא רק חד פעמית.
- אלרגיה יכולה לא לבוא לידי ביטוי בסימפטומים חיצוניים, אבל כן להשפיע על מערכות פנימיות.
-
מעבר לאוכל מוצק
עירית לוי, תודה.
-
מעבר לאוכל מוצק
אני מציעה שתשאלי את הרופאה הנחמדה בשביל מה זה
כמובן ששאלנו את הרופאה בפעם הראשונה שהיא אמרה לקחת, ואכן היא אמרה שזה בגלל השיניים, וגם שזה חשוב מאוד לקחת.
ויטמין D יכול להיות שכדאי לך לקחת, במיוחד אם את לא מבלה הרבה בשמש או לא בהירת עור
ההמלצה לקחת את הכדורים האלו היתה לפיצ שלי, ולא לי... קשה לומר שהוא בהיר עור, אפילו בהיותו בן חמישה חדשים, העור שלו יחסית כהה. כרגע קיץ, ואנחנו נמצאים הרבה בשמש, כמובן לא במידה שמסכנת אותו, אבל באמת אולי בחורף פה כדאי לקחת? בקושי יש שמש, והרבה שעות של חושך. מה דעתכן?
בכדורים שהרופאה נתנה לנו הפלואוריד והויטמין די נמצאים ביחד. נברר בפעם הבאה אם ניתן לקבל ממנה מרשם רק לויטמין. אישי כבר חדור מוטיבציה הודיע שצריך להגיד בפעם הבאה לרופאה על ניזקי הפלואוריד, בכדי שלא תאמר לעוד אנשים לקחת... לדעתי הוא נאיבי... אבל ננסה
כמובן ששאלנו את הרופאה בפעם הראשונה שהיא אמרה לקחת, ואכן היא אמרה שזה בגלל השיניים, וגם שזה חשוב מאוד לקחת.
ויטמין D יכול להיות שכדאי לך לקחת, במיוחד אם את לא מבלה הרבה בשמש או לא בהירת עור
ההמלצה לקחת את הכדורים האלו היתה לפיצ שלי, ולא לי... קשה לומר שהוא בהיר עור, אפילו בהיותו בן חמישה חדשים, העור שלו יחסית כהה. כרגע קיץ, ואנחנו נמצאים הרבה בשמש, כמובן לא במידה שמסכנת אותו, אבל באמת אולי בחורף פה כדאי לקחת? בקושי יש שמש, והרבה שעות של חושך. מה דעתכן?
בכדורים שהרופאה נתנה לנו הפלואוריד והויטמין די נמצאים ביחד. נברר בפעם הבאה אם ניתן לקבל ממנה מרשם רק לויטמין. אישי כבר חדור מוטיבציה הודיע שצריך להגיד בפעם הבאה לרופאה על ניזקי הפלואוריד, בכדי שלא תאמר לעוד אנשים לקחת... לדעתי הוא נאיבי... אבל ננסה
-
מעבר לאוכל מוצק
קשה לומר שהוא בהיר עור, אפילו בהיותו בן חמישה חדשים, העור שלו יחסית כהה.
וזו סיבה לקחת, אם הבנתי נכון את בשמת. כי עור כהה קולט פחות שמש (ולכן גם מוגן יחסית מכוויות שמש) ובעליו עשוי לייצר פחות ויטמין.
וזו סיבה לקחת, אם הבנתי נכון את בשמת. כי עור כהה קולט פחות שמש (ולכן גם מוגן יחסית מכוויות שמש) ובעליו עשוי לייצר פחות ויטמין.
-
מעבר לאוכל מוצק
סמדר נ
תודה, קראתי את דבריה של יונת קצת בבלבול...
תודה, קראתי את דבריה של יונת קצת בבלבול...
-
מעבר לאוכל מוצק
וחלב עזים או חלב כבשים לא מונע ספיגה? יש בו פחות סידן?
סתם לא התייחסתי לחלב הזה.
גם הוא מונע ספיגת ברזל, וגם הוא מפוסטר עם כל הבעייתיות שבזה.
וזו סיבה לקחת, אם הבנתי נכון את בשמת. כי עור כהה קולט פחות שמש
אכן. ויכול להיות שבחורף בגרמניה עדיף לקחת שמן דגים (אם אפשר להשיג, אז cod liver oil, והאיכות חשובה ביותר, אז להשיג מחברה איכותית), שעדיף על ויטמין די תעשייתי. כן, כן, מה שבילדותי היו לוקחים. בנורבגיה כל הילדים קיבלו כף שמן דגים בחורף, כל יום. קריטי ממש. לא יודעת כמה נתנו לתינוקות - כדאי להתייעץ עם רופאי ילדים ותיקים.
חשוב לדעת, שבארה"ב נעשו הרבה מחקרים על ויטמין די, ואחת הבעיות היא אופנת הפוליטיקלי קורקט: מנחים את כל האמהות לתת לכל התינוקות את הויטמין, כי הם מפחדים להישמע גזענים אם הם יגידו במפורש שאלה שבאמת זקוקים לויטמין הם בעיקר התינוקות ממוצא אפריקאי וכדומה, שבגלל עורם הכהה סובלים במספרים גדולים מחסר בויטמין בארה"ב. ככל שהתינוק יותר כהה עור, כך הוא פגיע יותר לאקלים לא-עתיר-שמש.
סתם לא התייחסתי לחלב הזה.
גם הוא מונע ספיגת ברזל, וגם הוא מפוסטר עם כל הבעייתיות שבזה.
וזו סיבה לקחת, אם הבנתי נכון את בשמת. כי עור כהה קולט פחות שמש
אכן. ויכול להיות שבחורף בגרמניה עדיף לקחת שמן דגים (אם אפשר להשיג, אז cod liver oil, והאיכות חשובה ביותר, אז להשיג מחברה איכותית), שעדיף על ויטמין די תעשייתי. כן, כן, מה שבילדותי היו לוקחים. בנורבגיה כל הילדים קיבלו כף שמן דגים בחורף, כל יום. קריטי ממש. לא יודעת כמה נתנו לתינוקות - כדאי להתייעץ עם רופאי ילדים ותיקים.
חשוב לדעת, שבארה"ב נעשו הרבה מחקרים על ויטמין די, ואחת הבעיות היא אופנת הפוליטיקלי קורקט: מנחים את כל האמהות לתת לכל התינוקות את הויטמין, כי הם מפחדים להישמע גזענים אם הם יגידו במפורש שאלה שבאמת זקוקים לויטמין הם בעיקר התינוקות ממוצא אפריקאי וכדומה, שבגלל עורם הכהה סובלים במספרים גדולים מחסר בויטמין בארה"ב. ככל שהתינוק יותר כהה עור, כך הוא פגיע יותר לאקלים לא-עתיר-שמש.
-
- הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12
מעבר לאוכל מוצק
קראתי את הקישורים בראש הדף ונשארתי עם שאלות (-:
היא אוכלת,בהתלהבות עצומה, מספר ירקות כבר שבועיים ואוסיף לה נוספים. אבל מה אחרי?! ובאיזה קצב? ז"א מתי אוכלים משהו נוסף על ירקות? ומהו (אני מניחה שלא ממשיכים עד גיל 9 חודשים רק ירקות).
מהם מקורות לברזל? (הרי עשבי תיבול באים רק אח"כ = מתי זה אח"כ?!)
מה עמדתנו ביחס לתרד עתירת הברזל?
ומה העניין עם כל הדייסות המסחריות? (ולמה נראה לי שדייסת קורנפלור היא פשוט אבקת קורנפלור יקרה?)
בקיצור - מה לתת אחרי הירקות? (בהנחה שבשר ביצים חלב יחכו לפחות עד גיל 9 חוד')
היא אוכלת,בהתלהבות עצומה, מספר ירקות כבר שבועיים ואוסיף לה נוספים. אבל מה אחרי?! ובאיזה קצב? ז"א מתי אוכלים משהו נוסף על ירקות? ומהו (אני מניחה שלא ממשיכים עד גיל 9 חודשים רק ירקות).
מהם מקורות לברזל? (הרי עשבי תיבול באים רק אח"כ = מתי זה אח"כ?!)
ומה העניין עם כל הדייסות המסחריות? (ולמה נראה לי שדייסת קורנפלור היא פשוט אבקת קורנפלור יקרה?)
בקיצור - מה לתת אחרי הירקות? (בהנחה שבשר ביצים חלב יחכו לפחות עד גיל 9 חוד')
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מעבר לאוכל מוצק
מהם מקורות לברזל?
גמבה אדומה, פטרוזיליה (את שניהם אפשר להוסיף למרק המסורתי), טחינה גולמית (לערבב כפית ברסק פירות, טעים-טעים), עדשים - זה יכול להיות השלב הבא בעצם. קטניות. בת כמה היא? צעירה מהינוקא שלי, נכון?
נדמה לי שרק מגיל 9 חודשים אפשר דגנים בלי גלוטן כמו אורז (בהתחלה להוסיף למרק).
חשבתי שנסגרת על זה ש"עמדתנו" היא לא הקובעת, אלא עמדתה של פילונית-ג'וניור
גמבה אדומה, פטרוזיליה (את שניהם אפשר להוסיף למרק המסורתי), טחינה גולמית (לערבב כפית ברסק פירות, טעים-טעים), עדשים - זה יכול להיות השלב הבא בעצם. קטניות. בת כמה היא? צעירה מהינוקא שלי, נכון?
נדמה לי שרק מגיל 9 חודשים אפשר דגנים בלי גלוטן כמו אורז (בהתחלה להוסיף למרק).
חשבתי שנסגרת על זה ש"עמדתנו" היא לא הקובעת, אלא עמדתה של פילונית-ג'וניור

-
מעבר לאוכל מוצק
אוי, אני קוראת פה את הרשימה למעלה ורואה שלא מומלץ לתת גמבה לפני גיל שנה
ובכן, כבר נתתי!
מה שעוד נתתי - מחית של אפונה וגזר מבושלים. לדעתי זה טעים גם בלי מלח, אבל הוא טעם כפית-שתיים ומאז לא נוגע בזה.

מה שעוד נתתי - מחית של אפונה וגזר מבושלים. לדעתי זה טעים גם בלי מלח, אבל הוא טעם כפית-שתיים ומאז לא נוגע בזה.
-
מעבר לאוכל מוצק
אלא עמדתה של פילונית-ג'וניור
זותי בנתיים מה שתתני לה, אוכלת. בהתלהבות - זה ממש מגניב לראות אותה נלהבת.
היא אכלה בהתלהבות גם קישואים שאבא שלה נתן לה באף מעוקם P-:
אגב - גם על שומשום (טחינה) כתוב שלא מומלץ לפני גיל שנה.
אפונה - רעיון מצויין אנסה.
מחר היא בת 6 חודשים.
עדשים נראה לי כמו משהו כבד לעיכול לבטן כל כך קטנה
זותי בנתיים מה שתתני לה, אוכלת. בהתלהבות - זה ממש מגניב לראות אותה נלהבת.
היא אכלה בהתלהבות גם קישואים שאבא שלה נתן לה באף מעוקם P-:
אגב - גם על שומשום (טחינה) כתוב שלא מומלץ לפני גיל שנה.
אפונה - רעיון מצויין אנסה.
מחר היא בת 6 חודשים.
-
- הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*
מעבר לאוכל מוצק
ולמה נראה לי שדייסת קורנפלור היא פשוט אבקת קורנפלור יקרה?)
אולי כי זה נכון?! זה גם טיפה יותר נח להכנה
אולי כי זה נכון?! זה גם טיפה יותר נח להכנה
-
מעבר לאוכל מוצק
אבל מה אחרי?! ובאיזה קצב? ז"א מתי אוכלים משהו נוסף על ירקות? ומהו (אני מניחה שלא ממשיכים עד גיל 9 חודשים רק ירקות).
תלו את מי שואלים. יש כמה גישות בנושא הזה. תוכלי לקרוא עליהן במעלה הדף.
הגישה הזהירה היא להמשיך עד גיל שנה רק עם ירקות ופירות, ולהוסיף אולי שקדיה (שקדים טחונים שאפשר להכין מהם ממרח, להוסיף לפירות או להכין מהם משקה). את הפירות אפשר לגוון, אבל לשים לב לאלרגניים.
מהם מקורות לברזל?
הנה מאמר של ורד לב על ShowDoc]מזונות המכילים ברזל Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=553 אך הוא מתייחס לכל המזונות, גם לאלו שאסורים בגיל הזה.
מה כן אפשר:
_ירקות: אפונה ירוקה, ארטישוק ירושלמי, כרישה, ברוקולי, תפוח אדמה, סלק.
פירות: אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, תות עץ, רימון._
מתוך זה לפני גיל שנה כדאי להוריד: תפוחי אדמה (כי הוא ממשפחת הסולניים), תות (אלרגן ואם הוא לא אורגני אז הוא גם מלא ברעלים). פירות יבשים - כדאי להעדיף אורגניים בגלל חומרי הייבוש והשימור.
(הרי עשבי תיבול באים רק אח"כ = מתי זה אח"כ?!)
את מתכוונת לעלים ירוקים, נכון?
אז למה רק אח"כ? נראה לי שאם מוסיפים אותם בהדרגה ואם הם מבושלים - לא צריכה להיות בעיה.
למיטב ידיעתי הם בעייתיים רק אם הם לא מבושלים כי לעכל אותם בצורתם הטרייה עשוי להחליש את הקיבה.
הדייסות המסחריות הן דייסות שעברו עיבוד.
לרוב גם מוסיפים להן חומרי טעם, ריח ולפעמים סוכר.
דייסת קורנפלור מכילה רק קלוריות ריקות. אם כבר אז עדיף להכין דייסה מתירס גרוס שעדיין מכיל ויטמינים ומינרלים מכיוון שלא עבר עיבוד (הסוג הצהוב. לא זוכרת את שמו אבל לא מזמן דיברנו עליו במעלה הדף למי שרוצה לחפש).
אם מנביטים אותם הם קלים יותר לעיכול, ואז גם ערכם התזונתי עולה (ראי על הנבטה ונבטים).
מומלץ להתחיל איתם כחלבון ראשון לפני שנותנים חלבון מן החי שנחשב קשה יותר לעיכול.
תלו את מי שואלים. יש כמה גישות בנושא הזה. תוכלי לקרוא עליהן במעלה הדף.
הגישה הזהירה היא להמשיך עד גיל שנה רק עם ירקות ופירות, ולהוסיף אולי שקדיה (שקדים טחונים שאפשר להכין מהם ממרח, להוסיף לפירות או להכין מהם משקה). את הפירות אפשר לגוון, אבל לשים לב לאלרגניים.
מהם מקורות לברזל?
הנה מאמר של ורד לב על ShowDoc]מזונות המכילים ברזל Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=553 אך הוא מתייחס לכל המזונות, גם לאלו שאסורים בגיל הזה.
מה כן אפשר:
- אבוקדו.
- שקדים (שקדיה).
- כל העלים הירוקים - אפשר לבשל במרק.
- קינואה.
_ירקות: אפונה ירוקה, ארטישוק ירושלמי, כרישה, ברוקולי, תפוח אדמה, סלק.
פירות: אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, תות עץ, רימון._
מתוך זה לפני גיל שנה כדאי להוריד: תפוחי אדמה (כי הוא ממשפחת הסולניים), תות (אלרגן ואם הוא לא אורגני אז הוא גם מלא ברעלים). פירות יבשים - כדאי להעדיף אורגניים בגלל חומרי הייבוש והשימור.
(הרי עשבי תיבול באים רק אח"כ = מתי זה אח"כ?!)
את מתכוונת לעלים ירוקים, נכון?
אז למה רק אח"כ? נראה לי שאם מוסיפים אותם בהדרגה ואם הם מבושלים - לא צריכה להיות בעיה.
למיטב ידיעתי הם בעייתיים רק אם הם לא מבושלים כי לעכל אותם בצורתם הטרייה עשוי להחליש את הקיבה.
הדייסות המסחריות הן דייסות שעברו עיבוד.
לרוב גם מוסיפים להן חומרי טעם, ריח ולפעמים סוכר.
דייסת קורנפלור מכילה רק קלוריות ריקות. אם כבר אז עדיף להכין דייסה מתירס גרוס שעדיין מכיל ויטמינים ומינרלים מכיוון שלא עבר עיבוד (הסוג הצהוב. לא זוכרת את שמו אבל לא מזמן דיברנו עליו במעלה הדף למי שרוצה לחפש).
אם מנביטים אותם הם קלים יותר לעיכול, ואז גם ערכם התזונתי עולה (ראי על הנבטה ונבטים).
מומלץ להתחיל איתם כחלבון ראשון לפני שנותנים חלבון מן החי שנחשב קשה יותר לעיכול.
-
מעבר לאוכל מוצק
תודה על התשובות בנתים אמשיך עם ירקות
ואנביט עדשים
ואנביט עדשים
-
- הצטרפות: 14 מאי 2005, 23:13
- דף אישי: הדף האישי של נבט_חיטה*
מעבר לאוכל מוצק
רק רציתי להוסיף שבני הקט בן ה-9 חודשים לא הסכים/מסכים לאכול מחיות. רק מזון מוצק כשמו כן הוא.
לאכול.. כלומר לכרסם לאט בערך 3 גרגירי מש. קמצוץ תפוח עץ. קצת עוף. אפונה אחת. וזהו פחות או יותר. עלים, דשא וזרדים הוא הכי אוהב.
אבל הכי הכי לינוק. ולינוק. ולינוק.
העלייה שלו במשקל מינורית ביותר. אבל אני כלל לא מודאגת.
לאכול.. כלומר לכרסם לאט בערך 3 גרגירי מש. קמצוץ תפוח עץ. קצת עוף. אפונה אחת. וזהו פחות או יותר. עלים, דשא וזרדים הוא הכי אוהב.
אבל הכי הכי לינוק. ולינוק. ולינוק.
העלייה שלו במשקל מינורית ביותר. אבל אני כלל לא מודאגת.
מעבר לאוכל מוצק
בני בן ה 7 חד' עדיין יונק עם שני שיניים למטה בקרוב גם למעלה הוא אוכל מוצקים ולפעמים גם נושך אותי כשאני מניקה אותו ודרך אגב זה מאוד כואב אפילו ירד לי דם פעמיים לא ידעתי מה לעשות לא רציתי ללת לו מטרנה או משהו תחליפי אז הוא בכה הוא ידע כנראה שזה הכאיב לי נתתי לו לבכות קצת ואחרי זה נתתי לו צד שני.... הוא שוקל 8.500 קילו הוא אוכל הרבה לפי דעתי הוא יונק כל 3 שעות מהשעה 16:00 אחה"צ עד 5:00 בבוקר כי אח"כ אני מביאה לו שני ארוחות מוצקים .
ד"א הוא בהתחלה גם עשה פרצופים שהוא רוצה רק ציצי היה לי מאוד קשה בההתחלה אבל ב"ה היסתדרתי
ד"א הוא בהתחלה גם עשה פרצופים שהוא רוצה רק ציצי היה לי מאוד קשה בההתחלה אבל ב"ה היסתדרתי
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מעבר לאוכל מוצק
מעין בת 8 חודשים ובעיקר יונקת. היא מאד אוהבת לאכול לבד ואי אפשר לאכול אם לא נותנים גם לה משהו (בד"כ מלפפון אם כי היא יותר אוהבת עגבניה) אבל לא מוכנה לאכול מרוסק. הבעיה היא שכבר חודשיים היא עולה מאד מעט במשקל. היא לא רזה, לא נראית חולה והיא מאד פעילה.
איזה מהמוצקים הכי מומלצים בשביל לעזור לה לעלות במשקל?
בחודש האחרון היא מקבלת השלמה לארוחה שלפני השינה בתמ"ל (קודם היא קבלה מדי פעם מרק עוף עם ירקות ומדי פעם ארוחה של פירות וירקות) מתוך נסיון לשפר גם את המשקל וגם את השינה אבל שני הדברים השתפרו רק חלקית.
אני לא יודעת אם זה קשור אבל גם הפריחת חיתולים לא עוברת וגם היא כל הזמן קצת מצוננת (ככה שזה מפריע לה רק בשכיבה)
בחודש האחרון היא מקבלת השלמה לארוחה שלפני השינה בתמ"ל (קודם היא קבלה מדי פעם מרק עוף עם ירקות ומדי פעם ארוחה של פירות וירקות) מתוך נסיון לשפר גם את המשקל וגם את השינה אבל שני הדברים השתפרו רק חלקית.
אני לא יודעת אם זה קשור אבל גם הפריחת חיתולים לא עוברת וגם היא כל הזמן קצת מצוננת (ככה שזה מפריע לה רק בשכיבה)
-
מעבר לאוכל מוצק
אבוקדו, טחינה (לא כולם בעד לפני גיל שנה), שמן זית עם המרק/ירקות.
תפרחת חיתולים קשורה לשיניים לדעתי

תפרחת חיתולים קשורה לשיניים לדעתי

-
- הצטרפות: 21 אוקטובר 2003, 09:24
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שרייבר*
מעבר לאוכל מוצק
התינוקת שלי בת 8 חודשים, ואוכלת פירות רכים |(לא טחון, הכל בידיים) וירקות מהמרק כבר חודשיים בערך. אני לא בעניין של לעשות פרויקט מנושא הצגת המזונות, ממילא היא יונקת המון, ואני רוצה שהיא תתנסה בדברים משולחן המשפחה. אבל אני מרגישה שמצד אחד היא מתעניינת ורוצה דברים חדשים, ומצד שני לפי הכתוב כאן אסור עדיין כל כך הרבה דברים. (למשל פסטה שהיא נורא רוצה ואוהבת). כל הזמן נראה לי שהגיע הזמן לשלב הבא, ואני לא בטוחה מה הוא יכול להיות. אולי דייסה? או מרקי קטניות? מה אומרים המומחים?
-
- הצטרפות: 16 ינואר 2002, 14:55
- דף אישי: הדף האישי של יעל_ג*
מעבר לאוכל מוצק
זקוקה לעיצה - מעיין שלי בת שישה חודשים ובעוד שבועיים אני חוזרת לעבודה (כאן צריך לבוא אייקון בוכה, עצוב ומדוכא). אני עדיין מניקה בלבד ומעיין לא עושה שום סימן של מוכנות לאוכל מוצק. (היא גם נולדה חודש לפני הזמן, כל שנראה לי שיעבור עוד זמן רב עד שתהיה מוכנה). אני שואבת חלב מדי יום על מנת להכין מאגר חלב עבור המטפלת, אך בשאיבה לא יוצאת כמות של יותר ממנה אחת (100 סיסי ולא יותר) - כי אני עייפה, כי מעיין בעצמה נמצאת עכשיו באיזושהיא קפיצת גדילה ויונקת המון וכו' וכו'). ההתלבטות שלי היא מה לעשות אם אתקע בלי מספיק חלב כשאחזור לעבודה? על פי החישוב שלי המטפלת תזדקק לשתיים עד שלוש מנות חלב בכל יום. אני כלל לא בטוחה שאצליח לייצר כמות כזו. אבל מאחר ומעיין עדיין לא מוכנה למזון מוצק - מה אוכל לתת לה במקום? חברה הציעה חלב שקדים - האם מישהי יודעת אם כדאי? האם בכל זאת לרסק ירקות ולתת בבקבוק? אנא, תשובותיכן המלומדות בהקדם - אני די לחוצה וזה מאוד מעכיר את החזרה לעבודה, שגם ככה לא ממש בא לי עליה...
-
- הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
- דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*
מעבר לאוכל מוצק
לאחרונה קיבלתי במתנה את הספר "טעמים ראשונים" של מיכל וקסמן.
יש בו לעניות דעתי, מענה רב לשאלות כאן בדף. כמובן יש לזכור שהוא לא בהכרח באופן טבעי באופיו ולא תמיד ע"פ הגישה הזהירה, שהזכירה קודם עירית לוי, (הגישה הגורסת כי עדיף להתמקד בעיקר בפירות וירקות בלבד עד גיל שנה), אך הוא נותן מושג לגבי הבשלות של מערכת העיכול, ואיך היא מתפתחת בחודשים הראשונים (כלומר: מה לא יזיק בעיניה לתת בכל גיל) ויש בו גם רעיונות רבים למתכונים מענינים המגרים את הטעם והענין של הפעוטות, ושלל טיפים.
אני אישית, בחרתי לקחת הכל בגדר המלצות ולא להתבלבל מהניסוח הדי חד-משמעי המסביר מה כדאי לתת באיזה גיל, ושאבתי רעיונות ומידע מענין.
(וגם נהניתי מהדרך בה מוצגים הדברים בצורה נקיה וצבעונית ונעימה).
אז לשיקולכן, מקוה שאכן יעזור כאן למישהו. ובתיאבון...
יש בו לעניות דעתי, מענה רב לשאלות כאן בדף. כמובן יש לזכור שהוא לא בהכרח באופן טבעי באופיו ולא תמיד ע"פ הגישה הזהירה, שהזכירה קודם עירית לוי, (הגישה הגורסת כי עדיף להתמקד בעיקר בפירות וירקות בלבד עד גיל שנה), אך הוא נותן מושג לגבי הבשלות של מערכת העיכול, ואיך היא מתפתחת בחודשים הראשונים (כלומר: מה לא יזיק בעיניה לתת בכל גיל) ויש בו גם רעיונות רבים למתכונים מענינים המגרים את הטעם והענין של הפעוטות, ושלל טיפים.
אני אישית, בחרתי לקחת הכל בגדר המלצות ולא להתבלבל מהניסוח הדי חד-משמעי המסביר מה כדאי לתת באיזה גיל, ושאבתי רעיונות ומידע מענין.
(וגם נהניתי מהדרך בה מוצגים הדברים בצורה נקיה וצבעונית ונעימה).
אז לשיקולכן, מקוה שאכן יעזור כאן למישהו. ובתיאבון...
-
- הצטרפות: 21 אוקטובר 2003, 09:24
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שרייבר*
מעבר לאוכל מוצק
יעל ג - אם את צריכה לשאוב כל כך הרבה, הכי טוב אם תוכלי לשאוב בזמן העבודה, ושהגוף שלך יתרגל ליצר חלב בשעות מסוימות כשאת הרחק מן התינוקת. ואם את לא שואבת כמויות גדולות בקלות, פשוט תצטרכי להתרגל לחיות עם העול המסוים הזה - שכל יום צריך לייצר את המנה הנדרשת או לפחות חלק ממנה, והסטוקים הם יותר לחירום. זו אכן התחייבות לא קלה, אבל אפשרית.
-
מעבר לאוכל מוצק
ניצן,
למיטב ידיעתי (הלא מקצועית) סביב גיל חצי שנה + יש האטה בעלייה במשקל אצל תינוקות מאחר והם הופכים להיות יותר ניידים ופעילים ולכן "מבזבזים" יותר קלוריות.
ההסבר הזה נשמע לי הגיוני ביחס לבתך, במיוחד מכיוון שאת כותבת שהיא נראית בריאה ומאוד פעילה.
לא מוכנה לאכול מרוסק.
צודקת!
אז תני לה ירקות ופירות חתוכים רכים (שימי לב לפירות האלרגניים. יש רשימה בראש הדף).
<בתי לא הסכימה אף פעם לאכול ירק או פרי אם לא יכלה להחזיק אותו לבד ביד>
מצטרפת להשערה של קומה ג' שאולי מדובר ב בקיעת השיניים.
מיכל שרייבר,
כל הזמן נראה לי שהגיע הזמן לשלב הבא, ואני לא בטוחה מה הוא יכול להיות. אולי דייסה? או מרקי קטניות?
קטניות לדעתי זה מצויין. כפי שכתבתי לניצן, כדאי להנביט אותן על מנת להקל על העיכול שלהן (טוב גם למבוגרים, אגב
).
גם אפונה יבשה.
ניסית שקדיה?
דייסות זה טוב כל עוד הן לא מכילות גלוטן (קוואקר מכיל גלוטן). אפשר דייסת קמח תירס גרוס (לא הקורנפלור).
חוצמזה, ממש אוטוטו (4 שבועות), בגיל 9 חודשים, תוכלי כבר לתת לה את הפסטה שהיא כל כך רוצה
ושאר מזונות המכילים גלוטן.
יעל ג,
בנוסף להצעה של מיכל לשאוב במהלך העבודה, את יכולה לקרוא על השיטות ל הגברת ייצור החלב. תראי אם משהו שם מתאים לך.
בנוסף - האם את עובדת קרוב לבית? אם כן, אולי תוכלי לקפוץ פעם או פעמיים להניק?
לגבי שקדיה (= טחינת שקדים. אפשר להכין ממנה ממרח או חלב, תלוי במיהול) - למיטב ידיעתי היא מתאימה כבר בגיל הזה. מידע נוסף על השקדיה את יכולה לקרוא בדף תחליפי חלב טבעיים.
האם בכל זאת לרסק ירקות ולתת בבקבוק?
אם את אומרת שהיא עדיין לא מראה סימני מוכנות למזון מוצק, הייתי מחכה עם זה.
בהצלחה
הגמד חיוכון,
אהלן
תודה על המידע.
למיטב ידיעתי (הלא מקצועית) סביב גיל חצי שנה + יש האטה בעלייה במשקל אצל תינוקות מאחר והם הופכים להיות יותר ניידים ופעילים ולכן "מבזבזים" יותר קלוריות.
ההסבר הזה נשמע לי הגיוני ביחס לבתך, במיוחד מכיוון שאת כותבת שהיא נראית בריאה ומאוד פעילה.
- אבוקדו, כפי שהציעה קומה ג'.
- קטניות למינהן, עדיף מונבטות כדי להקל על העיכול (ראי את הדף על הנבטה ונבטים), מבושלות היטב או בצורת מחית.
- בננות.
- אפונה יבשה מבושלת כמחית.
- שקדיה (טחינת שקדים).
- לא הייתי נותנת לה טחינה (כפי שהוצע) מכיוון שהיא ידועה כמאוד אלרגנית לפני גיל שנה. אלרגיות יכולות להופיע גם מבלי שנדע עליהן או שנראה תופעות חיצוניות שלהן, והן מחלישות את הגוף. החשיפה המוקדמת לשומשום עשויה לגרום לאלרגיה שתימשך כל החיים.
לא מוכנה לאכול מרוסק.
צודקת!

אז תני לה ירקות ופירות חתוכים רכים (שימי לב לפירות האלרגניים. יש רשימה בראש הדף).
<בתי לא הסכימה אף פעם לאכול ירק או פרי אם לא יכלה להחזיק אותו לבד ביד>
מצטרפת להשערה של קומה ג' שאולי מדובר ב בקיעת השיניים.
מיכל שרייבר,
כל הזמן נראה לי שהגיע הזמן לשלב הבא, ואני לא בטוחה מה הוא יכול להיות. אולי דייסה? או מרקי קטניות?
קטניות לדעתי זה מצויין. כפי שכתבתי לניצן, כדאי להנביט אותן על מנת להקל על העיכול שלהן (טוב גם למבוגרים, אגב

גם אפונה יבשה.
ניסית שקדיה?
דייסות זה טוב כל עוד הן לא מכילות גלוטן (קוואקר מכיל גלוטן). אפשר דייסת קמח תירס גרוס (לא הקורנפלור).
חוצמזה, ממש אוטוטו (4 שבועות), בגיל 9 חודשים, תוכלי כבר לתת לה את הפסטה שהיא כל כך רוצה

יעל ג,
בנוסף להצעה של מיכל לשאוב במהלך העבודה, את יכולה לקרוא על השיטות ל הגברת ייצור החלב. תראי אם משהו שם מתאים לך.
בנוסף - האם את עובדת קרוב לבית? אם כן, אולי תוכלי לקפוץ פעם או פעמיים להניק?
לגבי שקדיה (= טחינת שקדים. אפשר להכין ממנה ממרח או חלב, תלוי במיהול) - למיטב ידיעתי היא מתאימה כבר בגיל הזה. מידע נוסף על השקדיה את יכולה לקרוא בדף תחליפי חלב טבעיים.
האם בכל זאת לרסק ירקות ולתת בבקבוק?
אם את אומרת שהיא עדיין לא מראה סימני מוכנות למזון מוצק, הייתי מחכה עם זה.
בהצלחה

הגמד חיוכון,
אהלן

-
מעבר לאוכל מוצק
תודה על התשובות. אינני חושבת שאוכל לשאוב בעבודה. אני מלמדת ויש לי רק רבע שעה בין שיעור לשיעור ושום מקום פרטי לשאוב. אלך מיד לקרוא את הדף על תחליפי חלב טבעיים. תודה. אגב, אתמול גיסתי הציעה לי לתת לה מי תמרים כשאני לא נמצאת - לבשל תמרים במים ולתת את המים - מישהי שמעה על פתרון כזה?
-
מעבר לאוכל מוצק
קראתי עכשיו את הדף של תחליפי חלב טבעיים וראיתי שיש שם כבר התייחסות למי תמרים
-
מעבר לאוכל מוצק
יעל,
בנוסף על העיצות - הגברת ייצור החלב ושאיבה בעבודה (שלא ישימה לך) הרשי לי להיות מאוד לא "באופנית" לרגע.
ניסחה יפה דר' ליבוביץ: תמ"ל הוא תרופה נהדרת - רק חבל שמשתמשים בו כל כך הרבה. (מצטטת מהזיכרון)
למה אני מעלה את זה?! כי נראה לי שפה את מדבר על מצב שיש בו צורך.
צריך לתת לילדות שלנו דברים מזינים, התמ"ל אמנם פחות טוב מחלב אם, אבל במצבים שבהם אין ברירה נראה לי שהוא התחליף הטוב יותר עבור הילדים. בכ"ז נעשה מחקר, נבדקים צרכי התינוקות וכו, מכניסים שם מרכיבים חשובים (ברזל, ויטמינים, מינרלים). בגיל חצי שנה ניתן להוסיף גם דייסות.
אני, כמוך, עומדת בדיוק מול אותו מצב - חזרה לעבודה ללא אופציה לשאוב שם, אמנם הבת שלי מוכנה מוצקים אך לא מספיק בשביל תזונה ממש, אם יעלה צורך ולא אוכל לשאוב די, אתן לה תמ"ל.
וחוץ מזה, מה שלומך?! (-:
בנוסף על העיצות - הגברת ייצור החלב ושאיבה בעבודה (שלא ישימה לך) הרשי לי להיות מאוד לא "באופנית" לרגע.
ניסחה יפה דר' ליבוביץ: תמ"ל הוא תרופה נהדרת - רק חבל שמשתמשים בו כל כך הרבה. (מצטטת מהזיכרון)
למה אני מעלה את זה?! כי נראה לי שפה את מדבר על מצב שיש בו צורך.
צריך לתת לילדות שלנו דברים מזינים, התמ"ל אמנם פחות טוב מחלב אם, אבל במצבים שבהם אין ברירה נראה לי שהוא התחליף הטוב יותר עבור הילדים. בכ"ז נעשה מחקר, נבדקים צרכי התינוקות וכו, מכניסים שם מרכיבים חשובים (ברזל, ויטמינים, מינרלים). בגיל חצי שנה ניתן להוסיף גם דייסות.
אני, כמוך, עומדת בדיוק מול אותו מצב - חזרה לעבודה ללא אופציה לשאוב שם, אמנם הבת שלי מוכנה מוצקים אך לא מספיק בשביל תזונה ממש, אם יעלה צורך ולא אוכל לשאוב די, אתן לה תמ"ל.
וחוץ מזה, מה שלומך?! (-:
-
- הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*
מעבר לאוכל מוצק
ליעל ג
קראו לי, אז באתי.
אין לי הרבה זמן, אז בקיצור -
בגיל הזה אפשר בהחלט כבר לנסות דברים אחרים מלבד חלב.
אם אין רגישויות מיוחדות במשפחה אפשר לנסות חלב שקדים למשל. אפשר גם תמ"ל. מי תמרים נראה לי קצת פחות מידי מזין - בכל זאת בעיקר מים...
מאחר ורוב החלב עדיין יהיה בהנקה, הרי שיש פחות חשש מכך שחלב שקדים למשל לא מהווה תחליף הולם לחלב אם.
ואני בכל זאת הייתי מנסה לעשות מאמץ לשאוב פעם אחת ביום בעבודה - אפילו שאיבה קצרה, לפחות בהתחלה - זה טוב לשמירה על ייצור החלב, מונע גודש, ובכל זאת מספק לך עוד חלב אם להביא הביתה. לאחר כמה שעות שאת בעבודה, והשד די מלא וגדוש, השאיבה לרוב תלך מאד מהר ובקלות - אחרת לגמרי מאשר כשאת בבית ומנסה לשאוב בין הנקות.
קראו לי, אז באתי.
אין לי הרבה זמן, אז בקיצור -
בגיל הזה אפשר בהחלט כבר לנסות דברים אחרים מלבד חלב.
אם אין רגישויות מיוחדות במשפחה אפשר לנסות חלב שקדים למשל. אפשר גם תמ"ל. מי תמרים נראה לי קצת פחות מידי מזין - בכל זאת בעיקר מים...
מאחר ורוב החלב עדיין יהיה בהנקה, הרי שיש פחות חשש מכך שחלב שקדים למשל לא מהווה תחליף הולם לחלב אם.
ואני בכל זאת הייתי מנסה לעשות מאמץ לשאוב פעם אחת ביום בעבודה - אפילו שאיבה קצרה, לפחות בהתחלה - זה טוב לשמירה על ייצור החלב, מונע גודש, ובכל זאת מספק לך עוד חלב אם להביא הביתה. לאחר כמה שעות שאת בעבודה, והשד די מלא וגדוש, השאיבה לרוב תלך מאד מהר ובקלות - אחרת לגמרי מאשר כשאת בבית ומנסה לשאוב בין הנקות.
-
מעבר לאוכל מוצק
בתור אחת שמלמדת:
א. אפשר לקצר קצת את השיעור. התלמידים לא יתלוננו אם תסיימי 10 דקות קודם. ככה תהיה לך יותר הפסקה.
ב. לבקש מהמזכירות למצוא לך חדר לשאוב. את יכולה לשאוב רק 10 דקות, רק את מה שיוצא אז, ואני מאמינה שאפשר יהיה למצוא לך פיתרון.
אני מודאגת מזה שיתפתח אצלך גודש בשעות שאת היית מיניקה ולא תניקי.
את החלב אפשר לשים בצידנית, בייחוד שמזג האויר מתקרר.
וחלב שקדים הוא יופי של מזון מוצק.
בגיל 8 חודשים אפשר גם להוסיף הודו אדום (אני לא מהמתנגדים לבשר).
א. אפשר לקצר קצת את השיעור. התלמידים לא יתלוננו אם תסיימי 10 דקות קודם. ככה תהיה לך יותר הפסקה.
ב. לבקש מהמזכירות למצוא לך חדר לשאוב. את יכולה לשאוב רק 10 דקות, רק את מה שיוצא אז, ואני מאמינה שאפשר יהיה למצוא לך פיתרון.
אני מודאגת מזה שיתפתח אצלך גודש בשעות שאת היית מיניקה ולא תניקי.
את החלב אפשר לשים בצידנית, בייחוד שמזג האויר מתקרר.
וחלב שקדים הוא יופי של מזון מוצק.
בגיל 8 חודשים אפשר גם להוסיף הודו אדום (אני לא מהמתנגדים לבשר).
-
מעבר לאוכל מוצק
המון המון תודה על התשובות. ממש כיף לקבל פה תמיכה. וואו, לקצר את השיעורים כי המורה צריכה לשאוב חלב...מה זה יעשה לדמיון של התלמידים שלי?!
בעקבות העיצות - החלטתי לקחת איתי לעבודה משאבה ידנית (בבית יש לי מדלה חשמלית) ובאמת לנסות לשאוב מתי שניתן. אעשה הכל כדי שיהיה אפשר לתת לה רק חלב אם. יש לי חברה מיניקה שמוכנה לתת לי חלב שאוב שלה - אני צריכה להתגבר על העכבות הפסיכולוגיות אבל זו גם אופציה. ובעדיפות האחרונה חלב שקדים.
Pלונית - יש לי ממש בעיה עם מתן תמ"ל. הריח עושה לי בחילה ואני לא רואה את עצמי נותנת. אבל גם על הדיעות הקדומות הללו אצטרך להתגבר אם לא תהיה ברירה.
בעקבות העיצות - החלטתי לקחת איתי לעבודה משאבה ידנית (בבית יש לי מדלה חשמלית) ובאמת לנסות לשאוב מתי שניתן. אעשה הכל כדי שיהיה אפשר לתת לה רק חלב אם. יש לי חברה מיניקה שמוכנה לתת לי חלב שאוב שלה - אני צריכה להתגבר על העכבות הפסיכולוגיות אבל זו גם אופציה. ובעדיפות האחרונה חלב שקדים.
Pלונית - יש לי ממש בעיה עם מתן תמ"ל. הריח עושה לי בחילה ואני לא רואה את עצמי נותנת. אבל גם על הדיעות הקדומות הללו אצטרך להתגבר אם לא תהיה ברירה.
-
מעבר לאוכל מוצק
יש לי ממש בעיה עם מתן תמ"ל.
בהחלט מבינה.
מאחר ומדובר בתינוקת יונקת, שתקבל בעיקר חלב אם, לא נראה לי נורא כלל לתת פשוט חלב פרה רגיל (תנובה) בפעמים שתצטרכי. כשאני למדתי רפואה המקובל היה שתינוקות לא יונקים, מגיל 0, יבקלו חלב פרה רגיל, מדולל שליש מים שני שליש חלב, עם מעט סוכר. כך למשל אני גדלתי. לא ינקתי יום אחד. וכך עדיין לימדו אותי בבי"ס לרפואה לפני כעשרים שנה. כיום כמובן ברור שזה לא רצוי כמזון יחיד לתינוק מגיל 0. אבל כתוספת לתינוק יונק, שמקבל חלב שאוב, אך לעיתים אין מספיק, זה נראה לי סביר לחלוטין. בסופו של דבר תמ"ל הוא חלב פרה, שעבר כמה שינויים, הוסיפו קצת ויטמינים וזהו. זה כמובן חשוב אם זה המזון היחיד של התינוק. אבל כפי שאמרתי, אם זה רק תוספת מידי פעם - אני לא רואה כל בעיה בסתם חלב תנובה . אפשר להתחיל עם חלב מעט מדולל, ואחר כך לעבור לחלב מלא.
חלב פרה רגיל נראה לי משום מה עדיף על תמ"ל, שזה חלב פרה שעבר כל מיני שינויים כימיים, והוא להרגשתי סינטטי למדי.
זו לא עמדה רישמית, אבל אני בהחלט לא היחידה שחושבת כך. אחד המומחים העולמיים בנושא הנקה, ד"ר ג'ק ניומן מקנדה, חושב כך גם הוא. זה מה שאני עשיתי כשמידי פעם לא היה לי מספיק חלב שאוב, אם כי רק מגיל 8-10 חודשים.
בהחלט מבינה.
מאחר ומדובר בתינוקת יונקת, שתקבל בעיקר חלב אם, לא נראה לי נורא כלל לתת פשוט חלב פרה רגיל (תנובה) בפעמים שתצטרכי. כשאני למדתי רפואה המקובל היה שתינוקות לא יונקים, מגיל 0, יבקלו חלב פרה רגיל, מדולל שליש מים שני שליש חלב, עם מעט סוכר. כך למשל אני גדלתי. לא ינקתי יום אחד. וכך עדיין לימדו אותי בבי"ס לרפואה לפני כעשרים שנה. כיום כמובן ברור שזה לא רצוי כמזון יחיד לתינוק מגיל 0. אבל כתוספת לתינוק יונק, שמקבל חלב שאוב, אך לעיתים אין מספיק, זה נראה לי סביר לחלוטין. בסופו של דבר תמ"ל הוא חלב פרה, שעבר כמה שינויים, הוסיפו קצת ויטמינים וזהו. זה כמובן חשוב אם זה המזון היחיד של התינוק. אבל כפי שאמרתי, אם זה רק תוספת מידי פעם - אני לא רואה כל בעיה בסתם חלב תנובה . אפשר להתחיל עם חלב מעט מדולל, ואחר כך לעבור לחלב מלא.
חלב פרה רגיל נראה לי משום מה עדיף על תמ"ל, שזה חלב פרה שעבר כל מיני שינויים כימיים, והוא להרגשתי סינטטי למדי.
זו לא עמדה רישמית, אבל אני בהחלט לא היחידה שחושבת כך. אחד המומחים העולמיים בנושא הנקה, ד"ר ג'ק ניומן מקנדה, חושב כך גם הוא. זה מה שאני עשיתי כשמידי פעם לא היה לי מספיק חלב שאוב, אם כי רק מגיל 8-10 חודשים.
-
מעבר לאוכל מוצק
מה זה יעשה לדמיון של התלמידים שלי?!
הם לא חייבים לדעת
הם לא חייבים לדעת

-
מעבר לאוכל מוצק
מה זה יעשה לדמיון של התלמידים שלי?!
גם אני לא התכוונתי שתגידי להם. פשוט תסיימי את השיעור עשר דקות מוקדם יותר, באופן קבוע. לא צריך להגיד כלום.
ולאלה שניגשים אחרי השיעור, להגיד שאת חייבת לרוץ לטפל במשהו ולא יכולה להתעכב, שיפנו אלייך בטלפון/בדואל/לפני השיעור הבא/בפתק בתא שלך/לא יודעת.
גם אני לא התכוונתי שתגידי להם. פשוט תסיימי את השיעור עשר דקות מוקדם יותר, באופן קבוע. לא צריך להגיד כלום.
ולאלה שניגשים אחרי השיעור, להגיד שאת חייבת לרוץ לטפל במשהו ולא יכולה להתעכב, שיפנו אלייך בטלפון/בדואל/לפני השיעור הבא/בפתק בתא שלך/לא יודעת.
-
מעבר לאוכל מוצק
מה שכן, חלב ניגר לפני גיל שנה לא מומלץ מסיבות של אלרגיה.
אולי יוגורט עיזים אורגני (אם יש תינוק שיהיה מוכן לאכול אותו!), אבל לא לפני 9 חודשים.
אולי יוגורט עיזים אורגני (אם יש תינוק שיהיה מוכן לאכול אותו!), אבל לא לפני 9 חודשים.
-
מעבר לאוכל מוצק
חלב ניגר לפני גיל שנה לא מומלץ מסיבות של אלרגיה.
אבל זה בדיוק אותו דבר כמו תמ"ל רגיל, על בסיס חלב, מבחינת אלרגיה.
אבל זה בדיוק אותו דבר כמו תמ"ל רגיל, על בסיס חלב, מבחינת אלרגיה.
-
מעבר לאוכל מוצק
טוב, נו, את לא מתכוונת לטעון שאני תומכת בתמ"ל בתור מזון רצוי, אה? (-; (או בתרגום: בדף הזה אני אומרת את דעתי על חלב ניגר כמזון מוצק. בדפים אחרים אפשר למצוא את דעתי על התמ"ל כראוי לתואר "מזון" P-: ).
-
מעבר לאוכל מוצק
את לא מתכוונת לטעון שאני תומכת בתמ"ל בתור מזון רצוי, אה?
כמובן...
פשוט רציתי להבהיר שלהרגשתי במצב כזה (תינוק גדול יותר, שעיקר מזונו חלב אם ואולי מעט מוצקים, אך צריך מידי פעם חלב נוסף, כאשר אין מספיק חלק אם שאוב) נראה לי שכבר עדיף סתם חלב פרה על תמ"ל.
כמובן...
פשוט רציתי להבהיר שלהרגשתי במצב כזה (תינוק גדול יותר, שעיקר מזונו חלב אם ואולי מעט מוצקים, אך צריך מידי פעם חלב נוסף, כאשר אין מספיק חלק אם שאוב) נראה לי שכבר עדיף סתם חלב פרה על תמ"ל.
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
מעבר לאוכל מוצק
נראה לי שכבר עדיף סתם חלב פרה על תמ"ל.
למה בעצם? האם במצב כזה היית אומרת שחלב פרה יותר מזין או יותר קל לעיכול מתמ"ל, או שהם שווי ערך לחלוטין ולכן אין טעם להשקיע כסף בתמ"ל?
למה בעצם? האם במצב כזה היית אומרת שחלב פרה יותר מזין או יותר קל לעיכול מתמ"ל, או שהם שווי ערך לחלוטין ולכן אין טעם להשקיע כסף בתמ"ל?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
מעבר לאוכל מוצק
מה שהבנתי - לא מזין יותר, ולא קל יותר לעיכול, אבל פחות מעובד (לא מצליחה לכתוב "יותר טבעי", אבל כן - יותר דומה למה שיוצא מעטיני הפרה).
יעל ג, אם יש לך שני שעורים רצופים, את יכולה לוותר על ההפסקה שביניהם לטובת קיצור השיעור. זה לגמרי לגמרי מקובל.
יעל ג, אם יש לך שני שעורים רצופים, את יכולה לוותר על ההפסקה שביניהם לטובת קיצור השיעור. זה לגמרי לגמרי מקובל.
-
מעבר לאוכל מוצק
מה שהבנתי - לא מזין יותר, ולא קל יותר לעיכול, אבל פחות מעובד (לא מצליחה לכתוב "יותר טבעי", אבל כן - יותר דומה למה שיוצא מעטיני הפרה).
ויותר זול, ויותר פשוט לתיפעול (לרוב האנשים יש ממילא חלב בבית), וסתם מזון, לא איזו אבקה שצריך למדוד ולערבב ולתת בבקבוק (חלב אפשר בלי שום בעיה לתת בכוס. ולא צריך לקחת משכנתא כל פעם שנשפך קצת...).
ואלרגני באותה מידה.
(אני מזכירה שעל התמ"ל כבר גילו, שמספיקה חשיפה אחת לתמ"ל בימים הראשונים כדי שתתפתח אלרגיה בחשיפה השנייה, לפעמים מצבים מסכני-חיים כמו הלם אנפילקטי, ושכארבעים אחוז מהתינוקות שאלרגיים לתמ"ל על בסיס חלב פרה אלרגיים גם לתמ"ל על בסיס סויה).(ובכל זאת עוד לא הגענו לאחרית הימים, שבה הרופא מספר את כל זה לאמא לפני הלידה, כדי שתבין שאי הנקה די דומה לעישון בהריון, מבחינה זו שזה "אישו" בריאותי ולא סתם "בחירה בסגנון חיים" )-: ).
ויותר זול, ויותר פשוט לתיפעול (לרוב האנשים יש ממילא חלב בבית), וסתם מזון, לא איזו אבקה שצריך למדוד ולערבב ולתת בבקבוק (חלב אפשר בלי שום בעיה לתת בכוס. ולא צריך לקחת משכנתא כל פעם שנשפך קצת...).
ואלרגני באותה מידה.
(אני מזכירה שעל התמ"ל כבר גילו, שמספיקה חשיפה אחת לתמ"ל בימים הראשונים כדי שתתפתח אלרגיה בחשיפה השנייה, לפעמים מצבים מסכני-חיים כמו הלם אנפילקטי, ושכארבעים אחוז מהתינוקות שאלרגיים לתמ"ל על בסיס חלב פרה אלרגיים גם לתמ"ל על בסיס סויה).(ובכל זאת עוד לא הגענו לאחרית הימים, שבה הרופא מספר את כל זה לאמא לפני הלידה, כדי שתבין שאי הנקה די דומה לעישון בהריון, מבחינה זו שזה "אישו" בריאותי ולא סתם "בחירה בסגנון חיים" )-: ).
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2005, 14:07
- דף אישי: הדף האישי של יהללוך_מלאכים*
מעבר לאוכל מוצק
הבת שלי בת חצי שנה יונקת הנקה מלאה, לא מקבלת ברזל, ולכן אני חושבת להתחיל לתת לה אבוקדו בתור מוצקים. יש מתנגדים? מה עוד עשיר בברזל פרט לבשר הודו?
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
מעבר לאוכל מוצק
לדעתי אבוקדו נחשב די אלרגני.
גם אני תוהה מה לתת כדי להעשיר את התזונה בברזל. נראה לי שאלך על עדשים. יש דעות נגד? שישה וחצי חודשים.
גם אני תוהה מה לתת כדי להעשיר את התזונה בברזל. נראה לי שאלך על עדשים. יש דעות נגד? שישה וחצי חודשים.
-
מעבר לאוכל מוצק
- אני לא שמעתי על אבוקדו כאלרגני. לדעתי הוא בסדר, והוא גם עשיר בברזל.
- מה עוד עשיר בברזל : שקדיה, קינואה, עלים ירוקים מבושלים. ראי עוד במאמר של ורד לב - ShowDoc]מזונות המכילים ברזל Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=553 אבל שימי לב שלא כל המזונות ברשימה הזאת מתאימים לגיל חצי שנה.
- נראה לי שאלך על עדשים. יש דעות נגד? לא נגד, אבל כדאי להנביט כדי להקל על העיכול שלהן (זה מזון לא קל לעיכול) ועל-הדרך גם כדי להעלות את ערכן התזונתי באופן משמעותי (ראי את הדף על הנבטה ונבטים).
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
מעבר לאוכל מוצק
חשבתי על כתומים, יותר קלים לעיכול מירוקים. ירוקים אני בדרך כלל אכן מנביטה לעצמי ולכן אין לי בעיה לתת גם לה מונבטים. הכתומים בדרך כלל מגיעים שבורים ככה שאי רפשר להנביט, מצד שני, הם יותר קלים לעיכול- שלא לומר מתבשלים מהר יותר- מהירוקים.
-
מעבר לאוכל מוצק

<חשבתי שדיברת על ירוקות>
מעבר לאוכל מוצק
שאלה ראשונה: בתי בת חצי שנה, יונקת מלא (ונמשיך כך) ובטיפת חלב אמרו לי להתחיל במתן ירקות ואחר כך בשר (תוך שבועיים בשר) הילדה עדיין לא יושבת לבד וממה שקראתי כאן יש טענה שמערכת העיכול לא בשלה למוצקים כאשר התינוק עדיין לא יושב בכוחות עצמו. לכן אני תוהה מה לעשות - האם להתחיל במוצקים למרות שהיא עדיין לא יושבת,ואם כן אז איך? לא בכיסא אוכל אלא בסל קל נכון? ובסיכומו של דבר האם באמת לחכות עד שהיא תשב לבד ורק אז להתחיל במוצקים או שאפשר כבר עכשיו כפי שהמליצו לי בטיפת חלב? (שאני לא תמיד סומכת עליהם במאה אחוז אלא אוהבת לוודא במקומות שיותר מתאימים לתפישת עולמי כמו כאן!)
שאלה שניה: בתי כאמור יונקת מלא ואני רוצה להמשיך ולהיניק ולא לתת תמ"ל כי זה ממש עושה לי רע לחשוב שהיא תאכל דבר סינטטי שכזה, רציתי לדעת אם אפשרי להפסיק להיניק בגיל שנה אבל גם לא לתת תמ"ל ואם כן אז איך בדיוק עושים את זה . לעקוף את התמ"ל אבל להפסיק להיניק בגיל שנה? האם יש דבר כזה?
תודה רבה מראש על עזרתכן
שאלה שניה: בתי כאמור יונקת מלא ואני רוצה להמשיך ולהיניק ולא לתת תמ"ל כי זה ממש עושה לי רע לחשוב שהיא תאכל דבר סינטטי שכזה, רציתי לדעת אם אפשרי להפסיק להיניק בגיל שנה אבל גם לא לתת תמ"ל ואם כן אז איך בדיוק עושים את זה . לעקוף את התמ"ל אבל להפסיק להיניק בגיל שנה? האם יש דבר כזה?
תודה רבה מראש על עזרתכן
-
מעבר לאוכל מוצק
שרונג, אני לא מהמומחיות - והן בוודאי תגענה עוד מעט...אבל בינתיים כדי שלא תישארי לבד עם התלבטויותיך להלן הידוע לי :
- לגבי התחלה של מוצקים - מדוע את מעוניינת להתחיל? אם זה רק בגלל שטיפת חלב אמרו, אז הדעה השלטת באתר (ואת מוזמנת לקרוא בדף זה ובאחרים) היא שנוסחא אחידה על פיה פועלת טיפת חלב שאומרת שבגיל 6 חודשים יש להעביר למזון מוצק, וזאת מבלי לבחון כל ילד וילד לגופו, היא מוטעית ומוטעה.אז עם כל הכבוד לטיפת חלב - הסתכלי על ילדתך וחפשי את הסימנים למוכנות אשר מפורטים בקישור לדפים של ורד לב. אם סימנים אלה אינם קיימים, ואין הכרח (של יציאה לעבודה או משהו כזה) מדוע בעצם להתחיל עם מוצקים? מבחינה בריאותית עד כמה שידוע לי, אין כל בעיה עם המשך תזונה מהנקה בלבד בגיל הזה ואף בחודשים אחר כך.
- עד כמה שידוע לי אין סיבה לעבור לתמ"ל בגיל שנה. בגיל זה, הפעוט יכול לאכול את כל המאכלים שאוכלים המבוגרים ביחד עמם ליד השולחן.אני מקווה שהמבינות בנושא תבואנה ותפרטנה יותר. בהצלחה.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מעבר לאוכל מוצק
יכול להיות שהאחות לחוצה על מוצקים ובשר בגלל ברזל. את נותנת לבתך תוספת ברזל? אם לא, כדאי להיות ערה לסימנים לחוסר ברזל (ראי תוספת ברזל לתינוק יונק).
לגבי איך להושיב אותה -- הכי טוב שהיא תשב בחיקך, ואז זה לא משנה אם היא כבר יודעת לשבת לבד או לא. אז גם תוכלי להאכיל אותה בזמן שאת אוכלת -- למעוך לה קצת ולתת לה לאכול מהאצבע שלך.
בכל מקרה, כמו שיעל כתבה, לא כל התינוקות צריכים לאכול מוצקים באותו גיל. אם בתך נהנית לאכול -- יופי! אם לא -- גם טוב. שום דבר לא דחוף. כשהיא תשלח ידיים ותחטוף לך אוכל מהצלחת, תדעי שהיא כבר בשלה למוצקים...
לגבי הפסקת הנקה בגיל שנה: סביר שתצטרכי להחליף את ההנקה בפורמולה או לפחות חלב. רק תינוקות מעטים אוכלים מספיק מוצקים בגיל שנה בשביל למלא את כל הצרכים התזונתיים להם בלי הנקה.
לגבי איך להושיב אותה -- הכי טוב שהיא תשב בחיקך, ואז זה לא משנה אם היא כבר יודעת לשבת לבד או לא. אז גם תוכלי להאכיל אותה בזמן שאת אוכלת -- למעוך לה קצת ולתת לה לאכול מהאצבע שלך.
בכל מקרה, כמו שיעל כתבה, לא כל התינוקות צריכים לאכול מוצקים באותו גיל. אם בתך נהנית לאכול -- יופי! אם לא -- גם טוב. שום דבר לא דחוף. כשהיא תשלח ידיים ותחטוף לך אוכל מהצלחת, תדעי שהיא כבר בשלה למוצקים...

לגבי הפסקת הנקה בגיל שנה: סביר שתצטרכי להחליף את ההנקה בפורמולה או לפחות חלב. רק תינוקות מעטים אוכלים מספיק מוצקים בגיל שנה בשביל למלא את כל הצרכים התזונתיים להם בלי הנקה.
-
- הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*
מעבר לאוכל מוצק
מה אפשר לתת לבן 9.5 חודשים לאכול לפני השינה בתיקווה שייתן גם לאמא מותשת לישון קצת ולא יינק כל שעתיים בלילה?... לפי הרשימה למעלה זה בטח לא דייסה אז מה בכל זאת? אני ממש במשבר עם ההנקה מרוב עייפות אחרי כמה שבועות כאלה.אבל לא רוצה לעבור לתמ"ל למרות שמרוב ייאוש קניתי היום קופסא S-:
-
מעבר לאוכל מוצק
אני ממש במשבר עם ההנקה מרוב עייפות אחרי כמה שבועות כאלה
-
- זה רק לאחרונה ככה? יכול להיות שהוא מוציא שיניים?
- האם את מיניקה בשכיבה? זה יכול להקל מאוד ולאפשר לך לישון/לנמנם גם אם הוא מתעורר לינוק.
- אם יש אבא בסביבה, אולי שהוא ייתן לו בקבוק (שאוב או מקסימום תמ"ל) במקום אחת מהנקות הערב/לילה? את תוכלי לישון בינתיים , כך שייצא לך 4 שעות רצופות.
-
- הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*
מעבר לאוכל מוצק
- כן זה קשור לשיניים,יצאו שתיים לפני כחודש,וכנראה שיש עוד בדרך.אי אפשר לדעת בוודאות הרי וזה יכול להמשך כמה שבועות כל שן,ויש כמה?..28 שיניים ?... S-:
אני מניקה בלילה במיטה בשכיבה,הוא ישן איתנו,אבל לא מצליחה להירדם כשהוא יונק,המציצה שלו מציקה קצת.מספיק כדי שלא אוכל לישון בכל אופן.
יש אבא אבל אני אל שואבת,אולי הגיע הזמן לנסות? לא יודעת,יש ברעיון הזה משהו שקשה לי.
ניסינו להחליף מקומות במיטה,כךשהוא לא יריח אותי,אבל זה לא שינה כלום,רק היה יותר מסובך..כי הקטן טיפס וניסה להגיע אלי מעל לאבא .
לפחות היום ישנתי קצת בבוקר ,אבא לקח אותו לטיול של שבת בבוקר.
כשירגיש יותר טוב נעשה ניסיון של מטרנה,לפחות לראות שהוא לא אלרגי או משהו כזה,ולדעת שזה שם לרגעי הייאוש הבאים..
- תודה!@}
-
מעבר לאוכל מוצק
אולי הגיע הזמן לנסות?
לנסות תמיד אפשר
בהצלחה.
לנסות תמיד אפשר

בהצלחה.