בלוג אמא של מתיקות

קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בלוג אמא של מתיקות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

. אני בדילמה בינתיים המוצץ עזר לי להרדים גם היום בצהרים. תינוקת שקשה לה להירדם, אני כבר מוכנה לרדת מכמה עקרונות כדי שהיא תוכל לנוח.

גם עם כל העקרונות, אני לא רואה שום בעיה בלהרדים עם מוצץ. ההתמכרות מתחילה כשנותנים לתינוק לישון עם המוצץ כל הלילה בתוך הפה (אז מתחיל גם הסיוט של "נפל לו, צריך להחזיר לתוך הפה", כמה פעמים בלילה. כבר עדיף להניק...). כמו שכתבו, נדמה לי, בדף אצבע או מוצץ , מציצה מתמדת כל הלילה גורמת לגירוי מיותר של השרירים הטבעתיים.

באסה שהיא לא תמיד מצליחה למצוא את האצבע
הם לא מפסיקים לחפש :-) היא תמצא בסוף.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

תודה לכן על התמיכה, זה מאד עוזר וחשוב.

היום היא נרדמה כמעט לבד. השארתי אותה במיטה והלכתי, היא היתה שקטה, לא השארתי אותה בוכה או משהו כזה. היה שקט המון זמן. באתי וראיתי שהיא על סף שינה. יצאתי. אחר כך היתה התעוררות וקצת בכי אז באתי. נתתי שוב מוצץ ונשארתי קצת לידה, נרדמה ויצאתי. זה שהיא ישנה במיטה ואני לא לידה זה כבר חידוש מסעיר, משהו שלא קורה לעיתים קרובות. זה גם קרה רק לפני כחצי שעה, לא שהיא מצליחה לישון מוקדם מדי ולא שלא ניסיתי הנקה בשכיבה וכאלה קודם. כל שיטה עובדת ליומיים, מעניין מה יהיה הפטנט הבא.

כל היום מסתובבת סביב פיפיקקישינה. בעיקר שינה. לפעמים אוספת את עצמי ויוצאת מהבית. אתמול נתקעתי עד אחה"צ בלי לצאת ואז הבנתי שזה ישגע אותי ונסעתי לחבר שחזר מהודו, הביא לי חליפת פנג'אבי מדהימה לבקשתי. אמנם כשביקשתי לא יכולתי לדמיין שכל הבגדים שלי יהפכו לסוג של מגבת לצרכי פליטות ופיפי ועוד, הוא חזר בערך שבוע לפני שהיא נולדה ומכל מיני סיבות עד עכשיו לא התראינו. בדרך אליו פגשתי במקרה אישה נחמדה עם תינוקת יותר גדולה, ישבתי ודיברתי איתה והוא כבר דאג. ניסה להתקשר אבל הנייד שלי היה אתמול בשביתה לא ברורה והבוקר חזר לפתע לפעול. בכל אופן באיזשהו שלב הצלחנו למצוא זה את זו וזו את זה ומצאתי את עצמי יושבת ואוכלת ארוחת ערב טעימה מול נוף מדהים ולמרות שזה היה בשעות הלא רגועות של המתיקות זה היה יותר נסבל ונעים מאשר להיות בבית עם הקירות. לאור חזרתנו המאוחרת הביתה דילגנו על אמבטיה של מתיקות.

יש לי השבוע חתונה בשישי בבוקר ובשבוע הבא עוד חתונה בערב. אני שוברת את הראש מה ללבוש. לחתונה בשישי, חתונה של פריקים, שאני גם לא מכירה כמעט (אבל מכל מיני סיבות מתכוונת להגיע, גם כי מאד ביקשו ממני וזה חשוב למקורבים לי) אולי אלבש את החליפה ההודית החדשה. לשבוע הבא אין לי מושג. יש לי מיליון שמלות יפהפיות במצב מעולה בארון, אבל הן לא מתאימות להנקה ואני בכלל לא רוצה לחשוב מה יקרה אם יפלטו עליהן. זה אולי לא כל כך באופן, אבל יש לי בארון כמה שמלות קוקטייל אמריקאיות שעולות מאות דולרים. לא קניתי אותן, קיבלתי מתנה בכמה הזדמנויות בימים רחוקים. עם אחת מהן מעולם לא הלכתי מרוב שהיא מפוארת בעיני. פעם אחת השתמשתי בה כדי להצטלם עבור חברה שלמדה צילום וביקשה ממני ואנשים בניו יורק עמדו ועצרו להסתכל, בעיר שאף אחד לא עוצר בה על כלום כי ראו כבר הכל. בכל אופן אני לא הולכת ללבוש את השמלה הזו בשבוע הבא כי נראה לי שהיא לא מתאימה להנקה :-)
אני מתחילה להצטער שלא שכבתי שישה שבועות, שמיד סחבתי סלקל (עם תינוקת ישנה של רציתי להעיר ולהעביר למנשא, תסלחו לי כן?!) שהלכתי ברגל לא מעט. אני מרגישה את זה בגוף, שלא עצרתי קצת יותר. נכון, התחשק לי לצאת ולהסתובב אבל נראה לי שעשיתי קצת יותר מדיי.

מחר אנחנו ישנות אצל אחותי שוב, כדי לחלק את הדרך לחתונה ליומיים. מה שעבד לפני שבועיים- להניק בשכיבה ולהרדים- לא בטוח יעבוד כבר הפעם. לא נעים לי לישון במקומות אחרים ושהיא בוכה, אפילו אצל אחותי... קשה לי להפריע לאחרים, למרות שכל כך הרבה פעמים בכל כך הרבה בקרים או לילות יצא לי להתעורר מבכי או צעקות של תינוקות או ילדים של אחרים ומעט מאד פעמים זה הכעיס אותי או הפריע לי, בדרך כלל ממש לא. איכשהו, בלילה ההוא שישנו באוהל לפני שבועיים והיא קמה מאד מוקדם בבכי הרגשתי לא נוח ומיהרתי להכניס אותה למנשא וללכת רחוק, גם כדי להרגיע וגם כדי לא להפריע.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

אתמול המתיקות נהנתה, או סבלה, משלושה מורים שעבדו איתה.
היינו בבוקר בשיעור ההוא שנרשמנו אליו, של הפלדנקרייז לתינוקות.
אחר כך הלכנו לחברה שלי שלא ראינו מזמן, בזיכרון. היא מורה לתנועה והיום עובדת עם מבוגרים אבל פעם מזמן עבדה גם עם קטנטנים והחליטה, למרות שיש לה תינוק משלה בן 10 חודשים, להתאמן על מתיקות, כי שיתפתי אותה קצת מהשיעור.
כשהגעתי לזיכרון נתקשרתי לחברה נוספת משם, בעצם מישהי שאף פעם לא יצא לנו להיות אחת אצל השניה. אין לה נייד והיא לא חזרה אליי, ככה כשיצאתי מהחברה עם התינוק התכוונתי לנסוע הביתה ופתאום ברחוב חוצה לי את הכביש ההיא, בדרכה הביתה ויש לה קצת זמן פנוי עד הטיפול הבא. היא מטפלת בשיטת פאולה וגם היא הכניסה אותנו לסטודיו כשאמרתי לה שהבת שלי עם כל התיקונים עדיין מפשלת בהנקה לא מעט.
אם כל זה לא מספיק, לפנות ערב ניסיתי להתאמן על הקטנה עם כל המיש מאש הזה.

יש לי דילמות בקשר לפלדנקרריז. ברור לי שהמדריךמקצועי ויודע מה הואאומר ועושה. מצד שני- הבת שלי בוכה, מייללת, מקטרת, כשהיא אצלו. לא צרחות ויש שלב שגם הוא אומר די ונותן לה לנוח, אבל לי קשה עם מה שיש. אני מכירה מתינוקות את המצב הזה שהם בוכים מתיסכול כשהם מגלים משהו חדש ומנסים לעשות ולא מצליח, או מצליח לפעמים. בעצם הוא אומר שזה זה, קושי בדרך למטרה. עדיין קשה לי ואם אני עוד איכשהו מסוגלת להביט בו עובד איתה בשיעור שלו הרי שהיה לי ברור שאת הדברים שהוא אמר לתרגל אין סיכוי שאני אתרגל איתה, רק את אלה שהיא יותר נינוחה בהם. גם הם תירגול עבורה,אבל תירגול פחות קשה.
החברה שלי הצליחה בכמה דקות לעשות מה שהוא לא הצליח- בדרכי נועם. אולי היה לה קל כי זה היה שעה וחצי אחרי השיעור שלו והגוף כבר הגיב טוב למצב, אבל היא אמרה שלדעתה לא חייבים להגיע לזה דרך בכי מתמשך. אני מרגישה לא נוח. התינוקות האחרים קצת מקטרים אצלו, אבל לא מיללים ממושכות כמו הבת שלי, שגם לא מצליח לו לעשות איתה מה שהוא מנסה. מה שכן, בשבוע שעבר כשבבית תירגלתי את הדברים מהשיעור שלו הלך לנו נהדר והיא היתה מאד רגועה. אולי אני צריכה לבקש שאני אתרגל עליה והוא רק על אחרים. שילמתי על ארבעה שיעורים. הוא מלמד דברים נהדרים אבל אני בדילמה אם להמשיך עוד בכלל ואם כן אז גם אחרי שני השיעורים שכבר שולמו.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

בתחילת השבוע היו לנו איזה שניים-שלושה לילות בהם המתיקות התעוררה באמצע הלילה בבכי של כאבי גזים. זה היה ברור כח בדרך כלל בלילה היא לא בוכה ממש, קצת מצייצת ומקבלת ציצי מייד ומשיכה לישון. בימים אחרי שיעור הפלדנקרייז הראשון, קיפלתי לה את הרגליים באדיקות נגד גזים, היא למדה. בלילות שהתעוררה, במקום להתפתל ולהימתח לאחור כפי שהיתה עושה קודם, התפתלה מכאבים אבל קיפלה רגליים למעלה... עזרה לעצמה להוציא אותם.
בשיעור השני, כלומר השבו, היה איזה עניין עם להסתובב מהגב לבטן, או בעצם לצד. אני מתאמנת איתה בבית, אתמול ושלשום. הלילה, באמצע הלילה, קרקס בחדר השינה. היא בדרך כלל יונקת על הצד, כלומר אם היא ישנה על הגב אני מסובבת אותה אליי ומניקה עד שהיא נרדמת. הלילה חיברתי אותה, פתאום היא מתנתקת במודע, בכוונה, מה שלא עשתה מעולם. ועושה כמה פעמים את התרגיל של לנסות להתהפך בעצמה מהגב לצד. אני מעודדת אותה אומרת יופי נהדר ומוסיפה בשקט- אבל למה בשתיים בלילה?
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

בלוג אמא של מתיקות

שליחה על ידי תמר_ס* »

איזו מדהימה. לא מפסיקה להפתיע, אה?
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

איזו מדהימה. לא מפסיקה להפתיע, אה?
כן, איזה כיף לי :-)
ועניין התנועה קצת מדאיג אותי, ברור שיש שם איזה עניין, לפחות לפי האיש של הפלדנקרייז. ברור גם שחלק מזה שהיא כל כך פעלתנית זו פשוט היא וחלק מזה זה שהיא לא מוצאת מקום נוח ונינוח, לכן כנראה הקשיים לישון וכו'. ככה אני מפרשת את זה לפחות. לכן ההתלבטות הגדולה אם להמשיך או להפסיק עם השיעורים שם.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

בלוג אמא של מתיקות

שליחה על ידי תמר_ס* »

לכן ההתלבטות הגדולה אם להמשיך או להפסיק עם השיעורים שם.
לא מבינה בזה בגרוש. אז לא מייעצת כלום. רק שתלכי עם מה שאת מרגישה.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

רק שתלכי עם מה שאת מרגישה
זהו, שלא ברור לי.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

בלוג אמא של מתיקות

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

הי רוקדת, אני רוצה להתייחס לעניין ההתפתחות המוטורית של בתך ועניין הפלדנקרייז לילדים: אני ממש לא אשת מקצוע, אבל ממה שאת מתארת נשמע כאילו מתיקות סובלת מהקשתת יתר של הגב . זה משהו שניתן לטיפול די בקלות ע"י תרגילים, אבל ככל הידוע לי, אין שום סיבה שהתרגילים הללו יגרמו מצוקה ואי נעימות לתינוקת.

אני מכירה אישית לפחות שני תינוקות (שאחד מהם התחיל להתהפך לפני גיל חודש עקב הקשתת יתר) שטופלו ומטופלים ע"י הוריהם בתרגול נעים ועדין כחלק ממשחק בלי שזה יעורר בכי ומצוקה.

כשבכורי היה תינוק היינו בסדנא ב"צעד ראשון" של שי זילברבוש, גם הוא מורה לפלדנקרייז שפיתח את הפלדנקרייז לשיטה לתינוקות, וכל התרגילים שהוא נתן לבעיות מוטוריקה שונות ומשונות תמיד היו תוך דגש על נוחות ונינוחות לתינוק.

אני מדגישה שוב שאני לא אשת מקצוע ואולי אני מדברת שטויות, אבל אולי שווה לך להיפגש עם עוד איש מקצוע שמבין בזה. אני מאד ממליצה על מדריכי צעד ראשון.
אשמח לספר לך מה התרגילים שהחברות שלי עושות אם זה מעניין אותך.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

הי מיצי,
אכן מדובר בהקשתת יתר של הגב והיא התהפכה (לשימחתי הרבה) בגיל שבוע. כמובן שעכשיו אני מבינה שזה לא טוב.
בכל אופן היא כבר לא מתהפכת, בשל התרגילים שאני עושה איתה, בנעימות ובכיף. מערסלת, מעגלת וכו'.

האיש שכתבתי עליו הוא איש מקצועי עם המון המון ניסיון, אין לי ספק בכלל בעניין המקצועי לגביו. מה שכן יש לי ספק לגביו זה לגבי ענין חוסר הנינוחות שלה בחלק מהשיעור- לא בכל השיעור. הבעייתיות בעיני היא כשהוא ממשיך להדגים עליה כשהיא לא נינוחה.

אני מניחה שהפיתרון הוא לא לעזוב ולעבור למורה אחר, אלא לעצור אותו כשזה נראה לי לא מתאים או לשוחח איתו. מאחר ומדובר בקבוצה, לא ברור לי אם לשוחח איתו לפני השיעור בפרטיות, או לחתוך כשלא מתאים לי ולבקש שיפסיק.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

לא להאמין. הזדמנות לישון, היא ישנה מצויין אחרי שינקה ורק אני לא נרדמת. בכלל השינה נעשית לי קשה לאחרונה וקשה לי להירדם בצהריים ובכלל. הרבה דברים ומחשבות מטרידים אותי.
האם אני אמא היסטרית ומגוננת מדי? יש רגעים שנדמה לי ככה.

הערב, או שעליי לומר אתמול, הלכנו לחתונה. גם אבא היה וקיבל את המשימה לעשות לה אמבטיה לפני שיצאנו. פתאום שמעתי אותה צורחת מהאמבטיה. בחיים היא לא צרחה באמבטיה, מלבד פעם אחת שקיבלה מכה. הוא עשה לה אמבטיה גם לפני שבוע וגם אז פתאום שמעתי צרחות. השבוע קרה שיללה יום אחד באמבטיה, רצתה לצאת (נדיר והיתה סיבה) אבל בחיים לא צרחה.
הוא מצליח להחזיק אותה בתנוחה שהיא מתה מפחד כנראה, נאחזת בדפנות האמבטיה בהיסטריה וצורחת. אני באה וכועסת עליו ונלחצת נורא מהצרחות שלה.

יש לי תינוקת שיודעת לילל, לקטר, לבכות. צרחות זה אצלה מאד נדיר, רק אם ממש מעצבנים אותה. נגיד בחתונה שהחלפתי לה חיתול על ספסל קשה ולא נוח ועוד הגדלתי לעשות והתחלתי לקשור את המנשא לפני שהרמתי וחיבקתי אותה, אז היא כבר ממש צרחה (איזה גאון נידב את האבא שיחזיק את החופה ולא סירבנו ככה שכרגיל הייתי צריכה להתמודד לבד). לא קורה הרבה כי אני משתדלת לענות על צרכיה בזמן.
אם קורה שהיא צורחת כי צורך מסויים לא נענה בזמן, או כי יצא שבכי של קיטור הפך לצרחה אני מבינה איך זהנבנה ואיך הגעתי לשם, אבל כשהיא פתאום צורחת בפתאומיות זה ברור לי שמשהו כאן מאד לא נעים.

הבוקר (או שמא עליי לומר אתמול בבוקר) שוב היו לי מחשבות בקשר ללינה המשותפת.
בדרך כלל יש לי פחדים וחרדות- שהכרית לא תיפול ותחנוק אותה, שלא תמצא את הדרך ליפול מהמיטה, שלא תבלע כפתור מהמצעים או רוכסן של הכרית הנקה.
המחשבות של הבוקר היו ממקום אחר. היא התעוררה בעשרים לשש, ינקה בערך עד שש. במקום להירדם, נשארה עירנית. שכבה ודיברה עם עצמה מרוצה מהחיים ואני ניסיתי לישון ללא הצלחה. בשבע וחצי קמתי להתקלח, אז היא נרדמה שוב. פתאום חשבתי שהנוכחות שלה במיטה מפריעה לי לישון ואולי גם הנוכחות שלי במיטה מפריעה לה לישון.
כשהיא בוכה ומקטרת אין לי ספק שהמקום שלה במיטה לידי. דווקא בזמנים כאלה שהיא שוכבת לה ומדברת עם עצמה, בועטת וכו', אני תוהה אם אנחנו לא צריכות כל אחת את המקום שלה.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

עוד משהו שקשור לחתונה שהיינו בה ולא למתיקות דווקא:
חברתי הטובה מזה שנים התחתנה עם בחור מקסים שהוא גרוש ואב לילדה. איכשהו בחתונה יצא שהאבא שלנו שאל את הילדה משהו על איזו כיתה היא (ותמיד אצל החברים שלי הוא שואל את השאלות הלא נכונות :-P) והיא ענתה לו שהיא בחינוך ביתי. תהיתי איך עם כל השיחות שהיו לי עם החברה ובן זוגה והיו לנו כמה, פיספסנו את הפרט הכל כך משמעותי הזה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בלוג אמא של מתיקות

ות של הבוקר היו ממקום אחר. היא התעוררה בעשרים לשש, ינקה בערך עד שש. במקום להירדם, נשארה עירנית. שכבה ודיברה עם עצמה מרוצה מהחיים ואני ניסיתי לישון ללא הצלחה

גם אצלנו הוא מתעורר תמיד לפני (אלא מה?). הוא פשוט מתחיל את היום לפני, נדמה לי שגם לגבי מתיקות שש בבוקר זה כבר לא "אמצע הלילה". במקרים כאלה אני יכולה להעביר אותו לשמיכת הפעילות שלו - זו השעה שבה הוא הכי מרוכז ביום ויכול לשחק אפילו 40 דקות בעניין ובהנאה, בזמן שאני מנמנמת, או קמה לעשות קפה בשקט. אני מניחה שכשהוא יתחיל לזחול (כבר יש סימנים ראשונים) אצטרך למצוא פתרון אחר.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

במקרים כאלה אני יכולה להעביר אותו לשמיכת הפעילות שלו

בבוקר היא אכן משחקת רצוף המון זמן, גם בשמונה-תשע, יכולה למשל לבהות במוביל למעלה מחצי שעה או לבעוט באוניברסיטה זמן דומה.

העניין הוא שאני מניקה אותה והיא עושה פרצוף של נרדמת די הרבה זמן ולוקח לי זמן להבחין שבעצם היא עירנית ולא חוזרת לישון. חוץ מזה שאם אני קמה לשים אותה באוניברסיטה או משהו כזה זה דורש ממני קימה שזה כבר משהו שמעבר לכוחות שלי.

ואיך קורה שלמרות שהיא מתעוררת מוקדם אז כשאנחנו עומדות להיות במקום מסויים בתשע בבוקר ויוצאות לשם כך בשמונה וחצי מהבית, תמיד יוצא שבשעה שמונה בבוקר היא עוד ממש ישנה ואני צריכה להחליף לה חיתול ובגדים תוך כדי שינה ולדחוף לה ציצי לפה גם תוך כדי שינה כדי שנגיע פחות או יותר בזמן לפלדנקרייז או ליוגה (אני הולכת ליוגה אחרי לידה)?
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

הבוקר שוב, התעוררה מוקדם מדיי והתחילה לקשקש ולבעוט בי. מהרגע שיצאתי מהמיטה לכיוון המקלחת, לקח דקה והיא נרדמה.

במשך היום חשבתי שהלילה ננסה את העריסה הלילה. העריסה בסלון, ככה שהתכוונתי לישון על הספה בסלון כדי להיות קרובה אליה. כדי להעביר את העריסה לחדר שינה צריך להפוך חצי בית ולשנות סדרים באופן משמעותי, אז רציתי לנסות קודם. במשך היום שמתי אותה לישון בעריסה, שבדרך כלל משמשת יותר כמחסן צעצועים וגם כמקום מישחק די אהוב כי יש שם מובייל שמעניין את מתיקות מאד. אז ביום היא ישנה שם די בסדר, היתה שינה אחת די ארוכה בבוקר שעברה ממש טוב בעריסה. לעומת זה הערב ניסיתי כמה פעמים שם בעריסה וממש לא עבד. אחר כך ניסיתי במיטה והיה קשה, בסוף ברבע לאחת עשרה היא נרדמה, במיטה שלנו.

חשבתי על זה שאחד השיקולים כאן באתר ובכלל בעד לינה משפחתית זה שגם מבוגרים לא אוהבים לישון לבד. אני דווקא כן. שנתי קלה, נחירות מעירות אותי ובכלל כבר די הרבה שנים שבדרך כלל יותר נוח לי לישון עם עצמי. אז עכשיו אני רוצהללישון עם התינוקת שלי ולהיות קרובה אליה, אבל אולי זה לא מתאים לנו כדבר ארוך טווח. כלומר, מצידי חשבתי על לינה משותפת עד גיל חמש עשרה או משהו, אבל אני מבינה שיכול להיות שזה יגמר עוד הרבה קודם ושזה יכול להגיע ממנה או ממני באותה מידה. כרגע, בכל מקרה, המקסימום שאני מוכנה זה שנישן באותו חדר ולא באותה מיטה. החדרים אצלי בבית פיצפונים, אבל ממש קשה לי לחשוב על זה.

הביאו לי היום בהשאלה כורסת הנקה מהיקרות האלה של שילב. ישבתי בערב עליה והנקתי וגם התנדנדתי. כמה הייתי צריכה אותה לפני חודשיים, אבל אז היא היתה מושאלת אצל מישהי אחרת שויתרה עליה עכשיו בשל חוסר מקום. האמתהיא שכואב לי הגב ממנה, אבל אני יכולה לראות את הפוטנציאל של להרדים בה את הקטנה, גם אם הערב אחרי כל הרדמות כזו היא שוב התעוררה. בימים שאני מותשת לגמרי כנראה יהיה יותר נוח להתנדנד ולהרדים מאשר להסתובב ברחבי הבית, כלומר בימים בהם היא לא מצליחה להירדם על הציצי.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

בבוקר, או אולי זה היה צהריים, שמתי אותה קצת באוניברסיטה, זו הקרויה בפינו אוניברסיטת רמלה. הספקתי לראות אותה מחייכת לעצמה, מבסוטית שנגעה עם היד באחד הצעצועים התלויים, עד היום בעיקר ניסתה והצליחה עם הרגליים.
יצאתי לתלות כביסה שני מטר ממנה. באיזשהו שלב היא קצת קיטרה והחלטתי שמותר לה קצת לקטר. אחרי עוד דקה נכנסתי ומצאתי אותה הפוכה, התהפכה מהגב לבטן המתוקה וניסתה להוציא את היד, די רגועה יחסית למצב התקוע.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

אני שמה לב שאני מנצלת את הבלוג הזה כדי לכתוב על מתיקות גם מעין יומן התפתחות ובכלל, את כל הדברים שאני בטוחה שלא אזכור במדוייק בעוד זמן לא רב. זה מתאים לי, אבל יש לי מחשבות לפעמים אם זה נכון או אולי צריך להפריד, אבל איך אפשר להפריד את המשקל שלה או החיוכים שלה מהדאגות, השימחה, העצב שלי?!?!?!
אז זהו, שאי אפשר כרגע.

אז היינו היום בטיפת חלב. נשקלנו אצל האחות לפני שנכנסנו לרופאת ההתפתחות. מתיקות רוקנה את מעיה כשחיכינו, ככה שלא נחשוב חלילה שהיא שמנה או בעודף משקל. אז היא שוקלת 4.400 והיום ויתרתי לשאול על אחוזונים. האחיות לא מציקות בטיפת חלב הזו ובפעם הקודמת אמרו לי אחוזונים רק כי שאלתי. רופאת ההתפתחות היתה נחמדה, ניסתה לדבר איתי קצת על חיסונים ובכל מקרה אמרתי שחלק אתן אבל לא כרגע, לא הציקה יותר מדיי ואמרה שמתיקות בסדר גמור.
החלטתי לשאול אותה בנושא השינה אז היא סיפרה לי שהנכד שלה היה ישן לה על הידיים כל הלילה והבת שלה היתה מתעצבנת אז היא אמרה לה מה איכפת לך, זה אצלי על הידיים לא אצלך. אחר כך היא הוסיפה שבגלל שמתיקות כזו זערורית אז נראה שצריך לדאוג, אבל היא בסדר גמור ושאני לא אדאג.

לפני שהיינו בטיפת חלב היינו בשיעור ההוא של שיטת שלהב, פלדנקרייז לתינוקות או מה שזה לא יהיה. שוב תלשתי אותה מהמיטה בבוקר כדי ללכת לשיעור. היא שוב התעוררה מאד מוקדם וזיינה את השכל במיטה אז קמתי לשאוב חלב שיהיה בפריזר ולקח לה איזה עשר דקות מקסימום להירדם חזק כשאני לא במיטה. אבל בלילה היא לא נרדמה בלי שישנתי לצידה.
בכל אופן הערתי אותה כדי לינוק להחליף חיתול ולהתלבש לפני שהלכנו לשיעור. כמובן שבשיעור שוב היתה קוטרית וחסרת סבלנות, למרות שהיתה לה עוד רבע שעה של שינה בדרך ואם היא לא היתה קלת שינה כל כך הייתי בהחלט משאירה אותה בסלקל ונותנת לה להמשיך לישון, או נותנת לה לישון על הידיים.

אז הפעם היא ישנה עלי או אכלה דווקא בחלקים המשמעותיים של השיעור. מצד שני, חלק מהתירגול היום היה לגבי איך לחזק את שרירי הגב כדי שירימו את הראש היטב, מה שהיא עושה ללא בעיות. רק ההיפך זה בעיה בשבילה, לעזוב את השרירים האלה בשקט...
בכל זאת הוא קצת הראה לי איך לקדם אותה לכיוון של שכיבה על הבטן כולל עוד דברים בכיוון הזה, שלא היו בשבוע שעבר.
היא קיטרה אבל הפעם הוא התייחס לקיטורים שלה ועצר בזמן, עוד לפני שהספקתי להגיד לו ואפילו פעם אחת כשתירגלתי איתה אמר לי שזה מספיק, כי היא התחילה לקטר קצת יותר מדיי. הרגשתי הרבה יותר טוב מהפעם הקודמת. נכון שהיא מקטרת כי זה חדש לה ולא נוח והייתי רוצה שהיא תלמד את זה לטובתה, אבל חשוב לי לשים לב שאני לא מגזימה עם להעמיס עליה ברמה שהיא כבר לא מסוגלת ללמוד ונאטמת וגם לא רוצה להשניא עליה את התירגולים.
בבית אני משתדלת לתפוס אותה במצב רוח טוב, אחרי שינה, שבעה וחייכנית ואז לתרגל איתה. אני גם יותר מתעקשת על עיסוי אחרי האמבטיה ולה כבר יש קצת יותר סבלנות לזה, ככה אני מעסה אותה תוך כדי שאנחנו מתרגלות את מה שלמדנו. בכל זאת לא כיף לי שהשיעור כל כך מוקדם, שאני תולשת אותה מהמיטה ושלתחושתי היא קוטרית בשיעור בגלל שחסרה לה שינה. מבחינה חברתית, דווקא מאד כיף לי בשיעור. אם לא לה, אז לפחות לי.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

לילה שלם!!!
טוב, כמעט. הלכה לישון בעשר. מתישהו באיזור שתיים ציפצפה כי היה לה לא נוח. בדרך כלל הייתי שולפת ציצי, אבל שמתי לב שהיא פשוט מנסה להמשיך לישון ולא נוח לה. עזרתי לה עם הראש וכמה טפיחות על הגב. ישנה כמעט עד שבע. גם אני, כשלא בדקתי אם היא עדיין נושמת...
בבוקר, שמחה וטובת לב, אחרי שינקה שמתי אותה בעריסה לדבר עם הציפורים במובייל והיא פתאום גילתה איזה צעצוע שמונח לה שם ליד הראש ודיברה גם אליו ודחפה אותו. אם היא היה יודעת לתפוס, היא בטוח היתה מכניסה אותו לפה. אין לי מושג כמה זמן היא היתה בעריסה, אני רק יודעת שזה זמן שהספקתי בו לצחצח שיניים, להתקלח, להתלבש ולהכין לי כריך עם חביתה (!) <כן, מביצים אורגניות, ממשק שלא מתעלל בתרנגולות ככל הידוע לי>. אה, הצלחתי גם לפני כל זה לשבת לשאוב חלב ולהכניס אותו בנחת לפריזר ולהביק עליו מדבקה עם תאריך וכמות. בקיצור, כשהיא ישנה לילה שלם היא רגועה ומעסיקה את עצמה להרבה זמן!
כשהוצאתי אותה הסתבר בדיעבד שזה היה קיטור בגלל קקי שהציק לה בחיתול. הושבתי אותה עליי והיא הסתכלה בעניין, או ככה נראה לי, איך אני ממשיכה לאכול את הכריך. אחר כך היינו קצת על המיזרון על הריצפה. פתאום, שוב, היא ניסתה ואפילו הצליחה להתגלגל הב לבטן, אבל לא השלימה את הגילגול כי עצרתי אותו. זה מזרון של לול, והוא בערך בעובי חמישה ס"מ ואם היא היתה משלימה את הגילגול זה אומר שהיתה נוחתת על הריצפה, כנראה עם הראש. לא רוצה לעצור את ההיפוכים שלה, אבל רוצה ליצור לה מרחב בטוח, עוד לא לגמרי ברור לי איך. אחד הרעיונות הוא לקחת מזרון שיאצו או כמה מיזרונים כאלה ולהניח מתחת לשטיח. השטיח שלנו בינתיים מקופל בגלל שככה יותר נוח לשים מיזרון או אוניברסיטה או משהו כזה על הריצפה.

סבתא חזרה מחו"ל והביאה למתיקות צעצוע כלבבה של אמא- ספר מקסים מבד, עם ציורים של חיות. אמא ביקשה צעצועים מעץ אם תראה משהו יפה, אז סבתא הביאה לאמא צעצוע מעץ- סכו"ם עשוי עץ שמתאים בדיוק לאמא :-P אחר כבוד נמסרה המתיקות לסבתא לחצי שעה אחרי הצהריים, שלא תשכח איך סבתא נראית ומרגישה. היום, סבתא שוב נסעה ליומיים, לא לחו"ל אבל רחוק, סבתא עסוקה. גם אבא עסוק בזמן האחרון, ככה שמזל שאנחנו מסתדרות טוב רוב הזמן ולא רבות או חוטפות קריזות אחת על השניה, זה לא מובן מאליו בין אם לביתה...

קשה לי עם המחשבה של חזרה לעבודה מאד בקרוב. החיים כמו שהם כרגע יכלו מצידי להימשך ככה עוד לפחות חצי שנה מעכשיו. יש בקרים שיש לי צורך לקום ולנסוע, לראות אנשים, אבל אף פעם אין לי צורך מאד חזק ללכת לעבודה. אני דווקא די אוהבת את העבודה שלי בימים כתיקונם, כלומר כשאני לא עם תינוקת קטנה בבית, אבל הימים האלה היו וחלפו ומעט מאד מעניין אותי מלבד הבית ומתיקות. כבר אמרתי לא מזמן- צר עולמי כעולם נמלה. טוב לי ככה בצרות הזו, כל החיים מתעסקת בנושאים מגוונים, תחומי עניין רבים, קוראת אנציקלופדיות ועושה דוקטורטים בכל דבר שמעניין אותי (לא דוקטורטים אמיתיים מהאוניברסיטה, סתם כאלה שמרשימים אנשים על המומחיות שלי והידע שלי בתחום הנדון) ועכשיו דוקטורט בענייני הריון ולידה, הנקה וחיתולים.

אם מדברים על חיתולים, לפני שבוע הפסקתי עם הר"פ וחשבתי לנסות שוב עם עוד עליה במשקל. הבוקר שמתי אחד לנסות. הוא עליה עכשיו, ענק עליה הן במותן והן בירכיים, אני יכולה לצפות לנזילות מכל כיוון אפשרי. אני גם פחות אוהבת אותם מהחד פעמיים כי הם גדולים יותר ומסורבלים יותר ונראה לי שככה התנועה שלה הרבה יותר מוגבלת, אם אני לא משאירה אותה כל היום בלי חיתול אז שלפחות יהיה משהו שיתן לה לזוז.
כל החיים מוותרת על נוחיות בשביל איכות הסביבה, או מנסה לעשות את זה. מאז שאני אמא זה פתאום איכשהו פחות חשוב לי, יותר חשוב שלילדה וגם לי יהיה נוח.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

כמו שכבר כנראה הזכרתי, יש לי בתדודה שילדה כחודשיים לפניי. התינוקת שלה לא באחוזון 10 במשקל, למרות שנולדה רק 100 גרם יותר ממתיקות, אבל מהר מאד זינקה. מה שנחמד בזה זה שנקבל כנראה כמה חיתולים רב פעמיים שקטנים עליה, עד ששלנו יהיו טובים. את שלנו אני מנסה פעם בכמה ימים והם נראים לי עדיין די גדולים.

אתמול התקשרו אליי מהעבודה. אכן יצא מכל הכיוונים גם לבקשתי וגם בשל כל מיני אילוצים שצימצמו לי שעות. בשנתיים האחרונות ימי העבודה שלי רוכזו על שלושה ימי עבודה די ארוכים, בעצם אחד מהם היה יותר קצר, אבל התחיל מאוחר ונגמר מאוחר מהשניים האחרים. אז חשבתי להמשיך שלושה ימים. יצא שאמרו לי שיש לי שני ימים ועוד יום שבו אצטרך להגיע לשעה. מאחר ומדובר בנסיעה שעה בערך לכל כיוון, חשבתי על העניין והגעתי למסקנה שאפילו אם אאסוף את המטפלת בדרך (זו שראיינתי ונראתה ממש בסדר גרה בחצי הדרך) והיא תסתובב איתה שם שעה- עדיין זה לא ישתלם לי, שעה שלי מול שלוש שעות מטפלת. ובכלל כל המאמץ בשביל שעה.
אז היום הודעתי שאני לא מוכנה. מה שיצא מזה הוא שכנראה איכשהו כן ישלמו לי על השעה הזו, וכן אתן אותה בצורה כזו או אחרת (כאילו שככה, בחינם, לא טחנתי שם שעות ואמשיך לטחון כי יש דברים שחייבים לעשות) אבל במקום להגיע שלוש פעמים אגיע רק יומיים. יש לזההרבה חסרונות מבחינת היעילות שלי במקום העבודה, לדעתי זה יהיה יום שירגישו מאד בחסרוני, אבל ממקומי כאמא אני ממש שמחה שיצא לי רק יומיים להיעדר. אני כן חושבת כדי לכסות על הצימצומים לנסות לארגן לי איזו סדנה בסביבה הקרובה, אולי בישוב שלי, משהו שאעדר בשבילו שעתיים או קצת יותר בסך הכל ואהיה מאד קרובה ונגישה.

האם זוהי תחילתו של החינוך הביתי שלנו?
כי ככל שאני חושבת על זה, עם כל החיבה שלי למקום העבודה שלי ולסוג העבודה, אני רוצה להתקרב הביתה ולהיות מסוגלת לעבוד בסביבתו ולא להיעדר לשעות ארוכות ומתישות מהבית. לבלות פחות על הכביש ולדעת שהקטנה במרחק נגיש. לפרנס את שתינו אבל שיהיה גם לה מקום בתוך זה, לא הבאתי אותה לעולם כדי שאחרים יגדלו אותה. מדי פעם סבא וסבתא, בייביסיטר קבועה ומוכרת זה בסדר (ולא הזכרתי את אבא כי זה ברור שיהיה להם זמן יחד), אבל לא בתור תחליף ולא כל הזמן.

אחר הצהריים הלכנו לבקר חברה עם ארבעה ילדים. הקטן, בן עוד מעט שלוש, ביקש לינוק כשהוא ראה את מתיקות יונקת. אז ישבנו לנו על הספה, זו לצד זו, והוא ברגליו נגע בעדינות בכפות רגליה של בתי. לפני כן הוא החזיק אותה עליו בעדינות רבה ובכלל הוא מאד חיכה לנו כשהיינו בדרך. לקח לנו זמן כי החלטתי לבוא עם עגלה וכשנמאס לה באמצע הדרך אז במקום לקשור את המנשא שהיה בסל של העגלה, החזקתי ילדה ביד אחת ועגלה ביד השניה, והיה קצת קשה לתמרן ככה.

היום היא ישנה המון. גם בצהריים. למזלי ושמחתי הצטרפתי. היה טוב לישון. אני כבר מוצאת את עצמי פחות ופחות מותשת מעייפות נוראית. עכשיו רק אצטרך להתאזן גם בעניין האוכל, אבל זה בטח יקח עוד קצת זמן. ארוחת בוקר הכי קל לתכנן ולאכול. כל השאר די נזיל. היום למשל, כשראיתי שהיא נרדמה העדפתי לישון אז לא אכלתי צהריים, רק כשקמנו חיממתי לי אוכל והייתי מורעבת אבל היא בקושי איפשרה לי לזוז ממנה. היא יונקת כל שעה וחצי כשהיא ערה, לכל היותר, מה שמקשה על כל העניין עם ארגון הזמן. מניחה שישתפר עם הימים והשבועות שיבואו.
היה שלב שחשבתי לי I WANT MY LIFE BACK . זה קורה פחות ופחות. אני תוהה אם תמיד ככה, שום דבר חוץ ממנה לא יעניין אותי יותר ומבינה שזה בטח יעבור, רק שכרגע קשה לי קצת להאמין בזה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בלוג אמא של מתיקות

לא רוצה לעצור את ההיפוכים שלה, אבל רוצה ליצור לה מרחב בטוח, עוד לא לגמרי ברור לי איך. אחד הרעיונות הוא לקחת מזרון שיאצו או כמה מיזרונים כאלה ולהניח מתחת לשטיח.
נראה לי שמספיק "להרחיב" את משטח הפעילות שלה עם מגבות/שמיכות מקופלות שמונחות מכל כיוון שלו (או רק משני כיוונים והשאר פונה לקיר). ממילא השלב הזה די קצר, ולפני שתגידי ג'ק רובינזון היא תמאס בהתהפכויות ותתחיל לנסות זחילה.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

נראה לי שמספיק "להרחיב" את משטח הפעילות שלה עם מגבות/שמיכות מקופלות שמונחות מכל כיוון שלו
בינתיים העפתי את המזרון של הלול ופרשתי שמיכת חורף על הריצפה ושמתי עליה את האוניברסיטה.

ממילא השלב הזה די קצר, ולפני שתגידי ג'ק רובינזון היא תמאס בהתהפכויות ותתחיל לנסות זחילה
הלו, היא עוד לא בת 3 חודשים! קודם שתלמד לשכב על הבטן, שיהיה פה סדר, כן?
אני לא רוצה לחשוב מה יהיה כשאני אצטרך לרוץ אחריה ברחבי הבית. המזל הוא שהיא כמעט תמיד מסכימה פשוט סתם לשבת בחיקי כשאנחנו אצל כל מיני אנשים, ורק שולחת את המבטים הסקרניים שלה לכל עבר. אני לא רוצה לחשוב בכלל מה יהיה כאן בקרוב ולאילו רמות של כושר ועירנות אני אצטרך להגיע. מילא, מזל שלפחות פעם-פעמיים בשבוע תהיה מטפלת שתרדוף אחריה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בלוג אמא של מתיקות

הלו, היא עוד לא בת 3 חודשים! קודם שתלמד לשכב על הבטן, שיהיה פה סדר, כן?
אכן התבלבלתי בספירה :-)
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

היא גדלה ומתפתחת מיום ליום.
לי יש יום גרוע, כזה בו אחרים כעסו עליי ונעלבו ממני או נעלבתי מהם. כזה שתיכננתי לנסוע בו אבל ביטלתי כי אין לי כוח ללכת לשומקום. כזה שהדמעות כל הזמן עומדות בגרון ומחפשות איך לצאת אבל נדמה לי שאני זקוקה לאיזו כתף מכילה לבכות עליה, לא יודעת אפילו על מה ולמה.

עכשיו שמתי את המנשא עליי בכוונה ללכת לסיבוב בחוץ עם מתיקות אבל נכנסתי לכאן כשהיא שוכבת ומדברת עם הציפורים שבמובייל. רק איתה יש לי יום מוצלח. הצחקתי אותה והיא הצחיקה אותי בחזרה, רוב הזמן רגועה ומבסוטית מהחיים או סתם ישנה או יונקת. סיבוב בחוץ כנראה יועיל לי, מניסיון.

רציתי לכתוב כאן על איזו התלבטות נמשכת בנוגע לקיטורים של תינוק, במקרה הזה תינוקת, אבל זה יחכה לפעם אחרת.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

אני חולה. נראה ומרגיש כמו וירוס.
מחיר לכל דבר. העזרה של אמא שלי באה במחיר הטפות מוסר לקחת משהו (אקמול נגיד) ולתת לקטנה שאוב היום או אפילו תמ"ל. מזל שיש לי פריזר מלא בקפוא, אבל בינתיים לא מתאים לי לתת למרות שחלשה מאד. רוצה שהקטנה תהנה מנוגדנים למחלה ולא תידבק.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

משו טוב יצא מזה.
אמא שלי הלכה לטיול עם העגלה המשוכללת, חזרה יד אחת עגלה יד שניה ילדה. חזרה ובפיה תלונה: "אי אפשר עם העגלה הזו, זו לא עגלה לישוב, זו עגלה עירונית, דרך פגשתי מישהי עם עגלת שטח".
איך אני אוהבת לצאת צודקת ולהגיד ש"עכשיו את מבינה למה עדיף מנשא?"
האמת היא כמובן שאני אוהבת את הפיצקולית קרוב וצמוד, אבל מה זה משנה למה כל עוד לא יציקו לי יותר עם המנשא.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

גם פיצקולית אוהבת קרוב וצמוד. אתמול בערב היה לי חום. ניסיונות לשנע אותה לכיוון סבתא ולהעדיף בקבוק עם חלב אם שאוב עלו בתוהו, סבתא התייאשה. לפחות הפיצקולית הלכה לישון בשעה סבירה (עשר ורבע במקום חצות) ולא עשתה יותר מדיי רעש כשהחליטה בשלוש בבוקר אחרי יניקה שעכשיו זמן טוב לתרגל בעיטות באמא.
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

בלוג אמא של מתיקות

שליחה על ידי בת_ההרים* »

החלמה מהירה {@
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

לפני כמה ימים היתה כאן בת דודתי עם התינוקת, בת חמישה חודשים.
היה קטע שצבצב נכנסה מתחת לספה, התחבאה מאחורי הכיסוי ושרה לנו שירים משם.
אחר כך, או אולי לפני כן הן שכבו על השמיכה שעליה היתה מונחת האונברסיטה, צבצב ניצבת למתיקות, בערך כמו האות T מתיקות שכבה על הגב והסתכלה לה למעלה בתמימות כאילו כלום. בתדודה אמרה שהיא חוששת שצבצב תמשוך למתיקות באוזניים כמו שהיא עושה לחתול ולכולם ואז:
מתיקות דחפה לצבצב את היד <של מתיקות> לפה!
לא עברו כמה רגעים, מתיקות שוב הסתכלה למעלה במבט תמים, לצבצב היה הפעם מוצץ בפה, והופ! מתיקות שלפה את המוצץ מהפה של צבצב והעיפה אותו. נשפכנו מצחוק.
כבר עכשיו היא מתנהגת כמו אבא שלה שכל הזמן אומר "זה לא אני" אחרי שהוא עושה משהו :-P

צעצוע חמוד קיבלתי לפני כמה חודשים. אחלה צעצוע, בחיים לא היתה לי מתנה כל כך מוצלחת.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

עדיין חלשה.כבר יומיים לא הלכנו לשומקום חוץ מלסבתא או לשבת כאן בחוץ. אתמול היה יותר טוב מהיום. מה שמסתבר לי הוא שדווקא ככה הכי פחות צריך להתעסק איתה והיא רגועה מאד מאד במשך רוב היום. אתמול בלילה היתה איזו היסטריה מאד גדולה שהיה לי קשה להרגיע, כזו שאפילו ציצי לא עזר והיא אפילו כעסה פעם אחת כשהצעתי לה, אבל כל הימים האלה של להיות בבית מעסיקה את עצמה נהדר ואנחנו בכלל לא מטפסות על הקירות.
להיפך, זה מוריד לחץ. לא קבענו עם אף אחד, לא צריך להגיע לשומקום. אין מזגן אז לא צריך לדאוג אם קר לה מדי. אתמול היה כל כך חם שעד אחרי האמבטיה בערב לא הלבשתי לה כלום חוץ מחיתול. במילא גם לא הלכנו לאף מקום שצריך. חלק מהיום היא גם היתה בלי בכלל, אבל גם רק עם חיתול היה מאד כיף ובלי הבכי של להתלבש שהיא שונאת. רק סבא שאל: מה, היא בלי חזיה? :-P

מבסוטה וחייכנית אין לה צורך ללכת לכל המקומות שגררתי אותה אליהם.
אני עוד צריכה להתנסח לגבי עניין הקיטורים, אבל נראה לי שהמוח שלי עוד לא מספיק צלול.
מאתמול היא ממש מנסה לזחול ולדעתי בערב היא קצת הצליחה אפילו. מה יהיה? עוד לא שלושה חודשים, היא מפחידה אותי. אפשר להחזיר חזרה לבטן? שלא תברח לי רחוק.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

משהו בעניין הנקה:
יצא לי במשך החיים לשמוע כל מיני נשים מדברות על הנקה. יצא לי לפגוש אחת שאמרה שהיא לא תניק (כשהיכרתי אותה היתה בהריון עם ילדה השני) כי זה מגעיל אותה- הייתי בת 27 והייתי המומה. יצא לי גם לדבר עם נשים שהניקו לטווח ארוך יותר או פחות ולפחות אחת מהן סיפרה לי שהיה לה קשה להתרגל לרעיון שהחזה האהוב שלה שהיה עבורה משהו אירוטי ומיני מאד הפך למה שהפך.
בימים האחרונים יצא לי לחשוב על זה. בהתחלה הרגשתי סוג של סמרטוט, אישה שהפכה רק לגוף, משהו שישן ואוכל ואין לו קיום עצמאי משלו. מישהי שמשתינים עליה, מחרבנים עליה, נתלים עליה 24 שעות ביממה, יונקים ממנה כל הזמן. אחרי שעברנו את ההתחלה הזו והיניקה בדרך כלל נעימה ונוחה ולא מאד צפופה בדרך כלל, אני יכולה לומר שסופסוף אני מבינה למה קיבלתי ציצי. בניגוד לאותן נשים שהרגישו שלקחו להן את האיבר האירוטי שלהן והפכו אותו לסוג של נחמה ואוכל, או אלה שלא מוכנות לוותר על הארוטיות של האיבר ולהניק, בניגוד אליהן אף פעם לא הבנתי בשביל מה קיבלתי אותם ועכשיו מבחינתי יש להם הצדקה אמיתית.
תמיד, לפחות בתאוריה, אמרתי שהשדיים הופקעו מהמטרה האמיתית שלהם שהיא להאכיל, אבל תמיד כשטענתי זה היה בתאוריה. עכשיו אני מרגישה שזה נכון. אף פעם לא הבנתי מה מיני בשדיים שלי (או ברגליים שלי, שהן שעירות אבל לא תמיד היו כאלה) ועכשיו אני יודעת שבאמת יש להן מטרה חשובה.

ועוד משהו שחשבתי הערב באחת הפעמים שהיא התעוררה וקראה לי ונשכבתי לידה זה שזו המצאה נפלאה של מי שהמציא אותנו, פשוט המצאה נהדרת העניין הזה של הזנה דרך האם. זה כל כך גאוני שזה מקסים.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

היום מתיקות בת 3 חודשים. מזל טוב.

אולי לכבוד זה ובטוח לכבוד המון דברים אחרים, אני, אמא של מתיקות, בסטרס נוראי מהמון דברים.
הרבה עצב, הרבה כאב, הרבה קושי.
מיום ליום אוהבת אותה יותר, מיום ליום החיים מסובכים לי יותר, ולא קשור אליה, רק כל החיים והקונסטלציות מסביב מסובכים לי וקשים לי.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

קודם היא מנסה לזחול עם האצבע בפה. גם לינוק היא מנסה עם האצבע בפה. אם קורה שאני מוציאה לה את הציצי מהפה או עושה משהו שלא מוצא חן בעיניה, נגיד מורידה אותה לרגע מהידיים כשהיא לא רוצה, אז היא מקטרת רגע ומיד מכניסה את האצבע לפה, כאילו אומרת לי "לא צריך טובות, אני כבר אסתדר בעצמי".

קשה לי עם העולם הזה. אין לי צורך להיפרד ממנה, אבל לפעמים צריך. עוד לא נפרדנו ליותר משעתיים וחצי וגם אז כשהיא מאד בסביבה. לפעמים צריך זה אומר שכמו כשהייתי חולה אז הייתי צריכה עזרה ושיקחו אותה, ככה אחזור בקרוב לעבודה. אני גם מאד רוצה ללכת לרופאה הכללית שלי לבקש בדיקות אבל לא מעיזה לקחת אותה לקופת חולים איתי, נראה לי שזו תהיה סיבה טובה להיפרד בוקר אחד, כשאך לעשות בדיקות דם. חסכתי לה את המחלות של בית חולים ולא אחסוך לה את קופת חולים עם כל הזקנות שמשתעלות עליך בשניה שאת נכנסת לשם?

בעניין קיטורים, כבר הרבה זמן רוצה לכתוב.
לא ברור לי מה הנקודה בה יש להפסיק את הקיטור. עכשיו זה כבר יותר ברור, אבל עדיין. אני תוהה ביני לביני אם כשהיא מנסה להתהפך ולא מצליחה, או כשהתהפכה ולא הצליחה להוציא את היד צריך לעזור לה או להשאיר אותה שתנסה. ברור שכשזה ממש בכי אז אני ניגשת, אבל כשהיא התחילה עם הניסיונות לא היה לי ברור עם הקיטור הוא לא חלק מהעניין, חלק מהדרך שהיא צריכה לעבור ואם אני ארים אותה על הידיים כשהיא משמיעה את הקיטור הראשון זה לא יעצור אותה מלהמשיך לנסות והרי אני לא אוכל להתהפך במקומה או ללמוד להוציא את היד במקומה. בהתחלה היה לי ברור שאני משאירה אותה מקטרת, או עוזרת לה קצת אחרי מעט זמן, אבל משאירה אותה שם שתנסה, אבל היה לי ממש קשה לא לעזור לה או מיד להרים אותה משם. עכשיו אני הרבה פעמים לוקחת אותה משם, אבל זה תלוי במצב ומה היא מנסה לעשות. לפעמים אני באה ומעודדת אותה ואומרת לה שהיא עושה יופי.
גם עם העניין הזה של הלעודד אני קצת בבעיה. אני מאד נגד חינוך ביהביוריסטי, אבל אנחנו חיות בסביבה כל כך ביהביוריסטית שאני לא מכירה משהו אחר. האם אני מחזקת אצלה את הצורך בחיזוקים חיוביים? האם לי אין צורך בהם?! (יש ויש ולמעלה מזה) איפה נגמר העידוד ומתחיל מירכוז הילד/ה? שאלות שהתשובה עליהן לא תמיד ברורה לי. למשל לשחק איתה אני מאד אוהבת ולהצחיק. האם אני מלמדת אותה לרצות אותי עם החיוכים שלה והצחוקים שלה? כי החיוכים שלה אכן משמחים אותי.
אני רוצה שתלמד להביע את רגשותיה ולא תחסום אותם כמו רוב האנשים. אתמול הייתי עצובה וכשהיא היתה באמבטיה ודיברתי איתה אז בכיתי והרגשתי איך מיד אני רוצה להסתיר ולהפסיק ושלא תראה אותי בוכה ובכלל אני חוששת להעמיס עליה את עצמי בהמשך.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

עצב והרבה. על מה? כי אני לא בסדר. כל עזרה עולה לי בקיתונות של ביקורת מהסביבה וגם בלי עזרה אני כל הזמן לא בסדר.

בוא נראה למה אני לא בסדר:
אני לא בסדר כי אני לא נותנת לתינוקת מוצץ וככה סבתא לא יכולה להרגיע אותה.
אני לא בסדר כי אני לא מרגילה אותה לעגלה וככה סבתא לא יכולה להרדים אותה.
(וממש לא איכפת לי אם סבתא נותנת לה מוצץ או עגלה שאת שניהם אני מספקת לה, רק לא משתמשת בהם בעצמי)
אני לא בסדר כי במקום להתייצב בשניה שסבא אמר להגיע לשולחן אני בודקת שהתינוקת שלי בסדר איפה שהיא נמצאת.
אני לא בסדר כי אם היא לא מרוצה איפה שהיא אני לוקחת אותה על הידיים וסבא שלה אומר שאני אתחרט על זה ומה פתאום היא לא יכולה להיות רגע בשקט בצד. מצד שני, סבא שלה חושב שזה לא בסדר כשהיא בוכה ובכל פעם שהיא מדברת הוא ישר קופץ בלחץ "למה היא בוכה?!"
אני לא בסדר כי שלחתי לאמא שלי באימייל מאמר על סרבני בקבוק כדי שאולי יהיה יותר קל ופחות צרחות כשהשארתי אותה לזמן מקסימלי של שעתיים וחצי (ונשארתי בסביבה) וככה אני אהיה פחות לא בסדר.
אני לא בסדר כי לפעמים אני מבקשת מאבא שלה לקחת אותה ולא אוהבת שבשניה שאני עושה את זה הוא מוסר אותה למישהו אחר שאיתו/איתה היא מרגישה לא נוח או בכלל לא מכירה.
אני לא בסדר כי כשאבא שלה בא אני משחקת איתה ונהנית ממנה וככה הוא לא מרגיש נוח להתייחס אליה או להתקרב אליה.
אני לא בסדר כי אני מקטרת על שעות השינה שלי/שלה לאחותי וזה לא מוצא חן בעיניה.
אני לא בסדר כי...

נדמה לי שהרעיון ברור.
לפעמים אני רוצה להיות רק קצת בסדר.
לפעמים נדמה לי שרק על איזה אי בודד אני אהיה ממש ממש בסדר.

לפעמים נדמה לי שעשיתי איזה פשע נוראי ובאמת מפעם לפעם אני יותר מיואשת ופחות רוצה לבקש עזרה מאחרים, יודעת שאסתדר איתה לבד מצויין, רק רוצה להקל עלינו על שתינו את הפרידה כשאחזור לעבודה ולכן שתתרגל קצת לעוד אנשים.
אין לי צורך להיפרד ממנה. אין לי צורך אמיתי שיעזרו לי איתה רוב הזמן (מלבד מקרים חריגים כמו כשהייתי חולה).

חושבת לעצמי כמה עצוב שבסוף נראה לי שכל זה יפתר רק עם כסף שאני אשלם למטפלת וכשאני אשלם אז פתאום הכל יהיה מאד בסדר, אני אהיה בסדר וכמו שאמרה לי הבחורה שראיינתי לעבודה "את קובעת". כמה עצוב שסתם ככה בשביל לקבל קצת עזרה אני משלמת מחיר כל כך גבוה ובאמת אני כבר הרבה פחות רוצה עזרה מאשר לפני חודש. לא רק כי הקטנה גדלה ויותר קל, גם ובעיקר כי לא בא לי לשלם את המחיר שזה גובה ממני, מעדיפה לשלם בכסף.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

רציתי גם לספר שהבוקר נכנסתי לדף של הבלי חיתולים. נתן לי מוטיבציה. כשהיא התעוררה משנת היופי שלה נשארנו בלי חיתול. על הבוקר היה קקי אחד בסיר ועוד פיפי אחד בסיר מעט זמן אחריו. אחר כך יצאנו מהבית ליותר משעתיים ושמנו חד פעמי כי הרב פעמיים היו על החבל ולא לגמרי יבשים. אחר כך חזרנו, ומאז רק פיספוסים. בחצי שעה האחרונה יא עשתה המון פעמים פיפי ותמיד דקה אחרי או דקה לפני שלקחתי אותה לסיר. לפחות היה לנו סיפתח בבוקר.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

איך שסיימתי לכתוב- קקי בסיר. לקחתי לברז לשטוף, רק שכחתי שמשום מה אין מים בברזים :-/
אז לקחתי לחדר, שם יש בקבוק עם מים וחתיכות בד לשטוף ולנגב, איך שאני באה לזוז מהכיור, פיפי על הרגל שלי, יעני רצתה לעשות בכיור אבל לא נתתי לה את הרגע הזה שהיתה צריכה מעליו. ילדה גאונה של אמא.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בלוג אמא של מתיקות

חושבת לעצמי כמה עצוב שבסוף נראה לי שכל זה יפתר רק עם כסף שאני אשלם למטפלת וכשאני אשלם אז פתאום הכל יהיה מאד בסדר, אני אהיה בסדר וכמו שאמרה לי הבחורה שראיינתי לעבודה "את קובעת". כמה עצוב שסתם ככה בשביל לקבל קצת עזרה אני משלמת מחיר כל כך גבוה
הקטנה שלך לא יודעת שאת משלמת לבייבי סיטר... הכל אצלך בראש. עם הסבא והסבתא הקוטרים האלה שתיכן כבר "תקועות" :-) אין מה לשנות אותם. הם טובים בתור סבא וסבתא ולא בתור יאנוש קורצ'אק (אני כבר התייאשתי מלהעיר על השטויות שהם עושים ואומרים, וממילא חושבת שזה לא יעזור, ושהינוקא יגדל יפה ויאהב אותם גם ככה). הקטנים הרי קולטים כל עימות בסביבה שלהם, על אחת כמה וכמה כשהוא מתנהל מעל הראש שלהם ונוגע אליהם...

אז אם לא בא לך כל פעם להיחשף לעימותים המשפחתיים האלה, עשי לעצמך ולה טובה וקחי מישהי שאיתה לא תצטרכי להתעמת כך, ושיהיה שקט ושלווה. והכסף, הלא הוא רק אמצעי לומר לה תודה.

השפיות האישית שלי הרבה יותר זמינה מאז שהבאתי לי עזרה של נערה בתשלום - בסך הכל פעמיים בשבוע, שלוש שעות, בזמן שאני בבית (בחדר השני). אם הוא נרדם אני מרשה לעצמי לצאת לסידורים בסביבה. היא משחקת איתו, זה מרענן אותו מבחינה חברתית (טוב, שלי קצת גדול יותר מהקטנה שלך) וזה מוריד משנינו את הלחץ והשחיקה שבלהיות לבד ביחד כל היום. כבר כתבתי פה שדיאנה אידלמן-קרת בכבודה ובעצמה נתנה לי את העצה הזאת ;-) וזה מהסיבה, בניסוח שלה, שזה לא נורמלי להיות עם תינוק לבד בבית כל היום. אצלי זה היה ממש מורגש: בצהריים היו ממש רגעי חשש, איך אני שורדת איתו עכשיו עד למחרת, כשאמא שלי תגיע, בלי ליפול.

את יודעת מה? בגיל חצי שנה, זה לא קל להיות כל היום לבד עם תינוק אפילו כשיוצאים איתו מהבית. אתמול הייתי איתו בגן השעשועים לבד (לא הגענו למפגשי "באופן" השבוע) ופתאום הרגשתי את הבדידות שלי ושלו. היינו יחידה אחת, אבל כמעט בלי תקשורת עם שאר הילדים וההורים שם. זה מצב שצריך לפוגג מדי פעם.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

את יודעת מה? בגיל חצי שנה, זה לא קל להיות כל היום לבד עם תינוק אפילו כשיוצאים איתו מהבית
אז זהו, שבהתחלה הייתי יוצאת איתה המון, מסתובבת, עם הזמן גבר בי הצורך להיות בבית. חוץ מזה, התקלקל לי לפני כמה ימים המזגן באוטו וחם נורא ובינתיים יקר לי לתקן. מה שכן, היה אמור להיות אצלי מפגש "באופן" השבוע, רק שבסוף הגיעה רק משפחה אחת, לדעתי היה כיף.
בקשר להערות של כולם, סתם נשבר לי מזה. פשוט מרגישה חוסר תמיכה, זה הכל. זה לא שאני אשנה או רוצה לשנות מישהו, אבל כן רוצה שיפסיקו לנסות לשנות אותי כל הזמן, זה מעייף ועוזר לי להשתבלל בפינה שלי.
חוץ מזה למה צריך לדחוף לתינוקת שלי מוצץ לפה כשזה ברור שזה מגעיל אותה והיא יודעת יפה מאד להכניס את האצבע שלה לפה בעצמה כשהיא מעוניינת בזה?
בעוד חודש אני חוזרת לעבודה, אני תוהה אם לקחת נערה שתהיה איתי בבית זה רעיון טוב או ישר להביא את זו שתטפל בה כנראה, שממילא זה יעלה יותר כסף, כי צריך לשלם לה נסיעות. בינתיים לא ממש בא לי להיפרד ממנה בכלל, חושבת לחכות עד שיהיה צריך, גם אם יהיה קשה מבחינתי עדיף לדחות את זה. את כנראה צודקת בקשר לעדיפות של בייביסיטר, רק כשיש סבתא וסבא שכנים שמוכנים לעזור זה נראה קצת ביזבוז כרגע. מצד שני על המחיר כבר דיברנו.
בינתיים הסתבר שאמא שלי רוצה ומוכנה לקרוא את המאמר על סרבני בקבוק והגיבה קצת אגרסיבי כי לא ידעה על מה המאמר ששלחתי לה. :-)
בעבודה יש יומיים בסוף אוגוסט, עם לינה והכל (דווקא יש לי איפה לישון שם בסביבה). בשנה שעברה הייתי בשבוע חמישי או שישי להריון ואף אחד לא ידע וכבר אז עיצבן אותי איך עושים את זה ככה שנשים שהן אימהות לילדים קטנים צריכות למצוא סידור ליומיים או לא לבוא. אצלי בעבודה יש הרבה גברים והרבה נשים שהילדים שלהן כבר גדולים ממש וכל ההתנהלות היא בהתאם, יש גם גברים עם ילדים קטנים אבל להם איכשהו יש פחות בעיה לנסוע הרבה פעמים (דווקא אצלי בצוות יש אחד בגילי שבא בבוקר טרוט עיניים כי אשתו נסעה לחו"ל והוא היה עם הילדה, או שהוא לא ישן בלילה בגלל הילדה ועכשיו אישתו בהריון, אז אני לא לבד בצוות בקטע הזה, אבל ממני התרגלו לצפות ליותרמאשר ממנו). מצד אחד, הרבה פעמים מחפשים אנשים צעירים שיבואו ויתחייבו לטווח ארוך וישקיעו כמו שהותיקים יותר עושים ומתפלאים למה לא מוצאים ומצד שני מתנהלים התנהלות שהיא כמעט בלתי אפשרית עם ילדים קטנים, אם אתה רוצה להיות בסדר עם המערכת. אני טיפוס של משקיענית מאד אבל מעכשיו אני אתחיל להיות לא בסדר עם המערכת. אמנם הממונים עלי אוהבים אותי, אבל בכל זאת ההתנהלות הזו מעצבנת אותי.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

בינתיים, נראה שקצת יותר טוב.
מצב הרוח עבר.
היא מאד רגועה וכייפית רוב הזמן וזה תענוג. כיף לי איתה ונעים.
השבוע גם תבוא לבקר חברה שמזמן לא ראיתי, בעצם היא לא היתה אצלי בכלל מאז הלידה אבל נפגשנו בהזדמנות אחת. נראה איך יהיה איתה.
מצד אחד, התחושה שלי שהלידה ניתקה אותי חברתית.
מצד שני, אני בתקופה שאני לא מאד מצרה על זה, נעים בבית בסך הכל. מוריד לחץ שאין פלדנקרייז או יוגה אחרי לידה או משהו אחר להיות בו בשעה מסויימת. כבר לא בוער לי כלום. קמות כשקמות, הולכות לישון כשהולכות לישון.
אתמול היינו יום שלם מחוץ לבית, ישנו מאוחר אחרי התהריים אז היא הלכה לישון אחרי חצות ואני בשתיים. אז מה? אז אמבטיה במקום בשמונה היתה באחת עשרה בלילה, מה לא בסדר בזה? אני קצת כפייתית בקשר לשעון ושעות שינה וסדר יום. מצד שני, היום היה שבת וזה יום מצויין לשחרר.
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

בלוג אמא של מתיקות

שליחה על ידי עדי_ל* »

אז היא הלכה לישון אחרי חצות ואני בשתיים. אז מה? אז אמבטיה במקום בשמונה היתה באחת עשרה בלילה, מה לא בסדר בזה? אני קצת כפייתית בקשר לשעון ושעות שינה וסדר יום. מצד שני, היום היה שבת וזה יום מצויין לשחרר
:-)
אהבתי לקרוא...תמשיכו לעשות חיים (תרתי משמע) , חיבוק לשתיכן ומקווה שאנחנו נגיע צפונה מתישהו .
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

מקווה שאנחנו נגיע צפונה מתישהו
באמת הגיע הזמן, יהיה נחמד להיפגש שוב ואת לא תאמיני כמה היא גדלה!!!!

לא תמיד אני גמישה עם הזמן. הערב היא הלכה לישון רק באחת עשרה, אבל בערך משבע עשתה קולות ופרצופים של עייפה ועוד שנייה נרדמת. בימים כאלה יש שלב שאני כבר לגמרי מאבדת את הסבלנות. אם ההורים שלי לא מציעים לי לאכול איתם ואין כאן אף אחד אחר, בערב כזה אני בדרך כלל מדלגת על ארוחת ערב. :-/
הערב החלטתי שאני לא מוותרת והצלחתי בכל זאת לאכול שתי פרוסות לחם מרוחות. רציתי להכין קצת יותר מזה אבל זה באמת כבר היה מוגזם. מזל שהיא לא כל היום ככה, רק בערב.
באמבטיה יש שיר שאני שרה לה. אתמול היא היתה באמבטיה כבר די הרבה זמן וחשבתי על להוציא אותה ואז פתאום נזכרתי שלא שרתי. התחלתי לשיר ומייד היא התחילה לחייך ולצחוק אליי, כבר מזהה את השיר ואוהבת אותו.
יש גם שיר שעוזר לה להשתתק באוטו אם הא בוכה. זה שיר אחר לגמרי לניסיתי לשיר לה אותו באמבטיהאו במצב אחר והיא בכלל לא צחקה. באוטו בכלל שירים עוזרים כשנמאס לה, אבל שיר אחד במיוחד:
אצא לי אל היער לראות את הקוקית
ויען קול מיער הן זוהי הקוקית
קוקו, קוקו, הן זוהי הקוקית.

אני מנסה להיזכר בשירים שאני מכירה. בהתחלה בכל יום הייתי נזכרת בשיר חדש או שניים, אבל עכשיו לא. בכל מקרה אני לא אוהבת להציף לה את המוח, מעדיפה כמה שירים שהיא מכירה בקול שלי, על מיליון שירים מדיסקים וכאלה.
אתמול דיברתי עם חברה בטלפון ואמרתי לה שלא איכפת לי שאחרים יתנו לה מוצץ או יקחו אותה בעגלה אם זה נוח להם, אני לא משתמשת בזה כי אני לא צריכה ומסתדרת בלי זה. היא אמרה שטוב שאני גמישה. היום הבנתי שיש דברים שאני גמישה לגביהם ויש דברים שממש, אבל ממש, לא.

אמא שלי קנתה אוניברסיטה, שתהיה לה בבית. נראה לי מיותר אבל סבבה מבחינתי. אז היום כשהיא אמרה לי את זה אמרתי שאם יש שם כל מיני מנגנים עם בטריות אני לא מרשה לשים לה ושגם משלי הורדתי מיד את הדבר היחיד שניגן. אז בזה אני לא גמישה. לא סובלת צעצועים עם בטריות ולא מוכנה שהתינוקת שלי תיחשף אליהם בגיל כל כך צעיר. גם ככה נראה לי שהתינוקות של היום סובלים מעודף גירויים ושזה פוגע בהתפתחות מערכת העצבים שלהם. גם לנו עודף הגירויים פוגע במערכת העצבים לדעתי, אבל זה כבר דיון אחר.

הכי מפריע לי טלויזיה, בעיקר אם זה בקולי קולות. אם זה אצל ההורים שלי אני חצופה ומכבה או לפעמים עולה לקומה למעלה או מרחיקה קצת משם. בבתים אחרים קצת קשה לי. כבר תפסתי אותה בוהה בתמונות על המסך גם כשהטלויזיה היתה בשקט. בדרך כלל אני מסובבת אותה, או מסתובבת בעצמי ככה שהיא תהיה עם הגב למכשיר. בבית אני משתדלת לשמוע מעט מוסיקה מדיסקים אבל לפעמים ממש בא לי להקשיב לאיזה דיסק אז אני שמה משהו, בכל אופן ממש לא כל הזמן וכל היום, אני בעניין של לחשוף אותה לאט לאט לדברים האלה. מאז הריון והלידה, אני שמה לב כמה אני רגישה לרעש. אבל האמת היא שהייתי רגישה לרעש גם קודם, מתמיד, זה רק מאד התחדד לי, ההבנה הזו.
אבל ההחלטה הזו של למעט בגירויים הללו לא באה רק מתוך הרגישות הפרטית שלי לרעש, אלא גם מתוך דברים שנתקלתי בהם פה ושם. אם זה החינוך האנתרופוסופי, אם זה הספרים של ניל פוסטמן ואם זה ספרים כמו "איך לגדל ילדים ללא אנטיביוטיקה".
לא לגמרי ברור לי איך מתמודדים עם זה והרי אי אפשר לחיות בבועה, רק היא ואני, אבל זה בהחלט נושא שאני אצטרך להתמודד איתו יותר ויותר, כנראה.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

מיום ליום אני יותר בקושי בעניין העבודה. היא כל כך רגועה אצלי ותמיד אצל אחרים חוזרת אלי בוכה שאני באמת תוהה מה יהיה. אני חושבת שאילו היתה גדלה במשפחה קצת יותר נורמטיבית, כלומר עם אבא שחי באותו בית, היה קצת יותר קל. אולי לא הרבה, אבל קצת.
אני מוכרחה לומר שהמסר שעובר אליי מאמא שלי זה שהיא לא מסוגלת להתמודד איתה. מצד אחד מוכנה לשמור עליה בכל הזדמנות ומצד שני מחזירה אותה לפני הזמן כי אין לה אמצעים להרגיע אותה ולא רוצה שהיא תבכה.
אני כמובן שמחה שהיא לא בעניין של לתת לה לבכות, אבל מצד שני זה מוריד לי את הביטחון שמישהו יוכל להתמודד איתה ואמא שלי אחלה עם תינוקות ושמרהנהדר על שני אחייני, אבל אולי זה היה בגלל שהאימהות שלהם השאירו והלכו, אחותי בגיל פחות משבועיים כבר נתנה לאמא שלי בקבוק שאוב והלכה לשעתיים ואני תמיד נשארת במרחק כמה מטרים ולא הולכת לשומקום (טוב, פעמים ספורות לקחתי את האוטו ונסעתי למכולת כאן בישוב ממש זריז, בדרך כלל כשהיא ישנה) אז תמיד אפשר להזדכות עליה וככה היא לא מתרגלת לאף אחד אחר. כלומר ידידותית לסביבה עד שצריכה משהו אמיתי כמו לישון או לאכול או סתם להירגע ואז היא רגועה מאד אבל רק אצל אמא.
אין לי ספק שאני צריכהלאפשר יותר, לשחרר יותר, אבל אני לא באמת רוצה/מסוגלת כרגע.
חוששת מאד איך המטפלת תסתדר איתה.

מצאתי בחורה צעירה, סטודנטית. אחת עם כוח ועם חשק להרים על הידיים וכאלה. יש לה ניסיון עם ילדים אבל לא עם תינוקות כל כך קטנים.
פעם סיפרתי באחד הדפים על עוזרת הבית של הוריי שגם מטפלת כאן בילדים בסביבה (כבר כמה שנים אצל אותה משפחה, חלק מהשבוע) שהודיעה לי עוד בהריון שתטפל בה וכמו כן הודיעה לאבא שלי שהיא תטפל לי בילדה. בהתחלה היה לי ברור שלא. אחר כך, כשהתחלתי לחשוב על זה כאופציה, יום אחד הייתי עם הקטנה במנשא ודיברתי איתה והיא אמרה את משפט המפתח: "אל תרגילי אותה לידיים, למה שלא יהיה קשה למטפלת". באותו רגע היה ברור שהאופציה ירדה. אתמול היא שוב היתה אצל הוריי ושאלה אותי על זה ועשתה פרצוף של נעלבת קצת כשאמרתי לה שיש לי מישהי ואפילו אמרתי שאני מעדיפה בחורה צעירה "מה אני זקנה?" ולא, היא לא זקנה.
עם כל זה שברור לי שזו שמצאתי יותר בראש שלי ולא תרים גבה על חיתולים רב פעמיים נניח, ושיש לה כוח מרץ ורצון, אני תוהה אם ניסיון כאמא ובכלל עם תינוקות קטנים לא מאד משמעותי בגיל כל כך צעיר. קצת חוששת בכל זאת להשאיר אותה עם מישהי בת 22.

למען האיזון, אני אומר שניהלתי בית עם חמישה ילדים כולל בישולים כביסות וניקיון כשהייתי בת 21. אמא שלהם היתה מסתכלת עלי בשמונה בערב במבט של "איך את משאירה אותי איתם" והסתדרתי עם כולם יותר טוב מההורים בהרבה, אבל הם היו יותר גדולים. בגיל 23 טיפלתי באח ואחות, איתה הייתי מהבוקר, אותו לקחתי מהגן. היא היתה תינוקת אמנם, אבל כבר בת שנה וזה הבדל משמעותי. שמרתי על תינוק מגיל שבועיים, אבל כבר הייתי הרבה יותר גדולה ומנוסה והאמא היתה הולכת ללא יותר משעה בהתחלה והוא לא ינק דקה בחיים שלו, ככה שזה היה קל יותר. אני קצת חוששת ותוהה מה עדיף בהקשר הזה. שיהיה אופן טבעי או שיהיה עם ניסיון. ככה או ככה אני לא שקטה.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

אתמול היה לילה קשה.
היא עדיין ישנה עכשיו. אני לא.מישהו מוכן להסביר לי מה זה הקטע הזה של תינוקת שזמן השינה הקבוע שלה זה חצות וחריגה ממנו זה למעלה מזה בדרך כלל?
אתמול, נתתי לה לבכות די הרבה זמן. לא שהלכתי ולא מתוך אידיאולוגיה או מחשבה שככה היא תלמד להירדם או משהו.
שום דבר מזה. פשוט פחדתי שאם אעמוד איתה אני עלולה ליפול מרוב עייפות. :-(

שכבתי לידה במיטה וליטפתי אותה וגם חלק מהזמן שמתי אותה עלי וחיבקתי. זה לא עזר, כי היא חשבה שזה זמן טוב להסתובב איתה על הידיים, או שאשחק איתה או לא יודעת מה. גם ציצי עזר רק חלקית, כלומר חלק מהזמן הארוך ארוך הזה.
בדרך כלל אני לא מגיעה לרמות כאלה של עייפות כי מקפידה לישון איתה בצהריים. ככה שיוצא שיש לי הרבה יותר סבלנות כשמגיעה השעה אחת עשרה, רק שאתמול היא פרשה את שנת הצהריים למשך של שלוש שינות שכולן פחות משעה, עד הערב. ככה יצא שהצטרפתי אליה לשנת צהריים ועשר דקות אחר כך היא התעוררה ואחר כך לא כל כך הסתדר לי לנוח מכל מיני סיבות.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

מיום ליום היא גדלה, צומחת.
יש לה כבר אהבות ברורות.
יש דברים שבאופן מאד ברור היא לא אוהבת.
הכי כיף לי שהיא אוהבת את הנשיקות שלי וממש צוחקת כשאני מנשקת אותה בבטן.
אני עושה את זה כל היום, כי כיף לי לראות אותה שמחה ומאושרת.

להתלבש היא לא אוהבת, בדרך כלל בוכה או מקטרת, או שאני מצליחה להסיח את דעתה ואז היא רגועה עם זה. אני לא בטוחה לגבי הסחת דעת. ברור לי שעדיף שיהיה לה נעים, אבל אני תוהה אם כשאני מסיחה את דעתה אני לא מלמדת אותה משהו על זכותה למחות, להביע דעה גם אם היא לא חיובית, להביע רגשות שנהוג לכנותם שליליים.
יותר מזה, אני תוהה אם אני לא מלמדת אותה לא לשים לב לכאן ועכשיו.
מצד שני, אולי היא לומדת שגם כשקשה לה אפשר לנסות להעביר את זה בקלות אם עושים משהו נעים תוך כדי.

אני מנסה ללמד לאכול מבקבוק. בהתחלה היא ידעה איך, עכשיו כבר לא זוכרת. היא שונאת את זה ובוכה, אבל קצת מסכימה לקחת. כשהיא טועמת שזה החלב שלי שמוכר לה היא רוצה, אבל הבקבוק לא נעים לה. אני מנסה כל יום קצת. יש בכי.

אני מקטרת כאן המון והאמת היא שהיא תינוקת מקסימה, מאד רגועה וחייכנית שבוכה מעט מאד ברוב שעות היממה.
איזה כיף לי.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

עכשיו זה רשמי.
יש לי סרבנית בקבוק בבית.אני לחוצה מזה מאד.
זה גם סוג של התעללות זה שהיא צורחת עד שנשברים ומביאים אותה אליי והיא מקבלת ציצי. ככה היא מבינה שרוצים שהיא תצרח הרבה וחזק ותבכה המון כדי לקבל ציצי. לפי דעתי זה ייפתר כשאני לא אהיה בסביבה. אמנם אז הצרחות שלה לא יביאו את הציצי בסופו של דבר, או את אמא, אבל לפחות אז מי שמולה לא ישדר לה חוסר אונים ותחושה שיש ברירה אבל בכל זא מונעים ממנה את הציצי ואת אמא.
אתמול חזרה בצרחות אימים מטיול של לפנות ערב עם אמא שלי, שבמקום לנסות להתמודד איתה פשוט מגלגלת אותה חזרה אליי. כלומר- כן מנסה להתמודד איתה, אבל בגלל שיש ברירה היא נשברת ומחזירה אותה. קשה לי נורא עם זה וברור שאני צריכה פשוט ללכת לכמה שעות וזה למרות שאין י שום ורך רגשי בזה. מצד שני, ברור שהיא צריכה להישאר בבית בלעדיי, בבית יהיה לה יותר קל נראה לי.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בלוג אמא של מתיקות

כשהיא טועמת שזה החלב שלי שמוכר לה היא רוצה, אבל הבקבוק לא נעים לה.
כפית ניסיתן?
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

כפית ניסיתן?

היו כל מיני ניסיונות לא מוצלחים, גם כפית וכוס. אפילו טיפות חלב על היד גרמו לצרחות אחרי שרגע קודם מצצה בהנאה את ידו של אבא שהחליט לטפטף לה שתבדוק.בכל אופן היום פתחנו דף חדש בעניין הבקבוק.
החלטתי שעד שהיא לא יודעת לשתות מבקבוק רק אני אתן לה ושזה לא יהיה עם צרחות ולחץ, רק נעים ומשחק וכו'.
נזכרתי היום איך כשלימדתי אותה לינוק אמרה לי המדריכה/יועצת שליותה אותי "לא להילחם על השד" ואני יישמתי ואף פעם לא נתתי לה לצרוח על השד כשהיא רעבה, אלא קודם האכלתי ואחר כך שמתי על השד כשהיא רגועה ונעים לה בצעתי לה לינוק, כדי שתאהב.
והאמת? זה עובד.
בחרתי פיטמה מגומי שהיה קשה להשיג- יש לנו אוסף בקבוקים מרשים מאד בבית כרגע :-/ - והחלטתי במקום לנסות בכל פעם משהו אחר להמשיך איתה, כי נראה שהיא הכי פחות מגעילה אותה. בבוקר שמתי את הבקבוק הריק ליד שאר הצעצועים. שיחקתי איתה ובין נשכן לקוביה נתתי לה להחזיק את הבקבוק וקצת שיחקתי לה איתו בפה.
בצהריים הוספתי בו מעט מאד חלב, כזה ששאבתי בבוקר, שלא יהיה תירוץ שאולי מהמקפיא זה לא טעים או מקולקל. לא ממש ידעה מה לעשות עם זה. ברגע שנראה שמעצבן אותה, הוצאתי ועברתי הלאה, אם היה צורך לציצי או למשחק אחר, תלוי.
ככה גם לפנות ערב ובלילה. מיומנות השתיה מבקבוק, זו שבאה לה טבעי בגיל שלושה ימים, נרכשת מחדש. בלילה כבר יצא שהיא שתתה איזה 15-20 מ"ל, ככה אני אמשיך בימים הקרובים ונראה לי שנסתדר.

השיטה הזו שמישהו אחר יתן לה בקבוק ממש לא נראית לי , לא לפני שהיא יודעת לשתות ממנו ומבינה שהוא יכול להחליף רוחה או חלק מארוחה.
מה שכן, כתוצאה מכל מה שהיה לנו בימים האחרונים עם הבקבוקים, היא למדה לצרוח. גילתה שאפשר לצעוק חזק. אולי סתם הגיע הזמן שהיא גילתה את הקול שלה, שזה אחלה, אבל יש לי הרגשה שהיא משתמשת בזה יותר כשהיא מקטרת ולא כמו תינוקות שראיתי שפשוט נהנים להפיק צליל גבוה של הקול שלהם כשהם לגמרי שמחים.

היה לנו יום מקסים בסך הכל, למרות הבקבוק מאד רגוע, היא כל כך מתוקה וחייכנית שזה פשוט כיף.הוצאתי אותה לטיול בעגלה וברובו היה לה ממש כיף, רק לקראת הסוף העברתי למנשא. אתמול אמא שלי לקחה אותה בעגלה אחרי אולי חודש שלא ניסינו עגלה. חשבתי שעכשיו אולי היא יותר תאהב את זה ואכן ככה היה.
כשאני מנשקת אותה בבטן היא מתפוצצת מצחוק.
באחת עשרה וחצי בלילה, אחרי שכמעט נרדמה, היא מתעוררת לחיים ומתחילה לעשות לי חיוכים ותרגילים במיטה, מקשקשת אליי ואני לא עומדת בפני הקסם.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בלוג אמא של מתיקות

_להתלבש היא לא אוהבת, בדרך כלל בוכה או מקטרת, או שאני מצליחה להסיח את דעתה ואז היא רגועה עם זה. אני לא בטוחה לגבי הסחת דעת. ברור לי שעדיף שיהיה לה נעים, אבל אני תוהה אם כשאני מסיחה את דעתה אני לא מלמדת אותה משהו על זכותה למחות, להביע דעה גם אם היא לא חיובית, להביע רגשות שנהוג לכנותם שליליים.
יותר מזה, אני תוהה אם אני לא מלמדת אותה לא לשים לב לכאן ועכשיו.
מצד שני, אולי היא לומדת שגם כשקשה לה אפשר לנסות להעביר את זה בקלות אם עושים משהו נעים תוך כדי._
בחייאת רוקדת, כולה שרוול :-)

(אני מניחה שהדבר העיקרי שהיא לומדת מזה, זה העובדה שיש לך רגשות מעורבים בנושא).

הוצאתי אותה לטיול בעגלה וברובו היה לה ממש כיף, רק לקראת הסוף העברתי למנשא
אצלי הוא כמעט לא מוכן לשבת בעגלה, רק כשהוא ממש שפוך ומוכן להירדמות תוך כדי טיול. המנשא כבד לי (ואני מתחילה לחשוב במונחי "הרגלתי אותו"...). אצל סבא וסבתא הוא נכנס לעגלה בלי בעיות, אבל אני חושדת שזה גם מפני שהם לא סופרים את המחאות שלו בנושא.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

בחייאת רוקדת, כולה שרוול

צודקת :-)
וחוץ מזה שהיא כבר מתלבשת יותר טוב עכשיו.
בכלל ראיתי שכשאני מרבה להתלונן עליה אז זה מסתדר מתישהו.
אבל עוזר לי להתלונן ולפעמים גם מציעים לי פתרונות מעניינים.

לעומת זה היא צורחת אצל סבתא. היום השארתי לפחות משעה, בלי בקבוק שלא תהיה סיבה, עדיין צרחה עד שנרדמה. מסכנה המטפלת שתגיע בעוד כמה ימים. אבל באמת היא תתרגל. אכן, יש הרגלים כבר בגיל הזה, בניגוד למה שאנחנו נוטות לחשוב. זה לא אומר שבהכרח צריך לא להרגיל על הידיים וכאלה, אבל לדעתי בהחלט יש הרגלים.

המנשא כבד לי
תנסי אולי מנשא גב כלשהו? או מנשא צד? בדודה שלי קנתה מנשא אתיופי לאחרונה. היא אומרת שממש סיפור להכניס את הילדה אליו וצריך מראה או עזרה של עוד אם, אבל ברגע שהילדה בפנים והכל במקום היא מרוצה והילדה מרוצה. מאה ש"ח בשוק של עפולה וגם יפה מאד.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בלוג אמא של מתיקות

יש לנו מנשא סלגוזל , שדווקא סוחב בסדר, עם מנשא שמסובך לקשור ממילא לא הייתי מסתדרת. אבל באמת שקשה לעשות טיול של שעה או שעה וחצי במנשא, ולדעתי זה תקף לכל מנשא במשקלים האלה. צריך לתכנן עצירות ותחנות ביניים.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

עם מנשא שמסובך לקשור ממילא לא הייתי מסתדרת
תתפלאי. לי הוא הכי נוח בסוף ויש לי עוד שניים (ושניים מהארוך הארוך הזה).

שקשה לעשות טיול של שעה או שעה וחצי במנשא, ולדעתי זה תקף לכל מנשא במשקלים האלה
ואני מתחילה להרגיש שאחת עם קצת יותר מחמישה ק"ג כבדה לי. טוב, זה בגלל שגם אני בעצמי סוג של פיצקית וזה כעשירית ממשקלי...
בכל אופן ראיתי שההבדל המשמעותי הוא באיזה נעליים אני הולכת. אם אני מחפפת ונועלת סנדלי שורש או כפכפי בריאות הלך עלי. אם זה נעלי ספורט מצבי הרבה יותר טוב. אימצתי את מראה המתנחלת או כמו שמישהי אמרה לי אתמול "המראה האמריקאי".
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

פיצקית היתה לפני יומיים בת ארבעה חודשים.
בטיפת חלב שקלה 5.200 .
לפני יומיים הסכימה ממש לאכול מבקבוק, לא רק לטעום.
בשבוע שחלף הגיעה המטפלת פעמיים להיות איתנו לכמה שעות. פעם אחת יצאתי לפחות מחצי שעה, בפעם השניה בערך לשעה וחצי. היה די בסדר בינתיים. עוד לא ממש האכילה אותה, רק אני, אבל נראה לי שננסה מחר לתת לה בקבוק מידי המטפלת במקום ארוחה, כשהיא רעבה ולא טעימה קטנטנה אלא ממש.
אתמול הלכה לישון בעשר כשאחרי זה קימות ליניקה.
עד אתמול שינה בעשר בישרה כחצי שעת שינה ואחר כך קימה לניג'וסים ובכי (כי עייפה, אבל לא נרדמת) ורק בחצות הגברת הלכה לישון. מקוה שהשינוי מאתמול יישאר ככה ואפילו יוקדם.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

בלוג אמא של מתיקות

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

אמש השלמתי קריאת החודש האחרון שלך (-: היו לי כל מיני תגובות אבל נראה לי מיושן אז הלכתי לישון במקום, בכל מקרה שתדעי שאני קוראת. לילה טוב (-:
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

תודה. הזכרת לי לכתוב...
אני צריכה לערוך כאן קצת, אבל לא מוצאת זמן ואנרגיות.

התחלתי לעבוד.

בינתיים עוד לא היה לי אף יום מלא מלא כמו שצריך לפי התוכנית, כזה של כמעט 7 שעות העדרות, נעדרתי פעמיים לחמש שעות. שמחה שהכל יצא הדרגתי.
אז היא אוכלת קצת מהבקבוק כשאינני, לא כמויות ענקיות כי אותן היא מעדיפה לאכול מהציצי, אבל אוכלת משהו בכמות סבירה.
מצד שני, יש לנו שביתות שינה.
המטפלת עוד לא מצאה דרך להרדים אותה.
שנתה של בתי קלה מאד וקשה להרדים אותה כמעט תמיד.
המטפלת מרדימה אותה על הידיים, ממשיכה להסתובב איתה עוד על הידיים ורק כשנדמה לה שהיא ישנה ממש טוב היא מורידה אותה למיטה, ואז היא מתעוררת. לדעתי היא מפרשת כל ציוץ של אי נוחות כשהיא מורידה אותה כהתעוררות ומיד מרימה אותה, אני צריכה לבדוק איתה את זה.
אני שמחה כמובן שהיא חמה אליה ולוקחת אותה כל הזמן על הידיים, אבל לא רוצה שמרוב חום וחיבה היא תפריע לה לישון :-D

אתמול היינו במפגש החלפת זרעים ושתינו מאד נהנינו.

מזמן לא נסעתי איתה מלבד נסיעות קצרות וחששתי מהנסיעה. בהלוך היא באמת קצת בכתה, עצרתי להניק בדרך, היא נרדמה קצת ומהר העברתי לסלקל, התעוררה, בכתה עוד קצת ואז נרגעה ומאוחר יותר נרדמה.
שם לעומת זה, השארתי אותה עם חיתול אבל בלי בגדים, מה שאני כמעט לא עושה בבית , כי היה שם מאד חם. טבלתי את רגליה בבריכה של בני השנה-שנתיים שהיו שם לרוב והיא היתה מרוצה. בכלל היא חייכה הרבה והיתה במצב רוח ידידותי למשתמש. כשרצתה לישון ונרדמה פשוט השארתי אותה אצלי על הידיים (היה חם מדי למנשא) וככה היא ישנה עלי איזו חצי שעה ולא העזתי להוריד- שלא ידרכו עליה, שלא תתעורר, שלא תהיה במקום שלא אשמע אותה.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

איך משנים שם של דף?
כבר הרבה זמן אני לא אוהבת את שם הדף וגם לא אוהבת שקראתי לה מתיקות.
היא אכן מתוקה בצורה יוצאת דופן רוב הזמן, אבל בזמן שלא ובכלל, אני רוצה שתהיה מי שהיא רוצה להיות ושלא תרגיש שהיא חייבת ליות מתוקה.
אשמח להצעות לשם דף חדש.

קראתי קצת דיונים אצל קרוטונית מהמרק הגדול בבלוג וגם בכמה דפים בעניין השיעמום ונתקלתי במשהו שאכן מטריד אותי:

זה בסדר לשחק עם התינוקת ולשיר לה, ואני אוהבת לעשות את זה, אבל לא כל היום וכל הזמן.
אני לא רוצה שהיא תהיה במרכז כל הזמן ומשתדלת לתת לה גם לשחק קצת לבד עם עצמה, לפעמים היא מוחה על זה ורוצה על הידיים. לפעמים אני משתמשת במנשא בבית ולפעמים לא, לפעמים אני משאירה אותה קצתשתקטר לצעועים כשאני שוטפת כלים ולפעמים משתפת אותה או מחזיקה אותה כשאני עושה משהו.

דווקא עניין המטפלת מטריד אותי בהקשר הזה.
יש לי הרגשה שהיא מרוב חום ואהבה כל הזמן משעשעת אותה. אני לא יכולה להיות בטוחה, אבל אפילו זה שהיא לא הצליחה לישון אצלה עד עכשיו- היא תמיד מרדימה אותה ושרה לה. כשאני ניסיתי לשיר לה שירי ערש בזמן הרדמה זה פשוט גרם לה להתעורר... בכלל נראה לי שלהביא מישהי שתהיה איתה ותשמור עליה וזה התפקיד שלה והיא לא צריכה לעשות כלום בבית, זה לגמרי להעמיד אותה במרכז.נראה לי שלפעמים היא מעייפת אותה מרוב אהבה, שירים וכו'. היא מקסימה איתה, אבל אני תוהה מה אני יכולה לומר לה שייצור שם קצת פחות מירכוז ואיך ליצור את זה גם בעצמי.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

שתינו כל כך נהנות כשיש עוד אנשים ויש אקשן, שזה ממש בזבוז שזה לא קורה יותר.
אתמול בערב היא היתה מאד עייפה ובכתה וכו', ובכל זאת יצאתי איתה לחברים, מפגש אנושי שהתחיל רק בעשר. חשבתי שתירדם באוטו ושיקח לה זמן להתעורר לפי רמת העייפות. בקושי נרדמה בשתי דקות האחרונות של הנסיעה והתעוררה כשהעברתי למנשא.
אבל-

היתה שקטה ורגועה רוב הזמן, הקשיבה לאנשים, התפעלה מהדיבורים, חייכה, ניסתה לחטוף לי מהיד פעם את הכוס, פעם את העוגה, פעם את החטיף שאכלתי ברוב עוונותי. מה שכן, סבלה וסובלת מהשיניים שכנראה אחת או שתיים מהן בדרך.
אני ממש מתאפקת לא לתת לה מוצקים בגלל עניין החטיפה מהיד.
מצידי למשוך ככה כמה שיותר ובטח לא לתת כלום לפני גיל חצי שנה, אבל היא ממש מנסה לחטוף לי. נכון שהיא לוקחת לי כל דבר מהיד, גם מכתבים מהדואר, אבל אוכל היא מנסה יותר בתאוותנות להכניס לפה, זו לא תנועה של לטעום מה זה, אלא שיש לה חשק לאכול.

לפני יומיים קרה לי משהו מפחיד בבית. הדלקתי את האור בסלון והנורה התנפצה ברעש עםהבפנוכו שלה וחלק מהפלסטיק, על הריצפה ועל קצה המזרון שעליו היא שכבה. במקרה, היא שכבה בצד השני של המזרון, ככה ששום חתיכת זכוכית לא נשרה עליה. אני אומרת תודה לאל בכל פעם שנזכרת בזה.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

כבר שבוע בערך שפתחנו בבית את "המכון לחקר הברז".
הברז בכיור המקלחת מעניין מאד.אותו בודקים ובוחנים: מגע, ריח, טעם ובעיקר מתבוננים בו במבט רציני ומרוכז עד מאד.
התזה היא על הברז כאשר המים בו לא זורמים.
אולי את הדוקטורט נעשה על ברז אחר בבית, או על אותו ברז כשהוא פתוח ומים יוצאים ממנו.
חוה_ש*
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 23:02
דף אישי: הדף האישי של חוה_ש*

בלוג אמא של מתיקות

שליחה על ידי חוה_ש* »

_אני ממש מתאפקת לא לתת לה מוצקים בגלל עניין החטיפה מהיד.
מצידי למשוך ככה כמה שיותר ובטח לא לתת כלום לפני גיל חצי שנה_
אפשר לשאול למה?
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

אפשר לשאול למה?
כי אומרים לא לתת לפני גיל חצי שנה כלום, יש הרבה שעדין נותנים מוקדם, כי ככה היה נהוג פעם, אבל פעם גם היו נהוגים עוד כל מיני דברים.
לא רק משרד הבריאות בניירות הרשמיים אומר, גם חברה שהיא רופאה סינית ומניקה לטווחים ארוכים מאד אמרה שלא כדאי. גם כל יועצת הנקה מוסמכת שתשאלי תגיד לך את אותו דבר. יש דפיפ שלמים בנושא באתר, תשאלי את בשמת, או תיכנסי לדפים בנושא הנקה ומוצקים יש שם הרבה פרטים על העניין או שלפחות יענו לך קצת יותר לעומק ממני.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בלוג אמא של מתיקות

כבר שבוע בערך שפתחנו בבית את "המכון לחקר הברז".
או, בהחלט - אצלנו יש קורסים גם כשעושים קקי בכיור, וגם כשמתקלחים באמבטיה הגדולה יחד עם אמא.
חשבתי לשים לו כוסות פלסטיק באמבטיה, לשחק איתן, אבל בינתיים הברז מספק די הרבה עניין.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

נסענו היום.
בניגוד לערב, שאז מצויין לנסוע איתה, הנסיעה היום היתה בלתי אפשרית.
באוטו היא היתה אחלה וישנה את רובה של הדרך, ודאגתי לצאת פחות או יותר על שעת השינה שלה, אז היא ישנה פחות אולי ממה שהיתה ישנה בבית, אבל ישנה, וגם בבית לפעמים ישנה מעט.
הגענו, היתה מתוקה, שיחקה וכו', עד שנעשתה עייפה. ניסיתי ציצי ולישון, לא הלך. שאלו אם נשארת לצהריים. התלבטתי. אמרו לי הנה, נסדר לך חדר, שמו לי מזרון על הריצפה שם (בעצם שניים צמודים) עם סדין זוגי, תרדימי כאן אם קשה ליד אנשים.
בזמן הזה התינוקת שלהם כבר נרדמה וישנה. נכנסתי לחדר, התעוררה לחיים, לא נרדמה.
קמנו, היינו במטבח, עזרנו לערבב את ארוחת הצהריים והסתובבנו בין הרגלים, קצת שיחקה.
עוד פעם נעשתה מאד עייפה, נכנסתי ישר לחדר, ניסיתי להרדים. באיזשהו שלב ניסיתי מוצץ (שלפעמים לוקחת עם הרדמות, בעיקר בשבועיים האחרונים, דבר חדש) והתחילו צרחות מסרט אימה. ניסיתי ציצי, גם צרחות. יצאנו מהחדר.
האוכל כבר מזמן מוכן אמרו לי. התינוקת שלהם התעוררה מהצרחות, אבל היתה עוד עייפה.
ישבנו לאכול, לא נתנה לי לאכול בנחת, אפילו על הידיים ניג'סה.
ככה, עד שהלכנו.
לא נוסעת איתה רחוק מהבית. כבר מזמן לא נסענו, היום הבנתי למה. :-/
היא פשוט לא ישנה בשומקום שהוא לא הבית, אלא אם כן זה האוטו. עוד אפשרות שהיתה לי זה לשים מנשא שישה מטרים וללכת להסתובב איתה בחום של עמק בית שאן בצהריים ולקוות שאולי היא תירדם. לא התאים לי.

מאד אוהבת לשכב על השק שינה בגינה בחוץ ולהסתכל עליי משקה, עודרת, נועצת קילשון. ממש מסב לה עונג.
כשהיא נזכרת שיש שם עוד דברים מעניינים, היא מתקדמת לה לכיוון האדמה ומנסה לטעום אותה.
באופן עקרוני, אין לי יותר מדי בעיה שתטעם אדמה.
באופן מעשי אני פוחת שתיחנק מאיזו חתיכת אבן קטנה או משהו.
לא החלטתי מה עדיף להיות:
אני יכולה להיות אמא "מגוננת מדי" שלא נותנת לבת שלה להתנסות, מרחיקה אותה מהאדמה ולא נותנת לה לטעום ולבדוק
אני יכולה להיות אמא ש"מזניחה" ולא שמה לב כשהבת שלה אוכלת אבנים...

ככה או ככה אני לא יוצאת מזה טוב ושלמה עם עצמי :-S
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בלוג אמא של מתיקות

אופסי. אני עורכת ועורכת ומדביקה תכנים מהקומונה, ופתאום נזכרת שזה בכלל דף בלוג שלך ושאולי אני קצת פולשת לך :-S בלי להתכוון בכלל.
אז השארתי את זה כבר ככה - לא מעתיקה יותר, לשיקולך אם את רוצה למחוק או להעביר משם תכנים נוספים.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג אמא של מתיקות

הי, תודה ששאלת. מצידי עדיף שלא לערוך עוד משם לכאן, אבל זה לא הפריע לי או משהו. סתם נראה לי מיותר.

אם כבר מדברים על זה אז אני אשתף בהחלטה:
מאחר וממילא תהיה תחלופה כי המטפלת הנוכחית לא תוכל להמשיך מעוד כמה שבועות (טוב, תוכל להמשיך יום מתוך יומיים שהיא עובדת כרגע שמבחינתי זה לא לעניין) ומצאתי משפחתון שהסכים לקבל אותה ליומיים, ברוח חינוכית שמתאימה לי לפחות חלקית וממילא שאר ורוב החינוך הוא בבית, אז כנראה שנתחיל החוש תהליך התרגלות שם ובחודש הבא אני אביא אותה לשם בימים שאני עובדת.

פלוסים ומינוסים:

• זה מאריך לי את הדרך לעבודה ובחזרה, אצטרך לצאת מוקדם יותר מהבית וגם לארגן את הקטנה שעכשיו נשארת בבית.
  • יש שם רק עוד תינוקת אחת חוץ ממנה בימים שלה, גדולה ממנה בכמה חודשים. ואולי תצטרף עוד תינוקת נוספת באחד משני הימים הללו. קיבלתי הבטחה שלא יהיו אף פעם יותר משלוש באותו יום, כשהשניה זו הבת של המטפלת.
  • זה מוזיל לי את עלות הטיפול.
  • לא יסתובבו לי בבית, ממש קשה לי עם זה מהרבה בחינות.
  • זה לא צמוד לבית של סבא וסבתא שבאים לדווח לי על כל פיפס של המטפלת לטוב ולרע, שלא לדבר על עיני הנץ שלי שמבחינות בכל גרגר שזז בבית יותר משני מילימטר, בכל חיתול שהוחלף או לא ובכל בקבוק שנשטף או לא. מי שיודע כמה אני בלגניסטית יתקשה להאמין, אבל זה בכל זאת עובד ככה.
  • כשהיא תהיה חולה כמו שהיה לנו לפני כמה ימים יהיה לי קשה להחליט לשלוח אותה עם צינון מחוץ לבית ואם החום יעלה יותר ממעט, זה יהיה בלתי אפשרי.
  • הבית שלנו צפוף. יש חוץ מדהים ואפשר לטייל אבל בבית צפוף, שם יש המון לאן לזחול גם בתוך הבית ויש מרפסת ענקית. כשקצת יגדלו ויוכלו לצעוד הבית יושב ממש בתוך יער שאפשר לרדת לשם ולטייל. לעומת זה אם עולים עם עגלול והולכים על מדרכות נמצאת לא רחוק פינת חי חביבה. אבל בעיקר אני שמחה על יכולת התנועה והתזוזה בתוך הבית בחורף כשגשום ולא יוצאים, מה שכאן חסר מאד.
  • האוכל אורגני (כשתאכל) בעיקרון, הצעצועים מחומרים טבעיים, אין טלויזיה, היחס נעים מאד. הבת של המטפלת חוסנה רק לאחרונה בגיל 10 חודשים וגם זה חלקית בלבד ואחרי התלבטויות, ככה שאני לא מרגישה כמו איזה פריקית כשאנחנו מדברות. היא גם מניקה אותה, מעט אבל מניקה. סיפה לי שבעבר לפני שילדה היה לה משפחתון בישוב אחר והיתה מרדימה את התינוקות על הידיים.
לפי דעתי הפיסקה האחרונה על כל סעיפיה מנצחת בגדול, גם זו שלפניה מוסיפה לא מעט. אם הייתי מוצאת מישהי כזו שתבוא אלי הביתה הייתי מוכנה לשלם יותר, אבל לא מצאתי ולא היה לי כוח להכניס אליי הביתה מישהי שגם היא וגם אני נרגיש כמו שני חייזרים אחת לשניה.

בימים שאני בעבודה בהחלט נקטע איזשהו רצף עם התינוקת, אבל החיים שלנו כל כך קטועים בעידן הזה שצריך רק לבחור בין סוגי קטיעות שונים.
שליחת תגובה

חזור אל “להפוך להורים”