עבודה רגשית עם ההורים

מני*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2007, 12:54

עבודה רגשית עם ההורים

שליחה על ידי מני* »

שלום לכולם.
אשמח לקרוא על דוגמא לטיפול ריגשי עם הורים ללא עיסוי.
הורים שצריך ללמד אותם איך להתחבר אל הילד רגשית ,מעבר למילים ולאחריות להשקיע בו בנושאים שונים כמו, רכיבה\ שחיה וכו'ץ
זו הרגשתם . שהם משקיעים המון "רגש" בטיפול בילדם.
אודה להצעות.
אנונימי

עבודה רגשית עם ההורים

שליחה על ידי אנונימי »

מני, שלום.
(ז'\נ'?)
כוונתך לא כל-כך מובנת לי.
האם ההורים משקיעים בדברים חיצוניים אשר מבחינתם נחשבים כביטוי להשקעה רגשית?
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

עבודה רגשית עם ההורים

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

מני נראה שהצגת נושא לא כל כך ברור,
הורים שצריך ללמד אותם איך להתחבר אל הילד רגשית מצד אחד
לעומת
שהם משקיעים המון "רגש" בטיפול בילדם

גם אני אשמח להבהרת הנושא.
מני*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2007, 12:54

עבודה רגשית עם ההורים

שליחה על ידי מני* »

למשה ו- אורנה פרידמן.
אנסה לנסח את דברי בהרחבה כדי שתוכלו להבין אותי טוב יותר.(מקווה)
מדובר בילד כבן 8 עם קשיי קוראודינציה, קושי בוויסות חושי. התפרצויות זעם וקשיי התנהגות בביהס'. קשיים חברתיים- מציק ומעצבן ילדים.
הילד אובחן ע"י מאבחנת מנוסה. לפי תוצאות האיבחון הכירולוגי. הילד מרגיש חוסר אהבה בעיקר ע"י האם.(מרכיב הדחייה) וכן , צורך בקשר עם האב.
כמו כן, לילד צורך ליצור מצבי לחץ. הילד מאוד אינטליגנטי וחכם.
בתחילה טפלתי בחיזוק הגוף ןוויסות החושים , בקואוראדינציה ובלגיטימציה להבעה רגשית.
בנוסף הילד מטופל ע"י רכיבה על סוסים ושחייה.
הרבה מאוד תחומים השתפרו אצל הילד. כולל גם בטחונו העצמי.
בטיפול הילד מרבה לחבק ולנשק אותי. מביט בי בערגה. מחבק את העפרון שקבל ממני. את הכרית שעליה הניח את הראש- מנשק.
גם בכיתה הוא מנסה לחבק לנשק ילדים ואלה בורחים ודוחים אותו.
עבדתי איתו גם על גבולות וגבולות הגוף במיוחד.
מהאם בקשתי שתעסה אותו יום יום. תחבק, תנשק ותביע את אהבתה והערכתה על מי שהוא כמו שהוא ועל מעשים טובים שהוא עושה.
כמו כן , מהאב בקשתי שיישחק עם הילד יותר. בעיקר במשחקי מגע , חיבוקים נשיקות ולהתחבר לדברים שהילד אוהב.
הייתה תקופה שהתנהגותו מאוד השתפרה אך היא הייתה קצרה יחסית. מתוך שיחה עם האם הבנתי . שהיא מרגישה עמוסה וייגעה מידיי בלשון המעטה
ממה שהיא "נדרשת" להקדיש לילד. לדבריה :"אין לה סבלנות אליו ונראה לה שההשקעה בו היא"לא נורמאלית".
האב עסוק בלקחת את הילד לחוגים. שם הוא משקיע אנרגיה ו"רגש" - של תיסכול ומאמצים. לדבריו. הוא אינו מצליח לנוח מהרגע שבא מהעבודה.
עלי להוסיף. כי לילד אחות קטנה ממנו (3) ותינוק כבן 3 חודשים.
ההורים ממוטטים. אינם ישנים היטב בלילה ולדבריהם התרגולים שעליהם הם נדרשים לתרגל בבית עם כל השאר קשה עליהם.
לדברי האם:" בדרך כלל היא מנשקת את הילד בבקר ובלילה לפני השינה ונראה לה ש"יצאה ידי חובה".

מה שאני שואל: באיזה דרכים עלי להסביר וולמד אותם איך לאהוב את הילד?
הם חושבים שהשרותים השונים שהם מעניקים לילד זו"אהבה"...
גם אם האם מחבקת ומנשקת היא עושה זאת טכנית. ילד עם רגישויות מרגיש זאת מאוד.
איך ניתן ללמד אותם להרגיש אהבה בתירגולים השונים ובעיסויים?
אקוהה שאני ברור יותר.
תודה
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

עבודה רגשית עם ההורים

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

מני ניראה שעשיתה עבודה טובה מאוד עם הילד.

האם אתה יודע האם אחד או שני ההורים בעלי צורך ביצירת מצבי לחץ? המאבחן יכול או אמור להגיד לך.

במידה וכן, בזה חיבים לטפל קודם.

אסור לשכוח שאדם בעל צורך ביצירת מצבי לחץ, מאמין בכל ליבו שהוא עסוק בלספק את צורכי הוריו ולא רק את שלו. כל זמן שלהורים ישנו הצורך, הילד ימשיך בכך וגם יכול להחמיר את ההתייחסות מדי פעם.

בנוסף האם טוענת :

" בדרך כלל היא מנשקת את הילד בבקר ובלילה לפני השינה ונראה לה ש"יצאה ידי חובה".

חשוב ביותר לדעת ולהבין מה מוביל הצהרה כזו מעבר לשחיקת הורה מההורות עצמה.

ילד בעל רגישויות וחוכמה כפי שתיארתה, יכול להרגיש מאוד דחוי מהמסר הזה (גם ילד רגיל).

על מנת ללמד הורים להיות הורים, חייבים לנסות ולהבין לעומק מה מפריע להם להיות מחוברים למאגרי האהבה והנתינה הטבעיים של האדם. מה שחק אותם או הרחיק אותם מזה. בנוסף מומלץ מאוד לנסות ולהבין מה רמת הזוגיות הקיימת.

אם עזרת לילד הרבה (כמסופר) וההורים לא השתנו ביחסם (ללא קשר לסיבות) הרי שילד יכול להימצא במצב מאוד מבולבל. הוא עושה את שלו על מנת להשתפר ולהשתנות, אך הוריו לא. כל ילד יכול לקחת את זה למקום אחר, ילדים עם צורך ליצור מצבי לחץ יכולים להקצין את כל מה שהיה לפני כן "כקושי".

ניראה שטיפול משפחתי על ידי מטפל משפחתי מאוד מנוסה וסמכותי, הוא חלק מהפתרון של המצב.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”