פעילות בגני ילדים

טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

פעילות בגני ילדים

שליחה על ידי טליה* »

שלום לכולם.
ברצוני לשתף אתכם בחוויה מקצועית שגורמת לי להנאה וסיפוק רב.
לאחרונה, אני עוסקת בהפעלת ילדים בתנועה בגני חובה בנושאים שונים.הנושאים רבים ומגוונים ונבחרים ע"י הגננות.
היום, בקרתי בגן של בני 5-6. הנושא שהגננת בחרה: הקניית גבולות. לדבריה, הילדים קשים, אינם ממושמעים,אינם קשובים ואלימים.
הגעתי לגן בשעת הבוקר.הילדים בחלקם היו עסוקים בעבודות היצירה.אחרים התהלכו בין הילדים דחפו, התגרו השמיעו קולות מעצבנים. חיקו זה את זה.
בקיצור, יוצרי לחץ רבים....הגננת השקיעה אנרגיה רבה בניסיון לאסוף ולרכז אותם.בקשתי ממנה רשות לאסוף את הילדים. היא נענתה לי בשמחה.
השמעתי מוסיקה מאוד קצבית ואנרגטית(כזו שמשמיעים במשחקי הספורט)הילדים עצרו את פעילותם והתחילו לקפוץ בשתי רגליים ולנוע . עודדתי אותם
להגיע למושב בקפיצה על רגל אחת.ומכאן החלה הפעילות תנועתית מוסיקאלית בנושא: שמירה על גבולות.
בין הפעילויות: הליכה במרחב מבלי לגעת זה בזה. הליכה לאחור וריצה. הפעילות מאוד הלהיבה את הילדים.
המשכתי בהליכה סביב ובין "מכשולים".
אירגון הגוף והתנועה בשטח שהלך והצטמצם. בהפעלה השתתפו כ- 12 ילדים.דבר שדרש מהם ריכוז רב
מודעות לגבולות הגוף ותפישה מרחבית ועוד....
סיימתי בפעילות בציור שלוותה במוסיקה מאוד רגועה. הילדים ישבו זוגות זוגות על הרצפה. היה עליהם לצייר על הדף מסלול .הכלל היה: כשהמוסיקה נפסקת הילד חייב להפסיק את הפעילות וחברו ממשיך. כלל שני, אסור לעבור על הציור של החבר.
בגן שררה אוירה נפלאה. שקט ושלווה.
הפעילות ערכה כשעה.
השארתי אותם עם טעם של עוד...

אני ממליצה לכל מטפל/ת להגיע לגני ילדים ולערוך פעילויות.מעבר להנאה והסיפוק קיים פוטנציאל רב לטיפולים ואיבחונים.
אשמח לספק טיפים לכל מי שמעוניין.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

פעילות בגני ילדים

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

טליה חשוב ומהנה מאוד, כל הכבוד.
אנונימי

פעילות בגני ילדים

שליחה על ידי אנונימי »

לטליה .
התוכנית שלך נשמעת נפלא.
הייתי רוצה לדעת איך נכנסים לפעילות בגנים עירוניים. עד כמה שידוע לי הדבר אינו אפשרי.
כיון שאין להכניס בעלי מקצוע ללא אישור המפקחת או מנהלת גני הילדים.
אודה לתשובתך.
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

פעילות בגני ילדים

שליחה על ידי טליה* »

ל-DODO

"_*עד כמה שידוע לי הדבר אינו אפשרי.
כיון שאין להכניס בעלי מקצוע ללא אישור המפקחת או מנהלת גני הילדים*."
אתה צודק. אך אפשר לעקוף זאת . אתה צריך ליצור קשר עם גננות.להסביר להן על השיטה ועל יכולותיך וכישוריך.
להדגים בפניהן שיעור לדוגמא. בהמשך "ועד ההורים" מזמין אותך לערוך את הפעילות (ולא הגננת).
ד.א. אתה יכול להתחיל עם גנים פרטיים שלגביהם הדבר קל הרבה יותר ואפשרי.
בדרך זו אתה חושף את עצמך ומשווק.. סביר להניח שלילדים רבים בגנונים יש אחים גדולים יותר בגן ובביה"ס .
זו הדרך הנכונה והיעילה לדעתי לכל מי שרוצה ומעוניין לעבוד עם ילדים.
יחד עם זאת , חשוב לדעת שעבודה עם ילדים בגיל הרך ובקבוצתות גדולות .(30-35 ילדים)דורש ידע וניסיון בהפעלה ובהתארגנות.
בהצלחה
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”