המערכת הרפואית גורם מוות מספר שלוש

צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

שליחה על ידי צוויליך* »

הבהרה: זהו אינו דף הכפשת רופאים.
( סיפורי אימה יש רבים. הנושא הוא המערכת הרפואית ותפישתה בעיני הנזקק לה. )

מאמר בפרסום המחקרי JAMA (ירחון חשוב, מכובד ומרכזי) מ-2000 מצא שכ-250,000 אזרחי ארה"ב נפטרים מדי שנה מסיבות איטרוגניות - יעני בגלל שגיאות של הרופא שלהם.
כלומר, לאחר מחלות לב וסרטן, הסיכוי הגדול ביותר עבור האמריקאי הינו שהוא ימות טרם זמנו בגלל שגיאה של הרופא שלו. doctors]על המחקר. death[/po].htm

מכיוון שהמחקר נערך בארה"ב, המספרים אינם ברורים לגבי ישראל.
יחד עם זאת, מכיוון שיש לנו כאן מערכת רפואה מערבית מתקדמת ורוויית טכנולוגיה, המחקר מעלה חשש שלמרות מה שאנו עשויים לחשוב, הדאגה שמה נתפוצץ באוטובוס בדרך לקופת החולים אינו מבוסס על עובדות - ההגעה לקופת החולים עלולה לסכן אותנו יותר (ויסלח לי קהל הקוראים על הדרמטיות הזולה ;-) ).

אנו, כצרכנים, יכולים להגן על עצמנו ע"י נטישת הדבקות העיוורת בדברי הרופא: תסמונת האליל בחלוק הלבן הופכת את האדם החושב (אני, את, אתה) לאדם המהנהן שמקבל את הנאמר לו בחינת "תורה ניתנה בסיני" וגו'.
להיות מטופל מיודע, חוקר ושואל, עשוי להגן עלינו מפני
ניתוחים מיותרים
תרופות לא-מתאימות
טעויות באיבחון
אישפוז ללא-צורך והידבקויות במחלות בביה"ח
הוצאות
דאגות ומתח.

כמו כן, אנו, כצרכנים, יכולים לדרוש מהמערכת הרפואית להשתנות ולומר לה:
אנו יודעים שאתם לא יודעים הכל.
היום אנו מוכנים להכיר בכך שהיכולות שלכם - כבני-אדם - מוגבלות. וזה מפחיד אותנו, כן.
אבל אנו כבר לא מקבלים את תדמית הרפואה הכל-יכולה - לא מוכנים לשלם את מחיר הנסיונות להוכיח תדמית זאת.
אנו דורשים רפואה של מינימום התערבות, רפואה שרואה בחרדת קודש את יכולות הריפוי העצמי של הגוף.
-
יש לנו צורך בהשבת הסמכות הרבה שהנחנו אצלכם - אלינו.
עיזרו לנו לחנך דור חדש לחיים נכונים ולא לתרופה יקרה.
לתזונה בריאה ולא ל"מותג של בריאות".
להכרת גופנו ולא להתעלמות ממנו עד יום סערה.

עיצרו את המוכרנים של חברות התרופות.
הבונוסים שלהם הם מלכודות לרופאים שלנו. דירשו לנתק את המערכת הרפואית מיצרני התרופות.
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

שליחה על ידי איתי_שרון* »

אכן, מאמר מאלף ושווה קריאה; הנה המקור.
המסקנה ש עבור האמריקאי הינו שהוא ימות טרם זמנו בגלל שגיאה של הרופא שלו היא לא מדוייקת; רק כדי להעמיד דברים על דיוקם, מדובר על:
  • כ-12,000 שמתים כתוצאה מניתוח מיותר
  • כ-7,000 שמתים משגיאות במתן תרופות בבתי חולים
  • כ-80,000 שמתים מזיהומים בבתי חולים (לכל תומכי ותומכות לידת הבית, הנה עוד נתון...)
  • כ-20,000 שמתים מטעויות אחרות בבתי חולים
  • כ-106,000 שמתים שלא כתוצאה מטעות, אלא כתוצאה מהשפעות לוואי כאלו ואחרות של תרופות.
המספר האחרון הוא, לדעתי, הרבה יותר גרוע מהמספרים לגבי השגיאות. הוא צריך להיות הזרז העיקרי ל: עיצרו את המוכרנים של חברות התרופות.

לגבי ישראל - המאמר מספר שמתוך 13 מערכות רפואה שהושוו בעולם ארה"ב היתה במקום ה-12, מה שנותן תקווה שאצלנו המצב יותר טוב (?)
גבולית*
הצטרפות: 13 ספטמבר 2004, 00:15

שליחה על ידי גבולית* »

אוי צוויליך, ממש כואב הלב. כמה אתה צודק. כל אחד שהגיע לכך שאשפז יקירים כבר
"זכה" להכיר את זה מקרוב.
הבעיה היא, מבחינתי, הרגשת חוסר האונים.
מצד אחד-אין על הקונבנציונאלים באבחון של מחלות פנימיות (עצמות,סרטן,דם וכו').
הבעיה היא שהם מסתכלים רק על המקום בו נוצר הסימפטום ולא על החולה כולו.

מצד שני-ברפואה האלטרנטיבית יש,מנסיוני, כמות אדירה של שרלטנים. הרעיונות
נכונים אבל המטפלים לא לוקחים אחראיות (אבל הון כסף-זה כן!!!).
כמובן שלא כולם אבל שיטת גביית הכסף היא לא תמורת ריפוי אלא תמורת כל ביקור
אפילו אם אין תוצאות לטיפולים.
מתוך חמישה מטפלים שונים שעברנו במשפחה, רק רפי כהן שהוא הומאופת קלאסי,
לוקח סכום חד פעמי לכל הטיפולים עד לריפוי. (וגם אם אין תוצאה טובה אז אתה
יודע מראש איזה סכום אתה משקיע).
רפואה שרואה בחרדת קודש את יכולות הריפוי העצמי של הגוף.
זה נכון ועדיף תמיד כשקשור במחלות קלות אבל נראה אותך מול קרוב אהוב הסובל
מסרטן או זוועתון אחר. האם אז נעיז להמתין לגוף שירפא את עצמו? האם תמיד יוכל?
מבקש_להתחדש*
הצטרפות: 30 מרץ 2005, 01:01
דף אישי: הדף האישי של מבקש_להתחדש*

שליחה על ידי מבקש_להתחדש* »

לגבי ישראל - המאמר מספר שמתוך 13 מערכות רפואה שהושוו בעולם ארה"ב היתה במקום ה-12, מה שנותן תקווה שאצלנו המצב יותר טוב (?)

עם המזל שלנו אנחנו מספר 14... ;-)
עומר_ס*
הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

למה מספר 3? מספר 1.
שבוע שעבר דיבר (בגל"צ) האחראי על הבטיחות בהדסה עין כרם, והוא (הממסד) אמר שמתים כתוצאה מטעויות (ככה הם קוראים לרשלנות) יותר מאשר מסרטן.

הידעתם שבזמן שביתת הרופאים הגדולה מספר מקרי המוות במדינה ירד ?

אולי תריך לשנות את שם הדף ל "רשלנות גורם המוות מספר אחד". לא יפה לכתוב "רופאים"
צוויליך*

שליחה על ידי צוויליך* »

עומר, נקודה טובה.
הבעיה היא שלא רק ברשלנות עסקינן.
לדוגמא: נהלים של כל יום ולפי הספר, אשר גורמים לסיבוכים בגלל התערבות לא הכרחית.
זו לא רשלנות - זו מדיניות.
ככה שהשם אכן בעייתי.
אני פתוח להצעות... המערכת הרפואית גורם מוות מספר שלוש נשמע לי אנמי וקצת יותר מדי פוליטיקלי קורקט... ?
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

זו רק אני או שהדף הזה בעצם קשור קשר הדוק עם מדיניות אלטרנטיבית ברפואה הקונבנציונלית
לדעתי ראוי לאחדם, לא?!
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

שליחה על ידי איתי_שרון* »

דומה, אבל לדעתי לא אותו הדבר.
רוח_על_המים*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 10:58

שליחה על ידי רוח_על_המים* »

אולי
טיפול רפואי כגורם מוות :-/

בכל זאת גם הרופאים הם בני אדם, עושים טעויות של רשלנות (מתוך עייפות, שחיקה, וגם מדיניות) אבל רובם (כך אני רוצה להאמין) מתכוונים לטוב.

אגב, לא תמיד גורמי מוות, פעמים רבות, הם תופסים את הטעות "בזמן" ו"מצילים" את החולה ממש ברגע האחרון, אבל בהחלט היה סיכון חיי החולה שלא לצורך, או סיכון איבר מסויים, או סיכון בריאות החולה.

והנה אני מדברת כמוהם, ואומרת חולה, במקום אדם, או מתרפא, או מבריא...(כפי שרציתי שידברו אלי)
צוויליך*

שליחה על ידי צוויליך* »

רוח,

הסטטיסטיקה אכן בדקה ספציפית את מקרי המוות ולא נכנסה לכל שאר הרעות שנגרמות ע"י אבחון מוטעה והתערבות מיותרת - בגלל אותה קונספציה קיימת.

לא חושב שיש לאחד עם מדיניות אלטרנטיבית ברפואה הקונבנציונלית .
אני מדבר על הרפואה המערבית שיש לה פלוסים מדהימים ובראשם רפואת החירום, שעליה להצטמצם לגבולות יכולותיה.
אם תטמיע אלטרנטיביות ברפואה מערבית ותו לא, אנו עלולים לקבל מתן יתר של תרופות הומאופטיות, דיקור ללא צורך, "שיהיה", "לא יזיק", וכד'. אולי אף נראה בהשתאות טכנולוגיזציה [(C) צוויליך 2005] של רפואה אלטרנטיבית: אוטומט לאבחון וקניית תרופות עשבים סיניות (ליד המשרד במרפאת קופ"ח) וסט של מחטי דיקור מצופות זהב להזמנה באינטרנט.
והכל יבלע באותו בור-מכשול של תן לנו את האחריות, אנחנו יודעים מה לעשות, יש לנו התרופה בשבילך.

הרפואה המערבית צריכה להשתנות ולהגדיר בבהירות את ערכיה, מטרותיה ודרכי השגתן לפני שתנסה להשתנות ע"מ להיות יותר "אופנתית".
כמו במושג Green Wash, גופים שמשתדלים לשדר תדמית אקולוגית וידידותית לסביבה בשביל... התדמית, כך גם היום קופות החולים 'עלו על הגל ', ובמחלקות היולדות מוכרים 'טבעי טבעי טבעי', רק היום, על הסכין.

התדמית הזאת עלתה לי בהרבה. גם לכם.
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אני שונאת סטטיסטיקות של "גורמי מוות".
שכחתם אולי שמוות הוא חלק טבעי מהחיים?
שכל חי סופו למות? אם מוקדם ואם מאוחר?

הסטטיסטיקות האמריקראיות מדברות על מקרי מוות "שלא בזמנם"? אני הייתי רוצה לראות מה הסטטיסטיקות האמריקאיות על מקרי מוות שכן באו בזמן, בטבעיות, כמו שצריך.
והתשובה: אין כאלה. בדוח פטירה אמריקאי לא קיימת רובריקה של "מוות טבעי" או "מוות מזיקנה". לא קיימת!
אבל הרופא חייב לכתוב משהו, אז בדרך כלל הוא יכתוב איזה משהו בסגנון "כשל בתפקוד הלב", כי באמת הלב היה חייב להפסיק לפעום כדי שהאדם ימות.
והופ - מחלות לב הן גורם התמותה הראשון בארצות הברית. הממ.... אני מאוד חשדנית לגבי הנתון הזה.

לא שאני נגד הדף הזה, ויש הרבה מה לדבר על רשלנות רפואית והתערבות רפואית מיותרת, אבל לקשר את זה לגורמי מוות, בשעה שאנחנו לא מודים בקיומם של גורמי מוות טבעיים, נורמליים (ואולי אף רצויים???), זו מין צורה של דמגוגיה.

מה עושים במקרה שתופעות הלוואי של תרופה מסוימת התחברו למחלה מסוימת וכן לגורמי מוות "טבעיים", והחיבור הביא באופן משולב למוות? איפה נקטלג את המקרה הזה?
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

מחלות לב הן גורם התמותה הראשון בארצות הברית. הממ.... אני מאוד חשדנית לגבי הנתון הזה
|Y|

תמרוש, תמיד יש גורם למוות. כאשר מתים מזקנה זה "כשל בתפקוד הלב או במע' החיסונית, או כשל מערכות כולל".
למרות זאת, יותר ויותר שומעים על אנשים שנכנסים לטיפול ויוצאים על אלונקה. ללא סיבה מוצדקת . וזה מדאיג ביותר, כי במקום לזכות לעוד X שנות חיים, חייהם מסתימים כרגע. מה גם שזה קורה גם לצעירים וילדים, ואז זה נורא פי כמה.
צוויליך*

שליחה על ידי צוויליך* »

תמרוש,
אכן המוות הינו חלק מהחיים.... ולרוב בא בסיומם... :-)

אבל אף אחד עוד לא מת מזקנה.
(חוץ מזקני קונג פו סיניים חכמים שבוחרים לעבור הלאה לצורת קיום אחרת - בדר"כ בסרט מרגש.)

ובאמת, קשה ליישם את דברייך על גברים בני כ-45 שצונחים עם דום לב, על מחלקות אונקולוגיות לילדים וכד'.

בואי נניח לרגע שאכן נוכל לייחס למושג החמקמק "זיקנה" , הוא בפני עצמו, אחוז מסוים ממקרי המוות אשר בדר"כ נזקפים לחובת סרטן או מחלות לב.
ונניח שאין מה לעשות נגד "זיקנה" . גזירה משמיים, גורל ידוע. (אלא אם כן אתם באימורטליטי ומאמינים ממש חזק)

מתוך הנחה כזאת יוצא שיגבר חלקה של המערכת הרפואית כגורם מוות. ביחס לסרטן ולמחלות לב.

אנא תקנוני נא אם הדדוקציה שלי מוטעה. ( |יד1| )
פאפא_דוק*
הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 18:39
דף אישי: הדף האישי של פאפא_דוק*

שליחה על ידי פאפא_דוק* »

הבהרה: זהו אינו דף הכפשת רופאים.
צוויליך, חבריקו באמת?
מה דעתך על השם -
רופאים הרוצחים החמקנים או משהו כזה?
יש לי המון מה לאמר - ובאמת שאנחנו מסכימים על הרוב, אולי בשינויי ניסוח, אבל קשה לי לחשוב בבהירות עם פרובוקציה כזו מול העיניים.
יש גם הרבה מה לאמר על סטטיסטיקות - אבל בראש הדברים - ציטוט לא מדוייק של דיזראלי ראש ממשלת אנגליה - יש שלושה סוגי שקרים. שקרים רגילים, שקרים מחורבנים וסטטיסטקה.
פאפא_דוק*

שליחה על ידי פאפא_דוק* »

אה, דרך אגב, פשוט המונח "רשלנות" רפואית משוגר פה ומשמש בהמון דפים, ואולי יש טעם לדיון נפרד בנושא - מהי רשלנות רפואית ?
בכל זאת גם הרופאים הם בני אדם, עושים טעויות של רשלנות
רופאים טובים לא עושים רשלנות. הם עושים טעויות.
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

שליחה על ידי שרון_ג* »

פאפא דוק :-)
(גם לי גרם השם לשתוק)
צוויליך*

שליחה על ידי צוויליך* »

רופאים הרוצחים החמקנים? או משהו כזה?
פסדר, פסדר, point made, דיברנו על שינוי שם הדף מקודם אך הענין הוזנח -עקב רשלנות!

גילוי נאות: אבא של צוויליך רופא טרוט-עיניים.
אז אם אפשר לבקש ממי מקוסמי הבית לשנות את שם הדף ל _המערכת הרפואית גורם מוות מספר שלוש ?

ועוד משהו בקשר לסטטיסטיקה -
הידעת ש82.7% מהסטטיסטיקות מומצאות על המקום?
חומר למחשבה ;-)

ויחד עם זאת.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

גילוי נאות: אבא של צוויליך רופא טרוט-עיניים.

אפשר לשנות ל: תסביך אדיפוס האם קיים

:-)
שגית_רי*
הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 19:49
דף אישי: הדף האישי של שגית_רי*

שליחה על ידי שגית_רי* »

פאפא דוק |Y|
גם לי הפריעה הכותרת של הדף. במיוחד שעיקר הדיון הוא על הבעיתיות של הנהלים הרפואיים.
נעמי_בן_שיטרית*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

אני מזהה הקבלה בין נפגעי המערכת הרפואית בנושאי בריאות לבין נפגעות המערכת בנושאי הריון ולידה.
כפי שהמילדת בבית החולים אינה מכירה את האישה שהיא היולדת כך הרבה רופאים אינם מכירים את האדם שהוא החולה. טיפולים באופן הזה נדונים מראש לטעויות באבחון, ואי דיוקים בהבנת תהליך הריפוי המתאים.

במקום להאשים ולבקר את המערכת ניתן לקחת יותר אחריות אישית על תהליך הריפוי/לידה.
אחרי שנים של טיפול לא מוצלח בבעית עור בעזרת רופאים קונבנציונלים ואלטרנטיביים הבנתי שעליי לקחת אחריות על הריפוי והתחלתי להבריא. (בתהליך ארוך של הפסקת "ההתמכרות" למרפאים ותרופות למיניהם)
בהקבלה, אחרי לידת בית חולים שבה הצוות עשה עליי כמעט את כל הטעויות האפשריות, בחרתי בלידת בית שבה לקחתי אחריות מלאה על התהליך.

אני מאמינה שהבעיה היא לא הרופאים או הנהלים אלא חוסר האחריות שלנו,בני האדם, על חיינו ועל בריאותנו.
צוויליך*

שליחה על ידי צוויליך* »

תודה לקוסמי האתר על שינוי השם (מוריד את השפם המזויף ומשקפי השמש) :-) .

<עשינו קקי - סי יו בעדֵיין>
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

נעמי - כל הכבוד

למרות שזה פתרון בעירבון מוגבל.

אני עדיין לא אוהבת את שם הדף. משהו מריח לי עקום כזה, לא נכון, וקשה לי להסביר מה לא בסדר פה בעיני...
למרות שבאופן בסיסי הדיון נראה מאוד לגיטימי.

מחכה בקוצר רוח להשתתפותם של פאפא דוק ושרון.

עוד מחשבה: מה היה קורה אם אנשים היו לוקחים יותר אחריות, האם זה היה מקטין את כמות התביעות המשפטיות נגד המערכת הרפואית? ואם רפואה מגננתית גורמת נזק, אולי אנחנו כצרכנים יכולים לעודד דרך אחרת (טובה יותר) של המערכת לבקר את עצמה? אפשר, בכלל?
צוויליך*

שליחה על ידי צוויליך* »

אני מאמינה שהבעיה היא לא הרופאים או הנהלים אלא חוסר האחריות שלנו,בני האדם, על חיינו ועל בריאותנו.

נעמי - כל הכבוד

מצטרף.
קל להאשים בנאדם שאפשר להצביע עליו ( פאפא דוק למשל, או כל אחד מהקולגות).
הנה, אני עצמי עשיתי את זה כאן.
קשה יותר לראות מערכת והרבה יותר קשה לראות גישה אנושית כאחראים למשהו.

<חושב>
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אחרי שנים של טיפול לא מוצלח בבעית עור בעזרת רופאים קונבנציונלים ואלטרנטיביים הבנתי שעליי לקחת אחריות על הריפוי והתחלתי להבריא.
נעמי גם אצלי ההתרחקות מהממסד הרפואי התחילה בגלל בעיות עור שרק החמירו עם הטיפול הקונ' ולדעתי (אין לי הוכחות רק הרגשה) הטיפול הקונ' הוא זה שיצר את הבעיה (אנטיביוטיקה שלא לצורך...) כשהבנתי מה אני עושה לעצמי עברתי לטיפול האלטרנטיבי והוא פשוט לא עזר..
אמרת בעצמך "טיפול לא מוצלח" וזו בדיוק הבעיה..
בנוסף "המערכת" מאוד מעודדת שימוש בלעדי בה. לדוגמא:
האופציה היחידה של אזרח ישראלי לקבל טיפול בחינם הוא במערכת הזו. (תשלומי חובה לביטוח בריאות והחובה להיות רשום באחת מקופות החולים ובהן בלבד). המערכת בבסיסה מנתקת את המטופלים בה מאחריות על בריאותם וגופם ומעבירה את האחריות לרופאים, תרופות וטיפולים שונים.
במצב בו המדינה מסבסדת גופים שאינם מעודדים לקיחת אחריות אישית ולא מאפשרת לקבל טיפול אחר (מבחינה כלכלית), קשה לי להאשים את הציבור במצבו.
הקמפנים למודעות הבריאותית שהמדינה מממנת (או לא אוסרת/מגבילה) ו"המערכת" מפרסמת הם המודעות הבריאותית היחידה שנגישה לציבור באופן רחב. והיא לא משהו...
כמובן שלקיחת אחריות אישית היא מעשה מבורך ורצוי בכל מצב :-)
אך לפעמים ההבנה הזאת באה מעט מדי ומאוחר מדי...וממש לא בעזרת המערכת הרפואית הנפוצה..
Talila*
הצטרפות: 08 אפריל 2005, 21:34

שליחה על ידי Talila* »

פה באמריקה לתביעות נזיקין יש חלק עצום ורב בהווצרות הנהלים המכבידים ואף המזיקים (למשל הצמדת יולדות למוניטור תמידי למרות הנזק שבכפיית חוסר תנועתיות). זה גם גורם כבד משקל בטיוח פאשלות. גורם רציני נוסף הוא שבתי החולים פה מתנהלים כעסק כלכלי לכל דבר ועלות כל טיפול שהוא נתונה למשא ומתן עם חברות ביטוח הבריאות (שגם הן עסק כלכלי לכל דבר).
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

מי האידיוט שחושב שארגון העוסק ברפואה זה עסק כלכלי?
הארגון הרפואי הוא אקט אלטרואיסטי מצד החברה כלפי החלשים והחולים שבה.

הגישה האמריקאית הזאת תוציא אותי מדעתי.
פאפא_דוק*

שליחה על ידי פאפא_דוק* »

כה לחי לתמרוש!!
אקט אלטרואיסטי לא הייתי אומר, אבל בהחלט שירותי בריאות ציבוריים הם החלטה חברתית בה החברה דרך המוסדות שלה מחליטה להעביר משאבים לצורך טיפול רפואי. השיקול המרכזי הוא לא איזה שירות יצור בריאות יותר טובה לכולם, אני למשל מאמין שהשקעה במערכת תחבורה ציבורית, יחד עם השקעה בחינוך יכולה להציל יותר חיים מאשר השקעה נוספת בשירותי הבריאות.
החלטה חברתית זו נובעת מהעובדה שבריאות מסייעת לשקט חברתי, וליציבות. קודם כל, מחלות מדבקות - אם אין טיפול טוב במחלות מדבקות כמו חיסונים (טפו) גם בעלי ההון עלולים להידבק, ולכן כדאי גם כלכלית להילחם במחלות אלו. בנוסף, חברה בה יש הרבה חולים ותמותה גבוהה בגיל צעיר היא חברה ענייה יותר מאחר ויש פחות ייצור ועבודה, ולכן גם פחות תוצר לחברה כולה.
צריך גם לחשוב על הנזק למשפחה בה מתגלה מחלה אחת עם טיפול יקר. אם היה צורך לשלם את העלות האמיתית של הטיפול, דבר כזה יכול היה לרסק כלכלית משפחה שלמה. מסיבה זו הביטחון שמעניקה הרפואה הציבורית לא ניתן למדידה בכסף, אבל משפיע גם הוא על "שימון" גלגלי השקט החברתי.
בהחלט עושה לי רושם שיש צורך בדיון חברתי מהותי לגבי במה להשקיע ובמה לא? האם השקעה בטיפולים מתוחכמים לסרטן סופני שעולים עשרת אלפים שקלים בחודש ומאריכים את החיים בחודשיים בממוצע הם השקעה כדאית לחברה בכללותה?
ברור שההחלטות הללו הן החלטות חברתיות פוליטיות ומושפעות מלחצים שונים - לדוגמא הכנסת הטיפול התרופתי לנשאי HIV לפני מספר שנים לסל הבריאות. הכנסת טיפול זה (וכאן לדעתי הרווח עולה על ההפסד כי מדובר לרוב באנשים צעירים שיכולים לעבוד ולפצות את החברה באמצעות פריון), נבעה ישירות מלחצים פוליטיים תקשורתיים.
פאפא_דוק*

שליחה על ידי פאפא_דוק* »

אה, וזה שבאמריקה לא תמיד מתנהגים בצורה הגיונית, זה חדש?
עומר_ס*

שליחה על ידי עומר_ס* »

מעניין מאוד לצרף את מה שאמרה תמרוש לשם הדף:
הארגון הרפואי הוא אקט אלטרואיסטי מצד החברה כלפי החלשים והחולים שבה_, אבל בגלל ש המערכת הרפואית גורם מוות מספר שלוש , זו הגדרה מעניינת למושג אלטרואיסטי .
צוויליך*

שליחה על ידי צוויליך* »

אולי פאפא דוק התכוון ש
הארגון הרפואי_ אמור להיות _אקט אלטרואיסטי מצד החברה כלפי החלשים והחולים שבה. ?
יאטרוגניה*
הצטרפות: 26 פברואר 2008, 17:00

שליחה על ידי יאטרוגניה* »

_אזרחי ארה"ב נפטרים מדי שנה מסיבות איטרוגניות - יעני בגלל שגיאות של הרופא שלהם.
כלומר, לאחר מחלות לב וסרטן, הסיכוי_
מי מת מסרטן????????????????? יש קבוצת מחקר שנעזבת לנפשה ללא טיפולים רדיואקטיביים??????
מתים מהטיפולים.
יאטרוגניה*
הצטרפות: 26 פברואר 2008, 17:00

שליחה על ידי יאטרוגניה* »

אז אולי זה גורם מוות מספר שתיים ולא בדקתי איזה טיפולים מסוכנים יש במחלות לב ועד כמה הם נפוצים או גורמים למוות.
שליחת תגובה

חזור אל “שיתוף בעריכות והצעות עריכה”