חזה עוף בדבש, סויה ותבלינים - מונו נוקי
לראשונה הכנתי חזה עוף ולא יצא יבש! (אני רגילה מבית אבא לבשר מיובש או מכובס:-D נחשו איזו עדה)
ערבבתי בקערה :
1 כף דבש (במקור כף סוכר)
2 כפות רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
מעט מאד צ'ילי (במקור פלפל ירוק חריף טרי קצוץ)
זרעי כוסברה כתושים (שמתי שלמים)
בצל קטנטן קצוץ או שאלוט קצוץ
2 ס"מ של ג'ינג'ר מגורר
1 כף שמן (במקור 2)
מלח (מעט! כי יש את הסויה)
2 כפות לימון
לפי המתכון של אהרוני אמורים להשרות חזה עוף שעה. בפועל היו שני זכרים רעבים בבית אז זה היה רק כמה דקות. מיועד ל-4 חזות עוף לא דפוק.
חיממתי מחבת משובחת עם מעט שמן והכנסתי חזה עוף אחד כל פעם ל2-4 דקות בלבד. מגישים עם אורז.
חזה עוף בחרדל ויין - אל דנטה
חומרים:
שמן זית
1 בצל סגול, פרוס
2 שיני שום פרוסות
חזה עוף חתוך לרצועות לא דקות מדי
מלח ופלפל
יין לבן
1 כף גרגרי חרדל
הכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים בו את הבצל והשום. כשהם מוכנים מוסיפים את רצועות החזה ומשחימים תוך ערבוב. מוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים יין לבן בכמות שנראית סבירה ואת גרגרי החרדל. מערבבים דקה שתיים, מוציאים ואוכלים. כל התהליך לא צריך לקחת יותר מ 10 דקות.
חזה עוף מוקפץ במחבת - אל דנטה
קונים חזה עוף (אורגני כמובן) והולכים הביתה. שמה, בבית, קודם כל מכינים סלט ירקות.
אחר כך חותכים 4 שיני שום לפרוסות גסות ובצל סגול גם. במחבת מחממים שמן זית בכמות הנראית לך מספיקה וכשהשמן חם זורקים בעליצות את השום והבצל פנימה. מתפנים לחתוך את החזה לפרוסות דשנות וזורקים למחבת. מתפנים להסתכל מסביב ורואים שחצי לימון נשאר מיותם מהסלט, אז סוחטים אותו פנימה ומוסיפים פלפל ומלח וטימין ושוב בוחנים את הסביבה הקרובה ומה יש לה להציע לנו. אני הבחנתי בכמון ואמרתי לעצמי "אמממ" והוספתי קורט בנדיבות ושמחה. טיגנתי עד שהבשר הושחם ורצתי לסלון עם הסלט והבשר ואכלתי תוך כדי שמיעת תקליט אהוב!
כל זה אילתור היה ואין כמו אילתורים!
מרינדה לשיפודי עוף - נעה גל
קודם כל, אקדים ואומר שהמתכון הזה הוא לא המצאה שלי, אלא של אהרוני, אבל עשיתי אותו כל כך הרבה פעמים שאני מרגישה ממש כאילו אני המצאתי אותו....
לא היתה פעם אחת שהתפספסה, והקרניבורים אומרים שהמתכון פשוט מעולה (אני צמחונית... אבל מבשלת לקרניבורים)
חומרים:
500 גר' חזה עוף טרי (לחתוך לקוביות של בערך 2 ס"מ על 2 ס"מ)
24 פטריות שמפניון טריות קטנות (אם אין קטנות לחתוך לרבעים)
6 כפות רוטב סויה אמיתי
3 כפות סוכר חום
6 כפות יין לבן יבש (כדאי שיהיה מאיכות טובה!)
2 שיני שום קצוצות
מעט שורש זנגויל (ג'ינג'ר) טרי, קצוץ (אם אין אז קורט זנגויל טחון יבש גם טוב)
מלח, פלפל שחור טחון טרי.
הכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב (כלומר, הכל חוץ מהעוף והפטריות) בקערה.
שמים בקערה את קוביות העוף, הפטריות (אחרי שמורידים מהן את החתיכה העצית ברגל) ועל הכול את הרוטב. מערבבים היטב - עד שכל העוף והפטריות יכוסו ברוטב.
מכסים בפלסטיק נצמד ושמים במקרר ל- 24 שעות (!). מערבבים בערך כל 8 שעות.
כמה דקות לפני ששמים על ה"מנגל", משחילים על שיפודי עץ (שכדאי להשרות אותם קודם במים כדי שהם לא ישרפו) קובית עוף, פטריה, קובית עוף, פטריה וכו'. צולים עלך המנגל 3-4 דקות מכל צד.
זמני הכנה:
רוטב - דקה.
חיתוך בשר ופטריות - עד 10 דקות.
שהיה במקרר - 24 שעות.
הרכבה על שיפודים - 10 דקות.
עוף באננס וקולה
חומרים:
1 עוף (איזה חלקים שרוצים. אם זה עוף שלם - חותכים, אבל הכי פשוט זה ירכיים/כרעיים)
1 קופסה שימורי אננס
1 כוס קולה
3 כפות אבקת מרק בצל
הכנה:
מניחים את העוף בתבנית אפייה. מסננים את חתיכות האננס ושמים עליו.
מערבבים את הקולה עם אבקת מרק הבצל ויוצקים על העוף (אפשר להוסיף קולה עפ"י גובה התבנית, ככל ששמים יותר כך יהיה יותר רוטב)
אופים בתנור בחום בינוני גבוה לשעה - שעה וחצי (שיהיה רך בנגיעת מזלג).
עוף חריף טעים - ענת גביש
חומרים:
חזה עוף (2 שליש חבילת חזה עוף רגילה), חתוך לקוביות
רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
מעט יין אדום
1 כף אבקת קארי
כמה כפות אבקת חלב קוקוס
1-2 כפות קורנפלור
7 שיני שום קלופות
5 פלפלי צ'ילי קטנים ויבשים
שמן
גזר חתוך לקיסמים
פלפל אדום חתוך לקסמים
הכנה: שמים את העוף בקערה,יוצקים מעל רוטב סויה, (שייגע בהכל אבל לא יהיה בריכה). מפזרים מלמעלה סוכר חום, מעט יין אדום,אבקת הקארי,אבקת חלב הקוקוס והקורנפלור. מניחים לשרות.
בינתיים שמים בממחה או במעבד המזון את השום, פלפלי הצ'ילי ורבע כוס מים. טוחנים, מוסיפים קצת שמן וטוחנים שוב,ליצירת מחית שום נוזלית חצי סמיכה. מחממים מחבת עם מעט שמן וכשזה חם יוצקים את תערובת השום והצ'ילי ומטגנים אותה תוך ערבוב.הריח בשלב הזה ממש מצוין. מוסיפים את הגזר והפלפל האדום ומטגנים טיפה. מוסיפים את העוף השרוי ברוטב, יחד עם הרוטב.זה לא ממש נוזלי אז אחרי קצת ערבוב מוסיפים מים בכמות שנראית סבירה,מכסים ומניחים להתבשל כמה דקות.עוף מתבשל מהר - כשהעוף נראה מוכן אז אפשר לכבות ולהשאיר מכוסה, ולפני ההגשה לפזר מלמעלה בצל ירוק קצוץ.
עוף טעים וקל לעצלנים - שרה ק
בסיר שמים בצל חתוך הרבה בצל, והרבה שיני שום חצויות ומעל זה את העוף מחולק לרבעים, ממליחים ומפלפלים. שמים רבע עד חצי כוס מים כך שהמיםי יהיו רק בגובה 0.5 ס"מ בתחתית הסיר. מדליקים אש נמוכה עם נטיה לבינוני. מכסים ושוכחים מזה. אחרי שעתיים עוף טעיייייים. בסיר אחר אפשר להכין אורז או תפוחי אדמה. שידוך מוצלח.
עוף נירה - יונת שרון
מתכון שזכה לכינוי "העוף של יונת" ב-מפגשים בבית כשר:
מערבבים דבש (חצי כלי), סויה (קצת פחות מרבע כלי) וקטשופ (שאר הכלי), שופכים על הפולקעס ומכניסים לתנור. לא לשכוח להפוך כשמתחיל להשחים למעלה, כדי שיהיה שרוף יפה מכל הכיוונים.
המלצה: לעשות מראש כמות כפולה של רוטב, כי הילדים אוהבים לשפוך אותו על האורז, לטבול בו את הבורקס, להשיט עליו את הפירה, ובכלל.
עוף במלח - אביב חדש
שמים את העוף (שלם או חלקים) במרכז התבנית.
מפזרים מלח גס (אבל אפשר גם דק אם אין גס) בפינות התבנית.
אופים.
אוכלים.
עוף עם אורז בעגבניות - אביב חדש
חומרים:
שמן זית
10 פולקעס / 5 כרעיים חתוכות
1 בצל חתוך לקוביות
1 כוס אורז
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1 קופסא של עגבניות בקוביות או 5 עגבניות חתוכות לקוביות
תבלינים.
הכנה:
מחממים שמן זית במחבת. מטגנים את העוף עד שמשחים מכל הצדדים. מוציאים החוצה.
מטגנים את הבצל בזמן שנשאר מהעוף. מוסיפים את האורז ומטגנים היטב. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות הקצוצות. מערבבים. מתבלים במה שאתם אוהבים (מלח, פלפל, פפריקה, כמון וכו'), מוסיפים כוס מים אחת (להגדיל את הכמות במידה ומגדילים את כמות האורז). מסדרים מלמעלה את העוף.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 40 דק'.
עוף צלוי בדבש וסויה - נמוש
מתכון קל ומנצח של אמא שלי:
חומרים:
1 בצל קצוץ
שמן
1 עוף (מחולק לחלקים, רצוי בל עור)
1/4 כוס רוטב סויה
דבש לפי הטעם
1 כוס מים
הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן, בסיר רחב. מניחים עליו את חלקי העוף. שופכים מלמעלה את הסויה, הדבש והמים. מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים שעה וחצי-שעתיים.}
עוף צלוי ברוטב - אילנה קל.
מעדן אמיתי. אני מבשלת בסיר לחץ, אבל אפשר גם במחבת או בסיר רגיל.
חומרים:
1 בצל קצוץ
שמן
1 עוף מחולק למנות
מלח
פפריקה מתוקה או חריפה (או גם וגם)
1 עגבניה פרוסה
1 פלפל אדום חתוך לפרוסות
הכנה:
מטגנים בשמן את הבצל אך לא משחימים. מוסיפים את העוף, מלח, פפריקה, עגבניה, פלפל. בשלב זה סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים שעה.
אם בסיר רגיל, שעה עד שעה וחצי. העוף מפריש מיצים ומתקבל רוטב עסיסי וניחוחי ללקק את האצבעות. ראו הוזהרתם.
[ואתם, אוכלי קולורבי וטופו תפל, הזהרו בבני קוקוריקו, שמהם תצא תורה. ואם אין קמח אין תורה.]
את הרוטב יוצקים על אורז לבן או מחית תפוחי אדמה
או מכינים מעדן נוסף: מבשלים פתיתים בצורת קרניים קטנות, תלתלים וכיו"ב. שופכים את הרוטב על הפתיתים ומערבבים. במחבת מטגנים בשמן פירורי לחם עד להשחמה ומוסיפים לסיר עם הפתיתים והרוטב. מגישים יחד עם העוף ומתקשרים אלי לספר לי איך היה. או משאירים לי הודעה בדף הבית שלי.
קדרת עוף בעדשים - אביב חדש
חומרים:
500 גרם עדשים
נתחי עוף - 6 כרעיים מחולקות
1 כף שמן
1 בצל קצוץ
1 סלרי קצוץ
כמה נתחי פסטרמה הודו
מלח ופלפל
הכנה:
שורים את העדשים שעה אחת.
בסיר רחב (כדי שיהיה מקום לכל העוף) משחימים את העוף בכף שמן (אפשר זית) ומוציאים.
בשומן שנשאר בסיר מטגנים את הבצל, הסלרי, ופסטרמה הודו. מאדים 10 דקות. מוסיפים את העדשים המסוננות ומסדרים מלמעלה את העוף.
מתבלים בפלפל, מלח, ומה שאוהבים, ומוסיפים מים שיכסו את העדשים. מבשלים על אש קטנה עד שנספגים כל הנוזלים.
מגישים עם אורז, מעדן חבל על הזמן.
הודו
פסטרמה תוצרת בית - אביב חדש
קונים חזה הודו, רצוי נקבה מכיוון שזה יוצא עסיסי יותר. שורים במשרה 24 שעות לפחות במקרר.
קושרים את הנתח לגוש עם חוט קשירה.
מחממים את התנור ל 100 מעלות צ., לא יותר. שמים את נתח ההודו על הרשת כשמתחת תבנית לאגירת מה שנוזל.
אופים 4 שעות. כל שעה מסובבים ב 1/4 סיבוב.
כשמסיימים לאפות, חותכים את החוטים, מקררים ופורסים לפני שאוכלים.
משרות אפשריות: (אפשר לשלב בין כמה)
- פפריקה
- דבש
- פלפל גרוס
- סויה
חשוב חום נמוך והרבה זמן כדי שהנתח לא יתייבש ויישאר עסיסי. החיידקים מתים סביב 80 מעלות, אז לא פחות מ 80.
אפשר להיעזר במד חום לבשר. כשמרכז הנתח מגיע ל 80 מעלות זה בהחלט מספיק. בצלייה ארוכה, אחרי 4 שעות, הנתח בטוח הגיע לטמפ' המתאימה.
הודו במרינדה - על האש או במחבת - אביב חדש
חומרים:
חזה הודו
חצי כמות סויה
רבע כמות דבש
רבע כמות חמאות בוטנים.
הכנה:
חותכים את ההודו לרצועות ארוכות ולא עבות במיוחד. מערבבים יחד את חומרי המשרה (אפשר לשנות יחסים על פי הטעם). שורים את העוף קצת במשרה וצולים במחבת. להכנה על האש משפדים על שיפודים
מרינדה מעולה ופשוטה לעוף - אמא בן אור
הכמויות - 1:1:1
רוטב סויה (אני שמה תמרי או קיקומן)
דבש
חרדל גרגירים
מערבבים היטב ומשרים פרגיות/פולקע/חזה עוף לפחות לשעתיים.
הכי טעים על האש אבל גם בתנור.
אי אפשר ליפול עם המתכון הזה. רק מי שלא אוהב מאד את המתיקות, יכול להוריד קצת דבש.
עוף בסילאן - סיג סיג
חומרים:
2 כרעי עוף
2 כוסות מים
1 כוס בורגול
4 כפות סילאן (סירופ תמרים טהור)
הכנה:
מניחים את הכל בתבנית ואופים. לא צריך לכסות.
אפשר להוסיף מעל:
שקדים, אגוזים, תפוחים, צימוקים וכו'.
תרמו לדף זה: נעה גל, אילנה קל, נמוש, יונת שרון, גילה, אביב חדש, חדשה באתר, אל דנטה, מונו נוקי, שרה ק, אמא בן אור, סיג סיג.