ראו גם: נשימה שעול ריאות, איך לעזור לתינוק להוציא ליחה
תזונה ותוספי מזון
- שתייה מרובה של מים / תה צמחים תדלל את הכיח ותקל על הוצאתו מהגוף
- "סמבוק שחור" - יש תוסף צמחי. הוא מתחיל לפעול תוך 3 ימים בערך, אחרי שלוקחים שלוש פעמים ביום כמוסה.
- דיקור ע"י מומחה, פועל מצויין ולא עושה נזק. (לאנשים בוגרים - לא תינוקות וזקנים - גם כוסות רוח).
- חדר מלח.
- "תנוחת אריה" ביוגה
לשאוף עמוק דרך האף, אז לשלוף את הלשון רחוק החוצה, ולנשוף את האויר חזק ובקול דרך הפה.
את תנוחת האריה, כמו הרבה תנוחות אחרות אפשר למצוא במדור יוגה באתר www.leida.co.il של רותי קרני-הורביץ.
- טפיחות ביד קעורה בגב מאחורי הריאות. ברור שמישהו אחר צריך לעשות את זה. לתינוקות ולמבוגרים - רצוי מישהו שמבין.
- "כילדה היתה לי שנים ברונכיט כרונית, קרובת משפחה פיזיוטרפיסטית הראתה לאמי פטנט כזה: הייתי שוכבת על הבטן, באלכסון כך שהראש נמוך מהרגליים (לאדם מבוגר פרושו לשכב עד המתניים על המיטה והראש כבר על הרצפה), ואמי היתה מתופפת על הגב באזור העליון שעל הראות. ואז קמים משתעלים והולכים לירוק בשרותים." (אביה נו)
- "לא לקחת את התרופות לכיוח שמוכרים בקופת חולים. הפעולה של התרופות האלה אגרסיבית מדי, במקום לזרום עם הגוף ולעודד את המנגנונים הטבעיים שלו. לפיכך הם נוטים לגרום נזק. זה קצת כמו "זירוז" מלאכותי ללידה בבית החולים." (בשמת א)
- "אני חייבת להודות שלי עזר מאד מאד סירופ קופת חולים לכיוח בדלקת סימפונות מרושעת שנקלעתי אליה בחורף." (ענת ג)