אמצעים לכיוח

אנונימי

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי אנונימי »

אמצעים לכיוח - לתינוקות, לאנשים בוגרים ולזקנים מבוגרים מאד

ראו גם: נשימה שעול ריאות, איך לעזור לתינוק להוציא ליחה

תזונה ותוספי מזון
  • שתייה מרובה של מים / תה צמחים תדלל את הכיח ותקל על הוצאתו מהגוף
  • "סמבוק שחור" - יש תוסף צמחי. הוא מתחיל לפעול תוך 3 ימים בערך, אחרי שלוקחים שלוש פעמים ביום כמוסה.
טיפולים
  • דיקור ע"י מומחה, פועל מצויין ולא עושה נזק. (לאנשים בוגרים - לא תינוקות וזקנים - גם כוסות רוח).
  • חדר מלח.
תרגילים
  • "תנוחת אריה" ביוגה
מאוד אפקטיבית (עד כדי כך שצריך לשים לב מה יש מלפנים כשעושים אותה).
לשאוף עמוק דרך האף, אז לשלוף את הלשון רחוק החוצה, ולנשוף את האויר חזק ובקול דרך הפה.
את תנוחת האריה, כמו הרבה תנוחות אחרות אפשר למצוא במדור יוגה באתר www.leida.co.il של רותי קרני-הורביץ.
  • טפיחות ביד קעורה בגב מאחורי הריאות. ברור שמישהו אחר צריך לעשות את זה. לתינוקות ולמבוגרים - רצוי מישהו שמבין.
  • "כילדה היתה לי שנים ברונכיט כרונית, קרובת משפחה פיזיוטרפיסטית הראתה לאמי פטנט כזה: הייתי שוכבת על הבטן, באלכסון כך שהראש נמוך מהרגליים (לאדם מבוגר פרושו לשכב עד המתניים על המיטה והראש כבר על הרצפה), ואמי היתה מתופפת על הגב באזור העליון שעל הראות. ואז קמים משתעלים והולכים לירוק בשרותים." (אביה נו)
תרופות
  • "לא לקחת את התרופות לכיוח שמוכרים בקופת חולים. הפעולה של התרופות האלה אגרסיבית מדי, במקום לזרום עם הגוף ולעודד את המנגנונים הטבעיים שלו. לפיכך הם נוטים לגרום נזק. זה קצת כמו "זירוז" מלאכותי ללידה בבית החולים." (בשמת א)
  • "אני חייבת להודות שלי עזר מאד מאד סירופ קופת חולים לכיוח בדלקת סימפונות מרושעת שנקלעתי אליה בחורף." (ענת ג)
תרמו: נאוה פרנס, יונת שרון, אביב חדש, בשמת א.
דרומית*
הצטרפות: 20 ינואר 2003, 20:42

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי דרומית* »

לנו מאד עוזר הסירופ של הומגליל יש גם מיצוי הומאופתי וגם מיצוי על בסיס צמחי מרפא.
ושמנים ארומתים גם מעולים לצורך העניין. ודווקא לא, לא אקליפטוס. המטפלת שלנו רקחה לנו כמה סוגים במינון נמוך לילד ומאז השיעול השתפר פלאים.
ציפי_עיני*
הצטרפות: 20 אפריל 2004, 01:37

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי ציפי_עיני* »

המליצו לי לקנות את הסירופ בשם טננבלוט יש בכמה גדלים על בסיס טבעי = באמת שעזר לי להציא ליחה אבל לא פתר לגמרי את בעיית השיעול שמתמשך לי כ- 2 וחצי שנים- לצערייי
אנונימית*
הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 17:57

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי אנונימית* »

ציפי יקירה. שיעול מתמשך כזה נשמע לי כמו משהו שמכיל בתוכו מוטיב נפשי. האם ניסית כיוונים כאילו? וגם שינויים בתזונה...
כל טוב.
נועה_ברוך*
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

מחפשת דחוף משהו טבעי, אם אפשר למרוח על הגוף ולא לבליעה ( הקטנה מסרבת בכל תוקף ), אולי שמן ארומטי בשילוב שמן נשא?
מדובר בצינון לא קל עד עכשיו היתה נזלת שקופה ומעכשיו כבר צהובה, ושיעול מאוד רטוב.וצרידות. לדעתי כואב לה הגרון (לא ממש עוד יכולה להגיד, רק בת שנה וחצי).
בנתיים מרחתי רסקיו רמדי בכל מקום שאפשר. אנא עיזרו.
תפוח_ירוק*
הצטרפות: 20 אוקטובר 2004, 19:28

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי תפוח_ירוק* »

האם רסקיו יעיל בטיפול בצינון ושיעול?
מה לגבי רעיונות למזונות שכדאי לאכול או להמנע מהם?

אין לי תשובות, רק שאלות
טל_אור*
הצטרפות: 09 נובמבר 2005, 17:12

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי טל_אור* »

שלום חברות (וחברים?), גם לי יש שאלות ולא כל כך תשובות - אני טבעונית מגיל שלוש עשרה כלומר די הרבה שנים; לא אוכלת דברי חלב כבר כמה שנים, ממעטת בקמח (אפילו מלא), אוכלת בריא להפליא, ולא יודעת למה בעיקר בתגובה לאבק אך כנראה גם לעוד כמה דברים - אני פתאום חוטפת קוצר נשימה, מין ליחה שלוקח לה כמה ימים לצאת, כשבימים האלה אני עסוקה ב'שיעול פרודוקטיבי' המכלה חלק נכבד מכוחותיי, חבילות טישיו וכן את עליצותי הקיומית הרגילה. חוץ מזה עלי לציין שאני ב"ה בריאה מאד והתינוקת שלי כנ"ל, יונקת נהדר ושבעה והכל. אז מה לעשות?? הייתי מקרוביוטית, עכשיו אני פשוט אוכלת בריא - ברור שלא נוגעת בסוכר לבן, קמח לבן, דבש אפילו לא, בקיצור - אשמח לעצות מועילות. מה שכן - גרתי כמה שנים בדירה טחובה והשכנה המבוגרת שלי כל הזמן אמרה שזה יעלה לי בבריאות. נניח שזה מזה - האם אין כבר מה לעשות?
תודה רבה ובכלל תודה על המדור ועל כל האתר הנפלא הזה שאני כבר מרגישה בו מאד בבית!
רונית_רז*
הצטרפות: 16 נובמבר 2005, 08:06

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי רונית_רז* »

הצעה לטיפול בנזלת - אחרי שנרדמים, להניח ליד הראש, ראש בצל - חתוך, עטוף בחיתול בד וסגור עם גומיה, לכל ימי הנזלת, לאלה שאינם אוכלים בצל.
תמרהינדי*
הצטרפות: 30 יולי 2006, 17:57

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי תמרהינדי* »

אז עדין לא הבנתי מה עם אבוקדו? טחינה? קוואקר? אולי מישהו שיודע בוודאות יכול לעשות קצת סדר, יש קצת בילבול לגבי הנ"ל
מיטלולה*
הצטרפות: 12 מרץ 2007, 13:02

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי מיטלולה* »

אכן יש בילבול אבל צריך לזכור שגם שמירה על חומו הבריא של הגוף מסייעת היטב בפעולות הטבעיות הנהדרות שקיימות בו. רבנו מברסלב אומר שהשינה חיונית לאדם כיוון שהיא מחדשת את הלחות הטבעית הפנימית של המוח וכן של האיברים הפנימיים. כלומר, לאדם עם בעיות ליחה מומלץ לנוח כמובן היטב אבל עוד יותר מומלץ לעסוק בפעילות גופנית קבועה ונהדרת שמשפרת את זרימת החמצן וניקוז הפסולת החוצה.
כמו כן, מומלץ להגן על איזור הכליות בגוף שיהיה תמיד עטוף וחם כי הכליות - מים הן- וברגע שהן מתקררות הן מאיצות פעולתן ומגבירות נוזלים בגוף. מומלץ לאכול הרבה ירוקים עלעליים למינהם (למי שאין לו בעיה עם קרישת דם כמובן) וכמו כן להימנע מכל מה שלא מריח טבעי - זה ברור. להשתדל לא להשתמש בלימון משומר ולהעדיף את הטבעי על פניו.
כמו כן, שומשום ידוע כמכביד על המערכת המנקזת בענייני ליחה. נכון, הוא עשיר בוויטמין E אבל צריך לנצל אותו בתבונה. וחוצמיזה מרקים של ירקות שורש תמיד עושה טוב לליחות משום שכל ירקות השורש והאדמה מאזנים את המוטיבים של המים בגוף (אדמה ומים). מומלץ לא לצרוך קופאין בכלל משום שהוא רק מאט ומפריע לגוף באמצע הפעולות שלו. ודבר אחרון נוסף - מתי שהגוף שלך עייף אל תאיצי בו ותני לו לנוח. הגוף לא מאותת לנו סתם על עייפות. הוא מאותת כי הוא צריך זמן להתארגנות מחודשת.

בהומאופתיה יש עיקרון שאני מאוד מתחברת אליו שהגוף מדבר אלינו בסימנים עזים כי אנחנו כבר לא זוכרים את השפה הפשוטה והקדמונית שהייתה בינינו. ואנחנו לא קשובים לו באמת. ומההיבט הנפשי - ליחה מוגברת או כרונית היא ביטוי לרגשות שלא מצאו פורקן ולטראומות שטרם באו על פיתרונן. ביטוי לחשיבה מוגברת על אותם דברים והיתקעות במקום. האם זה אומר לך משהו?

שיהיו בשורות טובות ונפלאות ושהליחות תמוגרנה בצורה יעילה. יום טוב!
אומניקי_בבית*
הצטרפות: 07 דצמבר 2006, 14:58
דף אישי: הדף האישי של אומניקי_בבית*

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי אומניקי_בבית* »

הצעה לטיפול בנזלת - אחרי שנרדמים, להניח ליד הראש, ראש בצל - חתוך, עטוף בחיתול בד וסגור עם גומיה, לכל ימי הנזלת, לאלה שאינם אוכלים בצל.
רגע, לאכול בצל זה עוזר? יותר מלשים ראש בצל ליד הראש? האם זה משנה אם זה בצל לבן או ירוק (זה שאוכלים)? כי אולי את זה היא דווקא תסכים לאכול...
אמנון*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2004, 01:24

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי אמנון* »

פתרון יעיל,טבעי,אפקטיוי,פשוט וללא כימיכלים - מנורת מלח- עשויה מגוש מלח טבעי(NACL98%) נקי ממינרלים אחרים(כמו בים המלח שיש שם הרבה סוגים של מינרלים נוספים). מפעילים את המנורה בלילה ליד המיטה, מהחום מופצים באזור אדי מים רווים במלח שננשמים ומסיעים לכיוח קל ונוח .המלח סופח נוזלים שנמצאיםבמעטפת הליחה ומקל על סילוק הכיח.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אמצעים לכיוח

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

3 ילדים עם ברונכיט כרונית הפגישו אותנו עם פתרון טבעי ויעיל עד מאוד - שמן פיגם. לפי נסים קריספיל, קטפנו ענפים עם הפרחים ודחסנו לצנצנת. את החללים ממלאים בשמן זית, שיכסה את העלים ואוטמים את הצנצנת ומעמידים על החלון, בשמש... לשבועיים!
את השמן שנוצר, מחמממים מעט בעת הצורך ומורחים על בית החזה והגב העליון. עוטפים את הילד טוב וחם, ונותנים לשמן לעשות את העבודה. כפי שאמרתי, ריחני ויעיל...
שליחת תגובה

חזור אל “מזונות וחסרים”