בלוג פשושי בלי חיתולים

אנונימי

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי אנונימי »

הודעה חשובה למר מרפי!
מר מרפי היקר!
אין לך מה לקרוא כאן בבלוג!
הוא נורא משעמם!
חוצמזה שנראה לי שאתה כבר זקן והילדים שלך כבר מזמן בלי חיתולים- אז מה זה עניינך?

התחלה, מחלה, ורופא קצת #()%() @%) ...
פפריקה הונגרית (2006-10-13T00:56:29):
(נשימה עמוקה. עוד אחת... אחרונה והנה זה בא.)
התחלתי מלקרוא איך אחרות ואחרים כאן מסירים את החיתול בהינף יד, ומתנהלים אחרת.
ברגעים הראשונים עברה בי מחשבה- "מה?? אבל תינוק לא....." עצרתי, שאלתי את עצמי למה אני כל-כך בטוחה שהתינוקות לא.... לא יודעים, לא יכולים....
אחר-כך, קסם לי הרעיון, אבל הייתי נורא מותשת מהלידה, ומקשיי הנקה, ומהמנשא. עם פשושי בתוכו, כמובן....

פעם אחת, אחרי שהתחיל לעשות גדולים (יציאה.) , לקחתי אותו לאסלה, ועודדתי אותו "יופי , פשושי, תשחרר, כן! כל הכבוד! יופי!"
אחרי שהוא שחרר (והוא שחרר...........) שמחתי בשבילו, שעכשיו הוא יהי'ה נקי, ולא מוצף בלכלוך, וביקשתי ממנו שבפעם הבאה יגיד לי כשהוא עומד לעשות, ואני אנסה להיות קשובה אליו.
או שהוא לא אמר, או שאני לא שמתי לב....
אבל- איך שהוא הסתכל אליי, כשהחזקתי אותו מעל האסלה-
הוא הרים את ראשו, וראיתי שהוא ממש מרגיש הקלה! ראיתי מין הבעת תודה בעיניו הפשושיות..... וזה נתן לי כוח להתחיל עם זה קצת יותר בקביעות.
קצת לפני ראשהשנה נכנסתי באופן אקטיבי לדפים בנושא.....
את הטיפ שהכי עזר לי להתחיל אמצתי בחום ובהתלהבות של מתחילנים.
התחלנו מפעם ביום בלי חיתול לכמה שעות, על הגינה, ולפני הנקה, בין צד לצד ובסופה- הצעתי לו לפשפש, התפשפשנו, יצא או לא יצא.....
יצא - עודדתי אותו, ואמרתי לו כמה כיף לו עכשיו, שיהיה בחיתול יבש, ושכיף להיות נקי... וכל הכבוד לו שהצליח לשחרר....
לא יצא- לא נורא. כמובן שדקה אחרי כן זה יצא... על הדשא ;-).

אחר-כך השתכללנו, והתפשפשנו בבוקר, ונדהמתי לגלות שהפשוש יבש.... פשוט יבש.
כמובן, כמו כל עצלנית ממוצעת אמא של פשושי (ע"ע כותבת הבלוג) נורא אוהבת לישון, והיא לא תמיד מצליחה להתעורר בזמן.....
לא תמיד הוא מוכן להתפשפש בבוקר. לפעמים הוא נורא מתעצבן, למרות שהחיתול שלו עדיין יבש, ואני יודעת שעוד רגע כבר לא... ואכן אחרי רגע הוא כבר לא... (יבש, כן?)
אלה בקרים של אוווף רציני, כי נו באמת, כבר התאפקת כל הלילה, אתה יבש... למה אתה לא מוכן לפשפש בגיגית?
אבל, איך אומרים בפולנית? -נו, טוף..... אני אשב לי בחושך לבד , ואשטוף חיתולים..........
החלטתי, שגם אם אני מפספסת (וזה קורה הרבה, כי מה לעשות, אני לא מושלמת... ) אני מושיבה אותו מעל הגיגית, ואומרת לו שאם הוא יחכה עוד שניה, אני אקח אותו לגיגית, והוא ישאר יבש. [אני לא תמיד עושה את זה...]
והוא באמת מחכה לפעמים, רק שאני לא תמיד מצליחה להתעורר.......
כבר שלושה שבועות לערך אנחנו מתנהלים על ר"פ ופשפוש-
לפעמים בזמנים קבועים [בוקר, לפני כל הנקה, באמצע הנקה, אחרי אם הוא לא נרדם, פעם ביום לפחות שאנחנו על הנדנדה ללא חיתול-ואז אני מפשפשת אותו גם אם עבר זמן מה מאז ההנקה-כי הוא ער, לפני שהולכים לישון....]
לפעמים לא [כי שישי, ומה-זה לחוץ לי-בישולים, כלים, להתקלח- ואני תמיד תמיד קצת כועסת קצת מאוכזבת וקצת עם רגשות אשמה-כי אני מרגישה שהוא נענש מזה! וקצת גם - כי אני מהעדה הנכונה, אז תמיד אני ארגיש אשמה ;-) ...]
שמתי לב ש-
  • תמיד (טפו טפו טפו בלי עין הרע!) כשאני מוציאה אותו מהמנשא הוא יבש....
  • בבוקר, אם אני מתעוררת איתו (ולא ממשיכה לישון לקולו הערב המגרגר לי שיחות של בוקר) , הוא יבש.
כבר כמה פעמים שאני מצליחה לתפוס אותו לפני* היציאה, והוא עושה את כולה בגיגית! התאפק? אינטואיציה?
בימים האחרונים יותר ויותר פעמים אני רואה את עצמי מפשפשת אותו בדמיוני, או לחילופין- אומרת לעצמי, אולי אני אפשפש אותו? פחות מדקה אח"כ הוא מפשפש..... למה אני לא סומכת על עצמי למה???*
  • היום, ממש היום, דיברתי עם חברה, וחשבתי לעצמי לבקש ממנה שתחכה, שאפשפש, אבל היא היתה באמצע משפט..... ההמשך - נזכר לעיל, במשפט הקודם!
  • אני יותר מאושרת לכבס את החיתולים המלוכלכים (כבר כמה ימים שאין כאלה, והכוונה למלוכלכים ממש!!) מאשר למלא שקית ח"פ ולזרוק לפח!

אנשים כאן חושבים שאני משוגעת!
  • גם -"הוא כל היום עלייך! למה את לא שמה אותו בעגלה/מיטה? תשתחררי ממנו קצת!"
  • גם -"את רוצה שיהיה לך תינוק עצלן? תשימי אותו על הבטן!"
  • גם -"למה את לא מראה לו צעצועים, ספר תמונות, רעשן?"
  • גם -"בגיגית? למה לא בחיתול כמו כל ילד נורמאלי (???) אחר?"
וגם - "את לא נורמאלית! היו משלמים לי לא הייתי מכבסת את החיתולים של הילדה שלי!!!"*
אנטי-פמיניזם-
אני מרגישה מאושרת עם החיתולים המלוכלכים, ונשיאתו של הפשושי בחודשיים האחרונים של חיי החדשים והמשופרים- יותר מאשר כל שנותי ה"משוחררות" וחסרות המעצורים/התכתיבים (של התינוק)/התכנון!
מהבוקר החיתול יבש.

פפריקה הונגרית (2006-10-14T21:58:15):
בס"ד
מיום שישי החלפתי חיתול רק פעמיים.
פעם אחת לפני שבת, כי הייתי עסוקה בבישולים ופספסתי....
פעם שניה בשבת בבוקר, כי הייתי עסוקה בלישון, ופספסתי.
היינו במיון ילדים ביום שלישי בערב, וכשביקשו דגימה, הבאתי להם מהגיגית....
הרופא הרים גבה, ושאל איך יש לי דגימה ככה.
עניתי לו שאנחנו מתפשפשים.
הוא אמר-
כדאי שתפסיקי עם זה, כי אחר-כך, בגיל 3 יהיה לך מאוד קשה לגמול אותו מחיתולים !!! (ציטוט מדוייק למדי!)
כששאלתי את בעלי, מה הוא אומר על מה שהרופא אמר, הוא ענה שאין לי מה להקשיב לו.....
כששאלתי אם הוא חושב שאני צריכה להפסיק, הוא אמר שזה טוב מאוד שאני מפשפשת אותו ככה!!!
שמתי לב שפשושי אוהב להיות בתנוחה הזאת.
גם אם אין לו סיבה ממשית-פשפושית.
הוא מסתכל על העולם, על הרגליים שלו, על הגיגית, על הרצפה....
סתלבט.

קרוטונית מהמרק הגדול (2006-10-15T12:10:09):
כדאי שתפסיקי עם זה, כי אחר-כך, בגיל 3 יהיה לך מאוד קשה לגמול אותו מחיתולים !!!
ענק! :-D
איזה #()%() @%) ... פשוט לא להאמין.

פפריקה הונגרית (2006-10-15T13:25:17):
היום פשושי חולה....
החלפתי כבר 4 חיתולים מפושפשים, ונראה לי שיש לי המון מזל שתפסתי את היציאה של הבוקר בזמן, בגיגית .....
סימן-
כשהוא יונק-מפסיק-יונק-מפסיק-יונק-מפסיק... אני מנסה לפשפש, ובד"כ זה זה.
למרות שלא תמיד. [ראה סעיף הבא...]
שמתי לב- שהוא ממש מבין כשאני פותחת לו את החיתול.

אם זה לא מוצא חן בעיניו- על התיקתק הראשון הוא מקים קול מחאה. קול מחאה, אני אומרת.... קול זעקה! זעקות שבר.
הפולניה כאן שואלת אותי כל הזמן אם לא כדאי להחליף לדייסה כי הוא רעב..... (?)
(לא שזה לדף הזה- אבל אני מניחה ש140 ג' בשבוע זה לא מספיק לביאפרה הקטון....)

אם זה מוצא חן בעיניו, אז הוא צריך לפשפש. והוא מפשפש...
עוד סימן...
כשמתפשפשים, אני נותנת לו נשיקה, ואומרת לו (לא בפקודה, אלא בקול רך ומעודד) "תשחרר פשושי, נו, תשחרר... פססססססססססס"
והוא נושם נשימה עמוקה, ומשחרר.
למה אני לא סומכת על עצמי למה???
החלטתי ללכת על פשפושי סרק ולא על חיתולי סרק.
זה המוטו החדש שלי.
אם כבר הפשושי מבין שכשפותחים חיתול זה מוביל לפשפוש, ואם הוא לא צריך הוא מודיע לי- אז אני מוכרחה לשנות את הקביעה הזו-
ולסמוך על עצמי.
וזה עובד!
פשוט כך.

פפריקה הונגרית (2006-10-15T13:27:14):
_כדאי שתפסיקי עם זה, כי אחר-כך, בגיל 3 יהיה לך מאוד קשה לגמול אותו מחיתולים !!!
ענק!
איזה #()%() @%) ... פשוט לא להאמין._
העלה בי שאלה-
האם העובדה שהוא לא מרטיב חיתול מונעת ממנו להרגיש את הקשר הרטבה-פשפוש?

פפריקה הונגרית (2006-10-15T13:28:39):
אה, שכחתי.
אותו רופא, באותה נשימה מסביר לי בשיא הרצינות ש-
"תינוקות לא מתאפקים. זה אגדה, מיתוס."
כן, באמת אגדה- החיתולים היבשים שלנו.

קרוטונית מהמרק הגדול (2006-10-15T13:41:54):
האם העובדה שהוא לא מרטיב חיתול מונעת ממנו להרגיש את הקשר הרטבה-פשפוש?
לא יודעת. אני חושבת שכיוון שהוא מפשפש בהצלחה ומודע לזה, הוא לא צריך ללמוד כל מיני קשרים תיאורטיים שמשמשים בעיקר ללימוד ילדים איך לפשפש בהצלחה ולהיות מודעים לזה.

פפריקה הונגרית (2006-10-15T18:07:36):
כרוניקה של קשת ידועה מראש...
עד שהגעתי להבנה פיזיקאלית ופיזיולוגית של הפשפוש הזכרי, לקחו כמה הרטבות רבתי....
על הגיגית להיות רחוקה מספיק כדי שהקשת כבר תספיק להיות בירידה עד שהיא מגיעה לדופן הנגדית.....

תזמורת הים (2006-10-15T19:27:50):
אני חושבת שכיוון שהוא מפשפש בהצלחה ומודע לזה, הוא לא צריך ללמוד כל מיני קשרים תיאורטיים שמשמשים בעיקר ללימוד ילדים איך לפשפש בהצלחה ולהיות מודעים לזה.
קומ"ג, גדולה מתמיד :-D

:-0 :-D :-0 :-D
כן, התינוק שלך רגיל לעשות בקערה מגיל חודש, אז בגיל שלוש הוא באמת יבקש חיתול. אהה. לוגיקה במיטבה (איפה האייקון של יד מכה על המצח?).
על זה נאמר: סייג לחכמה- שתיקה.
תחילת הקציר, דיונים על כיסויים וקערות ואמא קצת \-:
פפריקה הונגרית (2006-10-16T18:00:46):
היום, בהינף יד הורדתי לפשושי את החיתול.... אמנם לזמן קצר (4 שעות) אבל....
בתוך הבית, ובלי פספוסים.
איזה פשושי זה...

פפריקה הונגרית (2006-10-16T23:05:10):
אני בשוק מהפשוש הזה! פשוט...... בהלם. (ואבא שלו עד!)
הוא ינק, וניסיתי להציע לפשפש אותו, והוא לא רצה. ניסיתי אחרי כמה דקות שוב, והוא לא רצה. (-הוא כבר מבין מה פרוש ההצעה לפשפש. בן חודשיים.)
אח"כ, התחלתי לשמוע "פוקים" אמרתי לעצמי- או שאת עכשיו מפשפשת אותו, או שאוי ואבוי ;-) ...." ניסיתי שוב- הוא לא הי'ה מוכן.
ואז שמתי לב-
ה"פוקים משתחררים - אבל זה בגלל שהוא צריך, אבל מתאפק ! הוא התאפק, ואז כשסיים לינוק, עוד לקח כמה שניות עד שפשפשתי אותו -
וכשהחזקתי אותו מעל הגיגית, אמרתי לו "תשחרר" - רק אז הוא עשה !
אבא שלו, פולניה למהדרין- נורא מתלהב-
איך שהוא מבין אותי,
איך שהוא מתאפק,
איך שהוא כבר מאוד מאוד מחונך.
(גם אני נורא מתלהבת, אבל הייתי רוצה לחשוב על עצמי כלא-כל-כך פולניה...)
אויש פשושי קטן!
אתה גדול!!!
@}

נתי בהריון (2006-10-19T16:11:23):
הי חן ,
הבלוג שלך מאוד נחמד ואני מקווה שגם לי ילך בקלות כזו בבוא הזמן (עוד שלושה חודשים)
דרך אגב , מה גודלה ועומקה של הקערה?
באיזה גיל התחלתם וכמה זמן לקח עש שממש הרגשת שאת מבינה את הסימון שלו?

פפריקה הונגרית (2006-10-20T12:17:40):
הי נתי!
קודם כל- שתהיה לך לידה קלה!!! ותינוק/ת בריא/ה!

האמת, עברתי כמה קערות, אפילו קניתי סיר, כי חשבתי לעצמי- המשענת של הסיר תהיה מקדימה ותחסום את הקשת..... אך לא ולא... -סיר כדאי להכניס לרפרטואר כשהוא כבר יושב.....

הקערה- צריכה להיות עמוקה מספיק שתוכלי להכניסו כמעט עד שהברכיים בפנים, בלי שהטוסיק ייגע בקרקעית (5 ס"מ מעל לפחות, אני ממלאת תמיד מעט מים שלא יהיה ריח חזק....), והברכיים (המקופלות) רחוקות באיזה 10 ס"מ מה"גדה הנגדית", שהקשת תספיק לרדת- זה היה ברצינות!! אחרת זה משפריץ. וגם הזרם כבר נחלש (פיסיקה פשוטה) ואז זה לא משפריץ ריקושטים. ואז הוא נשען על הקערה שנשענת עלייך.
תעשי נסיונות.... אם את גרה באיזור- את מוזמנת מאוד לבוא לבקר (אני לא עובדת...) ((רעננה-כפ"ס))

התחלנו כשהוא היה בן חודש בערך, (היה קיץ) אז הייתי איתו בחוץ על הדשא, כדי להבין סימנים. אבל- לא יודעת- אולי אני לא מספיק שמה לב.... או שלא מבינה, או שהוא לא סימן.... לוידעת.
בכולופן- עשיתי את זה לפי מה שכתוב למעלה-
ולפני הנקה, בין צד לצד ובסופה- הצעתי לו לפשפש -לאט לאט הוא למד- שאם אני פותחת לו את החיתול זה סימן שעומדים לפשפש, ואם הוא לא רוצה (באמצע הנקה) הוא מוחה. הסימנים באו אחרי די הרבה זמן (בערך מתי שכתבתי עליהם.)- שהוא משחק במקום לינוק, כשהוא מרשה לי לפתוח את החיתול באמצע ההנקה....
אםםםםם 3אחרי שבועות בערך- לסימנים מובחנים. שמתי לב שכשאני מפסיקה אותו באמצע ההנקה, והוא לא מוחה- אז לפשפש, והוא עושה.

תראי- למידה זה אישי- שימת לב, הקשבה, להסתכל עליו. אבל צריך תבנית מסויימת, לדעתי. ששניכם יודעים שזה ככה, ולדבוק בה. ואז לומדים. הוא יודע שהוא יכול לחכות (דקה שתים) ולהשאר יבש- את יודעת מתי. ואת פשוט יודעת!
לא התחלנו בלי חיתולים. אלא לזמן קצר ביום, אח"כ החלטתי לפשפש בזמן קבוע-
כל פעם שהוא מתעורר- ממנשא, או מהמיטה.
סוף כל הנקה- אם זה הנקה של ללכת לישון, אז לקראת הסוף, ואז ללכת לישון.- לא תמיד זה מיד, אז אני מחכה דקה שתיים איתו מעל הגיגית, ותמיד אחרי זמן קצר הוא עושה.
בין צד לצד- גרעפס, פשפוש.
לפני מנשא (כמו לפני ללכת לישון).
בעקרון הוא עם חיתול- אבל החיתול כל הזמן יבש! (אתמול הוא היה חולה אז לא כל-כך... אבל 90% הוא יבש.)
אני גם לא מיד מורידה אותו מהגיגית אם הוא לא מפשפש- הוא אוהב את התנוחה- הוא מוציא אוויר ככה (משני הכיוונים ;-) ) , מסתכל על העולם, על הרגליים, וכו' . אז עד שהוא עושה או מתלונן אני משאירה אותו ככה- זה כמה דקות בד"כ.

יתרון האור (2006-10-22T23:32:23):
מקסים וואו, איך עשית לי חשק - אני ממש נפעמת מההצלחה הזו שלכם, ומקווה שבילד הבא בעז"ה יהיו לי כוחות להתחיל.
אנחנו בינתיים עם :-S טיטולים (מותר להגיד את זה פה?) בשאיפה לקנות חיתולי בד טובים. ובאמת בהזדמנות רציתי לשאול אותך איך את מחתלת אותו את הקטנצ'יק שלך?

התחום הזה של חיתולים/ בלי חיתולים לא ממש היה לי במודעות עד השבועות האחרונים. מדהים איך כל פעם נוסף עוד תחום בחיים שפשוט "מובן מאליו" ו"איך לא חשבנו על זה קודם"...

אני מוסיפה את תמיהתי העזה לנוכח תוארו הנכבד של הדוקטור :-P (על משקל - "מי נתן לך רשיון &X%$@# !!!!!")
תמשיכו להנות!

פפריקה הונגרית (2006-10-23T13:21:00):
אני מוסיפה את תמיהתי העזה לנוכח תוארו הנכבד של הדוקטור (על משקל - "מי נתן לך רשיון &X%$@# !!!!!")
LOL!!!
אני משתמשת בכיסויים שהם כמו תחתונים, עם תיקתק- מבחוץ רשת מצויירת, וניילון, ומבפנים רשת עם חור להכניס חיתול- אני משתמשת בטטרה כותנה. -תראי- מראש אני אומרת- זה לא יכול להשאר שעות כמו פאמפרס/האגיס- וצריך לכבס, עדיף כל יום שיהיה לך למחר......
גם נראה לי קצת מסורבל להשתמש בחיתול שהוא כולו "חבילה אחת" של כמה שכבות, ואז את צריכה לכבס את הכל, (וזה גם קצת יותר יקר ליחידה, וצריך הרבה יחידות, אז...) וכאן- אם זה רק קטנים, אני מוציאה את הטטרא, מייבשת את הכיסוי, ויכולה להשתמש בו שוב כשהוא יבש, והחיתולים- יש הרבה, ומתייבשים מאוד מהר (שעה על חבל תליה בשמש ורוח. אני מניחה שבחורף על רדיאטור זה יהיה דומה...). אז זה יותר זמין, וגם תופס פחות מקום בתיק כשיוצאים מהבית.
את כן יכולה להתחיל עם מענדי שלך- בן כמה הוא?? ראי בלי חיתולים התחלה מאוחרת -מה יש לך להפסיד.... מקסימום את פשוט תגמלי אותו מחיתולים בגיל שנה וחצי במקום 3- "הפסד גדול" ;-) (לפאמפרס, כמובן!!) כדאי!! תנסי!
משפט חשוב ששכחתי להתייחס אליו-
ואני מקווה שגם לי ילך בקלות
קלות??
ממש לא! להתעורר ב-4 בלילה, ובמקום להניק אותו ולהמשיך לישון- אני קמה, מרימה את הקערה למיטה, מורידה לו את החיתול, מחזיקה אותו ככה לאיזה כמה דקות (לא תמיד, לפעמים אחרי 5 שניות הוא עושה......) , מחזירה חיתול- מורידה את הקערה לרצפה, ונשכבת, ומתחילה עוד פעם להתאים אותנו לתנוחת הנקה נוחה...... (כנ"ל ב6, ב8, ב9.30, וגם באמצע היום.....)
קלות???
ממש לא! לפעמים בשבת (בעיקר באחרונה- לא יודעת מה קרה לנו.....) - נורא בא לי לשים לו טיטולים- ושהוא יעשה בהם, ואז אני זורקת- אני לא יכולה לכבס בשבת, וגם לא לשים חיתול עם גדולים במים! התוצאה-שבת בערב החדר מריח לא ממש אטרקטיבי.... ראשון בבוקר- אין לי כמעט חיתולים. לכבס על הבוקר, כדי לא להפסיד את השמש (שנגמרת נורא מוקדם...)........ במקום להתפנק במיטה.....
קלות??
ממש לא! כמה פעמים, אני מחזיקה אותו, והוא נהנה, ממש דקות ארוכות, החיתול היה יבש, ואני מקווה שיתרוקן בגיגית....
אחרי דקות רבות של "יושב על הגדר" ללא פשפוש-אני מחזירה אותו לתוך החיתול, בהנחה ( מוטעית כמובן!!! ) שהוא לא צריך.... התוצאה- מנוחשת כבר, לא? ;-)
כמה פעמים, הוא כבר כן מפשפש, ו5 דקות אח"כ אני מגלה שהיה לו לפשפש יותר ממה שחשבתי....
מצד שני- אני לא יכולה להעיד בבית-משפט-
אבל בחיי שהילד מתאפק לא לעשות גדולים בחיתול... במיוחד אחרי איזו פעם אחת שפשפשתי אותו, והנחתי אותו חזרה לשכב, וחיתלתי אותו, והוא התמתח, ו"ברח" לו...... אויש, ההבעה שהתפשטה לו על הפרצוף :-S ...... מסכן..... טוב נו, לפחות הבין שכדאי לחכות... בעיקר בגלל שזה קרה אחרי שכבר שבוע בערך הוא לא לכלך את החיתול, אז הוא כנראה שכח....
מצד שני- זה כל-כך כיף להחזיק אותו כשהוא מתרוקן, ולדעת שהוא מתרוקן טוב טוב, לשמוע שיוצאים לו גזים, שיכול להיות שבשכיבה היו תקועים, ומכאיבים, לתת לו את הכבוד להשאר נקי כי זה שהוא לא יודע לדבר ולא יכול ללכת לבד לסיר/שירותים לא אומר שמותר לי לשים לו חיתול, ולהשאיר אותו בו, "עד שהוא יסיים" (ועוד קצת) .....
מצד שני- הוא אוהב ככה, רואים את זה!
מצד שני- אבא של הפשושי (גם אמ'שלו) נורא מתלהב, ואפילו מתאמץ לפתוח את העיניים העייפות ב5 בבוקר, כדי לראות את הפשושי מתפשפש.....
מצד שני- אני פשוט מבינה עכשיו איך טיטולים בעיניי זה פשוט התעללות לשמה- כאשר משאירים אותם בתוך היציאות שלהם שעות......
מצד שני- זה חסכוני ;-)

פפריקה הונגרית (2006-10-23T13:32:50):
כבר שלושה ימים שהוא כל הזמן עם חיתול רטוב!
אל תבינו אותי לא נכון... לא חל שום שינוי במגמת הפשפוש מצידי... אבל מצידו, כנראה....
לא יודעת מה עובר עלינו....
כל הזמן אני מחליפה לו חיתולים. כל הזמן.\-:
וממש לא אכפת לי מהכביסות. זה לא מפריע לי - מה ההבדל בין 4 חיתולים ל10.....
אבל דחילק, פשושי- מה קרה לך??
או שאולי זו אני-
אולי הוא השתנה לי מבלי שאשים לב-
ואולי הוא צריך יותר פשפושים? אולי 10 דקות אחרי כל פשפוש- צריך להציע לו שוב?
אולי אני צריכה ללמוד אותו מחדש.....
חשבתי שהגעתי לנוסחה מנצחת....
טוב, אז לא.
השתכללות-
כמה פעמים, שבמקום להחזיקו ממש בתוך הגיגית, אני מחזיקה קצת במרחק, והוא בעצם- קולע למטרה. והוא קולע...
היום- הוא לא קלע (איזה קשת!!)....
מצד שני (כפשוטו) הוא קלע לי על הרגל !!! S-:

יתרון האור (2006-10-23T15:42:43):
חמודים אתם :-)

ולגבי -

גם נראה לי קצת מסורבל להשתמש בחיתול שהוא כולו "חבילה אחת" של כמה שכבות, ואז את צריכה לכבס את הכל, (וזה גם קצת יותר יקר ליחידה, וצריך הרבה יחידות, אז...) וכאן- אם זה רק קטנים, אני מוציאה את הטטרא, מייבשת את הכיסוי, ויכולה להשתמש בו שוב כשהוא יבש, והחיתולים- יש הרבה, ומתייבשים מאוד מהר (שעה על חבל תליה בשמש ורוח. אני מניחה שבחורף על רדיאטור זה יהיה דומה...). אז זה יותר זמין, וגם תופס פחות מקום בתיק כשיוצאים מהבית.

נשמע לי ממש לעניין, גם לי נראה מסורבל לכבס חיתולי בד עבים, במיוחד בחורף, אין לי מייבש כביסה ואנחנו בהרי ירושלים. קררר פה.
חיתול טטרא אפשר לכבס ביד ברגע, וכמו שאמרת - מתייבש בצ'יק.

הכיסויים האלה נשמעים אחלה. זה נוזל הרבה או שהם בסדר? ברור שלא מתכוונת להשאיר אותו לשחות בתוצרתו :-S גם עם טיטולים אני לא עושה את זה, ובד"כ משתדלת מיד מיד להחליף. חוצמזה הולכת לקרוא את הדף המומלץ, אולי נתחיל בחיתולי בד ונראה איך זה מתגלגל. תודא תודא @}
וכדי לא להציף לך את הבלוג את יכולה לענות לי לגבי הכיסויים בדפבית

נתי בהריון (2006-10-23T15:52:21):
הי חן ,
תודה על ההסברים.
מקווה שהכל יסתדר ועוד זמן לא רב יהיה לך תינוק גמול לחלוטין ועד אז , תהני מתהליך הלמידה.
בי
נתי

פפריקה הונגרית (2006-10-23T17:06:54):
היום פגשתי מישהי שהכרתי עוד בהריונה.
דיברנו קצת, והתינוקת (3 שב') החלה לבכות.
הצעתי , שאולי החיתול שלה רטוב.....
"כן" , היא עונה לי בנונשלאנטיות, "היא עשתה קקי". והמשיכה בשיחה, כאילו הקקי לא באמת בחיתול, והוא לא ממש מפריע לתינוקת, ולא בגלל זה היא בוכה...
0-:
תחילת החורף, תנוחת פשפוש ותעודת "מי-גאון-של-אמא" P-:
תזמורת הים (2006-10-23T21:01:59):
כבר שלושה ימים שהוא כל הזמן עם חיתול רטוב!
תקשיבי, סו"ס התינוק שלך מראה איזה סימן שהוא נורמלי... גם יונק טוב, גם לא מפספס, גם ישן בלילה- זה תינוק זה??? ;-)
וברצינות- זה חלק מהענין. לא תמיד יש שיתוף פעולה. לכי תביני למה.... אולי הוא טיפה חולה (איזה וירוסון קטן, שבכלל לא היית מודעת אליו בלי הפשפושים), אולי הוא משנה בדיוק את דפוסי הפשפוש ולא שמת לב- מי יודע? בכל מקרה, אל תתיאשי, יש גם ימים כאלה ואז התקשורת חוזרת ובגדול (ושוב נעלמת וחוזר חלילה :-)).

מיכל בר (2006-10-23T21:56:05):
אם אני מבינה נכון, את מחזיקה אותו מעל הגיגית (ולאחרונה התחלת להחזיק קצת לפניה).
אני מנסה לדמיין את התנוחה (כמו נתי מלמעלה, גם אני בעוד שלושה חודשים אחבוק תינוקי חדש).
הבולבולון פונה קדימה? למטה?הידיים שלך מונחות מתחת לרגליים המקופלות שלו?
ומה קורה כשיש קטנים וגדולים בו זמנית? צריך גיגית בגודל אמבטיה, לא?

אגב, עלה לי רעיון: כשמדובר על פשפוש תוך כדי הנקה, למשל, נראה לי נוח להחזיק באופן קבוע איזו בקבוק קטן בסמוך ולפשפש לבפנים.

פפריקה הונגרית (2006-10-24T13:43:00):
ומה קורה כשיש קטנים וגדולים בו זמנית?_ -ע"ע _היום- הוא לא קלע (איזה קשת!!)....מצד שני (כפשוטו) הוא קלע לי על הרגל !!! זה מה שקורה....

קודם כל- שיהיה מזל טוב, ולידה קלה, ותינוק בריא!
הבולבולון פונה קדימה? למטה?הידיים שלך מונחות מתחת לרגליים המקופלות שלו? תסתכלי בדף תנוחות פשפוש - מישהי עם סווטשירט אדום מחזיקה את הילד/ה ברחוב- ככה, רק שאני יושבת על המיטה ואו שהגיגית עליי, או שהיא לצידי ואני עם רגל אחת מכופפת על המיטה (וככה זה קורה שגם הקשת עוברת [בגדול] את הגיגית, וגם הוא קולע לי על הרגל.............)
מעל הגיגית -בתוך.

טוב- אני רואה שכדאי שאמדוד את הגיגית- היא לא בגודל אמבטיה, וההחזקה מחוץ לגיגית היתה קוריוז, שמסתבר שהוא מוטעה...... מאוד! לא כי שאלתם פשוט כי קרה מה שקרה..... (הנ"ל).

קוטר פנימי (לא כולל המסגרת מסביב הגיגית) 38ס"מ - מספיק בשביל שהוא נשען על הדופן, ויש מקום לרגליים שלו- כולל כפות הרגליים (הרגליים הרי כפופות ומפוסקות-שלא להרטיב את כפות הרגליים.) וגם מקום לקשת להספיק לרדת- אז היא לא יוצאת מהגיגית, וגם הזרם נחלש אז היא לא משפריצה לו על הרגליים, או מסביב (ע"ע ריקושטים...)
גובה 15ס"מ מספיק כדי שהקשת תהיה בתוך הגיגית, והטוסיקוני לא ייגע במה שמתרחש תחתיו........
הבולבולון פונה קדימה? למטה? -אני לא נוגעת בו. יש מספיק מקום בתוך הגיגית שזה לא ירטיב את הסביבה. אם קורה שהוא עומד (בבוקר...) אני משעינה את הגיגית עליי ככה שהיא קצת אלכסונית כלפי מעלה מולו-הוא עדיין בתוכה, והקשת הגבוהה יותר עדיין תהיה בתוך הגיגית. הבנת?

בקבוק קטן בסמוך ולפשפש לבפנים -אני בכלל חשבתי על איזו קונסטרוקציה שהיא תתקבל או בתור משהו ימי-ביניימי או בתור להיט-
צינור שמתאים להלביש עליו, מחובר לרצועת גומי, ובצידו השני- בקבוק... זה יכול להראות התעללות..... או פתרון מעולה לפשפושי הנקה.

אני אישית -עקב משבר אמון בעצמי לא חזרתי לבלי חיתולים לגמרי. כי היו יומיים כאלה, ובשלישי כנראה מרוב לחץ- כל הזמן הפסקתי אותו באמצע כדי שלא ארטב- והוא לא היה מוכן- והתוצאה- פשפוש דווקא! ולא בגיגית. פעמיים. אז אני קצת לא מסוגלת לחזור על זה! ייתכן ואני פשוט קצת יותר פולניה משאני מוכנה להודות אפילו בפני עצמי. אז יצרתי לי מציאות-כלאיים -פשפושים עם חיתולים. אבל אני מקווה שעוד שבוע שבועיים, כשהוא יהיה קצת יותר גדול, והוא מתחיל להיות מודע, ולהתאפק ממש הרבה זמן יחסית (דקות ארוכות!) אז אני אתחיל בלי.

פפריקה הונגרית (2006-10-24T13:49:12):
אתמול, אחרי שישן עליי במנשא- הוא התעורר עצבני. מאוד.
טוב, פשושי, אני מוציאה אותך.
החלטתי לפשפש אותו, למרות שידעתי שכשהוא יוצא מהמנשא הוא קודם-כל אוהב לינוק. אבל- ניסיתי בכל מקרה.
התוצאה- הוא פשפש, ונרגע.
הוא פשוט התאפק. פשוט ככה!
אני לא מבינה אותו. אני פשוט בשוק ממנו הפשושי הזה!
בעלי טוען בתוקף שהילד גאון.
איזה עוד ילד את מכירה שיודע ככה להתנהג, ולהתאפק ולהבין איפה לעשות, וכל זה?
הממממממ....... אולי...?

מיכל בר (2006-10-24T20:40:18):
גאון. ללא ספק.

פפריקה הונגרית (2006-10-25T15:43:37):
גאון. ללא ספק.
מה? זה היה בציניות? או ברצינות? לא הבנתי איך להסתכל על מה שכתבת... :-)

פפריקה הונגרית (2006-10-29T14:08:02):
24 שעות.
20 חיתולים רטובים.
עם פשפוש בגיגית.
נו, מה נהיה?!?

יתרון האור (2006-10-29T17:31:36):
P-:
נשמע מתיש מאוד

קרוטונית מהמרק הגדול (2006-10-29T18:37:19):
אולי התקררות? שמעתי על המון תינוקות ואפילו ילדים שהיו להם "בריחות" בשבוע האחרון.

פפריקה הונגרית (2006-10-29T21:56:24):
אולי התקררות? שמעתי על המון תינוקות ואפילו ילדים שהיו להם "בריחות" בשבוע האחרון.
כן?
כי הלכתי וקניתי עוד 18 טטרא! כי אלה משבת התייבשו רק עכשיו ......... וחסר לי עוד יומיים כאלה, ואני קופצת מהחלון!! (אל דאגה אנחנו במושב. אני אנחת על הדשא.)
מה- וזה יכול להיות שקר לו בהתפשפשויות? ושזה באשמתי?? :-( אולי הגיע הזמן לאיזה מפזרונצ'יק במושבותינו?)

עוד יולדת (2006-10-29T21:58:02):
_גאון. ללא ספק.
מה? זה היה בציניות? או ברצינות?_

זה היה ברצינות מתובלת בחוש הומור.

קרוטונית מהמרק הגדול (2006-10-29T22:02:17):
וזה יכול להיות שקר לו בהתפשפשויות?
לאו דווקא בהתפשפשויות אלא בכלל (אצלי זה קרה לילד ישן בפיג'מה).
באמת הגיע הזמן לחמם. הוא ממש פצפון - עדיין בשלב שצריך לפחות 22 מעלות בחדר :-)
צעד קדימה, שניים אחורה סקובידו...
פפריקה הונגרית (2006-11-07T15:32:13):
כבר כמה זמן שלא כתבתי.
יש כמה התפתחויות קומוניקאטיביות.
כשהוא רוצה לרדת מהגיגית, הוא מיישר את הרגליים קלות, פעם-פעמיים.
לפעמים, כשאני מציעה לו שאקח אותו לגיגית, הוא מחייך אליי באישור. וגם מקפל את הרגליים לתנוחת פשפוש כשאני מרימה אותו, והוא כן רוצה לגיגית.
יש לי חשד (גם בעלי חושד) שהילד מנסה לאמר גיגית. אחרת למה הוא כל הזמן אומר ג ג ג כשהוא בגיגית, או כשהחיתול רטוב- היתכן??
יש לי בקרים של אוווווווףף רציני.
לדוגמא הבוקר-
גם קמתי הפוכה לגמרי מחלום מבעית.
גם כמעט כל פעם שהפשושי התעורר הוא לא היה מוכן בשום אופן ללכת לגיגית. גם לא אחרי שינק קצת. או הרבה.
גם בפעמים שהוא כן היה מוכן לבוא לפשפש- 5 דקות אח"כ היה חיתול רטוב. ואז, 10 דקות אח"כ עוד אחד! ואח"כ עוד אחד. והאחרון היה דקה אחרי פשפוש-סרק.
ובסופו של דבר מ4 בבוקר עד 11, היו לי איזה 9 חיתולים רטובים.
קראתי את בלי חיתולים בשאיפה לשלמות
_אולי נקרא לזה: פחד מביקורת.
אז אני מזמינה אתכן, כל אחת מכן, להתבונן אצלה בפחד מביקורת._
(בשמת א מתוך בלי חיתולים בשאיפה לשלמות)
לא- זה לא פחד מביקורת.
סה"כ, בסופו של יום (יותר נכון בתחילת היום הבא) אני מכבסת את החיתולים- לא משנה אם זה 5 או 20!
לא אכפת לי מה אומרים, אם אצליח או לא.
כי אני לא מדווחת לאפ'חד (חוצמהבלוג) אם הצליח לי או פספס לי.
אבל בימים כאלה-
ממש יש לי הרגשה כזאת, שהוא מתחיל להיות שובבי משהו, ולעשות לי ככה..... כזה דווקא כזה...
משהו כמו-
מציעה פשפוש.
הוא רוטן. טוב, נו, רעב. לגיטימי....
"פשושי, כשתרצה, תפסיק לינוק, ואני אקח אותך, טוב?"
ובודקת כל שתיים שלוש דקות שהוא לא הרטיב עדיין. ומשבחת אותו ומעודדת אותו על איך שהוא מתאפק, וכל הכבוד לו.
(בלב אני חושבת- רק לא עוד חיתול, נו בוא לפשפש!! וברור לי שזה לא ישנה אם אבדוק כל 3 דקות או לא. כי או שהוא יתאפק או שהוא לא. וייתכן שאני רק מלחיצה, וגורמת לאנטי.)
ומציעה שוב.
ושוב הוא רוטן.
(בראשי אני לא מבינה- מה הבעיה שלך- תעשה הפסקה של 30 שניות, תפשפש, ולא תהיה בהתאפקות יותר... מה הביג דיל! אח"כ תחזור לאכול! וגם אמ'שך תירגע סופסופ ותרד ממך...... )
אחרי עוד שתי הצעות כאלה, אני שומעת את האנחה הזו שבאה עם השחרור..... וחשה את רטיבות.
בעודו ממשיך לינוק בנונשלאנטיות.
ואני מרגישה את הטרמומטר עולה- שכאילו מה שעובר לו בראש באותו רגע זה-
"מתאפק, כן. אבל תפסיקי להציק לי. למה את לא מפסיקה!? יודעת מה? הנה!אאאאאא - עוד חיתול! נה, נה נה נה נה!!!!"
הכי הורס אותי, ששניה אח"כ הוא מסתכל עליי-
ואני מוצפת ייאוש!
לא מהכביסה.
לא מהפשפושים שלו בתוך החיתול.
אלא מעצמי.
לא רוצה לוותר ולשים ח"פ.
לא רוצה לוותר ולא לפשפש.
לא רוצה.
לא מפרפקציוניזם.
אולי מתוך אידיאולוגיה.
מההרגשה שאם אני מוותרת על ר"פ או על פשפוש- אני מתעללת בו.
ואני מוצפת ייאוש!
לא מהכביסה.
לא מהפשפושים שלו בתוך החיתול.
אלא מעצמי.
מעצם העובדה שחשבתי עליו, על הפשושי המתוקי החמודי הנחמד הזה שהוא עושה לי בכוונה. נו, מה? תעזבי אותו! בן 3 חודשים. ואולי בא לו לינוק עכשיו, בלי להענות לגחמה שלך לפשפש דווקא עכשיו. תני לו!
דווקא יש הרבה ימים בהם אני נותנת לו, ודווקא בימים האלה הוא באמת מתאפק עד שהוא נרגע מהאטרף לינוק, ומפשפש, ויש פחות פספוסים.
ברור לי לחלוטין שאחוז די גבוה מהפספוסים ביום כמו היום הוא בגללי! בלבד!
מהלחץ הזה! ההיסטריה על עוד חיתול.
אני לא אומרת משהו על זה, אבל ברור לי מאוד שזה מורגש- המחשבות, התנודות האלה - משודרות אליו- הפשושי הזה המתוק, העדין- שנח בזרועותיי, שישן איתי בלילה, שנמצא עליי במנשא. איך הוא לא ירגיש.....
אני מרגישה ביומיים האחרונים חסרת מנוחה.
מאוד!
אולי זה לדף הנקה. [זה בטח גם הורמונאלי]
אולי זה לדף מנשאים. [כי בימים כאלה הוא לא נותן לי לשבת- הוא מתעורר כל הזמן, ונרדם רק אם אני נעמדת, או הולכת.... לדוגמא עכשיו!]
אולי זה לבלוג שלי בלי קשר לפשפושי הפשושי.
אבל זה משפיע ישירות על הפשפוש.
לא מנסה לשאוף לשלמות.
גם לא רוצה.

>חן בטראומה לכל החיים מהמשפט האלמותי של האמא הפולניה שלה- "מה רק 94? אם היית לומדת יותר היית מקבלת מאה" .<
<בעקבות משפט זה היא בורחת מפרפקציוניזם. משתדלת בכל אופן. גם בבריחה היא לא פרפקציוניסטית....>

פלוני אלמונית (2006-11-07T17:24:49):
_ברור לי לחלוטין שאחוז די גבוה מהפספוסים ביום כמו היום הוא בגללי! בלבד!
מהלחץ הזה! ההיסטריה על עוד חיתול.
אני לא אומרת משהו על זה, אבל ברור לי מאוד שזה מורגש- המחשבות, התנודות האלה - משודרות אליו- הפשושי הזה המתוק, העדין- שנח בזרועותיי, שישן איתי בלילה, שנמצא עליי במנשא. איך הוא לא ירגיש....._
מסכימה בהחלט.
אני חושבת שזה שלב שכל אמא בלי חיתולים עוברת. אני לפחות יודעת בדיוק על מה את מדברת.
יום אחד תגלי שממש לא אכפת לך אם הוא ירטיב עוד חיתול. זה יבוא. ואז יהיה לך הרבה יותר קל. אולי לא תפסיקי לכבס חיתולים אבל בהחלט תפסיקי להרגיש אמא מתעללת...
<תזמורת הים>

פפריקה הונגרית (2006-11-07T18:46:25):
אבל בהחלט תפסיקי להרגיש אמא מתעללת... אני לא מרגישה מתעללת. אני לא רוצה להפסיק ר"פ ו/או פשפוש בגלל שאני מרגישה שאם הייתי מפסיקה הייתי מתעללת. יש הבדל.

תזמורת הים (2006-11-07T20:19:36):
נכון. אבל זה הענין- ברגע שתפסיקי להרגיש שאם הייתי מפסיקה הייתי מתעללת יהיה לך יותר קל.
וגם, פספוסים- אפילו הרבה- זו ממש לא סיבה להפסיק לפשפש! זו כן יכולה להיות סיבה לחתל חלק או רוב הזמן (כי כמה שלוליות אפשר לנגב..) אבל גם כשהילד מחותל אפשר לקחת לכיור, ללמוד לזהות מתי הוא עושה ולהחליף על הדקה, וכן הלאה. עדיין רחוק מאד מלגדל ילד בחיתולים בלי שום תקשורת.

קרוטונית מהמרק הגדול (2006-11-07T21:31:28):
יש לי חשד (גם בעלי חושד) שהילד מנסה לאמר גיגית. אחרת למה הוא כל הזמן אומר ג ג ג כשהוא בגיגית, או כשהחיתול רטוב- היתכן??
כן, ייתכן. לנו היו כמה מעין-מילים כאלה בגיל הזה, 2-3 "סימנים מוסכמים" שלו בהברות בודדות. זה נשמע מטורף אבל זה היה.

_הכי הורס אותי, ששניה אח"כ הוא מסתכל עליי-
ואני מוצפת ייאוש!_
אבל למה יאוש? זה טוב! אמא מנסה להנדס את התינוקי כראות עיניה, והוא מחליט לחיות את חייו בעצמו! יש לך בנאדם בבית, לא רובוט ולא יס-מן ולא פראייר שישתין איפה שאומרים לו ;-)

פפריקה הונגרית (2006-11-08T01:48:40):
אבל גם כשהילד מחותל אפשר לקחת לכיור- הוא מחותל מלא! במיוחד שעכשיו חורף, וכיוון שהוא עוד לא על הרצפה (נראה לי שעוד מעט הוא דווקא יהנה להיות איזה חצי שעה לבד, לעצמו) אז אני עדיין לא משחררת אותנו מחיתולים. אבל נראה לי שזה מתקרב ובא, לפחות לאיזה חצי שעה ביום.... ואני לוקחת אותו לגיגית.... מה את לא קוראת עיתונים? ;-) (או לפחות את הבלוג הנ"ל...... לפחות. ;-) )
(כי כמה שלוליות אפשר לנגב..) אני לא מנגבת שלוליות. לצערי אני לא גרה בבית משלי, אלא אצל ההורים, שכידוע לכולם אחד מהם הוא פולניה, והאחרת פולניה עם אובססיה היסטרית לנקיון, סדר מוזיאוני וכל הבא עם שני אלה. אז שלוליות על הרצפה ??? |אייקון פולניה מתעלפת|

יש לך בנאדם בבית, לא רובוט ולא יס-מן ולא פראייר שישתין איפה שאומרים לו (ומתי..) -ואללה! עוד חלק בפאזל! תודה!

<קומ"ג- אם זה לא היה בלוג שלי- הייתי מגריינת את כל ה-
אבל למה יאוש? זה טוב! אמא מנסה להנדס את התינוקי כראות עיניה, והוא מחליט לחיות את חייו בעצמו! יש לך בנאדם בבית, לא רובוט ולא יס-מן ולא פראייר שישתין איפה שאומרים לו
אבל זה בלוג שלי ושל פשושי, וזה נראה לי אג'נדה-אי.....>

בלישומקשר-
הילדון נרדם לבד !!!!! כנראה הבטן היתה מספיק מלאה, החדר היה מספיק חמים-מרדים, והלב שלו היה מספיק בטוח.(והוא בטח גם היה מספיק עייף ;-) )
איך מישהי כתבה- אצטדיון שלם של כדורגל מתרומם לי בראש וצועק יייייששששששששששש!!!!!!!!
ולא לעשות לי עין הרע! . שימשיך לישון, וימשיך להרדם ככה! אמן.

תזמורת הים (2006-11-08T09:00:59):
הוא מחותל מלא!
ברגע שתוכלי להוריד חיתול יהיה לך הרבה יותר קל (אבל יהיו גם שלוליות! ראי הוזהרת :-)).
ולא לעשות לי עין הרע!
כבר עשית לעצמך :-) גם מר מרפי קורא בבאופן, לא ידעת?

ניצן אמ (2006-11-08T09:18:40):
_יש לי חשד (גם בעלי חושד) שהילד מנסה לאמר גיגית. אחרת למה הוא כל הזמן אומר ג ג ג כשהוא בגיגית, או כשהחיתול רטוב- היתכן??
כן, ייתכן. לנו היו כמה מעין-מילים כאלה בגיל הזה, 2-3 "סימנים מוסכמים" שלו בהברות בודדות. זה נשמע מטורף אבל זה היה._
כנ"ל.
מדהים, לא?

פפריקה הונגרית (2006-11-08T12:03:09):
היום, אם הייתי יכולה להשבע (אסור מן התורה) הייתי נשבעת שהוא ממש אמר-
ג גרר תתת = גיגית
כשהוא היה בתוך הגיגית.
פעמיים!
<חן חייבת להדגיש כי היא לא נשבעת! אסור!>
לפי ספרו המהולל- "החוקים שלי" שבימים אלה מוציאים מחקר, המוביל למסקנה שלא הוא כתב, אלא מישהו אחר באותו שם, אם כתבתי, ואת כתבת
_ולא לעשות לי עין הרע!
כבר עשית לעצמך גם מר מרפי קורא בבאופן, לא ידעת?_
אז זה מתבטל.
לע@#$זל - עוד פעם זה התבטל בחזרה..... D-:

תזמורת הים (2006-11-08T13:38:06):
:-)

פפריקה הונגרית (2006-11-08T16:39:52):
אבל יהיו גם שלוליות! ראי הוזהרת
את מזהירה אותי משלוליות.... זה לו'כפת לי.
מזה אין לי מה להזהר.
מאמ'שלי לעומת זאת.............
מאתמול לא החלפתי לפשוש חיתול.
ולא כי אני מזניחנית.
פשוט....
לא היה צורך!
YET.

סימנים, כביסות, וטיול-נטול-קפאין (סליחה, חיתולים ;-) )
פפריקה הונגרית (2006-11-19T13:29:57):
עבר קצת זמן מאז העדכון האחרון....
אז ככה, אני מציעה לו בתחילת ההנקה, שכשירצה לגיגית, שיפסיק לינוק, ואני אקח אותו. וזה עובד. עד כדי, שאם אני לא שמה לב שהוא מפסיק, הוא כאילו-יונק, ומפסיק, ושוב כאילו-יונק ומפסיק, עד שאני קולטת.
הכי קטע- שלפעמים באמצע ההנקה, אני קצת מוציאה אותו מההתענגות של היניקה, ומציעה לו גיגית כשירצה להפסיק לינוק.....
והוא, פתאום מפסיק לינוק, ומסתכל עליי במבט של -
"ואללה, את יודעת מאמע, כשחושבים על זה? אני צריך לגיגית."

תזמורת הים (2006-11-19T15:52:37):
:-D :-D :-D
<רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך למר מרפי>

ואללה, את יודעת מאמע, כשחושבים על זה? אני צריך לגיגית :-)

פפריקה הונגרית (2006-12-13T21:04:43):
מישהו התגעגע?
מישהו בכלל שם לב שלא היינו פה מזה כמה זמן?
עוד לא התחלנו להיות בלי חיתול לגמרי, אבל אולי בקרוב.
קצת מאוכזבת מזה, אבל זה כי אני לא מצליחה להביא את עצמי להסיר את החיתול, ולתת לו להיות בלי...
למרות שקלטתי שאם הוא עם סרבל (זה עם 3 כפתורים מעצבנים באמצע החיתול.), זה לא משפריץ, אלא מרטיב קלות את הפריפריה המקומית. לוידת למה אני לא מורידה......
ביום שמשי במיוחד, הלכנו לדשא במושב (כן, יש לנו בחצר, אבל הוא קטן ומוצל. טוב לקיץ- לא לחורף..... ) , הצטיידנו בשמיכה, משחקים, אוכל (לאמא, אוכל לפשושי לא דורש הרבה הערכות.... המבינה מבינה), וספר.
לקחנו עגלה (כן, בוש לא אבוש, לקחנו עגלה.... עוד ייכתב על זה בספרי הימים או ב רק שלא יכאב .) ונסענו לנו אל מעבר לכביש.
שם, אכן אזרנו אומץ, והסרנו את החיתול בהינף היד המסורתי לאתר זה, והיינו בלי חיתולים, ובלי פולניות, ובלי דאגות על הקרמיקה/ספה/כורסא/מזרן של אבא/שמיכה/כו'. הרטבנו קצת את המגבת, אבל הסירו דאגה מליבכם. ליבה של אמו של פשושי לא החסיר אפילו פעימה אחת. להיפך- התרחב לו, ושמח אף עלץ על המרחב הנפשי/דשאי שמצא! (האם אני נדבקת מאי אילו אושיות כאן, בעת קוראי? נראה לי...)
אחר כך, גם טיילנו במושב, איבדנו גרב אחת (זה בחיים לא היה קורה לי עם מנשא), וגם מצאנו אותה (חזרנו חצי מהדרך), ולא נרדמנו (נו מה.... זה בכל זאת- לא מנשא.).
נרדמנו כשחזרנו, אבל זה כבר סיפור אחר.
גילינו את הגרביים שלנו.
יש עליהם טלה, או ג'ירפה. תלוי במצברוח. הן לפעמים כחולות, ולפעמים ורודות. גם זה תלוי במצברוח. [כן, אמא של פשושי יודעת שזה פשושי, ולא פשושית. אבל היא אוהבת את פשושי בורוד. זה נורא גברי איך שהוא לובש את הצבע! יש לו גם כובע בפוקסיה עם קצת ירוק.]
זה נורא נחמד לשחק איתן. במיוחד עם השמאלית.
עוד לא הצלחנו לתפוס אותן מחוץ לגיגית. זה כי הן נעלמות יחד עם הגיגית. משוםמה.
והמצאנו בכי מיוחד ל"מוצץ, אני צריך מוצץ" שבא עם פוזיצית הפשפוש, כשזה לא רק פשפוש...
אתמול היינו באוטו 7 שעות. לא נסענו לשומקום מיוחד [לדואר, לעבודה של אבא, לכפ"ח לקחת חנוכיות, לב"ב לקנות נרות ופלאפל, לכפ"ס להשאיר כסף על הספר, והביתה.] .
אבל לא פשפשנו כמעט, מה שהביא בהכרח לחיתולים ספוגים אבל לא עשינו מזה עניין מי-יודע-מה. לא פשושי, ולא אמא שלו. החלפנו כשיכולנו, הנקנו כשיכולנו, פשפשנו כשיכולנו.
לא משו מיוחד.
אה, כן. היתה איזו פעם אחת, שלא בא -לנו לפשפש בחוץ. אז כשאמא נכנסה לאוטו, פשפשנו לה ישר לתוך השרוול.
אל תשאלו אותי איך זה קרה- משהו עם איך שהחזקתי אותו עליי (בתוך האוטו, לא כשהוא היה בנסיעה) לבין החמימות של בתוך-האוטו אחרי הקרירות של הבחוץ בזמן הפשפוש. סרק, כמובן.
ישר לתוך השרוול !

קרוטונית מהמרק הגדול (2006-12-13T22:35:35):
_עוד לא התחלנו להיות בלי חיתול לגמרי, אבל אולי בקרוב.
קצת מאוכזבת מזה, אבל זה כי אני לא מצליחה להביא את עצמי להסיר את החיתול, ולתת לו להיות בלי_
עזבי אותך :-) בעיניי, קשב להפרשות (עם או בלי חיתול) חשוב לא פחות וכנראה יותר מאשר סתם להיות בלי חיתולים.

שם, אכן אזרנו אומץ, והסרנו את החיתול בהינף היד המסורתי לאתר זה, והיינו בלי חיתולים, ובלי פולניות, ובלי דאגות על הקרמיקה/ספה/כורסא/מזרן של אבא/שמיכה/כו'. הרטבנו קצת את המגבת, אבל הסירו דאגה מליבכם. ליבה של אמו של פשושי לא החסיר אפילו פעימה אחת. להיפך- התרחב לו, ושמח אף עלץ על המרחב הנפשי/דשאי שמצא!
בהחלט! אירוע מכונן כזה היה גם לנו בסוף החורף שעבר, ובעצם היה המנוף לעידן של פריחה (נו טוב, הושקו עצים רבים) בתחום הזה @}

הוא עוד קטן-קטני, לא? 5 חודשים או משהו? :-)

פפריקה הונגרית (2006-12-13T23:10:13):
5 חודשים או משהו? את עוקבת אחרינו, קרוטונית? |קריצה|
או משהו...... 4 וחצי...
רצינו לספר על התייאשות קלה שתפסה אותנו לפני איזה שבוע וחצי "או משהו" .....
אחרי יותר מ-20 חיתולים ספוגים, ופשפושי סרק לאינספור (20 זה בערך כל המלאי...) , פשוט הפסקתי עם זה ליומיים, ורק החלפתי לו חיתולים, ולא לקחתי לגיגית, למעט כשידעתי בוודאות שהוא צריך (וזה תמיד הסתבר כפשפוש "גדול"..... מה שחסך לי לפחות חיתולים מלוכלכים.... כי רטובים היו בשפע...), וגם זה היה לאחר התפתלויות רבות שלו.
אפילו לא הצעתי לו.
לא הייתי מסוגלת להחזיק אותו, ולראות שהוא לא עושה, ולהיות מתוסכלת מזה שגם הוא לא עושה, ואני מתאמצת בהחזקתו (הפשוש משתמנמן לו כאן בנחת...) , ואח"כ שוטפת איזה מיליון חיתולים ספוגים לגמרי.....
זה בא ביחד עם איזה 3 ימים של התפוררות גופנית קלה עד מתונה, שמנעה ממני לזוז מהמיטה רוב שעות היום..... בשעות שכן זזתי שטפתי חיתולים, כמתבקש.......
חששתי שזה יביא לרגרסיה.
אך לא.
פשוש כפשושי לא יתרגרס.
זה מצליח לא פחות מכבעבר, ואף יותר.
הוא יותר משתף פעולה, יותר ממתין (בין החיתול לגיגית....), יותר מבקש.....
@}

ירח לבן (2006-12-16T11:34:23):
לפעמים פשפושי הסרק מעצבנים אותם ואז יש רגרסיה. יכול להיות שזה שהרפית קצת ונתת לעצמך מנוחה גרם לך להיות יותר רגועה וקשובה באופן יותר מדוייק. ואז כמות פשפושי הסרק קטנה וההצלחות גדלות. אצלנו בכל אופן זה היה ככה. אל תתבאסי אם את צריכה פסקי זמן. זה הרבה פעמים משפר את המצב.

בשמת א (2006-12-16T15:25:05):
_קראתי את בלי חיתולים בשאיפה לשלמות
אולי נקרא לזה: פחד מביקורת.
אז אני מזמינה אתכן, כל אחת מכן, להתבונן אצלה בפחד מביקורת.
(בשמת א מתוך בלי חיתולים בשאיפה לשלמות)
לא- זה לא פחד מביקורת.
סה"כ, בסופו של יום (יותר נכון בתחילת היום הבא) אני מכבסת את החיתולים- לא משנה אם זה 5 או 20!
לא אכפת לי מה אומרים, אם אצליח או לא.
כי אני לא מדווחת לאפ'חד (חוצמהבלוג) אם הצליח לי או פספס לי._
פחד מביקורת עצמית.
מה שאת קוראת: פולניות (-: D-: (-:
היאוש, ההתנצלות והקאמבאק
פפריקה הונגרית (2007-02-28T14:26:24):
לוידעת.
אני לא רואה סימנים. זותומרת, לא נראה לי שהוא מבקש סיר/גיגית.
הוא מתאפק, אבל הוא יכול לעשות בחיתול בלי שאדע- בלי רטינות, בלי מחווה כלשהיא.
לפעמים אני ניגשת אליו להרים אותו לסיר, והוא כבר עשה, והרבה....
אולי לעבוד עם טיימר - משהו כמו - "כל 20 דקות לקחת אותו." ? בגיל 7 חודשים- זה ככה?
האם זה יכול להיות שבגלל שאני לא מקפידה כל יום כל היום לקחת אותו לגיגית הוא לא ממש "סומך על זה"?
איך זה בד"כ בגיל 7 חודשים?
כמה ימים שהוא עם ח"פ.
למרבה הבושה.
לא מסוגלת, חייבת הפסקה.
אני מרגישה שאני עסוקה בזה יותר מדי.
ושזה גם מציק לו באופן מסויים. ואולי בגלל זה אולי הוא עושה דווקא?
כי הוא נראה שליו ורגוע עם מכנס רטוב.
מדגישה כי מחליפה לו אם הוא רטוב, אבל זה לא ממש מזעזע את עולמו.
נכשלתי?
לא מתוך פחד, לא מתוך ביקורת, לא מתוך היסטרי'ה.
אין בעיה, אמשיך לנסות, אמשיך עם ר"פ.
רק מסוקרנת- האם פספסתי?
או שזה סתם פספוסים?

תזמורת הים (2007-02-28T15:22:26):
פפריקה,
המצב שאת מתארת קשור ל בלי חיתולים בשלב הזחילה (התינוק עסוק בדברים אחרים, וכן נמצא יותר על הבטן ולכן מפספס יותר) ויכול להיות שגם אתם הגעתם לשלב שביתת פשפושים (מסתבר שהוא לא פוסח על אף אחד :-/...).

בשלב הזה יש בעצם שתי אפשרויות- האחת, לחתל יותר, שזה אומר מצד אחד פחות ופחות תקשורת ביניכם, ומצד שני יכול להסיר את הלחץ "להצליח". השניה, לחתל פחות, כדי לא לאבד את התקשרת לחלוטין, ולספוג (תרתי משמע :-)) את הפספוסים.

מציעה לך להכנס לדיון האחרון ב מעבר מבלי חיתולים לגמילה. אני הייתי איפה שאת נמצאת היום בתחילת החורף (הרבה פספוסים, פחות תקשורת מצידו, אי רטינה על חיתול רטוב וכן הלאה) והיום מנסה לשחזר את התקשורת שלמעשה הפסיקה לגמרי אחרי שחזרתי לחיתול והפסקתי כמעט לגמרי לקחת לפשפושים.

ולא, לא "נכשלת". זה לא מבחן.
כולנו מנסות ליישם שיטה שעבור אמהות בחברות מסורתיות היא מובנת מאליה, בזמן שאנחנו מגששות באפילה. התוצאות, בהתאם, לא מושלמות.

אינדי אנית (2007-03-20T16:27:00):
פעם ראשונה שנכנסתי והבלוג שלך ממש מתוק ואת כותבת מצחיק.
בהצלחה בהמשך...

פפריקה הונגרית (2007-03-22T18:07:36):
:-]

פפריקה הונגרית (2007-03-22T18:58:36):
אחרי פאוזה ארוכה, חוזרים
שבועות של עליות ומורדות-
חיתולים כל הזמן ואחר-כך פשפושים, ונסיון להקשיב.
אבל התירוצים (שהם בעצם מציאות מסויימת) מאוד הכתיבו לי את ההתפתחות של שנינו.

פשושי קטן, זה מכתב התנצלות.
אין כאן מקום לטעויות. או לשלוליות. בעצם, לפעמים זה היינו הך.
אסור ככה, ואסור אחרת.
ממבט מצטמרר על רטיבות קלה של המכנס, עד לבעתה מוחלטת מהגיגית.

ש: "למה כל מקום צריך להפוך לשירותים שלו?"
ת: "תגידי, כש### עושה בחיתול כשכולם אוכלים זה לא נקרא שירותים? וכשמחליפים ל%%% את החיתול כשכולם יושבים ורואים טלוויזיה זה יותר סימפאטי?"

אמרו לי שאני מתעללת בך, ולמה אני לא נותנת לך להיות "כמו כל ילדי ישראל".
"תגיד לאמא שלך שקר לך."
"תגיד לאמא שלך שתשים לך חיתול".....

ועכשיו, כשבאו ימים חמים, והעזתי לתת לך קצת "חופש פעולה", מצאנו שוב את התקשורת.
נראה לי....
אז אתה זוכר, חמוד שלי.
אתה מחכה, ומשתדל, ומבהיר כשטעיתי שזו לא היתה הכוונה.
ברור לי שפספסתי חודשיים.
חודשיים שלמים.
ואני מצטערת...
אבל נראה לי שחזרנו לשגרה טובה...

קצת יותר חמים, קצת פחות בחיתול,
קצת יותר עם גיגית, קצת פחות פספוסים,
קצת יותר בטחון, קצת פחות הסטריה.

אולי זה מזג האוויר, אולי זה האביב המחדש, ואולי זו העצמאות שלך, שהיא גם קצת שלי.

בלוג פשושי בלי חיתולים הקאמבאק

פפריקה הונגרית (2007-03-25T18:36:31):
שינויים מתחילים בצעד אחד קטן.
החלטתי שבגלל שכבר לא כל-כך קר, אנחנו יכולים להסתדר בלי חיתול.
הורדתי את סף הפחד שלי מ"מה היא תגיד לי הפעם"... , והורדתי את החיתול.(לפשוש.)
אולי כי הבנתי ששלוליות אפשר לנגב, ואת השטיח אפשר להחליף בשמיכה, וממש לא נורא אם זה מכנס במקום חיתול.
(בשמת א, תודה על התובנה שלא זכור לי איפה קראתי- שהבהירה לי שגם ככה המכונה פועלת, אז אפשר שתכבס מכנסיים ב10 ש"ח, במקום חיתול ב 50....)
אוקי, דו"ח התקדמות.
התחלת היום היתה מזהרת!
למרות שבשישישבת הי'ה לו חום, רוב הלילה (ממוצ"ש) הוא הי'ה בלי חיתול, ויבש, ולפנות בוקר שמתי לו חיתול, והוא קם יבש, הסכים לפשפש בגיגית, ופשפש, ופשפש, ופשפש, ופשפש, ופשפש. ועוד קצת.
אחר-כך, במקום בגיגית הוא פשפש רק במכנסיים.
חוצמפעם אחת בגיגית, עשה לי טובה הבחור...
כולל "גדולים" (הפשפוש שמלכלך, למי שלא מתמצא בטרמינולוגי'ה...) כמה פעמים- לפחות 3, למיטב זכרוני.
לזכותי יאמר- שמרתי על קור רוח, סבלנות, ולא שכחתי להתנצל על שלא שמתי לב שהוא מבקש לגיגית ושבגלל זה הוא נאלץ להרטיב בבגדים.
(בשמת א, שוב תודה.)
ההצלחות לא מוצלחות, כי אחרי כל עלי'ה באה ירידה (ככה זה ברכבות הרים...) אבל לזכותי יאמר שאני מנסה, משתדלת, ומרפה, וגם- לא מרפה.
בעיקר עזר לי שהבנתי שהוא גדול, והמרווחים בין הפשפושים גדלים, מה שנותן לי מרווח נשימה בין פשפוש לפשפוש, ומשחרר אותי מההרגשה שאני מנג'סת לו, ומפריעה לו בחיים.
וגם, ההבנה שאולי פספסתי איזה שלב, והקומוניקצי'ה בינינו כבר לא מה שהיתה. למרות שקראתי באיזה דיון כאן, שכשהם זוחלים הם לא שמים לב- לא לחיתול רטוב, ולא לצורך שלהם.
אז רציתי לבנות את זה מחדש, אם אפשר, ודווקא חשבתי שממש פספסתי בגדול, והוא כבר לא מתאפק, אבל הוא כן! וזה מדהים אותי!
וגם נראה לי שפתאום מצאתי כוחות מחודשים, ואני כבר כן מסוגלת לעמוד בכביסות, ובפשפושים.
אולי זה האביב המחדש.

פפריקה הונגרית (2007-03-25T18:39:20):
בשמת א, תודה על התובנה שלא זכור לי איפה קראתי-
בדף בלי חיתולים בשלב הזחילה. ו תזמורת הים , תודה גם לך.
פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

עדכון.
במקום חיתול- אוברול (ללא מכנסים) שהתיקתקים מחזיקים את החיתול.
הוא קם יבש. בדרך כלל. ה"לפעמים לא" מתייחס לפעמים שלא הייתי שם כשהוא התעורר אז הוא עשה לו בנחת במיטה, או לפעמים שהוא הי'ה באטרף של לינוק ולא הי'ה מוכן לפשפש גם אחרי שנרגע.
כל חצי שעה בערך מציעה ללכת לשירותים. כי הגיגית זה כבר פאסה. מה, אנחנו כבר גדולים, לא? אם אני צודקת, והוא באמת צריך- הוא אפילו מפסיק לינוק ומסתכל עליי בחצי חיוך.
אם הוא מסרב לפשפש אחרי התעוררות, ורוצה לינוק- הוא מתאפק עד שהוא שבע ורגוע, ומוכן לפשפש. (ואם לא- לא נורא, הרי לזכותי יאמר שאני מנסה, משתדלת, ומרפה.... )
לפעמים אנחנו אפילו בלי חיתול, למרות שכשפשושי זוחל לא מעניין אותו. אה, בעצם כן :
סימני פשפוש -
כשהוא מסתכל עליי במבט נבוך כזה, וקצת מיילל - זה סימן. סימן שהוא צריך לשירותים.
הבנתי את זה אחרי שפעם אחת חשבתי שהוא מסתכל ככה כי הוא לא מסתדר עם הצעצוע, והוא החל לזחול לעברי תוך כדי (גיליתי בדיעבד) שהוא מתאפק לא לעשות בחיתול, אבל בורח לו. כמובן ששני'ה אחרי שקלטתי, לקחתי אותו לשירותים. והתנצלתי!
בפעם הבאה, כבר הבנתי.
אני תוהה.
כשאומרים "לקצור את הפירות" , זה לא קצת מבלבל? פירות קוטפים, לא? וקציר זה לחיטה וכותנה....
ובכל מקרה.....
התחלנו לקצור את הפירות.
סופסופ אני לא מרגישה רודפת אחרי הזנב של עצמי ואחרי הפשפושים/פספוסים שלו ושלי.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

התחלנו לקצור את הפירות.
אחלה..

קצת יותר בטחון, קצת פחות הסטריה.
זה בהחלט נשמע ככה!

(קראו לי אז באתי :-)

_הורדתי את סף הפחד שלי מ"מה היא תגיד לי הפעם"... , והורדתי את החיתול.(לפשוש.)
אולי כי הבנתי ששלוליות אפשר לנגב, ואת השטיח אפשר להחליף בשמיכה, וממש לא נורא אם זה מכנס במקום חיתול_
זו לגמרי תובנה חיונית. גם אצלנו היא התעוררה באביב, בעצם לפני שנה בדיוק...
ער_אציל*
הצטרפות: 30 אפריל 2007, 20:14
דף אישי: הדף האישי של ער_אציל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי ער_אציל* »

זה מעניין, כי נשמע לי שיש קוי דמיון אצלינו- בלילה הרבה יותר קל לי, וכאילו אין דברים שמפריעים לעניין. ביום בפירוש אם הוא רק עם מכנסיים אז אני יכולה למצוא את עצמי מחליפה לו מכנסיים בקצב מטורף אלא אם כן אני לידו אז יש גםהרבה סרק. אבל מאחר ואני עושה עוד דברים אני מוצאת אותו רטוב אחרי כמה זמן שהוא משחק במשהו. ומבחינת הודעה כתבתי אצלי בבלוג- הוא פשוט קורא בקול- מעין אאא שאומר לי- יש לי פיפי. דרך אגב ניסיתי להבין אם יש משמעות בהקשר של פיפי לשינוים בצלילים. אני חייבת לחזור למה שנכתב בדף פתיחה כי מישהי כתבה שם שהיא גילתה שחלק מהצלילים אומרים לה את זה. אני בינתיים לא מצאתי את הצליל לפיפי למרות שהיום היה נדמה לי שהוא מלמל משהו כמו פיפיפיפי אבל אני די בטוחה שזה היה נדמה לי ושש בבוקר ביחד....
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אבל אני די בטוחה שזה היה נדמה לי ושש בבוקר ביחד....
D-:
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

למרות שהיום היה נדמה לי שהוא מלמל משהו כמו פיפיפיפי אבל אני די בטוחה שזה היה נדמה לי ושש בבוקר ביחד....
לי יש תחושה שהבת שלי מתאמנת בשיא המרץ על ההברה פיפיפיפיפי (בינתיים יוצא לה בהבהבהבהבה) כדי שאמא תפסיק לנדנד כבר ותיקח רק כשרלוונטי.
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שאמא תפסיק לנדנד כבר ותיקח רק כשרלוונטי.
D-:
אממ... אהמ אהמ- בנות- אתן יותר מצחיקות ממני (ואני לא מצחיקה....) ותופסות לי את הספוט-לייט! מה זה? זה הבלוג שלי!!!
|אייקון נעלבת רוקעת ברגליים|
;-)
סתם- סתם- סופסופ כותבים לי משהו! תמשיכו.
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

מר פשושי כבר עומד.
הוא לא צריך אותי יותר.
הוא עומד, מפשפש לו, והכל טוב ויפה.
אבל אז....
אז יש לנו בעי'ה- איך לעז%@#ל אנחנו זזים מכאן, בלי להכניס ת'רגל בשלולית....?
אמאאאאאאאאאאא!!! קחי אותי!
הוא קם יבש, מתפשפש במקלחת, או יותר נכון מצטרף למאמץ משותף עם הברז. סולידריות.
במהלך היום, גם יש הרבה פעמים שאני "תופסת" בזמן.
אבל זה תלוי- אם מצאתי את המיקום הדרוש, אז סבבה. כי אם לא, "אז עדיף כבר שלא תפריעי לי, ותתני לי לבד, בסדר?!?!?"
לפעמים זה בכיור של השירותים, עם הברז.
אבל לפעמים אנחנו מעדיפים לשירותים עצמם, כי אנחנו כבר גדולים.
לפעמים אנחנו אוהבים להשקות את הגינה. לפעמים לא.
זה נורא תלוי במוזה.
שמתי לב שהתחלתי לשים לב. אבל באמת.
שמתי לב, שהוא באמת בוחן אם הוא צריך, ואז אם לא הוא מיישר רגלים, ומתפתל. יש פעמים שמראש הוא לא רוצה להכנס לשירותים, שהוא מודע לעצמו, ויודע שהוא לא צריך....
ז'תומרת- שאם הוא לא רוצה אז לוותר. לא לשכנע אותו לשחרר. "מה, הוא חייב לך משהו?"
אני זאת שצריכה לשחרר. לא הוא. ואם הוא ירטיב את הרצפה [ואת עצמו] זה מבחירה שלו.
או מפאשלה שלי- אבל זה סיפור אחר.
עשיתי איתו הסכם דו-צדדי.
הוא יודיע לי כשהוא צריך ["תגיד "אאאאא אאאאאא", ואמא תיקח אותך, טוב חמודי?"] , ואני אשתדל להבין. אשתדל מאוד!
בפועל מה שקרה זה ככה-
הוא ביקש שארים אותו, והרמתי, והצעתי לשירותים, ובדלת, כשעמדתי להכנס, הוא מחה נמרצות. טוב, הוא מבין שזו הדלת לשירותים, ואם לא צריך- לא נורא. אז רצה קצת אמא. קיבל.
פעם שניה, שידור חוזר.
פעם שלישית- הייתי עסוקה.
הוא ביקש נחרצות שארים אותו. אבל הייתי עסוקה, באמת, ולא יכולתי להפסיק.
אחרי דקה שתיים של נחישות מצידו, הרמתי אותו. מהשלולית......
עכשיו ברצינות.
אני צריכה לנסות יותר. אני חושבת שאני לוקחת את זה מובן מאליו. מציעה, ואם לא אז לא. ואני צריכה יותר להקשיב לניואנסים- כי כבר "עליתי" על הברות ספציפיות שמביעות רצון לינוק, ו"מילה" מסוימת שאומרת "קחי אותי, אני מתגעגע." , אבל איך נשמעת ה"מילה" שלו לפשפוש- זה אני צריכה לחקור.
עם גדולים, אני תופסת בזמן האחרון, הוא מסתכל עליי במבט נבוך כזה שזועק "הצילו...."
עם קטנים זה מתפספס.
או שהוא עסוק. או שהוא מבקש ואני לא מבינה. או שהוא מבקש, ואני לא שמה לב כי אני עסוקה [אחרי כמה אזעקות שווא, ראה דוגמא.] או שהוא לא מבקש, אני מציעה, הוא לא רוצה ודקה אחרי הוא מראה לי שהוא יכול לבד, ושאפסיק להפריע לו באמצע המיזם המוסיקלי שלו [פשושי אוהב לתופף על כל מה שזז. כלומר על כל מה שהוא יכול לעמוד איתו.], ונו, חכם גדול שלי, איך תצא עכשיו מהבוץ? [סליחה מהשלולית.]
היום באה לבקר אחות של גיסתי.
סבא של פשושי [אבא של אמא שלו] החזיק אותו.
בלי חיתול.
פשושי מציג לראווה את ההישג שלנו.
ז'תומרת, לא מפשל, ולא עושה פדיחות.
בקיצור- יבש.
פתאום היא שואלת- "מה?!? הוא בלי חיתול?"
"כן!" אני עונה [בגאווה מוסתרת. פולני'ה. מה לעשות!], ופוזלת לעבר סבתא של פשושי, לשמוע עוד איזו הערה תורנית על אמא שלו המתעללת.
אין.
לא חטפתי אף ריקושט.
נדמה לי שאפילו ראיתי איזה ניצוץ של שוויץ בעיניים.
אמא...... תתביישי לך. את שוברת כאן קונצנזוסים! מנפצת מוסכמות. אין לך איזה "נכון, שזה מזעזע?" לפלוט עליי? או איזה "אויש, מסכן" ?
... פתאום היא שואלת- "מה?!? הוא בלי חיתול?"
"כן!" אני עונה [בגאווה מוסתרת. פולני'ה. מה לעשות!]
"מה?!"
"כן. הוא גם ישן בלי חיתול , וקם יבש" נידבתי אינפורמצי'ה לאחות-הגיסה ולמר מרפי בעת ובעונה אחת. [עוד כמה שעות נראה מי ניצח. השגרה או מרפי...]
"שיואו... אני בהלם!"
[כאן, אמא של פשושי יושבת בנחת, ומחייכת, ומנדבת הסברים בנושא.]
"אני חייבת לראות"
"בואי..."
הדגמנו לה. ז'תומרת, אני הדגמתי לה.
פשושי רק הסתכל, בלי לנקוט בצעדים.
@}
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אוי, את גדולה. שניכם גדולים.
:-D
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

עוד כמה שעות נראה מי ניצח. השגרה או מרפי....
אז ככה... [נא לקרוא מהר, בלי נשימה ועם כאבים נוראיים איפשהו, לקבלת תמונה מדוייקת)
כשלאמא של פשושי יש 4 טיפולי שורש מוזנחים, 1 בצד אחד, ו3 בצד האחר.... (לאמא של פשושי יש פוביה מזריקות והיא לא מסוגלת ללכת לרופא שיניים) והיא לא ישנה כל הלילה, ובחמש בבוקר רוצה לקום מהמיטה לחפש ת'בייביג'ל כדי סופסופ לעצום ת'עיניים לאיזה חמש דקות, כי אין כזה דבר אקמולנורופןאדוויל בבית משפ' הפשושים, וכמובן שאמא של פשושי מומחית ב דחיינות כרונית ולכן כל דבר נמצא במקום הכי לא הגיוני שיש, ובגלל זה היא מחפשת במקומות הלא-הגיוניים, ואז זה בעצם נמצא במקום ההגיוני, רק שזה היה המקום האחרון בו היא בדקה, רק מה, רצון לחוד ומציאות לחוד ופשושי מתעורר בדיוק כשאמא שלו מנסה להתפתל החוצה בלי לעורר גוזלים ממרבצם, ורוצה לינוק כמובן, אז היא לוקחת אותו איתה לחיפושים, כן, תוך כדי הנקה ספורטיבית, ופשושי מתעורר כמובן, כי מה זה האור הזה, ומה זה פה לונהפארק?
התפשפשנו ב5:00.
ושמתי אותו על הרצפה, סמוכה ובטוחה כי הסכנה עברה-חלפה.
לא.
דקה אחרי היתה שם שלולית....
הא???
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי בשמת_א* »

רגע, אבל מה השאלה?
חוץ מזה, גם פשושי בחמש בבוקר חצי ישן, ועשה רק חצי פיפי. אחר כך נזכר להמשיך. על הרצפה, אופס... (-:
ער_אציל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי ער_אציל* »

רוצה להבין משהו: הוא עומד משמע כבר יושב , נכון? אז מה עם סיר? מתי מכניסים את אדון סיר לתמונה?
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אז מה עם סיר? מתי מכניסים את אדון סיר לתמונה?
אני לוקחת אותו לשירותים- ע"פ ההלכה, אני כבר לא יכולה לפשפש אותו איפה שבא. צריך ללכת לשירותים...
סימנים_בדרך*
הצטרפות: 18 אפריל 2007, 10:52
דף אישי: הדף האישי של סימנים_בדרך*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי סימנים_בדרך* »

הבלוג שלך על פשושי בלי חיתולים מקסים! את כותבת בצורה כ"כ מצחיקה ונעימה לקריאה. עשית לי חשק לנסות בפעם הבאה (בע"ה).. שבת שלום ומבורך!
ער_אציל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי ער_אציל* »

למעשה השאלה שלי היא האם הוא יושב או שאת מחזיקה אותו? ואם אכן עכשיו הוא מסכים תמיד לפשפש בשירותים כי אצלינו לפעמים אני יודעת שהוא צריך - לוקחת לגיגית והוא מסרב ואז הולכת לכיור ואז הוא רק עושה וגם להיפך, אז מה קורה כשאת תמיד הולכת לאותו מקום?
אני עדיין לא ניסיתי לפשפש אותו בשירותים- מרגישה שזה גדול עליי...
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אני מחזיקה אותו קרוב לשירותים. (יש 3 שירותים כאן- בכניסה, אצלנו בחדר, ואצל ההורים שלי, אז לא משעמם...) אצלנו בשירותים הוא עושה תחת הדוש, עם הזרם (סולידריות, כמו שאמרנו), ובשירותים האחרים- איך שבא לו- לפעמים הוא לא רוצה, אז אני מנסה בכיור עם הזרם, והוא עושה. ולפעמים בגינה. אני מנסה לגוון, כדי שלא תהיה שביתה מסיבת שעמום.....
הוא עוד לא יושב, אני מניחה שעוד מעט, כשאראה רצון ונכונות מצידו, נקנה לו ישבנון כזה עם מדרגה (בטח כשיוכל ללכת לבד.) שיוכל להרגיש עצמאות. @}
ער_אציל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי ער_אציל* »

פפרי, שאלה של מתחילים: אני משתמשת בח"פ כשהוא עם חיתול אבל רוצה לעבור לר"פ ואין לי מושג במה משתמשים כדי לסגור את החיתול. בעבר הייתי עושה קיפול עפיפון ופשוט קשר רפוי ועליו מכנס אבל זה כבר ממש לא מחזיק. בספר שיש לי עוד כתוב על סיכות בטחון...אז יש איזה קליפס או משהו שאפשר לקנות ולסגור איתו חיתול בד?
גם לא בא לי להתחיל לקנות את המוכנים שנראים כמו מכנסיים אלא להשתמש בחיתול טטרה.
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

זאת אני. זה רק אני.
אני פשוט נעל.
הילד בא אליי, מושך בחצאית- אוכל? לינוק? חיבוק? על הידיים (שכיח מדי בימים האחרונים)? לשתות? חיוך? לספר לי משהו? לפשפש?
מה? מה? מה??
בחיי, לא שמתי לב לאיזה מילה או הברה שהוא אומר בשביל להזהיר אותי.
זה יכול להיות פתאום שהוא משתתק, אני מפנה מבט והוא משכשך רגליו בשלולית האחרונה....
זה יכול להיות (כמו לפני 5 דקות) שהוא בא אליי, מסתכל, ואחרי דקה הוא מנער את הרגל וטופח עם הרגל בשלולית.
זה יכול להיות 10 דק' אחרי הפשפוש של הבוקר, והפשפוש הזה גם יכול לא לקרות.
זה יכול להיות כל 40 דקות, ולא לקרות שעתיים.
פתאום באמצע הלילה התעוררתי לשלולית, ולילה אחר היה יבש, ובבוקר הוא קודם כל ינק והתפנק במיטה, ורק אח"כ הי'ה מוכן להתפשפש.
בכלל בשבוע שעבר הי'ה יום עם חום גבוה (בלי אקמולי) , והוא היה עליי כל היום- ינק, התחבק, ישן, ממש סמרטוט... מסכן.
ומאז, אני פשוט - לא עומדת בזה- הוא לא יורד ממני.
אני לא יכולה לעשות כלום. רק על הידיים, ומבקש על הידיים אם הוא לא, ונדבק אליי, וחם לי, ובנוסף לזה להרים אותו לפשפוש, לגלות שהוא לא צריך, להוריד אותו, ואחרי 10 דקות (לא לקחתי לפשפוש, כי כמה כבר אפשר לנג'ס לו ולי..) לגלות עוד שלולית, ושוב להרים, לנגב, להחליף, ולהציע אחרי 30 שעה שוב.
וממש אני מותשת מזה.
בעיקר כי אני חושבת ש אני מפספסת כאן איזה משהו.
אני לא לחוצה, אם יעשה על הרצפה, בסדר. אם יעשה במכנסיים בסדר.
אבל אני חושבת שאני לא מבינה אותו. או שהוא לא אומר אלא סומך עליי שאנחש. ואני לא כל הזמן רק מסתכלת עליו מחכה למוצא פיו.
אני גם שוטפת כלים-מתרחצת-מבשלת-קוראת-לא מסתכלת עליו לאיזה חמש דקות, כי אני בנאדם בסופו של דבר.....
הוא שוב נדבק, אמשיך בלילה, כשיהיה יותר שקט ופחות חם, אולי.
תזמורת_הים*

בלוג פשושי בלי חיתולים

_אבל אני חושבת שאני לא מבינה אותו. או שהוא לא אומר אלא סומך עליי שאנחש. ואני לא כל הזמן רק מסתכלת עליו מחכה למוצא פיו.
אני גם שוטפת כלים-מתרחצת-מבשלת-קוראת-לא מסתכלת עליו לאיזה חמש דקות, כי אני בנאדם בסופו של דבר....._
(())
אני חושבת שאת צודקת.
את באמת לא תמיד מבינה אותו. והוא בהחלט מצפה שתנחשי (לפחות שלי ככה).
ייקח קצת זמן, אבל את תלמדי להבין מחדש, והוא ילמד להתאים את הציפיות שלו למציאות שבה אמא לא תמיד קוראת מחשבות.
ער_אציל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי ער_אציל* »

מוכר לי הלא יורד ממני שאת מתארת...אצלינו זה קרה אחרי שהייתי אני חולה וממש סמרטוט ופשוט לא היה לי כח....לא יודעת אם זה דומה או לא למצבכם. זה לא ממש עבר אבל השתפר- הוא עדיין יונק הרבה מאד במהלך היום אבל פחות רוצה עליי כל הזמן. אני בשלב זה שמתי חיתול- כקשה לי אני עושה לעצמי חיים קלים - אני לוקחת לפשפש כשמחליפים חיתול ובבוקר אבללא כל היום . אצלי אני אף פעם לא הרגשתי שזה לוקח את רמת הקשב אחורה אלא להפך- זה מוריד ממני לחץ ואחר כך אני קולטת נהדר. אני יודעת שרוב הדעות פה הן לא לשים חיתול אבל חיתול זה בעיני גם כלי שיכול לעזור לפעמים. בכל מקרה ברגע שירגיש טוב יותר אז הכל ישתפר אז תחזיקי מעמד ורפואה שלימה!
סירופ_מייפל*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

O.K סימנתי ת'דף. נראה לי שהפירוט שלך ממש ממש יעזור לי (-:
תודה מהבלוג השכן @}
אום_אל_קיצקיצ*

בלוג פשושי בלי חיתולים

קבלי צרור אמפטיה גם ממני. אנחנו במצב דומה כבר הרבה מאוד זמן (כמה חודשים). למדתי להינות ממה שיש ולא ממה שאין. קקי תמיד בסיר. לילות (בד"כ) יבשים. פה ושם כן מצליחה לפשפש באמצע היום. כל השאר פחות חשוב. קיץ. רוב הזמן אנחנו בחוץ. אם המכנסים נרטבים אז מחליפים. יוצא שמחליפים איזה חמישה זוגות מכנסיים ביום. אז מה? זה המספר המינימלי של חיתולים ח"פ ליום שזה בערך קילו אשפה. תחשבי על הקילו אשפה שאת חוסכת כל יום. תקראי את הדף חרדת אסלה או גמילה מקקי או גמילה בלילה ותתעודדי. יש ילדים שמבקשים חיתול כדי עשות קקי עד גילאים מופלגים, כי לא מכירים את התחושה של לחרבן (סליחה, לעשות גדולים) כשלא צמוד משהוא לתחת. הצרות האלו לא ידבקו בכם לעולם. אתם דילגתם על הסיכוי שזה יקרה לכם. בעצם לא "דילגתם", מילה שמתקשרת למשהו שנעשה בקלילות, השקעת את מיטב זמנך וזה לא לריק. הוא יודע. הוא כבר מורווח. שניכם כבר מורווחים למרות שקשה לראות זאת מעומק השביתה. לסיום אצטט מה שכתבת לי לבלוג:
_ולמרות שעכשיו היא עסוקה, ולמרות שיהיו לך עכשיו כמה חודשים קצת בלתי מובנים- שתרגישי שסופסופ תפסת, והופ- זה שוב בורח..... , בסוף זה נשאר.
ועוד מעט היא תלך לבד, ותדבר במילים בעברית (ולא ג'יבריש) ואתן תהיו בהבנה.
וזה לא רחוק. כי מהבסיס היתה תקשורת. ולתקן (כמו שקרוטונית אמרה) יותר קל מאשר לבנות מאפס._
ער_אציל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי ער_אציל* »

שכחתי עוד משהי חשוב:
היתרון שלנו,אמהות לבנים, הוא שאפשר לראות מתי הם צריכים- כך שיש שלוש אפשרויות לבדיקה- אחת זה שהוא אומר לך, שתים- כל פרק זמן מסוים לוקחים, ושלוש, שזה תמיד טוב וכול לחסוך הרבה מאבקי כוחות שנובעים מנסיונות סרק- פשוט לבדוק מה גודל הזרבובית שלו: כשהם צריכים זה גודל:)
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אחת זה שהוא אומר לך אני צריכה לקחת ת'צמי בידיים ולהקשיב, כי הוא מקשקש כל הזמן, ואני בטוחה שחלק מהפעמים הוא אומר ממש, רק שאני והמוייח שלי לא תמיד איתו...
שתים- כל פרק זמן מסוים לוקחים שוב. צריכה להתאפס על עצמי, ולסדר לי איזה שעון יד ומחברת+עט, כדי להסתכל ולרשום את כל הפעמים שהוא עושה, ולהבין מה המרווחים.
ושלוש, שזה תמיד טוב וכול לחסוך הרבה מאבקי כוחות שנובעים מנסיונות סרק- פשוט לבדוק מה גודל הזרבובית שלו: כשהם צריכים זה גודל_ כשהיה יותר קטני, האבר שלו הי'ה מעט מעט מתרומם, אבל זה הי'ה חצי שניה לפני הפשפוש, כשכבר היינו בתנוחה. עכשיו הוא לובש מכנסיים, אני לא משאירה אותו בלי בגדים (בד"כ...) ואני לא יכולה לעקוב אחרי הפקטור הזה....
אבל תודה בכל מקרה.
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אום, תודה לך על הציטוט שלי [-: .... ועם כל ההתפתלות שלי ממבוכה כאן על הכסא מול המסך, זה עזר לי...
_את באמת לא תמיד מבינה אותו. והוא בהחלט מצפה שתנחשי (לפחות שלי ככה).
ייקח קצת זמן, אבל את תלמדי להבין מחדש, והוא ילמד להתאים את הציפיות שלו למציאות שבה אמא לא תמיד קוראת מחשבות._ הוי, תזמורת, תזמורת... מה יהיה, אני עייפה קצת..... ואני חושבת שאני צריכה ממש להקדיש את כל כולי אליו (ז'תומרת- ממש, מהבוקר רק להיות איתו, ועם שעון+פנקס+עט, ולתעד כל פעם.) כי נראה לי, שאם לא אעשה את זה עכשיו, משהו פה הולך לאיבוד לגמרי!
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

עייפה.
באמת.
מרגישה שרודפת אחרי הזנב של עצמי.
אבל לגמרי.
אז הוא כבר לא מפשפש במיטה. הישג, לא?
לא.... היום, משנת הצהריים הארוכה (3 שעות....0-: ) הוא קרא לי אחרי הפשפוש של אחרי השינה... וואי, איזה פשפוש.... אוףףףףףףףףףף |אייקון מתנשפת ביאוש|
בלילה, גם. אתמול הי'ה לו איזה פספוס.
מצחיק, כי במהלך היום הוא עושה לא יותר מ 4-5 פעמים.... אז אולי שימתין עם הפעם השישית הזאת עד הבוקר? כי זה לא שהוא מודיע לי בעברית, אז לפחות שלא יהיה על המיטה \-:
בכל מקרה, אני חושבת שמצאתי איזה פטנט.
במקלחת (ע"ע הודעתי ב חינוך ללא כפייה) נוצר אנטי בגלל פשפושי הסרק שלי, אז היום נתתי לו לשחק עם כלי קיבול (כלי לנטילת ידיים.), ומילאתי לו אותו כל הזמן, והוא שפך, וטבל בתוכו את הידיים, ומאוד נהנה.
אנסה להציע לו פשפוש עם זה, ז'תומרת בפורמט הנ"ל.
נראה לי שהעניין החדש, וגם היד בתוך המים יעשו את שלהם....
נראה.
טוב.
>פפרי נושמת עמוק. ועוד פעם.<
מחר יהיה יום פנקסשעוןתיעודפשפושים.
בהצלחה לי.
המעוניינים מוזמנים לתדרוך שלאחר המבצע בערך בשעות האלה. אולי.
בהצלחה לי.
ולפשוש.
בעצם בהצלחה לכולם, מה אני קמצנית סוציומאטית?
|| || |*|
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי טלי_מא* »

הי פפרי,
הוא בן 11 חודשים עכשו?
גם לנו היה קשה בשליש או ברבע האחרון של השנה הראשונה לחייה.
קשה ומייאש.
("מה אני עושה לא בסדר? למה פתאום יש פיפי מתוך שינה? איך זה שיש פיפי במנשא? וקקי? לא יכול להיות שיש לי פתאום פספוסים של קקי!")
אני החזרתי אותה לחיתולי בד ואז העברתי לתחתוני גמילה ובכלל היה לי מאוד "לא נעים" ותחושות לא טובות בקשר לתקשורת איתה סביב הנושא הזה.
בסופו של דבר מה שעזר זה - להרפות.
הורדתי את התחתונים עוד לפני שנוצר שיפור במצב, הפסקתי להציע פשפושים כמעט, חזרתי פעמים רבות על זה שבפעם הבאה היא יכולה לבקש ואני אקח אותה לשירותים/לסיר והשתדלתי לא ללכת איתה למקומות שדורשים איפסון בבדים (זה שהתחיל להיות חמים בחוץ, גם עזר).
לקח לי הרבה זמן לשחרר ממש ובסוף זה עבר.
נראה לי פחות רישומים ורשימות, פחות חיתולים ותחתונים (זה אפשרי? קיץ זה זמן טוב) ופחות להציע.
זה לפחות מה שעבד עבורנו.
הגם שזה לקח קצת זמן.
{@

עוד מעט הוא בן שנה, הא?
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

עוד מעט הוא בן שנה, הא?
כן, ביום שישי @}

נראה לי פחות רישומים ורשימות, פחות חיתולים ותחתונים (זה אפשרי? קיץ זה זמן טוב) ופחות להציע.
אחלק את המשפט -
על הרישום נדבר בלילה, אחרי שהפשושי ילך לישון.
פחות חיתולים?- אין...
פחות תחתונים, זה אפשרי?? לא...- אני מחנכת אותו לצניעות, אפילו מינימאלית.
פחות להציע? כמו שאמרתי, נדבר הלילה....
בינתיים, עדכון, שאני מעדכנת בכוונה לא כאן.
אלא בדף לגדל בלי, וכו'.

בסופו של דבר מה שעזר זה - להרפות.
אין ספק!!
@} :-)
סירופ_מייפל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אני כל הזמן מסוקרנת לדעת מה יהיה כשהיא תהיה סביב גיל שנה.
מצפה לטוב וקוראת שיש המון שביתות. מתסכל.

לגבי הרישומים, אני עשיתי רישומים שלושה ימים של: הנקה/שינה/פיפי/קקי/פספוס ופירטתי הערות. ככה יכולתי לעקוב למה היה פספוס.
אחרי שלושה ימים ממש לא ראיתי צורך להמשיך.
נראה לי באמת שאולי כדאי לחזור על זה כל כמה חודשים. נראה. כדי ללמוד לקרא מחשבות באופן מכני (-: (-: אין כמו אמא.

איזה יופי, עוד מעט בן שנה. פשושוני.@}
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

המעקב של אתמול נותן לי תחושה, שעשיתי משהו.
אם הצליח או לא, זה לא העניין.
עשיתי משהו, שיצא מהמעגל של השביתה, של חוסר אונים, של חוסר הבנה, של ייאוש משהו....
לילה לא יבש. מתישהו באמצע הלילה הוא ילל, ואני אוטומטית שלחתי יד, כדי לגלות שהפשושי רטוב....
6.30 ינק, וקטן, והיה חסר מנוחה.
טרוטת עיניים, ורצוצת איברים הצעתי לפשפוש, לקחתי למקלחת, אל הכסא (כן, אותו כסא...)
הפשושי עומד, מסתכל על הזרם, משחק במים, ואחרי 3-4 דקות פשפש.המון.
אח"כ במיטה קיבלתי נשיקה לבבית במיוחד. על הסנטר. וגם חיבוק....
  1. 30 הצעתי פשפוש. שיחק עם המים. לא פשפש.
  2. 15 הצעתי פשפוש. שיחק עם המים. לא פשפש.
אין מחאה, אין סירוב להכנס למקלחת... הישג.
הנקה.
  1. 35 הצעת פשפוש לאחר ההנקה. לא פשפש.
9.55 הפשוש משחק במסדרון. פתאום.... שקט חשוד. אני יוצאת מהחדר, כדי לגלות אותו יושב ליד החדר, מתעסק עם התחתונים. חשבתי שהוא מתאפק לא לפשפש, והצעתי. לקחתי למקלחת, ופתאום ראיתי שבעצם ברח לו גדולים... כנראה בא לקרוא לי, ולא הצליח להתאפק.... כשעשה (בשירותים) עשה גם קטנים. הוא ממש התאפק....! (הרבה פעמים, בורח לו קטנים לפני שאני מספיקה לקחת אותו לשירותים לגדולים...)
10.50 הצעת פשפוש. משחק עם המים, אחרי 3 דקות פשפוש.
  1. 40 הצעת פשפוש על העץ בגינה, בעמידה, כמו ילד גדול, להשקות את העץ. אין סירוב. אבל גם אין פשפוש.

~אני חושבת שהעברתי אליו את כל האחריות, בלי לשים לב. אני מניחה שחשבתי לעצמי, בתת מודע, שאם הוא כבר מג'ברש, הוא יכול להמציא לשנינו איזה אדדדזה אחד שיסמן לי "אמא, אני צריך".
~אולי אני צריכה, לפחות לכמה ימים, לנהל מעקב שכזה (לא אלאה את הבלוג בכל הפרטים) , כדי להיות עם היד על הדופק, כדי להתרגל, כדי לבדוק הפרשים, תבניות מסוימות (אחרי שתיה, בזמן האוכל, כאלה.)
~מחפשת הברות תוך כדי, או שקודמות לו- בתור "אזהרה"...
~מחזיק בחצאית, והולך איתי לטיול של איזה כמה צעדים. מבסווווט.....
  1. 50 הצעת פשפוש, תוך התקרבות למקלחת. מחאה. מורידה את התחתון ונכנסת למקלחת. אין בכי. שיחק כמה דקות עם המים, ולא עשה.

ישנו ביחד. מלא מלא זמן... מ12.00 עד 15.00. היה כיף ומחובק.
  1. 00הצעתי פשפוש, הוא מחה, נשארנו במיטה להתחבקות נוספת.
דיאלוג:
"פשושי, אני סומכת עליך, שאתה גדול, נכון? ולא עושה במיטה של אמא ופשושי, נכון?"
"!weto! aaa belbelo"
ינק מלא מלא...
אחרי מס' דקות הצעתי שוב. ללא מחאה. הורדתי תחתון. מחאה קצרה שנמוגה למראה הכלי עם המים... שכשך קצת עם הידיים, ואחרי 3-4 דקות פשפש פשפוש קצר, שנראה היה כאילו הפסיק באמצע...
!aaaliduliduliga
פתאום שמעתי פוק קטן. היה נדמה לי?
הצעתי גדולים. מבט נבוך, ופוק נוסף...
לקחתי לאסלה, לא התנגד. עשה, וגם "התאמץ" לעשות קטנים... לא היה לו. אבל שיתוף הפעולה- ראוי לציון!
סימן לי שסיים, העמדתי אותו על הכיסא, וברח לו עוד קצת...
לקחתי שוב לאסלה, עשה עוד. (זה הי'ה שלשול. אולי היה לו קצת לא טוב בבטן אתמול....? מסכני) יישר רגליים- סימן שסיים, שאלתי אם הוא בטוח... "התאמץ" לעשות עוד, וסימן שאין לו, ושסיים.
רגוע.
גם אני...
  1. 50 הצעת פשפוש. מחה עם ההתקרבות למקלחת. הורדתי תחתון, שיחק קצת עם המים, לא עשה.
16.00 שתה חצי כוס מים.
דקה אחרי (על השעון, לא בדמיון שלי...) פשפוש על הרצפה.
16.50 הצעת פשפוש, לא מחאה. דקה או משהו, של משחק עם זרם חלש-חלש, פשפש.
להאמין לו, שאם הוא מוחה על כניסה למקלחת, הוא לא צריך. אפילו אם דקה אח"כ עושה. ליצור אמון בו, שאם הוא אומר שלא, לא להכריח.
אתמול נתתי לו (בניגוד לפעמים אחרות) לשחק עם השלולית שעשה, ולא ניגבתי כמו תמיד. נראה לי שזה, וגם המשחק עם המים בהצעות הפשפוש- הוציאו לו את הצורך בשלוליות מהסיסטם. נראה לי...
  1. 10 הצעת פשפוש. מחאה בכניסה למקלחת, שיחק עם המים, לא עשה.
!bal belbela
  1. 00 הצעת פשפוש מהנדנדה. לא נרשמה התנגדות. גם לא נרשם פשפוש.
שתינו.
הצעתי פשפוש. אבל מי רוצה לבוא לאמא, כשאפשר להיות על סבא. לא צריך....
19.55 פשפוש פספוס . מבט נבוך....
  1. 30 מקלחת, אולי פשפש.
  2. 15 הצעתי פשפוש, לקחתי למקלחת, כשהעמדתי על הכסא- מחה, וביקש שאקח אותו. לא פשפש.
  3. 00 התעורר (אני לא הייתי שם.) , וכשחזרתי, הוא היה יבש |מבט מתפעל מאוד| !!
הצעתי פשפוש, לא התנגד, אפילו בדק, והתאמץ... לא פשפש.
לילה יבש...
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

היום.
התפנקנו במיטה.
8.15 הצעתי פשפוש. לא נרשמה התנגדות. נרשם פשפוש. בלי מים ...
כנראה שממש סמכתי עליו שכיוון שהוא כבר "מדבר" כל הזמן, הוא יגיד לי מפורשות. העברתי אליו את האחריות.
טעות.
9.15 פשפוש פספוס. הפסקתי אותו, ואמרתי שנמשיך במקלחת, כי על הרצפה לא עושים. הפסיק. (בשביתה הוא היה מסתכל עליי, וממשיך....) במקלחת לא המשיך, כנראה עשה הכל. אבל לפחות לא התנגד, וגם בדק אם יש לו עוד.
10.15 פשפוש פספוס.
שקט חשוד (אני בשירותים. אם יורשה לי....)
עשה גדולים....
כנראה, שעד שהגעתי אליו כבר עשה הכל על הרצפה.
לא נרשמה התנגדות להמשך הפשפוש בשירותים.
עשה עוד קצת קטנים תוך כדי הנסיון להמשך פשפוש.

עכשיו הוא ישן..... פשוש שלי מתוק.
הוא שיחק שיחק, בא אליי, ביקש לינוק ונרדם. זה לא קורה בד"כ....
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

מסקנות
~כשהוא מוחה עם הכניסה למקלחת- לא להכנס.

~לתת לו לשחק עם המים, והכלי, ולא לשכנע אותו לעשות. לתת לו כמה דקות להיות שם.

~ההפרשים בין פשפוש לפשפוש גדולים עכשיו, הצעה כל שעה, או אפילו יותר, נראה לי סביר.

~אני חושבת שכשרואים שיש הרבה פשפושי סרק (יתר מהתקופה האחרונה) למשך כמה ימים, כדאי לנהל שוב מעקב לאיזה כמה ימים, להתאפס על השינויים. בעיקר בגלל שהמרווחים גדלים, ולא תמיד שמים לב, ופתאום הצעה כל חצי שעה מיותרת וטרחנית, ויכולה לגרום לשביתות. מעקב מאפס על הזמנים החדשים, גם אם באופן מלאכותי, ומוריד לחץ. אם קודם הסתכלתי על השעון- "כבר 30 שעה הוא לא עשה...." עכשיו אני יודעת שכל שעה, או קצת יותר, וזה נותן מרווח נשימה לעשות דברים בלי לחץ שאפספס....

~פתאום זה לא נראה לי כאילו הוא כל הזמן עושה.

~לשדר לו במחשבה שאני סומכת עליו. שאני לא מתוסכלת אם הוא עושה על הרצפה. שאני יודעת שהוא גדול ויודע שלא עושים על הרצפה, או בבגדים, או בעגלה, או על המיטה. לשדר לו שאני אוהבת אותו. זה חשוב.

~אם יש לי מחשבה לקחת אותו, לקחת אותו. נראה לי שככה הוא משדר לי. פעם או פעמיים מהפספוסים, היתה לי מחשבה, והתעלמתי. לסמוך על עצמי.

[מציעה מילה לפשפוש מפוספס - פשפוס - pishfus ..... הא? מה אתם אומרים?]

@}
ער_אציל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי ער_אציל* »

ההפרשים בין פשפוש לפשפוש גדולים עכשיו, הצעה כל שעה, או אפילו יותר, נראה לי סביר
יכול להיות אפילו שעתיים מנסיונינו ומצד שני זה יכול להשתנות ולהתקצר שוב בגלל ,נניח, שתיה מרובה כי חם וכדומה אבל אין ספק שפתיחת המרווחים הופכת את זה להרבה יותר קל

אם יש לי מחשבה לקחת אותו, לקחת אותו. נראה לי שככה הוא משדר לי. פעם או פעמיים מהפספוסים, היתה לי מחשבה, והתעלמתי. לסמוך על עצמי
הכי חשוב. אם את סומכת על עצמך הוא סומך עליך. ככה לפחות נראה לי. מה שזה אומר שגם אם הוא לא צריך לפעמים הוא ינסה וככל שאת תשדרי בטחון ופחות לחץ אז הכל יהפוך ליותר פשוט כי את גם לא תשדרי לו היסוס. אני ממש זוכרת איזה הבדל זה בין פעמים שלקחתי עם חששות לפעמים שלקחתי עם בטחון.

pishfus
(-:
מה לגבי fasfus לפספוס קטן , כזה שמגיע בקטנה?

paspus לרגעי משבר....
סירופ_מייפל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

הוא יכול להמציא לשנינו איזה אדדדזה אחד שיסמן לי "אמא, אני צריך".
תמציאו יחד, אבל אולי לא מילה אלא סימן פיזי. כמו בשפת הסימנים. אני כל הזמן חושבת על תנועת גל לפיפי וקוביות במגדל לקקי. אך אצלי זה עוד רחווווווק.

להאמין לו, שאם הוא מוחה על כניסה למקלחת, הוא לא צריך. אפילו אם דקה אח"כ עושה. ליצור אמון בו, שאם הוא אומר שלא, לא להכריח.
נכון ב100% גם אצלי, מתפתה פחות ופחות. גם אם אני משוכנעת שיש.

[מציעה מילה לפשפוש מפוספס - פשפוס - pishfus ..... הא? מה אתם אומרים?] מגניב! אני לא אוהבת את המילה פספוס, היא נראית לי לא מתאימה ומפוספסת.

_מה לגבי fasfus לפספוס קטן , כזה שמגיע בקטנה?
paspus לרגעי משבר...._ טוב נו, מעבירה לטרמינולוגיה ברשותכן. ממש מתאים לי.
סירופ_מייפל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אין טרמינולוגיה, דימינתי כנראה. אבל זה חייב לעבור הלאה, לשפה משותפת.
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

סירופ, גמני אהבתי את 3 המילים האלה. הן ממש ממלאות (כמו שכתבת אצלך בבלוג) חוסר במילים, שהמילים שיש מפספסות משהו....

|*|
לילטוב.
>אגב, רק עכשיו ראיתי, סירופ, שכתבת משהו למעלה- תמציאו יחד, אבל וכו'..... [-: לוידעת למה לא ראיתי... קטע...<
ער_אציל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי ער_אציל* »

פפרי- תספרי על השלב שהוא התחיל לעשות בעמידה- או איך הגעתם לזה. אם זה בבלוג אז אני אחפש שוב....
מהקוראת הנאמנה שלך (בפיגור של כמה חדשים אחרייך...אין חכם כבעל נסיון)
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

ער,
  1. 05.2007 02:29
_מר פשושי כבר עומד.
הוא לא צריך אותי יותר.
הוא עומד, מפשפש לו, והכל טוב ויפה.
אבל אז....
אז יש לנו בעי'ה- איך לעז%@#ל אנחנו זזים מכאן, בלי להכניס ת'רגל בשלולית....?
אמאאאאאאאאאאא!!! קחי אותי!
הוא קם יבש, מתפשפש במקלחת, או יותר נכון מצטרף למאמץ משותף עם הברז. סולידריות.
במהלך היום, גם יש הרבה פעמים שאני "תופסת" בזמן.
אבל זה תלוי- אם מצאתי את המיקום הדרוש, אז סבבה. כי אם לא, "אז עדיף כבר שלא תפריעי לי, ותתני לי לבד, בסדר?!?!?"
לפעמים זה בכיור של השירותים, עם הברז.
אבל לפעמים אנחנו מעדיפים לשירותים עצמם, כי אנחנו כבר גדולים.
לפעמים אנחנו אוהבים להשקות את הגינה. לפעמים לא.
זה נורא תלוי במוזה.
שמתי לב שהתחלתי לשים לב. אבל באמת.
שמתי לב, שהוא באמת בוחן אם הוא צריך, ואז אם לא הוא מיישר רגלים, ומתפתל. יש פעמים שמראש הוא לא רוצה להכנס לשירותים, שהוא מודע לעצמו, ויודע שהוא לא צריך....
ז'תומרת- שאם הוא לא רוצה אז לוותר. לא לשכנע אותו לשחרר. "מה, הוא חייב לך משהו?"
אני זאת שצריכה לשחרר. לא הוא. ואם הוא ירטיב את הרצפה [ואת עצמו] זה מבחירה שלו.
או מפאשלה שלי- אבל זה סיפור אחר._

מהקוראת הנאמנה שלך
[-: [-: .....
איזה כיף, יש לי גרופיס...... ;-)
>סתאאם<
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

תראי, זה התחיל מזה שהוא קלט שהוא יכול לעמוד, וזהו.... כמה פשוט זה נשמע? ככה פשוט זה....
יש איזו שאלה ספציפית שאני יכולה לענות? או משהו משאלתך שלא קלטתי?
או איך הגעתם לזה
אממ... עניתי לו על הצורך שראיתי שגדל וגדל - בעצמאות, וב"אני גדול, וכבר עומד, אולי תפסיקי להחזיק אותי מהברכיים כל הזמן? ..." שזה אחד המניעים לאיזה שביתונת של כמה ימים שהיתה באותה תקופה....
ובגלל שאין לי אמבטיה, ואין לי מקלחת נורמאלית (מה שיש אצלי זה עם השירותים ,ולא בא לי שיתחיל לשחק שם... S-: ) עליה לי הרעיון לפשפש על הכסא, ובעקרון הכל רשום - ההתלבטות, אולי לרכוש ישבנון עם מדרגה, שיוכל לעמוד ולפשפש.... לפשפש בעמידה על האסלה (לא פרקטי.... לוידעת למה, פשוט לא יצא, לא הסתדר), סיר שיעמוד מולו, הכל כתוב....@}
[נראה לי שיש אפשרות לעשות חיפוש אוטומטי עם התאריך, וזה ישר מגיע לך לחלונית הזו, F1, או משהו?]
חוצמזה, אני כאן.... [ואם לא תשאירי הודעה ;-) ]
ער_אציל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי ער_אציל* »

אולי תפסיקי להחזיק אותי מהברכיים כל הזמן? ..." שזה אחד המניעים לאיזה שביתונת של כמה ימים שהיתה באותה תקופה...
זה גדול- אנחנו בדיוק עברנו את זה וכתבתי לך בבלוג שלי שככה בדיוק הבעה נפתרה- השארת לי מלא רמזים בענין והנה התשובה המלאה- הם רוצים עצמאות- הם לא רוצים שיחזיקו אותם יותר. תוך פעמיים הוא הבין ענין ועכשיו העניינים חזרו לפשפושם הרגיל...מדהים איך התהליכים דומים....

מבינה מאד את מה שאת אומרת לגבי מקום מסוים לעשות בו ומסכימה. כרגע יש לנו גינה קטנה אבל אוטוטו עוברים ותהיה גינה יותר קטנה ולא נראה לי שמתאים לעשות בה אז צריך למצוא פתרון. וגם - האם אני רוצה שהגינה תהפוך לבית שימוש? אהבתי את הרעיון של מדרגה לפני האסלה. איזו יצירתיות יש במדור הזה....
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

תוך פעמיים הוא הבין ענין ועכשיו העניינים חזרו לפשפושם הרגיל...
|Y|

מדהים איך התהליכים דומים.... כן, הא?.....

האם אני רוצה שהגינה תהפוך לבית שימוש? האם הגינה שלך בית שימוש? האם בחוץ בכלל זה בית שימוש? כאילו, יומיון, שמונה ימים בפארק הירדן, סבבה, נזרום.
אבל כהרגל... את רוצה ללכת איתו לסידורים, נגיד כשהוא כבר בן 5, והוא בחופשיות מוריד את המכנסיים ועושה לך באמצע הרחוב, כי יש איזה שיח? או יותר גרוע (לדעתי), שאתם הולכים לבקר חברים, והוא מתוך הרגל עושה להם על הביגונביליה? אני מוצאת את עצמי לא מוכנה שכזה מצב יקרה....
לכן מראש אני בונה הרגל שאין כזה מצב מקום אחר. אבל, את יודעת- זו בחירה שלי. הכל זה עניין של בחירה.
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

נולדה לנו שן ראשונה!
@}
וגם שניה...
@}
דה ז'ה וו

התנדנדנו (וואי איזו מילה...) לפני איזה שבוע או משהו
הצעתי פשפוש מהנדנדה. (מהברכיים, אבל תוך כדי נדנוד, או אם אתה רוצה בעמידה, מקצה הנדנדה....)
לא היה מוכן.
אחרי 5 דקות פשפש.
במכנסיים
על הנדנדה.
אסימון

התנדנדנו היום
הצעתי פשפוש מהנדנדה. (מהברכיים, אבל תוך כדי נדנוד, או אם אתה רוצה בעמידה, מקצה הנדנדה....)
לא היה מוכן.
הצעתי ללכת לשירותים
לפשפוש עם המים
הלכנו
פשפש.
אפילו לא היינו צריכים את המים
כנראה שהמסר מחלחל...
כותבת הבלוג הגיעה למסקנה חשובה
המסקנה הכרחית לשמירה על הסטטוס קוו היבש הקיים
והמסקנה היא כדלהלן
אם את נותנת לפשוש לשתות מתישהו, אז הוא יפשפש לך באמצע החיים (ז'תומרת באמצע הסלון)
אבל
אם את נותנת לפשוש לשתות מיד אחרי הפשפוש האחרון....
זה הרבה יותר פראקטי.
(בכל הנוגע לייבוש הביצות)
עוד כמה מסקנות הכרחיות לחיים בלי חיתולים

אם אנחנו יושבים לנו, ככה בכיף
על התוסיק....
ומביאים רגל ימין ימינה
ואחר כל את רגל שמאל ימינה
ואחר כך עוד פעם את רגל ימין ימינה
ואחר כך את רגל שמאל
ואחר כך עוד פעם, ועוד פעם
אנחנו מסתובבים
פפרי לא יודעת אם זה כל כך כייפי עם חיתול כמו שזה כייפי בלי

אם אנחנו מארגנים מחדש את החול
שעל הרצפה מול הקליניקה של סבתא
ויש לנו פשפוש
ואנחנו כמובן לא מגלים לאמא
כי זה נורא חשוב לניסוי שלנו
יוצא לנו בוץ
פפרי מתחבטת בינה לבין עצמה - האם להרשות את זה, כי זה בחוץ על הרצפה, או שלא להרשות כי בכל זאת זה עם הבגדים, ובכל זאת אנחנו עושים בעיקר בשירותים.....

אם אנחנו עומדים
ויש משהו מתחת לרגל
וזה נורא מעניין
וצריך צריך לבדוק מה זה
וזה ענף
ולא סתם, אלא מהסוג המשובח הזה, שיש רק אצלנו בחצר
אז אנחנו צריכים להרים את הרגל כדי שנצליח להרים אותו
פפרי עוד לא מצאה את ההקשר בין זה לבין החיים החופשיים, אבל זה עוד יבוא לה...
דווקא הבוקר התחיל לא איי איי איי
הוא פשפש בלילה, די מתוך שינה
בבוקר, 10 ד' אחרי הפשפוש של הבוקר, הוא פשפש שוב, על המיטה
שעה אחרי, כשהצעתי עוד פשפוש, הוא פשפש , ו15 אח"כ, פשפש שוב על המיטה \-:
פפרי חשבה שהיא ברגרסיה לניגוב שלוליות.... אבל זה בסדר. אין רגרסיה, קבלו ביטול.
|*|
אויש פשושי
אין כמוך בכל העולם
איך אני אוהבת אותך
הכי הכי בעולם
הכי בעולם הכי
|*|
כותבת הבלוג משוחדת
מפאת הנסיבות המקילות
סירופ_מייפל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

נגיד כשהוא כבר בן 5, והוא בחופשיות מוריד את המכנסיים ועושה לך באמצע הרחוב, כי יש איזה שיח? או יותר גרוע (לדעתי), שאתם הולכים לבקר חברים, והוא מתוך הרגל עושה להם על הביגונביליה? אני מוצאת את עצמי לא מוכנה שכזה מצב יקרה....
אשים לב לא לקנות בוגונביליה (-: קרעת אותי...

מדרגה לפני האסלה בשביל זה צריך בן. אך פספוס (-:
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אך פספוס
א. לא הבנתי מה כוונתך במשפט הלא גמור
ב. האם פספוס פספוס או פספוס?
תכתבי באנגלית, שאד למה את מתכוונת מהטרמינולוגיה....
ג. רגע, לא כתבתי את זה לער? |אייקון מבולבלת|
אום_אל_קיצקיצ*

בלוג פשושי בלי חיתולים

נולדה לנו שן ראשונה!
מזל טוב! גם לנו השבוע. אבו קיצקיצ כבר דאג שלעולם לא יהיו לה שיניים. אבל פשושי כבר בן שנה! אבו קיצקיצ לא היה עומד בזה.
אין לי הרבה במה להצטרף בדיון. אני מרגישה שבנקודת הזמן הזו, כשהחבר'ה עומדים, הולך ומתמעט המשותף בין הנשים לגברים בהתפשפשויות.
רציתי רק לספר לך שקראתי מה שכתבת השבוע בדף אחר בקשר לזמן האבוד שלכם ביחד אחרי הלידה. ליבי איתך. קיצקיצ עברה שעתיים לבד בתינוקיה לאחר שאביה גורש משם. באותו זמן זה נראה לנו הרע במיעוטו אבל עם הזמן הצער והכעס על הזמן האבוד הזה נתקעו בגרון. את הנעשה אין להשיב, רק להבטיח לעצמנו ששוב לא יקרה דבר כזה. אם זה לא מתאים לך לרוח הדף את יכולה למחוק או להעביר לדף אחר.
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אני מרגישה שבנקודת הזמן הזו, כשהחבר'ה עומדים, הולך ומתמעט המשותף בין הנשים לגברים בהתפשפשויות.
)-:
אני יכולה להבין, אבל אצל ער אנחנו עוד מתדיינות, וגם אצלך, אז זה לא גוד ביי סופי....
@}
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

בקשר לזמן האבוד שלכם ביחד אחרי הלידה. ליבי איתך.
תודה זה עוזר לשמוע

להעביר לדף אחר. העתקתי לשם, טוב?
פידג'ט*
הצטרפות: 08 מרץ 2007, 16:14

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פידג'ט* »

את מצחיקה... :-)
עד עכשיו קראתי רק פה ושם, אבל כיוון שגם אנחנו מתקרבים לגיל ה-אמא-אני-רוצה-לבד אני עושה לי פרוייקט - לקרוא אותך מההתחלה!
צפי למבול שאלות עוד כמה ימים...
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

את מצחיקה... [-:

צפי למבול שאלות עוד כמה ימים...
מכינה את הדליים
>לפפרי יש דליפה בראש.....<
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

פפפפפפפפפ...... |אייקון מתנשפת|

אז ככה
רוב הימים, אני תופסת, את הרוב.
את רוב הפשפושים, את כל הגדולים.
לפעמים אני מפספסת, או שהוא עסוק מדי בלא להודיע לי......
אבל מה..
בזמן האחרון, הוא ככה פתאום שותק, מתרכז, מסתכל לכיוון, ממשש קצת (לבדוק? לראות שהכל במקום? מצחיקול כזה...)
ואז אני שואלת אם הוא צריך לשירותים, והוא עונה, "ממ" כזה קצר, ואני לוקחת והוא צריך. ועושה....
היו כמה פעמים, שאני לא התעוררתי עדיין, לקחתי לפשפוש של בוקר (הראשון), בידיעה שמתישהו בעוד חצי שעה עד שעה, יבוא השני, ובתקווה שאתפוס את הפשפוש לפני שהוא מתרחש....
ואני שוכבת לי, מתנמנמת, ופתאום מתעוררת, כאילו הוא מעיר אותי בטלפתיה, לוקחת אותו, והוא באמת מפשפש, בשירותים.....
ואני משבחת אותו שהודיע לי, ושחיכה שאקח אותו ולא עשה על המיטה ("כי זה לא נעים לישון על מיטה רטובה, נכון?"), ומבקשת שתמיד יודיע לי , כדי שאקח אותו, ולא יהיה עם מכנס רטוב ("כי זה לא כיף להיות עם מכנס רטוב, נכון? הכי כיף זה כשעושים בשירותים, נכון פשושי?")...
ולמרות זאת (וזה לא קרה כבר מלאאאן זמן, אז לא לספר למרפי) קרו כמה פעמים, שהוא היה מתיישב מסתכל ומפשפש על המיטה....
איזה בוקר זה עושה לי.... זה מבאס.
ואני מסבירה לו- שלא עושים על המיטה, גם אמא לא עושה, ואבא לא עושה, וכולם עושים בשירותים, ופשושי כבר גדול, ועושה גם רק בשירותים, ושיודיע לי לפני....

אבל ככה, בעקרון, אין יותר מדי חדשות....

יום עאסאל, יום בסאל....
בד"כ הכל בסדר, ולפעמים הכל מוצף....
את הגדולים אני תופסת, כמעט-כמעט תמיד....
(נראה לי שהוא למד לעשות אזעקות שווא, סתם כדי שארים אותו, אבל בעצם הוא לא צריך..... שובבון)
יש ימים של מכנס אחד, ויש ימים של עשרה בערך....
ככה, סביר.
זורם.
@}
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

>פידג'ט, אם את רוצה לשאול, אני כאן.... מדי פעם.<
תזמורת_הים*

בלוג פשושי בלי חיתולים

_ככה, סביר.
זורם._
כן, ככה בדיוק זה קורה... זורמים וזורמים עד שפתאום אין יותר פספוסים :-)
פידג'ט*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פידג'ט* »

אני מאוד רוצה לשאול, אבל איכשהוא אצלנו זה מתפתח בכיוונים שלא כתובים בספרים או בבלוגים...
למשל המרדף אחרי הקקי :-P

עוד מעט קט אני והשאלות שלי נציג את עצמנו...
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

עוד מעט קט אני והשאלות שלי נציג את עצמנו...
מחכה, מסוקרנת.....
פידג'ט*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פידג'ט* »

אז נעים מאוד פפריקה ופשושי, עילאי עכשיו בן 7 חודשים.
קודם כל - אההההההההההההה! מתי ייגמר שלב אני-זוחל-בתוך-הפיפי-שלי-אבל-הכל-כל-כך-מעניין-שלא-אכפת-לי?!
זו השאלה העיקרית.
וגם: לא בדיוק הבנתי מתי הורדת לפשושי את החיתול לגמרי, אבל אחרי שהוא ירד - מה בנוגע למקומות ציבוריים? משחקיות וכאלה? הולכים/לא הולכים?
חשבתי שיהיו לי שאלות יותר ספציפיות אבל הכל כל כך לא מוגדר... אז אשמח אם פשוט תספרי כמה שיותר.
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

קודם כל - אההההההההההההה! מתי ייגמר שלב אני-זוחל-בתוך-הפיפי-שלי-אבל-הכל-כל-כך-מעניין-שלא-אכפת-לי?!
אוהוהו.... זה ייגמר כשיתחיל שלב ה"אני-יודע-לעמוד-עם-הכסא-ואני-כבר-גדול-ויכול-לבד-למה-את-מפריעה-לי-באמצע-הפשפוש...."
ראי תאריך-
(06.05.2007 02:29)

מתי הורדתי את החיתול? כשהתחמם קצת, ויכולתי בלב שקט לתת לו להזדחל על הרצפה, בלי שטיח, ובלי דאגה (לפשושי, לא לשטיח....).
הורדתי לגמרי לגמרי, ככה בפסח, כשהיינו אצל חברים לכל השבוע, ושמתי לב שאני מורידה לו חיתול יבש בבוקר, ומפשפשת אותו בהצלחה משהו כמו 50 או 60 %, וראיתי שהלילות יבשים לרוב. הוא היה בן......בן..... בן 8 חודשים בערך.
אז נגמר החורף, פחות סרבול של בגדים ארוכים ועבים, הוא היה פחות במנשא (גם כי הוא כבר היה יותר גדול, ושמנמני וגם כי קיבלתי עגלה, והעיתוי התאים...) ולאט לאט המכנסיים מתקצרים, ויותר נוח להחליף מכנס מחיתול, והמרווחים בין פשפוש לפשפוש גדלים, וזה אומר פחות מכנסיים להחליף/שלוליות לנגב.... וגם אני נרגעתי, התמקצעתי, הבנתי שזה לא כ"כ נורא, וקצת הצטערתי שלא עשיתי את זה קודם....
(נו טויף, בפעם הבאה... אמרה פפרי בפולניות מופגנת)
תראי, זה גם נורא תלוי בעיתוי- החיבור בין הגיל לעונה.
יכול להיות שכשהתינוק מתחיל לזחול בקיץ, הכל יותר נוח, ופתאום מגיע החורף, ויש יותר סרבול..... אבל מצד שני, הוא מתחיל בעצם לזחול על 6 ולעמוד/ללכת בחורף, ואז כבר יותר קל להרים, להלביש, להציע סיר-עצמאות, וזה כבר פחות משנה מה העונה....
(תזמורת או קרוטונית סיפרה כאן או בדף שביתות או שאלות ותשובות שגם הילד שלה היה בחורף בזחילת בטן, וגם לה היו קצת פישולים וכאלה.... אם אתקל, אשתדל לזכור להפנות אותך.)
אצלנו הוא התחיל לזחול (על הבטן) בחורף, ובגלל שאנחנו לא גרים בבית שלנו, כוווווול הלוגיסטיקה היתה יותר לחוצה, יותר "מה אמא תחשוב, איך היא תגיב, אוי לא, היא תצעק...", יותר מתוחה, יותר לחוצה על פשפושי הצלחה גם כדי להוכיח שאני לא מתעללת....

מקומות ציבוריים.
כשהיה על המנשא, היה בעיקר עם חיתול, לא יכולתי שיהיה בלי. מקווה לזכור לפעם הבאה, שזה פחות נורא ממה שנראה...
כשהיה כבר יותר גדול, והגיעה העגלה בעיתוי מהמם, אז הוא פשפש בעגלה כשפספסתי. ולא היה לי כ"כ אכפת -עדיף שם מאשר עליי. למרות שהבהרתי לו כל פעם שיגיד לי, ולא מפשפשים בעגלה, כי זה לא שירותים.
משחקיות, וגינות, אני לא הולכת.
מדי פעם אני נוסעת לירושלים לחברה, ואז שם בגינה הציבורית הוא בלי חיתול (גם אצלה בבית, בדרך לירושלים, וגם בדרך חזרה).
למרות שהוא פשפש פעם על המגלשה, והבאתי 2 מגבונים- אחד לספוג, ואחד להשתיק את הפולניות.... (כי הרצפה מה זה יותר נקיה מהפשפוש של הפשושי. בלי מסטיקים, ומזכרות כלביות וחתוליות....)
לגינות כשאני כן הולכת, אני משתדלת לפשפש, אם אני הולכת לאיזו פינת פיקניק כאן במושב (אפחד לא הולך לשם ממילא, חוצמאתנו) אז שיפשפש על האדמה, פחות לנגב.... ;-)
אני לא עירונית, כמו שאת רואה, אז המשחקיות/ג'ימבורי/גינות שעשועים לא נגישות לי (כן, כאן במושב אין. יש איזו גינת שעשועים, ששמעתי עליה, עוד לא מצאתי אותה...) אז אני לא מתמצאת.
לגבי בנקים, וכאלה, גם- אני כמעט ולא נוסעת, אם כן- אז בתקופת החיתול, בלי בושה שאלתי איפה השירותים, הורדתי, פשפשתי, והחזרתי (בעיקר כי התקשורת לא הכי זורמת מבחינתי, אני לא מצליחה לקרוא את הסימנים, אז לא ידעתי תמיד מתי הוא צריך, ולא רציתי לקחת סיכון...) אבל כיום, כשאני יודעת שיש לי עוד שעה לפחות עד הפשפוש הבא, מ'כפת לי....
וגם בסופר, פעם הוא פשפש, כשהיתה לי הרגשה שכדאי שאקח אותו, ופספסתי ב5 שניות, אז הוא פשפש על הרצפה- בעלי ואני הסתכלנו זה על זו במבט משועשע והתעלמנו. ממילא זה היה סוף היום והם סגרו עלינו את הסופר עם ספונג'ה מכנית.... (ומה, מיץ ענבים פחות מגעיל כשהולכים איתו אח"כ את כוהוהוהול הסופר עם דביקיות בסוליות?)
ער אציל, נראה לי כתבה על זה משהו בבלוג שלה. (בלוג בלי חיתולים התחלה מאוחרת)
אוקי, הבנתי עוד שאלה בתוך השאלות- היא הסתתרה לה מבינתי.
למה לא ללכת? אפעם לא הבנתי את הקונספט.
תראי, זה תלוי באמא. אם היא בטוחה בעצמה, "לא שמה" על הסביבה (לא כל-כך שמה, קורט התחשבות נראה לי סביר), ומתקשרת עם התינוק כמו ש אום אל קיצקיצ לדוגמא , אז למה לא?
יש אמהות ש "מה, איך יסתכלו עליי, ומה יחשבו, ולא נעים לי, וזה מלחיץ אותי..." והן כמעט לא הולכות לשומקום בהתחלה, כי כולם מלחיצים אותן. ואז כשהעיניינים מתחילים להסתנכרן, הן אוזרות אומץ.
לא כל-כך הבנתי את זה.
את הרי בבית של מישהו. אז את לוקחת לשירותים. משנה אם זה להחליף חיתול ולשטוף ת'תוסיק או לפשפש?
את בגינה, עם דשא ועצים, אז מה העניין? חוצמזה את לא הולכת לגינה עם תינוק בן חודש נכון? הולכים כשהם כבר מוצאים את עצמם בסצנה, ואז המרווחים יותר ריאלים, התקשורת יותר מובנת, ואפשר בכיף לשהות איזה שעה בלי להיות חרדה לפשפוש הבא, רק שלא יקרה על השכנה ממול.....
לוידת. לא הבנתי את כל הקטע של החרדה. אולי בגלל שהמשחקיות הן מקום סגור? לוידעת.
תשאלי מישהי שמבינה. נראה לי שבשאלות ותשובות על בלי חיתולים יש שם דיון בנושא.
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אז אשמח אם פשוט תספרי כמה שיותר.
א.- הארכתי בתגובה יותר ממה שחשבתי (יצא מה-זה ארוך.... |אייקון לועסת מסטיק-משחקת בשיער-מבט מבולבל| )
ב.- גם קט קטית הסכימה איתי שאני מאריכה בכתיבה... אז עוד????? ;-)
ג.- סתם... אם את צריכה עוד אינפורמציה, או דעות, או תמיכה, תשאלי/תבקשי/תגידי, אשמח לעזור.

>פשושי חולה, ומתעורר כל 20 דקות בערך, בגלל זה השעה המה-זה מאוחרת!!!!? הזאת. הולכת לישון. מקוה שאצליח.<
פידג'ט*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פידג'ט* »

עוד להרחיב! אני ידועה בחיבתי לספרים עבי כרס...

בעניין המשחקיות - אנחנו מאותגרים חברית (כיוון שכל החברים/חברות של אמא הם סטודנטים שיוצאים לשתות כל לילה), ואני כן רוצה שיהיה קצת ליד בני גילו, ולכן אני מטרידה את כל שוכני האתר בשאלה הזאת.
תמשיכי לכתוב, אנחנו כאן, רושמים הערות...
:-)
פידג'ט*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פידג'ט* »

והחלמה מהירה לפשושי!
סירופ_מייפל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

פפריקה, אני כל כך אוהבת קרא אותך @}
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אנחנו מאותגרים חברית
איפה אתם? אולי נוכל להתאתגר ביחד...?

והחלמה מהירה לפשושי!
\-:
\-:
\-: ..........
התעורר כל 15 דקות על השעון. סתום לו האף, ולא הצי\ליח לישון. וזה כבר אחרי שנרדם, שגם לקח איזה 30 שעה בערך.............
שיואוווווווו!
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

בלילה, כשילך לישון (אולי. תחזיקו לי אצבעות), אערוך את החלונית הנ"ל......
פידג'ט*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פידג'ט* »

שוב מביעה את צערי על היממה הלבנה שלכם... עצות אין לי, אני לא מהמנוסות.
אנחנו בחולון, אבל יש לנו רכב ביומיום אז אנחנו די ניידים (כשאני מתגברת על חרדת הנהיגה שלי).
ער_אציל*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי ער_אציל* »

לא הבנתי את כל הקטע של החרדה. אולי בגלל שהמשחקיות הן מקום סגור? לוידעת.
רוצה להוסיף גם מנסיוני- (פפרי סליחה על ההדחפות לבלוג שלך) .אני עירונית ומאד אוהבת גינות שעשועים (בחוץ) וסביבה של ילדים מסביב. אצלנו התהליך היה הדרגתי- בהתחלה היינו עם חיתול כשיוצאים- בגלל שהיו מרווחים מאד קצרים וזה היה מאד קשה לפשפש הרבה, מלחיץ למצוא את עצמך חוששת שלא יעשה פיפי על שמיכה של ילד אחר בגינה (זה עוד לפני שזחל). נכון שדוקא בחוץ זה נשמע יותר פשוט אבל בגלל שאני עוד לא הבנתי בדיוק מה אני עושה הכל היה יותר מלחיץ. גם לי במבט מהיום זה נראה קצת מצחיק לחשוש מפיפי של תינוק אבל הרי זה הכל תהליך של תיקשורת נבנית. בשלב מסוים הורדתי חיתול גם בחוץ. בשלב מסוים גם לסופר וגם למקומות אחרים סגורים. ככל שהתקשורת התפתחה ביננו אז היה קל יותר. אני זוכרת בפירוש הרבה לחצים סביב העניין בהתחלה , בעיקר כשהתקשורת לא היתה ברורה לי מספיק. ולכן זה לקח זמן. מצד שני היה שלב שבו הרגשתי איך החיתול מפסיק את התקשורת ביננו- וזה היה אחרי שהתחלתי להרגיש כשיש לו פיפי(בניגוד לקודם כשחיפשתי סימנים מצידו ולפעמים הבנתי ולפעמים לא). כלומר מרגע שהתקשורת סביב הנושא התפתחה החיתול הפך למכשול והיה לי ברור שמכאן והלאה אנחנו לבד....
מה שפפרי כתבה לגבי עיתוי וגיל עבד גם אצלנו- כשהיה חם מספיק להסתובב בלי הרבה שכבות, בלי שטיח, כשלא היה קקי כמה פעמים ביום אלא רק בבוקר (זה עדיין הבדל משמעותי לפספס קקי לעומת פיפי). מעניין שעכשיו אני נזכרת שלא היה לנו אף פספוס קקי בחוץ.
צריך לתת לזה זמן לקרות בעיקר כי אנחנו לא ממש מכירות את השיטה הזו. אני לא ראיתי אף אמא שמפשפשת תינוק או מזהה סימני פשפוש אז כל תהליך הלמידה שנו הוא מהתחלה. מכאן והלאה זה תלוי באמא. מה שחשוב זה להוריד את אלמנט הלחץ. אני בפירוש המשכתי עם חיתולים למקומות מסוימים שידעתי שבהם הלחץ יוביל אותנו לשביתה או לניג'וסי פשפוש מצידי. אבל באמת כשהתקשורת גדלה זה היה בלתי אפשרי לשים חיתול כי זה חסם.

פפרי- החלמה מלאה!
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

סליחה על ההדחפות לבלוג שלך
א.- לא ראית את השלט בכניסה "אין כניסה לצמחים" ?
ב.- מי מרשה לך בכלל לבוא לכאן?
ג.- תגידי את רצינית? ממתי את חושבת שאני חושבת שאת נדחפת? את, (וכל מאן דהוא) מוזמנת תמיד, מצחיקה אחת!!
ד.- כשאהיה יותר מאופסת (כי גם אני איני בבריאותי התקינה) אבוא לכתוב יותר על הפשפוסים במחלה, ועל כל מה שעובר עליי בתחום הזה בימים האחרונים...
ה.- הולכת לישון.
ו.- ZZZ
@}

והחלמה מהירה לפשושי!

פפרי- החלמה מלאה!
>תודה<
די הלכתי.
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אוקי חזרנו.
אנחנו מרגישים בטוב, וישנים טפוטפוטפו....... כמו שצריך.
ער אציל- את לא עונה לי, אולי את בכלל לא כאן, ואולי את כועסת שאת לא קוראת מה שכתבתי. בכל מקרה, מקווה שאת לא כועסת, או לא כועסת יותר.
אום אל קיצקיצ, תכננתי לחפש לך את הדיון על העגלה, ובעלי בא וביקש לשלוח מייל דחוף, אז עזרתי לו לערוך וכו', מקווה שמחר, כי אני הרוסה מעייפות.... אכבל לא שכחתי. ואביא לכאן את הדיון.
בקרוב אעשה כאן איזו עריכה (כן,כן, מתישהו, מי יודע מתי...) ומקווה שייראה קצת פחות עמוס.
|אוף|
הוא לא מבקש
אבל אני חייבת לישון, מקווה שמחר אוכל להתפנות לזה (אמרה פפרי בפעם המאה, לכל מי שעדיין מחכה לה אחרי שבועיים או משהו- של הבטחות שווא)
|*|
ZZZ
קט_קטית*
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי קט_קטית* »

מקווה שמחר אוכל להתפנות

דווקא לפי הבלוג שלך אתם מתפנים כל יום כל היום ;-)

מקווה שאת מרגישה טוב
מועדים לשמחה!
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

מי ביקשה את הקטע על איך ללמד לא לעשות בעגלה? (אום אל קיצקיצ, כן?)
הנה, בבקשה
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

בחיי....
איזה בלוג ארוך, ערכתי וערכתי, ונראה לי שלא כיסיתי אפילו חצי...
פידג'ט, את אוהבת עבי כרס, כן? ;-) ....
אמשיך לערוך שבוע הבא.
הערות, הארות וקיטורים מתקבלים בברכה |*|
@}
אום_אל_קיצקיצ*

בלוג פשושי בלי חיתולים

פפריקה, תודה רבה.
התחלתי לקרוא את הדיון ואני חייבת לציין שאני לא מתחברת למה שבשמת כתבה בקשר להצבת גבולות כביכול. עד כמה שאני זוכרת, היא כתבה את זה מיד לאחר צפייה בפרק בסופר-נני שגם דיבר על הצבת גבולות (היא עצמה סיפרה את זה) ועשתה בראש לינק לבלי חיתולים. לא מדבר אליי. נכון, אם הוא עושה בעגלה אפשר להגיד שלא עושים בעגלה (אני מניחה שזה כבר מזמן מאחוריכם). אפשר להציע כל דרך אפשרית לפשפש אבל אם הוא לא רוצה אז הוא לא רוצה ואז מבחינתי ברירת המחדל זה הרצפה או האדמה. שיהיה. בכל זאת הם רק תינוקות. הילדה שלי למשל רוב הזמן מסרבת להתפשפש. לא מצאנו מתכון לאיפה כן אבל היא יודע איפה לא. כל ערב אחרי המקלחת אנחנו משחקים על המיטה וכשהיא צריכה פיפי היא יורדת מהמיטה למטה ועושה על הריצפה. יופי, מעולה, מספיק טוב בשבילי. אני משאירה אותה בלי מכנסיים אחרי המקלחת ואז הדבר היחיד זה לנגב את הרצפה. אז מה? העיקר המודעות, וזה אני יודעת שיש. השאר יבוא ממנה בקצב שלה. יצא לי מרגיעון: קחו זמן להפנמה אז אני באמת לוקחת ואקרא את כל הדיון לאיטי.
פידג'ט*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פידג'ט* »

:-) אוהבת בהחלט...
בקושי יש זמן מחשב עכשיו שעילאי החליט לבדוק על בסיס יומי איך הוא יכול להיפגע/ליפול/להיחנק אבל נעבור גם את זה...
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

מי זה אריק, שכתב כאן? ומה הוא כתב?
>פפרי סקרנית...<
נכון שלאחר עריכה, הבלוג קצת יותר נורמאלי?

אם הוא עושה בעגלה אפשר להגיד שלא עושים בעגלה (אני מניחה שזה כבר מזמן מאחוריכם). אפשר להציע כל דרך אפשרית לפשפש אבל אם הוא לא רוצה אז הוא לא רוצה ואז מבחינתי ברירת המחדל זה הרצפה או האדמה
מצד אחד, אי די מבינה למה את מתכוונת (פשושי נרדם עכשיו רק, ואני טרוטת עיניים), אבל אני גם מבינה כשהיא אומרת (ואום, זה לא בתקיפות, אלא בבטחון וזה הבדל ענקי) להגיד "פשושי, אנחנו לא עושים בעגלה, כשתצטרך תבקש ואמא תקח לסיר/שירותים".
אני מבינה את העניין- הטענה העיקרית היא תקשורת, ולא לוותר לה, רק כי היא לא רוצה לשתף פעולה. זתומרת, אם יש שביתה לנסות לפתור, אבל לא לעשות את הפתרון שלה (שהוא חלק מהשביתה- לא איפה שאת אלא איפה שהיא אומרת) לפתרון קבוע (אפילו זמנית) - לדוגמא- את קבעת כבר נורמה, שאחרי המקלחת לא מתלבשים, ואחרי הפשפוש שעל הרצפה, אז מנגבים, מתלבשים והולכים לישון. למה? את כאילו מוותרת לה. יש חוקים בבית- ולזה בשמת התכוונה. ואצלנו, ברגע ששמתי לזה דגש- בטחון שלא ככה בבית שלי, יש הרבה יותר תקשורת- לא בכסא אוכל- הוא ב90% מבקש, לא בעגלה- הוא לא עושה. ולא מתוך נוקשות ועונשים (ברור, נכון?) אלא מתוך- זה הבית, ולי לא מתאים.
אפשר להגיד שלא עושים בעגלה (אני מניחה שזה כבר מזמן מאחוריכם). - כן... אין לנו עגלה. גנבו לנו אותה P-: \-:
>קוראת שוב לראות אם לא פספסתי משהו<
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

_עכשיו, איך את יודעת אם השביתה שיש אצלך דורשת שתציבי את הגבולות שלך (אצלנו לא עושים פיפי על הרצפה, רק בבית שימוש) או לא?
קודם כל כי ניסית את שאר הדברים וזה לא זה. זה לא עובד. את מרגישה שהבעיה אחרת.
את יודעת לפי התגובה שלך למה שתיארתי.
אם הכל נראה לך "להכריח". אם את מפחדת לגרום לו נזק בזה שתודיעי חד משמעית מה לא מתאים לך ותצפי ממנו לכבד את זה. אם את מרגישה את הפחד בגוף שלך כשעולה סירוב שלו. אלה רמזים._
זה נשמע אולי מוכר? אולי זה המצב, ואת מניחה לזה לקרות? (לא מעבירה ביקורת, רק מסוקרנת)....
אולי תקראי שוב רק את הקטעים 1 ו2 של בשמת, כדי להבין את הכוונה? זה ממש לא מושפע מסופר נני... היא אולי ממליצה לראות את הפרק, אבל היא עונה ככה בד"כ להרבה מצבים.
(קראתי שוב ברפרוף)
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אנחנו עכשיו במצב, שהוא ממש אבל ממש לא מבקש קטנים באמצע היום (כשקמים משינה הוא עושה, אם אני בפוקס קולעת לצורך שלו, הוא עושה איפה שאני לוקחת (עץ, שירותים) אבל הוא לא מבקש...
מצחיק- גדולים, הוא מבקש, לשתות, לאכול, לינוק, לשחק, אבל קטנים- זה לא...

טוב, אולי אני קצת "מלכלכת" עליו.
לפעמים, כשנחה עליו המוזה, הוא מבקש גם כשהוא בכסא אוכל....
ויש לי הרגשה שהוא פשוט סומך עליי שאקח אותו, ולא מודיע לי.
אולי כי ככה עשיתי בהתחלה...
לא כל-כך היה קשב מצידי, כי לא תמיד הבנתי שהוא צריך שאקח אותו לפשפש, והרבה פעמים פשוט עניתי לו " מה חמוד, אמא עוד רגע באה, טוב?" ...
והרגע הזה היה בטח יותר מדי בשבילו, והוא הבין כנראה שאני לא קולטת, אבל את הבקשה לגדולים כן, אז רק עם זה הוא עובד, כי רק זה נקלט לי....
\-:

עוד מה שמצחיק, זה שלפעמים אני לוקחת, יש מחאה (ממש ממש מוחה!!) אבל בסוף הוא כן עושה, והרבה....

והכי מצחיק שאנחנו טלפתים.
אבל הפוך.
הוא "אומר" לי -"אמא, אני עושה עכשיו קטנים"
וכשאני קולטת את זה, הוא בסוף כבר....
(והמבט הזה שיש לו בעיניים. זיק של שובבות עם קורט קונדסות. צריך לראות בשביל להבין.)
זה לא מצחיק בכלל, על מה אני מדברת. זה מייאש....
אוף אוף אוווווףףףףףףףףףףףף.

(אמשיך מחר, פידג'ט תתכונני. @})
אום_אל_קיצקיצ*

בלוג פשושי בלי חיתולים

_מי זה אריק, שכתב כאן? ומה הוא כתב?
>פפרי סקרנית...<_
אריק זה הבנזוג שלי ששאל בבאופן משהו לפני ואח"כ כתבתי אני ויצא עם השם שלו. תיקנתי בדף אבל אי אפשר לתקן במה חדש. מצטערת שזה לא כזה אקזוטי, כולה אני.
בקשר לתשובה של בשמת, נראה לי שבהתחלה היא היתה טיפה יותר תקיפה מהרצוי:
לפתוח מים, לעמוד בסבלנות, כשהוא מתנגד (אבל את יודעת בבירור שהוא צריך ושההתנגדות היא לא משום שהוא באמת לא צריך) את אומרת שאת יודעת שהוא צריך, את לא מוכנה יותר לפיפי על הרצפה או בעגלה, זה לא מתאים בכלל, וכשהוא יגמור לעשות פיפי הוא יחזור לעגלה או לשחק או מה שלא יהיה.
ואח"כ ריככה קצת את הדברים.
עכשו אסביר מה הבעיה שלי עם זה. קודם כל, מה זה יודעת שהוא צריך? מבחינתי אין דבר זה. אני אולי חושבת שאני יודעת, ובכל זאת אם היא לא רוצה אני מכבדת אותה ונותנת לה את הקדריט שהיא יודעת יותר טוב ממני אם היא צריכה או לא. שנית, לפעמים אני רואה שהיא באה אליי כאילו רוצה משהו, אני לא מבינה ואח"כ יש פיפי. ז"א שיש לי חלק בחוסר התקשורת, אז איך אני יכולה להיות תקיפה לגבי משהו שבו אני אשמה לפחות 50%? (אגב, אסנגר על עצמי ואומר שהיא באה אליי בערך פעם בדקה אז קצת קשה לקשר את זה לפיפי.)
באיחולי סוף שביתה...
פידג'ט*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פידג'ט* »

אם בארזים נפלה שלהבת... מה אני אגיד?
נראה לי שיש משהו באוויר. בכל הבלוגים הילדים לא מבקשים. אולי נעשה מפגש חירום?
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

קודם כל, מה זה יודעת שהוא צריך? מבחינתי אין דבר זה. אני אולי חושבת שאני יודעת, ובכל זאת אם היא לא רוצה אני מכבדת אותה ונותנת לה את הקדריט שהיא יודעת יותר טוב ממני אם היא צריכה או לא. נכון, מסכימה, לא ראיתי את זה כמשהו תקיף, אבל כשעוברות נגיד שעתיים מפשפוש אחרון, והוא משחק עם המכנס נראה לי שהוא צריך, ולפעמים ממש 5 דקות (אבל כנראה שזה יותר) אחרי שאני לוקחת, ומלבישה בחזרה, ונוטלת ידיים, הוא עושה על הרצפה, במכנס...
שנית, לפעמים אני רואה שהיא באה אליי כאילו רוצה משהו, אני לא מבינה ואח"כ יש פיפי. ז"א שיש לי חלק בחוסר התקשורת, אז איך אני יכולה להיות תקיפה לגבי משהו שבו אני אשמה לפחות 50%? (אגב, אסנגר על עצמי ואומר שהיא באה אליי בערך פעם בדקה אז קצת קשה לקשר את זה לפיפי.)
בדיוק! בדיוק!!! ב-ד-יוק !!! אאאאאאאאהההההההההההההההההההה |מורטת שערה-שערה בייאוש|
|אוף|
|אוף|

ותדעי, שהיתה תקופה, שהוא הי'ה בא מושך בחצאית כל פעם שרוצה משהו- לאכול, לשתות, פשפוש....
אבל כמו שכתבת- איך אפשר לדעת שזה זה.....?
היו פעמים שהייתי מרימה, מחבקת, מניקה, מאכילה, נותנת מים, מציעה פשפוש...
ועל הפשפוש הוא הי'ה מסרב עם ההתקרבות לשירותים...
ואז נגיד חצי שעה אח"כ הוא עוד פעם בא, ומה את יכולה כבר לחשוב?
ואז, הוא היה ממש מנג'ס, עד כדי כמעט בכי, והייתי אומרת שכרגע אני עסוקה (בישולים לשבת, לשבת רגע בשקט, כאלה....) והוא היה מתיישב על הרצפה, ו....
מפשפש \-:
אז מה את אמורה לחשוב?

אני מבינה, שפספסתי איתו בקטע הזה לפחות, ושהוא לא סומך שאני אבין.
כי לדוגמא עם גדולים הוא ממש מסתכל לי בעיניים עד שאני לוקחת אותו.... (ונאנח כזה, מתוך התאפקות.)

ואני גם מבינה, שהיו מלאנ'תלפים פעמים שהוא ביקש.
הוא באמת הי'ה מבקש (אני מניחה, בדיעבד), ופשוט לא הייתי קולטת שזה זה. (אחרי הפעמים שהוא רק רצה על הידיים, או רק לאכול, או רק תשומי....)

בסיבוב הבא (יוצאת מהארון...) שיתחיל בפסח, בע"ה, נתחיל באמת, באופן נקי, מההתחלה, בלי, עם רישום (כמה שאפשר), עם רענון "כללי בטיחות", עם אולי קורס "בלי" אחד..... נראה, מה שכן, אשתדל להיות הרבה יותר קשובה...

לדוגמא- לא הייתי מוציאה אותו מהמנשא ברגע שהתעורר. (פשפושים מפוספסים)
או ברגע שניג'ס במנשא (עוד איזה כמה.....),
או ברגע שניג'ס בפעמים הספורות שלא היה במנשא (על שמיכה, במיטה....)
והצעתי אוטומטית לינוק. (הרי זה מה שהוא צריך, תמיד, לא? |-:)
לא סמכתי על עצמי.
לא סמכתי עליו.
לא האמנתי שזה באמת עובד.
ולראיה, כל פעם מחדש הייתי מופתעת. לחלוטין!
בשוק טוטאלי -
שהוא מבקש,
שהוא מחכה שניה עד שנגיע לקערה,
שהוא מוחה כשאני פותחת חיתול כי הוא לא צריך,
שהוא כועס כשאני שמה אותו מעל הקערה/שירותים/על הכסא- מה זה כועס- ממש, עם כל הגוף- רותח-
"איך את לא מבינה! לא, אני אומר לך, לא!"

ולמה זה מגיע לכזה מצב?-
כי לפעמים הבכי הוא מתוך שנורא מציק (הפשפוש), והוא רוצה לינוק, אבל זה לא הצורך האמיתי, ולוקח איזה כמה שניות עד שהיה יוצא, ועכשיו כשהוא גדול יותר, צריך להסיח את דעתו כדי שירגע, ואז הוא מפשפש (פשפושי בוקר בד"כ זה ככה) בכמויות.
אבל המבט שלו שאחר-כך, הקלה כזו מהולה בקצת הפתעה של "אויש.. (אנחה פולניה) זה היה טוב.. איך ידעת?"
(ואני מניחה שלזה בשמת התכוונה- "יודעת". אבל יודעת זה לא מצב אבסולוטי. לפחות לא כמו שבבוקר, את יודעת שהוא לא עשה 10 שעות והוא חייב. לגמרי. אז את יודעת)
ולפעמים, הוא באמת לא צריך.....
ודווקא לפעמים יש כאלה שאני לוקחת באמצע היום, והוא קצת מוחה, משחק קצת עם ה"טלפון" של המקלחת, ואז עושה....
אז מה אני אמורה לחשוב?
הא??

בחיי..
אני מרגישה בלופ כזה.

ודווקא קמתי היום עם הרגשה, שכמו ש תזמורת הים כתבה (בדיון "לא בעגלה"), אני צריכה להרפות.
וזה קשה- זה ממש קונפליקט-

כי מצד אחד- צריך לתת לו להרגיש שאני בבטחון מוחלט שלא עושים על הרצפה, רק בשירותים, והויתור שלי זה לא דבר רצוי- לא מבחינת ה"בלי חיתולים" ולא מבחינת ההרגשה שהוא מקבל, שאני מוותרת, שיעשה איפה שבא. (זה אותו דבר?)

אבל יש גם צד שני.
ושם יש האמונה וההבנה שהוא מבין, אחרת לא היה מבקש גדולים.
(וכאן אני גם מקבלת שכתבת שאת נותנת לה לעשות על הרצפה, כי לפחות זה לא על המיטה, ואח"כ מלבישה אותה)
והוא יודע איפה אני מצפה שכן יעשה, כי אחרת, כשהיה צריך (יותר נכון כשהצורך מתנגש לו במקרה עם הפעמים שאני כן לוקחת לשירותים) הוא היה מוחה, ולא היה מוכן לעשות שם.
ובסה"כ הוא כן מוכן לעשות שם.
הוא רק לא מודיע, ולא תמיד אני מבינה (מנחשת?), ולא תמיד אני לוקחת בזמן, אז הוא לא עושה שם.

אולי צריכה לחכות למילים מפורשות.
(אבא הוא אומר. יופי. זה מה זה חשוב..... אבא לא בבית כל היום. תגיד לי לקחת אותך שלא תהיה בשלוליות כל היום, זה לא יותר חשוב לך?? \-:)
>פפרי נעלבת קלות<

אולי צריך לחכות שילך יותר בבטחון.
(כן הוא התחיל ללכת.... איזה חמוד זה... תמיד ראיתי ילדים ברווזיים שמתחילים ללכת עם חיתולים עכשיו אני מבינה שזה כזה P-: בהההההה....)
אבל, גם חיכיתי שהוא יזחל מתוך מחשבה, שאולי הוא יזחל לדלת של השירותים וידפוק,
או ינסה לפתוח,
או ישב שם ויציק לי עד שאקח (או עד שיברח) - כמו שמישהי כתבה שהילד שלה היה עושה.....

אולי צריך פשוט לחכות.
לתת לו להרגיש, שאני סומכת, מנגבת מחליפה ומכבסת, ומחכה שיקח אחריות.

(טריינינגים רטובים... איכסה.)

מה אומרים?

(פיו... פידג'ט, את נשארת , כן? אחרי שכולם נרדמו...?)
פידג'ט*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פידג'ט* »

קודם כל בשעה טובה! ניסיתי לחשב באיזה חודש אנחנו ומתי זה פסח אבל מפאת השעה יש קיצוצים בתאי המוח...
זה כמעט הזמן היחיד שנשאר לי אחרי אחרי שהאיש חומס את המחשב והעילאי חומס את תשומת ליבי :-)

מה אגיד פפריקה, קראתי בפה פעור, או להדגמה (לדמיין אותי קוראת משפט-משפט):
יו, בדיוק ככה.
אה, גם אצלנו.
מה?? ככה בדיוק הרגשתי...
איזה תסכול איתך לפעמים! מה נשאר לי כבר לכתוב?! ועוד בכזאת השקעה...

איך, איך אפשר כל הזמן להיות קשובה כשהגוזל מעסיק את עצמו במשך שעה, זוחל וחוקר, שעה שאפשר (וזה לא כ"כ נתפס) לעשות לעצמי ולא רק לו? תוך כדי הוא עושה שלוש שלוליות שעליהן הוא מדלג בחן וממשיך לחוט החשמל הבא...

לילה טוב ZZZ
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

פידג'ט-
אני לא ארז (אלא אם כן את מתכוונת לבלוגים אחרים), ולמה את חושבת שאת אזוב?
המשהו באוויר זה בד"ע המעבר של העונה, לדוגמא- אצלנו, בשבת היה חמים כזה, היום פתאום רוחות קרירות.... לא שהמז"א השתנה בהדרגה.... זה משפיע.
כינוס חירום ,הא?
אויש, אם זה מה שהיה עוזר..... \-:

>פפרי סקפטית. נו, מה לעשות, זה אצלה בדם. זה בא מפולניה. אגב זה לא מדבק, אל דאגה...<

פידג'ט בן/ת כמה שלך? בגיל זחילה על הבטן? אם כן- זה קלאסי..... הלחץ על הבטן, הקרירות של הרצפה, המוטוריקה של הזחילה שהיא מאוד מאומצת בהתחלה, והגילויים החדשים- שיקוי התעלמות (מצד התינוק, כן?) מושלם. |*|

אולי תכתבי גם כן?
>פפרי כבר מזמן לא קראה איזה נובלה משובחת.<
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

תוך כדי הוא עושה שלוש שלוליות שעליהן הוא מדלג בחן וממשיך לחוט החשמל הבא...
LOL!!!
D-:
אויש, מוכר.....
בגלל זה- צריך למגן טובטובטוב את הבית. אבל טובטוב.
יש כאלה טבעות שתופסות חוטי חשמל, שלא יהיו מפוזרים (אולי אפשר לעשות את זה עם התופסנים של ככרות לחם- כאלה מפלסטיק אם בפנים חוט ברזל?) , ולהדק אותם לקיר, לנסות שיהיו מאחורי דברים (ולא מאחורי שולחן. אנחנו לא רואים, אבל הם זוחלים ומוצאים כאלה מציאות.....)

(איזה קטע, את כאן עכשיו)

קודם כל בשעה טובה! ניסיתי לחשב באיזה חודש אנחנו ומתי זה פסח אבל מפאת השעה יש קיצוצים בתאי המוח...
דקה. דקה לקח לי להבין מה את כל-כך שמחה שאת מאחלת לי שעות טובות..... P-: (קלטתי, זה בסדר)
אנחנו בסוף תשרי (ראש השנה א תשרי, יום כיפור י תשרי, סוכות טו תשרי, שמחת תורה כב תשרי., סתם לידע כללי)
ופסח יוצא בניסן (טו ניסן).
השנה שנה מעוברת (כמוני P-:) מה שאומר שני אדר- אדר א', ואדר ב'. אז-
תשרי (עבר כבר) מרחשון, כסלו (כה כסלו, חנוכה) טבת, שבט (בטו בשבט יש את טו בשבט...) אדר א', אדר ב' (יד אד"ב פורים) ניסן......
(אמצע רביעי בקיצור.)

איזה תסכול איתך לפעמים! מה נשאר לי כבר לכתוב?! ועוד בכזאת השקעה...
תסכול איתי? מה נשאר לך? מה שעובר עלייך....?
השקעה? אני מתקתקת נורא מהר. לך זה נראה מגילה, לקח לי משהו כמו 10 דקות (כולל הגהה ושפצורים) לכתוב את הקטע למעלה. אולי פחות.
חוצמזה, אני מרגישה כאן כמו אצל פסיכולוג, רק בחינם, כל רגע שאני יכולה, בלי לקבוע תור, ועם בנות שמחזיקות לי את היד, ולא איזה פרוידיאני שמהנהן "אהמ, אהמ" כל פעם שאני מוציאה משפט...
אז אני "שופכת".....

זה כמעט הזמן היחיד שנשאר לי
כנ"ל....
אום_אל_קיצקיצ*

בלוג פשושי בלי חיתולים

וכאן אני גם מקבלת שכתבת שאת נותנת לה לעשות על הרצפה, כי לפחות זה לא על המיטה, ואח"כ מלבישה אותה
למען הדיוק, לא רק שאני מקבלת, אני ממש נהנית לראות את זה קורה: אותה יורדת מהמיטה, מסתקלת עלינו, חוזרת למיטה, ועל הריצפה נשארת שולולית. אני נהנית לראות אותה במודעות ועוזרת לעצמה לגמרי לבד. מה איכפת לי מהשלולית על הרצפה? אבל די להתעלק לך על הבוג, יש לי בלוג מוזנח משלי שאני יכולה לכתוב בו.
_(אבא הוא אומר. יופי. זה מה זה חשוב..... אבא לא בבית כל היום. תגיד לי לקחת אותך שלא תהיה בשלוליות כל היום, זה לא יותר חשוב לך?? )
>פפרי נעלבת קלות<_
D-:
השנה שנה מעוברת (כמוני )
אם ככה אז יצאת מהארון! אז: איזה כיף לך!!!
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אם ככה אז יצאת מהארון!
כן, אבל רק כאן- זותומרת מי שמגיע לבקר אותי כאן יגלה את זה.....
חוצמזה, כתבתי את זה קודם, אבל זה נבלע, כל-כך נבלע, עד שכשפידג'ט כתבה לי על זה, עניתי לה:
דקה. דקה לקח לי להבין מה את כל-כך שמחה שאת מאחלת לי שעות טובות..... (קלטתי, זה בסדר)

עוד איזה שבועיים שלושה אכתוב בדפבית.
לא שמישהו מבקר אותי שם P-: דף משמים של הודעות הלוך-חזור בנושאים שונים....
בקרוב אני מתחילה שם איזה בלוג אמהות כזה, כי יש ליכמה התלבטויות ורק כאן אני מרגישה בבית לחשוף, ומי יודע, אולי יבואו להציע הצעות .....
לא רמז, אל תרגישו מחויבות.
>באמת. זה לא היה פולני. זה היה אמיתי....<

_השנה שנה מעוברת (כמוני )
אם ככה אז יצאת מהארון!_
אגב, אם את כבר מתייחסת ליציאה מהארון (אויש, כבר היה צפוף, אי אפשר להכניס ת'בטן יותר...) אז תתיחסי ל-
בסיבוב הבא (יוצאת מהארון...) שיתחיל בפסח, בע"ה וגו'.

טוב, הולכת לעזור לבעלי....
צריך עוזרת עברית. קשה חוזה לקרוא...
>נא לקרוא במבטא ראסי כבד. P-: סתם לכלכתי... הוא קורא בסדר. וגם לא עם מבטא כבד...<

ZZZ
תזמורת_הים*

בלוג פשושי בלי חיתולים

יו, כמה אקשן שפספסתי :-0
חייבת לכתוב רק דבר אחד (וסליחה שפספסתי בגדול את המומנטום, אבל זה טיפ לכל החיים...), כשהילד לא מצליח לישון בגלל אף סתום, שימי בצל חתוך במיטה ליד הראש שלו. בדוק, מוכח ויעיל (רק אל תבהלי מהריח שלו למחרת בבוקר :-P).
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

יו, כמה אקשן שפספסתי
ככה זה בחיים, או כמו שהאמריקאים ביציאה משלהם-
you snooze- you lose
P-:
סתם.
תודה על הבצל, מקווה שלא נצטנן בע"ה.
דווקא שמתי אקליפטוס, ועזר. ולא הייתי צריכה להבהל מהריח ;-)
טוב, די הולכת.
ZZZ |*|
פפריקה_הונגרית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

בפני קהל הקוראות
(הלו הלו הלו יש כאן מישהי??)
מתנצלת, עברנו דירה, והאינטרנט לא זמין כמקודם.
בימים הקרובים אתחבר, ואוכל לבוא לכאן יותר, לספר (עבר המון) ולשמוע. מבקרת באקראי בבלוגים של אחרות, ובדף שלי, ולא נראה לי שאני חסרה למישהו |-: אבל בכל זאת, אבוא בקרוב....
(וגם רוצה להתחיל לרשום רשמים בדפבית שלי על אמהות.. או שמה אתן אומרות לפתוח דפחדש? נראה לי טרחני ונודניקי, לא? זתומרת מי יבוא [חוצמפידג'ט, אבל זה לא הוגן היא אוהבת נובלות...] לקרוא מה עובר עלינו..?)
טוב, מאוחר מאוד, מקווה שהכל טוב איתכן, ויבש (יחסית)
נשתמע בקרוב
@}
תזמורת_הים*

בלוג פשושי בלי חיתולים

אותך ל פולניות כאן ועכשיו! :-)
את רואה, ישר נכנסתי לראות מה התחדש אצל פשושי. לא לזלזל בקוראים השקטים.
מחכה לדף החדש (אבל גם שם אהיה קוראת שקטה רוב הזמן, ראי הוזהרת :-P)
אום_אל_קיצקיצ*

בלוג פשושי בלי חיתולים

הי פפריקה, גם אני מחכה לשמוע מה מתרחש בחייכם לאחרונה. נשמח לעדכונים ונעדכן גם בקרוב.
פידג'ט*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פידג'ט* »

מי צריך לבקר בפולין כשיש לנו אותך?! :-)
מבטיחה לקרוא אבל בגלל שהתחלתי לעבוד אני כבר לא כ"כ כותבת, בייחוד לא באריכות (אין לי כוח)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלוג פשושי בלי חיתולים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

(עוד עדכונון קטן בדפבית שלי)
רוצה לפתוח את הדף
זכרונות מפפריקה
מי בעד? (שתעשה סיפתח [-:)
רוצה לכתוב המון, על מה שעובר עליי, על תהליכים, מסקנות, גילויים, דברים מצחיקים וחמודים, תהיות, תשובות לשאלות שהיו לי, וכו' (וכו' וכו' וכו' כיאה להונגריה כמוני [-:)

בינתיים-
עדכון קצר- היתה שביתה כזאת מוזרה, אמר שלא צריך ועשה על הרצפה, חברה הציעה שאקח אותו יד ביד (כבר הולך) ואציע לסיר ואוביל אותו.... לא עבד בהתחלה, אבל, מלפני כמה ימים (י"ט כסלו) מסמן- או ש"נאנח" כאילו מתאפק, או שמחזיק במכנסיים (או שניהם) או שכשאני מציעה, מושיט יד, ואנחנו הולכים, מתיישב על הסיר (אחרי שהורדנו מכנסים) ועושה.... היום ובמוצאי שבת גם עשה שם גדולים.... (בניגוד לכל הפעמים שלא רצה, והחזקתי אותו באוויר). והיום, עשה קטנים בכסא-אוכל, עשה פתאום פרצוף מרוכז, הצעתי ללכת לסיר לעשות שם, לא סירב, הלכנו, עשה, קם, בדק שהכל במקום (היינו בסיר), והלך.... (רגע, פשושי, צריך לנגב, כאילו?! D-:)
סה"כ כרגע- מציעה, מסרב- לא צריך, לא מסרב, או אפילו מושיט יד, מתפשפשים. היום בבוקר, אמרתי שצריך להתפשפש (אחרי לילה שלם, שלא...) והתחלתי להוריד את המכנסיים, והוא הרים אותם חזרה 0-: תוך כדי נענוע ראש נמרץ- "נו-ינו-ינו"........
חוצמזה, עשה כמה לילות במיטה, מלללא פיפוש...... התבאסתי נורא, במיוחד כי הורדתי את הסדין-גומי כדי לכבס, וכיאה לחברה נאמנה במועדון דחיינות כרונית כמובן שלא החזרתי אותו.... (אבל המזרן בסדר, יחסית, אני מניחה. אני מקווה \-:).
בכל מקרה, ב"ה (טפו טפו טפו, לא לעשות לי עינרע) כבר כמה לילות יבשים, (וגם כמה ימים עם מכנס אחד............ בלבד.)
לא לספר למרפי שהייתי כאן, טוב?

אגיע לכאן בהזדמנות, לבקר אצל קיצקיצ, ואצל ער אציל- שאיפה היא בכלל??????????? אה, ואצל סירופ מייפל גם.

מתגעגעת נורא
@}
שליחת תגובה

חזור אל “גידול ילדים ללא חיתולים”