ילדה חברותית מדי

קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

ילדה חברותית מדי

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

לא מצאתי דף מתאים, ואם יש - אנא הטמיעו או הפנו אותי. תודה וסליחה.

העניין הוא כזה. הבת שלי העבירה את שנותיה הראשונות במצב קצת קיפודי, ולמעשה שיחקה בהתלהבות רק עם ילדים וילדות שהכירה ממש ממש טוב. על השאר הסתכלה ממקום בטוח מאחורי הרגליים שלי. עכשיו היא בת ארבע וחצי ומאז תחילת השנה במתכונת חלקית בגן ילדים. לפני כמה חודשים היא נהפכה לחיית חברה.

בין השאר היא אומרת שלום ידידותי לכל הילדים ורצה בחיבוקים עצומים לילדות שהיא פוגשת.
לא כל הילדות מתות על זה. לפני כמה ימים פגשנו בפארק ילדה מהגן והיא ממש ברחה מהבת שלי כשהיא ניסתה לחבק אותה.
זה היה די עצוב בשבילי, אם כי נראה לי שהיא דווקא קיבלה את זה כפשוטו והמשיכה הלאה בלי מחשבה נוספת עד שפגשה חברה אחרת.

הסברתי לה שלא כולם אוהבים חיבוקים, וצריך לבדוק אם הם אוהבים את זה לפני שמחבקים, ובכלל אסור לגעת במישהו אם הוא לא רוצה.

אני לא רוצה להרוס לה את הכיף, אבל גם רוצה ללמד אותה איכשהו את דקויות המגעים החברתיים וגם סתם שצריך לכבד את מרחב הגוף של הילדים האחרים. ואולי היא פשוט צעירה מכדי להבין את זה?
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

ילדה חברותית מדי

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

בחייך, קלמנטינה, תני ליהודים ליהנות!
(ביידיש זה נשמע יותר טוב)
אני הייתי נותנת לה פשוט ליהנות מהפאזה החדשה שהיא הגיעה אליה, וללמוד מהניסיון ומהתגובות של הילדים.
יופי לה שהיא מנסה להגיד שלום לכולם ולחבק את כולם, ויופי שיש ילדים שלא אוהבים את זה ומתחמקים ממנה. והכי יופי שהיא מקבלת את התגובות שלהם וממשיכה הלאה בלי להירתע ולהתייאש, אבל גם בלי להתעקש על החיבוק ולנסות לכפות אותו.
היא תשים לב לתגובות שלהם, ובעצמה (רוב הסיכויים ש)תתחיל לווסת את עצמה ואת החיבוקים שלה, כדי שיתאימו לילדים שהיא רוצה להתחבר אתם. או שפשוט תתחבר יותר לילדים היותר חבקניים....

כמובן, אם את רואה שהיא מתעקשת לנסות לחבק מישהו ולא קוראת את הרמזים, את תמיד יכולה להגיד משהו בסגנון "נראה לי שהילדה לא רוצה להתחבק היום. זה בסדר".
אבל ממש לא להתרגש...
אני חושבת שהיא תלמד מצוין מהילדים האחרים, מהתגובות שלהם בזמן אמת, ושהתפקיד שלך הוא יותר לשים לב כשהלמידה מתרחשת, ופה ושם להדגיש או לפרש דברים כשאת רואה שהיא זקוקה לזה, למשל לעודד אותה לוותר על החיבוק למי שלא רוצה, למלל לה את התגובות של ילדים אחרים ("ראית איך הילד דחף אותך קצת? סימן שהוא לא רצה"), לתת לה אלטרנטיבה כשאת מרגישה שהיא רוצה ליצור קשר ולא הולך לה ("אולי הוא יאהב לעשות כיף במקום לחבק?" [או היי-פייב או איכשלא קוראים לזה]) וכאלה.

מה שכן, למידה חברתית זה משהו שיעסיק אותה מאוד מאוד בארבע שנים הקרובות... זו למידה מורכבת מאוד. ומעניינת מאוד. קחי אותה צעד אחד כל פעם....
(())
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”