ערך תזונתי
גריסים ובורגול
נועה בר (2004-11-08T15:40:32):
מי יודע למי ערך תזונתי גבוה יותר - גריסים או בורגול?
סירופ מייפל (2004-11-12T15:22:31):
מי יודע למי ערך תזונתי גבוה יותר - גריסים או בורגול?
לפי הספר, wellness foods AtoZ כמה נתונים יבשים. אני לא יודעת לגבי העיכול וכד'.
כוס מבושלת של בורגול:
קלוריות- 151
חלבון: 6ג'
פחממות: 34ג'
סיבים תזונתיים: 8.2ג'
שומן: 0.4ג'
שומן רווי: 0.1ג'
monounsaturated fat: 0.1g
Polyunsaturatedfat: 0.2g
כולסטרול: 0מ"ג
פוטסיום: 124מ"ג
סודיום: 9מ"ג
ניאצין: 1.8מ"ג (11% מהצריכה היומית)
ברזל: 1.8מ"ג (22% מהצריכה היומית)
מגנזיום 58מ"ג (14% מהצריכה היומית)
כוס מבושלת של גריסי פנינה - pearl barley
קלוריות- 193
חלבון: 4ג'
פחממות: 44ג'
סיבים תזונתיים: 6ג'
שומן: 0.7ג
שומן רווי: 0.2ג'
monounsaturated fat: 0.1g
Polyunsaturatedfat: 0.3g
כולסטרול: 0מ"ג
פוטסיום: 146מ"ג
סודיום: 5מ"ג
תיאמין: 0.1מ"ג (11% מהצריכה היומית)
ניאצין: 3.2מ"ג (20% מהצריכה היומית)
ברזל: 2.1מ"ג (26% מהצריכה היומית)
סלניום 14מ"ג (25% מהצריכה היומית)
אבץ 1.3מ"ג (12% מהצריכה היומית)
ורד לב (2004-11-13T14:41:28):
סירופ מייפל יהיה הבדל בערכים התזונתיים אם מדובר בבורגול מלא או לבן.
הנה אתר שאני נוהגת להשתמש בו, משערת שיש עוד כאלו. הוא מכיל אינדקסי מזון עם תכולתם מבחינת אבות המזון וגם דברים ספציפיים יותר, כמו התפלגות חומצות האמינו, חומצות השומן ועוד.
יש שם נתונים גם לגבי שמות מסחריים של מזונות, בעיקר בארה"ב, אני חשובת, אבל זה גם טוב.
דיון שהועבר מדף אחר בנושא גלוטן (חלבון חיטה) ועוד שאלות על חיטה (ללחוץ על הפלוס)
לא מצאתי בקלות איפה מתאים לשאול, אבל מכיוון שכבר חודש אנחנו מחפשות בארץ "גלוטן חיטה", או באנגלית Wheat Gluten החלטתי פשוט לשאול כאן. בברקלי (משם הגענו לפני שלושה שבועות) היינו קונות את זה במשקל ומכינות סייטן ("בשר חיטה" בשם חיבה). בדקתי כבר בזעירא, ניצת הד..., עדן, משק ברזילי, ולאף אחד אין מושג על מה אני מדברת ואני לא מאמינה שאין בארץ...
תודה!
מא צ'י (2005-06-27T10:59:49):
comm]כאן display topic threads[/po].asp?CommID=93&ForumID=1197&TopicID=90602&PagePosition=1
מישהי אומרת שניתן להשיג גלוטן חיטה ויטלי בחנויות המתמחות בחמרי גלם לאפיה.
אני לא מכירה את המוצר ולא ראיתיו אף פעם, אבל יודעת שמוסיפים אותו במאפיות גדולות ללחם, אז אולי זה הכיוון?
<מא>
אורית של יקו (2005-06-27T12:24:26):
אני אבדוק בכמה מאפיות.
תודה!
אורית של יקו (2005-06-28T14:20:21):
טוב, יתכן שהמטבע (שוב) נמצא תחת הפנס... אני אשיג את הגלוטן ממאפייה של חברות שלי בגבעתיים (לחם טאטי). הייתי כל כך בראש של למצא את זה בחנויות בריאות, שפסחתי על האופציה הכי פשוטה!
תודה, מא צ'י על ההכוונה.
במבי ק (2005-06-28T16:01:05):
מה עושים עם הגלוטן חיטה? מה התכונות שלו? (אחלה קפה, טאטי)
אליה דור כהן (2005-06-28T22:17:32):
לנו יש מתכון להכנת גלוטן.
מה זה בשר חיטה? (סייטן)?
ניב וליאת
אורית של יקו (2005-06-30T12:07:40):
כן, "בשר חיטה" זה סייטן. אנחנו משתמשות בגלוטן על מנת להכין את סייטן. ואז אנו משתמשות בסייטן במתכונים הקוראים לבשר, בעיקר עם ירקות מוקפצים, "בולונז" וכו. למי שלא רגיש, גלוטן חיטה עשיר מאוד בחלבונים. ניתן לקרא עליו קצת יותר כאן: http://www.stybel.co.il/[po]lect full[/po].php?id=45
אח"כ אולי אוסיף לינק למתכון קל לסייטן.
איזה מתכון לגלוטן יש לכם ניב וליאת?
כן, אחלה קפה טאטי...
ביי.
אורי יורמן (2007-06-20T19:16:28):
חברת טבע דלי החלה לשווק סייטן בחנויות טבע.