מתכונים של דגים

מזון אורגני באופן טבעי, מזון לא מתועס
גיא*
הודעות: 66
הצטרפות: 09 יולי 2003, 00:30

מתכונים של דגים

שליחה על ידי גיא* »

אשמח לקבל מתכונים פשוטים וטעימים לדגים.
יוחננ_ית*
הודעות: 544
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

מתכונים של דגים

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

אתם לא רציניים - אף אחד לא יכול להסביר לנו איך להכין דגים?
קנינו פילה סלמון (קפוא) ואין לנו מושג מה עושים איתו!
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מתכונים של דגים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

למה למחוק?
לשים את הסלמון במקרר עד שיפשיר מעט עד שאין נוזלים, לחלק למנות אכילה ולהשרות ברוטב טריאקי(של MIKEE).
אחרי שעה להכניס לתנור חם לכ10 דקות. בתאבון!
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מתכונים של דגים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יוחננ ית,
זה מראה קלאסי של לא יודעים מי זה גיא, ולכן אף אחד לא ענה. קפצי לדף מאכלי עדות, ותראי כמה "חייב לדעת דחווףףף איך מכינים ממתק הודי" .
אם את הית כותבת את ההודעה המקורית, אז בטח היו עונים :-)
<ולי באמת אין מה לתרום>
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מתכונים של דגים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

יש מלא מתכונים.
סלמון ברוטב שמנת ובזיליקום
******************************
4 נתחי פילה סלמון
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור
עלי בזיליקום טריים
4 שיני שום כתוש
שמן זית

את הבזיליקום מכניסים למעבד מזון, מוסיפים את שיני השום + שמן הזית – מעבדים למחית אחידה.

ממליחים ומפלפלים את נתחי הסלמון. מנחים במחבת עם מעט זמן זית ומטגנים את הדגים כ- 3 דקות מכל צד.

למחבת אחר יוצקים את השמנת ומביאים לרתיחתה, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ- 5 דקות עד שהשמנת מסמיכה מעט. מוסיפים את תערובת הבזיליקום.

מניחים במרכז הצלחת פילה דג ויוצקים עליו את הרוטב עד לקבלת הטעם הרצוי.

דג סלמון עם רוזמרין
***************************
דג סלמון שלם בגודל 1.5 ק"ג

למישרה:

חצי כוס שמן זית
מיץ מלימון גדול
כמה שיני שום כתושות לפי הטעם
עשבי תיבול (רוזמרין, טימין, פטרוזיליה, מרווה)
מלח ופלפל טרי טחון

מורחים היטב את המישרה על הדג סוגרים נייר האלומיניום, ושמים בתנור מחומם מראש, בערך 180 מעלות, בין 20-30 דקות.

דג סלמון עם חמאת המרווה
***************************
דג סלמון שלם(לא קפוא) חצוי לאורכו שטוף ומיובש במגבת נייר להניח את שני החלקים בתבנית אפייה מרופדת בנייר כסף.
להמליח ולפלפל רצוי בפלפל שחור גרוס.

להכין את חמאת המרווה:
100 גר' חמאה
4 כפות שמן זית
עלי מרווה מ-10 ענפים
1/2 כוס יין לבן יבש
4 שיני שום פרוסות
חופן שקדים קלויים
מיץ מחצי לימון

להמיס במחבת את החמאה להוסיף את שמן הזית, להוסיף את השום עלי המרווה השקדים והיין, להביא לרתיחה ולכבות את האש להוסיף את מיץ הלימון.
להניח את הדג על יריעת אלומיניום רחבה בתוך תבנית של התנור
לצפות את הדג בחמאת המרווה. לסגור את היריעה ולאפות בתנור חם כ- 20 דקות.
לאחר 15 דקות לפתוח את היריעה כדי שהדג ייאפה ללא יריעה עוד כ- 5-10 דקת.



פילה סלמון בניחוח תפוזים
**************
רכיבים:
1 פילה סלמון גדול, טרי ונקי מעצמות
קליפה מגוררת מחצי תפוז
פלפל שחור גרוס טרי
מיץ מהתפוז הנ"ל

פפריקה מתוקה
שתי שיני שום פרוסות דק
שמן זית

אופן הכנה:
לילה קודם:
מניחים הפילה בתבנית זכוכית
זורים מלמעלה את קליפת התפוז, פלפל שחור גרוסטרי ומיץ מהתפוז
מכסים בניילון נצמד
שומרים במקרר

ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מסירים הניילון וזורים מעט פפריקה
מניחים שיני השום הפרוסות
מטפטפים שמן זית בכמות לא גדולה

לתנור ל 20 דקות

סלמון בצימוקים, יין וחומץ בלסמי
*********************************

רכיבים:
פילה סלמון (קפוא, מופשר) מחולק ל6 נתחים במשקל כ-220 גר´ כל אחד, עם העור וללא עצמות.
שמן זית
מלח ופלפל שחור

לרוטב:
2\\1 1 כוסות יין שרדונה
150 גר´ צימוקים בהירים גדולים
2\\1 כוס מיץ ענבים טבעי (או ציר דגים, אם יש)
5 כפות חומץ בלסמי
2\\1 1 כף חמאה קרה, בקוביות
מלח, סוכר, פלפל לבן

אופן הכנה:
מרתיחים את היין, יוצקים על הצימוקים ומניחים לשעתיים.

מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה ומטגנים את נתחי הדג 2-3 דקות מכל צד, עד השחמה.
מבלים במלח ובפלפל, מוציאים, מניחים בצלחת ומכסים בצלחת נוספת.

מביאים את מיץ הענבים (או ציר הדגים) לרתיחה.
מוסיפים את היין עם הצימוקים ואת החומץ, ומרתיחים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בשליש.
מתבלים במלח, בסוכר ובפלפל לבן וטורפים פנימה את החמאה תוך כדי טלטול הסיר.
מחלקים את הדגים לצלחות הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב, ומגישים.


סלמון בירקות שורש
**********************
3 גזרים
6 גבעולי סלרי
2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
6 שיני שום קצוצות.

מניחים את הדג על הירקות. יוצקים רוטב: 2\\1 כוס שמן זית+כוס רוטב סויה
+רבע כוס יין לבן יבש+כפית מיץ לימון+פלפל שחור גרוס טרי.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-25 דקות.
תנור מחומם מראש לחום גבוה. .
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכונים של דגים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

סלמון עם חמאה ומרווה
*************************
סטייק סלמון
חמאה
שמן זית
עלי מרווה
מלח
פלפל

מחממים חמאה ושמן זית במחבת. מניחים עלה מרווה ועליו את הסטייק. ממליחים ומפלפלים. מטגנים 3-4 דקות מכל צד.
היישר לצלחת.
דייג_אוהב_דגים*
הודעות: 1
הצטרפות: 25 יולי 2005, 11:38

מתכונים של דגים

שליחה על ידי דייג_אוהב_דגים* »

איזה דגים הייתם מעדיפים לאכול באופן טבעי ?
דגי ים גדלים במים מזוהמים ממתכות כבדות,
דגי כינרת חיים באגם מזוהם במי ביוב,
פורלים בארץ מתפתחים בתנאי גידול מלאכותיים בבריכות צפופות.
והסלמון הוא דג נהרות מיובא ולא זול.

מה בכל זאת תעדיפו כשתתחשק לכם ארוחת דגים??
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

מתכונים של דגים

שליחה על ידי רוזה_לי* »

סלט תפוחי אדמה עם פורל מעושן
סלט קל ומהיר הכנה. יכול להחליף בהצלחה את הסלט הרוסי, שמגישים באולמות השמחה ובפיקניק של פולנים. מתכון לארבע עד שש מנות:
ק"ג תפוחי אדמה
3 כפות וודקה
5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק (לבן וירוק)
2 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור, גרוס טרי
1/4 כוס שמן זית
2 פורלים מעושנים, ללא עור ועצמות עשויים ל-½ sekalf
כוס עשבי תיבול מעורבים, קצוצים: פטרוזיליה, אורגנו ירוק (עשב חדש), עירית וטרגון
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מבשלים או מאדים ומסננים בעדינות, כך שהפרוסות לא ישברו. בינתיים מערבבים בקערה וודקה, בצל, חומץ ומיץ לימון, ומתבלים בפלפל ומלח. יוצקים על תפוחי האדמה החמים, ומניחים להצטנן. מערבבים את שמן הזית עם הפורל ועשבי התיבול. מוסיפים את התערובת לתפוחי האדמה, ומגישים.
פלונית_כרגע*
הודעות: 536
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

מתכונים של דגים

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

אני רואה שכתבו פה רק על סלמון אבל ,האם למישהו יש מתכון לדג סול בתנור? לא מסובך מידי אני מאותגרת. תודה.
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

מתכונים של דגים

שליחה על ידי סאלוש* »

סול בתנור, הכי קל.
מתאים לכל דג, כגון פילה מושט או סלמון.
שמים את הדג המופשר לחלוטין, אחרי שטיפה ומנוגב, בתבנית, ושופכים מעל (זו המרינדה) קצת שמן זית, לימון, מלח. אפשר להוסיף שום כתוש, עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק), יין לבן. נותנים לעמוד מחוץ למקרר כחצי שעה, ואז אופים בתנור ב - 180-200, עד שמוכן. לבדוק בעזרת מזלג שהבשר רך. להזהר לא לאפות יותר מדי, שהדג לא יתיבש. אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף אם לא רוצים שישחים. להגיש מיד - הכי טוב, או מיד לשים בכלי סגור ואח"כ למקרר, שלא יתיבש.

מזמן לא הכנתי סול, בד"כ עושה מושט. אז לא זוכרת כמה זמן לוקח לסול. מושט זה בערך חצי שעה, והיום עשיתי מאוד טעים, עם כל מה שכתבתי מעל, וגם פלפלים אדומים חתוכים ומנגולד חתוך בתבנית יחד עם הדג, יצא ממש טעים. כיסיתי בנייר כסף כדי שהמנגולד לא יתיבש.

לסלמון טעים להוסיף רוטב סויה למרינדה, במקום מלח.

בתיאבון
משי*
הודעות: 14
הצטרפות: 27 פברואר 2003, 15:07

מתכונים של דגים

שליחה על ידי משי* »

אמנם בקשה ישנה :) אבל אשמח לספר על המתכון שלי לדג הנסיכה ברוטב חריף:

מצרכים:
שלושה גזרים
פלפל אדום חריף
פלפל אדום
7 שיני שום
2 כפות לימון
רבע כוס שמן
פפריקה חריפה, כפית שטוחה
פפריקה מתוקה - 2 כפיות שטוחות
3 עגבניות
כוסברה, כהה גבעולים
מלח, רבע כפית
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס, חתוך לחתיכות גדולות

איך להכין?
  1. להשרות את הדג במיץ הלימון וכוס מים למשך שעה.
  2. לקלף את הגזר ולחתוך לפרוסות עבות ואת הפלפל האדום לחתוך לרצועות עבות.
  3. לחתוך את הפלפל החריף לאורך ולהוציא את הגרעינים.
  4. לשים בסיר שטוח את הגזר, הפלפל האדום והחריף, ליצוק חצי כוס מים ולאדות כחצי שעה.
  5. לשים מעל את חתיכות הדג.
  6. לערבב את השמן עם שני סוגי הפפריקה והמלח, לשפוך מעל הדג ולהמשיך לבשל עוד רבע שעה.
  7. לחתוך את העגבניות לפרוסות ולהניח מעל הדג ומעל לשים את הכוסברה ולהמשיך לבשל עוד רבע שעה.
קרדיט למתכון:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/300
שליחת תגובה

חזור אל “מזון אורגני”