להרבה דברים שהוצגו בסרטון הייתי מודעת, אבל מה שנתקע לי בראש היה כשהיא דיברה על כך ש"אנחנו לא באמת משלמים על הדברים שאנחנו קונים" (תרגום חופשי מהזיכרון). שאם אנחנו קונים מוצר כלשהו, במחיר שהוא נמוך בהרבה ממה שהוא אמור לעלות באופן הגיוני, לפי המורכבות שלו ומחזור החיים שהוא עבר, אז מישהו כן משלם עליו. המישהו הזה הוא בדרך כלל העובדים המנוצלים.
לנו, כצרכנים, נוח הרבה פעמים לא להסתכל על זה, כי אנחנו מחפשים לקבל תמורה כמה שיותר טובה עבור כמה שפחות כסף. לפעמים אנחנו פשוט לא מודעים לכך שאנשים אחרים עובדים בתנאי רעב וניצול, בכדי שאנחנו נוכל להנות ממוצרים זולים. גם כשיש את המודעות, אנחנו מרגישים הרבה פעמים קושי להוציא על מוצר, שנותן לנו תמורה דומה (על אף שמוצרי ניצול הם פעמים רבות גם באיכות ירודה) יותר כסף.
תהיתי עד כמה חברי קהילת באופן מודעים לנושא זה ועסוקים בו, ואילו פתרונות כל אחד מוצא לעצמו בעניין זה.
כשאני רוכשת מוצרים חדשים, אני משתדלת ככל שניתן לרכוש אותם מסחר הוגן -
מזון אורגני, ביגוד אורגני (ההיצע לא גדול עדיין אבל איפה שניתן), מוצרים מיצרנים מקומיים (שזה גם סחר הוגן וגם חוסך עלויות יבוא ואת הנזק הסביבתי הכרוך בו) וכד'.
כדי לחסוך אני עושה את הדברים הבאים:
- ממעטת לצרוך, קונה רק מה שאנחנו באמת צריכים (מתכננת כמויות אוכל ובגדים, קונה מעט צעצועים וכד')
- מה שאפשר קונה מיד שניה (שזה פותר את הבעיה חלקית, כי את המוצר החדש קנה מישהו, אבל על כך אין לי שליטה).
- מה שאפשר מכינה לבד.