עלמה מגיחה לאויר העולם

שונמי_ת*
הצטרפות: 17 אפריל 2005, 20:52

עלמה מגיחה לאויר העולם

שליחה על ידי שונמי_ת* »

זהו דף סיפור לידה שנכתב בהמשכים, ויוצא כעת לאויר העולם:

לפני 5 ימים נולדה עלמה ואנחנו גמלנו בליבנו לכתוב את סיפור הלידה שלה, גם אם נצליח רק לכתוב קטעים בהמשכים, במאמץ משותף של אמא ואבא.
אמא כותבת:
אחרי הריון מקסים שרובו עבר עלינו בהודו, 41 שבועות וזירוז טבעי, התחילו הצירים המיוחלים בערך באחת בלילה. למרות הכאב (אם חשבתי שזה כואב מסתבר שלא ידעתי מה עומד לבוא), הקפדנו להמשיך ולנסות לישון כל הלילה (בעצתה המודגשת והנפלאה של רונית הנהדרת שהכינה אותנו ללידה והיתה איתנו שם גם אם לא בגופה- תודה!).
הבוקר הגיע וקמנו נרגשים- ארוחת בוקר, טיול, מקלחת והיום עובר לו במרווחים נעימים בין הצירים המתגברים ומצטופפים
האיש מעסה, מזכיר לי לנשום, אורז, מכין ואנחנו כל כך ביחד שבא לי כל החיים רק ללדת. אחה"צ אנחנו מחליטים לצאת לדרך(לפוריה- "הכי קרוב ללידת בית"), אני נאבקת בטפטפת של הרסקיו והאיש בודק שהאוטו שלנו זוכר איך להתניע (יש!).הפתעה קטנה בדרך: במיוחד בשבילנו פתחו את כביש עוקף עפולה.בשקיעה אני מוצאת את עצמי פוזלת אל השמש השוקעת מהמושב האחורי של האוטו בין ערמת כריות וכדור ענק , זה עוד רחוק?
אבא כותב:
אני רוצה לציין שכל ניסיון לתאר את החוויה ,הרגשות והפחדים במילים קצת מפספס אך עדיין יש את הרצון לתעד.
אני מנסה להשאר מרוכז בנהיגה , נראה שכולם נוהגים לאט במיוחד.מלווה את הצירים
ואמא ממשיכה לאחר 3 חודשים:
אנחנו מגיעים לפוריה ומקבלת אונו מיילדת אתיופית מתוקה מאוד אבל חדשה ומהססת, מיד בודקת ומדווחת על פתיחה של 4, אנחנו קצת מאוכזבים ואז הרופא מסתכל על המוניטור ואומר מיד לחדר לידה פקיעת קרומים המוניטור נראה לא טוב. ואנחנו לא מסכימים. והמיילדות איתנו.
חדר לידה. מתארגנים. מוסיקה(dead can dance), חושך, נרות, שמנים, כדור, כרית, ואני מתפתלת בכל ציר וח' מחזיק אותי חזק, מסור וקשוב. המוניטור מסתדר זאת היתה סתם טעות דבילית ואנחנו משוחררים סופסוף למקלחת. המים החמים מקלים וח' עושה אלף פעולות בבת אחת- מחזיק אותי בציר, מכוון את זרם המים לגו התחתון, בודק שאני לא נשרפת (אלוהים עדי שלא היה מפריע לי בכלל לשפוך על עצמי מים רותחים באותם רגעים).
ולאחר שמונה חודשים אני שוב מנסה לדלות מזיכרוני את רצף הארועים:
אני זוכרת מסיפור לידה בבאופן מישהי שתיארה סיטואציה מצחיקה במקלחת של חדר הלידה: כדור הפיזיו חוסם את הג'ורה והמים גולשים לכל מקום והאיש גורף וגורף- זה לא מנע מאיתנו לעשות אותו הדבר, רק שבאותם רגעים קצת פחות צחקתי- ח' רץ כמו משוגע ביני לבין המגב כשפרגוד שהמיילדות הביאו מפריד בין גופו העירום שלא נח לרגע למחלקה כולה.
ועכשיו, אני ממשיכה לכתוב כשעלמה פה ישנה לצידי, ילדונת בת שנה וארבעה חודשים:

מכאן הזיכרון מאוד מטושטש: אנחנו רוקדים לאט, זזים מצד לצד, הכאב והמאמץ מתישים אותי, ומצב הרוח משתנה לפחד ובלבול. אני פוחדת שלעולם לא אצליח לעשות את זה. פחד מוות. המיילדות מתחלפות. אני בוטחת במיילדת החדשה אבל לא בוטחת בעצמי ובגוף שלי. רוצה אפידורל, מתאכזבת מעצמי מתביישת. מתחרטת. ממשיכים: וכבר מהר מאוד מגיעים צירי הלחץ ואני מנסה את כל התנוחות האפשריות. בסוף מה שעובד בשבילי זה לשכב על הצד ולתת לח' קונטרה בחבל. לחיצה ועוד אחת ועוד ועוד, לא ידעתי שאני יכולה לצעוק ככה, לא ממש קולטת מה קורה כשח' אומר שהוא רואה את הראש שלה, ממששת בעצמי, ראש לח קטן ושעיר והופ היא יוצאת, מאמץ חבלים משותף, והיא יפה ונעימה, הכי מושלמת שלנו בעולם, אנחנו משפחה.

נחים קצת, חותמים על כל הטפסים הנדרשים וממהרים לקן שלנו החמים. את השבועות הקרובים בילינו יחדיו, חורף מטורף בחוץ ואנחנו ישנים ביחד בסלון, קצת ביום וקצת בלילה, קשיי הנקה והרבה אינטימיות, לומדים ולומדות אחד את השניה והשלישית.

ואת זה כתבתי אז:
ילדנו ביחד את עלמה.
דרך הגוף שלי, מתוך אהבתנו.
עשינו את זה בדרך שלנו, שבחרנו,
והיא הייתה בדיוק כמו שהיא הייתה צריכה להיות.
נתנו לקסם לקרות, הסכמנו לחוות את כל פיתוליו והנס התרחש.
עלמה בחיקי.
מיתרי הקול שלה רועדים.
היא חמה ורטובה.
אלוהים עבר דרכי.
אמאבא_של_רמה*
הצטרפות: 04 דצמבר 2005, 23:24
דף אישי: הדף האישי של אמאבא_של_רמה*

עלמה מגיחה לאויר העולם

שליחה על ידי אמאבא_של_רמה* »

• ילדנו ביחד את עלמה.
דרך הגוף שלי, מתוך אהבתנו.
עשינו את זה בדרך שלנו, שבחרנו,
והיא הייתה בדיוק כמו שהיא הייתה צריכה להיות.
נתנו לקסם לקרות, הסכמנו לחוות את כל פיתוליו והנס התרחש.
עלמה בחיקי.
מיתרי הקול שלה רועדים.
היא חמה ורטובה.
אלוהים עבר דרכי.*
מקסים!

המון מזל טוב לשלושתיכם @} @} @}
נמש_בהריון*
הצטרפות: 03 ינואר 2006, 11:55

עלמה מגיחה לאויר העולם

שליחה על ידי נמש_בהריון* »

מרגש כל כך
נשיקות לכולכם מתוקים
וגם כמה דמעות
יוחאי_כותב*
הצטרפות: 08 פברואר 2006, 23:04
דף אישי: הדף האישי של יוחאי_כותב*

עלמה מגיחה לאויר העולם

שליחה על ידי יוחאי_כותב* »

מתוקים,מאד מרגש לקרא את זה.
אושר שמלווה בדמעה
נותן לי כח להמשך והשראה
אני מאחל לכם המון טוב ובריאות ואושר
באהבה יוחאי
דנה_ה*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*

עלמה מגיחה לאויר העולם

שליחה על ידי דנה_ה* »

מקסים.
מדהים גם שכתבתם את זה בהמשכים ממושכים.
רק תיקון קטן - המיילדת פריסיליה היא לא אתיופית אלא ניגרית עסלית.
מזל טוב!
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

עלמה מגיחה לאויר העולם

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

רק עכשיו גיליתי אותכם מתחבאים פה! כמה חיכיתי לשמוע את הסיפור הזה!
את חזקה ומדהימה, ויש לך איש מדהים ופיה קטנה ומושלמת!
אוהבת אותך מאוד, מרחוק...
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”